מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמן קנולה כבעשה קרה וטיגוןגלית29/04/2015
האם שמן קנולה לא מזוכך (כבישה קרה) בטוח לטיגון ? טיגון בשמן עמוק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן קנולה כבעשה קרה וטיגון - תגובה
צחי כנען17/05/2015כל שמן המופק בכבישה קרה נועד יותר לאידוי ולהקפצה זריזה כמו ירקות או חביתה ולא בטיגון עמוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחיטת לימון לכוס תה חםרוביק20/04/2015
שלום,
האם יש בלימון נוגדי חמצון כלשהם שאינם נהרסים בתה חם (ולכן האם נותרים ערכים בריאותיים ללימון הנסחט לתה חם)? בברכה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחיטת לימון לכוס תה חם - תגובה
צחי כנען25/04/2015בכל הפירות קיימים נוגדי חימצון שלא ממש משתנים בטמפרטורה של התה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצה מתוסכלתשושי14/04/2015
שלום,
אני בת 44, שוקלת 58, וקרוב ל-30 שנה (זו לא שגיאת הקלדה) מנסה להוריד 3 ק"ג.
מרוב מאמצים, נשארתי שנים רק על 3 ק"ג מיותרים, ולא על 10 למשל, ועדיין, אני לא מצליחה להוריד אותם.
לפני שנה התחלתי לרוץ. להפתעתי ולאכזבתי, כעבור שנה של ריצה (7 ק"מ 2-3 פעמים בשבוע) הצטמצם לי קצת ההיקף ויש לי יותר מקום בבגדים, אבל נותרתי עם ה-3 ק"ג. לא אכלתי יותר מבשנים קודמות (אני לא אוכלת: עוגות, ממתקים, חטיפים, שוקולד ובורקסים ומאפים למיניהם). כל השנים סיפרו לנו שזה מתמטיקה, מה שמכניסים פחות מה שמוציאים. ובכן, בדקתי והמתמטיקה הזאת לא עובדת. אני בטוחה שיש פה יד נעלמה, רק לא בטוחה מהי.
מעבר לכך שריצה בריאה ומהנה, מתסכל אותי שאני לא מצליחה להשיג את המטרה. בחיים לא הייתי מאמינה שאצליח לרוץ 10 ק"מ, אבל לא אצליח להוריד 3 ק"ג. והנה השאלות:
1. האם דיאט קולה וסוכרה דיאט אכן פוגמים בירידה במשקל? האם יש מקום להעדיף סוכר בתה מאשר סוכרה דיאט?
2. האם להרכב המזון יש השפעה על ירידה במשקל, כשמדובר באותה כמות קלוריות. כלומר - האם יש מקום להעדיף קמחים מלאים למשל? שוב, רק לעניין הירידה במשקל, לא משיקולי בריאות.
3. נתקלתי בהרבה דיאטנים הממליצים על דיאטות דלות בפחמימות. בכתבה שלך על תזונה אתה מדבר על צריכת פחמימות כדלק. האם דיאטות דלות בפחמימות לא מתאימות לרצים?
4. בחודש האחרון התחלתי לרוץ 5 פעמים בשבוע ועליתי ל-7.5 קילומטר. (מתוסכלת, אמרתי?). האם עדיף לרוץ 3 פעמים ריצה ארוכה יותר מאשר מאשר 5 פעמים ריצה קצרה, או שאין לזה משמעות.
תודה על ההקשבה, כל תובנה תתקבל בשמחה, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצה מתוסכלת - תגובה
צחי כנען25/04/2015הי שושי, אני חושב שאת טועה שלא רזית ואסביר למה. ככל שאנו מתבגרים אחוז השומן בגופינו עולה והשריר יורד, זהו מהלך טבעי. עצם שמירת המשקל לאורך 30 שנה (!) בהחלט מעיד כי עשית מהלך שהוא הרזיה. ומגיע לך סמיילי.
ותשובותיי ר"מ...
1. האם דיאט קולה וסוכרה דיאט אכן פוגמים בירידה במשקל? האם יש מקום להעדיף סוכר בתה מאשר סוכרה דיאט? התשובה היא לא. אם הצריכה ממש נמוכה למשל 1-2 כפיות סוכר ביום אז גם מבחינה קלורית "העלות" איננה משמעותית.
2. האם להרכב המזון יש השפעה על ירידה במשקל, כשמדובר באותה כמות קלוריות. כלומר - האם יש מקום להעדיף קמחים מלאים למשל? שוב, רק לעניין הירידה במשקל, לא משיקולי בריאות. - אכן עיניין קלורי אבל כמובן כפי שאמרת להעדיף דגנים מלאים.
3. נתקלתי בהרבה דיאטנים הממליצים על דיאטות דלות בפחמימות. בכתבה שלך על תזונה אתה מדבר על צריכת פחמימות כדלק. האם דיאטות דלות בפחמימות לא מתאימות לרצים? אכן דיאטות דלות בפחמימות עלולות להשפיע לרעה על היכולת הספורטיבית. במיוחד בריצות ארוכות שמעל שעה!
4. בחודש האחרון התחלתי לרוץ 5 פעמים בשבוע ועליתי ל-7.5 קילומטר. (מתוסכלת, אמרתי?). האם עדיף לרוץ 3 פעמים ריצה ארוכה יותר מאשר מאשר 5 פעמים ריצה קצרה, או שאין לזה משמעות. השאלה מהי המטרה. אם המטרה ירידה במשקל אז סה"כ המרחק השבועי יותר משמעותי אם המטרה שיפור יכולת האירובית אז לתוכנית האימון השפעה אדירה - עצימות, נפח באימון, אימון אינטרוואליים וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת 3 השעותמאיה31/03/2015
שלום
התחלתי את דיאטת 3 השעות ורציתי לדעת איך לעשות אותה הכי טוב.
בעיקרון אני אוכלת מנות כל 3-4 שעות לדוגמא:
11:00: שתי פרוסות לחם, גבינה, פרי.
14:00 אורז, קטניות, סלט, טחינה.
17:00 שיבולת, יוגורט, בננה
20:00 סלט, עוף, תפ"א
23:00 פרי, שקדים
הכל במנות בינוניות.
שאלותי הן:
1. איך הדיאטה מגבירה את חילוף החומרים והאם יש השפעה על השומנים בשיטה זו?
2. אם יבוא לי קינוח אחת ל...האם להכניס אותו במקום אחת הארוחות או בשילוב כדאי שאשבע(לדוגמא מ3 עוגיות לא אשבע)
3. מה קורה אם אני בחוץ ואין בנמצא אוכל מזין ועברו לדוגמא 5 שעות כי לא היתה ברירה האם זה מאט את קצב חילוף החומרים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת 3 השעות - תגובה
צחי כנען31/03/2015הי מאיה,
הדיאטה אינה מגבירה את חילוף החומרים. אין לזה שום בסיס מדעי.
באופן טבעי רוב האנשים אוכלים כל 3-5 שעות, הגוף מאותת רעב ואנו מחפשים לאכול אם זה ארוחה גדולה ואם זה ארוחה קטנה יותר.
אין לי מושג לגבי כל התקנות והחוקים של התפריט שקיבלת.
ובאופן כללי אני מאמין בתפריט מגוון ולא חד גוני כפי שתוכנן כאן
חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה דרסטית במשקל - ללא דיאטהשואלת27/03/2015
שלום רב,
הנני נחשבת שנים בעלת משקל יתר גדול. אני אוכלת כל מה שבא לי וכמה שבא לי. כמו כן אינני עושה כל פעילות גופנית.
הרבה מאוד זמן לא נשקלתי, ופתאום לפני כמה ימים נתבקשתי להישקל לפני בדיקה כלשהי - והתוצאה הראתה ירידה של כ-8 ק"ג מהפעם האחרונה שנשקלתי.
אדגיש כמובן שנשקלתי במכון בו נבדקתי ולא במשקל המרפאה או המשקל הביתי שלי.
(אבל האם משקל אחר יכול להוריד כל כך הרבה ק"ג)?
מה זה אומר? איך זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה דרסטית במשקל - ללא דיאטה - תגובה
צחי כנען29/03/2015השאלה כמה זמן עבר מהפעם האחרונה , חודשיים ? חצי שנה ?, שנתיים ?
במידה והירידה היתה איטית אין כל מזיק, קרוב לוודאי שאת אוכלת קצת (אבל קצת) פחות ולכן קיימת ירידה במשקל.
במידה וההרזיה היתה מהירה או שתראי בשבועות הקרובים שישי ירידה דרמטית פני לרופא המשפחה.
כדאי באותה הזדמנות להשקל במקום נוסף שאת סומכת על מהימנותו.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שום טרי יבשרינה14/03/2015
שלום
רציתי לשאול לגבי שום יבש טרי,ידוע שיש לו הרבה סגולות ויש לו את כול היתרונות,אבל רציתי לשאול האם צריך לאכול אותו בשלמותו או שיש חלקים שהם פחות טובים ואולי גם מזיקים? כאשר חוצים אותו ישנו חלק בתוך השום כמו שורש האם הוא גם בעל חשיבות לבריאות?
בתודה מראש
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום טרי יבש - תגובה
צחי כנען29/03/2015למיטב ידיעתי כל המחקרים שהראו הקשרים בריאותיים חיוביים היו ממיצוי השום באופן שלם. אין חלקים "מזיקים" פרט אולי לריח :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםשרון11/03/2015
שלום צחי
רכשתי מולטי ויטמין לספורטאים ובנוסף ויטמין c 500 מ"ג.
לגבי הויטמין c.האם פעם אחת ביום זה מספיק?
ולגבי המולטי ויטמין מתי לקחת וכמה פעמים ביום?עם ארוחה או בין הארוחות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים - תגובה
צחי כנען12/03/2015במולטיויטמין יש קרוב לוודאי ויטמיןC אבל במינון נמוך ולכן יש הגיון בנטילה נפרדת של ויטמיןC.... אך האם לצורך חיזוק מערכת החיסון ? אם כן, אין ממש עבודות מדעיות התומכות בטענה.
ולגבי המולטי אפשר עם הארוחה. לשאלתך האם 1 או 2 תלוי בתזונתך הכללית, אם היא מאוזנת ומספקת מבחינה קלורית מספיק אחד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילילידור07/03/2015
שלום רב,
-שאלה לגבי דיאטה ללא ספירת קלוריות-הרי כדי להשיל מהמשקל צריך להגיע למאזן שלילי בהכנסת הקלוריות בגוף,אם נאכל ללא ספירת קלוריות,אפילו אכילה מאוזנה יש סיכוי שנאכל בדיוק את מה שהגוף צריך אבל לא נגיע למאזן שלילי ונישאר באותו המשקל ולא נרזה.
אז איך יודעים בלי לספור קלוריות אם אני בכיוון של להוריד במשקל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילי - תגובה
צחי כנען09/03/2015אכן צדקת! לא ניתן לרזות ללא יצירת מאזן קלורי שלילי דרך אכילה מופחתת או הוצאה קלורית מוגדלת (פעילות גופנית).
אתה יכול בהחלט להשתמש באפליקציה שלי לספירה קלורית הנקראת counteat.calories המבוססת על "שיטת הקטגוריות", שיטה פשוטה קלה ומהירה לספירה קלורית.
לינק מצורף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לצחי כנען לתשובה-בהמשך לתשובתךרינה06/03/2015
אכן התכוונתי אם קיימת חומציות PH במיץ רימונים סחוט
אשמח לקבל את תשובתך
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה לצחי כנען לתשובה-בהמשך לתשובתך - תגובה
צחי כנען09/03/2015אכן הPH (חומציות) נמוך קרי הוא חומצי
באיזה הקשר הנושא מעניין אותך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומציות ברימוניםרינה28/02/2015
שלום רב,
האם יש חומציות במיץ רימונים סחוט טבעי?
תודה מראש לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומציות ברימונים - תגובה
צחי כנען02/03/2015שלום, למה התכוונת חומציות? (האם זה חמוץ? מהו ה PH?) ובאיזה הקשר מעניין אותך ?
אשמח לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה חשובגל25/02/2015
שלום רב. האם בתפריט ירידה במשקל של 1200 קלוריות יש חשיבות בכל ארוחה לכמות הפחמימות והחלבונים שאוכלים ? יוצא שבכל ארוחה אני אוכלת בערך 160 קלוריות של פחמימות וכ100-150 קלוריות של חלבונים. האם זה יכול להשפיע לרעה לתהליך ההרזיה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה חשוב - תגובה
צחי כנען02/03/2015לא, אין קשר ביחסי פחמימה וחלבון.
דרך אגב האם התכוונת שאורז למשל הוא פחמימה ובשר הוא חלבון ? כי באורז באופן טבעי יש גם פחמימה וגם חלבון למשל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גיל02/03/2015כן,אבל בד"כ מחשיבים אורז כפחמימה לא?
האם ישנה הגבלה על כמות מסויימת שמומלץ לאכול בכל ארוחה בירידה במשקל ובשמירה עליו? אם כן,מהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
צחי כנען05/03/2015נכון, כי אורז מכיל הרבה יותר פחמימות מחלבונים.
ולשאלתך...אין חובה לאכול מזונות המכילים ריכוז גבוה של פחמימות ולהיפך ריכוז גבוה של חלבונים בכל ארוחה. כן לצורך ירידה במשקל יש לשים לב לכמות הקלוריות הכללית בכל ארוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתחנה20/02/2015
שלום רב,
הכנתי עוף למרק עוף והמים התחממו אך לאחר כמה דקות כיבתי את האש והשארתי את העוף במים החמים לכמה דקות בסיר סגור. כשחזרתי כעבור כמה דקות פתחתי את הסיר - החלק התחתון של העוף היה חם וחלקו העליון קר. האם אפשר להשתמש בו למרק או שבדקות ששהה במים החמים הוא פיתח חיידקים ומוטב להימנע. הסיר היה סגור במהלך אותן דקות עד שפתחתי לבדוק וגיליתי . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
צחי כנען02/03/2015אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות חילוף חומריםמירית17/02/2015
שלום צחי
במכון וינגייט ידוע לי על סוג בדיקה חילוף החומרים + בדיקה שנותנת מענה לצריכת הקלוריות שמבצעים .
במידה ואכילתי לא נכונה פחות קלוריות מהרצוי וימים של העמסה .
האם לדעתך אוכל וניתן לשקם את הגוף וגם כמובן לרדת במשקל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות חילוף חומרים - תגובה
צחי כנען02/03/2015שלום, התכוונת האם כאשר את אוכלת פחות מחילוף החומרים שלך עדיין תרזי ? אם כן אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיב קיבהא14/02/2015
לפני שבועיים עברתי בדיקת גסטרוסקופיה ונמצא במעבר בין הוושט לקיבה כיב .עם לקיחת ביופסיה הכיב דימם בצורה מסיבית ונאלצו לשים לי 3 מהדקים בינתיים ,אני על כלכלה רכה וכן אני לוקחת כדורים סותר חומצה בערכים גבוהים שאלותיי הן: 1. מאילו מזונות עלי להימנע?
2.והאם המזנות האסורים יהיו לכל החיים גם אם אני לוקחת כדורים סותרי חומצה?
תודה על מענה מהיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיב קיבה - תגובה
צחי כנען15/02/2015אין מזונות אסורים "לתמיד" אלא רק לזמן הקרוב וכתלות בהרגשתך.
סותרי חומצה נועדו לאפשר ריפוי לפצע ולא תמיד נדרש טיפול כרוני בהם, כמובן הכל ביעוץ עם הגסטרואנטרולוג/רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פרכיות אורזאביבית12/02/2015
שלום :))
באריזת פרכיות אורז מלא
מצויין שכל פרכית מכילה 30 קלוריות.
זה באמת כך? כלומר פרכית אחת
מכילה פחות קלוריות מפרוסת לחם?
המשקל של בערך 8 גרם פלוס.
(היא פשוט נראית יותר)
דעתכם?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על פרכיות אורז - תגובה
צחי כנען15/02/2015אכן פריכית אורז שוקלת פחות מפרוסת לחם ותכולת הקלוריות בה נמוכה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)