מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהעומר07/05/2009
יש קשר בין הופעת קנדידה-צמיחה דלה, לבין איידס
או שקנדידה היא שלב מאוחר של מי שכבר חולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה יכולה להופיע גם ללא אידס
ד``ר מרגלית לורבר08/05/2009במקרה של קנדידה ואיידס - המחלה הפטרייתית מופיעה כאשר האדם כבר חולה באיידס, דהיינו מערכת החיסון כבר נפגעה משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעומר06/05/2009
באתרו רשם ד"ר גרדשטיין דעה על כך שלמרות שההמלצה היא חודשיים 100% מהאנשים כבר יפתחו נוגדנים אחרי 6 שבועות.יש משהו בכך או שזה מנותק מהמציאות?
כאשר ממליצים להבדק לאחר 8 שבועות האם לא לוקחים מעין טווח ביטחון? אם בן אדם פיספס יום
או יומיים במועד זה יכול לעלות לו ביוקר?
אם נבדקתי לאחר 8 שבועות במדויק(ספור שבוע לאחר שבוע) וקיבלתי תשובה שלילית(מביה"ח איכילוב)
זה אומר ש"פ ההמלצה הרשמית בישראל אני יכול ליהיות רגוע לחלוטין?
האם האתר והתשובות בו הם מייצגים דעה רישמית כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטיחות הבדיקה לאחר 8 שבועות
ד``ר מרגלית לורבר06/05/2009הקיט המשמש כיום בכל המעבדות המורשות, ובינים איכילוב,אמין לאחר 8 שבועות . נכון, ישנם אנשים שמפתחים נוגדנים מוקדם יותר אך לצורך בטיחות ודיוק מירבי ממליצים לחכות 8 שבועות.
לגבי האתר - התשובות הן על אחריות הרופאה העוסקת בנושא שנים רבות ומרגישה אחריות רבה במתן התשובות לשואלים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן ירבו אנשים כמוך
עומר07/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה במכבי דרך רופא משפחהמשה06/05/2009
שלום,
אני מתנצל מראש אם זה כבר נשאל בעבר, כי לא מצאתי...
בכל מקרה אני מוציא דרכון זר ואחת הדרישות הם בדיקת איידס, פניתי לרופא משפחה שנתן הפניה לבדיקה במכבי, עשיתי את הבדיקה וקיבלתי פתק עם תאריך תוצאות בדיקה אחרונות, התאריך כבר עבר ולא יצרו איתי קשר...לא הצלחתי לתפוס את רופא המשפחה כי הוא עובד בימים ספיציפיים, אני יוכל לדבר איתו רק מחרתיים, בכל מקרה רציתי לדעת אם הרופא אמור ליצור איתי קשר והאם זה נורמלי שהוא לא יצר קשר ועבר תאריך תוצאות הבדיקה? או שזה בכלל נשלח בדואר וזה מה שמעקב?
האם זה נכון שבמקרה של תשובה חיובית יוצרים עם הנבדק קשר טלפוני מידי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה נשלחת בדואר לרופא המשפחה
ד``ר מרגלית לורבר06/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללא שום קשר לתוצאה?
משה07/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפעמים המעבדה מתקשרת טלפונית לרופא
ד``ר מרגלית לורבר08/05/2009השולח - במידה והבדיקה חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשואלת06/05/2009
שלום,
הייתי בחוף הים ודרכתי על חתיכת זכוכית.
שאלתי היא אם מישהו חולה איידס דרך על זה גם - האם אפשר להדבק באיידס?
יש לציין שנחתכתי מעט עם טיפת דם.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו לא דרך להדבק ב HIV
ד``ר מרגלית לורבר06/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמור06/05/2009
קימתי יחסים מוגנים עם נערת ליווי שהוזמנה לביתי.
לא גמרתי, ואז שיצאתי היא משכה לי את הקונדום תוך כדי יציאה.
הרגשתי את הקונדום נמשך ואני כמעט בטוח שזה היה בחוץ אבל יכול
ליהיות שזה נגע לשניה. את הקונדום ראיתי מונח ליד איבר מינה
והוא לא היה קרוע.
החלטתי לבצע בדיקה 8 שבועות לאחר אותו מקרה וקיבלתי תשובה שלילית מאיכילוב.
האם יש קשר לזמן החשיפה הלא מוגן לבין הידבקות? 5 שניות ו 10 דקות הם אותו דבר?
האם בדיקה לאחר 8 שבועות מספיקה למרות שעל הטופס רשום 3 חודשים? מהי ההמלצה הרישמית?
האם הופעת קנדידה(צמיחה דלה) לאחר 3 חודשים מאותו מגע אומרת משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8 שבועות הוא זמן בטוח
ד``ר מרגלית לורבר06/05/2009ואין צורך לחזור על הבדיקה אם נעשתה אכן 8 שבועות לאחר הארוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מור06/05/2009אכן נעשתה לאחר 8 שבועות ויום.
זה אמין לחלוטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיובל05/05/2009
שלום רב ד"ר
קיימתי יחסי מין עם קונדום אולם החלק האוראלי היה ללא קונדום. החדירה הייתה לא קלה...
יום לאחר הארוע הרגשתי הרגשת אי נוחות באיזור הכיפה של איבר המין.
לאחר 10 ימים שההרגשה לא עברה נגשתי לרופא ובקשתי ממנו לעשות לי את כל בדיקות ה STD למעט בדיקת איידס (כי לא חשתי צורך בכך שכן המין היה מוגן)
הבדיקות נעשו ויצאו שליליות כולן.
ועכשיו לשאלה:
האם עשרה ימים לאחר המגע המיני אפשר לקבל תשובות אמינות מהבדיקות? אני מזכיר שאיידס לא נכלל.
במידה והמגע האוראלי הלא מוגן לא העביר לי מחלת מין האם יתכן שנדבקתי בזיהום אחר? ואם כן האם הגיוני שבערך 12 שעות לאחר ההדבקה כבר החלה הרגשת האי נוחות?
ראוי לציין שעדיין אני חש באי נוחות באיזור החיבור של כיפת האיבר עם האיבר עצמו ובטבעת שעוטפת את כיפת האיבר כבר במשך חודש.
תודה ויום טוב
אנונימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נשמע שיש סיבה לדאגה
ד``ר מרגלית לורבר06/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יקר
יובל07/05/2009שאלתי היתה כמה זמן לאחר מגע מיני ניתן לקבל תשובות לבדיקות STD
לא כולל HIV
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיימת תרופה "ליום שאחרי" יחסי..יוגב05/05/2009
בוקר טוב,
שאלה, האם קיימת תרופה "ליום שאחרי" יחסי מין לא מוגנים למניעת אידס... (שמעתי בעבר שקיים כדור כזה).
מה שמה אם היא קיימת? וכמה זמן אחרי ניתן למעשה לקחת אותו? האם התרופה מחייבית מרשם רופא או לא?
(יש לציין היחסי מין הלא מוגנים קוימו לפני כ-3 ימיים כבר) ואני מאד לחוץ מזה!.
תודה מראש על העזרה.
יוגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר POST EXPOSURE PROPHYLAXIS
ד``ר מרגלית לורבר06/05/2009ניתן להתחיל טיפול מונע עד 72 שעות מארוע
על הטיפול מחליט רופא מומחה העוסק ב HIV בכל בית חולים
הטיפול מחייב מרשם
ניתן לגשת למיון או לאחת ממרפאות HIV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?אביב04/05/2009
קיימתי מגע מיני לא מוגן לפני כשלושה חודשים וחצי כשבוע לאחר אותו המגע חליתי בשפעת שלוותה בפריחה והבנתי שיש קשר מאותו הרגע סבלתי מיובש בעור פטריות בפה וברגליים ומצבי הבריאותי והנפשי החלו להדרדר נגשתי למרכז נווה אור וביצעתי בדיקה מסוג אלייזה שבאופן תמוה יצאה שלילית (לא שאני מתלונן על כך) שאלתי היא כזאת האם עליי לשוב לבדיקה נוספת (הבדיקה הראשונה נעשתה שלושה חודשים ושבוע לאחר אותו מגע) כיוון שבקפלן אמרו לי שאין שום צורך ועלי לבדוק זיהומים אחרים דרך רופא המשפחה אבל בבדיקה שערכתי ברשת כל הסימפטומים שאני חוויתי ועדיין חווה קשורים באיידס וחשוב לי לציין שאני עדיין חש ברע האם גופי עדיין נלחם ולא הספיק לייצר נוגדנים כיוון שבבדיקה שערכתי הבנתי שישנו אחוז אחד של אנשים שמפתחים נוגדנים רק לאחר שישה חודשים בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת האלייזה אמינה לאחר 3 חדשים
ד``ר מרגלית לורבר06/05/2009רצוי לגשת לרופא המשפחה לבדוק בעיות אחרות, הבדיקה בקפלן אמינה ואם לא היה מגע מיני לא מוגן אחר אין צורך לחזור על הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהמשה04/05/2009
מזה כמה שנים יש לי פיטריה במפשעה
לפני זמן מה קיימתי יחסים מוגמים עם זרה, רציתי לדעת אם
יש סיכון להדבקות באיידס במגע של נוזל הנרתיק לפטריה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם העור פצוע תאורטית עלולה להיות הד
ד``ר מרגלית לורבר06/05/2009רצוי שתטפל בפטרייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלילך04/05/2009
אני ממש לא יודע מה לעשות אני מלצר ומתפקידי לנקות את השולחן בזמן שניקיתי ראיתי נייר ולא שמתי לב שהוא היה נגוע בדם ונגעתי בו אפשר להדבק במצב כזה אם הדם היה נגוע חלילה??
אני נורא מפחד מאז
תעזרי לי תעני לי בהקדם בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הדבקה במגע עם נייר עם דם
ד``ר מרגלית לורבר06/05/2009אין כזו הדבקה דרך עור היד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהקשר לתשובה שכחתי לציין
לילך06/05/2009תודה שענית לי מהר רק שכחתי לציין להזכיר את העובדה שגם היה לי פצע פתוח באותו רגע סביב הציפורן על העור שליד הציפורן שקצת דימם לי ירד שם דם קצת
אז גם במצב כזה בלתי אפשרי להדבק או שכן יש סיכוי במצב כזה??
מקווה שתעני לי בהקדם האפשרי
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפוחדתלילך04/05/2009
שלום לך, אני ממש חייבת שתרגיעי אותי כי אני כולי בפחדים וסיוטים אני לא יודעת מה הסיכוי שנדבקתי ככה אבל זה מפחיד אותי
אם נגעתי בבדיקה כזו של מישהו בדיקה זו חדשה שיצאה לקנדידה הפטרייה בדיקה כזו שעושים ואז יש קווים כאלה שנצבעים בצבע של הדם ששם טפטפו את הדם הקופסא עצמה היתה סגורה ארמטית אבל בקווים טפטפו את הדם הדם כבר היה ספוג כזה לא חי אפשר להדבק במשהו עם הדם היה נגוע????
אני ממש מקווה שתעני לי בהקדם כי כולי סיוטים לא מצליחה לישון ואני מפחדת שנדבקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה להבין ממך מה קרה
ד``ר מרגלית לורבר06/05/2009מכל מקום אין הדבקה אם נוגעים בנייר ספוג בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מאיידסשלום04/05/2009
לפני מספר ימים התחכחתי במשהו שרץ מהר מתחנה החדשה בתל אביב, לאחר מכן הרגשתי כאב קטן ביד במקום ההתקלות ונקודה קטנה אדומה. האם יש סיכוי או שהיה מקרה כזה בעבר של הדבקה באיידס במזיד ע"י דקירה קטנה שאפילו לא רואים דם ( לא ראיתי דם אלא נקודה אדומה)
בנוסף גם אם היה נסיון כזה האם כדי להדבק ע"י דקירה צריך כמות מסויימת של דם וחייב שזה יהיה לוריד(אצלי אין לי מושג אם זה נכנס לוריד או לא)
בתודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע הזוי !!!
ד``ר מרגלית לורבר06/05/2009לא נשמע שיש לך סיבה לדאגה
לא כך נדבקים ב HIV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפת זרעtaba04/05/2009
רציתי לדעת אם כיום מתבצעת בישראל הפרוצדורה של שטיפת זרע לנשאי hiv?
אם כן, היכן ניתן לקבל פרטים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנושא בטיפול - עדיין לא
ד``ר מרגלית לורבר06/05/2009דווחים עדכניים תוכל לקבל בועד למלחמה באיידס בתל אביב - הם מעודכנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיליתי שיש לי איידס ואף אחת לא יודעlinbeach04/05/2009
ולא יודעת לספר? כי גם יש לי סכיזופרניה ומחלת חרדה ואני לוקח כדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגשי לאחת ממרפאות HIV
ד``ר מרגלית לורבר06/05/2009שם תקבלי הסבר , טיפול ותמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהקשר לשאלה אם יש סיכוי שנדבקתיירון דחוףד03/05/2009
אני יודע שתרומת דם לא תחליף ושיש מצב שזורקים לפני שבודקים אבל היתקשרתי לברר סוג דם לאחר שבוע ואמרוו לי זה סימן שהתרמה נבדקה בHIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תברר את התשובה באיכילוב
ד``ר מרגלית לורבר06/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)