מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקהעומר10/04/2009
נבדקתי לאחר 8 שבועות ויום ממגע מיני אחרון. הבדיקה נערכה ע"פ המסמך באיכילוב והתשובה שקיבלתי היא שלילית.האם יש לי סיבה לחשוש ולעשות בדיקה חוזרת בעוד חודש או ליהיות רגוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמונה שבועות מספיקים
ד``ר מרגלית לורבר10/04/2009אם הבדיקה נעשתה באיכילוב - מדובר בבדיקה אמינה לחלוטין לאחר 8 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקצוות האצבעותשלום08/04/2009
שלום
בגלל מה יכול להיות כאבים בקצוות האצבעות של הידיים והרגליים לאחר גזיזות ציפורנים חוזרות? זה יכול להיות קשור למערכת חיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר לנושא הפורום הזה
ד``ר מרגלית לורבר10/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לד"רמירית06/04/2009
רציתי לשאול אותך לפי מה שקראתי פה בדיקת הקומבו יותר אמינה מבדיקת אלייזה? למה?
האם צריך לבצע את הבדיקת האלייזה בצום?
אני ביצעתי את האילייזה פעמיים,האם אני צריכה לעשות את בדיקת הקומבו גם וגם את הבדיקה
PCR למרות שהאלייזה יצאה שלילית בשני התוצאות?
אנא ד"ר תעני לי לפני החג בבקשה אני דואגת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובתי למירית
ד``ר מרגלית לורבר06/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ררבקה05/04/2009
רציתי לשאול האם צריך לעשות את בדיקת HIV בשיטת אלייזה בצום?
האם צריך לעשות למרות שהתשובה יצאה שלילית את הבדיקה PCR ?
אנא ד"ר תענה לי בקדם האפשרי בבקשה
שיהיה לך חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לא צריכות להעשות בצום
ד``ר מרגלית לורבר06/04/2009בדיקת דם לנוגדנים ל HIV לא צריך לעשות בצום
באם עברו חודשיים מהארוע החשוד והאלייזה שלילית - אין צורך ב PCR* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת דם ואיידסאיציק04/04/2009
שלום רב! קיימתי מגע מיני לא מוגן ב-14.2.09 עם פרטנר שחדר אליי פעמיים למס' שניות הרחוקות ממועד החדירה שלא קרתה באיזור פי הטבעת כלל. כהרגלי מזה מס' שנים תרמתי דם במד"א בתאריך ה-20.3.09. ידוע לי שמד"א הגבירו את בדיקת מנות הדם ע"מ לצמצם הדבקת מקבלי מנות הדם. ידוע לי שאין עליי להסתמך על כך. אך האם יש בכך סימן טוב?
תודה רבה וחג שמח וכשר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת דם
ד``ר מרגלית לורבר04/04/2009תרומת דם אינה דרך חלופית לבדיקה סדירה באחת מן המערכות המקובלות.
לא רצוי שתתרום דם באם אתה מקיים יחסים לא מוגנים !!!!
תאר לך שתידבק באחת הפעמים - תחשוב על המסכן שיהיה קורבן למעשיך... לא הוגן !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן גוף יכול לסייע בהעברת המחלה ?עידן04/04/2009
אולי זה לא נשמה רציני ,
אך אני כרגע במצב לחץ ומאוד רציני
האלץ להשתמש טיפה בשפה בוטה אך אין לי ברירה .
הלכתי לנותנת שרותי מין והיא ירדה לי בלי קונדום , ואז שמה אחר כך שמן גוף על הפין שלי
והמשיכה לשפשף .
האם במהלך מיני שכזה הרוק של הפה שלה , באם הוא נגוע במחלת האייס חס וחלילה יכול לעבור בתור נוזל לנוזל של שמן הגוף , ומיזה שמן הגוף ייספג לעורי ויעביר את המחלה ?
האם הסיכויים שנדבקתי לרעתי ?
אני מאוד בלחץ הלכתי למישהיא שנותנת שירותי מין, אני לא מתכוון לעשות את זה שוב , לא חשבתי , עשיתי טעות ועכשיו אני מתחרט עד מוות,
עוד נתון הוא שלא שכבנו כלל
זקוק לתשובה תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה?
עידן05/04/2009למה עונים לאחרים על השאלה, ולי לא?
אני זקוק לתשובה !
בבקשה לענות על שאלתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן גוף לא רלבנטי לגבי הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר06/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה קטנהדניאל03/04/2009
הבת שדיברתי עליה אוננה לי כמובן ביד חשובה והיתי בלי קונדום.
האם קיים סכוי להידבקות באיידס??
אם כן ני הבנתי שהסיכוי קיים רק אם היה לה פצע על היד ורציתי לישאול האם הפצע צריך להיות מדמם כידי שתהיה הדבקות או שהחתך יכל להיות ממש קטן ועדיין תהיה הדבקות.
בבקשה תרגיעי אותי
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל סיכוי להדבק בדרך זו
ד``ר מרגלית לורבר04/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבהה
דניאל04/04/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעני לי על השאלה אוננות הדדיתדניאל03/04/2009
שלום.
אם בת אוננה לי במועדון (ואני גמרתי) האם יש סיכוי להידבק באיידס.
כמו כן קיים מצב שבו נגעתי בתחתניה (לא בנרתיק) והרגשתי את הרטיבות ואז באיברי.
כמו כן הבנתי שאפשר להידבק אם היו לה חתכים ביד, רציתי לברר אם "חתחים" זה חייב להיות חתך רציני שיורד ממנו דם כידי שתווצר הדבקות או שגם אם זהו חתך קטן ובוקושי ניראה לעין וכמובן ללא דם יכולה להווצר הדבקות.
אשמח לתשובה מפורטת ככל שניתן.
בתודה מראש.
חשוב לציין אני היתי ללא קונדום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נדבקים בצורה שתיארת
ד``ר מרגלית לורבר03/04/2009אין סוף לדמיון !!! אלפי סיטואציות הזויות שלא מהוות סיכון להדבקה באיידס.
ממליצה לקרוא שוב באתר הועד למלחמה באיידס על דרכי ההדבקה לפני ששואלים שאלות שאין בינן לבין סיכויי הדבקה כל קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרד מאודדדדדחסוי 2002/04/2009
שאלתי היא כמה עולה היום בדיקה לדעת אם אני נגוע בנגיף......ואיך שומרים על חשאיות מוחלטתת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקב בועד למלחמה באיידס
ד``ר מרגלית לורבר03/04/2009שם הבדיקה אנונימית (ללא צורך להזדהות) - לגבי התשלום תוכל לברר בועד למלחמה באיידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות הדדיתדניאל02/04/2009
שלום.
אם בת אוננה לי במועדון (ואני גמרתי) האם יש סיכוי להידבק באיידס.
כמו כן קיים מצב שבו נגעתי בתחתניה (לא בנרתיק) והרגשתי את הרטיבות ואז באיברי.
כמו כן הבנתי שאפשר להידבק אם היו לה חתכים ביד, רציתי לברר אם "חתחים" זה חייב להיות חתך רציני שיורד ממנו דם כידי שתווצר הדבקות או שגם אם זהו חתך קטן ובוקושי ניראה לעין וכמובן ללא דם יכולה להווצר הדבקות.
אשמח לתשובה מפורטת ככל שניתן.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין שהיתי בלי קונדום
דניאל02/04/2009חשוב לציין שהיתי בלי קונדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת נגיף ע,י שריטה מנשאשין01/04/2009
האם שריטה מציפורני ידו של נשא איידס שגרמה דימום לנישרט יכולה להעביר הנגיף לנישרט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמך לנושא
שין01/04/2009השריטה היא ברמת קילוף העור ודימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריטה מציפורניים לא מעבירה HIV
ד``ר מרגלית לורבר01/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםסתם31/03/2009
שלום
אני צריך לבצע בדיקת דם ושתן
רופא המשפחה רשם בכתב יד: HIV+!
אמרתי לו שאיני רוצה שזה יהיה רשום
האם אני צודק? כי לא רוצה שיראו את זה האחות במרפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם דיסקרטית
ד``ר מרגלית לורבר01/04/2009אם אינך רוצה שהאחות תיחשף לעובדתה שאתה מבקש בדיקת HIV - תוכל לבצע בדיקה אנונימית ומהירה בועד למלחמה באיידס בתל אביב או באר שבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותחרדתית31/03/2009
היי, עשיתי בדיקת אלייזה 5 חודשים אחרי ארוע מחשיד. התוצאה יצאה שלילית. שאלתי היא כזו- האם זה בטוח שלילי ב-100% ואין סיכוי בעולם שזה טעות? האם קרו מקרים בעבר שאחרי 5 חודשים עדיין התוצאה מוטעית? (האמת שנהייתי דיי חרדתית בנושא...)
שאלה נוספת- כשעשיתי את הבדיקה היו במקום הרבה חולים, ואני נורא בכיתי כי נלחצתי מהבדיקה, ואחת החולות שם השתעלה נורא וכתוצאה מכך ירקה לי מעט בתוך העין. האם יש בכך סיכון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא הרגעי
ד``ר מרגלית לורבר31/03/2009אין כל סיכוי שחמישה חודשים אחרי הארוע הבדיקה לא תהיה אמינה.
לא נדבקים בדרך שהזכרת. ממליצה לקרוא על דרכי הדבקה באתר aidsisrael* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףנועם31/03/2009
שלום אני מתנצל מראש על השפה הקצת בוטה שאלתי היא האם אפשר להדבק באיידס אם משהי (נגיד והיא נשאית) אוננה לעצמה ביד חשופה ואחרי זה אוננה לי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר להדבק בדרך זו
ד``ר מרגלית לורבר31/03/2009אני ממליצה לך ולקוראים האחרים לגלוש באתר הועד למלחמה באיידס בישראל ולקרוא את צורות ההדבקה לפני כניסה לחרדות מיותרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחרדה רציניתשרון30/03/2009
היי! אני ממש בחרדה בעקבות סדרת טיפולים שעברתי אצל הרופא שיניים הקבוע שלי שמעולם לא היו איתו בעיות, היו לו כמה פשלות בטיפול - כמו מחט שנשברה בשן וסתימה שלא הצליחה- זה מעולם לא קרה לו בעבר איכשהוא איבדתי את האמון בו, אני תמיד שואלת אותו אם המזרק של הזריקה חדש והוא אומר שכן ברוב הפעמים הוא מראה לי אבל כמה פעמים הוא לא הראה לי ששאלתי אותו הוא אומר שזה תמיד חדש ואין דרך אחרת, בגלל שקצת איבדתי בו אמון אני ממש חוששת ברמה של פחד רציני, האם רופאי שינייים תמיד שומרים על סטריליות.? ממש מפחיד אותי לבצע בדיקה במיוחד שעשיתי אחת בהריון שלי - בבקשה תעני לי מאז שהייתי אצלו אני בחרדות איומות בנוסף שבועיים אחרי הטיפול יצאו לי שני פצעים בפה דבר שמעולם לא קרה לי- יש לציין שהרופא הוא בעל רישיון.
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בחרדה מיותרת
ד``ר מרגלית לורבר31/03/2009אם איבדת את אמונך ברופא - תוכלי תמיד להחליף אותו
אין לכך כל קשר לאיידס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)