מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איידס אצל ילדיםאני.19/04/2009
תינוק שנולד בריא , האם אינה נשאית אך לאחר לידה נדבק במגע של דם נגוע או חלב אם , לאחר כמה זמן יש לבצע בדיקה כאשר מדובר בתינוק , ואיזה סוג של בדיקה ? הרגילה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אני.19/04/2009כמובן שאיני יודעת אם החלב אם נגוע .בני ינק מבקבוק לא שלו לאחר שאיבת חלב בתינוקייה , בבקשה בוא נצא מתוך נק' הנחה שיש אופציה להדבק. מה הלאה? אני לא לחוצה יודעת שסיכויים נמוכים אך בהחלט רוצה להיות רגועה .לבקש מהאישה שתעשה בדיקה לא מתקבל על הדעת . אנא עזרתך ...
האם בדיקה בקופ"ח אפשרית או שצריך מקום מיוחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה בתינוק
ד``ר מרגלית לורבר19/04/2009תינוק שנדבק בדרכים שהזכרת - יש לבדוק ע"י ELISA בדיוק כמו במקרה של מבוגר - חודשיים לפחות לאחר ההדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקום לבדיקה
אני.20/04/2009OK תודה רבה לך , אני מבינה שאין צורך בבדיקה המסובכת PCR.
רק שאלה, אם אני מתביישת לעשות זאת בקופת חולים -אוכל לקחת תינוק לבי"ח ? איזה בי"ח מטפל בילדים? כל בי"ח?
אני מודה לך
תודה הרבה רבה
אומנם מצדך נראה כאילו רק ענית לי אך אין לך מושג כמה הרגעת אותי בכך שנודע לי שיש אופציה לבדוק ילדים גם כן באותה תקופת חלון . הייתי בטוחה שאצטרך להמתין המון זמן.
תודה תודה....
אעדכן בהמשך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה אנונימית בועד למלחמה באיידס
ד``ר מרגלית לורבר21/04/2009אם את מתביישת - תוכלי להגיע לועד למלחמה באיידס או בכל בית חולים שיש בו מעבדה מתאימה, תלוי במקום המגורים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד לא מצליח לתפקדחסוי17/04/2009
האיתי בתאילנד וניקרע לי הקונדום פעמים אם שתי בחורות שונות אם הראשונה שמתי לב מהר ואם השניה לקח לי זמן עשיתי בדיקה 40 יום אחרי ויצא שלילי ואני מת מיפחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תצטרך לחכות לפחות חודשיים מהארוע הא
ד``ר מרגלית לורבר18/04/2009תצטרך לחכות לפחות חודשיים מהארוע האחרון - אין טעם בבדיקה רגילה 40 יום לאחר המגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות לחוץ מאודדדדדד בבקשה תעני לידניאל17/04/2009
אם בת אוננה לי והיה לה הרבה מאוד שריטות על הידיים, הם היו אדומות היא אמרה לי שהיא מחתכה לפני 20 דקות, וברגע האוננות הפצעים היו אדומים אבל לא היה דם שירד באותו הרגע.
האם יש לי סיבה להיבדק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר להדבק בדרך זו
ד``ר מרגלית לורבר18/04/2009גם אם היא נשאית - לא ניתן להדבק בצורה שתיארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.יוסי17/04/2009
שאלתי היא האם איידס או כל מחלה חשוכת מרפא כלשהי יכולה לעבור במין אוראלי? (היא לי)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר אם כי נדיר
ד``ר מרגלית לורבר18/04/2009מין אוראלי היא צורה לא שכיחה להדבקה ב HIV , אך יש תיאורים כאלה בספרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר מרגלית אנא ממך תעזרי לייובל16/04/2009
לפני משהו כמו חודשיים קיימתי יחסי מין עם זונה היחסים כללו מין אורלי ממש עמוק שבסופו התבצע שפיכה של זרע בפה מין אנאלי ומין רגיל
תוך כדי המין האנאלי נקרע לי הקונדום ושמתי לב לכך רק לאחר מ"ס דק' בנוסף היה לי פצע חשוף על איבר המין.
המין האורלי לא היה עם קונדום אלה רק המין האנאלי והרגיל
לאחר כמה שבועות הרגשתי מ"ס ימים בחילות בנוסף התחילו לצמוח לי נק' אדומות על הפנים ועל החזה כמו כן היה מ"ס לילות שהתעוררתי עם זיעה.
לפני מ"ס ימים התחיל לי שיעול די חזק שמלווה בליחה
אני ממש חושש להידבקות וחושב על זה 7\24
אני פונה אלייך בכול לשון של בקשה מה את חושבת על סממנים אלה ומה ההבחנה המקצועית שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דרך להרגע מלבד ביצוע בדיקה
ד``ר מרגלית לורבר18/04/2009ממליצה לבצע בדיקת דם ל HIV - חודשיים לפחות מהאירוע - רק תשובה שלילית תוכל להרגיע אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאורנה16/04/2009
שלום רב,
פעם אמרו לי שלאחר שבועיים שלושה מרגע שנדבקים באיידס מתפתחת מחלת שפעת או צינון ואחר כך ניתן להיות נשא שנים ולא לדעת. הבעיה אצלי שאני מאוד חרדה מכל הנושא של הדבקות באיידס למרות שבזמן האחרון התחלתי לטפל בהפרעת החרדה הזו באופן מקצועי. בכל אופן בכל פעם שאני מעט מצטננת אני נכנסת לחרדות שאולי זה סימן להדבקות. אשמח אם תוכלי להבהיר לי אחת ולתמיד את הנושא, כלומר האם במידה ומופעים סימפטומים לאחר הדבקות הכוונה למחלת שפעת קשה ורצינית( כזו שדורשת טיפול לדוגמא הפנייה לרופא או ביה"ח) או שגם צינון רגיל יכול להעיד על הדבקות?
תודה מולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "שפעת" וHIV
ד``ר מרגלית לורבר18/04/2009על מנת להסיר כל חרדה - ממליצה שתביני שרק אם תקיימי יחסי מין לא מוגנים (ללא קונדום) תוכלי להדבק.
אם תקפידי על כך - לא תהיה לך סיבה לחרדות.
רוב מקרי ההדבקה לא מלווים בכל סימני שפעת!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורנה19/04/2009שלום רב,
קודם כל תודה על התשובה. אני יודעת שרוב מיקרי ההדבקות קורים כתוצאה ממין לא מוגן ולכן אני מאוד שומרת על עצמי בעניין הזה. הבעיה היא שאני מאוד מפחדת מדם שגם הוא נוזל מדבק וזה עיקר החרדות שלי. אם אנשים נפצעים לידי, או פחד שמא נגעתי בדם, או נדקרתי מכל מיני חפצים ( לדוגמא חרדה נוראית מהדקרות מזרקים שזרוקים וכו...). אשמח בכל מיקרה אם תוכלי להסביר לי בצורה מפורטת יותר לגביי עניין הצינון/ שפעת שעשויים להופיע לאחר הדבקות, האם מדובר בסימפטומים חריפים יותר או בצינון רגיל? נמאס לי שכל פעם שאני מצוננת אני חרדה...
תודה מראש
מולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות לבדיקת HIVדנית16/04/2009
בטח זו שאלה ששואלים אותך 10000 פעמים אבל אני אשאל בכל זאת
עשיתי בדיקת HIV בקופ"ח כלית ב1.4
תוך כ מה זמן בערך תהיינה התשובות?
האם רואים אותן באינטרנט בחשבון האישי שלי ?(חלק אמרו לי שכן וחלק אמרו לי שלא)
ושאלה נוספת ,
במדיה ותשובה הינה חיובית (לא שאני חושבת שהיא כן) האם הרופא מודיע לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה בקופ"ח
ד``ר מרגלית לורבר18/04/2009הזמן שעובר עד קבלת תשובה תלוי בדואר, דרכו שולחים לרופא המשפחה את התשובה השלילית.
במידה והתשובה חיובית - המעבדה מתקשרת אל הרופא טלפונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני ובן זוגי לשעבר עשינו בדיקה
N.M06/06/2009בעקבות מקרה שקרה לפני מספר חודשים החלטנו להיבדק, נאמר לנו שתוצאות הן תוך שלושה שבועות, אך הרופא לא התקשר אלינו, אנחנו יכולים להניח מכאן שהתשובה היא שלילית?
האם הרופא מחוייב לדווח במקרה של תשובה חיובית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנו לרופא לקבלת תשובות
ד``ר מרגלית לורבר08/06/2009הרופא אמור להודיע לכם על תשובה חיובית אך לא רצוי לסמוך על כך - גשו לקבל תשובה בכתב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבורוני15/04/2009
האם ניתן לבצע בדיקת קומבו 13 יום לאחר המגע המיני או כדאי להמתין יותר זמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו
ד``ר מרגלית לורבר18/04/2009בדיקת קומבו, HIV Ag/Ab Combo
זו בדיקה נוגדנים לנגיף איידס בשיטת ELISA יחד עם בדיקת החלבון של נגיף איידס (מסוג P-24 ).
בדיקת הנוגדנים המקובלת בשיטת אלייזה היא הבדיקה האמינה ביותר, אך היא משקפת את מצב הנבדק חודשיים ומעלה לפני מועד הבדיקה ("תקופת החלון"). הסיבה לכך היא שייצור הנוגדנים לנגיף איידס אורך זמן. רק חודשיים אחרי החשיפה ניתן לזהות בבירור נוגדנים אצל למעלה מ-99% מאילו שנדבקו בנגיף.
בדיקת הקומבו , באמצעות הבדיקה לזיהוי החלבון הנגיפי הכלולה בה, מאפשרת לקצר את "תקופת החלון" באופן משמעותי למשך של שלושה שבועות במקרים מיוחדים בהם חשוב לדעת בהקדם האפשרי האם היתה הדבקה באיידס.
מומלץ לאדם שבצע בדיקה זו ונמצא שלילי לאיידס לאשרר תוצאה זו על ידי בדיקת נוגדנים בשיטת אלייזה חודשיים ומעלה אחרי החשיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס וחיסונים לנסיעה לדרום אמריקהאבי14/04/2009
שלום
אני מתכנן לנסוע לדרום אמריקה
האם קיימת בעיה כנשא לקבל את החיסונים הנדרשים?
האם יתכן שיופיעו תופעות לוואי מכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים
ד``ר מרגלית לורבר18/04/2009אם רמת תאי CD4 שלך גבוהה אין כל מניעה שתקבל חיסונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות בדיקת קומבוטלי14/04/2009
ד"ר ננסי אגמון שלום רב,
לפני כחודש קיימתי יחסי מין עם מישהו, יש לציין כי האקט היה עם קונדום. כאשר הבחור רצה לגמור הוא הסיר את הקונדום וגמר על איזור בטני (מתנצלת מראש על התאור) ואז נכנסתי לחרדה עצומה שאולי משהו מנוזל הזרע שלו באזושהי דרך חדר לי פנימה. שקעתי בחרדה איומה מעין כמוה. הבחור הראה לי בדיקת איידס לפני שלושה חודשים שהראתה תוצאה שלילית וסיפר לי כי לאחר הבדיקה קיים יחסים מוגנים. כמובן שלא נרגעתי ועל מנת לקצר את הסרט העצום ששיבש את כל מערך החיים התקין שלי הלכתי לבצע בדיקת קומבו בועד. את הבדיקה ביצעתי לאחר 13 יום מאותו אקט מיני. הבדיקה יצאה שלילית. עברו מספר וניסיתי להרגע אך דלקת נרתיקית שהופיעה אצלי פתאום הקפיצה לי שוב את רף הדאגה שאולי זה קשור לאיידס ואולי הבדיקת קומבו לא אמינה ואולי... ואולי.. ואולי...
אני בחרדה עצומה, לא מתפקדת וסופרת את הימים על מנת לעשות בדיקת אלייזה בעוד כחודש.
שאלתי היא האם הקומבו שיצאה שלילית לאחר 13 יכולה להרגיע אותי ? או שעדיף שאחכה לבדיקת אליזה בעוד כחודש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי כמובן לד"ר מרגלית
טלי14/04/2009(מתנצלת על הטעות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומבו
טלי19/04/2009ד"ר מרגלית שלום רב
לפני כחודש קיימתי יחסי מין עם מישהו, יש לציין כי האקט היה עם קונדום. כאשר הבחור רצה לגמור הוא הסיר את הקונדום וגמר על איזור בטני (מתנצלת מראש על התאור) ואז נכנסתי לחרדה עצומה שאולי משהו מנוזל הזרע שלו באזושהי דרך חדר לי פנימה. שקעתי בחרדה איומה מעין כמוה. הבחור הראה לי בדיקת איידס לפני שלושה חודשים שהראתה תוצאה שלילית וסיפר לי כי לאחר הבדיקה קיים יחסים מוגנים. כמובן שלא נרגעתי ועל מנת לקצר את הסרט העצום ששיבש את כל מערך החיים התקין שלי הלכתי לבצע בדיקת קומבו בועד. את הבדיקה ביצעתי לאחר 13 יום מאותו אקט מיני. הבדיקה יצאה שלילית. עברו מספר וניסיתי להרגע אך דלקת נרתיקית שהופיעה אצלי פתאום הקפיצה לי שוב את רף הדאגה שאולי זה קשור לאיידס ואולי הבדיקת קומבו לא אמינה ואולי... ואולי.. ואולי...
אני בחרדה עצומה, לא מתפקדת וסופרת את הימים על מנת לעשות בדיקת אלייזה בעוד כחודש.
שאלתי היא האם הקומבו שיצאה שלילית לאחר 13 יכולה להרגיע אותי ? או שעדיף שאחכה לבדיקת אליזה בעוד כחודש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהעומר13/04/2009
בהמשך לשאלה של 8 שבועות אז מדוע רשום על המסמך מאיכילוב- תקף ל 3 חודשים? האם זה נוהל ישן שמופיע על המסמך או משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה שנעשית כיום אמינה לגבי 8 שבו
ד``ר מרגלית לורבר13/04/2009במידה ואינך שקטה תוכלי לברר ישירות במעבדה באיכילוב.
מכל מקום, הבדיקות הנעשות במעבדות מורשות (ואיכילוב ביניהן) אמינות לגבי 8 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהעומר12/04/2009
האם בדיקה לאחר 8 שבועות מדויקים זה בסדר? איך צריך לעשות את החישוב, לפי ימים,חודשים או לספור במדויק 8 שבועות ממגע מיני אחרון? אם יצא לי 8 שבועות במדויק(ספור שבוע אחרי שבוע) וקיבלתי תשובה שלילית בבדיקה שנעשתה ע"פ הרישום באיכילוב זה מספק לחלוטין או שצריך לעשות בדיקה נוספת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונה שבועות - הבדיקה אמינה לחלוטין
ד``ר מרגלית לורבר13/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החדרת אצבע ואיידסאחד12/04/2009
האם החדרות אצבעות יכולות לגרום למחלות?
ברגע החדרת האצבע היו מין הפרשות של האישה שהיו לי על היד...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלהה
דניאל14/04/2009אם בן החדיר לבת אצבע האם יש לבת סיכוי להידק מהבן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רחופית11/04/2009
רציתי לשאול אם אישה לאחר הלידה יש אצלה חלב בחזה ומישהו מוצץ לה את החזה
האם קיימת הדבקה?האם זה מספיק שרק האמא נבדקת או שגם התינוק?
איזה בדיקה אמינה יותר קומבו או אלייזה?
בבקשה תעני לי על כל השאלות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה דרך חלב אם
ד``ר מרגלית לורבר12/04/2009באם מדובר באשה נשאית HIV - הנגיף נמצא אצלה בחלב והנקה יכולה להדביק !!!!
לכן נשאית , לאחר הלידה, נמנעת מלהניק על מנת לא להדביק את התינוק.
לגבי בדיקת הבחירה - שתי הבדיקות אמינות - קומבו מקצר את תקופת החלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעומר10/04/2009
בהמשך לשאלתי, 8 שבועות לאחר המגע נבדקתי וקיבלתי מאיכילוב תוצאה שלילית. שבועים לאחר המגע היתה לי מעין שפעת קלה, האם זה סימן למשהו? האם התשובה אמינה לחלוטין ואני יכול ליהיות רגוע? יש איזה מרווח ביטחון שאותן מעבדות לוקחות והאם באמת 8 שבועות זה מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמינות הבדיקה אחרי שמונה שבועות
ד``ר מרגלית לורבר12/04/2009הבדיקה אמינה, כאמוא, לאחר 8 שבועות. כמובן בהנחה שלא היו ארועים נוספים בינתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
מור12/04/2009לא היה שום מגע מיני מאז, אז אני מבין שאני יכול ליהיות רגוע לחלוטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)