פורום לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אתי
    30/11/2008

אני עכשיו בתחילת שבוע 10 והיו לי בחילות די חזקות משבוע 6. אבל מאתמול הם נעלמו. היתה לי הפלה כבר בקיץ ואני די מודאגת מעוד אחת. האם זה נפוץ לבחילות לעצור ככה ושההריון עדיין נשאר תקין? האם למהר לעשות אולטרסאונד? אציין שאין לי כאבים מיוחדים או דימום. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום אתי,

אפרת מינסקי
    30/11/2008

בהחלט נפוץ - בחילות זה רק אחד מסימני ההריון - לא לכולן יש וגם למי שיש אין דפוס קבוע. נשים רבות מדווחות שהבחילות פשוט "נעלמו" יום אחד. אני מניחה שיש לך בדיקה בשבועות הקרובים (אצל הרופא שלך או שקיפות עורפית) וכל עוד אין דימומים וכאבים, אני היתי מסתפקת בזה ובוטחת בגוף שיחזיק את ההריון. (אם את ממש לא רגועה כמובן שעדיף ללכת להיבדק ולהיות רגועה מאשר להשאר לחוצה..)
    מאחלת לך המשך הריון עגול, מלא, שמח וארוך :-)
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר
    לימור
    26/11/2008

שלום לכולם אני בת 27.הריון ראשון.בשבוע 23 בסריקה מאוחרת התברר שיש ריבוי מי שפיר והכמות היתה 28 ס"מ והיום אני בשבוע 27 אחרי בדיקת אולטרסאונד התברר שכמות מי שפיר 23.5 ס"מ השאלה שלי האם אני נמצאת במצב של הריון בסכון.ולציין גם בבדיקת העסמת סוכר התוצאה הייתה תקינה וגם כן נתבקש ממני לעשות אקו לב עוברי והבדיקה הייתה תקינה.יכול להיות והכמות תרד עוד ועוד ורציתי לשאול מה הוא הטווח הנורמלי של י שפיר?

לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי מי שפיר

הוספת תגובה

• זה לא פורום שמנוהל ע"י רופאים.

אפרת מינסקי
    26/11/2008

ממליצה להפנות את השאלה לפורום של הריון שמנוהל ע"י גניקולוגים כדי לקבל תשובה יותר מדויקת ומוסמכת.
    בהצלחה,
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לידור
    16/11/2008

אני בשבוע 12+5 ימים. עשיתי שקיפות עורפית הרופא חושד שזה בן אבל לא בטוח. האם למשהיא אמרו בן במספר שבועות הזה (אני בשבוע 13) ובסוף זו הייתה בת??? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חכי לסקירה, ותקבלי תשובה ברורה יותר

אורנה דן
    16/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידת תאומים בבית
    פייגה
    13/11/2008

שלום אני מחפשת דרך לקבל ידע או ליצור קשר עם נשים שילדו תאומים בבית ,אשמח לעזרה. דבר אחר: לשמוע על סיפורי לידה טבעית של תאומים בבי"ח ואחרון: האם אפשר להכניס יד לרחם האשה בכדי להפוך את העובר השני כאשר היולדת אינה מורדמת? תודה פייגה

לקביעת תור
    סגירה
    לידת תאומים בבית

הוספת תגובה

• תשובות

אורנה דן
    15/11/2008

לגבי לידת תאומים בבית - נסי ליצור קשר טלפוני או במייל עם מיילדות בית, אולי הן יוכלו לקשר אותך עם נשים שילדו תאומים בבית.
    אישית פגשתי במקרה אישה מדהימה כזאת, שילדה תאומים בבית ללא מיילדת אך לצערי שכחתי את שמה.
    סיפורים של לידות תאומים טבעיות בבי"ח יש ברשת. חפשי באתר "מבטן ומלידה". אם לא מצאת, חזרי אלי ואקשר אותך לסיפורים מתאימים.
    לגבי שאלתך הראשונה - אין אפשרות להכניס יד לרחם, אלא רק לפתח צוואר הרחם, כשאישה בפתיחה מלאה. לא ממש כדי להפוך תינוק היפוך מלא. יש רופאים שמיומנים בהכנסת יד לצורך "כיוון" קל של הראש לכיוון הנכון.
    בכל אופן, אם העובר הראשון במצג ראש, והשני עכוז, בד"כ בתי החולים מיילדים טבעית במצגים כאלה, והשני יכול להיוולד לידת עכוז.
    חפשי גם אינפורמציה על ההבדלים בין בתי החולים השונים באתר "זהר כבר בדקה" אני מקווה שתהיה שם התייחסות לתאומים.
    במידה ואתם רוצים פגישת הכנה ללידת תאומים - בבית או בבי"ח, צרו איתי קשר במייל.
    בהצלחה
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ממליצה ללדת בבית תאומים לבד

נעמי
    22/11/2008

על פי הנוהל החדש של לידות הבית לידת תאומים נחשבת להריון בר סיכון ואנחנו מנועות מלקבל. אני ממליצה לפנות לרופא מיילד שיסכים לעבוד עם מיילדת בית . בלידה בא המצגים הם ראש עכוז ניתן לעשות היפוך פנימי בתנאי שהעובר בפלקסיה . הילוד השני יוולד ראש, אולם מעטים הרופאים שמוכנים לעשות זאת. לעניות דעתי לידת בית של תאומים רצוי שתהיה גם בליווי רופא הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לדעת
    נ.
    12/11/2008

שלום לכולן אני בחודש רביעי של הריון שלישי עד כה לא עשיתי שום בדיקות ואני רוצה לעשות כמה שפחות בהריון אך שמעתי (משמועות מחברות) שאם לא יהיו לי תוצאות של סקירה והעמסת סוכר יכולים לעשות לי בעיות בלידה טבעית בלניאדו לדוג' יש למישהי מידע על כך? בנוסף לא הצלחתי להבין בדיוק מהאתר של לניאדו מה הכוונה במילדת פרטית? השתמע לי כאילו היא תומכת אך מלבדה יש מילדת רגילה מהצוות? מחפשת בית חולים שבו אוכל להיות עם מילדת פרטית שאני אבחר ותשאר איתי כל הלידה זו הכוונה בלניאדו? האם זה מומלץ? האם זה קיים בעוד בתי חולים? בנוסף האם ההסטוריה המילדותית עשויה להוות בעיה? (לידה ראשונה קיסרית שניה ואקום) תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לדעת

הוספת תגובה

• בדיקות ושקיפות כללית...

אורנה דן
    12/11/2008

לא נראה לי שיכולים "לעשות לך בעיות" אם אין לך תוצאות של סקירה והעמסת סוכר. אולם העבר המיילדותי שלך כן רלבנטי, וחשוב שתהיה שקיפות בינך לבין הצוות.
    מיילדת פרטית היא אכן כפי שאת מבקשת, נמצאת איתך לאורך כל הלידה. ואת כן יכולה לבחור אותה מראש ולהיפגש איתה כך שהדברים יהיו ברורים מראש. השאלה אם היותך קיסרית לשעבר לא תהווה מניעה לכניסתך למרכז הטבעי. כדאי לך לברר בטלפון את השאלות הללו.
    נסי גם לקבל מידע באתר הנפלא של זהר כרמי, הקישי בגוגל "זהר כבר בדקה". באתר שלה יש אינפורמציה מלאה על כל בתי היולדות השונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש למישהי את הספר ללדת בבית?
    הדס
    08/11/2008

היי נשים יקרות, אני מעוניינת מאד לקרוא את הספר של אילנה שמש "ללדת בבית". כרגע הספר אזל ולא ניתן לקנותו. אם יש למישהי והיא לא זקוקה לו יותר, אשמח מאד מאד להשאיל / לרכוש את הספר תודה רבה, הדס

הוספת תגובה

• אם את מהאזור שלי, תתקשרי אלי

אורנה דן
    09/11/2008

אורנה
    052-8512970

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהיכן את?

נעמי
    22/11/2008

יש לי את הספר. אני מוכנה להשאילו בהבטחה שהוא יחזור אלי (יש בו את חתימת המיילדת) 054-4795241

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה ניתן לרכוש את הספר ללדת בבית"
    הדס
    04/11/2008

היי שמי הדס, מעוניינת לרכוש את הספר של אילנה שמש "ללדת בבית" . אמרו לי רק דרך האינטרנט, שם מפורסם מס' טלפון לא מחובר 1800335555. אז איך אוכל להשיג אותו? תודה

הוספת תגובה

• למיטב ידיעתי הספר אזל וכרגע לקראת

אפרת מינסקי
    04/11/2008

הדפסת מהדורה חדשה.
    נסי לקבל פרטים בטלפון 08-9231719
    בהצלחה!
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו, כואב!!
    רונית
    04/11/2008

אני אחרי לידה (שבוע) ויש לי כאבים מוזרים בפי הטבעת. אין לי טחורים, הסתכלתי במראה . כואב לי אחרי יציאה וגם בשגרה כמו שורף אבל לא מדוייק. אם אני מניחה מגבון לח זה מקל על האי נוחות. חוץ מזה יש לי תופעה כמו אוויר בנרתיק. מה עושים להיפטר מהתענוגות הללו?? האם זה נורמלי??

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו, כואב!!

הוספת תגובה

• שבוע אחרי לידה ה"תענוגות" הללו עדיי

אורנה דן
    04/11/2008

עדיין טבעיים. תקפידי על תזונה שמעודדת יציאות רכות. הרבה תאית וסובין (אפשר להוסיף סובין לאוכל, לאכול הרבה ירקות עם הקליפה) לשתות הרבה, אני מניחה שפי הטבעת יתרפא מעצמו אם אין יציאות קשות שמחריפות את המצב. לגבי אויר בנרתיק אינני יודעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    02/11/2008

אני כעת בשבוע 12. בשבועות האחרונים אני מוצאת את עצמי ישנה על הצד אבל עם השענות משמעותית על הבטן (לפני ההריון הייתי רגילה לישון על הבטן). האם לחץ כזה על הבטן יכול לגרום חלילה לנזק או משהו לעובר? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אין שום נזק בשינה על הבטן ובטח שלא

אפרת מינסקי
    02/11/2008

בהשענות חלקית. גם אני ישנה על הבטן בהריון - הענין היחיד הוא אי הנוחות. למיטב ידיעתי, כל עוד נוח לך אין בעיה.
    אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה טבעית
    רונית
    29/10/2008

נשים יקרות!!
    שמי ענת אני בת 31 פחדנית מכל דבר וכל כאב לא בא בחשבון!! נכנסתי להיריון לא מתוכנן (וטוב שכך) כל ההיריון הייתי מוטרדת מכל סיפורי האימה שיש לכל הנשים.. מה יהיה עליי מה זה החתך הזה שכל העולם מדבר עליו?? והצירים אלוהים??!!והכאב ?? בקיצור סרט רע.
    התחלתי לבדוק באינטרנט איך ניתן ללדת ללא כאב.. (גם כן אני והשטויות שלי..) עיניי צדו את האתר של הדולה נעמה גבאי, לא אשכח זה היה יום שבת שלחתי לה מייל שתיצור עימי קשר . הגב' ישר תקתקה עיניינים ויצרה עימי קשר, לא רציתי לעשות עסקים בשבת אז קבענו מועד אחר ואכן נפגשנו.
    לא יודעת איך להסביר זאת אבל היה לי קליק איתה, נראתה לי בחורה מדהימה בעלת אנרגיות חיוביות ביותר. סיפרתי לה שבמשך כל ההיריון לא עשיתי בדיקות דם כי אני מפחדת מאוד, ויש לי פחדים מטורפים מכאב. היא לא שפטה אותי להיפך תמכה ותמכה ותמכה.
    עברתי איתה כברת דרך של טיפולים והתייעצויות בכל נושא, הבחורה פשוט מדהימה תמיד ידעה לומר לי את המילה הנכונה, העידוד, הכתף פשוט הכל... לא אלאה אתכן בפרטים .. היום ה 29.10.08 אני בבית אחרי לידה מדהימה שהתרחשה לפני יומיים כן לפני יומיים!! ילדתי רגועה ומקסימה בזכות הריון מדהים ורגוע עם הטיפול הנכון של נעמה. לידה טבעית (ראשונה) ללא קרעים ללא תפרים בזכות אלוהים כמובן ששלח אליי את הבחורה הזו. עם כל הכבוד לבעלי שהיה שם בשבילי לא הייתי עוברת את זה בלעדיה!! נשות ישראל היקרות העומדות לפני לידה אנא צרו עם נעמה גבאי קשר
    או איתי 0543100543 המלצה זו לא המילה הנכונה, זו פשוט חובה!!

לקביעת תור
    סגירה
    לידה טבעית

הוספת תגובה

• מזל טוב ענת, ותודה ששיתפת אותנו

אורנה דן
    02/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזל טוב!

אפרת מינסקי
    02/11/2008

איזה כיף לשמוע פירגון שכזה.
    מאחלת לך פוסט קל, שפע חלב, הרבה בריאות ושמחה.
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמנם לא שאלה על הלידה עצמה
    דקלה
    28/10/2008

אך אשמח אם תענו לי על סמך ניסיונכן: אז ככה, עשיתי עמידת ראש למשך פחות מ10 דקות וכשירדתי לעמידת שש הרגשתי כאב חד וחזק בבטן התחתונה בצד שמאל. לקח לי זמן להתאושש מהכאב ואני מאוד חוששת שאולי גרמתי לעוברית שלי לעקם רגל או איבר אחר. בנוסף לכך לא הרגשתי תנועות בשעה האחרונה. אני בשבוע 31 עם הריון תקין. תודה מראש!

הוספת תגובה

• עמידת ראש בהריון

אורנה דן
    28/10/2008

ביוגה לנשים בהריון מחליפים את עמידת הראש בעמידת נר. אני לא חושבת שעמידת ראש יכולה לגרום נזק לעוברית. בוודאי שלא לעקם איברים. ירידה בתנועות מחייבת בדיקה, אמנם כבר עברו מספר שעות מאז ששאלת. האם בינתיים הרגשת תנועות כרגיל? נבדקת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ירדן
    26/10/2008

שלום רב ,אני נמצא בשבוע 37 להריוני השני .מאוד רוצה ללדת בלידה רגילה ולא קיסרי . את ההריון הקודם והראשון סיימתי בניתוח קיסרי בשבוע 41+3 ,ה התחיל עם מיעוט במי שפיר ולאחר זירוז דרך הנרתיק ( 12 שעות ) חלה האטה בדופק העובר והחליטו על ניתוח . ברצוני לציין כי הזירוז גם רק לצירים ולא הייתה לי פתיחה כלל ולא ירידת מים .לא התקדם כלום . הרופא אמר כי אני יכולה להזמין תור לניתוח או לחכות ללידה רגילה ואם לא אז בשבוע 40 להיכנס לקיסרי . נא עזרו לי להגיע ללידה רגילה , איך אני גורמת לגוף ליצר צירים ??? נ.ב העובר כבר היתפך ואני מרגישה את הבטן כבר נמוכה . תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לידה רגילה אחרי קיסרי

אורנה דן
    26/10/2008

שלום לך ירדן יקרה
    מהסיפור הקיסרי שלך ניתן להבין שהסיבה שהובילה לקיסרי היתה צירוף מקרים ששייך אך ורק להריון הקודם, למהלך הספציפי שלו.
    אין שום סיבה שגם ההריון הזה יסתיים בקיסרי. אנחנו לא צריכים לעמוד עם סטופר לתינוק ולהתחיל להאיץ בו רק בגלל שאנחנו עשינו חישובים וסטטיסטיקות ולפיהם קבענו "תאריך משוער ללידה". לכל עובר יש את אורך ההריון המתאים לו, ואת התאריך הנכון לו להיוולד. גם אם זה בסוף שבוע 42. גם הרופא שלך לא אמור להלחיץ אותך להיכנס לקיסרי בשבוע 40 בלי שום סיבה הגיונית, שכן ניתוח הוא סיכון ואילו המתנה של שבוע או שבועיים נוספים על פי רוב תביא לתוצאה המיוחלת של גוף שמייצר צירים בעצמו ויולדת מאושרת אחרי לידה טבעית.
    מכיוון שאת חפצה בלידה רגילה אחרי קיסרי, אשמח לערוך איתך פגישת הכנה ללידה כזאת, תוך מודעות לקשיים שיכולים להיווצר וכיצד מתמודדים איתם.
    שלך
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה טבעית בלניאדו
    יולדת
    22/10/2008

שלום אני בהריון שלישי שבוע 13. עד עתה לא עשיתי שום בדיקה, אני מעוניינת לעשות כמה שפחות בדיקות בהריון וללדת לידה טבעי. הלידה הראשונה שלי הייתה בניתוח קיסרי לאחר שעות ארוכות (בהדסה עין כרם) והשניה וגנלית אך בואקום. חשבתי על מרכז הלידה הטבעית בלניאדו ושמעתי משמועות שאולי בנתוני הלידות הקודמות שלי לא יתנו לי ללדת וכמו כן שהם דורשים נתוני בדיקות, סקירות, העמסת סוכר וכדומה האם יש לכן מידע על כך? אני גם שוקלת ללדת בבית חולים ולקחת מילדת באופן פרטי לחלוטין (מן הסתם אפשר רק מהצוות) יש לכן מידע על אפשרות כזו? ובאיזה בית חולים כדאי (בא בחשבון איזור המרכז וירושלים תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לידה טבעית בלניאדו

הוספת תגובה

• אכן, התנאי להתקבל למרכז לידה טבעית

אורנה דן
    22/10/2008

בדרך כלל, הוא עבר מיילדותי רגיל, אך כדאי לבדוק זאת מול ביה"ח. נסי לבדוק אם באתר "זהר כבר בדקה" מפורטת המדיניות של המרכז בלניאדו.
    כרגע בירושלים אין אפשרות לקחת מיילדת פרטית. יש אפשרות כזאת במעייני הישועה ובלניאדו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ענת
    22/10/2008

שלום רב, האם ניתן ללדת לידה טבעית עם סוכרת? אשמח לשמוע מעט פרטים בנושא, תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אין מניעה ללדת טבעי עם סכרת הריון

אורנה דן
    22/10/2008

בפרט אם היא מאוזנת ע"י דיאטה. האם זו היתה כוונתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לירון
    19/10/2008

אני בת 37. הריון שלישי. היום התברר לי שאני בהריון, ככל הנראה בשבוע 5. מאחר ולא ידעתי על כך - היה לי דימום קל בשבוע שעבר, שחשבתי שהוא וסת - שתיתי כוס יין אדום. מחומר שקראתי באינטרנט הבנתי כי דוקא הפגיעה החמורה ביותר לעובר עלולה להיות בשבועות המוקדמים. האם ייתכן ונגרם נזק לעובר? אם כן, מהו סוג הזנק העלול להיגרם. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום לירון,

אפרת מינסקי
    19/10/2008

קודם כל בשעה טובה!
    זה לא פורום רפואי. התשובה שלי מסתמכת על הידע שלי ואני לא רופאה. למיטב ידיעתי אין נזק מכוס יין אחת גם בשבועות המוקדמים האלה. בשבוע 5 העובר עוד בשלבי התפתחות מוקדמים מאד ועוד לא התחיל את התפתחות המוח ולכן אין נזק משמעותי שיכול להיגרם.
    בכל מקרה יש חילוקי דעות לגבי שתית יין בהריון 0 יש כאלה שאומרים שכוס אחת בשבוע זה סביר ויש שטוענים שכדאי להמנע לגמרי.
    מזכירה שהתשובה שלי היא לא של רופאה ואם את מודאגת אני ממליצה לפנות לרופא שלך ולקבל ממנו תשובה מוסמכת.
    שיהיה הריון קל וארוך...
    אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה