מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גידולים על כל הפניםחולה סרטן09/01/2016
שלום רב,
צמח לי גידול על הגב והסירו לי אותו בניתוח כירורגי, לאחר חודשיים כל הפנים שלי התמלאו בגידולים בצורה ממש מפחידה וגם על הגוף. האם טיפול כימותרפי אמור לגרום לכל הגידולים להיעלם מתישהו או שצריך לנתח את כולם? האם יש סיכוי שזה סרטן סופני כבר במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידולים על כל הפנים - תגובה
ד``ר לי-און גלעד10/01/2016איזה גידול הסירו לך מהגב? העלה תמונה של אחד מהנגעים שצמחו לך על הפנים. עם הפרטים שנתת עד כה אי אפשר לענות לך תשובה עניינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן עם שטף דם מסביבשירה08/01/2016
שלום יש לי נקודה בגב שנראה מסביבהצבע כהה כמו שטף דם. האם יש ממה לחשוש.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן עם שטף דם מסביב - תגובה
ד``ר לי-און גלעד09/01/2016שאלה טובה. כדי להשיב תשובה עניינית אני צריך משהו קצת יותר מוחשי מהתיאור הכללי שלך, כמו תמונה למשל.
בינתיים - כל נק' חן יוצאת דופן בהחלט מעוררת חשד ומצריכה בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בעור באזור המצחד``ר ניר נתנזון01/01/2016
ד"ר לי-און שלום,
יש לי מעין בליטה בעור באזור המצח .רופא עור אמר לי שהיא תוצאה של שהייתי בשמש בצעירותי.נבדקתי פעם אחרונה אצל רופא עור לפני כארבעה חודשים.לפני כשבועיים הנגע החל לדמם, כנראה בגלל שפצעתי אותו עם מסרק.עתה, מדי פעם שוב מדמם- למשל אחרי חפיפה שמתי מגבת על הראש ואח"כ הבחנתי בדימום ממנו בצד אחר של הנגע. או אחרי שינה על הצד של הראש בו נמצא הנגע.הנגע היה יותר שטוח, בימים אחרונים התנפח אך הצטמצם באורכו ורוחבו.חלקו ניהיה כהה יותר עקב הדימום. במגע יש הרגשה של פצע.האם מסוכן? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד01/01/2016איכות התמונה לא מאפשרת תשובה לעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
רות03/01/2016ד"ר לי- און שלום,
תודה על התשובה המהירה, רצ"ב תמונה נוספת של הנגע בעור. החלק שדימם נשר. החלק שנותר עדיין נפוח. האם מסוכן?
תודה רבה, רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד04/01/2016איכות התמונה עדיין לא מאפשרת התייחסות משמעותית למרות שלא נראה שמדובר במשהו ממאיר. יש לפנות לרופא עור לבדיקה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שחורה בכף הרגלדינה31/12/2015
שלום רב
הבחנתי בנקודה שחורה בכרית כף הרגל סמוך לזרת . הנקודה סימטרית.
האם לפנות ליעוץ?האם זה מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה שחורה בכף הרגל - תגובה
ד``ר לי-און גלעד01/01/2016אי אפשר לתת תשובה לעניין בלי לראות במה מדובר. יכול להיות שמדובר בשטף דם קטן בעורמואז זה כלום ויכול להיות שזה מלנומה חוײח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה לבנה בעןריעקב31/12/2015
שלום רב יש לי בליטה לבנה בעור כבר כמה שנים (הכתם הצהוב מסביב בתמונה זה מיוד שנשפך) יש לציין שבתקופה האחרונה אני מקבל הרבה שומות חומות חדשות בעור האם זה מחשיד?
נֽב אני מצרף תמונה מהבליטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה לבנה בעןר - תגובה
ד``ר לי-און גלעד09/01/2016הבליטה היא קרוב לודאי צלקת ישנה.
שומות חדשות מצריכות בדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןנופר07/12/2015
צמחה לי נקודת חן בצד של החזה והיא התחילה כמאוד בהירה ונהייתה מאוד כהה (כמעט שחורה) היא די קטנה אך לא סימטרית, העניין הוא שכבר הסירו לי בעבר נקודת חן כי היה חשש שהיא ממאירה ובסוף גילו שלא .. יש ממה לדאוג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד16/12/2015אין דרך לתת תשובה עניינית על שאלה כזו. כמו שאת מתארת את זה בוודאי שיש לבדוק את הנקודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שחורה שצצה באצבעאלמוג02/12/2015
לפני כשבוע צצה לי נקודה שחורה בעור באגודל ימין, הייתי אצל רופאת עור שאמרה שיש אפשרות שזה שטף דם ולחזור אליה בעוד כ 10 ימים, הנקודה הזאת מדאיגה אותי קצת, יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה שחורה שצצה באצבע - תגובה
ד``ר לי-און גלעד05/12/2015קרוב לוודאי שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לחוות דעתאפי15/11/2015
שלום. האם אני צריכה לבדוק את הנקודות הללו? הן בגב. פעם ראשונה שהבחנתי בצבע שלהן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לחוות דעת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד16/11/2015איכות הצילום לא מאפשרת לתת תשובה עניינית.
בהחלט רצוי לבדוק שומות כאלה לפחות פעם אחת ע"י רופא עור,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה חשודה כמלנומהרוחלה14/11/2015
לבן שלי הופיעה שומה בבטן יש לי תור לרופא עור רק עוד חודשיים השאלה אם לפנות לרופאת משפחה שתתן הפניה דחופה אציין שהשומה לפחות שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה חשודה כמלנומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד16/11/2015לא ניתן לקבוע על סמך הצילום המצורף.
אם יש דינמיקה והנגע משתנה גודל או מדמם - עדיף שייבדק במוקדם מאשר במאוחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע בגביב14/11/2015
מזב מספר שבועות חשה בנגע מגרד בגב. מצרפת צילום. האם חשוד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע בגב - תגובה
ד``ר לי-און גלעד16/11/2015לא ניתן לקבוע על סמך הצילום המצורף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים בחיך העליון משמאלמישהו14/11/2015
שלום ד"ר,
בן 30,
מזה יומיים יש לי בחיך העליון משמאל מספר נגעים.
יש לציין כי אני הומוסקסואל וקיימתי במהלך השבוע מין אוראלי מזדמן ומעט אינטנסיבי.
במה מדובר? האם מחלת מין?
בירור? טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר לי-און גלעד16/11/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חדשה בולטת וכואבת בצווארד``ר ניר נתנזון11/11/2015
שלום,
בן 26
לפני כחצי שנה יצאה לי נקודת חן חדשה בולטת בצוואר,
הנקודה קצת כואבת במגע,
האם יש צורך לרוץ בבהלה לרופא או שמא מדובר בנקודה שכיחה?
מצ"ב תמונה של הנקודה
ניתן לראות גם לפי התמונה שהנקודה יותר בולטת משאר הנקודות חן שיש לי בצוואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן חדשה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד11/11/2015קשה לומר על סמך איכות הצילום. צריך בדיקה בעין ובדרמטוסקופיה. קרוב לוודאי לא נקודה מסוכנת.ממליץ לפנות לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור תוצאות ביופסיהמרדכי07/11/2015
המשך מהדוח הפתולוגי ששכחתי להוסיף :
the lesion was not seen at the margins and was located at a minimal distance of 5.5 mm from the closest margin of resection.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור תוצאות ביופסיה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד16/11/2015רק עכשיו ראיתי את התוספת הזו. אם כך אין צורך בהרחבה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בעורקרין04/11/2015
ערב טוב, הופיעו לי כתמים לא ברורים רק ברגליים בעיקר ברגל שמאל, האם יש סיבה לדאגה? אני מאד מפוחדת אין תורים לרופא עור בפרק זמן של פחות מחודש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בעור - תגובה
ד``ר לי-און גלעד10/11/2015התמונה לא מספיק ברורה למתן תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי מוהסדינה04/11/2015
עברתי ניתוח מוז באף לפני כ - 3 חודשים ואומנם הפצע סגור אך האיזור אדום וממש לא נראה טוב. אני עושה שימוש בקלוקוט ובלילה יריעות סיליקון אך זה עדיין אדום. כמה זמן לוקח לזה להיסתדר - האם הטיפול הנל אכן יכול לסדר את העור או שחייבים טיפול לייזר או משהו כזה?
בנוסף האם מומלץ אחרי מריחת קלוקוט לשים פלסטר על האיזור גם כדי להגן עליו וגם שיהווה מעט לחץ כדי למנוע צלקת בולטת (כמו מה שעושה יריעת הסיליקון שלא ממש אפשרי לשים אותה במשך היום) או שזו טעות וזה רק מאט את ההחלמה?
האם חומצות כמו חומצה לקטית או אזלאית יכולות לעזור או שרק יכולות להרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי מוהס - תגובה
ד``ר לי-און גלעד04/11/2015אדמומיות לאחר 3 חודשים מניתוח יכולה להיות אם כי זה באמת די הרבה זמן. ייתכן שיש בעיה אחרת כגון סבוראה או רגישות למגע עם משהו שאת שמה כמו הפלסטר.
בכל אופן - מריחה של סיליקון ג'ל כמו קלוקוט ממצה את האפקט לאחר 3 חודשים, אין טעם להמשיך מריחה מעבר ל- 3 חודשים.
מציע שתפני לבדיקה לרופא עור או לרופא המנתח (במיוחד אם הוא רופא עור).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)