מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידה במרכז ללידה טבעי בתל השומראוריה14/10/2009
שלום לכולן,
אני בשבוע 25+, בת 36 ובע"ה עם בן בדרך ומתגוררת ביהוד. אני מעוניינת ללדת בבית או במרכז ללידה פעילה ובינתיים יצא לי להיות בסיור בתל השומר וייתכן שאבחר באפשרות זו המתאימה מאוד לבן זוגי,כדי להרגיע את השקט הנפשי שלו. אשמח לקבל חוות דעת על המרכז ולגבי קורס הכנה ללידה שבמרכז זה והאם כדאי לבחור בקורס זה או בקורס פרטי? ישנו הגורם הכלכלי שהפרטי יקר יותר.
בנוסף רציתי לברר בקשר לדולה ומיילדת בבית. מה המחיר בד"כ לדולה והייתי שמחה מאוד אם ישנה מתלמדת או דולה בתחילת דרכה להוזלת הוצאות הריון ולידה. ניתן לציין שבסיור בתל השומר אמרו לנו שאין צורך בדולה מכיוון שתהייה מיילדת צמודה וחבל על ההוצאה.
בתודה ובברכה ולכל היולדות לידה קלה ונעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי הקורס
אורנה דן14/10/2009חשוב לקחת קורס טוב. אני לא מכירה מקרוב את הקורס של תל השומר.
וגם לגבי הצורך לקחת דולה או לא -
אתן לך כאן כמה נקודות לבירור, שלפיהם יהיה לך קל יותר להחליט.
קודם כל, לגבי המרכז:
א. האם את בוחרת את המיילדת מראש?
האם את תכירי אותה מראש (גם אם את לא בוחרת) האם תקבלי איתה מספר פגישות לפני הלידה?
אלה נתונים חשובים בהתייחסות למיילדת כתחליף לדולה (כפי שנאמר לך)
אם אכן יש מקום ליצירת קשר אישי עם המיילדת, ואתן נפגשות קודם, ויש תיאום ציפיות, יש מצב להגיע גם בלי דולה. ובכך חסכת את ההוצאה של הדולה (בין 500 שח למתלמדת ועד 2500 שח לדולה מנוסה).
ומכיוון שחסכת, לטובתך, תשקיעי בקורס טוב.
מהו קורס טוב?
קורס שנותן לך כלים להתמודד עם הצירים.
קורס שמלמד אותך "דרך הבטן שלך" איך הדברים ירגישו, ואיך מצידך כיולדת את אמורה להתמודד עם כל שלב.
אם אותה מיילדת תוכל להעביר לך את הקורס באופן פרטי זה יכול להיות מצויין.
בדרך כלל בקורס קבוצתי יש הנחיות כלליות, ובקורס פרטני, אפשר לרדת יותר לעומקם של דברים, להתייחס ספציפית להעדפות שלכם, חשוב כמובן ללמוד ולהכיר את כל האפשרויות (לא רק הטבעית) וגם לדעת איך לעבור מלידה טבעית לאופציות אחרות במידת הצורך, בלי לאבד מוראל ובלי להתאכזב.
אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת להתקשר.
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטניה08/10/2009
שלום
רציתי לדעת האם מותר להשתמש בבלון ההפי נו לאחר ניתוח קיסרי ?
האם יכול היגרם נזק ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר בין האימון באפי נו לבין
אורנה דן11/10/2009לעובדה שיש בעברך ניתוח קיסרי.
ניתוח קיסרי אמנם משאיר צלקת ברחם, אבל האימון באפי נו הוא אימון של הפרינאום, שזה אזור שמבחינתך הוא כמו לקראת לידה ראשונה, משום שמעולם עדיין לא נמתח והתרחב כפי שהוא מתרחב בלידה. אני ממליצה לך להשתמש בו, הוא יכול להגמיש את האזור ולהגדיל את הסיכוי ללדת ללא חתך או קרעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת07/10/2009
היי,
אני רוצה להתחיל לעסות את אזור הפרינאום (שבוע 37, לא מאוחר מדי, נכון?) ואני קצת מתפדחת שבעלי (או כל אחד אחר) יעשה לי את זה. אני יכולה לעשות את זה לעצמי? לא עשיתי קורס הכנה ללידה ואני חוששת לעשות את זה בצורה לא נכונה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את יכולה לעשות את זה בעצמך
אורנה דן11/10/2009אני יכולה לשלוח לך במייל הוראות מדוייקות. מה המייל שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אורנה
עדי11/10/2009תוכלי לשלוח גם לי את ההוראות?
ממש אודה לך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תשלחי לי גם על אופן העיסוי
שרי24/10/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפני אלי למייל שלי ואשלח לך
אורנה דן25/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת, צרי איתי קשר למייל ואשלח לך
אורנה דן17/10/2009הוראות דרך המייל כיצד לעסות בעצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי לקראת לידהדורית29/09/2009
שלום רב,
קראתי שמומלץ להתחיל בעיסוי פתח הנרתיק מס' שבועות לפני הלידה.
האם נכון ? אני בשבוע 34, להתחיל?
כמו-כן , האם יש שמן שמסויים שמומלץ ולא מסוכן?
יש עוד המלצות לריכוך ע"מ להשתדל להמנע מקרעים וחיץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי והכנת הפרינאום
אורנה דן30/09/2009שלום דורית
אפשר להתחיל עיסוי פרינאום. שמן שקדים הוא מצויין לצורך העניין. יש גם שמן שנקרא שמן פרינאום, וגם הוא מתאים.
קיים בלון הקרוי "אפי נו" והוא מצויין כדי להימנע מקרעים. תוכלי לגגל את השם ולהגיע ליבואנית ולרכוש דרכה. זה בלון קטן שמחדירים לנרתיק ומנפחים, והוא עוזר להגמיש בהדרגה את האזור. התוצאות בד"כ מעולות.
המשך הריון בריא ולידה מאושרת
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה טבעית בתל אביבשרון18/09/2009
שלום, שמי שרון ואני מתחילה שבוע 26. תמיד היה לי ברור שאני רוצה לפחות לנסות ללדת באופן טבעי. מה יהיה אני כמובן לא יודעת...אבל מאוד רוצה לנסות טבעי.
שאלתי:
האם מישהי ילדה טבעי באיכילוב? האם המקום ערוך לכך? אם לא, האם יש בית"ח אחר מומלץ לעניין באיזור המרכז?
2. האם ללכת לקורס הכנה ללידה של איכילוב, או האם עדיף ללכת לקורס פרטי המתמחה בלידות טבעיות?
3. האם מישהי כבר ניסתה את מכשיר ה EASYLABOR? שמעתי שעוזר מאוד. אשמח לשמוע תגובות.
תודה רבה, שנה טובה, ולידה קלה לכולן!
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון,
אפרת מינסקי19/09/2009יש בהחלט כאלה שילדו טבעי באיכילוב. ערוך ללידה טבעית? ללידה טבעית כעיקרון לא צריך כלום חוץ מיולדת...
האם כדאי לבחור באיכילוב ללידה טבעית? שאלה טובה. בית החולים הזה ידוע באחוזי האפידורל הגבוהים מאד שלו מה שאומר בעיני שאין תמיכה משמעותית ליולדת שמעונינת ללדת לידה טבעית. בנוסף אין שם כניסה לדולות כלומר - רצונך וזכותך הטבעית לבחור את המלווים שלך לא מכובדת שם. שוב, בעיני, אומר הרבה על ההתנהלות וה"אני מאמין" של בית החולים בכל מה שקשור ללידה טבעית.
אני ממליצה לזוגות שאני מלווה לקראת הלידה ובלידה לחפש מקומות פתוחים יותר, סבלניים יותר ומכבדים יותר את רצונותיהם ובקשותיהם. באיזור המרכז יש הרבה בתי חולים, כמו תה"ש, בלינסון, לניאדו , מאיר ומעיני הישועה.
לגבי קורס הכנה ללידה - פעמים רבות אני נשאלת לגבי הקורסים של בתי החולים וקופות החולים לעומת קורסים פרטיים. בקורס פרטי למדריכה אין אינטרס "למצוא חן" בעיניך ולא משנה לה היכן תלדי ולכן היא יכולה להיות הרבה יותר אמיתית לגבי עובדות ונתונים שאולי לא תשמעי בקורסים הממוסדים. היא גם לא מחויבת לנהלים ופרוטוקולים של אף חדר לידה ולכן יכולה לתת לכם תמונה מלאה ומדויקת יותר על הנהלים (ועל ההבדלים בין בתי החולים בנהלים) ולתת לכם כלים לדעת מתי הנהלים לטובתכם ולטובת בריאות העובר שלך ומתי הם נהלים שאולי אפשר להגמיש אותם, לסרב להם מבלי לסכן את בריאותכם.
אני לא מכירה את המכשיר באופן אישי ולא מכירה כאלה שהתנסו בו - רק פרסומים שיווקיים. אם את מתנסה אשמח אם תחזרי ותספרי לנו .
בהצלחה ולידה טובה!
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אפרת..
שרון19/09/2009מה זאת אומרת אין כניסה לדולה? ספציפית לדולה או שבכלל לא מאפשרים מלווים בחדר הלידה? אני בעיקרון רוצה את אמא שלי (כדולה...) ואת בעלי. לא יהיה אפשרי באיכילוב...ובכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיון מ- Hypnobirthing?עמית17/09/2009
שלום לכולם,
יש למישהו ניסיון משיטת Hypnobirthing?
שמעתי על כך לאחרונה ומעניין אותי אם מישהי התנסתה או למדה את השיטה.
שנה טובה,
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצתי
אורנה דן17/09/2009אני ממליצה לרכוש כלים רבים להתמודדות עם הצירים, ולא להיאחז בשיטה אחת בלבד, שכן היא יכולה "לקרוס" באמצע הלידה (כלומר להתברר כלא מתאימה לך) ואז את נותרת חסרת אונים.
לא התנסיתי או הכרתי מקרוב את השיטה, אך היא מתועדת בסרטון בקישור המצורף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת מים באיזור ירושליםחד14/09/2009
שלום,
אני בשבוע 29, הריון ראשון, ואני מחפשת מקום ללדת במים באיזור ירושלים ופרווריה. (אפשר גם מרכז).
שמעתי על ג'אהרה דולה, שנשמע מושלם מלבד המחיר המוגזם, ועל הצימרים של אילנה שמש.
פשוט רציתי לבדוק כמה אופציות.
אין לי כל כך אפשרות ללידה בביתי בבריכת לידה, כי אני גרה בקראוון מרוחק אי שם (ולא ממש מושך אותי ללדת שם בין כל השכנים..)
האם יש עוד מקומות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידוע לי על מקומות נוספים מלבד
אורנה דן14/09/2009אלו שציינת, ומלבד בריכת מים בביתך.
לסטודיו שלי בירושלים באות נשים כדי להעביר את הצירים באוירה רגועה וביתית, ובדרך כלל משם אנחנו ממשיכים לבי"ח. עד כה לא ניהלנו לידות אצלי בסטודיו, אבל אינני שוללת את האפשרות, אם את מביאה מיילדת בית (כגון אילנה שמש, שלצידה עבדתי, ג'ויס וכדומה)
תוכלי להמשיך להתכתב איתי במייל, ולקראת שבוע 34 נבדוק את העניין.
בהצלחה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה להמלצה לקורס הכנה ללידה טבעיתחגית06/09/2009
שלום, זו הלידה הראשונה שלי (כרגע בשבוע 25) ובאופן לא ברור החלטתי ללכת על לידה טבעית:) עכשיו כל מה שנותר לי מלבד להתמודד עם התוצאה של ההחלטה הזו, זה למצוא את הדרך לעשות את זה. על כן אני מחפשת קורס הכנה ללידה שמתייחס יותר או ממוקד ללידה טבעית ואני מניחה שגם דולה זה משהו שאני צריכה להתחיל לחפש מתישהו.
למישהי יש רעיונות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חגית
אפרת מינסקי07/09/2009באיזה איזור את מחפשת? אם באיזור השרון אני אשמח להעביר לך קורס (קבוצתי או פרטי) אני גם מלווה לידות באיזור המרכז אם רלוונטי לך. את מוזמנת לפנות אלי. אם באיזורים אחרים אני אשמח להמליץ אם תגידי איפה את מחפשת.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אפרת
חגית07/09/2009הי, אכן לא ציינתי את אזור מגורי (חסרת אחריות שכמותי), אני גרה ביבנה. לגבי קורס הכנה ללידה נראה לי שנוכל להתגלגל לכיוון השרון. אלא עם כן יש קורס מאד מומלץ באיזורנו (רחובות/ ראשון).
לגבי השאר אני פשוט אצור איתך קשר טלפוני.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה חשבת ללדת?
אורנה דן07/09/2009אני מירושלים ומלווה לידות במרכז. תוכלי ליצור גם איתי קשר טלפוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בארניקה במהלך לידהפאני31/08/2009
שמעתי דעות חלוקות לגבי שימוש בארניקה במהלך הלידה. האם את יודעת לומר לי אם מומלץ להשתמש במהלך הלידה?
תודה מראש,
פאני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך להתייעץ עם הומיאופט
אורנה דן03/09/2009ארניקה זו רמדי הומיאופטית, וצריך להתייעץ עם מומחה בתחום. אני כדולה לא מביאה איתי פורמולות הומיאופטיות ללידה, אלא אם כן היולדת מביאה איתה בעצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזה- יוגה בחיפהשני23/08/2009
שלום לבנות
האם אתן יודעות היכן אוכל ללמוד יוגה לנשים בהריון שבעותך הבוקר?
עד כה מה שמצאתי אילו חוגי יוגה לערב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה באיזור חיפה- מומלץ
שני.02/09/2009שלום לכולן
מצאתי בסוף לאחר חיפושים אחר יוגה עם מדריכה מדהימה, חוץ מכך שהיא מדריכת יוגה היא גם מיילדת בבי"ח רמב"ם. שמה רוזמרי והיוגה מתבצעת בביתה שבטירת הכרמל, באווירה מיוחדת ומכוונת ללידה. היא מאמינה בלידה פעילה ובשיעורים מכינה לכך. היוגה מלווה בהסברים והכנה ללידה ויכולה לבוא גם במקום קורס הכנה ללידה.
מומלץ בחום לכל מי שמעוניינת בהכנה מקיפה בגישה מיוחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העידכון, נשמע באמת איכותי
אורנה דן06/09/2009:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור לידה- קיסרי שניטל21/08/2009
היי
אני בת 33. לידתי (אם אפשר לקרוא לזה) הראשונה התקיימה בשבוע 32 עקב התפוצצות אפנדציט נותחתי בקיסרי דחוף. עוד בהריון הראשון חשבתי על לידה פעילה ומן הסתאם את ההריון השני כעבור 3 שנים קיבלתי בברכה ווהתחלתי לדמיין את הלידה- לידה במועד, לידה פעילה.יש לי חברה דולה שהושפעתי ממנה רבות, עשיתי יוגה, דימיון מודרך ובקיצור באמת עשיתי את המירב. מיותר לציין שגם לקחתי דולה איתי לליווי. אך ממה שיגורתי בא לי: בשבוע 39+6 החלה ירידת מים מלווה בצירים ממש קטנים. כעבור מספר שעות הגעתי לתל השומר שם אושפזתי בהמתנה להתפתחות לידה בצורתה היבעית. החלתי טיפול אנטיביוטי למניעת זהום בעובר. הרופאים היו מקסימים וסובלניים אמרו שבד"F כלל מתמפחת לידה עד 48 שעות ופשוט להיות סבלניים. כמו כן עקב החשש הגדול מזיהום דרך הוואגינה היו איתי "לארג'ים" והסכימו להמתין עד 72 מפקיעת מי השפיר עד להערכה מחודשת . במהלך הזמן (שני לילות ארוכים)החלו צירים מאוד חזקים שהתחילו אחר הצהריים והפסקו לפנות בוקר. במהךף היום כמעט ולא היו לי צירים בכלל. למרות שהצירים היו חזקים כתפתחה פתיחה רק של 3 ס"מ עם מחיקה של 70% בלבד. מיותר לציין שהדולה שלי שהייתה נפלאה ניסתה את כל האמצעים האלטרנטיבים לזירוז. מארח ואני אחרי קיסרי. בתל השומר לא מוכנים לתת פוטוצין או כל זירוז אחר. כנראה שגם החתך הקיסרי הראשון היה יחסית עמוק כי הרחם בשבוע 32 עבה יחסית. ובקיצור אחרי 72 שעות ושני סטריפינג פג הזמן והרופאים קבעו ניתוח קיסרי- החל להיות חשש רב יותר לזיהום. הקיסרי היה בסדר גמור וחוויה מתקנת מהראשו אך עדיין לפעמים עולות בי שאלות של למה, מה בגוף שלי לא הצליח לייצר לידה . ברור לי שהגוף שלי היה צריך זמן שפשוט לא היה לו ממניעים רופאיים. שאלתי היא אם הייתי מגיעה לבית חולים לניאדו לדוגמה או הייתי מעוניינת בלידת בית -מה היה קורה? האם הנשים שרוצות ללדת בבית היו גם ניצבות בפני סוג של אולטימטום שכזה? חשוב להבין אין בי כעס על המערכת הרפואית -חשתי שהם מאוד רוצים באחווה לידה וואגינאלית והיו סבלנים עד אין קץ. אך מאחר וראיתי סרטי לידות טבעיות פשוט הייתי רוצה לדעת האם הייתה אופציה אחרת ומה נשים עם אוריינטציה טבעית מובהקת היו עושות במצב כזה
תוב\דה ושבת שלום
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיפור שלך נשמע לא קל
אורנה דן07/12/2009נראה לי שאת צריכה לעבד את החוויה. קצת קשה לענות על שאלותייך בפורום. הייתי ממליצה לך לבוא אלי, או לאשת מקצוע אחר, לעשות עיבוד של חוויית הלידה, כדי לחיות איתה בשלום, להיות פנויה רגשית לתינוק ולסגור את המעגל הזה.
אני מצטערת שעניתי רק עכשיו, כנראה הודעתך חמקה מעינינו, ורק עכשיו כשדפדפתי אחורנית נתקלתי בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכולן!!!שני20/08/2009
שלום. אני בשבוע 15, הריון ראשון מתחילה להתלבט לגבי לידה טבעית או רגילה, מעבר לשימוש באפידורל חשוב לי גם לקדם את הלידה באופן טבעי , כוון שאני מאמינה שהגישה הרגילה שבבתי החולים עוצרת ומקשה על הלידה. משיחות עם חברות הביטחון העצמי של ירד, הן אוצרות שהכאבים איומים ובלתי נסבלים וקשה להן להאמין שאצליח לעבור לידה ללא אפידורל. אני אובדת עיצות ולא יודעת במה להאמין
מה דעתכן?, ומה דרוש ממני על מנת להצליח בלידה טבעית?
אשמח לשמוע את דעתכן, במיוחד מנשים שילדו כבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
טל21/08/2009היי שני
אני מאמינה שהכל בראש ואם תקחי דולה שתלווה אותך, תכיני את הגוף והנפש זמן לפני- את מסוגלת לכך. אני מציעה מנסיוני שאל תבואי מכוונת מטרה ז"א אל תקבעי מראש בוודאות לאיזה כיוון את הולכת אפידוראל עם או בלי - שלא תתאכזבי. אם תרצי מספיק ותהיי מוכנה פיזית ונפשית אני מאמינה שתעמדי בצירים ואם ייצא אחרת לפחות תרגישי שעשית את המקסימום. ובכלל אני מציעה שאל תטרידי את עצמך יותר מידי בעיניין יש כל כך הרבה דאגות גם כך במיוחד בהריון ראשון. את בשלב מוקדם של ההריון, חכי לחודשים מתקדמים יותר ובעיקר קחי לך דולה שתלווה אותך בתהליך ההתלבטות ותעשה לך את ההכנה הדרושה. דולה זו מתנה נפלאה שאישה יכולה להעניק לעצמה במהלך ההריון. בהצלחה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
שני21/08/2009טל תודה על תגובתך, אני אכן אשתמש בעצותיך ונראה לי שאתכוונן ללידה פעילה ולגבי האפידורל אתן לזמן ולבוחן המציאות לקבוע (האם ניתן ללדת לידה פעילה עם אפידורל???)
כמובן שאקח לי דולה שתנחה אותי בכל התהליך שחדש לי
שוב תודה ושבת שלום
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידה טבעית
אלין27/08/2009אני ילדתי ללא אפידוראל (לידה ראשונה). בדיוק כמוך התלבטתי במהלך ההריון, אבל היה לי מאוד חשוב לנסות. אז הכנתי את עצמי נפשית וקראתי המון חומר על נשים שכן הצליחו ועל סיפורי לידה טבעית מוצלחים (יש הרבה כאלה באתר של דולה). וזה נתן לי הרגשה שאם הן הצליחו אין שום סיבה שאני לא אוכל לעמוד בזה. ואכן הלידה עברה בקלות, אני לא אומר לך שלא היה כואב אבל הכאב היה נסבל בהחלט- שום דבר חריג ובאמת שכל אחת יכולה לעמוד בזה עם קצת הכנה מראש והעיקר לא לפחד ולחשוב חיובי. יש לך עוד הרבה זמן להכין את עצמך, שיהיה הרבה בהצלחה.
הריון מהנה ולידה קלה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלין
שני28/08/2009תודה על השיתוף , מאוד מעודד לשמוע שגם היית במצבי ושהצלחת להתמודד בהצלחה עם הלידה. אם יש לך עוד טיפים אשמח לקרוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דרוש להצלחה בלידה טבעית
אורנה דן30/08/2009קודם כל הכנה מתאימה, היכרות טובה עם כל האמצעים הטבעיים שאפשר להשתמש בהם במהלך הצירים, דרכים להתמודד עם הכאב.
הכנה כזאת, בקורס פרטי, תתן לך בטחון וכלים להתמודד עם הלידה.
אם תצרפי אליך ללידה דולה שתבין את הגישה שלך ותעזור לך להתמודד בכל שלב, היא בהחלט תוריד את מפלס החרדה, תתן בטחון לך ולבן הזוג, ותסייע לך באופן מעשי במהלך הצירים והלידה.
חשוב שתהיי פתוחה לאפשרויות שונות, גם לאפידורל, כי זו בסופו של דבר הבחירה שלך באותו רגע. לכן כדאי לא להינעל על דבר אחד, ולהכיר את כל המגוון.
אשמח לעזור יותר בטלפון אם יש שאלות נוספות או צורך בהכוונה מעשית לקורס מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
שני.02/09/2009תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה במיםדורית19/08/2009
שלום רב,
1.מה נותנת בעצם לידה במים? האם היא מקלה על הצירים ברמה שניתן לוותר על אפידורל?
2. האם ניתן לצרף בבי"ח מיילדת פרטית שתלווה את הלידה ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דורית,
אפרת מינסקי23/08/2009מים מקלים את הצירים בצורה משמעותית, יש שיגידו שמספיק כדי להמנע מאפידורל ויש שלא.. זה מאד אישי וגם תלוי בלידה המסוימת שלך.
בבתי חולים שמאפשרים כניסת דולות תוכלי לצרף מילדת על תקן דולה אך לא יהיה לה יכולת להתערב ולשמש כמילדת אלא רק כדולה. יש בתי חולים שמאפשרים שירות מילדת פרטי כמו לניאדו, תה"ש ומעיני הישועה ושם תמורת תשלום המילדת תהיה רק איתך ותלווה אותך באופן אישי.
בהצלחה ולידה טובה,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללדת טבעי לא בבית חוליםשחר16/08/2009
שלום, אני מחיפה ורציתי לדעת יותר על אפשרויות לידה שהן לא בבית חולים אלא בסמוך אליו. ראיתי שיש מספר מקומות בארץ של מיילדות מוסמכות שיש להן מקום משלהן שאפשר ללדת בו. האם קיים מקום כזה בחיפה? אם אין לכן מידע על זה אצל מי אפשר להתעניין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישנם מספר מקומות
אורנה דן16/08/2009יש את ג'הארה דולה - מקום ללידות בית בצפון בליווי רופא ומיילדת.
יש את "הלוחשות לתינוקות" - שתי מיילדות מביה"ח פוריה שיש להן מרכז ללידות בית בצפון.
ויש את הצימר של אילנה שמש, הוא קצת יותר דרומי, במושב ישרש ליד רחובות.
אלו המקומות שידוע לי בלידות מחוץ לבית חולים.
כמובן שמעבר לכך יש מספר מיילדות בית בצפון שיכולות להגיע אליכם לבית שלכם, ולנהל שם את הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרכזי לידה בצפון
דסי דולה צפונ19/08/2009ישנם עוד 2 מרכזי לידה:
"עגולה" של מינדי, בבית לחם הגלילית, מקום מקסים ומינדי מקצועית ומקסימה,
לא סמוך כל כך לבית חולים.
ואת "ציר להורות" בכברי של נעמי נואה. גם כן מומלץ, ממש קרוב לבי"ח נהריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה טבעית בחיפהשני.09/08/2009
שלום, אני מעוניינת ללדת לידה טבעית בחיפה, היכן אוכל לעשות זאת?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
אורנה דן11/08/2009אני לא כ"כ מכירה את בתי החולים בצפון, אולי אפרת מכירה יותר. אך בכל אופן, אני ממליצה לך ללכת לסיורים בבתי החולים הרלבנטים, ולהכיר אותם מקרוב.
לידה טבעית אפשר בכל מקום. צריך לחפש בית חולים שתומך בכך, שמאפשר כניסת מלווים (|בעל +דולה) שיש אפשרות להיעזר בעזרים טבעיים כגון מקלחת, כדור וכו'. אללו דברים שיקלו עליך ויאפשרו לך להפוך את הלידה הטבעית למציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידה טבעית בחיפה
דסי דולה צפונ19/08/2009שלושת בתי החולים בחיפה תומכים בלידות טבעיות.
ברוטשילד לא ניתן להכניס דולה, לכן אני לא מכירה מקרוב.
רמב"ם יותר חדשני ומודרני, אך גם יותר גדול, יש חדר לידה טבעי הכולל גם ג'קוזי, אך כמובן ניתן
ללדת טבעי בכל חדר אחר, כשלרוב החדרים יש מקלחת צמודה ואם לא - קרובה מאד.
כרמל הוא יותר מיושן אך גם יותר קטן ואינטימי, והצוות חביב מאד. המקלחות מחוץ לחדרים וקצת רחוקות.
כמובן מומלץ לגשת ולהתרשם באופן אישי, ולשאול את כל השאלות שחשובות לך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדסי תודה על תשובתך המפורטת והמועילה
אורנה דן19/08/2009:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)