מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהו החיטוי הנכון והבריא לפירות וירקחיים30/10/2014
קראתי מאמרים באינטרנט וכל אחד אומר דבר אחר אחד אומר להשתמש בסבון השני אומר לא להשתמש בסבון כי הוא מזיק אחד אומר חומרי ניקוי יעודיים לניקוי פירות וירקות ואחד אומר שטיפה במים רגילים מהו החיטוי הטוב ביותר שמסיר חומרי הדברה וחיידקים בצורה אופטימילית האם להשתמש בחומץ ולימון או בחומר ייעודי אשמח מאוד לדעתך האישית ולהמלצה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו החיטוי הנכון והבריא לפירות וירק - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון01/11/2014חיטוי של חומץ ולימון נפוצה , כמו כן יש חומרים המיוצרים ספציפית לניקוי פירות וירקות
כמו אלו של חברת ecofriend, כמובן שלאחר השימוש שטיפה טובה במים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר אדוםרוביק27/10/2014
א.ג.נ.
מדוע יצא שם רע לבשר אדום, בהשוואה לבשר חזיר? יש לכך הצדקה מדעית?
שנית, האם דווקא בשר אדום הוא בשר מעובד, בעוד שבשרים אחרים (חזיר, עוף וכו') אינם מעובדים? בברכה, ר.א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתי מ-27.10
רוביק31/10/2014א.
האם שאלתי בעניין בשר אדום מ-27.10 נפלה בין הכיסאות?
שבת שלום. ר.א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קשר
אבי הכימאי08/12/2014יש בשר אדום מעובד ויש לא מעובד ,יש בשר לבן מעובד ויש לא מעובד.
ההבדל הוא רק בצבע שנובע מכמות הברזל , בבשר אדום יש יותר ברזל.
בכללי בשר חזיר לא יותר ולא פחות בריא מבשר בקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות ובעיותריקי יפה26/10/2014
שלום רב,
אינני מסוגלת לעכל ירקות חיים.
נגרמים לי גזים, כאבי בטן, צרבות וגיהוקים.
אני מעכלת היטב ירקות מבושלים.
ושאלתי: האם הבישול לא הורס את כל הויטמינים בירקות?
ומה נשאר בהם בכלל ?
בתודה,
ריקי יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות ובעיות - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון01/11/2014ברור שעדיפות גבוהה יש לירקות טריים אך לא לכל גוף הם מתאימים ולכן עדיף מבושלים על פני לא לאכול בכלל ירקות עדיין מקבלים סיבים וגם ויטמינים ש בחלקם מצטמצמים חלק עדיין נשאר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף לפעמים זאת בעיה של הסתגלות
אבי הכימאי08/12/2014לפעמים אם מרגילים את המערכת לאט לאט לאכול מזון קשה לעיכול המערכת מתרגלת עם הזמן לעכל מזון חדש והבעיות עוברות.
במיוחד בנושא של גאזים , לפעמים הגאזים נגרמים ע"י אוכלוסית חיידקים במעי הגס , ואם אוכלים מזון מסויים לאורך זמן האוכלוסיה של החיידקים משתנה והגאזים נפסקים.
בנושא הצרבות אני מציע לך לפנות לרופא גסטרו שיבדוק אם יש בעיה של אולקוס או ריפלוקס מהקיבה ויתן טיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יהרוביק13/10/2014
חג שמח,
האם זרעי צ'יה (כפית אחת) יכולים לגרום לכאבי בטן, או לבעיות כלשהן במערכת העיכול?
בברכה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציה
דרורית סירקיס-גדרון13/10/2014רגישות של מערכת העיכול אצל כל אדם יכולה להיות שונה . הייתי בודקת עם מה נלקח הציה לפני שהייתי מחליטה שהיא הגורם . לרוב כפית אחת לא גורמת לבעיות אך שוב אני מציינת כי רמות הרגישות שונות מאדם לאדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצ'יה וכאב בטן
רוביק14/10/2014ג.נ.
כמובן בדקתי. הצ'יה נלקח על סלט ירקות עשיר הנאכל פעמיים ביום, מזה שנים, בהנאה רבה. ובכן, האם ניתן , או לא ניתן, להסיק מזה שכאב הבטן - שלא היה כמוהו בעבר הקרוב - נגרם ע"י הצ'יה? האם יש מנוס מהמסקנה שהוא נגרם ע"י הצ'יה, אם לא בוודאות, אזי בסבירות גבוהה מאוד?
חג שמח. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצ'יה וכאב בטן - תזכורת
רוביק22/10/2014ג.נ.
האם שאלתי /הבהרתי מ-14.10 בנדון נפלה בין הכיסאות?
בברכה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגוזים, בוטנים ושקדיםאלי29/09/2014
א.נ.
האם אכילת 10 אגוזי קשיו + 2 אגוזי ברזיל + 10 בוטנים קלויים + 10 שקדים קלויים, על בסיס יומיומי, היא מנהג בריא או מזיק, כשמדובר במבוגר רזה ופעיל שנהנה מזה הנאה מרובה? שנה טובה. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגוזים, בוטנים ושקדים - תגובה
צחי כנען02/10/2014בוודאי שאינו מזיק, האגוזים מכילים שומן חד בלתי רווי המצי גם בשמן הזית, מגנזיום אשלגן והכי חשוב טעימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל + חשש מסוכרת סוג 2אני26/09/2014
היי
אני בן 25. מטר 85 ושוקל כ60 ק"ג.
לאחרונה התחלתי להתאמן ואכן עליתי כ2-3 ק"ג.
אני מתאמן בבוקר (כחצי שעה לפני שאני קם) ולכן אני צורך לפני האימון חצי סקופ אבקת חלבון + חצי סקופ מלטודקסטרין, ואחרי האימון סקופ חלבון + סקופ וחצי מלטודקסטרין.
העניין הוא, שקשה לי (ומאמין שלאנשים כמוני) לאכול פחמימות מורכבות, ולכן גם במשך היום אני שותה הרבה חלב\שוקו כדי להשלים עוד קלוריות (הבנתי שחלב מקפיץ אינסולין, לא?).
אני חושש שכמות המלטודקסירין סביב האימון + התזונה הרגילה שלי מעלים את הסיכון שלי לפתח סוכרת מסוג 2.
האם תוכלו לשפוך לי אור על הנושא? חרשתי את האינטרנט, ולא מצאתי תשובות חותכות.
בנוסף, האם תוכלו להמליץ לי על פחמימות שלא "מקפיצות" אינסולין אך יותר פשוטות לאכילה?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
אני26/09/2014האם ניתן לעלות במסת השריר (וכתוצאה מכך במשקל) עם תפריט שכולל רק חלבון ושומן?
האם מאגרי הגליקוגן יתרוקנו (או שהגוף יכול להשתמש בשומן בשביל זה?).
חשבתי על זה, ויהיה לי הרבה הרבה יותר קל לצרוך קלוריות מחלבון ושומן (אוהב בשר ומוצריו, ובקלות אני יכול להוסיף שמן זית\טחינה\אגוזים וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ סלקרינה25/09/2014
שלום רב
יש לי נטיה לשילשולים בעכבות תרופות שאני מקבלת,
רציתי לדעת אם מיץ סלק עלול להחמיר את המצב ?אני מתכוונת לשילשולים
וכיצד שותים את מיץ הסלק האם בצורה הטיבעית ללא בישול? סוחטים במסחטת מיצים?
בתודה מראש אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ סלק - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון13/10/2014סלק יכול לעזור להגברת פעילות מעיים, כך שבמצב של שלשול לא הייתי ממליצה על מיץ זה או כל מיץ אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרתירואידיזם והשמנהרפאל23/09/2014
שלום וברכה .
בן 33 עם חשד ל היפרתירואידיזם .
לפני כשנתיים שלוש איבדתי משקל ועוד תסמינים כמו בלט עין קל
עייפות ועוד כאמור חשד ל היפרתירואידיזם.
אני רואה תמונות לפני 4-5 שנים שהפנים והגוף מלאים יותר.
היום אני ממש לא מצליח לחזור למראה הקודם.
איך ודרך איזה רופא אפשר לברר את העניין ?
ב. האם לאנשים עם יתר פעילות בלוטת התריס יש סיכוי להשמין ??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרתירואידיזם והשמנה - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון01/11/2014כדאי לפנות לאנדוקרינולוג לבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BCAAיוסי08/09/2014
שלום רב,
אני ספורטאי פעיל וצריך לעלות במסת השריר.
אני כמובן מתאמן תדיר בחדר הכושר 3-4 פעמים בשבוע.
הפיזיולוג שהיה לנו בקבוצה המליץ על צריכת BCAA, אך הוא עזב לאחרונה ואין גישה אליו.
רציתי לשאול באיזה עיתוי נוטלים את תוסף ה-BCAA, למשך כמה זמן, ומה השפעתו?
דבר נוסף, האם מומלץ לצרוך מגנזיום? אם כן, מה השפעתו ובאיזה עיתוי ביום לקחת אותו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BCAA - תגובה
צחי כנען09/09/2014מהו ספורטאי פעיל ? בן כמה? מה כולל האימון בחדר הכושר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פרטים רלוונטיים...
יוסי15/09/2014לשאלתך -
ספורטאי פעיל בענף הרמת משקולות.
בן 26, שוקל 73.
קטגוריית המשקל שאני שואף אליה היא עד 85 ק"ג, כלומר עליי להעלות עוד 10 ק"ג בערך.
מתאמן תדיר בחד"כ 4 אימונים שבועיים עם תרגילים מורכבים והנפות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימון תזונתי על מוצריםשולה08/09/2014
שלום רב.
אולי תדעו בפורום זה לכוון אותי.
ידיד שלי הוא שף אשר מתחיל לייצר ליין של מוצרי מזון למכירה. כיון שהחוק קובע שיש לסמן כל מוצר בתווית מזון המפרט את ערכיו, אנו מבקשים לברר אל מי פונים בעיניין? מי עושה את החישובים? אשמח לתשובתכם.
תודה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימון תזונתי על מוצרים - תגובה
צחי כנען09/09/2014אני מניח שבאתר משרד הבריאות יהיו ההוראות המתאימות
כל דיאטן קליני יוכל לעשות ניתוח של תוית המזון וכמובן לעמוד מאחורי הנתונים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי...
שולה10/09/2014תודה רבה. האם ניתן ליצור איתך קשר בעיניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגני, חלב וכו'רוביק03/09/2014
שלום,
האם תזונאים קליניים רציניים מתייחסים למזונות אורגניים כבריאים יותר ממזונות רגילים? והאם הם מתייחסים לחלב ומוצריו כחשובים ובריאים, או כלא בריאים (לפי "שוטי החלב" המפורסם, או לפי התזונה הסינית, וכיו"ב)? רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורגני, חלב וכו' - תגובה
צחי כנען07/09/2014אינני יודע מה דיאטנים חושבים.
כמו תשובתי הקודמת לגבי הבירה השחורה, אין שחור ולבן, נכון ולא נכון, אמת או שקר וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אכילת דבש גורמת לדופק מהיררוחיק03/09/2014
האם אכילת דבש יכולה לגרום לעלית דופק ואם כן לכמה זמ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אכילת דבש גורמת לדופק מהיר - תגובה
צחי כנען07/09/2014אינני מכיר תופעה כזו לא אצל ספורטאים ולא אצל אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפה עולש צקריהלאה01/09/2014
שלום רב,
המליצו לי על קפה זה כתחליף לקפה שחור.
בהנחה שאני מתכוונת לצרוך מהקפה עולש על בסיס יומי לטווח הרחוק, כמה מקסימום כוסות מותר לי לצרוך ביום?
שאלה נוספת: האם לקפה זה יש תופעות לוואי? אני מתכוונת להשתמש בו כתכשיר מעורר/מרענן (הקפה הרגיל גורם לי לרגזנות וכל זאת למרות שאני שותה ממנו עד 2 כוסות ביום)
תודה!
דבר נוסף, קראתי באיזה מקום שלא בריא לצרוך מתחליף קפה זה יותר משבועיים. זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה עולש צקריה - תגובה
צחי כנען07/09/2014אין עבודות מדעיות שאני מכיר הקובעות מקסימום צריכת תחליפי קפה על בסיס דגנים /צמחים אחרים.
אינני רואה בעיה בוודאי בצריכה מתונה של 3-5 כוסות ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוקטוז במשקהרוביק30/08/2014
שלום,
האם שאלתי מ-5.8 (עם תזכורת) בנדון נפלה בין הכיסאות? אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקטוז במשקה - תגובה
צחי כנען31/08/2014סורי, אכן נפלה...ראה תגובתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה לחולה סוכרת וכליותא.29/08/2014
מה התזונה המומלצת לגבר בשנות השבעים לחייו חולה סוכרת (מדד אחרון בבדיקות דם - גלוקוז 166) (לוקח כדורים) ובעיית כליות תורשתית (קראטינין 1.5)? אדם שנראה רגיל (אינו שמן), אינו שותה ואינו מעשן. תודה. מה כדאי לאכול? ממה מומלץ להימנע? כמו כן אבקש לדעת האם נדרש במקרה זה להמעיט בצריכת מוצרי חלב, ביצים ובשר? האם יש צורך לבצע בדיקות נוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה לחולה סוכרת וכליות - תגובה
צחי כנען31/08/2014לא ניתן בפורום הזה להרכיב ממש תפריט אך בגדול מתאימים תפריט המתאים לסוכרתיים, אין צורך להימנע ממקורות החלבון שציינת אךלעיתים מגבילים בהתייעצות עם הנפרולוג.
אנא פנה לדיאטנית בקופת החולים - חינם ונכון מיקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)