מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשירה15/10/2008
ביום שבדיקת ביוץ מראה חיובי ולא מקיימיםו יחסים, האם יום אחרי זה יש סיכוי עדיין להיכנס להריון או שלא? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה
אורנה דן15/10/2008אני לא מומחית לענייני ביוץ, אך ביוץ לא נמשך רק יום אחד. מעבר לזה אינני יודעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה טבעיתרונית11/10/2008
הי שמי ענת בהריון ראשון, מתכוננת ללידה טבעית... קניתי אפי-נו, ולאחר אימונים אני לא מצליחה להגיע להיקף גדול יותר מ 24 ס"מ, כשצריך בפועל להגיע ל-32 , שכרתי את שירותיה של דולה מקסימה, אני קצת בלחץ כיוון שהייתי השבוע בהערכת משקל ונאמר לי שילדתי שוקלת 3.3 ק"ג... יצאתי קצת מבוהלת, קצת הרבה... ניתן ללדת במשקל כזה לידה טבעית?? ומה יהיה עם החיתוך?? והקרעים??? מה עושים??? כל יום אני משמנת את האזור עם שמן שקדים לרכך רקמות . אגב התנפחו לי הרגליים ומצאתי ג'ל שעושה פלאים שמו ויטה ג'ל הוריד לי את הנפיחות לגמרי יקר (88 ש' לשפופרת) אבל עושה את העבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3.3 הוא משקל ממוצע לחלוטין. באיזה ש
אורנה דן11/10/2008באיזה שבוע את?
לא כל אחת מצליחה להגיע להיקף המקסימלי בזמן האימון באפי נו, אולם במהלך הלידה משתחררים הורמונים המרככים את הנרתיק ומאפשרים לו התרחבות וגמישות מעבר למה שהצלחת עד כה.
אישית ילדתי תינוקות במקשל 4.5 ק"ג בלידות טבעיות. לדעתי לידה של תינוק במשקל 3.5 ק"ג לאחר אימון באפי נו לא חייבת להסתיים בקרעים. ואם יהיה כך, גם על זה תתגברי. יהיה קצת לא נעים אחרי הלידה עם תפרים אך גם זה יעבור. השבועות הראשונים שאחרי הלידה לרוב מלווים בהחלמה מקשיים שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהשך ל...
רונית12/10/2008היום אני נכנסת לשבוע 38. כשאת כותבת שילדת גם 4.5 בלידה טבעית הכוונה ללא קרעים או חתך?? איך ניתן לזרז לידה באופן טיבעי?? אני פוחדת שהיא תגדל עוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת...
אורנה דן12/10/2008בלידות הראשונות היו לי תפרים (אך גם האפי נו לא הומצא אז) ואחר כך ילדתי משקלים כאלה ללא תפרים.
אגב, לא תמיד תינוק גדול=לידה קשה וההיפך, גם אם קשה להאמין לזה. התינוקות הגדולים שלי נולדו בלידות מהירות יחסית. אולי לתינוקות גדולים יש יותר כוח לדחוף את עצמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורנה יקרה
רונית29/10/2008אני אחרי לידה!! טבעית ללא אפידורל או כל התערבות, מרגישה אריה (לביאה...) בזכות הדולה המדהימה שלי כל כך פחדתי מגודל הילדה והכל עבר בשלום. תמשיכו לעשות עבודת קודש את וכל הדולות למיניהן ותשכנעו את כל נשות ישראל והעולם ללדת טבעי ללא התערבות רפואית. אין כמו דולה בעולם. חוויית לידה מעולם אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת תאומיםmaayan05/10/2008
רציתי לדעת איפה כדאי ללדת תאומים. העובר הראשון במצג ראש והשני במצג עכוז. אני יודעת שלא כל בתי החולים יודעים לילד עכוז, ורבים מהם שולחים מיד לניתוח. למרות שהרופאה אמרה לי שזאת לא בעיה להפוף את העובר השני או פשוט לילד אותו עכוז, תלוי רק בבית החולים. האם ידוע לכן איזה בתי חולים מתמחים בכך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוב בתי החולים מאפשרים במצגים האלה
אורנה דן07/10/2008ללדת לידה טבעית. לא כתבת לי מאיזה אזור את בארץ. ממליצה לך מאוד להיכנס לאתר "זהר כבר בדקה" ולבדוק שם מדיניות לידות תאומים בבתי החולים באזור מגורייך.
מצג ראש-עכוז הוא מצג שמקובל ברוב בתי החולים כמתאים ללידה טבעית, קל ליילד עכוז את התאום השני אחרי שהראשון יצא. זה לא דומה ללידת עכוז בתינוק יחידאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחהמירי04/10/2008
שלום רב אני כבר בשבוע 29, ולאור מה שכתבתי כאן למטה על החשש מלידה בבית חולים, גם מצאתי את החלק האקטיבי של הלידה שמצויין כאן למטה על 4 ס"מ פתיחה. שאלתי היא: איך אני ארגיש שאני כבר ב-4 ס"מ פתיחה? האם יש ליולדת מושג או מגע עם היד לגבי כמה פתיחה יש או שצריך שמישהי תאמר לה זאת? באופן כללי פתיחה של 4 ס"מ זה עדיין לא פתיחה בה הראש מגיח כך שיש עוד המון שעות עד למצב של פתיחה ל-10 לא כך? אני שואלת זאת מכיוון שעברתי את הלידה הראשונה מרגע שירד הפקק וזאת היתה טעות נוראית כי "שחטו" אותי שם יומיים של כאבים, ואני לא מוכנה לעבור זאת שוב, אני רוצה לקחת אחריות על עצמי ועל איך תיראה הלידה שלי. יש סממנים שמראים על תחילת פתיחה באופן כללי? גם אם נגיד הפתיחה היא 2 ס"מ, יש לכך איזה שהוא סימן או הרגשה מיוחדת? אשמח אם תשתפו אותי או תחוו את דעתכן. תודה מראש מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירי,
אפרת מינסקי05/10/2008לרוב יולדות מדווחות על תחושה שונה באופי הצירים ובתשומת הלב שהם דורשים מהן בשלבים שונים של הלידה. לידה יכולה להתקדם מהר מאד או לאט ואיך דרך לדעת מה יקרה. אם את חוששת מלהגיע מוקדם מידי לבית החולים אולי כדאי לשקול לקחת דולה שתלווה אותך כבר מהבית משלבי הלידה המוקדמים ותוכל להעריך (גם בלי בדיקת פתיחה..) באיזה שלב את נמצאת ומתי הזמן לצאת לדרך. יש דולות (ותיקות ומנוסות) שישמחו להיות איתך בבית ויודעות לזהות מהו הזמן הנכון..
לידה טובה ובהצלחה!
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לדעת מתי לצאת לבית חולים
אורנה דן05/10/2008בדיקת פתיחה מתבצעת בד"כ ע"י המיילדת. עד אז, בעוד היולדת ובן הזוג נמצאים בבית, הדרך לעקוב אחר התפתחות הלידה, הם הצירים והשעון. מודדים את אורך הציר ואת המרווחים בין הצירים, ולפי הפרמטרים הללו מחליטים מתי הגיע הזמן לצאת לבי"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דולה ב"הרצה,רשלין02/10/2008
שלום יקרות, שמי רשלין, סימתי את לימודיי כתומכת לידה בביה"ח לניאדו, הייות ואני בסטז אני מעונינת ללוות נשים תמורת סכום סימלי, ניתן ליצור קשר rashlinb@ walla.com
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשלין,
אפרת מינסקי05/10/2008קודם כל ברוכה הבאה למקצוע נפלא - את מוזמנת לשלוח לי במייל פרטים עליך ופרטי התקשרות שאוכל להפנות אליך זוגות המחפשים ליווי במחיר סמלי.
בהצלחה!
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשים המלצהגבי ועדי02/10/2008
שלום, אנחנו לפני לידה ראשונה ומעוניינים בלידה טבעית אבל גם מכינים את עצמנו לאופציה של 'חרטות' במידה והכאבים יהיו בלתי נסבלים. האם תוכלו להמליץ על מישהי שעושה הכנה ללידה באופן פרטי בביתנו שתוכל גם להכין אותנו ללידה טבעית וגם להיות פתוחה לאופציה ש'נשבר' ולתת לנו את כל המידע הדרוש במקרה כזה? אנחנו גרים במרכז תל אביב. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גבי ועדי,
אפרת מינסקי05/10/2008קודם כל מזל טוב!
אני לא אוהבת את המונח "להישבר" - לידה היא לא משימה שצריך לעמוד בה ולהצליח או לא...
לידה היא אירוע משמעותי בחיים וכדאי להיערך ולהתכונן לכל אפשרות כדי לבחור בזמן אמת מהי הדרך הנכונה לכם.
אני מעבירה קורסים פרטיים ובהם מכינה לכל האפשרויות. אני מזמינה אתכם לפנות אלי במייל או בטלפון.
בהצלחה ולידה טובה.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ללא אולטרה סאונדאמה27/09/2008
שלום, בהריון הקודם ילדתי הרבה אחרי התאריך המשוער, מה שגרם לי ללחץ לא נורמאלי. הרגשתי שהכל בסדר והאמנתי לתחושה הפנימית שלי, אבל היה קשה להתמודד עם כל הזימונים לרופאים וה"איומים" שיוולד לי ילד מת. תכננתי לידת בית. היינו בבית ממש עד הסוף ועברנו לצערי לביה"ח כי היה צורך בהתערבות המיילדת, שלא למדה התערבות זו (יש לציין שמיילדות אחרות כן יודעות לבצע אותה). בהריון הזה אני מאוד רוצה את השקט שלי. לא רוצה ליידע את מערכת הבריאות על ההריון. רוצה לעשות את מעקב ההריון אצל מיילדת בית, שהעניינים ישארו ביני לבינה. האם מיילדות הבית עושות גם מעקב הריון, בדיקת דופק, לחץ דם, חלבונים בשתן? אם יהיה צורך באולטרה סאונד מסיבה זו או אחרת, ארצה לעשות אותו באופן פרטי לחלוטין, מבלי להזדהות ע"י כרטיס קופת החולים שלי. האם אפשרי? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמה,
אפרת מינסקי05/10/2008קודם כל צר לי על החוויה שעברת. נשמע מאד קשה.
שמחה בשבילך על ההריון החדש. באופן עקרוני יש מילדות שיהיו מוכנות לעשות מעקב הריון מלא.
אבל אולי אפשר לחשוב על דרך בינים - למצוא רופא נעים וסימפטי שיאפשר לך בדיקות מינימליות והפניה לבדיקות הנחוצות ויהיה נינוח יותר לגבי כל השאר. לא ידוע לי על דרך לעשות אולטראסאונד או בדיקת דם שלא כוללת הזדהות מה גם שאם לא יהיה לך איזשהיא בדיקת רופא שתאשר את ההריון תהיה אח"כ בעיה לרשום את הילד במשרד הפנים ולקבל עבורו תעודת זהות.
אני למשל, עושה מעקב הריון אצל הרופא שלי שבדק באולטראסאונד בדיקה אחת בתחילת ההריון לאמת את גיל ההריון, נותן לי הפניות לסקירות ובדיקות דם ואני בוחרת מה אני עושה ומה לא ללא שום לחץ מצידו. המילדת שלי עורכת את מעקב ההריון משבוע 30 לערך ואז נחסך כל הלחץ של שלבי סוף ההריון.
בכל מקרה, מאחלת לך הריון קל, לידה טובה והרבה שמחה!
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמה שלום
אורנה דן05/10/2008את יכולה לעשות איזה בדיקות שאת רוצה, ולהשתמש בתוצאות כרצונך. ממכתבך נשמע כאילו כל המערכת הרפואית כולה מגוייסת נגדך, וחבל לראות זאת כך. גם כשאת בוחרת ללדת בבית חולים את עדיין יכולה לעשות את הבחירות שלך.
שלוש מתוך הלידות שלי היו לידות בית, ובכל זאת עשיתי את כל הבדיקות שחפצתי לעשות, בדיקות דם, אולטרסאונד, הערכת משקל, מי שפיר, העמסת סוכר. הנתונים האלה עזרו גם למיילדת להכיר את המצב טוב יותר, וזה שקופ"ח מימנה לי את הבדיקות לא הפך אותן לפומביות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה טבעיתאחת21/09/2008
אולי יש מי ששמכירה את המרכז לידה טבעי בלניאדו: ביקשתי שישלחו לי את כל האינפורמציה ויצאתי ממש מבולבלת. האם הבנתי נכון או לא נכון: יתנו לי להיכנס למרכז הטבעי רק אחרי שאגיע לפתיחה של 4 ס"מ? ומה אני אמורה לעשות עד אז? לשכב בחדר רגיל??? נשמע לי מוזר לחלוטין אשמח לקבל הבהרות ועצות מבעלות נסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד לפתיחה של 4 ס"מ
אורנה דן25/09/2008בכל מקום ישלחו אותך להסתובב. זה עדיין לא שלב של לידה פעילה, את יכולה לטייל בו, או להיות בבית וכו'. בכל מקרה מי שבוחרת בלידה טבעית לא מעוניינת "לשכב" אלא להיות פעילה יותר. ברוב בתי החולים מכניסים לחדר לידה רק מפתיחה של 4 ס"מ כי לפני כן אין צורך להיות בחדר לידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי17/09/2008
שלום רב אני בהריון שני. הבן הבכור שלי כבר בן 12 ולכן זה רחוק מאוד ממני אבל ההריון הראשון , כמובן טבעי, היה טראומתי בגדר סיוט. שכבתי 45 שעות בבית חולים, כי לא הצליחו לקדם את הלידה. עשו זירוז, פטידין, אפידורל ופקיעת מים עם המסרגה. בדיעבד היום אני חושבת שאני הייתי אשמה כי נסעתי לבית החולים איך שפקע לי הפקק הרירי שהיה מלווה בכמה טיפות דם זה מה שהצליח להפחיד אותי ורצתי לשם מייד. גם הפעם זה הוא הריון טבעי, אך אני לא מוכנה לעבור מה שעברתי בבית החולים הנוראי הזה. יש לציין ששאלתי כמה נשים על בית החולים העמק עפולה, ואמרו לי שהוא השתפר מאז 12 שנה אחורה מהלידה הראשונה. גם אם לא אצליח ללדת בלידה טבעית, אני רוצה להכין את עצמי נפשית כדי להתכונן לרגע נכון בבית שהצירים כבר ממש צירים למרות שפקק משתחרר, שזה אומר לבטח עוד עשרות שעות קדימה לאחר פקיעתו, ולא רוצה לרוץ מהר לבית החולים. אני בשבוע 27 כרגע, ומאוד חשוב לי לעבוד עם עצמי או עם מישהי להכנה ללידה. אני אשמח מאוד להכוונתכם, ולשמוע אם יש מישהי שעובדת באיזור בית החולים העמק עפולה, יחד עם זאת אשמח אם תאירו את עיניי מה עושים כדי לעכב את המירוץ לבית החולים ולצאת בזמן מבלי להשאר יומיים וחצי מיותרים בבית חולים. אודה לכם מאוד על עצתכם. מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי שלום
נעמה21/09/2008כשאת מגיעה מוכנה ללידה, מכירה את התהליך הטבעי של לידה, מקשיבה לסימנים ולקצב של גופך, אז חווית הלידה שלך יכולה להיות נפלאה. להגיע רגועה ללידה, להאמין ביכולות שלך, לסמוך על הדחפים העולים בך במהלך לידה, כל אלה יכולים לשנות באופן חיובי את חווית הלידה שלך. אני יודעת שבמקרים רבים, נשים שחוו לידה ראשונה טראומטית, חוששות מאוד מהלידות הבאות. אבל עם תמיכה טובה והדרכה את בהחלט יכולה לחזק את עצמך, ולהגיע מוכנה ללידה. אני לא מכירה דולות או מדריכות הכנה ללידה מהאזור שלך, אבל בטח תקבלי המלצות מהבנות בפורום. הפקק הרירי זה סימן מבשר לידה, ולא סימן מיידי להתחלת לידה. כלומר, אינך צריכה לרוץ לבית יולדות כשהפקק הרירי נופל. הלידה יכולה להתרחש בטווח של עד שבועיים מרגע שהפקק נופל, כך שאת בהחלט יכולה להיות רגועה. גם כשמתחילים צירים, אינך חייבת לרוץ לבית יולדות, את יכולה לתזמן מרווח של 4-5 דקות בין תחילת ציר אחד למשנהו במשך כשעתיים, ורק אז לנסוע לבית יולדות. בזמן הצירים בבית, יש תרגילים ותנוחות שונות שאת יכולה לעשות כדי להקל על עצמך. אני ממליצה על הספר "לידה פעילה", יש בו מידע רב על תרגילים ותנוחות לידה שאת יכולה לתרגל בבית ואח"כ גם במהלך הלידה. אני מקווה שתימצאי לעצמך תומכת/ מדריכת הכנה ללידה שתדריך אותך, תרגיע אותך ותעודד אותך לקראת הלידה. זה חשוב מאוד. שיהיה המשך הריון קל ונעים, ולידה טובה! נעמה גבאי, דולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירי שלום
אורנה דן22/09/2008אכן, השתנו דברים רבים מאוד במהלך ה12 שנים האחרונות, ובכל זאת יש חשיבות להכנה שאותה את מבקשת לעשות. אישית אינני מכירה מישהי באזורך, מקוה שאפרת תיכנס לכאן ותמליץ לך. כדאי לך לעשות 2 פגישות, שיעסקו הן בעיבוד הלידה הקודמת, והן בהתכוננות ללידה הקרובה.
ברגע שלמדת כלים להתמודד עם הצירים בבית, את רגועה ובטוחה בעצמך, ואינך ממהרת לבי"ח. אם תהיה איתך דולה בביתך, זה יוסיף עוד יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתגבי ועדי16/09/2008
שלום, אני בהריון ראשון בשבוע 31 ומתעניינת באופציה של לידה טבעית. התחלתי בירורים שונים ועכשיו אני די מבולבלת. בתי החולים הרלוונטים מבחינתי הם איכילוב או תל השומר (מטעמי מרחק). הבנתי שרק בתל השומר אפשר להגיע עם דולה. אז מה זה אומר? שאם אני הולכת על לידה טבעית באיכילוב אני לבד? עם מיילדות מתחלפות על פי משמרות? עם המיילדת הטבעית שלהם? האם בלידה טבעית הצורך בדולה שפנויה רק אלי ושאני מכירה מראש לא עולה? וגם - מ'ראיונות' שאני עורכת עם יולדות טבעיות עולה שכדאי להגיע מאד מוכנה (להכיר היטב את התהליך, את האופציות וכד'). מה הדרך הטובה ביותר להתכונן? (חוץ ממפגשים אישיים של הכנה ללידה כמובן עם מיילדת). המון תודה, עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגם...
גבי ועדי17/09/2008מחפשת שם מומלץ להכנה ללידה טבעית בתל אביב. לא בקבוצה אלא פרטני. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכילוב פחות מתאים ללידה טבעית
אורנה דן17/09/2008העובדה שאסורה כניסת דולות, היא רק רמז המשקף גישה של בית חולים שהוא פחות מכבד את רצונות היולדת וצרכיה, ולכן הייתי נמנעת מלהגיע לשם.
את יכולה לעשות קורס הכנה ללידה עם דולה, שהיא גם תלווה אותך ללידה. אחת כזאת היא אהובה הילה חן. אני חושבת שהיא תוכל להכין אותך באופן פרטני וגם ללוות אותך בלידתך בתל השומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה ש..
אפרת מינסקי17/09/2008אם את מאיזור המרכז יש גם את בלינסון ואסף הרופא - כדאי לבדוק גם אותם כאופציה.
שמעתי טובות על בלינסון לאחרונה והתחושה היא שהצוות קשוב לרצונות וצרכי היולדת וגמיש בפרוטוקולים יותר מאיכילוב.
אם תגידי מאיזה איזור את אשמח להמליץ על מדריכות טובות וגם על דולות.
בהצלחה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גרה בתל אביב
עדי17/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גרה בתל אביב
עדי17/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אפשר טלפון שלה?
עדי17/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת15/09/2008
שלום, קיבלתי את התוצאות של העמסת סוכר 50 ויצא לי 136.2. אני יודעת שהנורמה היא עד 140 אבל זה נראה לי ממש גבולי ומאוד מאוד מלחיץ! האם ההמלצה היא לעשות את ההעמסה של ה-100? התור שלי לרופא פשוט רק בעוד יותר משבוע.... אני מאוד לחוצה מזה כי מאוד חשוב לי לעבור לידה טבעית ואני יודעת שבמקרים של סוכרת זה עשוי להיות מאוד בעייתי. האם יש אפשרות ללדת לידה טבעית עם סוכרת? אני מצטערת על האורך, פשוט זה השפיע עלי לא טוב ואני בוכה כבר מהבוקר. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא סיבה להילחץ
אורנה דן17/09/2008זוהי בדיקת סקר שאינהב משקפת הרבה. תעשי את הבדיקה של ה100 וקרוב לוודאי שהיא תהיה תקינה. גם אם יש סכרת והיא מאוזנת ע"י דיאטה מתאימה הלידה תהיה טבעית, בריאה ורגילה לכל דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רינת,
אפרת מינסקי17/09/2008אין סיבה להיות לחוצה - את מתחת לגבול המוגדר להמשך בדיקות לסוכר. אמנם קרוב אבל מתחת.
גם אם התור לרופא הוא בעוד שבוע לא יקרה בשבוע הזה כלום שישנה לכאן או לכאן. הרופא יחליט האם לשלוח אותך להעמסה מלאה של 100 גר' או לא ובהתאם תראו יחד מה לעשות. סיכוי סביר שגם אם תעשי העמסה מלאה תקלי תוצאות תקינות שיראו שאין לך סכרת וגם אם כן תוכלי להיות מטופלת ע"י דיאטה שתותאם לך ותאזן את רמות הסוכר.
אין מניעה ללדת עם סכרת מאוזנת (בין אם ע"י תזונה ובין אם ע"י אינסולין במקרים שמצריכים זאת).
סכרת היא אמנם מצב לא נעים אבל גם לא נורא..
אל תתני לזה להשפיע עלייך לרעה ובמיוחד כשאין לך עדין תמונה מלאה על מצבך.
נישמי עמוק, נגבי הדמעות והכל יסתדר על הצד הטוב ביותר.
בהצלחה!
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית חולים אנגלי בנצרתנורית10/09/2008
מישהי שמעה חוויות או יודעת משהו על התנאים והצוות ומידת היכולת והידע שלו לסייע בלידה פעילה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה לך לבקר
אורנה דן11/09/2008באתר "זהר כבר בדקה" יש שם אינפורמציה מעודכנת ומפורטת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האפי-נואחת10/09/2008
יצא לי לשמוע ולקרוא רבות על יתרונות האפי-נו. אבל פתאום ניתקלתי בדיעה שונה, של מיילדת, שמעבירה קורסי הכנה ללידה ושעובדת המון שנים בתחום (ובעלה גניקולוג), היא טוענת שמהידע שיש לה ולבעלה נשים שהשתמשו במכשיר הגיעו למצבים בלתי הפיכים עד כדי עיוות וצורך בניתוחים פלסטיים על מנת לתקן את הנזק שנגרם. הייתי מאוד מאוד מופתעת, כי קשה לי להאמין שיש כאלו נזקים ויש קשר שתיקה בין כל המשתמשות בעבר ובהווה. וגם לא כל כך מובן לי איזה אינטרס יכול להיות לה לא רק שלא להמליץ אלא אף להפחיד ולגרום לרתיעה משימוש בו. אשמח לשמוע את דעתכן המלומדת בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שמעתי ולא נשמע לי הגיוני
אורנה דן11/09/2008האפי נו מדמה יציאת ראש תינוק, והשימוש בו נעשה בהדרגה.
אישית לא השתמשתי, אבל מנסיוני הרב כמכינה ללידה ודולה, ראיתי שרוב מוחלט של הנשים שהתשתמשו בו אכן ילדו לידה ראשונה ללא קרעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון אישי -ממליצה בחום
ענת07/10/2008ביולי ילדתי את בני הראשון השתמשתי באפי נו מהשבוע ה37 בהדרגה בנוסף לעיסוי. ממליצה בחום לכל מי שרק רוצה לשמוע לדעתי גם בזכות המכשיר ילדתי בלידה טבעית, של שש שעות בלבד, ללא אפידורל וללא קרעים או חתכים!!!! המכשיר מאפשר לך ללמוד את התחושה של משהו שיוצא ממך ולקבל את ה"כאב" שלאט לאט מובן ואינו מתפרש ככאב יותר כמו גם ללמוד איך לשלוט ולהפעיל את השרירים בדחיפה נכונה (בזמן צירי הלחץ) לאחר הלידה הגוף חזר להיות כפי שהיה תוך זמן קצר. שוב- ממליצה בחום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטווח אילו שבועות כדאי לעשות קורסגלית03/09/2008
אני רוצה לעשות אך אינני יודעת מתי הכי כדאי. מה ההמלצה שלכן? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית,
אפרת מינסקי09/09/2008אני תמיד ממליצה לסיים את הקורס לפני שבוע 36 - גם כי תמיד קיים הסיכוי ללידה בשבועות האלה וגם כי העייפות והכבדות חוזרת ואז כבר יש פחות כח להתרכז ולהקשיב בקורס. סיבה נוספת היא כדי שישאר מספיק זמן לעשות סיורים בחדרי לידה אחרי הקורס - ככה את יודעת הרבה יותר טוב מה נכון וחשוב לך לבדוק.
לגבי להתחיל - זה כבר תלוי בכמה מפגשים יש בקורס - יש קורסים של 4 ויש של 8 מפגשים, אם הקורס הוא פרטי בביתכם - אתם מחליטים את הקצב.
קחי בחשבון שאצל המדריכות המבוקשות צריך להירשם לפחות חודש מראש..
בהצלחה!
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחל משבוע 24 אפשר להתחיל
אורנה דן09/09/2008אני כמדריכה מתאימה את התכנים גם לגיל ההריון, ובונה את הקורס (הפרטי) באופן שיתאים לנקודה שבה נמצא הזוג ברגע זה.
כמובן שגם שבוע 28 ו30 הם מתאימים להתחיל קורס.
חשוב לקיים את הפגישה האחרונה עד שבוע 36 כדי שלא לפספס אותה אם הלידה מתרחשת בתחילת תשיעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל31/08/2008
האם אתן מעבירות קורס הכנה ללידה אישי? אני הולכת להיות אם חד הורית ולא בא לי על מפגשי זוגות, ארגיש חריגה. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי
אורנה דן31/08/2008האמת שגם לזוגות אני ממליצה לבוא לבד ולא בקבוצה. כאם חד הורית מגיעה לך מקסימום תמיכה ופירגון לאורך ההריון, וכדאי לעשות פגישות אישיות שיתמקדו בהתמודדויות שלך, בהכנה ללידה הספציפית שלך, ותקבלי תמיכה במהלך ההריון לעבור יד ביד את המסע הזה. את מוזמנת ליצור קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אתקשר אליך בקרוב
גל03/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות בזמן הריון
אתי אמסלם20/09/2008מה לעשות עוד לא ראיתי רופא בכלל גיליתי את ההריון לפני שלושה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)