מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רבlili30/05/2009
אני בקשר מיני עם גבר, אשר אני מודעת לזה שהיה עם מס' בנות לפניי.
היה מגע מיני בינינו ללא קונדום. <אוראלי ואנאלי >
בתחילתו של הקשר, הוא אמר שאין לי ממה לחשוש ושהוא "נקי".
הוא הגבר הראשון שלי.
ברצוני לדעת, אילו בדיקות צריך לעשות לפני שמתחילים לקים יחסי מין ללא קונדום?
האם כל פרטנר צריך לקחת ולבקש "אישור " רפואי?
אין לי סימני לוואי מיוחדים. אבל ברצוני לדעת אילו בדיקות עליי לעשות. על מנת לבקש מהרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לפני התחלת יחסים וקונדום
ד``ר מרגלית לורבר31/05/2009כידום לך לא רק HIV מועבר ביחסי מין.
רצוי לבדוק HIV , HBV, HCV
חשוב לדעת שהרפס, וירוס הקונדילומה, סיפיליס, זיבה ועוד מועברים גם הם ביחסי מין והפתרון למנוע את כל אלה - קונדום!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה...אופטימית30/05/2009
שלום רב וחג שמח,
לפני שבועיים קיימתי יחסי מין עם קונדום עם בחור גיי ובנוסף הוא ביצע בי מין אוראלי ( אני לא ביצעתי בו ). לבחור לא היה דימום מהחניכיים
3 ימים לאחר המגע הופיעו לי תסמינים דמויי שפעת: חום גבוה, בלוטות לימפה גדולות מאד, כאבי גרון עזים, צמרמורות בגוף, כאבי שרירים והפרשות מרובות מהנרתיק. הלכתי לרופא, הוא ביצע משטח גרון ויצא בבדיקה שיש לי סטרפטוקוקוס A . קיבלתי אנטיביוטיקה ולאחר 4 ימים החלמתי. קיבלתי גם נרות לנרתיק למשך שבוע כדי לחסל את ההפרשות וגם הן עברו.
בנוסף ביקשתי להיבדק למחלות מין (הרופא שלח אותי לבדיקות: הפסטיטיס B C ועגבת ) ואיידס.
את הבדיקות ביצעתי לפני 7 ימים.
התשובות למחלות המין הגיעו ויצאו שלילי ברוך השם, אך בדיקת האיידס טרם הגיעה והרופא אמר לי שהיא נשלחה לבלינסון ושבכל מקרה, אם היה מתגלה משהו המרפאה היתה מקבלת טלפון דחוף והיו קוראים לי.
אני מאד מאד מאד מאד חוששת שנידבקתי באיידס כי הופיעה לי תסמונת של שפעת לאחר 3 ימים מרגע קיום המגע. ובנוסף ביומיים האחרונים יש לי גירוד חזק מאד בכל הראש.
אני גם חוששת מזיבה עקב ההפרשות המרובות שהיו לי.
שאלותי:
1. אם הייתי נשאית, הבדיקות היו מגיעות מוקדם יותר למרפאה נכון?( כבר עברו 7 ימים מרגע ביצוע הבדיקה ) כלומר, האם להאמין לרופא שאמר לי שאם היה משהו כבר היו מתקשרים?
2. הייתכן להידבק באיידס כאשר אני מקבלת מין אוראלי?
3. האם הבדיקה שעשיתי בכלל רלוונטית שהרי אם הוא הדביק אותי כאשר ירד לי , אני אמורה לחכות 3 חודשים עד שייתגלה משהו לא?
4. האם יש קשר בין הגירוד בראש לאיידס?
5. האם יש קשר בין ההפרשות בנרתיק למחלת הזיבה?
6. האם יש קשר בין המחלה שתקפה אותי 3 ימים לאחר המגע לתסמונת האיידס החריפה?
אני כל-כך מודאגת ומקווה שמישהו יענה לי כמה שיותר מהר
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HIV אחרי שבועיים
ד``ר מרגלית לורבר01/06/2009בדיקה רגילה אחרי שבועיים תהיה, מן הסתם, שלילית כך שמלכתחילה לא היה טעם לבצע אותה בשלב כל כך מוקדם.
עקרונית ניתן להדבק בדרך זו אם כי בסבירות נמוכה ביותר !!!
אין קשר בין גירוד לאיידס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבויאיר30/05/2009
כמה זמן לאחר חשיפה צריך לעשות בדיקת קומבו?
בפורום פה מתייחסים אליה כבדיקה אמינה בעוד בפורומים אחרים ובעולם מתייחסים אל בדיקה זו בפקפוק?? האם הבדיקה הזו שווה משהו בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו
ד``ר מרגלית לורבר31/05/2009הבדיקה שווה הרבה מאד !!!
בודקת נוגדנים וחלבוני הוירוס ולכן רגישה הרבה יותר מוקדם מאלייזה.
הבדיקה לא נעשית כשיגרה וצריך לבקש אותה ספציפית ולשלם עבורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב תשובהאביתר30/05/2009
האם זה נכון שמקומות מסויימים בעולם כמו אוסטרליה למשל תקופת החלון קוצרה ל6 שבועות?
ובארץ זה 8 שבועות רק ממניעים של טווח ביטחון?
האם נתקלת במקרים בהםבדיקה שנעשתה 6 שבועות לאחר חשיפה יצאה שלילית ובשלב מאוחר יותר היאהפכה חיובית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת על אוסטרליה
ד``ר מרגלית לורבר30/05/2009כמו כל דבר ברפואה - אנחנו משתמשים בנתונים סטטיסטיים על אלפי בדיקות ולא מתייחסים למקרה פרטי.
הכלל הוא ששמונה שבועות הם זמן מירבי - אין כל ספק שיש גם אנשים עם בדיקה חיובית מוקדם יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייב תשובה
יאיר30/05/2009אני מבין, אך 8 שבועות זה כולל טווח ביטחון מסויים לא? האם נתקלת במקרה שבו זה היה שלילי לאחר שישה שבועות ואח"כ זה הפך לחיובי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלידור30/05/2009
שלום ברצוני לדעת האם אפשר להדבק ממין אוראלי שאני הצד המקבל תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדיר, נדיר ביותר
ד``ר מרגלית לורבר30/05/2009הספרות מזכירה מקרים בודדים של הדבקה במין אוראלי - אבל קשה לבודד את המקרים האלה מכיון שבדרך כלל מקיימים גם יחסים אחרים..... לך תדע !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אופטימית28/05/2009
שלום רב וחג שמח,
לפני שבועיים קיימתי יחסי מין עם קונדום עם בחור גיי ובנוסף הוא ביצע בי מין אוראלי ( אני לא ביצעתי בו ). לבחור לא היה דימום מהחניכיים
3 ימים לאחר המגע הופיעו לי תסמינים דמויי שפעת: חום גבוה, בלוטות לימפה גדולות מאד, כאבי גרון עזים, צמרמורות בגוף, כאבי שרירים והפרשות מרובות מהנרתיק. הלכתי לרופא, הוא ביצע משטח גרון ויצא בבדיקה שיש לי סטרפטוקוקוס A . קיבלתי אנטיביוטיקה ולאחר 4 ימים החלמתי. קיבלתי גם נרות לנרתיק למשך שבוע כדי לחסל את ההפרשות וגם הן עברו.
בנוסף ביקשתי להיבדק למחלות מין (הרופא שלח אותי לבדיקות: הפסטיטיס B C ועגבת ) ואיידס.
את הבדיקות ביצעתי לפני 7 ימים.
התשובות למחלות המין הגיעו ויצאו שלילי ברוך השם, אך בדיקת האיידס טרם הגיעה והרופא אמר לי שהיא נשלחה לבלינסון ושבכל מקרה, אם היה מתגלה משהו המרפאה היתה מקבלת טלפון דחוף והיו קוראים לי.
אני מאד מאד מאד מאד חוששת שנידבקתי באיידס כי הופיעה לי תסמונת של שפעת לאחר 3 ימים מרגע קיום המגע. ובנוסף ביומיים האחרונים יש לי גירוד חזק מאד בכל הראש.
אני גם חוששת מזיבה עקב ההפרשות המרובות שהיו לי.
שאלותי:
1. אם הייתי נשאית, הבדיקות היו מגיעות מוקדם יותר למרפאה נכון?( כבר עברו 7 ימים מרגע ביצוע הבדיקה ) כלומר, האם להאמין לרופא שאמר לי שאם היה משהו כבר היו מתקשרים?
2. הייתכן להידבק באיידס כאשר אני מקבלת מין אוראלי?
3. האם הבדיקה שעשיתי בכלל רלוונטית שהרי אם הוא הדביק אותי כאשר ירד לי , אני אמורה לחכות 3 חודשים עד שייתגלה משהו לא?
4. האם יש קשר בין הגירוד בראש לאיידס?
5. האם יש קשר בין ההפרשות בנרתיק למחלת הזיבה?
6. האם יש קשר בין המחלה שתקפה אותי 3 ימים לאחר המגע לתסמונת האיידס החריפה?
אני כל-כך מודאגת ומקווה שמישהו יענה לי כמה שיותר מהר
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתם מישהו שקרא קצת על הנושא
עומר28/05/2009אני מציע לך להירגע. אני אומנם לא רופא אך קיימת יחסי מין מוגנים ומי שצריך אם בכלל, לחשוש זה מי שביצע את המין האוראלי ולא את. לרוב בכלל אין תסמינים ובטח לא אחרי 3 ימים כך שזה מעין צרוף מקרים. זה שלא קיבלת תשובה זה לא אומר כלום-פשוט בירוקרטיה.
לגביי בדיקה, תמיד טוב לעשות ואת לא צריכה לחכות 3 חודשים. אפשר לעשות בדיקת קומבו אחרי 14 יום שהיא באמינות די גבוהה או לחכות 8 שבועות ממקרה שאת חושדת בו ולעשות בדיקה שנקראת אלייזה שזו הבדיקה המהימנה ביותר אשר שוללת הידבקות 8 שבועות לאחר מגע מסוכן.
אני מקווה שהצלחתי להרגיע אותך עד שהרופא תגיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלהעומר28/05/2009
ראיתי שרשמו פה גם שזמן החלון הממוצע בבדיקת אלייזה החדשה הוא 22 יום?
הכוונה לאלייזה שמשתמשים בביה"ח? זה מה שנקרא בדיקת דור 3 או שמדובר על קומבו?
ואם זה ככה אז מדוע "מנחים" את האנשים להבדק 8 שבועות לאחר מגע חשוד בכדיי לשלול הדבקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בקומבו ולא באלייזה רגילה
ד``ר מרגלית לורבר30/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעומר28/05/2009
עברתי על הפורום בכדיי לחסוך את השאלה אך עדיין לא הבנתי.
ברוב מוחלט של התשובות רשמו הרופאים שבכדיי לשלול הדבקה צריך להבדק
לאחר 8 שבועות ממגע חשוד.ראיתי גם שרשמו 3 חודשים. מה נכון?
הוועד ההישראלי ממליץ גם להבדק לאחר 8 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8 שבועות
ד``ר מרגלית לורבר28/05/2009הבדיקות הנעשות כיום במעבדות המורשות רגישות לרמה של 8 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורשות
עומר29/05/2009מעבדות מורשות הכוונה לבתי חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבדות מורשות
ד``ר מרגלית לורבר30/05/2009הן מעבדות בבתי החולים ולא במערכת הפרטית שם אין פיקוח על שיטות הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמטרידהאלמונית27/05/2009
הייתי במקלחת בבית ואוננתי עם שפורפרת הטלפון באמבטיה.האמת ששטפתי את שפורפרת הטלפון קודם עם הרבה סבון.
גרים איתי עוד אנשים בבית.
האם אפשר להידבק ככה?
ועוד דבר לאחר שנבדקים לאיידס ושמים את לקיחת הדם במבחנה אז כמה זמן מהרגע שלוקחים את
הדם עד לרגע שבודקים אותה את תוצאת הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיכון להדבקה ממגע כזה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס27/05/20091. לא נדבקים ממגע כמו שתארת - אין הדבקה מעצם שאחרים נגעו בו בידיים
2. אם הבנתי את השאלה נכון - הבדיקה עוברת תהליך עיבוד ראשון תוך 24 שעות, ולאחר מכן הבדיקה הסופית יכולה להתבצע כמה ימים מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה מהירה אחרי 45 יוםליאון27/05/2009
לפני כ46 יום היה לי מגע מסוכן עשיתי אחרי 22 יום בדיקת קומבו שיצאה שלילית וכן אתמול בדיקה מהירה ובדיקת אלייזה שיצאו שליליות -האם עלי להרגע או לעשות שוב בדיקות -תודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת החלון
ד''ר קרן אולשטיין-פופס27/05/2009'זמן החלון' הוא הזמן שחולף מרגע החשיפה עד שבדיקת הדם הופכת לחיובית.
עם בדיקות האלייזה החדשות, זמן החלון הממוצע הוא 22 יום.
עם זאת, ישנם אחוזים בודדים של אנשים שהופכים להיות חיוביים רק אחרי 3-6 חודשים.
בעיקרון, אם נבדקת אחרי 45 ימים, רב הסיכויים שאתה אכן שלילי ויכול להרגע (95% < ) .
אם המגע היה באמת בסיכון גבוה - כדאי בכל זאת להיבדק גם אחרי 6 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותשואל27/05/2009
שלום ד"ר וכל הכבוד על הפורום!
יש לי כמה שאלות שיכולות להפיג את חרדתי אשמח אם תעני עליהן:
1. מנסיונך, מהי תקופת החלון הארוכה ביותר בה נתקלת? כלומר כמה זמן אחרי הדבקה אדם הראה תשובה שלילית בבדיקת נוגדנים למרות שבפועל נדבק?
2. האם "תקופת החלון" עומדת להשתנות בקרוב בעקבות רגישות הבדיקות החדשות?
3. כמה אחוזים מן הנדבקים החדשים מראים סמפטומים לאחר ההדבקה?
4. קראתי באינטרנט שהדבקה במגע הטרוסקסואלי (מגע בין שני ילידי הארץ) בישראל היא נדירה ביותר האם זה נכון?
ברור לי שיש להיבדק לא משנה מה יהיו תשובותיך. כמו כן ברור לי שתמיד צריך להשתמש באמצעי מניעה אך בכל זאת אני לאחר מגע לא מוגן ואני חושש
תודה ואשמח לתשובות מפורטות
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא, שאלות קצרות !!!!
ד``ר מרגלית לורבר27/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקופת החלון
ד``ר מרגלית לורבר28/05/2009אורך תקופת החלון תלוי ביכולת מערכת החיסון לייצר נוגדנים כנגד הנגף בכמות מספקת שתזוהה ע"י הבדיקה.
כמו בכל מצב - יש מצבי קיצון - ולצורך כיסוי מירבי של "המאחרים" בייצור תגובה חיסונית - ניתן להמתים עד 3 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגע הטרוסקסואלי
ד``ר מרגלית לורבר28/05/2009ברור שהסיכוי להדבק תלוי בנפיצות המחלה באיזור עליו מדובר.
בישראל, בסביבות 80 אחוזים מנשאי HIV הם אנשים הטרוסקסואלים .
מכאן - צא ולמד !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראליY555526/05/2009
שלום ד"ר,
השבוע נבדקתי לHIV ויצאתי שלילי ב"ה.
אתמול הייתי במסג' אירוטי במהלכו הבחורה ליקקה לי את איבר המין אולי למשך 10 שניות לפני
שהפסקתי אותה.
האם עליי להיבדק עוד פעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נדבקים ב HIV בדרך זו !!!!
ד``ר מרגלית לורבר27/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מרגליתיובל26/05/2009
1ביצעתי דיקת אלייזה ברמבם אחרי 70 יום ממגע מסוכן עד כמה בדיקה זו אמינה באחוזים
2 האם זה שלקחו לא הרבה דם ממש קצת יכול להשפיע על התוצאה
3 כמה זמן שורד הנגיף בדם שהוא מחוץ לאדם ואחרי כמה זמן כבר לא ניתן לזהותו בבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר מרגלית לורבר26/05/2009בדיקת אלייזה 70 יום לאחר מגע - אמינה ובטוחה
אין צורך בכמות גדולה של דם
הבדיקה בודקת נוגדנים ולא את הנגיף ואמינה עוד שעות רבות לאחר לקיחת הדם (נבדק בסרום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשיחתנו
יובל26/05/2009אנא ממך דוקטור באחוזים כמה בדיקה זאת אמינה לאחר 70 יום וכמה זה בערך שעות רבת יותר מ 15 נגיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה אמינה בקרוב למאה אחוז
ד``ר מרגלית לורבר27/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחנות ואיידס
ליטל26/05/2009הנוגדנים של איידס יכולים לשרוד במבחנות כמה ימים אפילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להמשך של שיחתנו
יובל26/05/2009אחרי כמה זמן מהבדיקה מתחילים לבדוק אותה
והייתי רוצה שתעני לי באחוזים בבקשה פשוט את לא עונה לי על זה כמה בדיקה אחרי 60 70 יום אמינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן - הנוגדנים נמצאים בסרום
ד``ר מרגלית לורבר27/05/2009תלוי באיזה תנאים הוחזקה המבחנה, אבל עקרונית כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור "ליום שאחרי" יחסי מין לא מגניםעמית25/05/2009
ערב טוב,
שמעתי בעבר שקיים כדום "ליום שאחרי" יחסי מין לא מגנים.
האם באמת קיים כדור כזה?
מה שמו ועד כמה זה הפקטיבי? (צריך מרשם רופא?)
האם באמת אפשר להסתמך עליו? ועד כמה זמן אחרי קיום היחסים הלא מוגנים ניתן לקחת אותו?
אשמח להסבר יותר מפורט על "הכדור" הנ"ל (רצוי בהקדם).
תודה רבה רבה,
עמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן - טיפול לאחר חשיפה
ד``ר מרגלית לורבר26/05/2009קיים טיפול של חודש ימים בו צריך לקחת שילוב של מספר כדורים
ההחלטה נעשית יחד עם רופא מומחה והוא גם מחליט על סוג התרופות
כמובן שצריך מרשם לטיפול
צריך לפנות לאחד מחדרי המיון ולבקש להתייעץ עם רופא העוסק ב HIV - הטיפול בטוח אם מתחילים לקחת אותו עד 48-72 שעות לאחר המגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחובה בית חולים?
יוגב26/05/2009קודם כל המון תודה לתגובתך המהירה ד''ר מרגלית לורבר.
יש עוד מספר שאלות:
חובה חדר מיון?? אי אפשר לעשות את זה באופן אנונימי? (בית מרקחת)
או אולי (במקרה הפחות רצוי מבחינתי) רופא המשפחה?
איזה אופציות נוספות קימות לי על מנת "לא להיחשף".
וזה ממש טיפול תרופתי של חודש? בכמה כדורים מדובר?
שוב תודה על תגובתך,
יוגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובתך ד''ר מרגלית לורבר
יוגב27/05/2009קודם כל המון תודה לתגובתך המהירה ד''ר מרגלית לורבר.
יש עוד מספר שאלות:
חובה חדר מיון?? אי אפשר לעשות את זה באופן אנונימי? (בית מרקחת)
או אולי (במקרה הפחות רצוי מבחינתי) רופא המשפחה?
איזה אופציות נוספות קימות לי על מנת "לא להיחשף".
וזה ממש טיפול תרופתי של חודש? בכמה כדורים מדובר?
שוב תודה על תגובתך,
יוגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPOST EXPOSURE PROPHYLAXIS
ד``ר מרגלית לורבר27/05/2009הטיפול מחייב מרשם רופא מומחה בHIV - מומחה למחלות זיהומיות או אימונולוג (תלוי בבית החולים באיזורך). בישראל, רק רופאים מומחים כמצויין לעיל רשאים לטפל ב HIV כולל קבלת החלטות לגבי POST EXPOSURE PROPHYLAXIS
רופא המשפחה לא יקבל החלטה מסוג זה וזקוק לחוות דעתו של המומחה הנמצא רק בבתי החולים.
אין דרך, לעניות דעתי, לעקוף את נושא החשיפה - זכור כי חלה חובת חיסיון על כל איש רפואה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש מאודערן25/05/2009
לפני שבוע הייתי עם בחורה שאוננה לעצמה ולאחר כמה שניות אוננה לי .הייתה לי רגישות בפין שכנראה זאת פטריה שחזרה אבל בלי פצעים. האם יש סיכוי להדבק באיידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא - אין זו דרך להדבק ב HIV
ד``ר מרגלית לורבר26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ערן26/05/2009תודה ד'ר. אבל האם נוזלי הנרתיק שלה לא מסוכנים על היד שלה שבאים במגע עם הפין שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה בעייתי - אין הדבקה שכזו !!!
ד``ר מרגלית לורבר27/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)