מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאפרת18/08/2014
האם לאחר הסרה כירוגית עם תפרים של נקודת חן מותר להתקלח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד19/08/2014תלוי באיכות וסוג הסגירה. בתפירה רגילה אני בעיקרון ממליץ להמתין 3 ימים ורק אז מאפשר לרחוץ המקום במיים וסבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה על כף הרגלroi16/08/2014
שלום רב,
היום שמתי לב שעל כף הרגל שלי יש נקודה בצבע חום-אדום,
קוטרה כחצי סנטימטר. צורה עגולה וגבולות לא ברורים.
אין לי כאב או גירוד באזור הזה. לא זכורה לי מכה, דקירה או עקיצה.
האם עלי לגשת לרופא עור שיבדוק את זה או שאפשר לתת לזה זמן לראות אם זה עובר מעצמו? - אם לחכות, כמה זמן?
תודה רבה, שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה על כף הרגל - תגובה
ד``ר לי-און גלעד16/08/2014כמובן שאי אפשר לקבוע דבר לאור התיאור הלא ספציפי ולכן מציע לקבוע תור לרופא ואם זה לא יעבור ללכת לפגישה.. אם זה יעבור - לבטל את התור -אבל לא ברגע האחרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות מוזרותיעל15/08/2014
היי, אני בת 17 וחצי ולפני כמה ימים הופיעו לי כמה נקודות קטנות על העור בצבע אדמדם
אני קצת לחוצה מהן ואני אשמח למענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות מוזרות - תגובה
ד``ר לי-און גלעד16/08/2014לאור איכות התמונה הירודה אין להתייחס לקביעה שלי שקרוב לוודאי לא מדובר במשהו מסוכן אלא כאל התרשמות חלקית ומוגבלת. יש לפנות לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבשושיותיעל15/08/2014
שלום, אני בת 16 ולאחרונה הופיעה לי גבשושיות מוזרה בעור צמודה לנקודת חן שלא הופיעה קודם. האם זה יכול להיות מסוכן ? מצורף קובץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבשושיות - תגובה
ד``ר לי-און גלעד19/08/2014אי אפשר לומר דבר על סמך איכות תמונה כזו. בכ,ז לא נראה מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מה לחשוש ?ארז13/08/2014
שלום
עד לא מזמן היה לי מעין גידול קטנטן על העור
(לא יודע מה המינוח הרפואי, מעין פרונקל קטן).
לפני שבוע בערך שיחקתי איתו מתוך שעמום וקצת תלשתי אותו
(הוא נשאר תלוי אבל מנותק חלקית). אתמול תלשתי את החלק שנותר
תלוי שהיה אדמומי מעט.
היה קצת דימום, שמתי פלסטר ועכשיו יש שם רק תזכורת בדמות פצע קטן.
השאלה היא האם אני אמור לדאוג מהסרה עצמית שכזו,
האם עצם התלישה עשויה לחולל משהו מזיק או שזה כמו
כל פצע, שרק יש לדאוג שלא יזדהם.
אציין שלמיטב ידיעתי זה משהו שהיה לי זמן רב (אולי תמיד, לא יודע)
ושיש לי עוד כמה כמותו, חלקם גדולים יותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש מה לחשוש ? - תגובה
ד``ר לי-און גלעד14/08/2014קרוב לוודאי שאין סיבה לדאגה. אם לא מחלים/משתנה, פנה לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת bcc ומאק אפ- אפרתאפרת09/08/2014
בסוף חודש מאי השנה עברתי הסרת נגע bcc בשיטת מוס בלחי לכוון הצוואר
האם מותר לכסות את הצלקת שלאחר הניתוח באיפור ומאק אפ? אם כן ממתי? אודה לך על תשובתך אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת bcc ומאק אפ- אפרת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/08/2014בהחלט מותר אם יש צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוף הרים 110 כוכב יאירעוזיאל שני07/08/2014
שלום רב,
לפני כחודשיים הבחנתי בנגע באמה שמאל (טלאי חום/אדמדם), לאחר התייעצות עם רופא עור ביצעתי ביופסיה שמסקנתה הייתה שיש לי חשד למיקוזיס פונגודיס התחלתי.
הרופאים אינם בטוחים בהבחנה זו אך כפי הנראה גם מביופסיה שניה החשד למיקוזיס פונגודיס התחלתי אכן קיים.
הרופא רשם לי משחה בשם טבעדרם ואמר להשתמש בה פעמיים ביום למשך שבועיים. כבר לאחר כמה ימים אני רואה שהנגע הולך ונעלם.
רציתי לדעת את המשמעות, האם עדיין יש לי חשד למיקוזיס פונגודיס או לחלופין מכיוון שהנגע נעלם לאחר השימוש בטבעדרם יש לי אולי משהו אחר?
תודה רבה
עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוף הרים 110 כוכב יאיר - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/08/2014MF היא מחלה מאוד איטית, אינדולךנטית. מגיבה למריחה של סטרואידים ויכולה להעלם אך טבעה לחזור. זה שנעלמה אחרי המריחה לא מפתיע וגם כשתחזור ותופיע לא יפתיע. לא מתים מזה, מתים עם זה... לכל היותר מציק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צריך לדאוג משומה?רונית03/08/2014
לד"ר לי-און גלעד,
שלום רב.
לבתי בת ה-20 היתה שומה מאוד גדולה, על הגב. הוא היה חום כהה, וקטע שחור, עליו. הוציאו אותה בניתוח לפני כמה שנים, וב"ה היא היתה שפירה.
לפני כמה זמן, אופטומטריסטית עשתה לבתי בדיקת ראיה, והיא ציינה שיש לה שומה קטנה על העפעף של העין, נקודת חן, כזאת. גם לבעלי, יש נקודה כזאת המון שנים.
אף פעם לא התייחסתי לזה, האם זה מדאיג? זה משהו מאוד קטן, נגיד, קוטר של מ"מ או שני מ"מ, או שלוש. יש לה את זה המון שנים, זה נראה סימטרי וחום כזה. גם ביד יש לה משהו דומה, כזה המון שנים. אף פעם לא חשבתי שהשומות אלה הן בעיה,, כי הן כל כך קטנות ודי עגולות סימטריות, מה שהיה לה על הגב, בכלל בכלל לא היה דומה להן, הוא לא היה סימטרי והיה עליו נקודות שחורות. האם תוכל להסביר, מתי צריך לדאוג?
תודה רבה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי צריך לדאוג משומה? - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/08/2014בנגעים במימדים שאת מדברת עליהם לרוב אין סיבה לדאגה. יחד עם זאת יש מקום לבדיקה ח"פ עם דרמטוסקופ ע"י רופא עור ואז ניתן יהיה לקבל תשובה מוסמכת וברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם שחור בבוהן ברגלאסי31/07/2014
היי,
בן 30, כבר בערך חודש שיש לי כתם שחור בבוהן ברגל...לא נראה לי שהוא גדל אבל הוא גם לא מראה סימנים שהוא נעלם וזה כבר תקופה ככה.
הלכתי לרופא עור שלא ידע לומר אם זה המטומה או מלנומה ושלח אותי לכירוג פלסטי להוריד את הנגע תוך ציון בהפנייה שזה דחוף.
צירפתי תמונה למרות שזה לא איכות ממש טובה...כמה שאלות:
1. במידה וזה לא שטף דם, האם יש אפשרות שזה שפיר (כמו נקודת חן מתחת לציפורן)?
2. הרופא ציין שזה דחוף..כמה דיחוי זה סובל לדעתך? יש לי תור לעוד שבוע וגם זה רק לייעוץ עם כירורג פלסטי...האם ללחוץ על הקדמת התור?
אני ממש בלחץ מזה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם שחור בבוהן ברגל - תגובה
ד``ר לי-און גלעד03/08/2014אין לצערי שום דרך לאור איכות התמונה לתת המלצה.
הופעה חדה של כתם היא לרוב לא הדרך שבה מופיעה מלנומה ולכן יותר סביר שמדובר בהמטומה אבל שוב, או תמונה הרבה יותר טובה או בדיקה בעין - אחרת - אין אפשרות לחוות דיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחברה שלי יש נקודת חן קצת מוזרהשלום29/07/2014
רציתי לשאול האם יש צורך לדאוג ? תודה מראש ( מצורף תמונה ) . ויש לציין שיש לה הרבה נקודות חן בגוף וזו ספציפית קצת גדלה לאחרונה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחברה שלי יש נקודת חן קצת מוזרה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד30/07/2014איכות התמונה לא מאפשרת מענה ענייני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה במרכז הפדחתאמיר19/07/2014
שלום.
נראב לראשונה אתמול (גיל 65) אבל לא ברור מתי צץ.
אודה לתגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה במרכז הפדחת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד23/07/2014קשה מאוד לאבחן לאור איכות תמונה מוגבלת למדי. מציע שתנסו לצלם שוב יותר טוב - או שתפנו ישירות לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה מקרינת שמש ברכביוסי18/07/2014
שלום!
אני מחפש פתרון אפקטיבי לחסימת קרינת UVA ו-UVB בזמן נסיעה מרובה ברכב בשעות היום. חשבתי על חלונות כהים, אך אני לא כל כך בטוח שזה באמת חוסם את שני הסוגים המסוכנים של הקירנה.
האם ידוע על שיטות יעילות שניתנות להתקנה ברכב?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - נקודות חן על איבר המין הגברירותם12/07/2014
שלום, בשנה האחרונה גיליתי שתי נקודות חן על איבר מיני שלא היו שם בעבר, זה קצת מלחיץ אותי ורציתי לדעת אם אנזי צריך לדאוג, מצורפות תמונות של שתי הנקודות, תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן על איבר המין הגברי - תגובה
ד``ר לי-און גלעד14/07/2014לא ברור לי היכן הצילום.
בכל אופן, נק' חן חדשות על איבר המין עלולות להיות קונדילומה - שהיא מחלת מין מסוכנת לנשים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לבנים שורפיםאמיל11/07/2014
לפני מספר חודשים הופיעו לי קטמים שורפים בצוואר וגם נקודת חן בולטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים לבנים שורפים - תגובה
ד``ר לי-און גלעד14/07/2014איכות הצילום לא מאפשרת התייחסות עניינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מוזרה על הפטמהד``ר ניר נתנזון10/07/2014
שלום ד"ר,
יש לי שתי נקודות על החזה, אחת מהן על הפטמה. זו שעל הפיטמה נראית לי מוזרה וגם הבחנתי בה פתאום כך שאני חושד שהיא לא היתה שם עד לאחרונה או שהיתה וחל בה שינוי. האם לפי הצילומים אתה חושב שיש סיבה לדאגה ומה כדאי לי לעשות ?
נ.ב. אני הולך לביקורת אצל רופא עור של קופ"ח פעם בחצי שנה והפעם האחרונה שהייתי היתה לפני חודש וחצי בערך, אני לא זוכר ששמתי לב לנקודה על הפיטמה.
תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונה
בועז10/07/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תמונה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד14/07/2014עד כמה שניתן לראות מהתמונות (איכות סבירה אך עדיין מגבילה) מדובר בתופעה שפירה שנקראת Seborrheic keratosis ואין סיבה לחשש או דאגה. כמובן שתשובה זו היא בערבון מוגבל מאוד ומומלץ לפנות לרופא עור לבדיקה בעין כדי לוודא שאכן כך הדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן מוזרה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד14/07/2014עד כמה שניתן לראות מהתמונות (איכות סבירה אך עדיין מגבילה) מדובר בתופעה שפירה שנקראת Seborrheic keratosis ואין סיבה לחשש או דאגה. כמובן שתשובה זו היא בערבון מוגבל מאוד ומומלץ לפנות לרופא עור לבדיקה בעין כדי לוודא שאכן כך הדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)