מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערכת מזרק וסכנת הדבקותמשה13/10/2017
היי אני מתנדב בארגון המקבל תרופות מאנשים שלא צריכים לטובת אנשים שזקוקים להם. בדרך כלל מדובר בקופסאות עם כדורים שכולנו מכירים. אני משתמש בכל אמצעי הזהירות. באחד המיונים נתקלתי בארנק שחור המכיל אמצעי בדיקת דם לחולי סכרת. הייתי ללא כפפות ולא הבנתי מה הדבר הזה. פתחתי את הארנק הנ"ל ומהר מאוד הנחתי אותה. היא כללה מזרק מאוד קטן שחבוי בתוך פלסטיק ואינו נראה לעין . הרגשתי דקירה זעירה שאיני יודע מה מקורה. בסרטון היו טיוב על הערכה מצויין שהמחט תמיד חבוי וניתן לשליפה רק ע"י קירוב היד ולחיצה. אל אינני בטוח באמינות הסרטון לפי תאריך המצויין על גבי המשלוח. הקופסא הזו עמדה זמן די רב בין שבוע לחודש. לאור הנסיבות לעיל.. בהנחה שנדקרתי האם אני יכול להידבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV. אבל.. אחרי כל דקירה ממזרק יש לבצע בדיקת דם להפטיטיס.
ד``ר רונן הולנד16/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש כבד מקריעה בחדירהדני12/10/2017
שלום רב
בחודש מרץ השנה קיימתי יחסי מין עם גבר והוא חדר אלי עם קונדום, הוא החליף באמצע קונדום ושם קונדום חדש וגמר בקונדום וראיתי שהנוזל נשאר בקונדום, החשש שלי שלא בדקתי עם הקונדום הראשון לא נקרע.
לאחר 7 שבועות מהמקרה התחילו לי סוג של בחילות וחוסר תאבון ללא חום. הרופא עשה לי בדיקת נשיפה וגילה שיש לי הליקובקטר ואמר שהבחילות בגלל החידק.
מדי פעם אני חש דקירות בכל מיני מקומות. יש לי חשש שנדבקתי ואני מת מפחד לעשות את הבדיקה. האם הסמפום של הבחילות מראה על הדבקה?
תודה רבה מראש על המענה.. לא יודע איך לצאת מהמצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסימפטומים שלך אינם מתאימים להדבקה ב HIV. כדי להסיר ספקות יש כמובן לבצע בדיקת HIV.
ד``ר רונן הולנד16/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מהדבקה באיידס מדקירהזאב12/10/2017
בחור שעמד לידי ניקה את שיניו בקיסם עץ כאשר הוא שלף החוצה את הקיסם נדקרתי קלות מהקיסם בלי כוונה. האם יש מקום לחשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד12/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע ליחסי מיןבן11/10/2017
שלום! יש לי שאלה קצת מוזרה. אתמול היה לי מפגש מיני עם בחור, המפגש כלל השתפשפויות שלי עליו באיזור הישבן, ללא חדירה!! ומה גם שהשתפשפות של איבר המין שלי בישבן שלו הייתה עם קונדום. לקראת הרגע שעמדתי לגמור הקונדום נשלף החוצה מאיבר מיני וגמרתי על הבחור ללא קונדום. אני מודע לזה שאם לא הייתה חדירה אז אין אפשרות להדבקה בhiv, אבל אני מפחד שכשהקונדום יצא במהלך הגמירה בטעות איבר מיני נכנס לפי הטבעת שלו ולא שמתי לב. אציין כי לא ניסיתי להחדיר ולא התכוונתי בכלל ואני לא יודע איך מרגיש כשחודריפ, ולכן אני לא יודע אם קרה מצב שבטעות האיבר שלי חדר ולא הרגשתי? כשסיימתי ראיתי את איבר מיני בחוץ ולא הרגשתי באף שלב שהייתה חדירה, אבל שוב - אני מפחד שנעשתה חדירה ולא שמתי לב. יש מצב כזה שחודרים ולא מרגישים? יש מצב כזה שהאיבר יכול לחדור בקלות וללא כוונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לא היתה חדירה - אין חשש. אם היתה חדירה - יש חשש. רק אתה יכול לדעת מה היה שם.
ד``ר רונן הולנד12/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה בנוגע ליחסי מין
בן12/10/2017אם אני לא הרגשתי שחדרתי אליו ואני חושש שאולי תוך כדי השפשופים כן הייתה חדירה בלי ששמתי לב, האם מומלץ שאגש לבית החולים לקבל טיפול מומע בהנחה שלא עברו 50 שעות ושהבחור שאני חושש שחדרתי אליו הוא נשא לא מטופל? האם במקרה כזה יתנו לי טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה בhiv בעקבות מקלחת ציבוריתעומר09/10/2017
שלום לרופאים. יש לי שאלה למקרה שקרה לי.
לפני יומיים התקלחתי המקלחות ציבוריות. נכנסתי להתקלח אחרי בחור (עובד זר) בערך שתי דקות אחריו. שנכנסתי ראיתי טיפות דם על הרצפה (בוודאות). הייתה לי שלפוחית ברגל שהתפוצצה באותו היום עם קצת דם ( מעל הזרת). לא חשבתי יותר מידי ופתחתי את זרם המים בכדי לשתוף את הדם. שעשיתי זאת עפו אותם המים עם הדם על הרגל. הדם ניתז לעבר אותה שלפוחית, ישנו סיכוי להידבק בhiv? תודה מראש על המענה.
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד12/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין עם קונדום וגמירה בחוץפחד09/10/2017
שלום,
בהשראה חבר , ביצעתי מין עם נערת מין עם קונדום.
1.כל הזמן מין היה קונדום.
2.לא גמרתי באקט המיני, אלא לאחר מכן בהרפייה ביד.
אילו מחלות יש סיכון? ומה כדאי לבדוק?
אני מצטער על כל רגע ורוצה להרוג את החבר שלי
אשמח לתשובה מפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם היה קונדום בזמן האקט, אין חשש להדבקה ב HIV. אם אין לך תסמינים כמו צריבה או פצעים חדשים על הפין, אין צורך לבצע בדיקות
ד``ר רונן הולנד09/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב הזרע שלי, ומין אוראליעומר09/10/2017
כל פעם יוצא לי זרע כגביש כזה יותר ממצב נוזל למצב סמיך
מה זה אומר ???
והאם ניתן להידבק ממין אורלי ( צד נמצץ ) ,באיידס ,
והאם יש קשר בין 2 הדברים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצד הנמצץ אין חשש להדבקה ב HIV. אתה מתאר זרע תקין, בכל מקרה אין קשר בין מראה הזרע לבין HIV
ד``ר רונן הולנד09/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בלשון אחרי שינניתזהר09/10/2017
הי יש לי שתי שאלות ואני ממש לחוצה
לפני חודש בערך עברתי טיפול שיננית ראיתי שהיא החליפה הכל אבל את הסקשן לא שמתי לב שהיא החליפה האם יש מקום ללחץ
מקרה שני קרה לפני שבועיים הייתי בטיפול פנים שכלל דיקור (המחטים היו חדשות) אבל לא ראיתי אם היא חיטטה את שאר הציוד לדוגמא מין רולר לפנים שיש עליו כמו סיכות
מאז שני המקרים הללו החלו כאבי גרון נזלת
וגם נראה לי שיש לי מין נפיחות מוזרה בלשון
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי כדאי לפנות לשתי המטפלות הללו ולשאול אותן את השאלות האלה....
ד``ר רונן הולנד09/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות המשך
זוהר09/10/2017אבל ממה שכתבתי יש מה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מנעתי לאחר מין ללא קונדוםדניאל08/10/2017
הבוקר ביצעתי יחסי מין ללא קונדום עם 4 אנשים
אני הייתי האקטיבי פרט לדקה שבה הייתי פסיבי
מתוך ה4 אחד הוא Undetcable
ו3 האחרים טענו כי הם לא נשאים אך על Prep
האם עלי לגשת למיון הקרוב בכדי לטפל טיפול מנעתי ( כבר קיבלתי פעמיים השנה טיפול מנע בגלל תקרית של קונדום שנקרע )
האם אני זקוק טיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אתה מכיר את הפרטנרים ויכול להיות בטוח לחלוטין שהם מוסרים לך מידע רפואי נכון ? אם יש לך ספק, תפנה למיון כדי לקבל PEP. נראה לי שכדאי לך לחשוב על טיפול ב PREP
ד``ר רונן הולנד08/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבו ולאחריה פריחהאבירם08/10/2017
היי
קיימתי יחסי מין ללא קונדום בחו"ל. לא הופיעו שום תסמינים. ביצעתי בדיקת קומבו במרפאת הפרסים בחיפה לאחר 53 יום (7.5 שבועות בדיוק). קיבלתי תוצאה שלילית. חודש לאחר מכן תרמתי דם ולא דיברו איתי לממצא חריג. עכשיו, 8 חודשים אחרי אותו מקרה (וחצי שנה אחרי הבדיקה), התחילה לי פריחה (קטנה של מספר נקודות) דמוית שלבקת חוגרת באזור המותן. זה לא מגרד ולא כואב. מעבר לטיפול עצמו בזה, האם אני צריך ללכת להיבדק שוב ל HIV או שעלי להסיר חשש שיש קשר בין הדברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הקומבו שביצעת היא באמינות מצויינת. תרומת דם היא אינה תחליף לבדיקת איידס. לא תמיד משמתמשים במנה שתרמת ולכן לא בודקים את כל המנות. בדיקת איידס היא דרך בדיקת איידס בלבד ולא דרך תרומת דם. זה גם מסכן אנשים אחרים
ד``ר רונן הולנד08/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אז לא צריך להיבדק שוב?
אבירם08/10/2017תודה. אז לדעתך אני לא צריך להיבדק שוב והבדיקת קומבו שביצעתי אחרי 7 שבועות מספיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך בבדיקה נוספת.
ד``ר רונן הולנד08/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות באיידס במין אוראלי כמו אנאלי ?-06/10/2017
אם אני מקיים יחסים אוראלים ללא גמירה בפה האם הסכנה להידבקות באיידס היא זהה לכמו קיום יחסי מין אנאלים ללא קונדום או אפילו סכנה הרבה יותר גדולה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החשש להדבקה ב HIV במין אוראלי הוא נמוך ביותר והוא כמובן נמוך לאין שיעור מאשר סיכוי ההדבקה ביחסים אנאליים ללא קונדום. למעשה שיעור ההדבקה הגבוה ביותר ב HIV הוא עבור הצד הפאסיבי במין אנאלי ללא קונדום
ד``ר רונן הולנד08/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד של בדיקת הקומבומורן06/10/2017
לד"ר שלום
יחסי המין הלא מוגנים היו ב 23.9.אני מאוד מעוניינת לבצע את בדיקת הקומבו.מתי הזמן שכדאי לבצע אותה על מנת לקבל תוצאה באמינות טובה? ואם אפשר לבצע במרפאת הפרסים או ברמב"ם בדיקות לשאר מחלות המין?
שאלה אחרונה שרציתי לשאול.במידה ואני משתמשת בג'ל זידובל לנרתיק כמה זמן עלי להמתין עד שאוכל לבצע את הבדיקות למחלות המין שמתבצעות בשתן או בדם?
מתנצלת על אורך שאלתי
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבדקי ב15 באוקטובר זה מספיק זמן
חסוי07/10/2017תבדקי ב15 באוקטובר ולגבי מרפאת הפרסים תדאגי שיבדוק אותך שם רק רופא מומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קומבו היא באמינות גבוהה מאוד כבר שלושה שבועות לאחר המגע המיני החשוד
ד``ר רונן הולנד08/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלי והידבקות באיידסגיא05/10/2017
ניתן להידבק ממין אוראלי אם מישהי שהיא נשאית ירדה לי והנוזל זרע שלי נגע ברוק שלה ? אין לי מושג אם ראיתי דם או כל דבר כזה או אחר .
נהיו לי תסמינים כגון : כאבי גרון , נזלת ( ליחה )
זה אומר משהו ? או שלא ניתן להידבק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד08/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין iv וחיטוי פצע ע״י אלכוהולאורן04/10/2017
שלום ד״ר! ברצוני לדעת האם ייתכן שפצעון שדימם וחוטא ע״י אלכוהול בשם ״קולוניה״ (או כל סוג אחר של אלכוהול) יכול עדיין להיות בר חדירה של נגיף הhiv אם זמן קצר לאחר החיטוי נוזל מדבק כמו זרע המכיל את הנגיף נגע בפצעון זה? או שאולי הפעולה הזו של החיטוי דווקא מגבירה את רגישות הקליטה של הנגיף לתוך הפצעון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה והערה
אורן04/10/2017אציין כי פצעון זה נמצא על שק האשכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם היה פצע פתוח מדמם ומגע ישיר של נוזל מדבק כמו זרע, יש חשש להדבקה. אין לי נתונים בדוקים לגבי ההבדל בסיכוי ההדבקה לאחר חיטוי באלכוהול
ד``ר רונן הולנד08/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות התשובות בפורום זהגל04/10/2017
רשום המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו וכל הסתמכות על המידע היא באחריותי בלבד .
מה הכוונה? מי עונה לי על השאלות כאן מומחים ?
אתם ד״ר ? או שילדים חובבנים הרי למה שיתחברו בשעה 9:00* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאיםמומחים עונים על השאלות לא ברור מנין הטקסט שציטטת
ד``ר מרגלית לורבר04/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה הטקסט שציטתתי מופיע בתמונה הבאה
כל04/10/2017שמת לב עכשו איני יודע מה האמינות כאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)