מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיפוש דולהעינת03/08/2009
שלום, שמי עינת, ואני בשבוע 28.
הייתי שמחה לקבל המלצות על דולות באיזור המרכז (אני גרה בתל אביב), כמו כן, אם מישהי מכירה דולה מתלמדת, (כלומר- במחיר נמוך/חינם)- זה יהיה נפלא.
אני מחפשת דולה שגם מעבירה הכנה ללידה ...
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את יכולה להתקשר אלי
אורנה דן03/08/2009אני דולה וגם מכינה ללידה, מלווה לידות באזור המרכז, ואם יש צורך אוכל להפנות אותך לאחת מתלמידותיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עינת06/08/2009תודה אורנה,
אעשה זאת בקרוב...
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עינת,
אפרת מינסקי04/08/2009את מוזמנת להתקשר גם אלי - אני מכינה ללידה ותיקה ומלווה בלידה חדשה ואשמח לדבר איתך.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עינת06/08/2009תודה רבה,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי03/08/2009
שלום, זה אולי לא הפורום המתאים אבל אולי אתן תדעו לענות לי. האם יש לקחת לבדיקת התפתחות ילד בן שנתיים וחצי שיודע להגיד פחות מ-10 מילים.
ובמקום להגיד "זה" אומר "דה" ובמקום להגיד "גדול" אומר "נו"
וכאשר שואלים אותו איפה אמא הוא אומר "דה" במקום "עבודה"
הוא גם לא יודע להגיד ברציפות אמא בעבודה. יש לו מעט מאוד רצף של מילים וגם זה עם שיבושים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא תחום ההתמחות שלי. את יכולה
אפרת מינסקי03/08/2009להתיעץ עם אחות טיפת חלב או אם הוא במסגרת אז עם הגננת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלי30/07/2009
אני בהריון בשבוע 10 יש לי עצירות של כשבוע וחצי מה ניתן לקחת כדי לעזור בזה ניסיתי את כל תרופות הסבתא מיץ שזיפים, אני אוכלת הרבה ירקות ושותה המון. האם אפשר לשתות תה תיבטי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לקחת משלשלים, ובתוכם תה טיבטי
אורנה דן30/07/2009שלשולים עלולים לגרום לצירים, דבר המסוכן מאוד להריון צעיר.
אין מנוס אלא לבדוק שוב את התזונה. יתכן ואת נוטלת כדורי ברזל שעושים לך עצירות וצריך להחליף אותם. נסי ברזל עדין של סולגאר או של דרך חיים. ובכלל נסי לראות אם הפסקה בכדורי הברזל משנה את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיילדת בית הוליסטית
נעמי נואה04/08/2009עצירות לפעמים היא תוצאה של פעילות גופנית מועטה. אם התזונה שלך בריאה ואמנם את שותה מעל ל2.5 ליטר נוזלים (מקווה שלא קולה, קפה , תה) יתכן וכדאי לשקול לשנות משהו מההרגלים שלך. הפעילות הגופנית שמומלץ להתחיל בהריון שחיה , הליכה, יוגה ו צ'יקונג .
אפשר גם לנסות טפול הוליסטי שיאצו או דיקור סיני התה הטיבטי הוא רק היבט אחד לרפואה הסינית.
נעמי נואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאם חולת סוכרתזאב22/07/2009
ערב טוב.
האם חולת סוכרת יכול, או יותר נכון צריכה, לחשוב על לידה טבעית, או שעדיף שתלד בבית חולים "נורמאלי" עם כל המשתמע מכך?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולה ללדת לידה טבעית בבית חולים
אורנה דן22/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידה טבעת במרכז לידה לניאדו דיאדה
שירי26/07/2009אפשר ללדת לידה טבעית במרכז לידה לניאדו דיאדה גם עם סכרת מאוזנת במידה ונרשמים מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור בית של רופא ילדיםנועה13/07/2009
איך בעצם רואה רופא ילדים את התינוק אחרי לידת בית? לא נראה לי לגרור תינוק שרק עכשיו נולד לטיפת חלב, ומה עושים בלידת בית אם רוצים לתת חיסונים שניתנים בבתי חולים סמוך ללידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמי
אפרת מינסקי13/07/2009אחרי לידת בית מזמינים הביתה רופא ילדים לבדיקת הילוד. רצוי שהבדיקה תיערך בטווח של 24 שעות מהלידה והרופא שבודק גם נותן מסמך אישור שבדק - חשוב שיהיה אישור כזה לטובת הרישום במשרד הפנים. המיילדת שלך תדע לתת לך שמות של רופאים מאיזורך שאפשר לפנות אליהם.
ויטמין K המיילת מביאה איתה או מסבירה לך איך להשיג ואת בדיקת הדם המיילדת שלך תעשה כשתבוא לבקר כשבוע אחרי הלידה. את החיסונים אם תבחרי לעשות תוכלי לעשות בטיפת חלב כשתרצי.
לידה טובה ובהצלחה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה מוצאים רופא טוב לבדיקת היילוד
יפעת20/02/2010שלום
אני מתכננת לידת בית ואיני יודעת היכן למצוא רופא לבדיקת התינוקת מיד לאחר הלידה.
אשמח למידע והמלצה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה אזור את גרה?
אורנה דן20/02/2010בירושלים אני הזמנתי את ד"ר חנן קרשאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק להגיד תודהאמא של אנה07/07/2009
באיחור של שבעה חודשים רוצה להגיד תודה ענקית לפורום הזה ולמנהלות שלו (שתיהן, אבל בעיקר לאפרת שגם עשתה לי הכנה ללידה...). הגעתי לכאן כולי מבולבלת ולא בטוחה ביכולות שלי, למדתי המון ובסוף ילדתי לידה טבעית בריאה ונפלאה. רציתי ללדת לידה פעילה בעיקר מפחד מסיבוכים ורצון להיות בשליטה ויכולה לעזור ואכן, אלמלא הייתי 'סחית' הלידה היתה נגמרת בוואקום או ניתוח (חבל טבור מלופף היטב, מוניטור גרוע במיוחד...).
בהזדמנות זו אני שמחה גם לספר על חוויה ממש טובה בתל השומר, לא בחדר הטבעי אלא בחדר הרגיל עם דולה נהדרת שלי ומיילדת מדהימה, מנוסה ונחושה של בית החולים. ואגב, מחלקת הביות שם רגועה, חדשה ונעימה במיוחד וגם מי שיולדת טבעי משוחררת אחרי 36 שעות (כך לפחות לפני שבעה חודשים...).
בקיצור, המון תודה לכולם ובהצלחה לכל מי שלפניץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על השיתוף
אורנה דן07/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יקירה,
אפרת מינסקי08/07/2009כיף לקרוא אותך (ותודה, הסמקת אותי..)
מקווה ששלומכם טוב...
מקווה שהודעה כזו נותנת אמונה ובטחון להריוניות שלקראת לידה ובמיוחד לאלה שלפני לידה ראשונה.
ד"ש ונשיקות... אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעניינת בלידת מים אחרי ניתוח קיסרימתעניינת28/06/2009
שלום רב,
מאוד הייתי רוצה ללדת לידה טבעית אחרי שהלידה הקודמת היתה בניתוח קיסרי והבנתי שלידה במים מאוד יכולה להקל על התהליך.
האם יש בי"ח בירושלים שבו אפשר ללדת במים?
בררתי במרכז בשרון, אבל הלידה שלי נחשבת לידה בסיכון והם לא יכולים לקבל אותי.
ללדת בבית מפחיד אותי אחרי הסיבוכים בפעם הקודמת.
ההריון תקין עד עכשיו, עובר יחיד.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לידות במים בבתי חולים
אורנה דן28/06/2009לידות מים מתרחשות בבתים, או במרכזי לידה חוץ אשפוזיים. ואכן, מרכזים אלו לא מקבלים בד"כ יולדות אחרי קיסרי.
לדעתי, את צריכה לחפש בית חולים "'קונבנציונאלי" היינו, שהלידה עצמה לא מתרחשת במים, אך שיש בו פתיחות לשימוש במקלחת בעת הצירים. זו אפשרות נהדרת, אלא שברוב בתי החולים היא לא מתאפשרת, בגלל דרישתם לניטור רציף בלידה מהסוג שלך (VBAC, לידה וגינאלית אחרי קיסרי). אם תמצאי בית חולים שלא מחייב ניטור רציף, תוכלי להתייעץ שם עם מנהל חדר הלידה, אם יאפשרו לך שימוש במים במהלך הצירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת מבאס, אבל תודה רבה! את ממליצה
מתעניינת29/06/2009אולי לקחת דולה ולהיעזר במים עד שנוסעים לבי"ח?
יש לך אולי מושג איזה בי"ח בירושלים פתוח לנושא שימוש במים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשערי צדק
נועה30/06/2009ייש שם חדרי לידה חדשים עם ג'קוזי בעמידה ( סילוני מים חזקים) עוזר מאוד!! בהפחתת הכאב, בסוף לקחתי אפידורל כך שלא יכולתי להתענג אבל בהחלט אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הטיפ!
מתעניינת30/06/2009אני אבדוק את ביה"ח :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה-איך היה היחס הכללי במהלך
מתעניינת30/06/2009הלידה?
האם למישהי יש מושג איך מתייחסים שם ללידה נרתיקית אחרי קיסרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידה וגינאלית אחרי קיסרי בשערי צדק
אורנה דן19/07/2009ליוויתי לידות VBAC רבות בשערי צדק ובעין כרם. היה יחס מאוד סבלני ליולדת. הקושי הוא שברוב מוחלט של בתי החולים מחייבים בלידה כזאת מוניטור רציף, מה שממעיט את האפשרות להשתמש במים.
ליולדות שאני מלווה, אני מציעה גם את האפשרות להיות אצלי בסטודיו בזמן הצירים, באוירה ביתית ורגועה, אפשר גם להשתמש במקלחת, בכדור, בעיסויים שאני עושה, וכו' עד לשלב מתקדם יותר, ורק אז לצאת לביה"ח הנמצא במרחק דקות ספורות מהסטודיו שלי.
את יכולה ליצור איתי קשר ישירות למייל, ואשלח לך כמה סיפורי לידה כאלה שהתרחשו בשערי צדק ובעין כרם, וכן מוזמנת להתקשר אלי.
בהצלחה.
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוויתי בשערי צדק לידות ויב"ק מצויי
אורנה דן13/05/2010מצויינות. אני יכולה ללוות אותך ללידה כזאת, באופן כזה שאגיע לביתך בתחילת הצירים. שם נוכל להשתמש במים. ולהגיע לביה"ח בשלב מתקדם יותר. לפי דעתי לא יאפשרו ליולדת שיש בעברה קיסרי להשתמש בג'קוזי בעמידה, מכיוון שיש דרישה למוניטור רציף, אבל אני מציעה לך לבוא אלי לפגישה אחת, ושם אוכל לפרוש בפנייך את כל האפשרויות, יש לי נסיון רב בליווי של לידות נרתיקיות לאחר קיסרי, הן בשערי צדק, והן בבתי חולים אחרים. באתר שלי מצויים כמה וכמה סיפורי לידה כאלה. חלקם מסופרים ע"י היולדות, וחלקם על ידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידה במים
irit17/07/2009אני מציעה לך על מקום קצת מרוחק אבל זה מקום הלידה המדהים ביותר שראיתי בארץ. צימר עם בריכה לטיפול ג'והרה לצירים ואח''כ בריכה ללידה. יש חדר לידה ללידה טיבעית . פשוט חלום. בלידה יש לך מיילדת מקצועית ואת אחד הרופאים הטובים בארץ. הבעיה היא שזה לא בירושלים אלא בקדימה (ליד נתניה)
ממליצה בחום.
לרופא קוראים אילן הלוי שהוא גם הרופא הפרטי שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המחיר של לידה במים???
רקפת23/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמרכז שבקדימה..
אפרת מינסקי23/08/2009המחיר הוא בסביבות 12000 ש"ח....
לידת בית עולה כ5000.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקדימה זו האופציה היחידה במרכז?
anni13/05/2010אם הבית שלי לא מתאים, יש אופציות אחרות באיזור המרכז ללידה במים?
קצת יקר לי בג'אהרה דולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש את רונית קופליס במושב גן יאשיה
אפרת מינסקי24/05/2010בעמק חפר שלוקחת מחיר של לידת בית (פחות מחצי מג'הרה..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפגש עם דולה לראשונה בשבוע 36?אפרת23/06/2009
שלום לכולן,
כאמור אני בשבוע 36 להריוני הראשון, אני מעוניינת לברר האם מאוחר מידי להיפגש עם תומכת לידה על מנת לעבור את הלידה הקרבה... האם יש מספיק זמן לתרגול?
תודה ולידה קלה לכולן!
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך. לא, לא מאוחר מידי
אורנה דן23/06/2009מן הסתם יש דולות שיתברר שהן תפוסות בזמן הקרוב, אך יש כאלה שלא.
יש אפשרות לעשות מפגשי הכנ ה ולהביא אותך ללידה מאושרת ונתמכת כראוי.
אספר לך שלא מזמן קיבלתי טלפון ממישהי שלא הכרתי, שמאושפזת לקראת זירוז, וביקשה ממני שאבוא לתת לה טיפול לזירוז. כאמור, היא היתה בשבוע 40, לא הכררתי אותה לפני כן, באתי ועשיתי איתה פגישה אחת של שעתיים, הכוללת גם טיפול אנרגטי, שהיא מאוד נהנתה ממנו, ובמהלכו התפתחו צירים.
אחרי הטיפול היא שאלה אם אוכל ללוות אותה בלידה, והלכתי על זה. זו היתה לידה ארוכה אך מאושרת מאוד. והחיבור בינינו היה ספונטאני ומוצלח מאוד. את מה שהיה צריך לעשות במפגשי ההיכרות, עשינו במהלך הלידה, שכאמור התחילה לאט, והיו הרבה מרווחי זמן שבהם היה אפשר לדבר וללמד על התהליך ועל דרכי התמוןדדות וכו'.
לגבי פניוּת של דולות, אצלי לדוגמא, המצב כרגע הוא שכל היולדות של יוני ילדו כבר, ולכן התפנה פתאום מרחב לקבל יולדת כמוך, שנמצאת כבר בתשיעי.
תוכלי ליצור איתי קשר, ובשמחה אעזור לך למצוא דולה מתאימה באזור מגורייך.
אני זמינה בנייד, אם לא עונה, אפשר לסמס.
אורנה 054-2656527* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה טבעית במרכזנעה20/06/2009
שלום ,
שמי נעה ואני בשבוע 23 להריון ומתחילה לחשוב על הלידה...
מאוד הייתי רוצה ללדת בלידה טבעית אך עם זאת אני מודעת לסיבוכים שעלולים להתעורר וכן הייתי רוצה ללדת במקום בו קיימת תמיכה רפואית. אני גרה בתל אביב ולכן הטבעי ביותר עבורי זה ללדת באיכילוב ולהזמין חדר לידה טבעית במידה ויתפנה , אבל אני שומעת לאחרונה כל מיני סיפורים של " הזריקו לי ללא רצוני, חתכו לי וכו'.." חשוב לי לציין כי אני בריאה , מתרגלת יוגה ותיקה ומתרגלת 4-5 פעמים בשבוע עוד מלפני ההריון וגם כמובן לאורך כל ההריון.לידה בבית לא באה בחשבון מבחינתי בגלל העלויות , בגלל שחשובה לי תמיכה רפואית ווגם כי אני גרה בשכונה די צפופה ולא מרגיש לי מתאים ונח לשתף את כל שכניי בחווית הלידה שלי...
שמעתי על החדרים בתה"ש אבל אשמח לשמוע על אופציות נוספות באיזור
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המרכז הטבעי בתה"ש, בלניאדו
אורנה דן20/06/2009גם בבלינסון תוכלי ללדת לידה טבעית, במיוחד אם תבואי עם דולה.
חשובה מאוד ההתכוננות שלך. כי לידה טבעית לא תלויה בסוג החדר שאליו תלכי, אלא בעיקר ביכולת שלך להתמודד עם צירים בדרכים טבעיות. לשם כך דרושה הכנה טובה, עם מיילדת/דולה/מדריכת הכנה ללידה, שתכין אותך ואת בן הזוג באופן פרטני, ותתן לך כלים להתמודד עם הצירים. אם זו תהיה דולה שגם תלווה אתכם בלידה, זו תהיה ההשלמה הטובה ביותר.
לדעתי גם אחרי שתבחרי חדר לידה מתאים, חשוב שתבואי עם ליווי מקצועי. להתמודד לבד עם לידה טבעית, כשזו עבורכם הפעם הראשונה, זה קצת מעלה את הסיכויים לסיים כמו הסיפורים ששמעת ש"לקחו, עשו לי, הזריקו לי וכו'".
אני ליוויתי לידות טבעיות ונהדרות גם בחדרים הרגילים בתל השומר ובבלינסון. כשמגיעים מוכנים ועם תמיכה מתאימה זה עובד בכל מקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ומה לגבי איכילוב?
נעה20/06/2009לפי מה שאת כותבת הוא לא רלווונטי?....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרושם שלי על איכילוב
אורנה דן23/06/2009מורכב מסיפורים של יולדות ולא מהתרשמות אישית, והתחושה שלי היא מסיפורים אלה, שהגישה שם היא די פטרונית ומתנשאת.
אני לא ליוויתי שם לידות, כי לא ניתן להכניס לשם דולות, וגם זה בעיניי חלק מהגישה הלא מכבדת. בית חולים שלא מאפשר ליולדת להביא מלווים לפי בחירתה, הוא די מבטא בכך את גישתו הכפייתית והבלתי מתחשבת ברגשותיה של היולדת.
המשך הריון בריא ולידה מאושרת,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
אור25/06/2009שלום נעה ! שמי אור נעים מאוד....
הייתי ממליצה לך ללדת בלידה טבעית שמתבצעת בתוך מים בליווי של דולה מנוסה ורופא נשים וגניקולוג בכיר (מומחה ומיילד)
יש מרכז כזה אך הוא קצת רחוק מאיזור מגוריך אבל אם בכל זאת תרצי אז זה נמצא במושב קדימה שבשרון , המקום נקרא "ג'הרה דולה" אולי אפילו שמעת זה ממש מפורסם בזמן האחרון .
אני אישית לא עברתי שם לידות כי כשילדתי זה עוד לא היה קיים לצערי אבל שמעתי מהרבה חברות שעברו לידות שם שזו חוויה מדהימה , הצוות חבל על הזמן ואילן הרופא המילד שם במקרה הרופא המטפל שלי שאני מכירה משהו כמו 13 שנים פשוט מיילד מאלוהים ! אני ממליצה בחום ואין לי שום אינטרס פירסומי באמת .......שתהיה לך לידה קלה בעזרת ה' ובהצלחה !
אהההה ועוד משהו ......יש להם אתר אינטרנט , תכנסי בזמנך הפנוי ותוכלי להתרשם ולהכיר פחות או יותר את המקום ואת הצוות , יש גם סירטונים של לידות .....בקיצור משהו מדהים !
ביייוש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה שניה לאחר קיסריאיילת20/06/2009
אורנה שלום,
אני נמצאת בהריון שני, בשבוע 38 , ילדתי בקיסרי בהריון הראשון לפני שנה וחודשיים כמעט.
הסיבה לקיסרי בהריון הראשון היתה עקב מצג עכוז של ביתי הבכורה.
כעת נראה כי אני לקראת לידה רגילה.
הבנתי כי שימוש בפיטוצין לאחר קיסרי ,כאשר עברו פחות שנתיים מהניתוח גורם לקרעים ברחם.
אני אמורה ללדת בבלינסון.
1.האם שואלים אותי לפני מתן פיטוצין?
2.אני אמורה לחתום על טופס הסכמה כלשהו?
3.האם בי"ח יכבד את רצוני /האם יש בתי חולים אחרים שבאים יותר לקראת היולדת בתחום זה?
4.אשמח אם תוכלי להפנות אותי לחומר קריאה בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת שלום
אורנה דן20/06/2009קודם כל אני מאחלת לך בהצלחה, שתצליחי בלידה הקרובה, עם חוויית לידה חיובית.
אני ליוויתי לידות VBAC בבלינסון, ומצאתי שם הרבה פתיחות וגמישות.
לא נותנים בנוהל פיטוצין ליולדת אחרי קיסרי, ובכל מקרה, כל יולדת צריכה לחתום על הסכמה לפיטוצין. אם הלידה תתקדם לאט, ויחליטו על מתן פיטוצין, יעשו זאת במינון נמוך שאינו מסכן את הרחם, ובכל מקרה, זה ייעשה אך ורק בהסכמתך.
כדי ללדת לידה רגילה אחרי קיסרי, יש צורך בהכנה מתאימה, ולהיות מודעת לקשיים שיעמדו בפנייך. אם תקחי איתך דולה שתתמוך בך ותעזור לך להתגבר על המכשולים הללו, יש לך סיכוי טוב יותר להימנע מניתוח נוסף.
שלחי לי מייל, ואשלח לך במייל חומר נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת תאומים אחרי קיסרי?גוזלים11/06/2009
אני בהריון תאומים שני, ההריון הקודם הסתיים בקיסרי חירום בשבוע 39 אחרי לידה ארוכה מאוד כשהתאום הראשון נתקע בתעלת הלידה.
הייתי מעדיפה מאוד לא להכנס לקיסרי יזום אלא לנסות לידה רגילה. האם זה אפשרי בכלל? אם כן איזה רופא יתמוך אם מכירות מישהו אשמח להמלצות, בנוסף האם יודעות בכמה זה מעלה את הסיכונים לקרעים ברחם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לשבת עם רופא ולבדוק את הנתונים
אורנה דן20/06/2009לאחר בדיקה של נתוני הניתוח הקודם, כמה זמן עבר מאז, ונתוני ההריון הנוכחי, תהיה אפשרות להחליט האם לתמוך ברעיון או לשלול אותו.
אני יכולה להמליץ לך על ד"ר ברדה בירושלים, היות והוא מאוד תומך בד"כ בלידות טבעיות, הרי שאם בעיניו זה לא מומלץ, אז זו המילה האחרונה לדעתי, מכיוון שהוא אינו מה"מלחיצים" או מה"מפחידים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רק שאלה קטנהדנה קמה09/06/2009
שמעתם על חברה שעושה את ההליך של איסוף דם טבורי בלידה ביתית?
אני ממש חושבת על זה בגלל ההיסטוריה המשפחתית העגומה שלי:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסי להתקשר
אורנה דן09/06/2009לחברת תא לחיים (חפשי בגוגל) לשאול אותם, לא שמעתי על אפשרות כזאת, אך מקווה בשבילך שאכן יש שירות כזה.
בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vbacyifat03/06/2009
halo I am an israeli who live in melbourne australia , 8 months ago i had my baby at hospital and after failed induction ended up with c section .
now i have researched for 8 months now did it happen as i am healthy women and my pregnancy was no complications ,i discovered that induction for first time moms are very likely to fail, no one told me that infact i been told by the nurse that it is no bigdeal and induction is not more painful then normal birth ,which was big lie
now i am so scard even to get preg again and i wouldn't go to hospital ever again unless it is life threatening situation ,my question is it possibale to have vbac at home ? in israel? here it is an option as lots of wemon dont want to go back to hospitals
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפעת,
אפרת מינסקי03/06/2009קודם כל אני מצטערת לשמוע שעברת חוויה לא פשוטה בלידה ויופי שאת מחפשת ללמוד ולדעת על אפשרויות אחרות.
אני לא יודעת מה התכנון שלך לגבי הריון נוסף אבל ממליצה לך לא לחשוב על זה כרגע אלא להינות מהגוזל שבבית ולתת לזמן לעשות את שלו.
כשיגיע הזמן ותהיי בשלה ומוכנה להריון, לידה וילד נוסף תוכלי לבדוק את האפשרויות שלך שוב בין אם באוסטרליה ובין אם בארץ.
לידת בית אחרי קיסרי בארץ זה משהו שרוב המילדות לא יקחו, יש מספר מילדות שכן.
יש גם אפשרות של רופא פרטי בלידת בית וגם אפשרויות של לידות פרטיות בבית חולים.
את מוזמנת לשמור את הפרטים שלי ואשמח לתת לך מידע כשיהיה רלונטי.
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהthank you however
yifat03/06/2009I thankful for your replay ,but i disagree with your suggestion to avoid thinking about my options in the future ,it is actualy very theraputic for me to do so now ,as i feel that once i'm pregnant i'll be too emotional to search .
I am having great time with my baby girl she is the light in my life and the fact doesn't effect us . but i'm sure you mean well , my question was if there are midwifes in israel who are experinced enough in VBAC from your answers i understand that no ,only few ...so maybe to try it in australia we'll be better for me ...after all
i'll keep searching ...
thank you and have alovely day* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפעת,
אפרת מינסקי04/06/2009אני שמחה לשמוע שהבדיקה והחיפוש עושים עבורך עבודה טובה בעיבוד הלידה הקודמת.
כנראה שלא הובנתי נכון לגבי שאלתך על מילדות בית לVBAC , יש מילדות בית מעטות שמוכנות לקחת לידה כזו והסיבה היא נהלים יחסית מחמירים של ארגון אמה"י - ארגון מילדות הבית בישראל. רוב מילדות הבית לא יקחו לידת בית אחרי קיסרי אך יש כאלה שכן. יש גם אפשרויות נוספות כמו לידה פרטית בבית חולים (כלומר עם מילדת ו/או רופא פרטי) וגם אפשרות של צימר לידה שמנוהל ומלווה ע"י רופא ועד כמה שידוע לי הוא מוכן לקחת VBAC (האפשרויות האלה הן בתשלום כמובן..).
בכל מקרה אם תרצי שמות ופרטים מדויקים יותר אשמח לתת לך,
בינתים, שתהיה לך דרך טובה וקלה עד ללידה הבאה..
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריון בזמן הנקהShir27/05/2009
שלום,
אני מניקה כבר 5 חודשים רציתי להתחיל גלולות למניעת הריון.
שתי שאלות:
1. איזה מומלץ? והאם זה פוגע בהנקה?
2. לא קיבלתי מחזור, לכן איך אני מתחילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש גלולות שניתן לקחת בהנקה
אורנה דן31/05/2009כשאת נפגשת אצל הרופא לצורך קבלת מרשם לגלולות, צייני שאת מניקה, והוא ירשום לך גלולות מתאימות, בדרך כלל סרזט או פמולן הן המומלצות להנקה, שאינן פוגעות בייצור החלב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב לפורמולה!Shir27/05/2009
שלום,
שמי שירלי ויש לי תינוקת בת 4 וחצי חודשים.
רק יונקת.
אני גרה בחו"ל ואינני יכולה לתת לה סימילאק.
ניסיתי כל מיני פורמולות מומלצות כאן, אבל היא לא מוכנה לשתות שום דבר.
היא לוקחת בקבוק שאוב, לכן אינני חושבת שיש לה בעיה בנושא הבקבוק.
בבקשה המליצו לי מה לעשות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירלי,
אפרת מינסקי31/05/2009הפורום הזה לא מתעסק בנושאי הנקה ומומלץ להתיעץ עם יועצת הנקה מוסמכת אבל אנסה לעזור כמיטב יכולתי.
אם הבת שלך מוכנה לקחת בקבוק אבל רק עם חלב שאוב ולא שום פורמולה אחרת האפשרויות כמו שאני רואה אותן הן להמשיך ולשאוב וגם לחכות עוד קצת... בגיל 6 חודשים מתחילים עם טעימות של מוצקים וחלק מהתינוקות תוך זמן קצר אוכלים כמויות יפות ובכך מורידים מעט מההנקות (חשוב לזכור שלא כל התינוקות..). אפשרות נוספת היא לנסות ולתת לה פורמולה שלא דרך בקבוק אלא דרך כוסית קטנה. בכל מקרה ההנקה מספקת את כל צרכיה בשלב הזה אז אמנם זה קשה להיות האחראית הבלעדית על התזונה (בין אם בהנקה מלאה ובין אם בשילוב עם בקבוקים שאובים..) אבל לפחות את יודעת שהילדה החכמה שלך יודעת מה הכי טוב לה :-)
מקווה שעזרתי...
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)