מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה דעתכן על מכשיר הטנס?שלי06/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
טנס להקלה על הצירים
אורנה דן06/02/2010ליוויתי יולדת שהשתמשה בו, זה עזר לה עד לשלב מסויים. מגיע שלב שזה כבר לא עוזר. אך זה בהחלט יכול לעזור בשלבים המוקדמים יותר, זה גם מספק משהו להתעסק איתו כשיש ציר, (להגביר וכו')
יש כאלה שמעצבן אותן להרגיש אלקטרודות דבוקות לגוף, יש כאלה שזה לא מפריע להן. המשותף לכל מי שהשתמשה זה שהן ציינו שזה לא עוזר בשלבים המתקדמים.
אך זה יכול להיות כלי עזר. חשוב שיהיו לך עוד כלים ודרכי התמודדות עם הכאב, שלא תהיי תלויה רק באחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש ברשותי מכשיר וחלק מהיולדות שאני
אפרת מינסקי07/02/2010מלווה בוחרות להשתמש בו והוא אכן עוזר להן אך כמו שאורנה כתבה גם אני מוצאת שהוא יעיל בעיקר בשלבים הראשונים ופחות בשלבים המתקדמים. בעיני הוא נהדר למי שרוצה למשוך בבית ולהגיע מאוחר לבית החולים או למי שמתכננת ללדת עם אפידורל ורוצה להתקדם כמה שתוכל לפני שתיקח אפידורל.
כאמור, למי שבוחרת בלידה טבעית כדאי שיהיו כלים נוספים להתמודד עם הצירים בשלבים המתקדמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר לידהעומר04/02/2010
שלום רב, לא יודעת האם אני פונה למקום הנכון, אך אני אנסה.
ילדתי באמצע מצמבר. הנקה מלאה מאז הלידה. הדימום הפסיק בדיוק לאחר חודש - באמצע ינואר. היום - 04/02 ראיתי שיש לי כתמים של דם, כמו תחילת המחזור. האם זה יתכן. אך זה בדרך כלל אמור לעבוד. בלידה הראונה אן ילד הראשון והנקה מלאה התחיל לי מחזור רק לאחר שנה וחודש.
אשמח לעזרתכם...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לדעת
אורנה דן04/02/2010אם את חוששת מביוץ והריון נוסף כרגע, השתמשי באמצעי מניעה. אם יש לך מחזור אז לא ניתן להסתמך על ההנקה כמונעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר לידה
עומר04/02/2010זאת לא השאלה השאלה האם יתכן שכל כך מהר מתחיל מחזור כאשר הדימום שלאחר הלידה הפסיק רק כחצי חודש ( שוב, לאחר הלידה ראשונה, מחזור ראשון התחיל רק לאחר כשנה וחודש).
מה הממוצע, מה המצב נורמלי? הכוונה מתי בדרך כלל מתחיל מחזור, האם המקרה שלי - לא מוקדם מדי???
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני יודעת
אורנה דן05/02/2010יש כאלה שמקבלות מחזור די קרוב ללידה, זה אמנם לא מאוד שכיח, אבל קיים. קשה לדעת בוודאות אם זה המצב אצלך, או שזה חלק מהדימום שאחרי הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללדת בשטחים28/01/2010
אני בסוף ההריון הראשון שלי ומנסה להחליט כרגע איך אני רוצה שהלידה שלי תהיה (מבחינת תנאים,בבית,בבית חולים וכדומה..) וכמה שאני חושבת על זה יותר אני מבינה שאני אהיה הכי רגועה והכי ממוקדת בעצמי עם אני אהיה לבד, לבד לגמרי ובמקום פתוח בטבע, ככה אני אהיה הכי שקועה בעצמי וללא הסחות דעת, מצד שני אני כמובן רוצה שהלידה תהיה בטוחה ועם יהיו סיבוכים ניתן יהיה לטפל בהם במהירות האפשרית.. אני יודעת שזה קלוש אבל אולי משהוא שמע על מקום שעונה על הציפיות שלי?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה עונה יהיה התאריך המשוער שלך?
אורנה דן29/01/2010את באמת מתארת מצב קצת בלתי אפשרי.
כמובן שאף אחד לא ימנע ממך ללדת לבד בטבע, אבל אם את רוצה דמות מקצועית שתהיה לצידך, או אפילו במרחק מה ממך, היא בטח תציב סייגים ותנאים משלה שרק בהם היא תסכים להיות בסביבתך.
אני יכולה להציע כמה פשרות:
1. אם המקום שעלה בדמיונך הוא ים, או חוףהים, אז לחפש צימר לידה באזור הקרוב לחוף, להעביר את הצירים בחוף, וכשהלידה תתקדם, להכנס לצימר.
2. בכלל, כדאי שתבדקי את הצימרים ללידה הקיימים בארץ. אני אישית ילדתי בצימר של אילנה במושב ישרש (ליד רחובות) יש לה למעשה 2 צימרים, וביניהם רחבת דשא גדולה, מוסתרת מעין כל ע"י צמחיה עניפה. יתכן, ואני מאמינה שאילנה מספיק גמישה, והיא תסכים שהכל יתרחש על הדשא בין העצים ולא בתוך הצימר. (שימי לב, שאת מזג האויר לא תוכלי לבחור, ואם מדובר בקיץ, יש שעות ביום שזה מידי חם ומזיעים, ויש שעות בלילה שאולי זה קר מידי).
אילנה גם תוכל להשאיר אותך לבדך, ולהיכנס לבית שלה, כשהיא מגיעה אליך רק כשאת קוראת לה.
יש צימרים נוספים בצפון ובמרכז.
3. אפשרות אחרת, היא להעביר צירים עם דולה על חוף הים הסמוך לבי"ח לניאדו, ולהיכנס לשם בזמן הלידה עצמה.
האם אחת מהאפשרויות האלה נראית לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזה איזור את?
אפרת מינסקי29/01/2010מילדת הבית רונית רופליס פתחה בית לידה במושב גן יאשיה שנמצא בעמק חפר. האיזור מאד כפרי, פתוח, עם מרחבי דשא, עצים וסביבה שאולי תענה על צרכייך.
בהצלחה ולידה טובה,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתגלית28/01/2010
איך אני יכולה לדעת שביציות שאני תורמת מועברות לאישה ספציפית ולא עושים מזה "מכר" כמו שקרה בעבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא הפורום המתאים
אורנה דן28/01/2010צר לי שאין לי מושג בקשר לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מענק לידהגלית28/01/2010
הבנתי שנשים שיולדות בבית אינן מקבלות מענק לידה.
זה נכון? אם כן, למה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן...
אורנה דן28/01/2010החוק הזה נחקק בשנות ה50, כשנשים ילדו במעברות בתנאים לא סטריליים ולא הולמים לידה. היתה אז מגמה ונסיון לעודד נשים ללדת בבית חולים, גם את אלה שהגיעו מארצות שבהן הנורמה היתה ללדת בבית. לצורך כך, יזמה הממשלה מענק לידה שיוענק אך ורק למי שתלד בבית חולים, ובכך עודדה נשים ללדת בבית חולים.
היום כמובן המטרה הזו לא רלבנטית. נשים שיולדות בבית, עושות זאת עם מיילדת, המצויידת בדיוק באותם כלים של מיילדת בבית חולים, הכל נעשה סטרילי, עם כפפות, במקצועיות ובתנאים מתאימים. אך משום מה לא הצלחנו עדיין לשנות את החוק הזה.
מה שכן, יולדות בית רבות הצליחו לעקוף את זה ובכל זאת לקבל את המענק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותדנה28/01/2010
האם מומלץ שבכל לידה בבית תהיה דולה נוכחת או שמספיק שתהיה מיילדת? בנוסף, האם מישהי שמעה על רופא גניקולוג שמיילד בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך דנה
אורנה דן28/01/2010אחד הרופאים המעולים שמיילדים בבית, הוא ד"ר ברדה. ליוויתי לידה שבה הוא היה המיילד ואני הדולה, והתרשמתי מאוד ממקצועיותו לצד המרחב הרב שהוא נותן ליולדת, והסבלנות להתפתחות הלידה בקצב שלה.
ישנם גם רופאים נוספים, לא הכרתי אישית, אך ד"ר שיפטן הוא אחד מהם.
בלידת בית עם רופא, כדאי שתהיה דולה, כי רופא לא ממלא את הפונקציה הזו.
מבין מיילדות הבית, יש רבות שממלאות גם תפקיד של תמיכה, עידוד, מגע ועיסויים, כאן הבחירה היא שלך, לדעתי תמיכה של דולה עוזרת מאד. ויש מיילדות בית שדורשות נוכחות של דולה וזה אחד התנאים שלהם (כדי שיהיה עוד זוג ידיים למקרה חירום וכדומה)
אם יש לך שאלות נוספות, את מוזמנת ליצור איתי קשר, יש לי נסיון רב בהכנה ללידות בית, בעצמי ילדתי חלק מלידותיי בבית, וחלק בבי"ח וליוויתי לידות רבות.
על חוויית לידת הבית שלי תוכלי לקרא באתר שלי. גגלי "הלידה הפסטורלית שלי" ותגיעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דולהמלי19/01/2010
איך בוחרים דולה? כמה זה בד"כ עולה? האם בלידה בבית דולה משמשת גם כמיילדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
אורנה דן20/01/2010דולה אינה מיילדת. מיילדת הוא מקצוע רפואי, דולה הוא מקצוע הוליסטי-רגשי-נפשי.
דולה פוגשת אותך עוד הרבה לפני הלידה, מכינה אותך, נוטעת בך את האמון בעצמך, ואת הבטחון שאת יכולה לעשות את זה. בין אם זה בבית או בבית חולים. נוכחותה של דולה בלידה מפחיתה חרדות ופחדים, ומאפשרת לידה קלה יותר ועם פחות סיבוכים.
המחירים נעים בין 1500-2500 שח, תלוי בנסיון ובוותק.
כיצד בוחרים? אם יש המלצות אישיות מחברות שילדו עם דולה וממליצות עליה, כדאי להתחיל מכאן. בכל מקרה, נערכת פגישת היכרות עם הדולה, ובה את יכולה להבחין איך את חשה בנוכחותה, האם היא משרה עליך רוגע ובטחון? האם היא חמה, רכה, אימהית וכו'...
אפשר גם לשוחח בטלפון עם מספר דולות ואז לקבוע איתן פגישות היכרות.
דולה בלידת בית מסייעת בהמון דברים, ונוכחותה מוסיפה המון.
אשמח לכוון אותך טלפונית, ולהמליץ לך על דולות באזור מגורייך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה בביתמירי18/01/2010
הייתי רוצה לדעת האם כל אשה הרה יכולה להחליט על לידה בבית או שזה משהו שדורש אישור מאיזה גוף ממשלתי או מבית חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך באישור מיוחד.
אורנה דן20/01/2010החוק לא מתערב היכן תלדי.
רצוי ומומלץ לבחור מיילדת בית מנוסה שתגיע לביתך ותנהל שם את הלידה.
מיילדת הבית תיפגש איתך פגישה אחת או מספר פגישות במהלך ההריון, היא תבדוק את הנתונים ותחליט האם ההריון שלך הוא נטול סיבוכים והאם היא מוכנה ליילד אותך בבית.
לידת בית מתאימה להריון שאינו בסיכון.
אם את מעוניינת בקורס הכנה ללידת בית, פני אלי או אל אפרת בטלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית18/01/2010
שלום רב,
בתי בת עשרה שבועות ומדי כמה ימים אני מבחינה כי בעין ימין שלה נמצאת שערה שנראית כריס או כשערה שנושרת משעיר ראשה..
רציתי לדעת האם מדובר בבעיה נפוצה אצל תינוקות?
האם זה מפריע להם בראייה?
ובייחוד כיצד ניתן להוציא את השערה מהעין?
מודה לכם מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בביקור הבא בטיפת חלב
אורנה דן20/01/2010תשאלי את האחות. קשה להשיב לך מכאן, מה גם שזה לא התחום המובהק שלנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה טבעית בביתיעל10/01/2010
שלום לכולן,
אני שוקלת לנסות לידה טבעית בבית או במקום אחר המאפשר תנאים דומים לבית. אני קצת חוששת מהעניין מאחר ומדובר בלידה ראשונה וגם מכיוון שבעברי ניתוח הרניה וכעת בהריון העניין נותן את אותותיו.
אם מישהי בפורום היתה במצב דומה ומסכימה לשוחח ולשתף או אם מישהי פה מכירה מישהי כזו ויכולה לקשר בינינו אשמח לקבל כתובת אי-מייל או טלפון.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברתי ניתוח הרניה, ולאחריו ילדתי
אורנה דן11/01/2010כמה לידות ביתיות. אין שום סיבה שהניתוח הנל ישפיע. מוזמנת ליצור איתי קשר במייל ואפרט לך יותר (או בטלפון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםמיקי10/01/2010
הייתי רוצה לברר האםבטוח ללדת בבית גם במקרה של תאומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטב ידיעתי לא מילדים בבית תאומים
אפרת מינסקי10/01/2010אבל שווה לבדוק עם אחד מהרופאים שמבצעים לידות בית. אם תגידי מהיכן את אשמח לתת לך שם של רופא מיילד בית באזורך.
בהצלחה והמשך הריון קל ובריא, אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה בביתדן04/01/2010
אשתי בחודש ה-שישי חהריון והיא מעוניינת ללדת בבית. אני לא מבין בכך כל כך ומה שהכי חשוב לי זה הביטחון והבריאות שלה ושל התינוק שלנו.הייתי רוצה לדעת עד כמה זה בטוח? מה יכול חהשתבש? איך זה מבוצע? האם מזמינים רופא או מיילד הביתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
אורנה דן04/01/2010אני מציעה לכם להתחיל קורס הכנה עם מדריכה שמכינה הן ללידת בית, והן ללידה אישפוזית. גם אני וגם אפרת עורכות קורסים כאלה. במהלך הקורס תוכלו להכיר יותר את כל הנושא, ולקבל החלטה מתוך ידע.
בעיקרון, אם מדובר בהריון רגיל וללא סיבוכים מספיק להזמין הביתה מיילדת בית. אשמח לענות על שאלות נוספות, כאן, במייל, או בטלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור31/12/2009
אני בשבוע 15 והרופא שלי אמר לי להפסיק עם החומצה הפולית ולהתחיל לקחת ברזל או כדור משולב של ברזל עם ח. פולית. האם זה מה שמומלץ? האם אפשר לותר על החומצה הפולית בשלב זה ולקחת רק ברזל? האם לוקחים ברזל גם אם ההמוגלובין תקין? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, זה מה שמומלץ.
אורנה דן31/12/2009עקרונית, אם יש לך תהיות על הנחית הרופא - הוא הכתובת לשאלותייך. אבל בגדול אין צורך בחומצה פולית אחרי שליש ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישום התינוק שנולד בביתדיקלה23/12/2009
יש לי שאלה קצת שונה. אני יודעת שכשיולדים בבית חולים מנפיקים שם לילד תעודת לידה. מה עושיםצ במקרה שהוא נולד בבית? האם זה לא מסבך את הדברים ברישום מול משרד הפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דיקלה,
אפרת מינסקי23/12/2009אם יולדים עם אחת ממילדות הבית המורשות אין שום סיבוך. המיילדת נותנת לך מכתב ואיתו את ניגשת למשרד הפנים ורושמת את התינוק. זו פרוצדורה קלה ופשוטה.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל מקרה, תעודת לידה מונפקת במשרד
אורנה דן24/12/2009הפנים. מה שמקבלים בבי"ח זו הודעת לידה, שאיתה מגיעים למשרד הפנים. מיילדת בית מנפיקה אישור לידה, שמשמעותו דומה. אך בלידת בית חובה נוכחות אישית של שני ההורים והתינוק, לעומת לידה בבי"ח שאז אפשר לסדר את הרישום בדואר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני23/12/2009
אני בשבוע 35, ונאמר לי שאני אמורה לסיים את ההריון בשבוע 38. רציתי לדעת ממתי אפשר לקחת שאת כמוסות שמן נר הלילה וכמה ליום.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
אפרת מינסקי23/12/2009קודם כל למה לסיים בשבוע 38 ? ומה נאמר לך, האם תכנסי להשראת לידה? אני בדכ לא נוטה להמליץ על נר הלילה כי במצבים מסוימים יכולות להיות לו תופעות לא רצויות. צריך לבדוק היטב שאין לך גורמי סיכון לפני שלוקחים- כדאי להתיעץ באופן אישי עם איש/אשת מקצוע.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)