מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה מאיידסחייל 2103/05/2009
ד"ר מרגלית שלום רב, אני בן 21,
רציתי לשאול 2 שאלות :
1. לפני 8 חודשים ניגבתי את הפה באמצעות נייר שסיכוי גבוה שהיה ספוג בזרע(בעת בדיקת זרע שביצעתי בצבא), הי מגע של הנייר ל-2 שניות לתוך הפה, האם יש סיכוי להידבק באיידס במקרה כה-במידה והיה מדובר בזרע נושא איידס?
2. חודשיים וקצת לאחר מכן ביצעתי בדיקה אליסה באיכילוב באוקטובר 2008 (10 שבועות אחרי), שיצאה שלילית, אך ע גבי הטופס מצוין שהז תקף ל-3 חודשים קודם- האם יש צורך לבצע בדיקה נוספת? (בכל מקרה-ללא קשר מקרה שלי) או ש-8 שבועות זה מספיק? מדוע קיימים השינויים בזמני הבדיקה בין הרופאים?
אני פשוט מאוד חרד , אני לא יודע למה מהנושא הזה למרות שברור שהסיכוי נמוך, אך גם הסיכוי הנמוך גורם לי למטרד רב, ומצד שני יש בי פחד לבצע בדיקה נוספת.
מחכה לתשובתך, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת ששכחתי לשאול....
חייל 2103/05/2009יכול להיות שבאיכילוב השתמשו בסוג של בדיקה פחות רגישה? בחודש אוקטובר 08 ובגלל זה מצוין 3 חודשים ולא חודיים על טופס הבדיקה....?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבו לאחר 21 יום מארוע מסוכןחבושה01/05/2009
האם כדאי לעשות בדיקת קומבו לאחר כ21-22 יום מארוע מסוכן -וזה אחרי שפתחתי מחלת חום בימים האחרונים או שכדאי לחכות לגמר חודשיים -היכן אפשר לעשות בדיקת קומבו שתתן תוצאה לאחר חצי שעה
לתשובתך אודה מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו
ד``ר מרגלית לורבר02/05/2009קומבו לא נעשה כבדיקה שגרתית, אך תוכלי לבקש לבצע בתשלום - אם את תל אביבית תבדקי באיכילוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היה לי מגע מסוכן לפני כ3 שבועותליאון01/05/2009
ובימים האחרונים היה לי כמו שפעת חום -כאבי שרירים-כאבי ראש אבל לא נזלת וכמעט בלי שעול -אך זה עבר אחרי יום -יומיים
שאלתי האם בהדבקה באיידס יש תופעות כמו שלי כי זה לא נראה שפעת רגילה ומה ההבדל בין שפעת אחרי הדבקה באיידס לבין שפעת רגילה
אני בחרדה ומצפה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע מסוכן לפני 3 שבועות
ד``ר מרגלית לורבר02/05/2009רצוי שתיבדק - הסימפטומים שאתה מתאר יכולים להיות מסיבות רבות אחרות - לך לרופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היה לי מגע מסוכן לפני כ3 שבועותליאון01/05/2009
ובימים האחרונים היה לי כמו שפעת חום -כאבי שרירים-כאבי ראש אבל לא נזלת וכמעט בלי שעול -אך זה עבר אחרי יום -יומיים
שאלתי האם בהדבקה באיידס יש תופעות כמו שלי כי זה לא נראה שפעת רגילה ומה ההבדל בין שפעת אחרי הדבקה באיידס לבין שפעת רגילה
אני בחרדה ומצפה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתבייש לך אבא לילדים.תסבול חודשיים
שני04/05/2009עד הבדיקה ותפלל שאישתך לא נדבקה ממך!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלך להיבדק
ד``ר מרגלית לורבר06/05/2009לא זה המקום להתייחס לשפעת וסימנים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאלמונית01/05/2009
שלום לך ד"ר
רציתי לשאול אותך משהו שמציק לי אני ילדתי לפני 10 חודשים בן מקסים והוא בריא והכל בסדר
טופ טופ
הבן שלי היה מאושפז בפגייה כעבור יומיים אחריי הלידה והייתי צריכה לשאוב חלב ,השאיבה נעשתה
בכלים שהיו עטופים בניילון.
השאלה שלי האם יכול להיות מצב שנתנו את החלב ששאבתי לתינוק אחר והתינוק שלי קיבל חלב אחר? הרי אפשר להידבק באיידס נכון?
האם ד"ר שמעת מקרים שקרו כאלה?
הסתכלתי במכתב המלצה והייתה שם מדבקה עם כל הפרטים.
האמת שהתקשרתי לשם כדי לשאול ולא רצו לתת לי תשובה ושאלו אותי למה אני שואלת רק עכשיו
אז ד"ר תעזרי לי מה לעשות אני לא מתפקדת!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את חייבת לסמוך על הפגיה
ד``ר מרגלית לורבר02/05/2009קשה להאמין למצב בו מחליפים חלב אם בישראל של היום.
לגבי השאלה העקרונית - חלב אם מאשה נשאית עלול להדביק את התינוק ב HIV , לא נראה רלבנטי לגבייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעומר30/04/2009
אני אגש לרופא המשפחה שיבדוק את שאר הדברים
אך לא ענית לי אם עלי לחזור על הבדקת איידס בעקבות החיפוי הלבן
או ש- 8 שבועות זה זמן שנותן מענה מספק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צרוך לבדוק שנית
ד``ר מרגלית לורבר02/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאלמונית30/04/2009
שלום ד"ר
רציתי לדעת מתי פרצה המחלה HIV בארץ !! ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראשית שנות השמונים
ד``ר מרגלית לורבר30/04/2009אין לי מידע מדוייק על המקרה הראשון בארץ, אך המחלה פרצה בראשית שנות השמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהעומר30/04/2009
הבנתי ממך שלאחר 8 שבועות הבדיקה אמינה לחלוטין.(מביה"ח איכילוב)
לא עניתי לי אם יש קשר ישיר בין הופעת דמוי שפעת לבין הדבקות
או שזו סתם צרוץ מקרים?
לגביי אותו חיפוי לבן? האם יש קשר או שזה יכול להגיע ממקום אחר(היתה לי הרעלת מזון לא מזמן)
בכל מקרה אני מבין ממך שלאחר אותה תשובה שלילית אני לא צריך ליהיות מוטרד?
(מתנצל מראש על השאלות הרבות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה שלילית - לך לרופא המשפחה
ד``ר מרגלית לורבר30/04/2009ממליצה להבדק אצל רופא המשפחה - לא כאן המקום לעבור על כל האפשרויות לסימנים מהם אתה סובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידסYYY29/04/2009
האם ניתן להסתמך על בדיקת אליזה שבוצעה לאחר 50 ימים מהמגע בסיכון?
עליי לציין כי הסיכון היחידי היה קבלת רימינג במשך 5 דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8 שבועות - הזמן האמין
ד``ר מרגלית לורבר30/04/2009אם אתה לא רגוע - תיבדק שנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נתן להדבק באיידס ממכשיר פולשניליאון29/04/2009
לפני 18 יום נבדקתי אצל רופא אף אוזן גרון בדיקה שבה מכניסים מכשיר עם מצלמה בקצהו כדי לבדוק מצב הגרון -בגמר הבדיקה החזיר הרופא את את המכשיר לכמו גליל ארוך ולא שטף אותו -יש לי הרגשה שהמכשיר לא חוטא לא לפני הבדיקה שלי ולא לאחריה -לאחר כיומיים הקאתי בבית נבדקתי בבית חולים הכל היה תקין -ויש לזכור שזו אולי הפעם היחידה או עוד פעם שהקאתי -היום עברו 18 יום מהבדיקה ויש לי סימני שפעת -שאלתי מה הסיכוי שנדבקתי באיידס -אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נשמע פעולה פולשנית
ד``ר מרגלית לורבר30/04/2009לא היה כאן דימום או ביופסיה - לא נשמע כארוע מסכן -
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הדבקהמנחם28/04/2009
קיימתי מגע מיני באיזור בעל נגיעות גבוהה באיידס עם בחורה מקומית, לקראת סיום המגע (משהו כמו 10 שניות) נקרע הקונדום. כ 60 שעות לאחר מכן החלתי בלקיחת תרופות(מה שמכונה קוקטייל). אני מבין שהחיים אינם סטטיסטיקה ומתמטיקה אבל רציתי לדעת מה הסבירות שנדבקתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PEP - איתו הסיכוי להדבק אפסי
ד``ר מרגלית לורבר30/04/2009אתה מקבל טיפול מונע - PEP - מה שמפחית את הסיכוי להדבק במידה המקסימלית.
לא תואר בארץ אף מקרה של הדבקה במטופלי PEP* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רענבל27/04/2009
רציתי לשאול האם זה יכול להיות שבקופת חולים כאשר עושים בדיקת דם אז לא מחליפים את המחט?
אני הייתי בלחץ אז לא שמתי לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציוד חד פעמי
ד``ר מרגלית לורבר30/04/2009בארץ משתמשים אך ורק במחטים ומזרקים חד פעמיים - אין לך סיבה לחשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהמיטל26/04/2009
ד"ר שלום,
האם חיסון גרדסיל (נגד סרטן צוואר הרחם) שביצעתי לאחרונה ונטילת אנטיביוטיקה כעת,משפיעים על תוצאות בדיקת איידס?כלומר,האם חיסון ונטילת אנטיביוטיקה יכולים לגרום לתוצאות כמו
false positive או false negative בבדיקת האלייזה?
תודה,
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידוע לי על קשר
ד``ר מרגלית לורבר27/04/2009ככל הידוע לי אין קשר בין השניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדתיתאורנה26/04/2009
שלום רב,
לפני ארבע שנים הלכתי להסתפר במספרה. תוך כדי התספורת הספר נחתך מהמספריים, ואחד העובדים הביא לו פלסטר. בסוף התספורת קמתי והסתכלתי במראה וראיתי שיש לי כתם של דם על המצח( חשוב לציין שלא היה לי פצע פתוח באותו מקום). בהתחלה נורא נלחצתי ואז הרגעתי את עצמי שלא היה פצע פתוח וכו'.
אחרי שבועיים חליתי בדלקת גרון עם תפליטים מוגלתיים ומשטח הגרון הראה שלא היה חיידק והרופא אמר שזה כנראה ויראלי. בנוסף באותו זמן בדיוק חלה גם בן זוגי בדלקת גרון דומה, אם כי חריפה יותר ( היה לו חום והוא הרגיש ממש רע) וגם לו לא מצאו חיידק.
1. רציתי לדעת מה הסיכויי להידבק כך מאיידס, האם יכול להיות שבאיזושהי צורה דם של הספר חדר לי לעין, והאם הגיוני שהסמפטומים שהופיעו( דלקת גרון עם תפליטים לבנים ללא הימצאות חיידק) מורים על הדבקות באיידס ושאולי הדבקתי את בן זוגי בעקבות אותה תקרית?
2. מה הסימנים של מחלת הנשיקה וכיצד מבחינים בינה לבין דלקת גרון ויראלית עם מוגלה בגרון?
אודה על תשובה,
בברכה מיצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סביר בעליל
ד``ר מרגלית לורבר27/04/2009בהנחה שהספר נשא HIV - אין הדבקה מדמו דרך העור הבריא שלך
על מנת להסיר חרדות מיותרות - שווה בכל מקרה להיבדק ל HIV (יכסה גם ארועים אחרים )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מרגליתיובל25/04/2009
שלום לך ד"ר רציתי לדעת במידה וקיימתי יחסי מין עם נערת ליוי וכמה ימים לפני זה הורדתי פלולה שהיתה לי על איבר המין כלומר היה פצע פתוח ותוך כדאי מין אנאלי נקרע לי הקונדום מה שיכול להיות שהיה מגע של הפצע עם פי הטבעת האם רמת הסיכון היא ממש גדולה במצב זה אני יודע שעלי לעשות בדיקת דם וכן עשיתי רק תעני לי בכנות האם קיים חשש גבוה להדבקות במצב המתואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע פתוח עלול להיות סיבה להדבקה
ד``ר מרגלית לורבר27/04/2009רצוי שתיבדק 8 שבועות אחרי הארוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)