מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראיתי שאתם ממליצים על לוינסקיאפיק04/10/2017
מקום מגעיל ודוחה וכולו מזוהם בעיקר כי הוא נמצא בתחנה מרכזית, מה הסיכוי להדבקה ממין אוראלי שהרוק שלה נגי לי בכמות מכובדת של זרע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר04/10/2017עניתי לך שאין סיכוי הדבקה
לגבי לוינסקי זו מרפאה של משרד הבריאות בתחנה מרכזית ומי שבוחר להיבדק שם זכותו המלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן כדאי לי להיבדק , מקום מומלץגל04/10/2017
אהלן , הייתי אצל נערת ליויי וגיליתי שהיא נשאית HIV, היא עשתה לי מין אוראלי וירדה לי כמה דקות ללא קונדום .וזרע יצא בפה שלה.
על איזה מקום אתם ממליצים ללכת להיבדק ? ( בדיקת דם )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן להיבדק
ד``ר מרגלית לורבר04/10/2017אפשר להיבדק בקופת חולים
בבתי חולים
בועד למלחמה באידס
בלוינסקי תל אביב
הפרסים חיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי דעתך ??לפי המקרה
גל04/10/2017לפי המקרה שציינתי מה הסיכוי להידבקות ? או שסתם קראת את הכותרת ורשמת דברים, רציתי התייחסות גם לתוכן
תודה ובוקר טוב ד״ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות במהלך מין אוראלי לא מוגןעמית טיקוצינסקי02/10/2017
אהלן ד״ר.
לפני כחודש מישהי שאני מכיר ירדה לי וביצעה לי מין אוראלי באופן מוערך של 20 דקות, הקיום מין הזה היה לא מוגן ללא אמצעי מניעה.
לאחר מכן היא סיפרה לי שהיא נשאית hiv, אני נדבקתי ?
וכדאי לבדוק את זה ?
ואם כן תוך כמה זמן אני יכול לגלות אם אני נשא,
מצטער על השפה הבוטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV כאשר אתה מקבל מין אוראלי (נמצץ)
ד``ר רונן הולנד03/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות באיידס ומין אוראלימאיר01/10/2017
אם נערת ליויי שיש לה איידס ירדה לי ללא אמצעי מניעה יש חשש להידבקות ב hiv ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד02/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת שאלה קטנה
נתן02/10/2017במקרה שציינתי כשהיא ירדה לי אז זה נגע בנוזל זרע, שלי
הרוק שלה
חלק מהאנשים אומרים שכן יש סיכוי להדבקה וחלק לא מה לגביי הפרט הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא משנה את הסיכוי להדבקה. כאשר מבצעים בך מין אוראלי אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד02/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על דרך הדבקה בhivבן29/09/2017
שלום! רציתי לדעת אם תיתכן הדבקה בhiv במקרה שבו יש לי על שק האשכים פצעון שקצת מדמם (פצעון זה נבע מגירוד שהיה לי באיזור) ואדם שהוא נשא לא מטופל שפשף את איבר מינו באיזור הזה שהפצעון נמצא... אם נוזל קדם הזרע שלו נגע בפצעון, האם אני יכול להידבק ממנו? אדגיש כי לא היו לי עם האדם הזה חדירות כלל וגם לא מין אוראלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן. כניסה של נוזל מדבק כמו זרע לתוך פצע פתוח מדמם, יכולה לסכן בהדבקה
ד``ר רונן הולנד02/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מונע
בן02/10/2017לד״ר הולנד, בנוגע למקרה הזה, הייתי מספר שעות אחרי המקרה בבית חולים קפלן במטרה לקבל טיפול מונע למקרה שקרה לי, ולבסוף החליטו שלא לתת לי את הטיפול כי אמרו שאין סיכוי להדבקה, עכשיו כבר עברו מעל 72 שעות.. אם רשמת שהמקרה הזה יכול לסכן אותי , האם זה נכון היה להקשיב ולא לקחת את הטיפול או שאתה היית ממליץ טיפול מונע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאינפומציה שמתקבלת בפגישה רפואית אמיתית כמו שהיתה לך בקפלן היא רבה יותר מאשר שאלה של מספר משפטים בפורום ולכן היא הקובעת כמובן.
ד``ר רונן הולנד02/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מונע אחרי מין אוראליחסוי27/09/2017
ירדתי לבחור לפני 8 שעות בערך וקראתי שיש טיפול מונע נגד HIV אם לוקחים תוך 48 שעות ורציתי לגשת לקבל אותו אבל אני לא יודע מה להגיד ואם יש צורך ללכת בכלל לקבל טיפול מונע . הוא לא גמר לי בפה ולא היתה חדירה בכלל מה לעשות במצב כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך בטיפול מונע
ד``ר רונן הולנד28/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי באחוזים להידבק באיידס בדרך הבאה?יוני25/09/2017
אם אישה חולת איידס עושה מין אוראלי לגבר (מוצצת לו כמובן הכוונה , מצטער על הביטוי) מה הסיכוי באחוזים (בערך) שהגבר ידבק באיידס בדרך הזאת? וחשוב לציין שהגבר טיפה גמר לה בפה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר27/09/2017אין הדבקה במין אוראלי מאשה נשאית
אין נגיפים ברוק שלה ולכן לא תהיה העברה ממנה לגבר במין אוראלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד הדבקה מחפץ חדעדי24/09/2017
שלום רב
היום בעלי היה בפיצריה ועל השולחן היה חפץ שנראה כמו סיכת בטחון וזה נכנס לבעלי עמוק לתוך האצבע
האם יש ממש לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החשש היחיד הוא מטטאנוס אם הסיכה חלודה
ד``ר רונן הולנד24/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס לא מוגן בתאילנד, שאלה דחופהדור24/09/2017
שלום. אני מאוד חרד ואודה לכל תשובה מהירה שהיא, אני לא יודע לאן עוד לפנות.
במהלך מגע מיני עם זונה בתאילנד אתמול החליק הקונדום וקיימתי מגע וגינאלי במשך (כנראה) מס' דקות (הייתי שיכור ולא חשתי). פניתי מיד לביה"ח, שם נבדקתי שלילית למחלות מין קיימות, קיבלתי טיפול לקלמידיה וזיבה ונרשם לי טיפול PEP, אותו התחלתי 4 שעות לאחר המגע.
1. האם התרופות שניתנו לי ואלידיות, והאם מומלץ טיפול חלופי? אחת היא Rilpivirine 25 מ"ג, השניה Ricovir-em.
2. הטיול לשבועים וחצי נוספים, האם בהתחשב בתופעות הלוואי והצורך במעקב עדיף שאשוב ארצה?
3. מהם סימנים חמורים מספיק (למחלה או תופעות לוואי) שעבורם מומלץ לגשת לבית חולים מקומי? במהלך הטיול אנוע בין מס׳ ערים כל כמה ימים, אני לא רוצה לבטל הטיול אבל יש לי חשש מטיפול במערכת רפואה זרה עם בעיות תקשורת.
תודה מראש על כל תשובה שהיא, אני בחרדה וחוסר וודאות גדולים ולא יודע כיצד לפעול. אין לי עם מי לדבר על הנושא. מוכן גם להתקשר לקבלת ייעוץ בתשלום, אם קיימת אפשרות כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
דור24/09/2017אני לא יודע עד כמה פעיל הפורום ובאיזו תדירות המומחים בודקים אותו (אין תאריכי), אבל מאוד אודה לכל עזרה שהיא - אפילו אם זו תהיה רק הפניה למוקד עזרה אחר. אני בחוסר וודאות גדול ולא יודע כיצד להמשיך. תודה!
בנוסף: האם האנטיביוטיקה שניתנה לי (Doxycycline 100 מג פעמיים ביום) מספיקה? יש איתי חזקה יותר מהארץ (ציפקודקס 500 מג), שאחליף ביניהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלת טיפול PEP טוב ובזמן. המשך את הטיול וקח את התרופות. יש סיכוי שלא תרגיש כלל תופעות לוואי. ממילא אין צורך לבצע בדיקות בחודש הראשון. טוב שקיבלת דוקסילין, אבל היה רצוי שתקבל גם זריקת רוצפין / צפטריאקסון כדי לכסות אפשרות של זיבה (גונוריאה)
ד``ר רונן הולנד24/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
דור24/09/2017תודה על התגובה!
נאמר לי שהזריקה שניתנה לי מכסה גם זיבה וגם קלמידיה, לצערי לי ניתן לי רישום מדויק של המרכיבים, האם זה הגיוני? אם לא, האם כדאי שאחזור לשם ואבקש אז הזריקה הזו, או שאמשיך הלאה ואתמודד עם זה בארץ?
מה לגבי הפטיטיס? בכלל, האם יש טיפולים מונעים שכדאי לנצל את חלון ההזדמנויות ולקחת עכשיו?
בנוגע לתופעות הלוואי של PEP, הוזהרתי מפני כשל הכבד, אבנים בכליות, עצמות רכות ואפילו הליך נקרוטי... מובן לי שאלו מקרי קיצון. מה לידיעתך הן תופעות לוואי שאם אני חווה אותן עלי לגשת למיון? אני יכול להתמודד עם שלשול ובחילות.
ושוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם קיבלת גם זריקה אז הכל בסדר. תופעות הלוואי החמורות הן נדירות. ממליץ לך להשלים חודש של טיפול
ד``ר רונן הולנד28/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני יובש על הפיןדיוויד23/09/2017
בחודשיים האחרונים שמתי לב לסימנים של יובש על הפין.
אחרי מקלחת יש קילוף של העור, אבל זה לא נרפא מעצמו.
מה יש לעשות?
וכן, האם זה נובע בשל אוננות חזקה מדי? (אין לי זקפה חזקה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן שמדובר על תגובה אלרגית או מחלה דלקתית אחרת של העור כמו פסוריאזוס. סיכוי קטן מאוד שמדובר במחלת מין
ד``ר רונן הולנד24/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין עם תיירת חששערן23/09/2017
שלום. גבר.קיימתי יחסי מין עם תיירת כמובן עם קונדום וללא מין אוראלי בכלל . היום בבוקר גיליתי הרפס בשפתיים. ופצע פנים פה ..בכיוון הלחי.
יש מצב שמדבקתי באיידס למרות כל ההגנה האם זה מעורר חשד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה
ד``ר רונן הולנד23/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש כבד לאחר בדיקת קומבואבי22/09/2017
היה לי מגע חשוד לפני חמש וחצי שבועות. לא היתה חדירה או מין אורלי.
ביצעתי בדיקת פי סי אר לאחר 10 ימים, בדיקת קומבו לאחר 28 ימים, ובדירת קומבו נוספת לאחר 5 שבועות.
אני סובל משלשול ועייפות לאורך כל התקופה.
אני מתכוון לבצע בדיקת קומבו נוספת לאחר 6 שבועות, בעוד מספר ימים.
אני מאד מודאג ולא מצליח לתפקד, האם ניתן לדעת בודאות שאין הדבקה במקרה שלי לאחר הבדיקה של החמישה שבועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לא היתה חדירה או אוראלי - אז מדוע המגע בכלל חשוד להדבקה ב HIV ? בדיקות הקומבו 4 ו-5 שבועות לאחר המגע החשוד הן האמינות מצויינת
ד``ר רונן הולנד23/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
אבי24/09/2017החשש הוא שהפרשות מהבחורה הגיעו לאזורים שיכולים להדביק אותי. איני מכיר את הבחורה.
האם יש צורך לעשות בדיקה נוספת לאחר 7 שבעות?
האם יש צורך לעשות בדיקה נוספת לאחר 3 חודשים.
מתקשה מאד לתפקד בזמן ההמתנה הארוכה הזו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להידבקות באיידס של תינוקתאנונימי21/09/2017
שלום
ילדתי את בתי והיא בת 54 שעות
כשרציתי להוציאה מהתינוקיה באה אחות לבדוק תמיד. היא לא חיטאה ידיים וכשבדקה צמיד זיהוי ביד אז התינוקת בדיוק ניסתה למצוץ אצבעות וליקקה לאחות את היד . האם במצב זה יכולה להיות הדבקה ב איידס או cmv. אני לא יודעת במה נגעה קודם האחות ובמי ויש הרבה יילודים שטרם עברו מקלחת לאחר לידה (עם דם). כמו כן הבנתי שהרירית בפה אצל ייחודים פתוחה לגמרי עד כיל 6 שבועות
האם סבירה הדבקה במקרה המתואר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה
ד``ר רונן הולנד23/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדיבקות מנקודה של זריקהבן18/09/2017
שלום! אתמול הייתי במועדון ובכניסה הייתה ניידת שירות של הוועד למלחמה באיידס, המאפשרת להיבדק לhiv במקום (בדיקת קומבו) עשיתי את הבדיקה. לאחר מכן נכנסתי למועדון אחרי שתי דק׳ בערך הורדתי את צמר הגפן של הבדיקה שהיה על היד שלי. יש לי שתי שאלות:
א. האם ייתכן שאם אנשים שבתוך המועדון נגעו לי ביד בדיוק איפה שהייתה הדקירה, אוכל להידבק במידה והם נשאים?
ב. האם אני יכול לסמוך על הציוד של הוועד למלחמה באיידס? כלומר האם אני יכול להיות בטוח שהכל סטרילי שם ושהציוד שבאמצעותו דקרו אותי איננו נגוע בכלום? אני מפחד שפשוט אולי נעשתה טעות והמזרק שאיתו עשו לי את הבדיקה היה בטעות גם של משהו אחר? ואז ככה אוכל להידבק? יש מצב כזה? תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה. הציוד של הוועד למלחמה באיידס הוא סטרילי ובטיחותי לחלוטין
ד``ר רונן הולנד23/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החדרת אצבעות + כסיסת ציפורנייםשמוליק18/09/2017
קיים סיכוי להידבק באיידס אם אני מחדיר אצבעות לנרתיק האישה, ובאצבעות שלי יש חתכים עקב כסיסת ציפורניים? כלומר בעור באזור הציפורניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאשר יש חתכים ופתוחים ומדממים, לא מומלץ להחדיר אצבעות
ד``ר רונן הולנד23/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)