מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זרחן וסידן בגבינהרוביק06/07/2015
שלום,
האם הזרחן במוצרי חלב (בעיקר בגבינה צהובה) פוגע בסידן הנמצא בהם? ואם כן, האם הפגיעה גדולה עד כדי כך שעדיף להימנע מהם (שוב, בדגש על גבינה צהובה)? אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזכורת
רוביק13/07/2015? ? ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרחן וסידן בגבינה - תגובה
צחי כנען14/07/2015הזרחן אינו פוגע בסידן אלא באיזון בין 2 המינרלים הללו בדם ובעצמות. יש הגיון ביולוגי להשפעה שלהם על בריאות העצם אך אין ממש הוכחות במחקרים קליניים לכך.
צריכה של 1-2 פרוסות גבינה צהובה לא תפגע בבריאותך קרוב לוודאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין פעילות בלוטת התריס?ליאור06/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם יש קשר בין פעילות בלוטת התריס? - תגובה
צחי כנען06/07/2015קשר בין פעילות התריס לבין ...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר בין בלוטת התריס להשמנה רצינית?
ליאור07/07/2015בוודאי שיכולה להיות השפעה גם על קצב העליה במשקל וגם על המשקל הכללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר בין בלוטת התריס להשמנה רצינית? - תגובה
צחי כנען08/07/2015בוודאי שיכולה להיות השפעה גם על קצב העליה במשקל וגם על המשקל הכללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך בודקים את הקשר הזה?
ליאור09/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מרגישים משהו בגוף שיש בעיה?
ליאור09/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לחולה סרטן לעידוד תאבוןשלמה04/07/2015
אני חולה סרטן ראות שמטופל בטיפולים כימוטרפיים, נחלשתי מאוד, ירדתי הרבה במשקל ולצערי אין לי כלל תאבון ואם אני מכריח את עצמי לאכול יש לי בחילות.
אודה לך אם תיעץ לי מה האוכל שהכי חשוב עבורי והאם יש תחליפים בצורת קפסולות של
תחליפי מזון וויטמינים,על מנת לעזור לי.
גלוצרנה אני לוקח פעמים ביום. [אני גם סוכרתי]
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לחולה סרטן לעידוד תאבון - תגובה
צחי כנען06/07/2015בגלל מורכבות היעוץ - סוכרת במקביל לטיפולים ותרופות המשפיעות על מערכת העיכול עדיף לקבל הדרכה במסגרת המחלקה שבה אתה מטופל
בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ניתן לבדוק אחוזי שומן?לימור01/07/2015
שלום, רציתי לדעת האם אני יכולה לבדוק אחוזי שומן אצל דיאטנית? האם יש מכשיר כזה? והאם הוא מדויק ואמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך ניתן לבדוק אחוזי שומן? - תגובה
צחי כנען02/07/2015מכשירים על בסיס מוליכות חשמלית למשל טניטה מתיימרים לבדוק % שומן אך רמת הדיוק שלהם נמוכה.
אצל 3 דיאטנים בישראל (ואני אחד מהם) יש מכשיר הנקרא BODPOD המבוסס על טכנולוגיה אחרת ורמת דיוקו גבוהה מאוד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנת פולשירי30/06/2015
איך סופרים קלורית ומבחינת ההרכב התזונתי של חלבונים מנת פול בפיתה עם ביצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנת פול
לימור01/07/2015בפיתה יש כ-250 קלוריות ובערך 8 גרם חלבון, ביצה קשה מכילה כ-88 קלוריות וכ-7 גרם חלבון וב-100 גרם פול מבושל יש כ-110 קלוריות וכ-8 גרם חלבון. לא ידוע כמה פול יש בפיתה, מניחה שפחות מ-100 גרם. על פניו אלו הערכים. כפי שניתן לראות- מנה עתירה בקלוריות.
בהצלחה!
לימור ספקטור, דיאטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפול
לימור01/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אוכלת את זה כמנה בארוחת צהריים
שירי04/07/2015במקום בשר. אז מה נורא בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל סיניליאור30/06/2015
לפעמים אני מזמינה מנת עוף בלימון ונודלס וירקות. האם זו מנה שהיא יותר שמנה ממנות רגילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל סיני - תגובה
צחי כנען02/07/2015בד"כ מנות בהקפצה מכילות כמות שמן אדירה , לעיתים גם לא מעט סוכר ולכן המנה מכילה >1000 קלוריות בד"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצחי להקפצה לא צריך הרבה שמן
שירי04/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הם זה נכון לעשותשירי30/06/2015
ארוחת בוקר עשירה שמורכבת מביצים. גבינות. פשטידות. סלטים. לחמים וטוסטים ולביבות.וארוחת צהרים טובה שכוללת מנת בשא או עוף או דגים ומנת פחמימות וירקות מבושלים. אחר.הצהרים פירות ובערב מעדן או.סנדויץ.קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הם זה נכון לעשות - תגובה
צחי כנען30/06/2015אם את מרגישה נעים עם התפריט אז למה לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה לא יותר מידי לארוחת בוקר?
שירי30/06/2015לפעמים בא לי ככה ארוחת שחיתות לאכול מכול וכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה לא יותר מידי לארוחת בוקר? - תגובה
צחי כנען01/07/2015למה לא? אין צורך להיות שחור-לבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב בריא? או שאולי לא...ליאת שניידר29/06/2015
שלום רב, רציתי לשאול אם חלב פרה באמת בריא לנו?? והאם עדיף חלב סויה במקומו? קראתי המון מאמרים שכתוב שגם חלב סויה לא בריא בגלל הורמוני האסטרוגן בו... נ.ב אני בת 24 ומנסה להסדיר את ההורמונים שלי בגוף עקב הפסקת גלולות. אשמח לתשובה אמינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב בריא? או שאולי לא... - תגובה
צחי כנען29/06/2015הסוגיה של צריכת מוצרי חלב ובריאות נמצאת בויכוח גם בקרב הממסד הרפואי.
לשאלך אליי, אני תומך בצריכת חלב גם כצמחוני וספורטאי. אין מחקרים מבוססים על הקשר בין חסר בריאות לצריכה של מוצרי החלב. כמו תמיד אין לצרוך בהגזמה משום מזון כולל הגזמה באגוזים או ירקות למשל.
באשר לסויה, כמות האסטרוגן קטנה ובכלל תרכובת האסטרוגן שם שונה לחלוטין מההורמון מן החי ומשפיעה אחרת לחלוטין על רקמות הגוף. כך שלא רואה כל בעיה לצרוך את הסויה.
בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תזונהגילי29/06/2015
שלום רב
אני בת 39, בחודשים האחרונים ירדתי כ- 9 ק"ג, משקלי כיום עומד על 62 ק"ג, גובה 1.72.
עד כה הסתדרתי עם תפריט מאוזן ומספק והצלחתי לשמור יפה על המשקל הנוכחי. לאחרונה התחלתי להתאמן בצורה מוגברת, אני עושה אימוני קרוספיט לפחות 3 פעמים בשבוע, רוקדת ורצה. אני חוששת שהתפריט שלי כיום לא מספק, עם זאת חוששת לצור מצב בו "אגדל" מבחינת מסת שריר ולכן לא הגדלתי את כמות החלבון בתפריט. האם יש ממש בחשש זה? מהי כמות הקלוריות המומלצת עבורי ביום? כמו כן מה מומלץ מבחינת צריכת חלבונים ופחמימות עקב העלייה באימונים?
תודה רבה!
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תזונה - תגובה
צחי כנען29/06/2015בהחלט ייתכן כי עליך להוסיף חלבון עד 1.5-1.8 גרם לכל קג משקל גוף, ואולי גם 4-5 גרם פחמימה במקביל לתמיכה קלורית מתאימה.
הדרך הנכונה היא לעשות הערכה מתאימה אצל דיאטן , גם בקופת החולים (ובחינם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידןרינה26/06/2015
שלום,
האם סידן ללעיסה עדיף על פני סידן בנוזל ?
יכול להיות שסידן בנוזל -קלמדין גורם לשילשולים,וזאת לאחר ששללו את כול האפשרויות האחרות.
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן - תגובה
צחי כנען29/06/2015בהחלט ייתכן שצריכה במינון גבוה כמו בנוזל אך גם בקפסולה עלול לגרור שינוי ביציאות.
הדרך הפשוטה היא להפסיק את צריכתו לחלוטין ולבדוק את ההשפעה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםליאור24/06/2015
האם יש בדיקת דם שבודקת את כמות כל הויטמינים בגוף? האם כדאי לצרוך תוספי מזון של ויטמינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים - תגובה
צחי כנען29/06/2015אין בדיקה סטנדרטית לכל הויטמינים שבגופנו לפי הידוע לי.
במידה וחושדים על חסר מסוים ניתן לעשות בדיקה ספציפית בקופת החולים.
דעתי היא כי אין בצריכת ויטמינים שלא לצורך כל יתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקר פירותעדי23/06/2015
האם מומלץ לארוחת בוקר לאכול כ3 פירות?או עדיף משהו אחר?האם מומלץ לאכול את הפירות.לבד או בתוספת חופן אגוזים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר פירות - תגובה
צחי כנען29/06/2015אפשר לאכול רק פירות ואפשר לאכול עם יוגורט / אגוזים או גם וגם.
אין חוק או מחקר המעידים דווקא על הארוחה המוצלחת ביותר.
ובשורה תחתונה - כל אדם צריך לבדוק עם גופן מה נעים לו ומה גורם לו תחושת אנרגיה ושובע נעימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נכון שמעל גיל 40שירי22/06/2015
כדאי להפחית בצריכת הבשר כי זה גורם לבעיות בכלי דם שמקשים אחר כך.את.ההליכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה נכון שמעל גיל 40 - תגובה
צחי כנען24/06/2015אין קשר בין גיל מסוים ל"בעיות" בכלי דם.
אנו יודעים שאכילה המבוססת על הצומח בריאה בגדול יותר מאכילה מן החי, אין מחקרים מסודרים אלא יותר מבוסס תאוריות.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצחי כנען, יש לי מס' שאלותליאור10/06/2015
בהמשך לתשובתך בנושא ירקות. . 1. האם דלעת נחשבת פחמימה כמו תירס או אפונה?. 2. מה זה ירקות מעובדים? תודה ולילה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצחי כנען, יש לי מס' שאלות - תגובה
צחי כנען15/06/2015דלעת / דלורית/בטטה נחשבים כפחמימות, כנל תירס וכל הקטניות:אפונה, שעועית לבנה, חומוס, עדשים
האם התכוונת לירקות מעובדים - ירקות שעברו תוספות כמו קציצות טבעול/זוגלובק למשל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהפליקס10/06/2015
היי אחרי דיאטה ממושכת בגלל בעיות בליעה .במשך 3 חודש צרכתי 1000 קלוריות ליום על בסיס יוגורטים וגבינות .האם זה בסדר שהעלה את כמות הקלוריות היומית כול 2 ימים אוסיף עוד 100 קלוריות לתפריט במשך 2 שבועות ולאחר מכן אכפיל את כמות ההוספה הקלורית האם זה נכון? האם קיים סיכון לתסמונת הזנה מחדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה - תגובה
צחי כנען15/06/2015לא סביר שתהיה בעיה כזו אם צרכת לפחות 1000 קלוריותבמרקמים נוזליים.
ובהחלט תוסיף כמו שהצעת כמות קלוריות הולכת ועולה ותראה כיצד מרגיש בעיקר מבחינת נפיחות וכבדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)