מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודת חן לא סימטרית ולא עגולהד``ר ניר נתנזון05/07/2015
הבחנתי אצל ביתי בת ה14.5בנקודת חן שלא נראית לי סימטרית וגם לא עגולה. הלכתי לרופא עור והוא טען שאין מה לדאוג כי צבע נקודת החן לא שחור. הוא הסתגל במבירות בדרמסקופ כי אני קצת נידנדתי בקשר לזה שזה לא סימטרי. הוא חזר וטען שכל עוד הצבע הוא חום בהיר ולא כהה אין מה לדאוג. האם הוא צודק? אני לא רגועה.
צירפתי תמונה.
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/07/2015איכות התמונה לא מאפשרת התייחסות אובייקטיבית אבל עד כמה שאני יכול לרואת מתמונה כזו נראה לי שהשיפוט של הרופא שלך נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלולה מדממת- דחוף!גל02/07/2015
שלום, אני בת 21 בריאה. לפני חצי שנה רופא בדק את הפלולה שלי שנמצאת על הגב. הוא ציין: "נבוס דרמלי עם מרכיב וסקולרי, גודלו 6 מ"מ, שפיר קלינית ודרמסקופית, אין אינדיקציה כעת להסרה". הפלולה הייתה אז בצבע חום בהיר, בולטת מעל העור.
לפני כחודש וחצי הבחנתי כי הפלולה שינתה את צבעה לשחור. קבעתי מיד תור לרופא הבעיה היא שהתורים רחוקים. בשבוע האחרון הפלולה התנפחה מאוד עד כדי כך שהיא מדממת. אני מצרפת תמונה בה רואים את דימום הפלולה.
מה לדעתך קרה לפלולה בזמן הזה? למה היא מדממת? האם צריך לחבוש את המקום?
האם לדעתך ניתן להמתין בשקט לתור או שזה דחוף וצריך לגשת מיד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלולה מדממת- דחוף! - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/07/2015לאור השינוי בנק' החן רצוי להסירה בהקדם.
מציע שתפני בהקדם לרופא עור/כיר' פלסטי שיסיר את הנקודה.
ייתכן שמדובר בכלל בנגע ווסקולארי שפיר מלכתחילה אבל אין אפשרות לומר בוודאות על סמך התמונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מפסוריאזיס שנים רבות...נגע חשרחלי01/07/2015
בגוף המצב השתפר עם הזמן...אפשר להגיד שנשאר לי קטע עקשן בשוק אחד.
באמצע של החלק עם פסוריאזיס יש משהו עגול ו קשה...כשהוא רגוע כל המסביב רגוע...זה כמו הר געש...כהוא מתחיל לגרד,כל המסביב הופך לאדום עם קסקסים...הרופא עור שלח אותי לביופסיה של הנגע..השאלה שלי...דרך ביופסיה אפשר לגלות אם זה פסוריאזיס או משהו אחר?
תודה מראש לדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מפסוריאזיס שנים רבות...נגע חש - תגובה
ד``ר לי-און גלעד02/07/2015ביופסיה בהחלט יכולה לתת אינפורמציה חשובה שתעזור להחליט כיצד לטפל בנגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיספלסטיק נבוסאביבית01/07/2015
שלום,
לפני כחודש צצה לי נקודת חן חדשה חומר בין האצבעות בכפות הרגליים, אתמול ניגשתי לרופאת עור אשר הפנתה אותי דחוף לרופא מומחה לתיאום תור לניתוח, באבחנה רשמה "דיספלסטיק נבוס" אני קצת לחוצה ומבולבלת.....האם ייתכן כי מדובר בנקודה סתמית? או שאני צריכה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיספלסטיק נבוס - תגובה
ד``ר לי-און גלעד02/07/2015אין לכינוי שום משמעות ואין סיבה להכנס ללחץ. אם רופאת העור חושדת שצריך להסיר את הנקודה - צריך להסיר אותה ולראות מה ההיסטולוגיה שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם השומה מחשידה?אמה28/06/2015
יש לי שומה בצבע ורוד, היא בצורה עגולה יחסית ובולטת.
הקוטר בערך 4 מ"מ.
כמו כן, במרכזה מופיע עיגול קטן בצבע חום כהה.
כלומר היא מורכבת משני צבעים.
לפעמים מגרד לי בקרבתה, אך היא עצמה לא מגרדת.
האם זה מסוכן? מחשיד?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף תמונה
אמה28/06/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף תמונה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/07/2015לא כתבת היכן הנגע מצוי.
על סמך הצילום ייתכן פטמה נוספת.
בכל מקרה לא נראה חשוד/מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמונה נוספתsea27/06/2015
בוקר טוב ד"ר. תודה על התשובה הזריזה עדיין מוטרדת ובלחץ. מעלה תמונות נוספות מקדימה. לפיכך האם ההסרה סובלת דיחוי או שעלי להיות בלחץ.
אודה לתגובתך. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד14/07/2015לא רואה סיבה להיות בלחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך נגע חשודsea27/06/2015
בוקר טוב ד"ר. תודה על התשובה הזריזה עדיין מוטרדת ובלחץ. מעלה תמונות נוספות מקדימה. לפיכך האם ההסרה סובלת דיחוי או שעלי להיות בלחץ.
אודה לתגובתך. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך נגע חשוד - תגובה
ד``ר לי-און גלעד27/06/2015התמונות האחרונות לא בפוקוס. עדיין רושם שמדובר בנגע שפיר אבל לא מבוסס על צילומים שמאפשרים לתת תשובה חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע חשודsea26/06/2015
שלום רב ד"ר. הנני בת 40 פלוס בעלת שומות רבות עור בהיר יחסית. הופנתי לכירורג פלסטי ליעוץ בנוגע ל 2 שומות 1) נמסר עי הכרורג בקרקפת שפיר. לגבי השניה שמצב תמונה נמסר נגע ללא הגדרה ספציפית, גם חל בה שינוי ובצורה ואולי בצבע. הוזמנתי להסרת 2 הנגעים בעוד כחודש אצל הכירוג. האם עלי להיות מוטרדת מהנגע שלא צויין (צורפה תמונה) . בנוסף ההסרה אמורה להתבצע כשבוע לפני נסיעה לחו"ל. האם יש צורך לעשות ההסרה בהקדם או ניתן להמתין. האם מסוכן... ואם ניתן ומומלץ לנסוע לחו" ל עם תפרים. נסיעה של שבוע. ההסרה תתבצע כשבוע לפני הנסיעה. תודה מראש. שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע חשוד - תגובה
ד``ר לי-און גלעד26/06/2015על סמך התמונה לא נראה מסוכן אבל זה בערבון מאוד מוגבל לאור העובדה שהתמונה היא רק מהצד.
לא ממליץ על ניתוח שבוע לפני נסיעה לחו"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא חשוד על הפדחתולדי19/06/2015
שלום דוקטור לי-און,
אני פונה אליך לפי בקשתו של אחי, בן 44.
לפני כשנה גדלה אצלו גולה על הפדחת, אך הוא התעלם ממנה, ופנה לרופאת עור רק עכשיו.
לאחר בדיקה באמצאות דרמטוסקופ, הרופאה מצד אחד רשמה ברשימת האבחונות "Benign skin tumor", אך מצד שני בפירוט היא רשמה "חשש ל-NMSC" ואחי הופנה לחירורג פלסטי לצורך הסרת הנגע.
כירורג פלסטי בדק את הנגע, אמר שהוא לא יודע מה זה יכול להיות, אך לטענתו לא כדאי להסיר את הנגע בשלמותו כי הוא גדול מידי (כ-1.5 ס"מ), אלא לקחת ביאופסיה. יש לו תור לביופסיה לעוד 3 שבועות.
אני מצרף תמונה של הממצא. מצטער על האיכות, זה המקסימום שיכולתי להוציא מהמצמה.
השאלות שלי:
1) האם לדעתך כדאי לנו להתעקש על הסרת הנגע בשלמותו, או שאפשר להשלים אם הגישה של קודם ביאופיה ואז להחליט?
2) האם לדעתך עלינו לחפש רופאים פרטיים על מנת לזרז את התהליך, או שאפשר להמתין ולעשות הכל דרך קופת חולים? עד כמה המצב נראה לך דחוף?
נכון לעכשיו אנחנו באי-וודאות מוחלטת ולא יודעים איך עדיף לפעול.
תודה מראש,
ולדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא חשוד על הפדחת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/06/2015אין לי שום אפשרות לקבוע אבחנה על סמך הצילום שצירפת. אני מעריך שמדובר בנגע שפיר ולכן הגיוני להסתפק בביופסיה אבחנתית ורק אז להחליט אם לבצע הסרה שלמה שבמקרה של ממאירות תחייב גם כריתת שוליים רחבים ותותיר פגם אסטטי גדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן דיממה ונפלהד``ר ניר נתנזון19/06/2015
שלום דוקטור.
נקודת חן התחילה פתאום לדמם ונפלה. עכשיו יש פצע במקום הנקודה, האם יש סיבה לדאגה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן מדממת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/06/2015כשנק' חן מדממת עצמונית תמיד יש מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם נקודת חןאבי17/06/2015
שלום לפני יומיים שמתי לב לשטף דם בגודל של נקודת חן על האצבע ולא קיבלתי שום מכה השאלה אם להמתין שזה יעבור או לבדוק מיד ומה זה יכול להיות ניסיתי לצלם עם הסלולרי אך התמונה יוצאת מטושטשת משום אשמח על העזרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם נקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד18/06/2015בלי לראות קשה לי להתייחס. אם אינך משוכנע שזה שטף דם פנה לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שחורה ליד הציפורן ברגלאדם17/06/2015
עכשיו שמתי לב אליה. מדובר באצבע ליד הזרת ברגל השמאלית, מצורפת תמונה.
אשמח אם ניתן לדעת מה זה ע"פ התמונה, אם יש צורך לפנות לרופא עור והאם בדחיפות.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה 2
אדם17/06/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 8 לקבל קצת יותר פרספקטיבה
אדם17/06/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה נוספת
אדם17/06/2015לאחר שעשיתי לאצבע ייבוש ושפשפתי מעט עם נייר (מתוך מחשבה שאולי היובש/קילוף שמופיע מסביב לנקודה יעזור איכשהו לאבחון).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם צריך
אדם17/06/2015במידה וצריך תמונה קרובה יותר, אנא כתוב ואעלה בהתאם. לחלופין, אוכל לשלוח את התמונות באיכות המקורית למייל שתציין כך שיהיה אפשר לעשות זום (התמונות שמעלים לאתר עוברות כיווץ עצום בגודלן (ובכך- באיכות שלהן) ולכן אם תנסה לעשות זום לתמונות הללו זה יהיה לא ברור בעליל).
שוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם צריך - תגובה
ד``ר לי-און גלעד18/06/2015הנקודה נראית מעניינת אבל אני לא יכול לומר עליה יותר מזה בלי בדיקה דרמוסקופית.
אתה יכול לשלוח למייל שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתייםדוריאן13/06/2015
היי, האם זה מספיק למרוח קרם הגנה לפנים על השפתיים על מנת להגן עליהם מפני השמש כאשר נחשפים לשמש לכמה שעות בים, או שעליי להשתמש במוצר ספציפי ומיוחד לשפתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפתיים - תגובה
ד``ר לי-און גלעד18/06/2015אפשר למרוח גם קרם רגיל של עור אבל הכפתורים יותר מתאימים ונוחים לשימוש וגם בריאים יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומות מדאיגותאין שם13/06/2015
שלום רב,
לאחרונה שמתי לב שיש לי שתי שומות מדאיגות על הגב
אשמח לחווד משום שהתור שנקבע לרופא עור עוד רחוק
ואני ממש בלחץ;(
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה נוספת
אין שם13/06/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומה נוספת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד15/06/2015איכות התמונות אינה אופטימאלית ולכן למרות שנראות שפירות מדובר ברושם בלבד ולא באבחנה חד משמעית. ממליץ על בדיקה ע"י רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן אדום על הפיןמודאג13/06/2015
שלום דוקטור, לפני שבוע וחצי הופיע לי פצעון כזה על הפין, הוא לא כואב, השאלה האם זה אמור להוות סימן לדאגה ?צילמתי בתקריב שיהיה לך קל יותר ליעץ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת
מודאג13/06/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד אחת
מודאג13/06/2015בגדול הפצעון לא מפריע לי... האם זה נראה לך משהו מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד אחת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד15/06/2015לצערי איכות התמונות למרות ההגדלה והפוקוס אינה מאפשרת תשובה עניינית. צריך בדיקה בעין. על פניו לא נראה משהו מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)