מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מין מוגן וסכנת הידבקותמיכאל04/08/2017
אני מקיים יחסים עם פרטנר קבוע מזה 4 שנים .באופן אישי אני לא אוהב לקיים יחסי מין עם חדירה אנאלית זה פשוט לא מרגיש לי טוב .מין אוראלי קיים אך ללא גמירה בפה אך כן יש מגע עם הלשון באזורים אינטימיים אחרים . השאלה שלי היא : האם למרות שאני לא מקיים יחסים אנאלים רמת הסיכון להידבקות באיידס פוחתת ? אני מחוסן נגד צהבת בי והפפטיס ואני לא רואה עצמי מקיים יחסים אנאלים בכל מקרה. ברור לי שמגע אנאלי הוא המוליך הראשי של המחלה אך השאלה איפה אני ממוקם מבחינת סיכון בגראף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר04/08/2017אם אתה לא עושה מין אנלי אתה ממש לא בסיכון
רק מין אנלי , חודר או נחדר, מהוים סיכון להדבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל למעלה דר הולנד כותב אחרת
שהם08/08/2017דר הולנד כותב שהמין אוראלי יש סיכון להידבק בHIV, האם אתם חלוקים בדעותיכם? (אני שואל ממקום טוב, לא להקניט חלילה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לטיפול מונעבן04/08/2017
קיבלתי טיפול מונע לאחר חשיפה לנגיף hiv בבית חולים בארצות הברית, את הטיפול התחלתי 48 שעות לאחר המקרה החשוד.
בגלל שאני לא מכיר פה את הרופאים, רציתי לדעת באופן דיי דחוף, האם השילוב של התרופות שהם נתנו לי אכן מוכר כקומבינציית התרופות שמקובלת לטיפול מונע, והאם את שאר הכדורים אוכל להשיג בארץ:
1 truvada - כדור אחד ביום למשך 28 יום.
2. Isentress - כדור אחד בבוקר וכדור אחד בערב במשך 28 יום.
האם השילוב הזה שקיבלתי מוכר? ואפשר לסמוך עליו?
כי הבנתי שיש רופאים בארץ שנותנים תרופות אחרות כpep.
ושאלה אחרונה: האם זה בסדר שהתחלתי 48 שעות אחרי המקרה? או שזה מאוחר מידיי? עזרה בבקה!!! תודה, בן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע
ד``ר מרגלית לורבר04/08/2017התרופות שקיבלת מצוינות
גם 48 שעות התחלת טיפול אחרי ארוע זה בסדר
אל תשכח להיבדק אחרי חודש ואחרי שלושה חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך בירור בדבר המקרה שציינתיבן03/08/2017
עד כמה הפצעים האלו צריכים להיות פתוחים כדי שההדבקה תתרחש במידה ונוזל הזרע נגע בהם?
אם אני נמצא עכשיו בארצות הברית ועוד לא עברו 72 שעות.
מה הכי נכון לעשות? מה רמת הסבירות שנדבקתי ? אציין שוב שחדירה בוודאות לא היתה. ד״ר מרגלית לורבר אמרה שאין צורך בטיפול מונע ואתה אומר שכן... אני מבולבל ולא נמצא בארץ... מה אעשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבחור שאלת את הוועד ואת מירפאת לווינסקי את השאלה
איתן03/08/2017וטוב שעשית כך .
התשובות שלהם הם נכונות ומיקצועיות .
תמתין הם יענו לך !!!
בפורום הזה יש הרבה פעמים סטירה בין התשובות
התשובות שלהם לא מקצועיות דר לובר ודר הולד עונים תשובות שמתאימות לשנת 1983 שעוד לא הכרו את הנגיף וכול דבר חשבו שמדביק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע בדיקת איידס אחרי חודשייםשניר03/08/2017
לפני חודשיים קיימתי יחסים בלי קונדום והלכתי אתמול להיבדק אחרי שעברו בדיוק חודשיים מהאירוע .קיבלתי תשובה שלילית למרות שכתוב שצריך לעשות בדיקה אחרי 5 שבועות מהחשיפה ויש אומרים 3 חודשים . אני ביצעתי בדיקה אחרי חודשיים ורציתי לדעת אם ניתן להיות שקט לגביה ? מה גם האם אנטיביוטיקה שלקחתי יומיים לפני הבדיקה יכולה להראות תשובות כוזבות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם ביצעת בדיקת קומבו - האמינות שלה מצויינת כבר אחרי שלושה שבועות מהמגע
ד``ר רונן הולנד03/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה בנושא דרך הדבקהבן03/08/2017
שלום! אני פשוט בחרדות איומות מעניין שקרה לי. לאחר מעשה ראיתי שמסביב לחור הכניסה לפי הטבעת, על העור, יש לי הרבה חתכים שחלקם נראים לי פתוחים ורטובים, כלומר יש מהם קצת דם... נוזל הזרע של הבחור שהייתי איתו נגע בפצעים/חתכים הללו...לא היו חדירות כלל לפי הטבעת! תיתאפשר הדבקה במקרה כזה?? אני קראתי שאחת האפשרויות של הדבקה היא אם נוזל מדבק כמו זרע בא במגע עם חתך פתוח או רקמה סופגת... תוכלו להסביר לי בבקה רבה מה אומר המצב שלי??? אני במצב ממש לא טוב מרוב פחד!! בבקשה! אני לא יודע מה לעשות:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ שתיגש בהקדם לחדר מיון כדי לקבל החלטה לגבי המשך טיפול מונע.
ד``ר רונן הולנד03/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ניכבד אתה לא יודע שהאויר מחמצן את הנגיף?.
איתן03/08/2017בשביל להידבק צריך מגע ישיר וממושך בין הנגיף לריקמה סופגת או לפצע שותת דם .
1 לא היה כאן מגע ישיר היה התערבות של האויר הנגיף מיתחמצן שבא במגע עם האויר
2 לא היה לבחור פצע פתוח ומדמם ברמה כזו שידבק
3 נדיר שתתבצע הדבקה מחוץ לגוף הדבקה ב hiv צריכה להיות בוואקום .
אי לכך ובהתאם לזו הסיכוי שהבחור ידבק הוא אפסי
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר ניכבד התשובה שלך לא נכונה .
איתן03/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה ובירור
בן03/08/2017שלום איתן! אני זה שרשמתי את ההודעה בנוגע למקרה שעליו הגבת. אני נמצא כרגע בטיול בארה״ב ואני לא יודע מה לעשות... אני בחרדות נוראיות שנדבקתי, למרות שלא עשיתי שום דבר שאסור(לא היו חדירות כלל). אני הבחנתי בפצעים האלו בשלב שהבחור כבר הלך... התגובה שלך מאד הרגיעה אותי, אבל זו של הד״ר מאד מאד מאד הלחיצה. אני לא יודע מי אתה אבל אם תוכל לייעץ לי מה לעשות בעניין אני אודה לך מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירה ללא דימום ממחט ישנהבן01/08/2017
רציתי לדעת האם יש חשש להדבקה כHIV ממחט ישנה שהייתה במגירה במרפאה ? חשוב לציין שהשימוש האחרון במחט היה לפני 5 ימים (מזרק בוטוקס ) לא היה דם על המחט למיטב זכרוני . האם הנגיף יכול להישאר על המחט ? . לא היה לי דימום אלא ממש נגיע מאוד עדינה אך הרגשתי את המגע באצבע ליד הציפורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV. בכל מקרה - מחטים משומשות חייבים להיזרק לפח מחטים מיוחד
ד``ר רונן הולנד02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה מזר חששות כבדיםעמירם01/08/2017
ב שלשלום רב,
נפגשתי אתמול עם גבר זר. ירדתי לו במשך חצי שעה באופן עמוק מאוד וחודרני. אני עם דלקת גרון ורק היום מתחיל את האנטיביוטיקה. יש לו הרבה פרי קאם והיו רגעים שהאיבר שלו היא ממש עמוק בגרון שלי. לא התנשקנו כדי להימנע מהדבקה. לאחר מכן הוא שפשף את איבר המין שלו כפי הטבעת שלי, גם צריך לקחת בחשבון שיש לו הרבה נוזל מקדים שגם הרגשתי את הטעם שלו במציצה.
בזמן שהוא התחכך בי הוא החדיר לי אצבע לתחת. יכול להיות שהיה על היד קצת זרע מקדים. הכניס לי את האצבע גם עמוק.
בסופו של דבר הוא גמר לי בפה וקצת על הפנים גם. בלעתי את הזרע מיד.
זאת פעם שלישית שלי עם גבר ובערך הכי רחוק שהגעתי. אני בחרדה נוראית החל מאתמול שנדבקתי. עשיתי בדיקה לפני חודשיים והיא יצאה תקינה. מה לעשות? יש סיכוי להדבקה במצב המתואר?
מפחד- תודה רבה וסליחה על התיאור המדויק, רציתי שתדע בדיוק מה היה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להדבקה
ד``ר מרגלית לורבר01/08/2017מציעה ללכת למיון לבקש pep
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל סמך מה?
עמי02/08/2017על סמך מה ללכת למיון? לא הייתה חדירה לא מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מביאים טיפול במקרה כזה
יאיר02/08/2017את סתם מטעה ומכניסה לפחדים. אין שום סכנה ובטח שאין מקום לטיפול מונע. טיפול רק יזיק לו כי אין לו כלום. איך נותנים לך לנהל כאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכה בלשון אחרי נשיקהמורן30/07/2017
לד"ר הולנד שלום
אני חוששת מאוד מאז אתמול בלילה.התנשקתי די הרבה עם בחור שאיתו זה היה פעם ראשונה,אחרי אחת הפעמים הוא נשך לי את הלשון במפתיע.כשהסתכלתי לא ראיתי דם אבל היה נידמה לי שהרגשתי טעם מוזר.יש לי גם פיצעון מעל השפה העליונה בצד.אחכ לפני שהלך ראיתי שיש לבחור בשתי מקומות בשפה התחתונה לבן כזה מן יובש.אני לחוצה..האם אפשרי ככה להידבק באיידס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד30/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך מסכין גילוח במספרהאנונימי29/07/2017
שלום, רציתי לשאול מהסיבה שאני מוטרד בימים האחרונים. הספר השתמש בסכין חד פעמי ליישור קצוות וראיתי שהוא מנער את השערות שעל גבי התער תוך כדי שהוא מיישר על המכנס שלו מעין מגבת... בסוף התספורת ראיתי שיש לי חתך קטן ליד האוזן, רציתי לשאול אם יש חשש כלשהו להדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV בסכין חד פעמית
ד``ר רונן הולנד30/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור סיכויי הדבקות HIVרוני28/07/2017
אני גבר שקיים יחסים עם אישה, מוגנים בחדירה רגילה, לא מוגנים במין אוראלי!
לגבר לי, יש שפשפות או פיטריה פתוחה במיפסעות אדמומה.
האם ניתן להדבק ב HIV מנוזל פה / או הפרשה כלשהיא במגע עם העור האדמומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד29/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מהדבקה ממחט תפירהדנה24/07/2017
שלום רב
במהלך מדידת שמלה אצל מעצב שמלות נדקרתי ממחט תפירה שהייתה על השמלה, דקירה קטנה וירדה נקודה של דם. איני יודעת מהי ההיסטוריה הרפואית של מעצב השמלות והאם במקרה גם הוא נדקר ממנה קודם לכן.
האם חלילה יש סיכוי להידבקות בhiv?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד24/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות hiv חיוביות וקומבו שליליתסיון21/07/2017
שלום רציתי לדעת האם שמעתם בעבר על שתי בדיקותhiv שיצאו חיוביות והקומבו חזרה שלילית ? האם יכול לקרות דבר כזה ? בעלי ביצע בדיקת hiv בבית החולים התקשרו אחריי יומיים שהבדיקות לא תקינות ולהגיע שוה הוא לא הגיע אלהיים הרופא משפחה התקשר וביקש שיגיע סיפר לו שייש חשד לhivוהפנה אותנו לרמבם מהלחץ הגובר לא יכולנו לחכות ונסענו ללוחמה באיידס בתל אביב ששם ביצעו בדיקה מהירה שבעלי יצא חיובי ואני שלילית .יש לציין שאנחנו מקיימים יחסים לא מוגנים מעל 12 שנה ובתדירות גבוהה ולא מקיימים יחסים עם אחרים מזה 12 שנה שאנו יחד . הבחור במרכז האעעדס לא נתן יותר מידיי תיקווה וטען שאם הבדיקה המהירה אישרה 2 פסים של חיובי הסיכוי שהקומבו תגיע שלילית או אפסי לגמרייי האם הוא צודק האם לא כדאי לפתח תיקוות בנושא ..מיותר לציין שחרב עלינו עולמינו ואנו לא יודעים מאיפה זה הגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום. יש אחוז נמוך שבדיקה מהירה תראה תשובה חיובית ...
ד``ר רונן הולנד21/07/2017שלום. יש אחוז נמוך שבדיקה מהירה תראה תשובה חיובית כוזבת. אבל אם עשיתם כבר בדיקה בבי"ח ומסרו לכם שהבדיקה לא תקינה, אז הסיכוי שהתשובה תהיה חיובית בסופו של דבר הוא גבוה ביותר. בהחלט יתכן שבעלך לא הדביק אותך (וכמובן לא את ילדכם) למרות שאתם מקיימים יחסי מין לא מוגנים. והדבר הכי חשוב לזכור כעת - יש טיפולים מצויינים לאנשים שנדבקים ב- HIV - טיפולים שמאפשרים לחיות חיים בריאים ורגילים לחלוטין. חשוב להיות במעקב מסודר, לקחת את התרופות לפי ההוראות וכמובן לקבל תמיכה רגשית, כי שלב הגילוי הוא שלב קשה לכל המ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ייתכן כנדבק לפניי זמן קצר איך ניתן לגלות שמעתי שייש טיפול מונע כשזה הדבקות לפניי זמן קצר איך ניתן לדעת
סיון21/07/2017הייתכן שנדבק לפניי זמן קצר ויש טיפול מונע ? איך ניתן לגלות ומה ניתן לעשות תופעות לוואי הופיעו החל מרגע גילו הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד״ר רונן מין אוראלייאיר20/07/2017
ד״ר רונן שלום
היה לי מגע מיני עם איזה מישהי שבוע שעבר ובגלל שאני מאוד מקפיד על מין בטוח אז
החלטנו שיהיה רק מין אוראלי! והיא סיפרה לי שהיא עשתה ניקוי אבנית שיניים כמה ימים לפני המגע.
אז היא ירדה לי ללא קונדום.
אז אני שואל:.בפועל באותו זמן במגע לא ראיתי מקרה חריג דימום או משהו מפתיע.
אבל נתאר כרגע מצב שבו אולי היה לה איכשהו רגישות דימום מהחניכיים מהטיפול שיניים הנ״ל. וזה נגע לי בקצה הפין . ולא שמתי לב והשגחתי על הפין או משהו כזה.וזה נעלם מן הראייה שלי.
עדיין יש חשש להדבקה במגע כזה???
ראיתי שהד״ר אומר בפורום שאין חשש במגע כזה אבל עדיין רציתי לשמוע תשובה על השאלה שלי.
תודה רבה על הכל! יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד״ר רונן מין אוראלי
המשך???21/07/2017אפשר בבקשה מענה למה ששאלתי??
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שוב פעם אבל אפשר
בבקשה תשובה21/07/2017ממש סליחה על ההטרדה נראה כאילו דילגו עליי
אםשר בבקשה לקבל תשובה??
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתין לתשובה בבקשה
יאיר24/07/2017עדיין ממתין כמה ימים לתשובה בבקשה
נראה לי שלא שמו לב ששלחתי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדלגים עליי
????24/07/2017למה לא עונים לי אפשר. תשובה בבקשה
ד״ר רונן או ד״ר מרגלית
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מישהו שיכול לענות????
????27/07/2017אםשר לקבל תשובה בבקשה
לא מתייחסים אליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין חשש להדבקה במגע שתיארת
ד``ר רונן הולנד27/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת - בקשר לחשש ממחטים משומשותורה20/07/2017
תודה על התשובה לשאלתי הקודמת - שוב בקשר לרחצה בים: הבנתי שהרבה ילדים ובכלל אנשים נדקרים ממחטים משומשות שנזרקות לחוף ולים. אנו מתכננים ללכת לאחד מחופי תל אביב השבוע אך לאור נתון זה מטבע הדברים חוששים. מה המלצתכם?
ואם מותר להפנות שאלה אישית - האם אתם באופן אישי הייתם רוחצים בחוף הים של תל אביב לאור נתון זה, ואם כן כיצד אתם מתמודדים וממליצים לנו להתמודד עם העניין? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נתקלתי באף נבדק שהגיע להיבדק בגלל דקירה ממחט בחוף הים. ממליץ לא להיות יחפים באיזור החוף שרחוק מקו המים, שם עלולים להיות חפצים דוקרים.
ד``ר רונן הולנד29/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר להדבקות ברוחצה ביםורה18/07/2017
שלום,
האם במהלך רחצה בים יש אפשרות להדבק באיידס, הפטיטיס או מחלות טרופיות זיהומיות נוספות אם שוחים עם פצע פתוח ברגל (כתוצאה מנפילה ) כלומר שפשוף שדימם מעט והפצע עודנו פתוח. (אבקש להדגיש החשש אינו מזיהום בעקבות הפצע אלא מהדבקות ממחלה זיהומית. זה מסוג הפצעים שבעבר נהגנו לשחות איתם בחופשיות אך המודעות להדבקות מעוררת כעת את השאלה. בשונה מבריכה בים אין כלור ולכן החשש קיים. אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה באיידס או הפטיטיס B. יש חשש להדבקה בזיהומים שונים, תלוי באיכות המים באותו החוף.
ד``ר רונן הולנד18/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)