פורום לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פנייה למנהלות הפורום
    sarahDoula
    25/04/2010

שלום רב,

שמי שרה וברצוני להעביר שאלון עבור מחקר שאני עושה הבודק את חשיבות התמיכה בלידה.

זהו שאלון קצר עם מספר שאלות שהייתי שמחה אם המשתתפות בפורום יוכלו לענות עליו.

מכיוון שאין לי אפשרות לשלוח אליכן את הקובץ לאישור, אשמח אם נהיה בקשר במייל, ואז אוכל לשלוח את השאלון לאישור.

תודה,
    שרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פנייה למנהלות הפורום

הוספת תגובה

• את יכולה לשלוח לי מייל ישירות

אורנה דן
    02/05/2010

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה בבית - שאלות לי רבות
    צפלולית
    21/04/2010

שלום
    זה הריוני השלישי ואני בודקת אפשרות של לידת בית.
    ביתי מרוחק 30 דקות מבית החולים. אני עומדת בתנאי המרחק?
    סליחה על הבורות, אבל אני צריכה סדר בבלגן: הדולה שאני מזמינה היא בנוסף למיילדת? במקום?
    אני גרה באזור הדרום ואשמח אם ניתן לקבל המלצות על דולה ו/או מיילדת מנוסה באזור.
    לידתי הקודמת הייתה מלווה בסיבוכים רבים שנבעו מעצם היותה לידה מוקדמת ורבת עוברים. האם הדבר מונע ממני ללדת בבית בלידה זו? (לידתי הראשונה הייתה רגילה, בבית החולים).

סליחה על ריבוי השאלות

תודה :-)

לקביעת תור
    סגירה
    לידה בבית - שאלות לי רבות

הוספת תגובה

• שלום צפלולית

אפרת מינסקי
    22/04/2010

30 דק' זה מרחק סביר ביותר לצורך לידת בית.
    דולה היא בנוסף למילדת. למילדת יש את ההכשרה, הנסיון והציוד בכל הקשור לצד הרפואי של הלידה. מילדות רבות גם תומכות ביולדת כדולה אך חלקן מבקשות "זוג ידים נוסף" שאינו בן הזוג ורצוי שזו תהיה מילדת נוספת (בד"כ בהכשרה) או דולה כדי שתהיה עם ידע ונסיון מקצועי כדי לסייע למילדת בעת הצורך.
    אם הסיבוכים (שלא ציינת מהם..) אכן נבעו בריבוי עוברים והפעם יש לך עובר יחיד במצג ראש על פני אין סיבה שלא ללדת בבית (בהנחה שכל שאר הפרמטרים תקינים - גילך, הערכת משקל העובר, מדדי סכרת ועוד).
    אשמח להמליץ לך על מילדת וגם על דולה אך הדרום הוא איזור גדול ;) אנא תהיי יותר ספציפית - תני כיוון כללי...
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דולה בלידת בית

אורנה דן
    22/04/2010

יש נשים שמסתפקות במיילדת הבית, ללא דולה. זה גם תלוי באופייה של מיילדת הבית (האם היא גם תומכת נפשית, עושה עיסויים, או שרואה את תפקידה בניהול הרפואי של הלידה בלבד). יש מיילדות בית שאחד התנאים שלהן הוא שתהיה גם דולה, כדי שיהיה עוד זוג ידיים חוץ מהבעל.
    כעיקרון, בבית יש מרחב ליותר מלווים ממה שמקובל בבית חולים, לא רק מבחינת המרחב הפיזי, אלא גם בהרגשה הכללית. (יש מלווים שיכולים להיות איתך, ולשהות בחדר סמוך אם תבקשי, להביא לך שתיה מהמטבח וכו')

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה טבעית בבית
    שלומית
    15/04/2010

מה צריך להכין בבית לפני לידה טבעית? האם כל בית מתאים לצורך הענין?

לקביעת תור
    סגירה
    לידה טבעית בבית

הוספת תגובה

• לקראת לידה ביתית

אורנה דן
    16/04/2010

יש להכין מספר דברים, בדרך כלל המיילדת שתבחרי, ושתערכי איתה פגישת היכרות או פגישות מעקב הריון, תצייד אותך ברשימה שאותה היא מבקשת שתכיני.
    כשעושים קורס הכנה ללידת בית (למשל אצל אפרת, או אצלי) מתעכבים גם על הצדדים הטכניים של הכנת הבית ללידה.
    רוב הבתים מתאימים ללידת בית, אלא שגם מיקום המגורים יכריע. רוב מיילדות הבית (המרוכזות ברשימה באתר אמה"י) לא יגיעו ליילד בבית שאין בי"ח בקרבת מקום (מקסימום 20-30 דקות נסיעה מבי"ח).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא?
    נינה
    07/04/2010

האם חשוב להודיע לגיניקולוג המטפל כשיולדים בבית, או אולי לבית חולים כדי להכין אותם שיהיו מוכנים אם משהו משתבש? אני פשוט לא לגמרי מבינה באיזו צורה יוצרים רשת ביטחון רפואית במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    רופא?

הוספת תגובה

• שלום נינה

אפרת מינסקי
    07/04/2010

אין צורך להודיע לרופא או לבית החולים. בהנחה שאת יולדת עם מיילדת היא תדע לזהות מצבים בהם יש צורך בפינוי לבית חולים. ברוב המקרים אם יש פינוי הוא יעשה בשלבים מוקדמים מספיק בשביל להתפנות עצמאית ובמקרים מיוחדים יוזמן אמבולנס לפינוי. בכל מקרה ובהתאם לצורך המילדת תיידע את בית החולים שאליו היא מפנה אותך על הגעתך ועל מצבך כך שהם יהיו מוכנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נראה לי שהרופא הוא הכתובת

אורנה דן
    07/04/2010

הגניקולוג שלך, שעושה לך מעקב הריון, במילא יוצא מהתמונה כשאת מגיעה לתאריך שלך. בין אם את יולדת בבי"ח או בבית.
    אין צורך להכין את ביה"ח, כל יולדת זכאית להגיע לבי"ח אם קורה משהו, ולא משנה אם הלידה התחילה בבית או שלא.
    אם את רוצה להרגיש בטוחה, את יכולה להזמין אמבולנס בזמן הלידה שימתין לך מחוץ לבית, ליתר בטחון. זה קצת יקר, כי את מחוייבת לפי זמן ההמתנה שהם שם, ואני לא יודעת עד כמה זה אכן נחוץ, (כי בכל מקרה הם יגיעו תוך זמן קצרצר מהקריאה) אך יש כאלה שזה מרגיע אותן.
    אם חשוב לך נוכחות רפואית, תוכלי להזמין את ד"ר ברדה, רופא מיילד שמקבל לידות בית. (התשלום בהתאם כמובן, כמו לרופא פרטי בלידה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר קיסרי
    מאי
    30/03/2010

שלום לכן
    לפני שנתיים עברתי קיסרי בגלל מצג עכוז (היה מתוכנן היפוך לשבוע 38 אבל ירידו המים בשבוע 36 ונכנסתי לניתוח).
    כרגע אני בשבוע 28 ואני מאוד מעוניינת לעבור לידה טבעית ככל האפשר.
    אשמח לשמוע את דעתכם על מדיניות בתי החולים באזור השרון- מאיר, תל השומר, לניאדו
    הפחד שלי הוא להגיע שוב לקיסרי עקב מדיניות בית חולים.
    בנוסף אם יש לכן המלצה לדולה שתלווה את לידה ומתי כבר מומלץ להיפגש איתה
    תודה מראש וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר קיסרי

הוספת תגובה

• לידה וגינאלית אחרי קיסרי VBAC

אורנה דן
    30/03/2010

מאי שלום
    ליוויתי לידות VBAC מצויינות בתל השומר, בבלינסון, ובמעייני הישועה.
    אכן יש חשש מסויים להגיע לניתוח חוזר, אך בד"כ אם את מגיעה עם דולה, סיכוייך טובים יותר. אני אשמח ללוות אותך, וגם להכין אותך ללידת VBAC על מגבלותיה, וכיצד מתמודדים איתם. אם את בשבוע 28 זה בהחלט זמן מצויין להתחיל להיפגש.
    חג שמח והמשך הריון בריא ומאושר.
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מאי,

אפרת מינסקי
    31/03/2010

מנסיוני בליווי VBAC הסיכויים הגבוהים ביותר הם בלניאדו ואח"כ בתל השומר (שם ליוויתי VBAC נפלא בתחילת השבוע..) כיון שהסיבה לניתוח הקודם היתה עכוז יש לך סיכויים גבוהים ללידה וגינלית הפעם. שבוע 28 זה זמן מצוין למצוא דולה ולהתחיל להתכונן ללידה. את מוזמנת כמובן לפנות אלי, לפרטים על שירותי כדולה וגם להמלצות על דולות נוספות.
    חג שמח, אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה במים
    דנה
    28/03/2010

ראיתי תכנית על נשים שיולדותל במים. נאמר שם שזה מקל על הלידה וגם על העובר. האם זה נכון? האם ניתן לעשות זאת בארץ תחת סוג כלשהו של פיקוח רפואי למקרה שחס וחלילה קורה משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    לידה במים

הוספת תגובה

• שלום דנה

אפרת מינסקי
    30/03/2010

שימוש במים אכן מקל משמעותית את תהליך הלידה עבור האמא (ואני מניחה שגם עבור התינוק).
    בארץ יש אפשרות להעביר את שלבי הצירים במקלחת כמעט בכל חדרי הלידה בארץ, אמבטיה אפשרית לשלבי הצירים בחדרי הלידה הטבעיים. אם תרצי לעבור גם את שלב יציאת התינוק במים זה מתאפשר רק בלידות בית או במרכזי לידה חוץ אישפוזיים פרטיים. בכל מקרה ובכל אחת מהאפשרויות האלה את בפיקוח רפואי של מילדת ואין סיבה שהשימוש במים יהווה גורם סיכון בלידה. אם התינוק נולד לתוך מים יש צורך במילדת שיודעת לקבל לידת מים אך לדעתי כל מילדות הבית יודעות איך להתנהל בלידת מים.
    בהצלחה, אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .

אורנה דן
    07/06/2010

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תמר
    18/03/2010

שאלתי עוסקת באילחוש האפידורל המפורסם אך בשילוב לידה פעילה.
    האם יש אפשרות לקבל בליס-איכילוב ת"א אפידורל במינון נמוך אשר יאפשר לי להסתובב, להתנועע ברחבי החדר ואף להשתמש במקלחת בכדי לעזור בקידום הלידה? הבנתי שהדבר נקרא "walking" אפידורל.
    האם אתם ממליצים על כך או שקבלת אפידורל משמעה שכיבה פסיבית על הגב במיטה?
    בתודה גדולה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מנסיוני בליווי לידות בבתי חולים השו

אורנה דן
    21/03/2010

השונים גם כשהמרדים נותן "אפידורל מהלך" בסופו של דבר המיילדות מבקשות ממך להישאר במיטה. אז לא כדאי לבנות על זה.
    אינני יודעת אם זה מטעמי בטיחות או הרגל, אך זוהי עובדה. אני לא ראיתי יולדת שקיבלה אפידורל מהלך ואכן אישרו לה לרדת מהמיטה.
    מה שאני מציעה לך כדי להשאיר את הלידה שלך במקסימום פעילות הוא
    א. לדחות את קבלת האפידורל עד פתיחה של 5 ס"מ לפחות, ועד אז להיות פעילה.
    ב. כשאת מגיעה לפתיחה מלאה, להימנע מקבלת מנה נוספת של אפידורל, ולאפשר לו להתפוגג. כך את מגבירה את הסיכוי להיות פעילה ובלתי מאולחשת בשלב הלחיצות.

* אין שום צורך להשתמש במקלחת לקידום הלידה, בכל מקרה האיפודרל גורם להרפיה ובכך מקדם את הלידה (במידה וקיבלת אותו בפתיחה הנ"ל)
    המקלחת עוזרת ליולדת שאינה מאולחשת, להרגיע את הכאב ולהרפות. אפידורל כבר עושה זאת ממילא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת בית חולים ללידה
    יפית
    10/03/2010

שלום רב
    אני מתגוררת בעמק יזרעאל ליד עפולה ובשלב של בחירת מקום מתאים עבורי ללידה. מבחינת קרבה בהח העמק הנו הנגיש ביותר עבורי. לאחרונה קראתי ברשת גם על ביהח האנגלי בנצרת שמייחסים לו גישה מכבדת ליולדת ואפשרות ללידה פעילה ככל האפשר.- לכן חשבתי לשמוע יותר עליו. האם משהי מכירה נשים שילדו בבית החולים הזה? אין עליו הרבה מידע ולא נראה לי שהאוכ המטופל הנה יהודית.
    אשמח להמלצה עבור בית חולים עם אוריאנטציה יותר טבעית.
    בברכה
    יפית

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת בית חולים ללידה

הוספת תגובה

• אני מניחה שאפרת מכירה טוב יותר את ה

אורנה דן
    10/03/2010

האזור הזה. גם אני שמעתי דברים טובים על האנגלי בנצרת. שלחי לי מייל, ואשלח לך במייל חומר נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! היכן נמצאת כתובת המייל שלך?

יפית
    10/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתנצלת על העיכוב בתשובה..

אפרת מינסקי
    30/03/2010

יש הבדל משמעותי בין העמק ובין האנגלי.
    העמק הוא הרבה יותר תעשייתי ובכל מה שקשור ליחס אישי הם דומים לרוב בתי החולים הסטנדרטיים. האנגלי הוא אחר לגמרי הן בגישה המילדותית הפתוחה והסבלנית מאד והן ביחס האישי המכבד והנעים. אם הבחירה היא בין שניהם אני היתי בוחרת באנגלי ללא היסוס. בכל מקרה, ממליצה לך לסייר בשניהם ולהתרשם בעצמך. בהצלחה, אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה טבעית בבית חולים
    דבורה
    10/03/2010

שלום אני בשבוע 21 ואני מעוניינת בלידה טבעית אך מכיוון שזו לידה ראשונה ארגיש בטוחה יותר אם זה יקרה בבית חולים. הבנתי שכיום בתי החולים מאפשרים לידה טבעית בתוכם. האם תוכלו להמליץ על בית החולים בו הכי מכבדים את הקונספט של לידה טבעית? מה קורה אם הלידה מתארכת? האם גם במחלקה של לידה טבעית יכבדו את בקשתי ולא ינסו ללחוץ עלי עם זירוז? באיזה בית חולים מאפשרים הכנסה של דולה לחדר הלידה?

לקביעת תור
    סגירה
    לידה טבעית בבית חולים

הוספת תגובה

• באיזה איזור את גרה?

אורנה דן
    10/03/2010

ישנם המון בתי חולים שמכבדים כניסת דולה. אני מלווה לידות בירושלים ובמרכז. כל בתי החולים בירושלים, ורוב בתי החולים במרכז מקבלים בברכה דולות.
    אם תמקדי אותנו יותר באזור מגורייך, נוכל להמליץ יותר ספציפית מה מומלץ יותר ללידה טבעית באזורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה ראשונה
    דפי
    08/03/2010

שלום,

האם יש מניעה מללדת בבית אם מדובר בלידה ראשונה? או שלידה ראשונה זה כמו כל לידה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    לידה ראשונה

הוספת תגובה

• שלום דפי,

אפרת מינסקי
    08/03/2010

אין שום מניעה ללידת בית, אין קשר בין מס' הלידה ובין מקום הלידה. כל עוד ההריון תקין, את בריאה, התינוק במצג ראש וכל שאר הפרמטרים מתאימים אין בעיה בכלל. בשבוע הבא (בעז"ה) אני מלווה לידת בית שזו גם לידה ראשונה לאישה. וזו לא הפעם הראשונה..
    בהצלחה!
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מניעה, אבל צריך להתכונן לכך

אורנה דן
    08/03/2010

לעשות הכנה ספציפית ללידת בית, להכיר הכל, ולהיות מוכנים לכל תרחיש. גם אני וגם אפרת מכינות ללידה בצורה רחבה, שמאפשרת לבחור הן בלידת בית, והן בלידת בית חולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי אלד ??????
    אורלי
    03/03/2010

הריון שני ,אני בשבוע 39+4 , עם צירים שנבדקו לפני שבוע במוניטור כל 3-5 דקות ולדברי הרופא - "ממש צירי לידה " ,כבר 3 שבועות אני בפתיחה של 1 ס"מ , מחיקה של 70% . בהריון זה הייתי בשמירה משבוע 32 עקב צירים מוקדמים ומסודרים .
    בימים האחרונים יש לי הפרשות ריריות , יש לי צירים שכואבים מידי פעם בעיקר ובערב ( כאבים של מחזור ) . מפחדת להגיע לזירוז שוב ... עושה הליכות , יחסים , תה פטל ..מה עוד ?
    עשיתי אתמול דיקור סיני , הבנתי שהוא צריך לעבוד ב- 24 -48 השעות הקרובות . חוץ מצירים ואותה הרגשה שהיתה בימים האחרונים אין שינוי .
    בהריון הראשון הגעתי לשבוע 41+3 וילדתי אחרי 2 זירוזים בבית החולים מהסיבה שלא כדי להגיע לשבועות מתקדמים יותר.
    מה עוד לעשות שלא עשיתי ?

לקביעת תור
    סגירה
    מתי אלד ??????

הוספת תגובה

• את עושה את כל הדברים הנכונים

אורנה דן
    08/03/2010

אבל אי אפשר להכריח את התינוק לצאת מתי שנוח לנו. דווקא בגלל שאת יודעת שילדת אחרי סוף שבוע 41, את יכולה להבין שזה השבוע שבו את יולדת, ודווקא לא לצפות ללדת יותר מוקדם. אין כל סכנה בלידה בשבוע 42, אם עושים מעקב הריון עודף והכל תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה בעין כרם
    אביגיל
    27/02/2010

מישהי יכולה להמליץ?ילדתי לידה טבעית ראשונה שם והצוות לא תמך בזה בכלל. הבנתי שדברים השתנו, רק בחדר המיוחד ללידה טבעית (שעולה 3000 שח), או גם במחלקה?רוצה שם כי מאפשרים ביות מלא

לקביעת תור
    סגירה
    לידה בעין כרם

הוספת תגובה

• ליוויתי לידות טבעיות רבות בעין כרם

אורנה דן
    28/02/2010

ברוב מוחלט של הלידות היה יחס מאוד מכבד, סבלני, ומקבל לידה טבעית. אינני יודעת מתי ילדת שם, יתכן שכאשר יולדת מגיעה עם דולה, מראש יש כלפיה יחס סובלני יותר, מעצם הידיעה שמניחים שהיא התכוננה היטב ללידה טבעית, וכן שהיא מצויידת בתמיכה מתאימה, ויש מי שמסייע לה לעבור את הצירים.
    שורה תחתונה, בשנים האחרונות אני פוגשת יחס נהדר ליולדת המבקשת לידה טבעית בעין כרם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה בהדסה עין כרם -ירושלים

אמונה
    12/04/2010

ילדתי לפני שלוש שנים בעין כרם לידה טבעית (לידה ראשונה)- ללא אפידורל עם כדור גומי ומקלחת צמודה כאשר עליתי למיטה רק בשלב הלחיצות כאשר היה לי קשה לעמוד על הרגליים. בשלב זה הם גם התעקשו לעשות לי פתיחת וריד (פעולה סטנדרטית שמבצעים עבור כמעט כל אחת שמגיע ללדת) מה שהצהרתי בהתחלה שאיני מוכנה לעשות. המילדת היתה נהדרת (רוסיה מבוגרת שעודדה אותי לאורך כל הדרך מתחילת שלב הלחיצות) כאשר לפני שלב הלחיצות שהיתי הרבה במקלחת וישבתי על כדור הגומי עם תנועות סיבוביות שעזרו להרגעה ולקידום הלידה. היתה איתי משהי שעזרה לי בזמן הצירים וגם בשלב המתקדם ביחד עם המילדת עזרה בלחיצות.
    בשורה תחתונה היה לי מאוד טוב שם (בחרתי באפשרות של rooming in (שהתינוק ישאר לידי כל הזמן בלי שילקח לחדר תינוקות, מלבד כשעה לאחר הלידה שנלקח לבדיקות) ) שהיתי שם כיומיים, מיום שישי עד ראשון בבוקר.
    לפני הלידה הייתי יחד עם בעלי בקורס הכנה ללידה של "דבש מסלע" בו קיבלתי המון במיוחד לאור כך שהיה זה הריון ראשון ולא היו לי שום ידיעות מוקדמות (אם כי חשבתי אולי לעבור את הקורס עוד פעם בשביל לרענן את הזיכרון ללידה השניה)
    כעת אני בהריון לאחר שבוע 28 ואני מתלבטת אם האפשרות לסוע עד שם הגיונית כיוון שעברתי לגור במקום אחר מה שמוסיף עוד 50 דק' נסיעה על זמן הנסיעה הקודם (כ-25 דק') סה"כ כשעה ורבע נסיעה. אני גם מתלבטת אולי לנסות הפעם לידה בבית או לנסות למצוא בית חולים קרוב כיוון שאני רוצה "למשוך" כמה שיותר זמן בבית וכמה שפחות בביה"ח וגם נסיעה ארוכה בזמן צירים זו לא החוויה הכי נוחה בעולם =) .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמונה, תודה על תגובתך

אורנה דן
    12/04/2010

:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר לידה
    דורית
    22/02/2010

שלום,
    ילדתי לפני חודשיים בערך, הייה לי דימום אחרי הלידה במשך שבוע, לאחר מכן היו לי הפרשות הייתי אצל רופאת נשים והיא המליצה לי לקחת גלולות. טרם סיימתי את החבילה של הגלולות וכבר קיבלתי מחזור.
    האם זה נורמלי שלא סיימתי את החבילה וקיבלתי מחזור?
    אודה על תשובתכם,
    דורית

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר לידה

הוספת תגובה

• יתכן שזה לא מחזור אלא חלק מהדימום

אורנה דן
    22/02/2010

שאחרי הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעמלות והכנה ללידה
    איילת
    14/02/2010

בלידה הקודמת בשל ירידת מים הגעתי לבית החולים טרם החלו הצירים.
    במהלך היום החלו צירים, השתדלתי להשאר בתנועה אך לא היתה כמעט פתיחה. עד שבלילה מאוחר הייתי עייפה מידי ובקשתי אפידורל. מרגע קבלתו היתה לידת בזק!
    נאמר לי שייתכן וחוסר הפתיחה נבע מחוסר הרפייה (התעמלתי בסטודיו סי במהלך ההריון - שם עובדים על כיווץ). גם בהריון הנוכחי אני מתעמלת בסטודיו סי. האם כדאי לי להפסיק כדי שלא אגיע מכווצת שוב? או שאפשר בלי קשר לתרגל תרגילי הרפייה כהכנה ללידה?

לקביעת תור
    סגירה
    התעמלות והכנה ללידה

הוספת תגובה

• כדאי לתרגל הרפיה

אורנה דן
    15/02/2010

ואולי להמיר את ההתעמלות הנוכחית בקורס יוגה לנשים בהריון. אני ממליצה לך לבוא אלי לפגישה אחת של הכנה ולימוד הרפיה, שתתן לך את הכלים להרפות בעצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דולה
    ג'ני
    14/02/2010

שלום. רציתי לדעת איך בוחרים דולה טובה? מה טווח מחירים הגיוני? והאם דולה חייבת להיות בעלת השכלה רפואית או איזו תעודה של מיילדת?

לקביעת תור
    סגירה
    דולה

הוספת תגובה

• שלום ג'ני,

אפרת מינסקי
    14/02/2010

דולה היא אשת מקצוע שלמדה את מקצוע הליווי בלידה (ובד"כ מקצועות נוספים מהתחום כמו הכנה ללידה, הנקה, טיפול באמצעים שונים מעולם הרפואה המשלימה כמו שיאצו, רפלקסולוגיה, הומיאופתיה וכו'). לרוב הדולות אין השכלה רפואית וגם אין צורך בכך - בדולה לא מתערבת בשום חלק רפואי לפני ובמהלך הלידה, לשם כך יש צוות רפואי כמו מיילדת או רופאה גניקולוגית. תפקיד הדולה הוא ללוות את היולדת ובן זוגה לפני ובמהלך הלידה ע"י תמיכה, מתן ביטחון, עזרה ושימוש בכלים וטכניקות שונות להקלת כאב וקידום הלידה בצורה הבריאה והטובה ביותר.
    מתחילים בלבקש המלצות מחברים או מכרים . יוצרים קשר טלפוני עם כמה דולות ומוודאים שהיא פנויה בתאריך שלך ומלווה במקום בו את רוצה ללדת. אפשר בשיחה הראשונה לגשש ולשאול על הנסיון שלה, ה"אני מאמין" שלה ולראות האם יש כימיה ראשונית.
    כדאי לפגוש לפחות שתי דולות לפני שמחליטים ולהיות בטוחים ששניכם מרגישים שהיא משרה עליכם בטחון, שהיא נעימה לכם ושהיא תלך איתכם בדרך שלכם ולא תוביל אתכם בדרך שלה...
    דולה מתחילה שזה עתה סיימה את לימודיה בד"כ תגבה בסביבות ה 800-1200 ש"ח ודולה מנוסה וותיקה יותר לוקחת בסביבות 2000-2500 ש"ח. חשוב לבדוק עם הדולה מה כולל המחיר. לדוגמה, אני נפגשת עם זוג המעונין בכך לפגישת הכרות ראשונית ללא תשלום וללא התחיבות ואם הם מעונינים שאלווה אותם אפגש איתם עוד פעמיים או שלוש בהתאם לצורך לפני הלידה כדי להכין יחד תכנית לידה, לעשות תיאום ציפיות, לעבור על נושאים שונים ולעשות הכנה ללידה ובכך אנו לומדים להכיר טוב יותר. מלבד הליווי בלידה אני גם מגיעה לביקור נוסף אחרי הלידה לעזרה בהנקה, לעשות יחד אמבטיה לתינוק ולסייע בכל מה שצריך בתחילת הדרך של המשפחה החדשה.

אשמח להמליץ לך על דולות אם תכתבי היכן את גרה והיכן את רוצה ללדת..
    בהצלחה, אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דולה

אורנה דן
    14/02/2010

דולה אינה מיילדת. מיילדת הוא מקצוע רפואי, דולה הוא מקצוע הוליסטי-רגשי-נפשי.
    דולה פוגשת אותך עוד הרבה לפני הלידה, מכינה אותך, נוטעת בך את האמון בעצמך, ואת הבטחון שאת יכולה לעשות את זה. בין אם זה בבית או בבית חולים. נוכחותה של דולה בלידה מפחיתה חרדות ופחדים, ומאפשרת לידה קלה יותר ועם פחות סיבוכים.
    המחירים נעים בין 1500-2500 שח, תלוי בנסיון ובוותק.
    כיצד בוחרים? אם יש המלצות אישיות מחברות שילדו עם דולה וממליצות עליה, כדאי להתחיל מכאן. בכל מקרה, נערכת פגישת היכרות עם הדולה, ובה את יכולה להבחין איך את חשה בנוכחותה, האם היא משרה עליך רוגע ובטחון? האם היא חמה, רכה, אימהית וכו'...
    אפשר גם לשוחח בטלפון עם מספר דולות ואז לקבוע איתן פגישות היכרות.
    דולה בלידת בית מסייעת בהמון דברים, ונוכחותה מוסיפה המון.
    אשמח לכוון אותך טלפונית, ולהמליץ לך על דולות באזור מגורייך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה