מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר הולנד בקשר לנמצץ במין אוראלי ואיידסשהם22/08/2017
האם למצמץ במין אוראלי יש סכנת הידבקות באיידס?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנת הדבקה לנמצץ במין אוראלי מכיון שאין נגיף ברוק
ד``ר מרגלית לורבר22/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן יש תופעות לוואי להדבקה באיידס?נ20/08/2017
האם ייתכנו תופעות לוואי 4 חודשים אחרי חשיפה ?
נבדקתי חודשיים אחרי החשיפה ויצאה שלילי אך האם ייתכנו תופעות לוואי של הדבקה אחרי 4 חודשים?לא קיימתי יחסים מאז ובמרכז האיידס אמרו לי שתופעות לוואי זה בין שבועיים לחודש האם זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי לאחר חשיפה
ד``ר מרגלית לורבר22/08/2017אתה מתכוון כנראה לסימפטומים אחרי חשיפה. כאלה יכולים להופיע בערך תוך החודש עד חודש וחצי מחשיפה וזאת רק במידה והיתה הדבקה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלי לא מוגןמורן18/08/2017
לד"ר שלום
אתמול הייתי עם בחור.החדירה היתה מוגנת אבל המין האוראלי שעשיתי לו לפני לא היה מוגן.האם קיים סיכוי גבוה להידבקות באיידס ככה? רק להוסיף שגם הבחור עשה לי ,ושיום יומיים לפני ,הרופאה אמרה לי שיש לי אודם בגוון ורדרד ממש קל בגרון לא נתנה לי אנטיביוטיקה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי קלוש. ממולץ להימנע מלבצע מין אוראלי כאשר יש דלקת בגרון. זה מגביר את הסיכון להדבקה במחלות שונות מלבד HIV
ד``ר רונן הולנד29/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה תשובה חד משמעיתיוסי18/08/2017
שלום רב, היה לי חשד לחשיפה ולאחר דאגות מרובות עשיתי בדיקת קומבו כ18 יום לאחר החשיפה. הבדיקה יצאה שלילית אך יחד עם זאת דעתי לא נחה. בנוגע לתופעות לוואי : יומיים לאחר החשש,לחשיפה היו לי נקודות אדומות באזור הירכיים, משלושה שבועות ועד 6 שבועות מהחשש לחשיפה היו לי גירודים ועקצוצים בלתי פוסקים בכל הגוף. לאחר שישה שבועות התחילו לי כאבי גרון משונים לא פנימיים אלא חיצוניים. וגם יש לי פצע מוגלתי באזור החזה.
אני רוצה לדעת באמת ובתמים מה הסיכוי של הטעיה של תוצאת הקומבו והאם כעת שבעה שבועות לאחר מכן אני יכול לדעץ סוף סוף תשובה חד משמעית? כדי שאוכל לחסור לחיי. הסיפור הזה לבטח הוריד כמה שנים מחיי ולא מניח לי ואף לא לרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו - 18 ימים אחרי החשיפה איננה מספיקה. צריך לחזור אחרי שבעה שבועות ואחרי שלושה חודשים. רק אז אפשר לדעת בוודאות שלא היתה הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר18/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הרגשה של אי הבנה של הרפואה בארץ לגבי הבדיקות והזמן המומלץ
יוסי18/08/2017אם היא לא מספיקה אז למה היא ישנה? סתם כדי שאהשים ימשיכו לחשוש גם לאחר ביצוע הבדיקה? ומה זאת אומרת לחסור לאחר שבעה שבועות וגם לאחר שלושה חודשים? אם השבעה שבועות לא מספיק אמין עד כדי בדיקה נוספת לאחר השלושה חודשים למה צריך לבצע אותה מלכתחילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי מצפה ליותר פירוט ובקיאות בממצאים מדוקטור
יוסי18/08/2017כרופאים שנותנים המלצות לאהשים אשר חוששים לבריאותם הייתי מצפה לקצת יותר.
דיקלום של משפטים שהין כה וכה נמצאים באינרנט ונגישים לכל אחד לא עוזרים כלל. הייתי מצפה.לממצאים ובטטיסטיקות לגבי הבדיקות מזה אומר משך הזמן. המשפטים חסרי המשמעות אינם עוזרים ו ועילים לאף אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש תוצאות אחרי טיפול מונע317/08/2017
אם נבדקתי בדיקת קומבו חודשיים ושבוע אחרי החשיפה וזה אחרי שגם קיבלתי טיפול מונע האם יש סיכוי שהתוצאה השלילית היא כביכול חיובית ? רופאים אמרו לי שחודשים זה מספיק זמן כדי שהנגיף יהיה מזוהה . ועוד שאלה ..האם ייתכנו תופעות לוואי אחרי הידבקות באיידס3 חודשים אחרי החשיפה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לאחר חשיפה
ד``ר מרגלית לורבר18/08/2017בעיקרון זה מספיק זמן
ההמלצה היו שלושה חודשים
אין תופעות לוואי לטווח ארוך מהטיפול, שהרי נשאי HIV לוקים את הטיפול הזה כל החיים ולא חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אורלי ללא קונדוםהיי16/08/2017
שלום רב לרופאים
אני כותב לכם את המכתב הזה מתוך חרדה מאוד גדולה שאני שרוי בה בתקופה האחרונה. לא יודע למה לפתע היא החלה להופיע אצלי אבל זה כבר הפך ממש להיות אובססיבי.
הניסיון המיני שלי עם גברים מסתכם בערך ב20 מפגשים עם גברים. בכל המפגשים היו נשיקות ליקוקים והתחכחויות אצבעות אך בלי חדירות אנאליות. וב5 גברים ביצעתי מין אוראלי ללאקונדום. לא ידעתי אם צריך או לא ולפי כל מיני פורומים ראיתי שאין צורך כי אין חשש להדבקה. לא גמרו לי בחיים בפה או על הפנים.
אחד מהחששות הם שפעם אחת ירדתי למישהו בלי קונדום כשאר הייתי ממש חולה עם דלקת גרון. מצצתי לו והרגשתי את הטעם של הזרע המקדים אבל גמירה כאמור לא הייתה בפה. מקרה זה היה לפני מעל שנה ורק בזמן האחרון החלו אצלי חששות שמא נדבקתי מהמציאות האלה שנתתי לגברים האלה בעיקר עם הדלקת. בתור היפוכונדר תמיד חששתי ממציצות וגם כשעשיתי את זה לא תמיד זה היה ״מושקע״ עקב החששות.
אני לא יודע מה לעשות, מאוד מפחד שנדבקתי ולא מפסיק לחשוב על זה. יש לי גם חשש מאוד גדול ללכת להיבדק ואני די אובד עצות.
מה הסיכוי? מה אעשה?
הבנתי שיש לך מרפאה פרטית אולי אבוא לייעוץ?
אני מפחד להביא את זה על עצמי עקב ההתעסקות הזאת אבל אני ממש נכנסתי למצב של חרדה על הנושא ודי אבוד
מצד אחד רשום לפעמים שישנו סיכוי אפסי. מצד שני רשום פה לפעמים שזה עובר רק דרך חדירה לא מוגנת. אני מבולבל ממש.
אשמח ממש לעצות ולהרגעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לך להיבדק - הכי טוב בועד למלחמה באיידס - הבדיקה אנונימית
ד``ר מרגלית לורבר18/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סופט סקס עם גברניר14/08/2017
שלום
קיימתי סופט סקס עם גבר.
הוא חיכך את איבר מינו על הרקטום שלי. גם עשב לי רימיניג.
היה מצב שהוא החדיר את הכובע לשנייה אחת(!) בלבד ללא קונדום.
בהמשך הוא גמר באוננות.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסקס ללא חדירה אין הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר14/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ומעט חושש.
ניר14/08/2017תודה על התגובה המהירה ד"ר.
כפי שציינתי,הייתה חדירה( הייתי אומר אפילו חצי חדירה) שארכה פחות משנייה ורק עם הכובע בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס במגע של פין בפין ובמגע של זרע חולה בפין של בריאשהם14/08/2017
היי דוקטור הולנד,
1. האם ניתן להידבק באיידס ממגע של פין בפין (השאלה מתייחסת לכל אזורי הפין)?
2. האם ניתן להידבק באיידס מהפרשות של פין (זרע, שתן וכו') חולה שבאים במגע עם פין של בריא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה במקרים שתיארת
ד``ר רונן הולנד15/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירבו לתת לי טיפול מונע בבית החולים313/08/2017
הגעתי היום בצהריים למיון בית החולים הדסה אחרי שביצעתי מין אוראלי בגבר זר .האחות במיון שאלה אותי ים היתה חדירה ועניתי שלא כמו כן גם אמרתי לה שלא הייתה גמירה בפה אבל בגלל שמודבר בגבר זר חששתי.היא שאלה אותי מאיזה מוצא היה הגבר בו ביצעתי מין אוראלי אז אמרתי לה שהוא היה ערבי .היא פסלה אותי על הסף ואמרה לי ללכת הביתה ושאין כל צורך לתת לי טיפול מונע אחרי אקט כזה ועד כמה וכמה שלא הייתה חדירה ולא גמירה בפה .האם מותר לה לסרב לי בכלל?? וגם מה הקשר לזה שהגבר שלו ירדתי היה ערבי ? האם אני בסכנה או שבאמת היה מיותר לתת לי טיפול מונע ? אני בפחד נוראי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לאחר חשיפה
ד``ר מרגלית לורבר13/08/2017אין סכנת הדבקה במין אוראלי
רק בחדירה יש סכנה ולכן בצדק החליטו לא לתת לך טיפול מונע שלאחר חשיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר לורבר- לא הבנתי
אביעד13/08/2017איך את רושמת שאין סכנת הדבקה ולפעמים כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לסיכויים של בדיקה לגילוי איידסאסף12/08/2017
אם יש לי חס וחלילה hiv ואני עושה בדיקת רוק לגילוי איידס ( hiv oraquick) ונגיד הסיכוי שאני יראה תוצאה שחס וחלילה יש לי איידס הוא 91.6% ומתי שאני מחכה לסוף הבדיקה אז אני רואה תוצאה שאין לי איידס אז האם הסיכוי שאני יראה תוצאה שחס וחלילה יש לי איידס הוא יותר גדול בבדיקה היחידה שעשיתי או בבדיקה שעשיתי + בדיקה נוספת שאני יעשה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כי אולי הסיכויים הם שווים
אסף12/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכוונתי בשאלה
אסף12/08/2017האם הסיכוי לראות תוצאה חיובית ב2 בדיקות oraquick הוא באופן משמעותי יותר גדול מסיכוי לראות תוצאה חיובית בבדיקה אחת של oraquick
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיניות חדשה שנוגעת ל-prepתום09/08/2017
שלום. אם תוכלו להסביר האם כבר ניתן לקבל מרשם לתרופת הפרפ ש 2 קופות חולים מסבסדות. האם כבר רופאים שעברו הדרכה מנפיקים מירשמים ובבתי המרקחת כבר ניתן לקנות במחיר המסובסד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפ בקופות
ד``ר מרגלית לורבר09/08/2017פרפ נכנס השבוע למאוחדת
ב 1/9 ייכנס למכבי
התרופות ינתנו דרך הביטוחים המשלימים (שב״ן)
רק רופאים שעברו הכשרה יוכלו לתת מרשמים לפרפ
שמות הרופאים והמרפאות בהן הם עובדים יפורסמו באתר משרד הבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר רונן ודר מרגלית, האם אתם חלוקים בדעותכם?שהמי08/08/2017
הי דוקטורים, אני לא מתכוון לשאול מתוך רצון לחולל פרובוקציה או משהו בסיגנון, חלילה, אני רק רוצה להגיע לחקר האמת בשאלותי, ראיתי שדר רונן כותב שבמין אוראלי יש סיכון להידברות בHIV, לעומת זאת דר מרגלית כותבת שרק במין אנאלי יש סיכון ולא באוראלי, אז מה נכון?
ואם אפשר התייחסותך דר רונן לשאלה האם ברימינג יש סיכון להידבק באיידס?
תודה וסליחה😊* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אוראלי (בתור מבצע) - סיכון קלוש אך לא אפס, מין אוראלי (בתור מקבל) - סיכון אפס. רימינג (בתור מבצע או מקבל) - סיכון אפס
ד``ר רונן הולנד09/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על טיפול מונעבן08/08/2017
שלום! לפני מספר ימים התחלתי טיפול מונע ע״י לקיחת המנה הראשונה בלבד (כדור אחד של truvada וכדור אחד של insentress) לאחר מספר שעות התברר לי ע״י הרופא מבית החולים שהמקרה החשיפה שבגללו נשקל הטיפול אינו מצדיק טיפול מונע, ומסר לי כי עליי לבחור אם להמשיך או להפסיק, אני בחרתי להפסיק.
שאלתי היא האם יתכן כי עקב לקיחת מנה אחת בלבד של הטיפול שהוזכר יגרם לי נזק כלשהו? תופעת לוואי כלשהי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לאחר חשיפה
ד``ר מרגלית לורבר08/08/2017אם הרופא מצא שאין צורך בטיפול טוב שהפסקת
אין כל נזק מהתרופות שלקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
בן08/08/2017המקרה שבגללו ניגשתי למיון היה עקב מגע של נוזל זרע של גבר שכנראה נשא בסביבה החיצונית לחור פי הטבעת שלי, כאשר באיזו הנ״ל היו פצעים/חתכים שלפעמים מדממים במקצת.... לא הייתה חדירה מלאה כלל! האם לדעתך במקרה זה דרוש הטיפול המונע הנ״ל או שמה אין סיכויי להדבקה? חשוב לי לדעת עוד דעה כי אני חושש מאד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויי הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר08/08/2017ללא חדירה אין סיכון ולכן אין תורך בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות באיידס ברימינגשהם08/08/2017
היי דוקטור, האם ניתן להידבק באיידס ברימינג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הדבקה ברימינג
ד``ר מרגלית לורבר08/08/2017לא - אין סכנת הדבקה ברימינג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, ותודה על התשובה רק רציתי לשאול על מה שראיתי ב CDC
שהם08/08/2017ההCDC כותבים שבמין אוראלי הסיכון להידבקות בHIV קיים אם כי נמוך ממין אנאלי. מין אוראלי, הם מגדירים, הוא גירוי של הפה על הפין, הנרתיק, ופי הטבעת, לפי זה לכאורה יוצא שקיים סיכון ברימינג, אשמח להתיחסותך דר מרגלית, תודה😊
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרימינג לא מהווה פעולה סיכונית
ד``ר מרגלית לורבר09/08/2017אין כל סיכוי להדבקה ברימינג
בליקוק פי הטבעת אין סכנת הדבקה !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית על הידבקותשאלה קטנה06/08/2017
האם יחסי מין הומוסקסואליים הכוללים הכל, מציצות, חיכוכים, החדרת אצבעות, רימינג וגמירה בפה עם בליעה מיידית, מלבד מין אנאלי מהווים מקום לסיכום להדבקה בhiv.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי ההדבקה עבור מי שמבצע מין אוראלי (המוצץ) הם קלושים, אך קיימים
ד``ר רונן הולנד06/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה תנאים הם קיימים?
אנונימי07/08/2017לפי הודעות קודמות של הפרופסור פה מצויין שרק במידה ובולעים זרע.
מדוע ישנם ריבוי דעות בהקדם למין אוראלי?
האם זה נובע מחוסר רצון לקחת אחריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, זה לא נובע מחוסר רצון לקחת אחריות. זה נובע מרצון לענות על השאלה בלי להתעלם מהעובדות הרפואיות - הסיכוי להידבק ב- HIV כאשר מבצעים מין אוראלי לפרטנר חיובי ל- HIV הוא נמוך מאוד אבל לא אפסי. גם אם אתה עונה לנו באגרסיביות זה עדיין לא משנה את העובדות הרפואיות. אתה מוזמן לעיין באתר של ה- CDC - שהוא הגורם העולמי המוסמך בנושא מחלות מדבקות ולקרוא שם על רמת הסיכון להדבקה ב- HIV.
ד``ר רונן הולנד07/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא הכוונה
אנונימי08/08/2017מצטער אם תוכן דברי נשמע אגרסיבי. זו ממש לא הכוונה.
יש בלבול שיוצרים פורומים כגון הפורום של הוועד למלחמה באיידס בו אומרים נחרצות שאין כל סיכון בהדבקה ממין אוראלי בגבר.
אם הם מטעים את הציבור רחב חשוב שמישהו ישים על זה עין וישנו את הגישה הזאת. או להפך. איך יתכן שיש דעות שונות בפורומים רשמיים שונים?
מסכים עם דבריך, אך במצב זה, שתי דעות על טענה אחת, מישהו טועה.
ולכן חבל לבלבל את הציבור בכך בין אם אתה, רופא בכיר שדעתו מאוד אינטיליגנטית, או בין פורומים אחרים מטעים את הציבור במחשבה שישנו או לא ישנו סיכוי להדבקה בדרך הזאת.
תודה רבה, מאוד מעריך את עבודתכם. זה נכתב מתוך בלבול ומצוקה. שום דבר אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)