מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות שחורות על קצה האצבעעידן11/03/2015
שלום רב,
לפני כשבועיים הופיע לי מקבץ קטן של נקודות שחורות בקצה האצבע.
ביומיים האחרונים אני חש אי נעימות באזור הזה (סוג של עקצוצים מידי פעם שאני בא במגע עם האזור המסויים)
אני לא זוכר אם קיבלתי באזור הזה מכה/נחתכתי לפני שזה הופיע.
האם עליי ללכת לבדוק את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקר
עידן11/03/2015אפשר להגיד שזה דוקר כזה לפעמים (לא תמיד) כשאני לוחץ על האזור ביומיים האחרונים..
והנקודות עצמם לא מרגישות בולטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקר - תגובה
ד``ר לי-און גלעד12/03/2015מדובר בשטפי דם נקודתיים קטנים - לרוב מופיעים אחרי לחיצה/צביטה של האצבע.
יתקלפו תוך מספר שבועות ויעלמו.
התחושות קשורות קרוב לוודאי לנזק שנגרם עקב החבלה שגרמה לשטפי הדם. אין צורך בבדיקה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התייחסותך.
עידן12/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה בקרקפתיערה11/03/2015
שלום
לבעלי בן 78 אובחנה ונכרתה מלנומה ברסלאו 0.5 וקלארק 5. רופא עמו התייעצנו אמר שלממצא קלארק 5 אין כמעט משמעות. האמנם כך?
לאור הממצאים בעלי מיועד לכריתה נוספת.
מה מידת המסוכנות של התוצאה הנ"ל.
יש לציין שבעלי בעל שומות מרובות אך בסריקה מדוקדקת לא נמצאו ממצאים נוספים.
ברקע סרטן ערמונית שטופל לפני 7 שנים.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה בקרקפת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד11/03/2015אכן המדד ע"ש ברסלאו נחשב לבעל הקורלציה הטובה ביותר לפרוגנוזה ולכן הממצא הוא עם פרוגננוזה מצויינת. קלארק 5 נשמע לי מאוד מוזר בקרקפת בה בד"כ העור מעובה וברסלאו 0.5 לא כ"כ מתיישב עימו. מציע שתבקשו רביזיה של הביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך הודעתי-כתם עור שלא עובר בירך2תום10/03/2015
שוב מצטער על כך שאני שולח את ההודעה כהודעה נפרדת.. בעיות באתר.
מצ״ב תמונה נוספת.
אשמח לתגובתך !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך הודעתי-כתם עור שלא עובר בירך2 - תגובה
ד``ר לי-און גלעד11/03/2015עדיין לא ניתן להבין מהתמונה במה מדובר מה גם שמדובר בנגע מטול חלקית. מצטער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להודעתי-כתם עור שלא עובר בירךתום10/03/2015
מצ״ב תמונה באיכות טובה יותר (מצטער על שלא שלחתי כתגובה הודעה זו- האתר לא איפשר לי...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעתי-כתם עור שלא עובר בירך - תגובה
ד``ר לי-און גלעד12/03/2015איכות התמונה טובה אך לא מספיקה כדי שאוכל להעריך במה מדובר, במיוחד לאור העובדה שמטופל חלקית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם עור שלא עובר בירךתום09/03/2015
שלום,
שמי תום, חייל בן 22.
לפני כחודש הופיע לי כתם מוזר בירך האחורית ברגל ימין. במהלך החודש הכתם שינה צורה, צבע, טקסטורה (קשקשים, גלד) ועומק (לפעמים היה גוש בתוך הרגל צמוד לפצע ולפעמים לא, לפעמים הפצע בלט מעל השטח ולפעמים לא..).
לפני כחמישה ימים הלכתי לרופאת עור במרפאה הצבאית והיא נתנה לי משחה בשם דרמובט למרוח פעמיים ביום במשך שבועיים כשהיא אומרת שהיא חושבת שכנראה מדובר בעקיצה שהזדהמה. לאחר ארבעה ימים של מריחה הפצע אומנם השתפר- טיפה קטן, השתטח והפך חלק (ללא קשקשים וכדומ׳), אך אני עדיין חושש ממנו, במיוחד עקב העובדה שאין זמינות לרופאי עור בבסיס שלי ולא יודע מתי תתבצע ביקורת.
אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם עור שלא עובר בירך - תגובה
ד``ר לי-און גלעד10/03/2015לא ניתן לקבוע אבחנה על סמך התמונה לאור האיכות הירודה שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איתור שומות לאחר ניתוחשרה03/03/2015
בעלי עבר ניתוח להסרת גידול מלנומה ללא גרורות. רופא עור ייעץ לו לעשות בדיקת שומות דיגיטלי בגלל ריבוי שומות. האם מישהו יכול להמליץ לי על מרכז לאיתור שומות אנחנו גרים בירושלים אך אפשר גם מחוץ לירושלים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתור שומות לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר לי-און גלעד12/03/2015אפשר לפנות למכון Mole map של ד"ר נתנזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה שלב 4גלילית21/02/2015
שלום ד״ר
חברה טובה שלי חולה במלנומה גרורותית בmri נמצא לי פיזור די נרחב של גרורות במח ובשאר חלקי הגוף נמצא גוש החודר לעלייה הימנית של הלב וגוש פריקירדיאלי בשער הכליה השמאלית מתאימים לפיזור משני (מלנומה בשלב 4) הטיפול שהומלץ לה 10 הקרנות ו3 חודשים כדורים בשם זלברוף.
השאלה שלי מהי תוחלת החיים במקרה כזה?? והאם הכדורים יכולים לעזור גם בגרורות במח או שזה רק לגוף?? לגבי ההקרנות הבנתי שזה רק להקלה ולא מרפא האם נכון הדבר?? אשמח אם תוכל לעזור לי ואם יש עוד טיפולים שיכולים לעזור לה במצב שלה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה שלב 4 - תגובה
ד``ר לי-און גלעד23/02/2015נשמע שהמצב של חברתך עגום ביותר.
הטיפול בזלבורף עושה לפעמים (בהרבה מקרים) ניסים ויכול לגרום לנסיגה של גרורות בכל הגוף די מהר. ראינו לא מעט חולים עם פיזור כמו אצל חברתך שהגרורות נסוגו כמעט לחלוטין וחזרו להרגשה טובה ותפקוד תקין.
למרבה הצער - נכון להיום ההשפעה של התרופה במרבית החולים היא לטווח מוגבל ולכן לאחר פרקי זמן משתנים - בד"כ חודשים, במרבית החולים (לא בכולם) המחלה מתחילה לחזור. אז אפשר לנסות את אחד מהטיפולים הביולוגיים הנוספים שפותחו.
בגדול, עם הטיפולים הקיימים כיום, במידה ותגיב טוב לטיפול, יכול לקנות לה עוד תקופה לא מבוטלת של חיים.
בעבר חולה עם פיזור גרורות כמו שאת מתארת נחשבה לחולה טרמינאלית שימיה למרבה הצער ספורים. היום יש סיכוי לשיפור ושימור החיים לפרקי זמן משמעותיים ובלתי צפויים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן ברגל - האם חשש למלנומה?ד``ר ניר נתנזון21/02/2015
יש לי נקודת חן ברגל - האם יש חשד למנלומה?? אומנם קטנה אבל זוכרת שהייתה יותר קטנה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן ברגל - תגובה
ד``ר לי-און גלעד02/03/2015איכות התמונה לא מאפשרת תשובה ברמת בטחון גבוה אך השומה לא נראית על פניה חשודה. כמובן שצריך בדיקה בעין ובאמצעות דרמטוסקופ כדי לקבל תשובה יותר מוסמכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בניו זילנדמיכל18/02/2015
שלום רב,
אנחנו שוקלים טיסה של חודש לניו זילנד עם שלושה ילדים קטנים - בני שנתיים עד שמונה.
הבנתי שיש שם קרינה חזקה.
האם טיול כזה יכול להוות סכנה (גם אם מינימלית) לילדים?
האם הקרינה שם משמעותית יותר חזקה מהקרינה בישראל?
או שמא מריחת קרם הגנה יומית מהווה הגנה מספקת ולא מעלה שום סיכון של תחלואה ?
אשמח לתשובה בהקדם,
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה בניו זילנד - תגובה
ד``ר לי-און גלעד19/02/2015בהחלט חשוב להגן על הילדים עם תכשירי הגנה ומניעה של חשיפה ישירה לשמש בוודאי בשעות היום החמות כאשר השמש בזנית (בד"כ 9-16). יחד עם זאת ולמרות שקרינת השמש שם יותר חזקה ומסוכנת אין בכך סיבה למנוע טיול לאזור. תושבי ניו זילנד אמנם מובילים בשכיחות סרטן העור בעולם אבל לאחר שלמדו להזהר מהשמש המצב שם משתפר וחשיפה קצרה יחסית (חודש) לחיים שלמים בתנאים אלה לא תשנה משמעותית את הסיכון - בפרט אם מקפידים על כללי הזהירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס שחור לאורך האגודלד``ר ניר נתנזון15/02/2015
שלום
אני בת 39. בריאה. לאחרונה הבחנתי בפס שחור לאורך האגודל שלי ביד ימין. אני קצת מודאגת מאחר וקראתי שזה עלול להיות סימן למלנומה. יש לי תור בעוד שבועיים. מצרפת תמונה. אשמח לדעת מה דעתך.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס שחור בציפורן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד16/02/2015נראה דק ועדין מכדי להעיד על מלנומה אך מחייב בדיקת רופא לאישוש המסקנה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שגדלהיעקב12/02/2015
בגיל קטן הייתה לי נקודת חן באזור הבטן, אך לאחרונה שמתי לב שהיא גדלה מעט,
וחום בהיר ושטוח מסביבה.
האם זה משהו שדורש בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן שגדלה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד16/02/2015איכות התמונה לא מאפשרת התייחסות עניינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שגדלהיעקב12/02/2015
בגיל קטן הייתה לי נקודת חן באזור הבטן, אך לאחרונה שמתי לב שהיא גדלה מעט,
וחום בהיר ושטוח מסביבה.
האם זה משהו שדורש בדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן שגדלה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד16/02/2015איכות התמונה לא מאפשרת התייחסות ענינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בירכייםזהר08/02/2015
מזה כחודש יש לי גרד בחלק החיצוני של הירכיים בעיקר ירך ימין. הגרד כל כך חזק שלא ניתן להתאפק ולא לגרד. לאחר יום וחצי של גירודים אינטנסיביים הופיעו סימנים כחולים באזור המגרד וכאשר מעבירים את היד על החלק המגרד מרגישים מעין בליטה קטנטה מתחת לסימנים הכחולים. ליד אזור הגרד יש לי נקודות חן אשר בדקתי אותם ורופא העור אמר לי להגיע שוב בעוד שלושה חודשים כעת הן נראות בסדר.
אני חוששת מאוד ממה יכול לנבוע הגרד ומדוע הופיעו סימנים כחולים.
תודה רבה
אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בירכיים - תגובה
ד``ר לי-און גלעד09/02/2015בלי לבדוק אין דרך לענות לך. הרקע יכול להיות יובש של העור, רגישות ממגע עם חומרים בעור או רקע נוירולוגי (לחץ בעמוד שדרה מתני).
שטפי דם תת עוריים על רקע גרד הם לא תופעה נדירה וקרוב לוודאי מסבירים את הכתמים הכחולים. אין סיבה לחשוד שמדובר בבעיה הקשורה לנק' החן שבאזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר גנטי למלנומה גרורתיתגולדין31/01/2015
שלום ד"ר גלעד
אמי נפטרה לפני חצי שנה ממלנומה גרורתית (בת 64 במותה). המחלה התגלתה בשלב סופני ( לא היה ידוע לנו מה מקור הגידול, אך נמצאו בביופסיית כבד תהליך משני נרחב בכבד, בריאות ובכליה )
אביה של אמי נפטר לפני 20 שנה גם כן מסרטן בכבד ובניתוח הוצאה הקיבה
הייתי מעוניינת לקבל אינפורמציה האם יש קשר גנטי בסרטן מסוג זה?
האם עליי לקבל ייעוץ גנטי אונקולוגי אם קיים בכלל?
אילו בדיקות מקדימות ניתן לעשות כמנע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר גנטי למלנומה גרורתית - תגובה
ד``ר לי-און גלעד02/02/2015לקרובי משפחה מדרגה ראשונה של חולי מלנומה יש סיכון מוגבר מאוד לפתח מלנומה בעצמם ולכן צריך מעקב רופא עור - שיקבע לפי סוג העור, כמות הנגעים מה תדירות המעקב המומלצת.
אין קשר עד כמה שידוע לי לסרטן הקיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר שלי חולהאור30/01/2015
חבר שלי סיפר לי שהוא הלך אתמול עם חבר שלו לבית חולים ואמרו לו שהנקודה שיש לו באצבע 99 אחוז שזה סרטן והוא לא מספר למשפחה כי הם לא בקשר הכי טוב והוא לא יודע עם זה שפיר או ממאיר מה עושים במצב כזה? ויש לו כמה תסמינים שמראים שזה סרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבר שלי חולה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד02/02/2015עושים ביופסיה - מקבלים תשובה חד משמעית ואז מחליטים אם צריך ואיך להתמודד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)