מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה יש לי בציפורן?דור29/10/2015
שלום יש לי במשך שנה וחצי לפי דעתי פטרת ציפורניים , עשיתי בדיקה ובבדיקה נאמר כי אין לי פטרת ציפורניים , לפני יומיים צץ לי מתחת לציפורן פס שחור דק באורך סנטימטר וזה קצת מלחיץ
היתי שמח לחוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ישלי בציפורנים
דור29/10/2015זו התמונה השניה, ( התמונות לאחר ששמתי טיפות)
בבדיקות נאמר כי אין לי פטרת ציפורנים
אך זה נראה שיש וגם יש לי פס שחור מתחת לעור באורך סנטימטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ישלי בציפורנים - תגובה
ד``ר לי-און גלעד31/10/2015לא יודע למה אתה מתכוון. התמונה לא מדגימה באופן מספיק ברור את הממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא שלי- מודאגת!!!נטלי23/10/2015
שלום רב
אבי עבר לפני חצי שנה הוצאת נגע שתוצאת הביופסיה שמדובר בSCC- סקוואמוס סל קרצינומה,תוך 24 שע פיתח ספסיס על רקע סטפילוקוק ואושפז לשבוע עם קלינדמיצין IV והמשך בבית.יש לציין כי אמרו שהפצע נקי. לפני כחודש מישש בלוטה במפשעה והוחלט לנתחו ב15/10 , עבר ניתוח במפשעה שבו הוציאו בלוטת לימפה נגועה ועוד אחת וטענו שהאזור נקי. לצערי גם הפעם תוך 24 שע הפצע הזדהם ושוב קיבל קלינדמיצין IV ושוחרר. התקבלה גם הפעם הביופסיה שמדובר בSCC. שאלותי ברשותך?
1)אם הפצע לפני כחצי שנה היה נקי איך זה שהופיע שוב במפשעה?
2)האם הזמן שעכשיו "מבזבז" עקב הזיהום ולא עובר הקרנות ...האם זה זמן קריטי שבו יכול בינתיים הגידול להגיע למקומות אחרים?
3)כמה זמן אחרי זיהום החתך ממתינים כדי לבצע הקרנות?
4)האם יש דרך להיות חכם יותר מהגידול ולהקדים אותו על ידי בדיקות? כלומר לתפוס אותו לפני הופעת הסימפטומים?
תודה רבה מראש
שבת שלום
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא שלי- מודאגת!!! - תגובה
ד``ר לי-און גלעד27/10/2015SCC גרורתית היא גידול לא שכיח ועלולה להיות אלימה. המצאות גרורה בבלוטות הלימפה מצדיקה בירור נרחב בהדמיה ובהמשך טיפול מכוון למוקדים אם וכאשר (נקווה שלא) יימצאו. אין דרך להעריך את משמעות "בזבוז" הזמן עקב הזיהום אבל אין ברירה, צריך להבריא מהזיהום כדי להמשיך בטיפול.
לצערי גם כאשר מקבלים תשובה שהגידול הוצא בשלמותו - מדובר בתשובה עם שיעור קטן של תוצאות שליליות כוזבות - ז"א שהגידול כן הצליח להתפשט מעבר לגבולות הכריתה והדבר לא התגלה בבדיקה הפתולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי בעור לזלבוראףאיריס17/10/2015
אמי מקבלת זלבורף מזה כ- 5 שבועות כטיפול למלנומה גרורתית סוערת,
התגובה בעור קשה,שלפוחיות בולטות ועור מחוספס עם גרד קשה, הקנאביס מרגיע מעט את הגירוד, מישהו יודע איך להסתדר עם הגידולים הקטנים בעור?
שנוספים לה כל יום חדשים,,,
אשמח לכל מענה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי בעור לזלבוראף - תגובה
ד``ר לי-און גלעד19/10/2015יש לפנות לרופא עור - או לאונקולוג שלה - ייתכן שהנגעים שאת מתארת הם קרצינומות תאי קשקש שעלולות להופיע כתופעת לוואי של הטיפול ודורשות טיפול מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור מתקלףמיה2913/10/2015
שלום, אמי בת 68 בעלת עור בעיר ונים דם מתחת לעין, ליד הנים דם התקלף לה העור לפני כחודש אך לפני כשבועיים נראה שהעור חזר לעצמו, ואין כרגע קילוף, האם עדיין יש סיבה לדאגה ?? והאם עדיין יש סיבה לפנות לרופא עור למרות שנראה על פניו שהעור חזר לעצמו?? אודה מאוד לתשובתך הדחופה,(יש לציין שאת הנים דם יש לה זמן רב מאוד.. אז נראה לי פחות מדאיג ולכן יותר מדאיג הקילוף עור שהיה לידו. אשמח לשמוע דעתך.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור מתקלף - תגובה
ד``ר לי-און גלעד19/10/2015בכל מקרה לפי מה שאת מתארת - רצוי שאמא שלך תיבדק ע"י רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חן מתחת לעיןד``ר ניר נתנזון03/10/2015
שלום גדלה לי נקודת חן מתחת לעין ואני מפחדת שהיא תגדל ? היא תגדל?
ועוד רציתי להסיר אותה כדי לא לתת לה לגדול , ויש לי עור מאוד רגיש ודקיק מתחת לעין , האם זה ישאיר צלקת ? (קראתי שלשים שום רק על נקודת חן כל יום אחרי כמה פעמים זה יתייבש ייפול האם נכון? )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/10/2015עד כמה שניתן לראות מהתמונה לא מסוכנת ולא צריך לטפל. בטח לא למרוח שום ליד העין. בכל מקרה אם מדאיגה אותך ממליץ לפנות לרופא עור שיבדוק בעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןהמודאגת29/09/2015
שלום ד"ר,
בת 17, יש לי נקודת חן בבטן. קצת בולטת ובאמצע הנקודה יש נקודה כהה יותר.
האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/10/2015אולי. אין דרך לומר בלי תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה חשודהניסם28/09/2015
שלום רב
אני בחור בן 26, היום לאחר תספורת שמתי לב כי צמחה לי שומה חדשה בראש. השומה לא מגרדת ולא מדממת. יכול להיות שהשומה שם מזמן פשוט היום עשיתי קרחת.
בבדיקות דם תקופתיות שעשיתי לאחרונה הספירות דם היו תקינות.
האם השומה חשודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה חשודה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/10/2015קשה מאוד לענות תשובה מהימנה על סמך תמונה באיכות כזו. נראית שפירה עקרונית אבל יש לבצע בדיקה בעין אצל רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומהליאונורה25/09/2015
שלום ד״ר,
לפני כחודש אובחנתי עם מלנומה לאחר כריתת נבוס בגב. בוצעה הרחבה לשוליים ברוחב 1ס״מ. תוצאות הביופסיה הראשונה מצורפות.
נשלחתי לבדיקת ct בטן אגן וחזה, נמצאה ״נקודה קטנה באדרנל שמאל״ . למה הכוונה? אני מבינה שקיים קשר בין מלנומה לגרורות באדרנלים.
מלבד זאת נכתב כי נראה תהליך ציסטי בפתח האגן, ככל הנראה שחלות(אני לאחר כריתת רחם, וחצוצרות מסיבות אחרות).
יש לי תור לאונקולוג רק בעוד כ-3שבועות. אני במתח ומאוד מבוהלת מכך שאולי עליי לזרז תהליכים.
האם מומלץ לעשות בדיקת MRI בנוסף?
אשמח לחוות דעתך
תודה רבה
ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד27/09/2015לפי נתוני הפתולוגיה הנגע שהוסר הוא עם פרוגנוזה מצויינת. אין סיבה ללחץ ואין דחיפות כרגע. לא נרא. לי שיש קשר לנקודה באדרנל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. חג שמח!
ליאונורה01/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהלי18/09/2015
שלום דוקטור,
אני בת 40,
לפני כשבוע הבחנתי בסוג של נקודה, פיגמנט בולט קצת מתחת לירך.
4 מ״מ
הרופאה עשתה לי ביופסיות גילוח.
רציתי בבקשה לדעת מדוע לדעתך היא עשתה ביופסיות גילוח ולא ביופסיה מעמיקה יותר בהתאם לממצא ולגיל שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד20/09/2015לטכניקת הביופסיה הזו יש יתרונות וחסרונות, היא משאירה צלקת מינימאלית, קלה לביצוע ודורשת מינימום זמן מהרופא המבצע אבל לפעמים עלולה לפספס ממצאים עמוקים יותר. בעיקרון ההצלחה של הביופסיה הזו תלויה במיומנות הרופא המבצע ובכך שהפתולוגי יהיה מודע לטכניקה ולחסרונותיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
לי20/09/2015קודם כל תודה על המענה
רק רציתי לשאול למה הכוונה ״ממצאים עמוקים יותר״?
האם זה יכול לאבחן מלנומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי - תגובה
ד``ר לי-און גלעד21/09/2015עקרונית אפשר גם לאבחן מלנומה אם כי יש בהחלט יותר סכנה לפספס את האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מוהסחן17/09/2015
אבחנה scc lt scapha
שלום רב
אבי בן 75 עבר ניתוח זה במכתב השיחרור נכתב
לאחר 2 סבבים 3 חתכים נמצאו השוליים נקיים מגידול
האם עלי להבין שהגידול לא היה שפיר?
נתבקשנו לחזור בעוד שבוע להורדת התפרים
אבקש הסבר לאבחנה שניתנה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מוהס - תגובה
ד``ר לי-און גלעד20/09/2015הוסר בשלמותו גידול של סרטן תאי קשקש - זהו נגע ממאיר אך כריתה שלמה היא לרוב הטיפול היחיד הנדרש. ניתוח מוס מבטיח זאת בד,כ בוודאות של 99%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חן25/09/2015האם המחלה היא תורשתית? אנחנו נמצאים בקבוצת סיגון?
האם יש לבדוק איזורים אחרים בגוף מלבד איזור הפנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/10/2015רצוי לבצע דיקה כל גופית למרות שהאזורים המועדים הם בעיקר אזורים חשופים לשמש.\
סיכון יחסי מעט מוגבר מכלל האוכלוסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקר מלנומהאנה03/09/2015
שלום יש לי שאלה איך להכנס למחקר מלנומה בארץ לבן אדם מחול שהוא לא אזרח ישראלי?? שאלה כשורה למחקר מלנומה לא גרורתית שבקרוב מתחיל בשיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחקר מלנומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/09/2015מציע שתפני לפרופ' שכטר משיבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסית פאנץ להבחנתה מלנומה.משה31/08/2015
האם קיים סיכון בביצוע ביופסית פאנץ קטנה במרכזו של נגע שטוח כדי לשלול מלנומה? הכוונה לסיכון להחדרת תאים נגועים לזרם הדם במהלך הפעולה! (שמעתי למשל שבאזורי קעקוע קיים חשש כזה). האם ביופצית שייב עדיפה על פאנץ? הכל כמובן בהנחה שבסוף אולי תמצא מלנומה.
תודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסית פאנץ להבחנתה מלנומה. - תגובה
ד``ר לי-און גלעד31/08/2015לא חושב שיש איזשהי הוכחה שאחת יותר/פחות מסוכנת מהשנייה. הסכנה היא שבשייב עלולים לפספס את טיבו האמיתי של הגידול וזה כבר יגרום לצרות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומה בעורשרי23/08/2015
אבי בן 82 , לאחרונה נשלח לביופסיה שנלקחה מהקרקפת בראש בגלל נגע יחיד.
תשובת הביופסיה:
Finding consistent with large cell B cell lymphoma Cd20 positive
index ki57 is20
האם זו לימפומה מסוג איטי?
קראתי מאמר על לימפומת תאי T מסוג מיקוזיס פונגואידס - שהיא איטית ומטופלת מקומית.
האם גם לימפומת תאי B היא איטית?
האם ניתוח הנגע יועיל? או שיביא דוקא להתפרצות של הלימפומה בעוד מקומות בעור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה בעור - תגובה
ד``ר לי-און גלעד23/08/2015בגדול לימפומות תאי B יכולות להיות יותר אלימות. מאחר שאינני אונקולוג אינני יכול לתת תשובה מוסמכת. צריך לפנות לפורום אונקולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבשר שלי בוער, הכל התחיל מגירודZRZ19/08/2015
לפני כאיזה שלוש חודשים החל אצלי גירוד מסתורי ופתעומי באיזור מסוים בזרוע השמאלית, זה גירד כאילו מגרד מעקיצה, באיזור מסוים אבל לא היה שום סימן לעקיצה או נפיחות של עקיצה, הגירוד המוזר החל להמשיך שבועות, בסופו של דבר הופיעו כמה אבעבועות קטנטנות באיזור הגירוד עם טיפת מוגלה ירקרקה בחלקן אך רובן כבר נעלמו. אחרי כמה זמן הרגשתי ששני הזרועות שלי החלו לבעור, כאילו משהו בוער בתוך הבשר כבר מתחת לעור, ואז זה עבר לשאר הגוף, בעיקר ללחיים העליונות והשוקיים. והמקום בו זה הכי בוער זה שני הזרועות, הזרוע הימנית גם החלה לקבל גירוד במקום דומה אבל ממש קצת בהשוואה לזרוע השמאלית. שמתי לה שנייתה לי פרנויה מוגברת ורגישות לחום, הרמות של ההרגשת הבעירה משתנות, זה מוקל בעיקר כשמודלף מזגן בבית ומוחמר כשאני מבלה כמה זמן בחוץ מתחת לשמש ואז חוזרת ואני מרגישה שהבשר בוער, לפעמים אני מרגישה צורך לרחוץ את הזרועות במיים קרים או לשים עליהם קרח. האיזורים הנגועים עצמם לא מורגשים חמים במיוחד אבל אם לגעת בהם עם כף יד למשל שיש בה חום גוף די גבוה אז אני מרגישה יותר לא נעים מכרגיל. אני לא מבינה מה יש לי ואיך קיבלתי את זה, הבשר מרגיש דלקתי ובוער, יש לכם מושג מה זה יכול להיות? איזה בדיקות אני אמורה ללכת לעשות כדי לברר גם כן? אני גם מרגישה מן הפרעה בנשימה, אולי זה בא מפחד.. תעזרו לי בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר לי-און גלעד23/08/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מוזרן19/08/2015
שלום, עלי לעבור ניתוח מוז בפנים יש רופאים שאומרים שהם עובדים בצמוד עם פתולוג ויש כאלו שאומרים שהמנתח צריך לבדוק את הפתולוגיה. לפי מה שקראתי ההגדרה הפורמלית היא שהמנתח הוא בודק את הדגימה אבל האם זה באמת משנה או שזו רק פורמליות האם לא יותר הגיוני שמי שהמומחיות העירית שלו היא פתולוגיה עם ניסיון הרבה יותר גדול מזה של מנתח אפילו אם עבר השתלמות בנושא הוא זה שיבדוק את הדגימה או שיש עדיפות לזה שהמנתח בודק ביגלל סיבות נוספות? זה ממש לא ברור ונשמע שהכל פרוץ כי גם בבתי חולים חלק אומרים שעושים ניתוחי מוז עם פתולוג ולחק מדגישים שהכירורג הוא הפתולוג ובשני המקרים ניקרא הניתוח מוז - האם אפשר לעזור לייעץ ולעשות קצת סדר בבאלגן - מה עדיף באמת (אם זה בכלל משנה ואם כן האם אין פה הטעייה של החולים?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מוז - תגובה
ד``ר לי-און גלעד19/08/2015כרגע הכנסת אותי לשדה מוקשים אבל בוא נפרק את הפצצה.
ההגדרה של ניתוח מוס היא שהמנתח הוא הפתולוג - ובאנגלית "One brain". הסיבה היא שבתקשורת בין הרופא לפתולוג יכולות להיות בעיות שיגרמו לכך שהמיקום המדויק של גידול שנשאר בעור אחרי שלב בניתוח המוס - לא יעבור בבירור בין הפתולוג למנתח וכתוצאה השלב הבא לא יהיה במקום, ובדיקה פתולוגית של הרקמה שתוצא מהמיקום השגוי עלולה לתת תשובה שגויה כאילו אין יותר גידול ואז הניתוח יסתיים כאשר נשאר גידול בעור.
בניתוח מוז אמיתי יש סכמה מוסכמת של טיפול ברקמה ע"י מנתח המוז וע"י הטכנאי שחותך אותה לקראת הבדיקה המיקרוסקופית. הסכמה הזו כוללת סימונים מדוייקים של הרקמה בצבעים ובסימונים נוספים המאפשרים למנתח שהוא גם הפתולוג לזהות במדוייק את הרקמה שהוציא ואת האוריינטציה, הטופוגרפיה והקשר בינה ובין הפצע שהותיר בגוף החולה. כך יובטח שיזוהה במדוייק מיקום של גידול שנותר ברקמה והוא יוסר בשלמות או בוודאות הכי גבוהה שאפשר.
לגבי המומחיות - אין ספק שפתולוגים שזה מקצועם יודעים פתולוגיה מצויין. יחד עם זאת הם לא נולדו עם הידע הזה - הם רכשו אותו בהתמחות כאשר ברוב המקרים המומחיות שלהם היא בחתכים ומבני רקמה שמגיעים באוריינטציה שונה מזו שמופקת בניתוחי מוז, דבר שעלול לגרום גם לפתולוג מנוסה שאינו מומחה בפתולוגיה של ניתוחי מוז - לטעות בפרשנות.
לעומת זאת - מנתח מוז מומחה - כזה שעשה אלפי ניתוחים במסגרת הכשרתו - מכיר את הרקמה והחתכים המופקים בניתוח מוס הרבה יותר טוב מפתולוג שאינו מומחה בשיטה ולכן מסוגל ויודע לזהות את הגידולים השכיחים עימם הוא עובד יום יום.
גם מנתח מוס מומחה - יכול וצריך להתייעץ עם פתולוג תוך כדי הניתוח כאשר הוא נתקל ברקמה או מבנים היסטולוגיים שאינם מוכרים לו.
למעשה, הכירורגים שמבצעים "ניתוחי מוז" שאת ההיסטולוגיה שלהם מבצע פתולוג (אפילו אם הוא מנוסה ומומחה בהיסטולוגיה של מוז) מבצעים בעצם ניתוח עם בקרה של חתכים קפואים, זה לא ניתוח מוז, זה לא באיכות ולא ברמה של ניתוח מוז שמבוצע ע"י מומחה לניתוחים אלה, וזו עם כל הצער הטעייה של הציבור תוך כדי ניצול לרעה של תמימות הציבור לצורך קבלת תמורה המתאימה לטכניקה של ניתוח אחר מזה שבוצע בפועל. אתה מוזמן להכנס לאתר שלי ולצפות שם בעלון הסבר על השיטה שיבהיר את הדברים עוד יותר.
שיהיה לך לבריאות ובהצלחה
ד"ר גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח מוז
רן19/08/2015תודה רבה על ההסבר המעמיק. איך אתה מסביר שאפילו מוסד רפואי גדול כמו בית חולים (וולפסון) כותב שהוא מבצע ניתוחי מוז כאשר יש פתולוג צמוד - אם בהגדרה זזה לא באמת ניתוח מוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח מוז - תגובה
ד``ר לי-און גלעד19/08/2015בישראל אין הגדרה רשמית של ניתוח מוז או התמחות פורמאלית המחייבת כדי להגדיר מיהו מנתח מוז ומשרד הבריאות נמנע מהסדרת הנושא, התנהגות שמותירה פרצות שאותן מנצלים גופים ורופאים שונים כדי להציג מצג שווא.
בפועל לא מעט מהמנתחים המציגים עצמם כמנתחי מוז בארץ היו נקנסים ומאבדים את הרישיון שלהם בעוון הונאה לו היו עושים זאת בארה"ב - מולדת ניתוחי המוז.
שים לב שמנתח שמבצע ניתוחי מוז לפי עקרונות ניתוחי המוז ויושב עם פתולוג במיקרוסקופ על התכשירים ההיסטולוגיים יכול להיות מנתח מוז גם לפי הגדרה. ההגדרה מחייבת שהמנתח יבדוק בעצמו את הרקמה ולא יעביר אותה לאדם אחר (גם אם הוא פתולוג) לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)