מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עוד שאלהליאור08/06/2015
האם הירקות מאבדים בבישול את הערך התזונתי שלהם? האם יש הבדל אם זה ירקות חיים או קפואים? תודה ולילה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה - תגובה
צחי כנען09/06/2015ככל שהירקות מעובדים פחות כך שומרים על הרכבם הטבעי ועדיין כדאי לצרוך מבושלים/קפואים/בתנור / במרק כי עדיף לצרוך מאשר בכלל לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות מבושליםליאור08/06/2015
האם זה כדאי להוסיף בארוחת צהרים ירקות מבושלים? האם גם אותם צריך להחשיב קלורית? אני מכינה ירקות מגוונים בכל מיני צורות הכנה בבישול. הקפצה. או בתנור. אני בדרך כלל אוכלת מנת חלבון בשרית או דג עם תוספת פחמימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות מבושלים - תגובה
צחי כנען09/06/2015אפשר בהחלט. לרוב כמות הקלוריות יחסית זניחה לעומת הפחמימות והחלבונים.
שימי לב שירקות אינם דלעת , תירס אפונה וכו' :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שיפודים על האש משמינים?שירי03/06/2015
הכוונה פרגיות. קבב. כבד. לבבות. השאלה מתייחסת לדני שיפודים לארות צהריים במסעדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם שיפודים על האש משמינים? - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון07/06/2015בכל מזון המכיל את רכיבי התזונה יש קלוריות , השאלה מה כמות ההכנסות וההוצאות הקלוריות , ובהתאם לכך הצריכה הקלורית הנדרשת וחלוקתה בין קבוצות המזון השונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהפליקס03/06/2015
היי אני בן 32 בריא בדרך כלל בעקבות בעיות במהגנון הבליעה שהתפתחו כנראה מריפלוקס היה לי קושי בבליעה מה שהוביל לתזונה של 1000-1300 קלוריות ליום (רק יוגורטים ומעדני חלב) במשך 3 חודשים וכמובן ירידה חדה במשקל 12 קילו עכשיו הכול הסתדר והשאלה שלי היא האם אוכל לחזור לתזונה של מאכלים קשים כגון בשר ירקות ולחם באופן מהיר או שעליי לעשות זאת בהדרגה? והאם אוכל לחזור ישר לצריכה נורמלית של קלוריות )2000-2500) ישר או שבהדרגה בכדי לא להעמיס על הגוף שיתרגל לתת תזונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון07/06/2015בעיקרון עדיף הדרגתיות ולא מידית להכפיל את כמות הקלוריות אך יש להקשיב לצרכי הגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפוח עץרונן20/05/2015
שלום,
בכל פעם שאני אוכל תפוח עץ (בדרך כלל כארוחת 10) אחרי כמה שעות מתחילות אצלי בעיות בבטן שכוללות גזים, שלשולים ואי נוחות באזור הבטן (כאבים, נפיחות...). כולם אומרים לי שתפוח עץ דווקא עוזר ומקל על בעיות בבטן.
התופעה מוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפוח עץ - תגובה
צחי כנען02/06/2015החלף את סוג הפרי באותה ארוחה. במידה ולא תרגיש אותם סימפטומים אזי תסיק שאכן התפוח טוב לרוב האנשים אך לא לך:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמי כנען-האם תוכל לענות על שאלתי?אבי18/05/2015
שלום רב.
ב-4.5.15 שאלתי שאלה בפורום ולא נענתי.פשוט דילגתם על שאלתי ואני מפרסם אותה שוב.אשמח אם בכל זאת אקבל תשובה.
אני גבר בן 46,בריא בד"כ.גובה-178 משקל-72ק"ג
אובחנתי לא מזמן כסובל מכבד שומני ויש לי גם כולסטרול קצת גבוה(210) והסוכר שלי על הגבול כל הזמן(100).שמעתי ששיבולת שועל יכולה לעזור
ורציתי בבקשה לדעת:
1.איזו כמות של שיבולת שועל כדאי לאכול כל יום?
2.אם אני אוכל את שיבולת השועל(בתור דייסה)בערב,האם גם אז שיבולת השועל "עושה את העבודה" מבחינה בריאותית?
3.האם זה משנה מבחינה הורדת סוכר וכולסטרול ובתור "עזרה"לכבד אם אני אוכל את שיבולת השועל הדקה והכתושה עם דייסה לעומת שיבולת השועל שצורתה שלמה?
4.אני משלב בתפריט היומי:שתי גמבות+שלוש עגבניות וכוס חד פעמית של שיבולת שועל-האם מזון זה מספיק לעזור לכבד להתנקות מהשומן?הרופא אמר שאני צריך לאכול סיבים תזונתיים,מה שלא הייתי אוכל מקודם,האם זה מספיק?
4.החלטתי לוותר על כפית סוכר פעמיים ביום שהייתי שותה עם הקפה-האם מבחינת מדד זה יכול להשפיע על הורדת הסוכר או שזה לא עוזר הרבה.יחד עם זאת אני חייב לציין שאני ממשיך לאכול לפעמים מוצרי מזון שיש בהם סוכר כמו עוגיות,גלידה וכו... אך לא בכמות גדולה.
בברכה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחי כנען
אבי18/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמי כנען-האם תוכל לענות על שאלתי? - תגובה
צחי כנען02/06/2015והנה תשובתי:
1.איזו כמות של שיבולת שועל כדאי לאכול כל יום? ----2-3 כפות ביום אפשר בתוך יוגורט/דייסה /מרק וכו'
2.אם אני אוכל את שיבולת השועל(בתור דייסה)בערב,האם גם אז שיבולת השועל "עושה את העבודה" מבחינה בריאותית? ---בוודאי
3.האם זה משנה מבחינה הורדת סוכר וכולסטרול ובתור "עזרה"לכבד אם אני אוכל את שיבולת השועל הדקה והכתושה עם דייסה לעומת שיבולת השועל שצורתה שלמה? לא
4.אני משלב בתפריט היומי:שתי גמבות+שלוש עגבניות וכוס חד פעמית של שיבולת שועל-האם מזון זה מספיק לעזור לכבד להתנקות מהשומן?הרופא אמר שאני צריך לאכול סיבים תזונתיים,מה שלא הייתי אוכל מקודם,האם זה מספיק? ----- אכן "לסמוך" רק על שיבולת שועל שתעזור בהפחתת הכולסטרול איננה נכונה, יש לבדוק את תפריטך בדקדקנות ולייעץ בהתאם. "עזרה ראשונה" - הוסף אגוזים, יין אדום , דגים, דגניפם מלאים וקטניות...כדאי לקבל יעוץ ספצפי בקופת החולים.
4.החלטתי לוותר על כפית סוכר פעמיים ביום שהייתי שותה עם הקפה-האם מבחינת מדד זה יכול להשפיע על הורדת הסוכר או שזה לא עוזר הרבה.יחד עם זאת אני חייב לציין שאני ממשיך לאכול לפעמים מוצרי מזון שיש בהם סוכר כמו עוגיות,גלידה וכו... אך לא בכמות גדולה. --- עדיף דווקא להתאמץ ולהפחית דברי מאפה המכילים מרגרינה=שומן צמחי מוקשה וגם את כמות הסוכרים הכללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקה קפהרינה16/05/2015
שלום
לאחרונה מרבים לפרסם כתבות בנושא כמה בריא לשתות קפה,האומנם?
כאחת שלא נוהגת לשתות בכלל קפה,בגלל שתמיד אמרו שזה מזיק לבריאות
הייתי מבקשת לדעת אם יש אמת בדברים,ובכול זאת בריא לשתות קפה,וזה לא עניין שיווקי
ואם כן כמה מומלץ לשתות ביום, ואיזה רצוי לקנות ,האם עדיף ללא קופאין או שעם קפאין ?
אשמח לקבל את דעתך
תודה רבה מראש
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקה קפה - תגובה
צחי כנען17/05/2015צריכה של קפה עד 4-5 פעמים ביום אין לה כל נזק ואולי אפילו תרומה בריאותית.
תוצאות המחקרים לגבי יתרונותיה אינם ממש חד משמעיים ולכן אין כל בעיה לטעמי להנות מספר פעמים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חול בכיס מרהעדי08/05/2015
בן 76 . נמצא לי בבדיקה בוץ בכיס מרה.נאמר לי שאין מה לעשות ... אשמח לדעת האם יש תזונה ממולצת?סוגי ציחי מרפא?אני שותה תה שיבה האם זה מתאים לאבנים בכיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חול בכיס מרה - תגובה
צחי כנען17/05/2015לתזונה המערבית אין ממש פיתרון ואינני חושב שלתזונה האלטרנטיבית גם, אך הייתי ממליץ אולי בכל זאת לפנות לפורום תזונה טבעית באתר ולקבל תשובה.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבוןיוני07/05/2015
היי עקב בעיות בליעה שבטיפול כרגע.עברתי לאוכל רך כגון יוגורטים ומרקים וזהו ואני בקושי מגיע ל1000 קלוריות ביום .האם לצרוך אבקת ללבון לעלייה במסה כגון perfect3000 פעמיים ביום כאשר כול מנה 600 קלוריות האם זה מזיק לבריאות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת חלבון - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון16/05/2015צריכת יתר של חלבונים אינה מומלצת , אך יש לראות את כל תמונת המצב ותוצאות בדיקות דם כולל תיפקודי כליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף לבן 89דנה06/05/2015
שלום,
אבא שלי עבר תהליך של הורדת דלקת בכיס המרה בעזרת אנטיביוטיקה. נכון להיום חודש לאחר התהליך תוצאות המעבדה תקינות לחלוטין ולא בטוח שיעבור ניתוח להוצאת כיס המרה עקב גילו.
בגדול אינו לו בעיות רפואיות למעט מה שציינתי אבל לאחר שחרורו מבית החולים מרגיש מאוד חלש.
הוא אוכל מוצרי חלב ,בשר אבל ללא שומן ,ירקות ופירוט .
עם זאת הוא מרגיש מאוד עייף וחלש.
תוצאות המעבדה תקינות כולל B1
ברזל מעט נמוך
שאלה שלי :
האם מומלץ על תוסף מסוים?
האם ניתן לקנות תחליף למזון מרוכז ולתת לו בנוסף לאוכל.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה,התכוונתי B12
דנה06/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף לבן 89 - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון16/05/2015מומלץ להוסיף תוספי מזון רק אם יש חוסר,כנ"ל B 12 כדאי להוסיף רק במידה והוא נמוך יש לבדוק סיבת העייפות ולהתייעץ עם איש מקצוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי שומןיריב06/05/2015
האם ניתן לרדת באחוזי שומן בתקופה בה מתאמנים להעלאת מסת השריר (היפרתרופיה) וצורכים יותר קלוריות מאשר שורפים על פי החישוב התזונתי להיפרתרופיה. כלומר האם תיתכן ירידה באחוזי שומן גם כאשר צורכים יותר קלור' משורפים?. הרציונל שלי היה שאמנם הגוף מקבל יותר קלוריות מאשר מוציא אבל בקלוריות האלו שמקבל הוא בונה שריר וגם האנרגיה שמוציא שורפת שומן. אז אולי כן תיתכן עליה בשריר יחד עם ירידה בשומן..עד גבול מסוים אולי עד 15% שומן. זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי שומן - תגובה
צחי כנען17/05/2015אכן בעודף קלוריות יש "סכנה" בעליה גם באחוז שומן הגוף ולכן הטיטור הקלורי צריך להיות מאוד עדין ובטח לא ע"פ נוסחאות כלליות.
רואים הרבה מרימי משקולות עם כמות שריר גדולה מאוד אך עם כרס לא קטנה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבשרון05/05/2015
שלום צחי
ראיתי תסרט של אורלי וגיא על החלב שהם מציגים את החלב כרעל שגורם לסרטן הערמונית ושהוא מלא בהורמונים יחד עם זאת ראיינו שם מספר פרופסורים שצידדו בכך,מצד שני ראיינו עם תזונאית של מועצת החלב ועוד כמה גורמים שאמרו שהחלב מומלץ ושהכל הנפצות וחוסר דיוק.אני אישית אוכל מוצרי חלב.
מה דעתך המקצועית בנושא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב - תגובה
צחי כנען17/05/2015אני עצמי צמחוני שאוכל מוצרי חלב.
אין מחקרים ויש הרבה ספקולציות על חסרונם של מוצרי החלב לבריאות האדם.
בפועל, יש הרבה מאוד אנשים הימנעות ממוצרי החלב שינתה את חייהם לטובה כמובן ויש (כמוני) שמרגישים נפלא איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה על מוצרי חלב
רוביק17/05/2015האם יותר אנשים נמצאו מפיקים תועלת בריאותית מהחלב לעומת אלה שהימנעותם מחלב נמצאה מיטיבה אתם, או להפך? אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה על מוצרי חלב - תגובה
צחי כנען18/05/2015אין ממש סטטיסטיקה או מחקר וגם אין זה משנה.
העיקר שכל אדם יבדוק על עצמו עד כמה מוצרי חלב באופן כללי ומוצרים מסוימים עושים לו טוב או לא.
באותה נשימה מזונות רבים שיש עליהם קונצנזוס על תרומתם לבריאות כמו ירקות ,אגוזים ,קטניות וכו' עלולים לגרום לתופעות בריאותיות מאוד לא נעימות ...כך שהייתי ממליץ לכל אחד להקשיב לגופו בראש וראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב
שרון21/05/2015תודה צחי
זה שאני מרגיש טוב עם מוצרי חלב זה דבר אחד,השאלה איך זה משפיע לטווח הארוך?כי הראו בכתבה באמת שכמות ההורמונים בחלב גדולה ושייכו לזה מספר מחלות לעומת מדינות שלא צורכים בהן חלב כמו בסין ששם המחלות האלה לא נפוצות כמו בישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב - תגובה
צחי כנען02/06/2015סורי על האיחור בתשובתי.
לא ראיתי את הכתבה ולכן לא אתייחס אליה.
אין אף מחקר איכותי המעיד על קשר בין צריכת חלב למחלות. גם העובדה שצריכת חלב במדינה מסוימת נמוכה ומחלות מסוג אוסאופרוזיס/מחלות לב נמוכה אינה מעידה על דבר...סין למשל תוחלת החיים נמוכה משמעותית מישראל ולכן מחלות הגיל המבוגר בה כמו אוסטאופורוזיס פחות רלוונטית.
אני מרגיש בנוח להמליץ מההיבט הבריאותי על צריכת מוצרי חלב - הכל במידה, כפי שלא אמליץ על צריכת 10 פירות ביום או 300 גרם אגוזים כך גם לגבי מוצרי חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנה04/05/2015
שלום רב,
מאוד אוהבת עוגיות - פחות מוטרדת מהשמנה ויותר משומנים לא רצויים (טראנס שמשתדלת להימנע לחלוטין ורווי שאוכלת...). שאלתי: עד כמה בעייתי לאכול עוגיות העשויות מחמאה ומה המינון המקסימאלי שממנו לא כדאי לחרוג ביום (נניח עוגיות בצק פריך, עוגיות חמאה, עוגיות שוקלדצ'יפס ועוד...). ושאלה נוספת: האם כדאי להמיר מחצית מכמות החמאה בשמן קנולה (לא מתעסקת ולא מעוניית להתעסק עם שמן קוקוס). תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון16/05/2015ומה עם סוכרים בעוגיות ?
בעקרון אין המלצה על צריכת עוגיות .... כדאי לעשות התאמה לתפריט הכולל ובהתיייחס לתוצאות בדיקות דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בעקבות ירקות מצליביםא.01/05/2015
היי
בעקבות הגדלת כמות הירקות המצליבים סתפריט התזונה שלי - אני סובל מגזים. מה יכול לעזור להפחית את הגזים (שהוא לא תרופה) ? תה שומר של ויסוצקי יעזור ? זרעי שמיר כתושים במים ?
חשוב לציין שלהוריד משהו מתפריט התזונה שלי זה לא אופציה, אני יכול רק להוסיף.....אני לא אוריד את כמות או סוג הירקות שאני אוכל כרגע
אני בן 38* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים בעקבות ירקות מצליבים - תגובה
צחי כנען17/05/2015בד"כ כל הגדלה של צריכת הירקות ועמם הסיבים התזונתיים גורר שינוי ביציאות, נפיחות וגזים. אמנם זו תגובה טבעית אך לא תמיד רצויה חברתית.
מניסיוני גם תה כזה או אחר לא ממש יועיל אלא רק הפחתת כמות הירקות ובאותה נשימה גם הפחתת צריכת הפירות ,הדגנים המלאים והקטניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה אוקסאלית במזוןרוביק29/04/2015
שלום,
כיצד - אם בכלל - ניתן לנטרל את השפעתו המזיקה של האוקסלאט, המצוי באגוזים, בקיטניות ובקקאו, אשר כולם אהובים עלי? רוביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוקסאלאט - תזכורת
רוביק17/05/2015מתפלא מאוד על שטרם קיבלתי תשובה לשאלתי מ-29.4 בנדון. רוביק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)