פורום לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לידת מים עם תאומות
    תאומות בדרך
    23/05/2009

שלום:)

יש לי תאומות בדרך (שבוע 23), הריון ראשון.
    מאוד מאוד הייתי רוצה ללדת לידת מים, אם המנח שלהן יאפשר זאת.
    אני מרגישה טוב במים, תמיד, ובשבילי זה מרגיש טבעי לגמרי.
    אבל מבירורים אני מבינה שבבתי החולים לא מאפשרים לידת מים, בג'הרה דולה אילן הלוי לא מיילד תאומים, ובבית זה פשוט מסוכן מדי..
    לוותר? יש אופציות נוספות?

תודה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לידת מים עם תאומות

הוספת תגובה

• קודם כל בשעה טובה..

אפרת מינסקי
    23/05/2009

האפשרות היחידה שאני חושבת עליה היא לנסות את דר. שיפטן ולבדוק איתו אפשרות שהוא ילווה אותך בלידת בית.
    אולי לאורנה יהיו רעיונות נוספים...
    בהצלחה ולידה טובה.
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דומה שמיצית את כל האפשרויות

אורנה דן
    23/05/2009

אין לידות מים בבתי חולים.
    ככל הידוע לי כל מיילדות הבית לא מיילדות תאומים. היחיד שחשבתי עליו הוא אכן דר אילן הלוי, אך אם כבר ביררת איתו וגם הוא לא מאפשר זאת, לא נראה לי שיש אופציה נוספת. הדבר היחיד שאת יכולה לנסות הוא להתקשר לכל מיילדות הבית אחת אחת, ולבדוק אם יש מישהי שאכן כן מוכנה ליילד תאומים. קשה לי להאמין.
    בכל אופן, מה שיותר חשוב מלידת מים, הוא לעשות הכנה טובה ללידת תאומים, שתכלול את ההתכוננות לכל התרחישים. בלידת תאומים יכולות להיות התרחשויות שונות וצריך להיות מוכנים לכל. אם תרצי אוכל להכין אתכם הכנה פרטנית ללידת תאומים, ולאור הדברים שנלמד יהיה לך קל יות להחליט איפה את רוצה ללדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

תאומות בדרך
    24/05/2009

אשקול את כל האופציות, במיוחד לקראת שבוע 30, שאז, לפי מה שאמרו לי, יוכלו לדעת לפי מנח התינוקות אם יש בכלל מצב ללידה טבעית, או שבכל מקרה אצטרך ללדת בניתוח קיסרי.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ליילד בעקבות הערכת משקל גבוהה
    עדי רביץ
    19/05/2009

שלום,

אני בהריון שבוע 39+5, והערכת המשקל האחרונה היא 3.757 קילו.

יש לציין שבשבוע 27+6 אושפזתי בעבות דימום שנחשד כהיפרדות שיליה חלקית ומאז אני בשמירה.

עצתה של הרופאה המטפלת שלי היא שאם עד יום ראשון אני לא יולדת באופן טבעי, כלומר יומיים אחרי תאריך היעד שהוא ביום חמישי, אז ללכת למיון יולדות וליילד את התינוקת בגלל הגודל.

שאלותי הן:

1. האם זו דעה מקובלת ליילד בעקבות הערכת משקל גבוהה בשלב הזה? מדוע לא ניתן להמשיך את ההריון כפי שהוא כעת?

2. מה היתרונות/חסרונות של שימוש בפיטוצין לעומת כדור להרחבת צוואר הרחם, שהבנתי שאלו שתי השיטות שיעמדו בפני ביום ראשון?

3. מה אני יכולה לעשות בעצמי בכדי לסייע להשראת הלידה כבר כעת – הליכות? יחסי מין? האם מותר לי בכלל לקיים יחסי מין אפילו עם החשד להיפרדות שיליה חלקית?

תודה רבה

עדי

הוספת תגובה

• זירוז לידה

אורנה דן
    19/05/2009

הנתונים שלך מחייבים התייחסות רפואית באשר להחלטה האם לזרז או לא.
    לגבי סוג הזירוז עדיף להשאיר את הפיטוצין כאופציה אחרונה. אפשר להתחיל מסטריפינג . פרוסטגלנדימים (הורמון הניתן בטבליות לנרתיק ומצוי גם בנוזל הזרע) או בלון. אם לא תהיה התפתחות יעברו לפיטוצין.
    עד לתאריך שאותו הציבה הרופאה את יכולה לנסות טיפולים אלטרנטיביים. רייקי שיאצו רפלקסולוגיה וכו'. אף אני עושה טיפולים לזירוז שהניבו תוצאות ואופי הטיפול עצמו הוא מאוד נעים ומרגיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה ללידה שניה
    חן
    18/05/2009

שלום,

רקע:
    את הלידה הראשונה ילדתי בליס. רציתי לידה טבעית, אבל לא הייתי ממש נחרצת בעניין, ובפתיחה של 9 בעלי שכנע אותי שאין טעם ושאקח אפידורל למרות שידעתי שיש לי כוחות להמשיך. בסופו של דבר הילדה נתקעה בתעלת הלידה ועשו ואקום עם הרבה תפרים. עקב דימום, לאחר הלידה פרמו ותפרו שוב.

אני אמורה ללדת בפעם השניה בעוד חודשיים, והפעם אין לי ספק שזו תהיה לידה טבעית. הבעיה היא שבבדיקת העמסת סוכר של 100, אחת הבדיקות היתה קצת גבוהה מידי (166 במקום 155) ואחת נמוכה מידי. אני מוגדרת עם "אי סבילות לסוכר" אולם כל בדיקות הסוכר שלי תקינות.

שאלות:
    1. אני מתלבטת בין לידה בליס, תל השומר או בילינסון. ליס הכי נוח טכנית, וגם "מרגיש בבית", אבל אני חוששת שבעיקר עקב הסוכר לא תתאפשר לידה טבעית. המלצות?
    2. האם עקב התפרים הרבים, הסיכוי שלי להקרע בלידה גבוה יותר? האם מומלץ להכין את הפרינאום באופן מיוחד, או שאפי-נו מספיק?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה ללידה שניה

הוספת תגובה

• חן יקרה שלום

אורנה דן
    18/05/2009

נשמע שאת יולדת אמיצה,עם יכולת התמודדות מצויינת עם צירים. כי אם הגעת לפתיחה של 9 בוודאי שאת רוב הדרך עשית בכוחות עצמך.
    מצער לשמוע שכך התגלגל ונתקע הסוף של הלידה, אך אני מקווה שאת מאושרת עם התוצאה (בן? בת? באיזה גיל?)
    ביה"ח ליס לא מצטיין בגישה טבעית ותומכת, והייתי ממליצה לך לבחור בבילינסון או תל השומר. אני ממליצה לך לערוך פגישת הכנה ללידה שניה, שתעניק לך המון ידע וכלים, וגם לבן הזוג, כדי שתרגישו מוכנים ותדעו איך להתמודד עם התפתחויות שונות בלידה.
    את יכולה ליצור איתי קשר, ובפגישה נרחיב גם על עניין הפרינאום.
    בהצלחה
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיפור שלך כמו שלי ואני עוברת למאיר

מיקי
    21/05/2009

חן, קראתי את ההודעה שלך וכאילו קראתי את סיפור הלידה של עצמי מלפני 3.5 שנים, גם בליס. מאז נשבעתי לא לחזור לשם יותר לעולם. בכל מקרה, אחרי מחקרים רבים של כל בתי החולים שמציעים לידה טבעית, בחרנו ללדת במאיר, ושמעתי עליהם כל כך הרבה סיפורים מדהימים מחברות ומכרות, וממקורות ראשונים. הם כל כך תומכים בלידה טבעית שזה מדהים. כמו כן יש לי חברות שילדו בבלינסון, חלקן אפילו לא התכוונו ללדת לידה טבעית ופשוט הכל זרם כ"כ טוב שיצא להן ככה.
    אני יולדת בעוד שבוע, אם הכל יהיה בסדר, ואני אכנס לעדכן איך היה. בהצלחה. מיקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידת מים
    לילך
    14/05/2009

שלום,

אני בשבוע 20 להריון ראשון ומאוד רוצה ללדת במים.
    אין לי אפשרות לבריכת לידה בביתי שכן הוא קטן מאוד (אך חמים...) ולא הצלחתי להעלות בחכתי מקומות בהן מבוצעת לידת מים הקרובים אליי באיזור מודיעין והמרכז.
    אשמח לקבל המלצות על מקומות, רעיונות, או היכן אוכל למצוא רשימה של מקומות כאלו.
    מבחינתי לידה בבי"ח היא אחרונה ברשימה, אך אשמח לדעת היכן ניתן ללדת בלידה טבעית.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לידת מים

הוספת תגובה

• הצימר של אילנה שמש

אורנה דן
    14/05/2009

לא רחוק ממך. במושב ישרש, ליד רמלה. צימר מקסים עם ג'קוזי. חפשי בגוגל, ואז שוחחי עם אילנה שמש עצמה.
    אני ילדתי בצימר שלה שתי לידות (לא במים, מבחירה שלי) מאוד אהבנו את גישתה הרגועה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה בבית חולים ללא מוניטור
    לירז טל
    12/05/2009

האם יש חיה כזאת? אני בהיריון השני שלי בשבוע 30. בלידה הראשונה ילדתי בתל השומר בגלל ששמעתי שזהו בית חולים שהמיילדות בו עברו הכשרה בלידה טבעית אבל ממש שיגעו אותי שם עם המוניטור, במיוחד לקראת הסוף וגם לא נתנו לי ללדת בכריעה. אני כבר שוקלת ללדת בבית אבל בעלי חושב שאני מגזימה וגם הבנתי שמדובר בעלות כספית משמעותית. האם מישהי מכירה בית חולים באיזור המרכז או ירושלים שמאפשר לידה טבעית ממש?

הוספת תגובה

• שווה לנסות את החדר הטבעי בבילינסון

אורנה דן
    12/05/2009

החדר מקסים, ואם את באה בגישה טבעית ומבקשת אותו, יעשו לך מוניטור המינימום ההכרחי. חשוב שתגיעי עם דולה, לא שזה תנאי רשמי שלהם, אבל בפועל, הם לא ממהרים לאכלס את החדר הזה, בגלל שהוא מרוחק משאר חדרי הלידה, והמיילדות לא שומעות ורואות את המתרחש בו. אם הן יודעות שאת עם דולה מקצועית, אז הן מאפשרות את זה. עלות של דולה היא נמוכה בהרבה מעלות של לידה ביתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בי"ח מאיר בכפר סבא מאפשרים הכל!!!

מיקי
    21/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא היתי ממהרת לצאת בהצהרה

אפרת מינסקי
    31/05/2009

חד משמעית שכזו.
    זה תלוי במילדת שנמצאת בחדר, במדדים קודמים ובמצב הספציפי של הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המידע

לירז טל
    06/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשערי צדק נתנו לי

נועה
    13/07/2009

ללדת בכריעה, אבל כן הייתי מחוברת למוניטור.זה מאוד תלוי במילדת שנמצאת באותו זמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטריליות והיגיינה ביתית
    בנימין
    12/05/2009

כיצד ניתן לוודא במאתיים אחוז שהבית או חדר הלידה בבית יהיה כמה שיותר נקי וסטרילי, לפחות כמו חדר לידה בבית חולים?
    מה צריך לעשות כדי להגיע למצב כזה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    סטריליות והיגיינה ביתית

הוספת תגובה

• לבית יש יתרון אחד ברור

אורנה דן
    12/05/2009

אין בו את כל החיידקים החזקים שמסתובבים בבית חולים. ולכן אין צורך לחטא את הבית. כלומר הבית לא צריך להתקנא ב"סטריליותו" של בית החולים אלא ההיפך. המקום הבטוח יותר מבחינ ת חיידקים עבור התינוק והיולדת הוא הבית.
    אם את לוקחת מיילדת בית מקצועית, היא משתמשת בעזרים סטריליים, ודואגת שהטיפול בלידה וביילוד יהיה בסטריליות הולמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון אחרי קיסרי
    מילי
    05/05/2009

שלום, רציתי בבקשה להתייעץ, אני בתחילת הריון שני. יש לי ילדה בת 3 וקצת שנולדה בניתוח קיסרי עקב משקל גבוה (4.176 ק"ג) וללא סיבה רפואית. למרות כל ניסיונותיי ללדת רגיל הלידה נתקעה..אני מאוד רוצה ללדת רגיל הפעם.. ברצוני לשאול האם יש משהו שיכול לעזור יוגה או פילאטיס או כל דבר אחר?
    תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    הריון אחרי קיסרי

הוספת תגובה

• שלום מילי

אפרת מינסקי
    05/05/2009

התשובה תלויה בכמה נתונים חסרים - האם היתה סכרת הריון בפעם הקודמת, באיזה שלב הוחלט לעבור לניתוח קיסרי ומה קדם לכך, האם היית עם אפידורל ובשכיבה או תנועתית ובתנוחות זקופות האם הגעת לפתיחה מתקדמת או לא, האם היתה מצוקה עוברית.. בקיצור, על פניו הסיכוי הסטטיסטי ללדת וגינלית אחרי קיסרי עומדים על קרוב ל 70 % . כדאי להוציא את סיכומי הלידה הקודמת ולעבור עם אשת מקצוע ולבדוק. בנוסף כדאי לשמור על הריון פעיל ובריא ככל ואפשר ולזכור שגם בחירת מקום הלידה והצוות המלווה משמעותי . בהצלחה, אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובות לפרטים החסרים

מילי
    07/05/2009

תודה על התשובה. והינה הפרטים החסרים: בשבוע 41+1 עשו לי זירוז עקב האטה בדופק העובר שישר התייצב. הייתי אם אפידורל בשכיבה בלבד,הוחלט על קיסרי אחרי שהייתי בלידה פעילה אם פתיחה מלאה כ 3 שעות ובלי התקדמות רבה. לא הייתה לי סכרת בהריון. בסיכום לידה רשום שהראש היה בספינות ואפילו מעט מעל. אם תוכלי בבקשה להסביר לי מה זה אומר? שהראש התבסס באגן אך לא עבר? או שהוא לא ירד מספיק נמוך?
    אני פשוט בחורה מאוד רזה ואני מפחדת שיש לי אגן צר מידי ללידות.
    אודה מאוד על היתייחסות חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה דברים..

אפרת מינסקי
    07/05/2009

קודם כל אסייג ואומר שההתיחסות שלי היא לדברים כמו שהובאו על ידך כלומר, זו לא חוות דעת מקצועית מדויקת כייון שלא הייתי שם ולא קראתי בעצמי את סיכומי הלידה (שיכול להיות שבעין מקצועית נקראים אחרת מאשר על ידך..)
    ולענין, אפידורל ידוע כמעלה סיכון להאטת הלידה ולפעמים לתקיעתה, גם בגלל שהוא מרפה את הרחם ורצפת האגן ואז הגוף לא עובד באפקטיביות לקידום הלידה וגם בגלל שהוא מחייב את היולדת להיות בשכיבה, לעיתים לא מעט שעות, מה שמקשה על העובר להתקדם באגן ובתעלת הלידה כי נמנע ממנו השימוש בכח המשיכה והוא צריך לעשות לבד את הדרך - יש עוברים שלא מצליחים לבד ושהיה בתנוחות זקופות, תנועה וא-סימטריה במפרקי האגן יכולים להיות הגורם המשמעותי שיקבע אם הלידה תתקדם או תתקע. זה משהו שאת יכולה לקחת איתך ללידה הבאה - תנועה, תנוחות שונות והרבה עבודה על מפרקי האגן.
    בנוסף - לא ברור איזה זירוז עשו לך ומה קרה שם - האם זה היה כדי להתחיל את הלידה ובאיזה אופן? האם הזירוז נמשך לאורך כל הלידה (למשל פיטוצין?) ובכלל איזה זירוז עשו? לידות שמתחילות באופן יזום בזירוז, לפעמים אכן נחוץ שיתחילו כך כדי להציל חיים ולפעמים נובעות מהחלטות ממניעים שגויים ובכך בעצם כופות על התינוק לידה לפני שהוא מוכן לה ובתנאים לא אידיאליים. זה יכול לתרום לחוסר ההתקדמות וללידה שמסתימת בקיסרי.

אגן צר זו אבחנה מאאאד בעייתית לאבחון ואחוז מאד קטן של נשים אכן יש להן אגן צר - אחוז הרבה יותר קטן באמת מאלה ששומעות מרופא זה או אחר שזו הבעיה שלהן...
    כמו שאת מבינה, יש כלכך הרבה גורמים שמשפיעים על לידה, וחלקם ביכולתך לקחת אחריות לקראת הלידה הבאה, ללמוד, לקרוא, לאמן את הגוף ובעיקר - להאמין בעצמך ובגופך שיודע ויכול ללדת! מזכירה לך שכדאי להקיף את עצמך ללידה בצוות שיאמין בך ויחזק אותך - בן הזוג, דולה, מיילדת פרטית שתבחרי, חברה טובה ואפילו באיזה בית חולים ללדת.
    בהצלחה ולידה טובה,
    אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה טבעית באיזור חיפה
    תמר
    03/05/2009

אני בת 33, אחרי הפסקת הריון עקב בעיה שהתגלתה בשבוע 24 ועברה ללא אפידורל. אני עכשיו בשבוע 28, לשמתחנו ההריון תקין .הייתי מאוד רוצה לעבור לידה טבעית ואני לא חוששת מהצירים או הלידה עצמה כיוון שלצערי עברתי את זה בנסיבות הכי קשות. האם תוכלו להמליץ על בי"ח בחיפה ,רמב"ם או בני ציון ? ( מעדיפה לא בבי"ח כרמל ). כדאי להעזר בדולה או שמספיקה המיילדת בחדר הלידה הטבעי? ( בהפסקת ההריון היתה לי מיילדת מעולה וגם בן זוגי היה שם , תמך ועזר בצורה מדהימה, אז אני יודעת שיש לי על מי לסמוך...) יש בי"ח שלא מאפשר דולות ? האם כדאי לעבור קורס הכנה בבי"ח שהולכים ללדת בו או שזה לא משנה? אני גם מעוניינת בביות מלא ובאתר של בני ציון ראיתי שכותבים על "ביות גמיש" ולא ברור לי אם מדובר בביות מלא לפי רצון היולדת או שבשלב מסויים הם יכולים לחייב למסור את הילוד לתינוקיה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לידה טבעית באיזור חיפה

הוספת תגובה

• לא ציינת באיזה בית חולים היית

אורנה דן
    03/05/2009

בפעם הקודמת, נשמע שהיה לך יחס טוב, ומיילדת טובה, ואולי כדאי לחזור לשם?
    אני ממליצה לעשות הכנה ללידה באופן פרטי, לא קבוצתי. אצל מדריכת הכנה ללידה, או דולה שגם מכינה ללידה. בפגישות הכנה אישיות כאלה, תוכלו ללבן איתה את כל השאלות, לגבש החלטה מי ילווה אותך, איפה כדאי ללדת וכו' וכו'.
    בעיניי כמובן לידה עם דולה היא קלאסה אחרת, ובוודאי שאני ממליצה על האופציה הזאת בחום. מה גם שבכל בתי החולים, גם אם המיילדת נפלאה, לרוב היא לא יכולה להיות שם בשבילך כל הזמן, ודולה בנוסף על היותה צמודה אליך כל הזמן, גם עורכת איתך פגישות עוד במהלך ההריון, כך שיש לזה ערך מוסף.
    אני מקווה שאפרת תוכל להמליץ לך על מישהי באזורך, אולי אפרת עצמה יכולה לתת לכם הדרכה אישית ותומכת שכזאת, ואולי אף ללוות אתכם בלידה.
    בהצלחה!
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרת, אשמח אם תוסיפי

אורנה דן
    05/05/2009

אם יש לך אינפורמציה נוספת מאזור הצפון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מתמצאת מספיק

אפרת מינסקי
    07/05/2009

בנהלים ובהבדלים בין בתי החולים בצפון - ממליצה לבדוק באתר של זהר - "זהר כבר בדקה"
    ויכולה להמליץ בחום על הילה שקד מטבעון - מדריכת הכנה ללידה נפלאה שבטח יודעת הרבה יותר ותוכל לסייע בפרטים.
    בהצלחה, אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה רגילה אחרי ניתוח קייסרי
    נילי
    29/04/2009

שלום,
    לפני כשלוש שנים ילדתי את בני בניתוח קייסרי. הסיבה לניתוח הייתה ירידת דופק, אלא שלדעתי ירידה זו הייתה תוצאה של יומיים פיטוצין לוריד, סטריפינג ופקיעת מי שפיר. יצויין כי הזירוז החל בשל נוהלי בית החולים "איכילוב" שמתחיל בתהליך שנקרא "השראת לידה" בשבוע 41 ולא בגלל שהיו סימני לידה כלשהם. כעת אני מתחילה את השבוע ה 42 (סיימתי 41 שבועות מלאים) להריון השני ובינתיים (כל עוד המוניטור תקין) הרופאים מוכנים להמתין איתי. אני מרגישה צירונים רק בעמידה (הם נעלמים בשכיבה או בישיבה),, יש ערבים שבהם אני גם חשה צירים יותר משמעותיים (שנעלמים כשאר אני נשכבת)ובנוסף גם נפלו לי לפני יומיים חלקים מפקק הרירית. מה כול זה אומר? האם יש לי סיבה לאופטימיות? אני מאוד רוצה ללדת הפעם בלידה רגילה וחוששת כי זה לא יגיע...מה דעתך?

הוספת תגובה

• בוודאי שיש סיבה לאופטימיות.

אורנה דן
    30/04/2009

הגוף שלך מתחיל כצפוי לייצר לידה.
    יחד עם זאת, חשוב לדאוג מעכשיו, עוד בטרם מתפתחת הלידה, שאכן את מוכנה ללידה שאת רוצה. א. שבחרת הפעם ללדת בבית חולים שמאפשר לידת VBAC (לידה וגינאלית אחרי קיסרי) ולא מכשיל אותה.
    ב. שיש לך הכלים להתמודד עם לידה רגילה, בלי התערבויות שעלולות להחזיר אותך לתסריט הקודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים בבקשה

שיר
    02/06/2009

גם אני מעוניינת בלידה וגינלית, טבעית לאחר קיסרי
    אני בשבוע 23
    ניסיתי לקבוע עם אביגיל מלניאדו (היחדה ששמעתי שמתמחה בלידות טבעיות לאחר קיסרי), אך היא כבר מלאה...

האם תוכלי לתת פרטים, על בתי יולדות שתומכים בלידה טבעית לאחר קיסרי
    ואולי אף של מיילדות פרטיות שמתמחות בכך?...

תודה רבה
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה את גרה?

אורנה דן
    03/06/2009

אני לא חושבת שאביגיל היא היחידה. חשוב שאת עצמך תעשי הכנה ממוקדת ללידה רגילה אחרי קיסרי. אני ליוויתי לידות ויב"ק הן בבלינסון והן בתל השומר, לידות ויב"ק בריאות ומאושרות, ללא מיילדת פרטית, אלא בליווי דולה.
    כאמור, החשוב הוא לעשות הכנה ללידת ויב"ק ואשמח לעשות זאת אתכם, הכנה זו תאפשר לך להבין מה חלקך בעניין ועם מה את צריכה להתמודד, אפשר בפגישה הזו גם לקבל כלים להחלטה איפה ללדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ על לידת בית
    שגית
    20/03/2009

שלום, אני ובן זוגי שוקלים ללדת בבי בתל אביב.. אני מכירה אנשים שילדו בבית רק באזור הצפון. איך אדע לבחור את המיילדת המתאימה לי? שמעתי שיש ארגון חדש שנקרא אמאהי (אולי אני טועה) אבל לא מצאתי אותו באינטרנט. אודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ על לידת בית

הוספת תגובה

• ארגון מיילדות הבית בישראל

אורנה דן
    21/03/2009

ובראשי תיבות אמה"י כך תגגלי ותמצאי את רשימת מיילדות הבית. אני עצמי ילדתי עם אילנה שמש בביתי, זה בהחלט עניין של כימיה, ואחרי פגישת היכרות אפשר לחוש איך אתם מרגישים בנוכחותה של המיילדת.
    אשמח לענות לשאלות נוספות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לדבריה של אורנה,

אפרת מינסקי
    25/03/2009

צמצמי קודם את המילדות המתאימות לך מבחינה גיאוגרפית מתוך הרשימה ואז שוחחי בטלפון ותראי קודם האם הן פנויות בתאריך שלך ואיך מתנהלת השיחה בטלפון. עם מי שנראית לך הכי מתאימה קבעי פגישה יחד עם בן זוגך (אולי אפילו עם שתיים) ואז תדעי האם את מרגישה כימיה בינכם, האם היא עונה לכל צרכייך והאם היא מתאימה לך. את יכולה גם לקרוא סיפורי לידות בית ולהתרשם (אמנם סובייקטיבית..) מהתנהלות המילדת ואם זה הכיוון שאת מחפשת. אני ילדתי עם ענת תל אורן.
    בהצלחה , אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חווית הריון
    אורית
    09/03/2009

שלום שמי אורית אני בשבוע 14 ומאוד רוצה לעבור את תהליך ההריון והלידה באופן טבעי. הבעיה היא שכבר בבדיקות הראשונות אומרים שיש סיכוי ללדת ולד עם בעיה. מאוד לא בא לי לעבור את ההריון כך בחששות ובבדיקות ובתוך המערכת הבריאותית ומצד שני אני כבר פוחדת שבאמת משהו לא בסדר. איך מתגברים על זה?

לקביעת תור
    סגירה
    חווית הריון

הוספת תגובה

• שלום אורית

אורנה דן
    09/03/2009

לא קל לחוות הריון עם חרדות, ואני מאוד מאוד מקווה שהבדיקה הבאה תבטל את ממצאי הבדיקה הקודמת, ותתמלאי שמחה ואהבה לתינוק שבדרך...
    אני יכולה להציע לך את הטיפול האנרגטי שלי, זה טיפול נעים ומרגיע, את הגוף והנפש, יכול לעשות לך סדר במחשבות, ולהעניק לך רוגע כללי, שלווה והשלמה עם מה שלא תלוי בך. הפגישות נמשכות שעתיים, חלק מהזמן מוקדש לשיחה וקשב, וחלק לטיפול במגע. אשמח לעזור לך.
    נשיבוק
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...

אורית
    09/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה טבעית - בתשלום??
    אורלי
    08/03/2009

מדוע בתי חולים רבים מתחילים לגבות אלפי שקלים עבור לידות טבעיות? האם זה לא יהפוך את הלידות הטבעיות ללידות לעשירים בלבד?

לקביעת תור
    סגירה
    לידה טבעית - בתשלום??

הוספת תגובה

• לידה טבעית אפשר ללדת בכל מקום

אורנה דן
    09/03/2009

את צודקת, שיהיה זה עצוב אם יווצר מצב ש"לידות טבעיות הן לעשירים בלבד". אך דעי לך שלידה טבעית אפשר ללדת בכל חדר, זה לא משנה מה התפאורה, ואם יש ג'קוזי או לא. בנוסף לכך, גם יולדת שמכריזה שהיא רוצה לידה טבעית, יכולה לשנות את דעתה במהלך הלידה.
    לכן, אם את חפצה בלידה טבעית, אמרי לי את אזור מגורייך, ואומר לך מה האופציות הטובות יותר באזור.
    יחד עם זאת, כשזוג מתכונן ללידת תינוק יש לו הוצאות רבות, ואם זוג מחליט לוותר על עגלה ב4000 שח, ובמקום זה להשקיע בחוויית הלידה, כדי שתהיה חוויה רכה וחיובית, כדי להעניק לתינוק התחלה רגועה ואוהבת לחיים שלו, הוא עושה את הבחירה שלו, ובעצם שם בסדר העדיפויות את הערכים הגבוהים יותר שהם מצב רוחה של היולדת, והיכולת שלה להעניק אהבה מעל לצרכים החומריים, שאפשר למלא אותם גם בעלה פחות נוצצת, או בשידת יד שניה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה לסכרתית!
    מריומה
    28/02/2009

אורנה יקרה שלום וברכה! אני אם ל5 ילדים חמודים ובריאים ברוך השם. הבן הבכור נולד במשקל 4350 במשגב לדך שנסגר לצערי. בזכות התעקשותי ללידה טבעית ובזכות ד"ר ברדה ילדתי לידה טבעית. הילד האחרון נולד לפני 6 שנים 4150 בלידה מדהימה!! באמצע היו עוד סיפורים. עכשיו אני בשבוע 32 שגילו לי סכרת הריון בשבוע 31 (אחרי העמסת סוכר של 100) הייתי השבוע אצל פרופסור והוא הסתכל על ההסטוריה וישר אמר אם תגיעי למשקל 4 קילו רק ניתוח קיסרי! בנתיים המצב לא חמור ואני במעקב של אחות וללא אינסולין. אני ממש בחרדה! לא רוצה ניתוח. עוד חלמתי על לידת בית ועכשיו הבנתי שאין סיכוי. ולכן שבוע הבא אני הולכת לבדוק את לניאדו. אשמח לקבל עצות . שם של מיילדת טובה. ואיך נרגעים למרות הרופאים המלחיצים האלה שהולכים לפי הספרים עם כל אישה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה לסכרתית!

הוספת תגובה

• המלצותיי

אורנה דן
    28/02/2009

קודם כל הייתי ממליצה לחזור שוב לביקור אצל ד"ר ברדה, ולהירגע...
    אם הסכרת מאוזנת, אין הכרח לנתח אותך. בפרט כשכבר ילדת 4350 בלידה טבעית. בתי החולים שיתמכו בך הם אכן לניאדו (איפה את גרה?) וגם מעייני הישועה.
    אגב, בדיקת העמסת סוכר עושים בשבוע 28. לאחר מכן, לרוב התוצאה לא מדוייקת ונוטה לתת תמונה סכרתית בשבועות המתקדמים, גם כשהמצב אינו סכרתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שענית לי.

מריומה
    28/02/2009

אני גרה בקרית גת. הרגעת אותי קצת ואשמח לדעת המלצה על מיילדת טבעית בלניאדו. שיטות טבעיות לזרז את הלידה וללדת בשבוע 38. יש לך מושג איך מגיעים לדוקטור ברדה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה טבעית במים באיזור הצפון
    רוזמרין
    16/02/2009

האם קיים מרכז כלשהו באיזור חיפה למי שמעוניינת ללדת לידה טבעית (באווירה ביתית) בדומה למרכז של ד"ר אילן הלוי? ואם לא כיצד בכל זאת ניתן ללדת לידה טבעית דומה? האם ידוע לכן על מיילדות המילדות בביתן או בבית בכלל מאיזור חיפה?

הוספת תגובה

• יש באזורך מיילדות בית

אורנה דן
    17/02/2009

שישמחו לבוא ליילד אותך בביתך. את תצטרכי להשיג בריכת לידה וכו'. את מיילדות בבית תוכלי למצוא באתר של מיילדות הבית בישראל.
    מרכזי לידה וצימרים ללידה באזור הצפון גם יש:
    למיילדת הבית מינדי לוי, מבית לחם הגלילית (052-3763229) יש צימר לידה.
    יש גם את נעמי נועה, מקיבוץ כברי 054-4795241.
    ופוריה יש את רוזי ארזי 054-4742780 או את רותי 050-7945279.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזור

נעמי נואה
    19/03/2009

רוזמרין שלום
    אני מיילדת בית הוליסטית מיילדת גם בצימר הלידה שלי "ציר להורות" בכברי. (3-4 דקות מבית חולים בנהריה.) אם זה עדיין רלוונטי אשמח לילד אותך היכן שתרצי.
    את מוזמנת לפגישת הכירות בחינם.

להתראות
    נעמי

054-4795241

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה במים
    מריה
    09/02/2009

אני בשבוע ה24 להריון, עד עכשיו עשיתי המון סקרים על לידות ודי היתי סגורה על לידה במים. אך נוכחתי לדעת שבארץ אין דרך אחרת חוץ מלידת בית או ג'הרה דולה... שלידת בית די מפחידה אותי ולידה בג'האה דולה ממש לא בתקציב.... אני ממש בפאניקה, כי שום אופציה של לידה אחרת אני לא מסוגלת לקבל! אולי תוכלי להמליץ לי על משהו....? :-(

לקביעת תור
    סגירה
    לידה במים

הוספת תגובה

• למה להיות בפאניקה?

אורנה דן
    09/02/2009

את צריכה לעשות את ההחלטות שלך. יש כאן מצב נתון שצריך לעבוד איתו. אין לידת מים בבית חולים, ועכשיו את צריכה לחשוב מה יותר אקוטי עבורך. אם לידת מים היא כל כך בנפשך, אז תבחרי באופציות הקיימות. אם מלחיץ אותך ללדת מחוץ לבית חולים, אין לך ברירה אלא לבחור בבית החולים שבו תמצאי את התנאים הכי טובים בגבולות האפשר. יש מרכזי לידה טבעיים בבילינסון, במאיר ובלניאדו, בחלקם יש ג'קוזי שתוכלי לשהות בו בזמן הצירים, שזה פרק הזמן הארוך והמשמעותי ביותר בלידה. גם אם הלידה עצמה תתרחש בסופו של דבר מחוץ למים, תהני מהג'קוזי בשלב הצירים.
    אם תרצי, אשמח לערוך איתך פגישת הכנה ובירור עצמי, שתעזור לך לחדד את הרצונות שלך ותסייע לך לעשות את הבחירה הנכונה ביותר עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה