מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן הפין - סרטן עור?מודאג09/06/2015
האם סרטן הפין הוא סוג של סרטן עור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן הפין - סרטן עור? - תגובה
ד``ר לי-און גלעד11/06/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן הפין - סרטן עור? - תגובה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד11/06/2015דוגמא לסרטן מסוג תאי קשקש SCC
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם הגנה בקרקפתיעקב09/06/2015
נאמר פה כי עליי בהחלט לשים קרם הגנה על הקרקפת כאשר אני נחשף לשמש, אבל כיצד אמרח קרם הגנה על הקרקפת כאשר יש לי שיער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם הגנה בקרקפת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד11/06/2015אם השיער שלך מלא - אין צורך לשים קרם הגנה על הקרקפת - רק כובע. כמובן שעכל אזורים חשופים וקרחים צריך למרוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בולטת, או שומה, על הקרקפתג07/06/2015
ד"ר שלום,
לפני מספר ימים הבחנתי בבליטה על הקרקפת מעט מעל ומאחורי אוזן ימין. אחרי שבדקתי (וביקשתי מקרוב משפחה לבדוק), ראיתי שזה נראה כמו נקודת חן בולטת וגדולה יחסית.
אני אומנם לא משוכנע ב-100%, אבל נראה לי שהיא לא הייתה שם לפני כן.
האם תוכלי להעריך במה מדובר (האם יש נקודות חן/שומות בולטות על הקרקפת)?
כמובן שיש לי תור לרופא עור, אך הייתי רוצה לקבל גם חוות דעתך נוספת.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן בולטת, או שומה, על הקרקפת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד08/06/2015עד כמה שניתן לראות מהתמונה מדובר בשומה שפירה שאינה מצריכה טיפול. בכל מקרה ממליץ שרופא עור יבדוק בעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נק שהשתנתה קצתרוני01/06/2015
לא זכור לי שנקודת החן שלי הייתה נראית כך.
האם היא נראית מסוכנת ? ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק שהשתנתה קצת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד08/06/2015איכות התמונה לא מאפשרת מתן חוו"ד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם הגנהדוריאן30/05/2015
שלום, רציתי לדעת כיצד פרט לכובע יש להיזהר משריפה בקרקפת (הכוונה מחשיפה לשמש) האם יש למרוח אותה גם כן בקרם הגנה איכשהו,? וכדי להגן על השפתיים ניתן פשוט למרוח מקרם ההגנה של הפנים על השפתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם הגנה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד31/05/2015בהחלט רצוי למרוח קרם הגנה על הקרקפת. לשפתיים יש שפתוני הגנה של ד"ר פישר, לה רוש פוזה ועוד חברות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד ופצעים עגוליםגוני ש29/05/2015
היי דקטור שאלה לי אלייך מזה הפצעים האלה שיש לי על העור והאים יש טיפול להם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך של הפצעים
גוני ש29/05/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך של הפצעים - תגובה
ד``ר לי-און גלעד31/05/2015אין דרך לענות לאור איכות הצילום הירודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון נקודת חןאורטל28/05/2015
שלום ד״ר
מאז ילדותי הייתה לי נקודת חן על הזרוע בחלק העליון ואף פעם לא עקבתי אחריה . אבל לאחרונה ראיתי שהיא כהה יותר . יש לציין שאני יחסית שחומת עור .
כמובן שאני אלך להיבדק אבל הייתי רוצה חוות דעת שלך האם כדאי לי לזרז את התור בדחיפות . אני מעלה לך 2 תמונות מקווה שתצליח לאבחן
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקריב של הנקודה
אורטל28/05/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקריב של הנקודה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד01/06/2015במגבלות של איכות התמונה שאינה אידאלית - נראה שמדובר בשומה שפירה. כמובן שיש לוודא זאת בבדיקה בעין עם רופא עור ודרמטוסקופ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- METHOTREXATאילנה שרון21/05/2015
אני בת 79. לפני שנה הופיעה אצלי מחלת עור בשם פמפיגוס וולריס. אושפזתי בשנה זו 3 פעמים וקבלתי בכל אישפוז טיפולים שונים שכמעט לא השפיעו על מחלתי. לכן הייתי מאושפזת מספר שבועות. היו לי 3 פעמים רמיסיות ובימים אלה שוב פרצו סימני המחלה
והפעם קבלתי הוראה מהרופא לקחת METHOTREXT למשך 4 שבועות +בדיקת דם כל שבוע.
עלי לציין שהפמפיגוס גורמת לי פצעים חמורים בפה ובלוע. המטומות ענקיות ומדממות על העור. על כל הידים והרגליים.
ספירת הדם שלי נמוכה למדי (המוגלובין 11.2) .
אחר שקראתי על תופאות הלוואי של התרופה, אני מאוד חוששת להתחיל בנטילת התרופה.כל מה שכתבתי לעיל הם למעשה תופעות הלוואי של התרופה הנ"ל, מה עלול לקרות לי ?כי הרי תופעות אלה קיימות אצלי אפילו בטרם לקחתי תרופה זו.
פרט לפמפיגוס עלי לציין שלפני כ-7 שנים אובחנתי כחולה בלימפומה נון הודצקינס ולאחר סדרותשל טיפולים כימוטרפיים וביולוגיים מבחינה זו מצבי שקט.
מצפה לעזרתכם. את התרופה הנ"ל בינתיים אינני נוטלת.
בתודה אילנה שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר METHOTREXAT - תגובה
ד``ר לי-און גלעד26/05/2015בעיקרון זה לא הפורום לייעוץ בנושא פמפיגוס אבל בכ"ז האם את נוטלת פרדניזון?
התרופות המומלצות במצבך צריכות להיות אימורן או סלספט. מטוטרקסאט פחות מתאימה לעניות דעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן התנפחהשלי18/05/2015
שלום, יש לי נקודת חן על הלחי שהייתה מאז ומתמיד. בשבוע האחרון היא הפכה לבולטת (נפוחה) וכואבת. אני חיילת ולא יכולה להגיע לרופא עור בחודש הקרוב. מצרפת תמונה כדי לקבל חוות דעת . תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן התנפחה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד20/05/2015קרוב לוודאי שיש מתחת לנק' החן ציסטה מודלקת והנפיחות היא לא של נקודת החן. יש למרוח משחה אנטיביוטית או תכשיר נוגד אקנה כגון נאומדרול ובד"כ זה נרגע די מהר. בכל מקרה ביקור רופא עור מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם על עור הצוואר מה זה?מעין18/05/2015
לאחרונה הופיע לי כתם בקוטר סנטימטר בערך בצבע אדום חום. נראה כמו מכה או גירוי אבל בעצם לא קיבלתי שם שום מכה ולא קרה באיזור הזה שום דבר . פשוט הופיע כמה ימים. לאחר מכן נעלם ולפני יום הופיע לי כתם חדש רק פי שתיים יותר גדול.
רציתי לדעת האם יש מה לבדוק בזה והאם יש כאן סכנה.
אוסיף ששני הכתמים אינם סימטריים. מצרפת תמונה(האיכות לא יצאה משהו והכתם נראה יותר בהיר ממה שהוא באמת).
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם על עור הצוואר מה זה? - תגובה
ד``ר לי-און גלעד20/05/2015בשל איכות ירודה אי אפשר לקבוע אבחנה לפי התמונה.
זה לא 'היקי' במקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא..
מעין20/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא.. - תגובה
ד``ר לי-און גלעד18/06/2015אם. כך זה יכול להיות הרבה דברים. פטריית שמש. אקזמה ועוד ועוד. צריך בדיקה בעין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגול כהה יותר מנמשים אחריםרוני14/05/2015
יש לי על הגב מאחורי הכתף עגול כהה יותר מיתר הנמשים שקיימים.הוא שטוח וגודלו קצת יותר מקוטר מחק של עפרון.רופא עור הפנה אותי לפלסטיקאי שאמר שיש להוריד ולשלוח לביופסיה.מהסבריו הבנתי שעושה חתך בצורת עלה מוארך עם תפרים ויוצאת צלקת די גדולה. שאלתי, האם זו הדרך היחידה לקחת ביופסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגול כהה יותר מנמשים אחרים - תגובה
ד``ר לי-און גלעד20/05/2015לא מדובר בביופסיה אלא בכריתה של הנגע. ביופסיה היא דגימה מתוך הנגע כדי להעריך אם יש צורך בכריתה שלמה. את יכולה לבקש קודם ביופסיה ואז להחליט אם להסיר או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבשושית חומה על זרוע הידיפה13/05/2015
שלום
יש לי גבשושית חומה המון זמן על זרוע היד מצורפת תמונה, אני מודאגת
תודה
יפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבשושית חומה על זרוע היד - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/05/2015לא ניתן לענות על סמך תמונה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן בגוון חום כההדוד11/05/2015
שלום רב ,אני שחום עור ויש לי 6 נקודות חן בבטן כולם בגוון חום-שחור כהה ונראות זהות ,האם הם נראות חשודות ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן בגוון חום כהה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/05/2015איכות התמונות לא מאפשרת תשובה חד משמעית. על פניו נראות שפירות אך התשובה אינה תחליף לבדיקת רופא עור בעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי נקודות חן לא סימטריות בזרועא08/05/2015
אודה לאבחנתך, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה של השומה השנייה
א08/05/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי נקודות חן לא סימטריות בזרוע - תגובה
ד``ר לי-און גלעד11/05/2015שומה שנראית על פניה שקטה שפירה וסדירה.
חוו"ד זו אינה מהווה תחליף ליעוץ רופא עור שיבדוק בעין ובדרמטוסקופ את הנקודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי נקודות חן לא סימטריות בזרוע - תגובה
ד``ר לי-און גלעד11/05/2015שומה שנראית על פניה שקטה שפירה וסדירה.
חוו"ד זו אינה מהווה תחליף ליעוץ רופא עור שיבדוק בעין ובדרמטוסקופ את הנקודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן נסרטה ליAlina's06/05/2015
שלום, ביום ראשון הרגל שלי השפשפה ונקודת חן נסרטה עכשיו היא קצת בולטת ולא מראה סימני הגלדה, נראה כמו פצע, יש ממה לחשוש או שצריך לתת לזמן לעשות את שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן נסרטה לי - תגובה
ד``ר לי-און גלעד20/05/2015יש לתת לזמן לעשות את שלו. לאחר החלמה שלמה אפשר ורצוי שרופא עור יבדוק הנקודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)