פורום לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ליאת
    02/02/2009

זו תהיה הלידה הראשונה שלי ומתוך כל מיני דברים שקראתי על לידה במים זה נושא שאני מתעניינת בו.יש לי כמה שאלות בנושא: לידה במים זה משהו שאפשר לעשות אך ורק בלידה בבית?או שיש מקומות שממש אפשר בהם לעשות לידה כזאת אם אכן יש מקומות כאלה האם יש באזור הצפון?(אני גרה באזור חיפה וסביר להניח שאם הכול יהיה בסדר אני גם אלד באזור זה)תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום ליאת,

אפרת מינסקי
    02/02/2009

אכן לידה במים אפשרית בארץ רק בבית או בצימר לידה (באיזורך יש את מינדי לוי ) בביתי חולים מסוימים מאפשרים ליולדת לשהות במים עד לשלב יציאת התינוק, כלומר להעביר את הצירים במים ולצאת "ליבשה" כשהתינוק יוצא.
    בהצלחה,
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חנה
    21/01/2009

שלום רב, האם ללידה בבית יש יותר סיבוכים או פחות סיבוכים מלידה בבית חולים? האם נעשו מחקרים בנושא? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום חנה

אפרת מינסקי
    22/01/2009

ללידה בבית יש "תנאים" כלומר לא כל אחת רצוי וכדאי שתלד בבית. יש קונטרה אינדיקציות ברורות לגבי מי מתאים ומי לא מתאים שתלד בבית בהתאם להסטוריה הרפואית והמילדותית של ההריון והאישה.
    למי שעומדת בקריטריונים ויש לה הריון בריא ועובר בריא ללא גורמי סיכון הלידה בבית בטוחה מאד.
    מחקרים מראים שבלידה ראשונה רמת הסיכון לסיבוך בבית ובבית החולים זהה ובלידה חוזרת בבית אף בטוח יותר.
    את יכולה להכנס לקישור המצורף שבו תרגום של המחקר הגדול ביותר שנעשה בעולם על בטיחות לידות הבית. הנתונים מישראל מוכיחים שהסטטיסטיקות זהות לאלה שבמחקר.
    כדאי גם ליצור קשר עם אחת ממילדות הבית ולקבל פרטים מלאים ומדויקים ממקור ראשון.

בהצלחה,
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליווי דולה במרכז לידה טבעית תה"ש
    טל
    18/01/2009

שלום רב, אני בשבוע 33 להיריון, זו הלידה הראשונה שלי ואני רוצה מאוד ללדת לידה טבעית. נרשמתי ללידה בחדרי הלידה הטבעית בתל השומר ממש לאחרונה, וקיבלתי מהם תגובה קצת מוזרה לשאלתי האם ניתן לצרף דולה אל חדר הלידה. התשובה הייתה שהם "לא מבינים מדוע יש בזה צורך, מכיוון שתהיה לי מיילדת צמודה". רציתי לדעת מה דעתכן בנושא (כי הם כמובן לא שוללים כניסה של דולה אם אחליט בכל זאת לצרפה) אני מבינה שחלק מהצלחתה של לידה טבעית ופעילה תלוי גם ביכולת של מי שנמצא איתי לדעת לעסות, ללחוץ, להכווין ולתמוך על מנת להקל על כאבים, לסייע בקצב הלידה, וכו.... לפי השיחה שהתנהלה עם המיילדת בתל השומר, הם משתדלים "להתערב כמה שפחות ולתת ליולדת למצוא את התנוחות ומהלך הלידה הנכון עבורה". אני מעט מבולבלת, כי אני מרגישה שאני זקוקה לתמיכה צמודה יותר ממה שמשתקף מהאמירה הזו. מדבריהם, אני בעצם לא בטוחה שמיילדת בחדר הלידה הטבעי אכן תיתן לי את כלל התמיכה שתסייע לי ללדת לידה טבעית ופעילה מתחילתה ועד סופה, ומנגד, אולי המיילדות בחדרי הלידה הטבעית כן עושות זאת, ואני לא מבינה נכון את דבריהם. בכל אופן, הייתי שמחה לשמוע על דעתכן, כנשות מקצוע שמכירות את תה"ש וגם להבין האם יש מקום לשלב דולה לדעתכן. אשמח להמלצות בנוגע לדולות. המון המון תודה, ותודה על הפעלת הפורום המוצלח! טל

הוספת תגובה

• שלום טל,

אפרת מינסקי
    18/01/2009

במרכז הלידה הטבעי בתה"ש יש כמה מילדות ובעצם את תקבלי את זו שבכוננות כשתגיעי ללידה. כיון שאין דרך לבחור מילדת ספציפית את לא יכולה לדעת מראש האם המילדת שתקבלי תהיה איתך בדרך ובצורה שאת רוצה או שלא. כל מילדת עובדת ממקום אחר - יש שתומכות יותר והן ממש כמו דולות ואז אולי באמת אין צורך בדולה נוספת, ויש כאלה שפחות תומכות ואז תרגישי בחוסר של התמיכה שאת מבקשת. אפשרות אחת היא לבוא עם דולה בכל מקרה ואולי אפשר למצוא מישהי שתהיה מוכנה להיות בסטנד ביי (תמורת תשלום כלשהו כמובן) וכשתגיעו לחדר לידה תחליטו האם היא נחוצה או לא..
    אפשר כמובן גם להזמין חברה טובה או מישהי שהיא לא דולה מקצועית שתבוא אתכם.
    בהצלחה ולידה טובה!
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה ושאלה נוספת..

טל
    18/01/2009

הי אפרת. תודה על התגובה. את חושבת שבן זוג ש"מתאמן" איתי בבית על נקודות לחיצה, עיסויים ותנוחות יכול להוות תחליף לדולה במצב כזה? ובנוסף, שאלה אחרת לגמרי - בנוגע לשתיית תה עלי פטל. הבנתי שכדאי להתחיל רק מהחודש התשיעי, אבל ישנם כאלו בממליצים להתחיל כבר מן החודש השביעי. הנושא מוכר לך? יש לך המלצה? שוב תודה רבה! טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טל שלום. הרגשתך הפנימית היא הקובעת

אורנה דן
    18/01/2009

מהתשובות שקיבלת את מבינה שאין התנגדות, אז אמרו לך שלא מבינים למה את צריכה. אם את הולכת לקנות בלנדר, המוכר יכול להגיד לך: אני לא מבין למה את צריכה, במילא יש לך פוד פרוססור. אוקיי, אז הוא לא מבין למה את צריכה, ואת כן יודעת שאת צריכה, כי אולי הפונקציות דומות, אבל בכל זאת זה אחרת.
    זה בעצם כל הסיפור. התגובות שקיבלת לא צריכות להחליש אותך או לבלבל אותך. כפי שאפרת כתבה, מיילדת צמודה תקבלי אך לא תדעי מראש מי זו תהיה, לעומת דולה, שתוכל לעשות איתך תהליך עמוק של היכרות, התיידדות, ואף הכנה ללידה, והיא תהווה עבורך גורם שנוסך הרבה חום ובטחון. המיילדת תוסיף את המימד של המקצועיות, וניהול הלידה, בעוד הדולה מעניקה את המגע החם והתומך, תומכת ברכות גם בבן הזוג, ואין לך מה לחשוש. אף אחד מהם לא יהיה מיותר.
    אני ליוויתי לידות בתל השומר, ועבדתי בהרמוניה עם המיילדות, לא צריכה להיות בעיה, ואשמח ללוות גם אותך אם תחפצי בכך.
    המשך הריון בריא ולידה מאושרת,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ריקי
    14/01/2009

שבוע 28, הריון שלישי ויש לי כאבי תופת בעצם/סחוס הקדמי של האגן (ממש מתחת לבטן) אני לא יכולה להתהפך מצד לצד במיטה לא יכולה להרים רגל כדי ללבוש מכנסיים ומתלבשת בישיבה. הבוקר בקושי הצלחתי להתרומם מהמיטה ואני הולכת בצליעה כואב לי בכל צעד. מה זה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כן, זה קורה, כדאי להיבדק

אורנה דן
    18/01/2009

לא תמיד יש פתרון רפואי. אבל טיפולים אלטרנטיביים יכולים לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בית חולים תומך לידה טיבעית בירושלים
    עדי
    11/01/2009

לידה ראשונה ילדתי בית חולים פוריה, לידה טבעית בה קיבלתי תמיכה מלאה מהמיילדות, חופש ועידוד לנוע ולשנות תנוחות והדרכה צמודה. המיילדת החזיקה את המוניטרו על מנת שלא אצטרך להיות קשורה. לבחירתי ילדתי בכריעה על הרצפה . לסיכום לידה בבית חולים אך קיבלתי את התחושה כי הכל התנהל בדיוק כפי שהייתי בבוחרת לעשות בבית. אני נמצאת כעת בהריון שני. מעונינת ללדת שוב בבית חולים אך כעת גרה בירושליים. האם תוכלו להמליץ איזה בית חולים עשוי לתת תנאים תומכים ככל שניתן ללידה טבעית? בעיקר חשובה לי נכונות הצוות להתגמש ויכותן של המיילדות לנהל לידה טבעית. אשמח להמלצות. בתודה עדי.

הוספת תגובה

• שלום עדי

אורנה דן
    11/01/2009

ליוויתי לידות רבות בשערי צדק ובעין כרם, ובשניהם התרשמתי שיש מרחב רב ליולדת והעדפותיה.
    באחת הלידות שליווייתי לאחרונה, המיילדת אכן איפשרה ליולדת תנוחת כריעה, ובלידה אחרת, איפשרה ליולדת לידה בעמידת שש. בשני המקרים לא היה זה על הרצפה אלא על המיטה.
    חדרי הלידה בהדסה מרווחים ומאפשרים פרטיות.
    מכיוון שהסטודיו שלי נמצא בקרבת מקום, אני מאפשרת לזוגות לבוא ולהיות כאן בזמן הצירים, לקבל תמיכה ותחושת בטחון, זה מתאים גם לזוג שמשאיר ילד בבית, והיולדת חוששת להתנהל בצירים, לגנוח וכו' מול הילד, ואז אנחנו מגיעים לביה"ח בשלב מתקדם מאוד, כאשר למעשה את רוב הצירים היולדת עברה באוירה ביתית, עם מוסיקה, תמיכה מהבעל והדולה, ופרטיות מירבית, וחירות לתנוחות שונות והעדפות שונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירי
    07/01/2009

שלום, המחזור שלי סדיר ויש לי איחור לאחר כמה זמן של איחור אפשר לבצע בדיקת דם לגילוי הריון ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אפשר עכשיו, ואפשר גם בדיקה ביתית

אורנה דן
    07/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רינת
    04/01/2009

שלום, זה לא הפורום המתאים אבל אולי תדעו לענות לי, אני בשבוע 10 ולקחתי במשך יומיים 800 מג חומצה פולית . לא שמתי לב שבאומגה 3 יש גם חומצה פולית. האם זה מסוכן????? תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• נסי בפורום רופאים

אורנה דן
    04/01/2009

קרוב לוודאי שאין סכנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הפורום המתאים לשאול
    להלה
    01/01/2009

יש לי ציסטות באיזור המפשעה שהולכות וחוזרות, האם זה יכאב יותר בלידה? שום דבר לא מעביר את זה, לא אנטיביוטיקה, לא משחות אנטיביוטיות, לא מים חמים, כלום, זה כבר הרבה זמן הולך וחוזר. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    האם הפורום המתאים לשאול

הוספת תגובה

• תודה

להלה
    01/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נטלי
    30/12/2008

שלום לכן, אולי תדעו לעות לי. ברצוני לדעת, אם בסקירת מערכות המקדמת אמרו לי שיש לי בת, האם יכולה להיות טעות ובסקירה המאוחרת יגידו אחרת? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום נטלי,

אפרת מינסקי
    31/12/2008

ברוב המקרים הבדיקה מדויקת אבל יש מקרים של טעויות..
    אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה במים
    נורית
    24/12/2008

שלום רב, אני לקראת לידה שניה (בהפרש של 16 שנה מהראשונה). הלידה הראשונה שלי הייתה לידה רגילה, קצרה, אך טראומטית מבחינת היחס של אנשי הצוות. רציתי ללדת לבד ללא מלווה וחדר הלידה שלי היה טיילת ללפחות 7 סטאז'רים... לא רציתי אפידורל והרופא ניסה לשכנע אותי במילים "מידל'ה, זה יכול לקחת לך עוד 12 שעות..." בנוסף גם עשו לי חתך חיץ מבלי לשאול אותי וגם ניקרעתי. בקיצור אני רוצה לידה אחרת. לידה במים ניראת לי כאופציה הנכונה ביותר עבורי. אני לא מרגישה זקוקה להדרכה, רק לשקט, שלווה, ביטחון שבמידה ומשהו משתבש, אז יש צוות שיודע מה לעשות. את יכולה להמליץ לי על מקום (בין אם בבי"ח או באופן פרטי) וכן על עלויות שכאלה? אני גרה באזור כפ"ס, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לידה במים

הוספת תגובה

• ובכן, למעשה את מדברת על לידת בית

אורנה דן
    25/12/2008

שכן, מכל הבחינות אינך מעוניינת בלידה בבי"ח, מה גם שאין לידות מים בבתי החולים בארץ.
    באזורך תוכלי ליצור קשר עם מיכל בונשטיין מרמת השרון, מיילדת בית מנוסה, רכה ונעימה. תוכלי להיפגש איתה, לערוך תיאום ציפיות, ולקבל ממנה טיפים והדרכה מוקדמת.
    בהמשך תרכשי או תשאילי בריכת לידה, ותוכלי לקיים את הלידה בביתך, כאשר אשת המקצוע נמצאת שם בשבילך, ואפילו בחדר הסמוך, אם תרגישי בטוחה בכך, והיא תסייע רק במידה ותבקשי זאת.
    עליך לצפות ללידה שהיא כלידה ראשונה מבחינת אורך הלידה ומשך שלב הלחיצות, בשל הזמן הרב שעבר מהלידה הקודמת.
    אני מאחלת לך בהצלחה, ואשמח אם תעדכני, כאן או במייל.
    אם לא מסתדר עם מיכל, יש כמובן מיילדות בית נוספות, תוכלי למצוא רשימה באתר אמה"י. ארגון מיילדות הבית בישראל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

נורית
    25/12/2008

אבל האמת שלא התכוונתי ללידת בית. יש לי חשש שמשהו ישתבש כשאין רופא בסביבה, מה עוד שלפי אתרים שקראתי בהם, בדרך כלל ללדת במים בבית מתגלה כלא נוח, או בגלל גודל האמבטיה/ג'קוזי או בגלל טמפרטורת המים שמשתנה לאחר זמן. האם אין מרכזים עם צוותים רפואיים שתומכים בלידת מים? :-/

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי נורית

גל לביא
    28/12/2008

אין בתי חולים שאפשר ללדת בהם במים, אך מה לגבי מרכז ג'הארה, של ד"ר אילן הלוי? (שעובד גם בבי"ח לניאדו) תוכלי למצוא אותו בגוגל. המון בהצלחה בכל מה שתבחרי, גל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה:-)

נורית
    29/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה טבעית
    נטלי
    20/12/2008

שלום רב, בימים אלה אני מתחילה את השליש השני בהריוני הראשון ומתחילה להתעניין בדרכים ומקומות ללידה טבעית. מן המעט שהספקתי לבדוק - הייתי מאד רוצה ללדת באווירה רגועה, נעימה ובקצב האישי והנינוח שלי, אולם נראה לי שהדבר כרוך בהוצאה כספית לא-מבוטלת בה אני ובן-זוגי נתקשה לעמוד. עצוב לי נורא לחשוב שייתכן ואאלץ לוותר על הצורך העז שלי ללדת באופן לו אני זקוקה וכמהה בשל אי-יכולת כלכלית, על-אף שאני בהחלט מבינה את העלויות הגבוהות שהתארגנות מעין זו מצריכה מצוות שלם שעושה עבודת קודש. האם ידועים לכן מרכזים בהם העלות אינה גבוהה (מסתכמת בכמה מאות ש"ח), או שמא לא קיים דבר כזה? תודה רבה לכן ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    לידה טבעית

הוספת תגובה

• כן. החדר הטבעי בבלינסון ללא תשלום

אורנה דן
    20/12/2008

איפה את גרה?
    החדר הטבעי בבלינסון הוא ללא תשלום, והוא חדר מסבר פנים, ומשרה אוירה נעימה ורגועה, את יכולה ללכת לסיור ולהתרשם.
    אמנם למיטב ידיעתי, מקבלים בד"כ לחדר הטבעי רק מי שמגיעה עם דולה (תומכת לידה) כדי לאפשר ליולדת את המרחב לו היא זקוקה, מתוך ידיעה שיש לצידה תמיכה מקצועית.
    דולות לוקחות בין 1200 ל2500 שח, ואם יש דולה שבתוך הסכום הזה גם מכינה אותך ללידה, אז בעצם הסכום אינו גבוה כל כך.
    בכל מקרה, לדעתי דולה טובה יכולה להפוך את הלידה שלך לרגועה וטבעית, ולא משנה באיזה בית חולים תבחרי. לידה טבעית היא לידה ללא התערבות, וזה יותר תלוי בגישה של הצוות, מאשר בתפאורה מסביב. לכן, אם את מגיעה עם דולה שהבינה את הראש שלך, וגם צוות ביה"ח מבין את רצונך, את יכולה ללדת לידה טבעית, גם בחדר לידה רגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה עם ראייה לקויה
    לילך
    18/12/2008

שלום רב, רציתי לדעת האם מותר לי ללדת לידה רגילה על אף שיש לי משקפיים מספר 6. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    לידה עם ראייה לקויה

הוספת תגובה

• אינני רופאה

אורנה דן
    18/12/2008

ולכן אני ממליצה לך לשאול רופא. דעתי האישית היא שאין קשר בין הדברים.
    ואם האופציה היא ניתוח קיסרי, זו בוודאי בחירה מסוכנת. שאלי רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חלי
    10/12/2008

איזה נשים בהריון יכולות בעצם להיעזר בדולה? זה טוב לבעיות מסוימות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כל אישה שהולכת ללדת ראויה לתמיכה

אורנה דן
    10/12/2008

לא צריכה להיות שום בעיה מיוחדת. לידה היא תהליך לא פשוט, אמנם זה ארוע מאוד חגיגי ושמח, אבל זהו תהליך כואב, לפעמים מייאש, וצריך לגייס הרבה כוחות כדי לעבור אותו.
    כשלצד היולדת נמצאת דולה שתומכת בה, הן במגע כדי להקל על הכאבים, והן בתמיכה נפשית, כך שהיא מרגישה בטוחה, נאהבת, שדואגים לה ושנמצאים איתה כל הזמן, אז הלידה מתקדמת יפה יותר ועם פחות בעיות.
    צריך לזכור שבתהליך הלידה בבי"ח רגיל, המיילדת לא פנויה להעניק את התמיכה הזאת, היות וידיה מלאות עבודה והיא עסוקה גם עם יולדות אחרות, זו הסיבה שנשים בוחרות לקחת דולה ללידה, כך הן בטוחות שיש מישהי שנמצאת שם בשבילך, והיא אך ורק שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה טבעית בתל השומר/איכילוב
    אלי
    07/12/2008

שלום, רציתי להתייעץ לגבי לידה טבעית (לידה ראשונה) באיכילוב או בתל השומר בימים אלו (אורנה, ראיתי פרסום לגבי לידה שליווית בתל השומר עם רשמים מאד טובים, אבל ללא תאריך...). האם בכדי להעלות את הסיכויים להצלחה אצטרך ללכת למרכז ללידה טבעית בתל השומר או שאוכל בסיכויי גבוה ובתמיכה לעשות זאת בחדרים הרגילים...? תודה! א.

הוספת תגובה

• אלי שלום

אורנה דן
    07/12/2008

הלידה שליויתי היתה לפני כחצי שנה, בחדר הרגיל. וגם בבלינסון ליויתי לידה מצוינת , עם יחס מכבד. תתקשרי אלי המקלדת שלי על הפנים... 052-8512970

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיכל
    03/12/2008

שלום רב, אני בשבוע ה 18 להריון, ורציתי לדעת איזו התעמלות אני יכולה לבצע. לפני ההריון הייתי שוחה, אך כעת, בנוסף לשחייה, הייתי רוצה ללכת לחוגים. ידוע לי שאירובי פחות מומלץ, במיוחד אם לא עסקתי בכך בעבר. אך האם פילאטיס, טאי צ'י, יוגה, וכדומה הם סוגי התעמלות שמומלצים בזמן ההריון? או שקיים בהן סיכון כלשהו? מבחינה בריאותית, אני אדם בריא ואינני סובלת מבעיות כלשהן בשלב ההריון הנוכחי. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום מיכל

אפרת מינסקי
    03/12/2008

מומלץ מאד לעשות יוגה אך כדאי לוודא שהקבוצה מיועדת לנשים בהריון ושהמדריכה מוסמכת ויודעת ללמד יוגה להריון. בקבוצה כזו בד"כ יש התמקדות בחיזוק שרירי רצפת האגן ושרירי הבטן הרוחביים כמו גם עבודה על נשימה ותנוחות מומלצות להריון ושישמשו אותך גם בלידה. הקצב הוא בד"כ איטי יותר מאשר בקבוצה רגילה.
    פילאטיס יכול להיות יופי של אימון אבל רק אם התאמנת בעבר.
    בהצלחה,
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקום מדהים ליוגה

קרן
    11/01/2009

אני מתרגלת יוגה להריון כבר 3 חודשים משבוע 14 במקום מקסים עם מורה מדהימה. ממש חוויה רוחנית מעבר לחיבור לגוף ולעובר. זה בבני ציון, 240 ש"ח לחודש, אנחנו 4 הריוניות בערך בכל שיעור, שעה וחצי של התעלות לגוף ולנפש, בלי הגזמה. יוגה הום ולמורה קוראים מורן. 0504215990 פשוט חובה לכל הריונית. היא גם מלמדת תרגילים עם הכדור פיזיו הזה שמאז שקניתי אותו אין לי יותר כאבי גב והרגליים הרבה פחות נרדמות. שלא לדבר על איכות השינה שהשתפרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה