מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך לשאלהעומר14/05/2009
זה מה שד"ר טורנר אומר אבל מן הסתם מי שמנחה את כולם זה משרד הבריאות.
קשה למצוא מסמך שמראה את הזמן שצריך להיבדק אבל אם את אומרת 8 שבועות
אז מן הסתם את מבינה "קצת" יותר ממני.
רק בכדיי לדעת הבדיקות אשר מבוצעות בבתי החולים המוכרים הם מה שראיתי שרושמים דור 3 שזה המתקדם ביותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן - במעבדות המורשות
ד``ר מרגלית לורבר15/05/2009שהן תחת פיקוח משרד הבריאות - המחלקה למעבדות.
יש בשוק מלא מעבדות פרטיות - אין לי מושג באילו שיטות הם משתמשים.
בועד למלחמה באיידס מבצעים בדיקה מהירה ושולחים לגיבוי בדיקת אלייזה לקפלן,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעומר14/05/2009
פרופסור רשפון מדגיש שכיום הנחיית משרד הבריאות וה FDA הם 8 שבועות.מדוע ד"ר דן טורנר טוען עדיין שההנחיה האמרקאית היא 3 חודשים ולפי זה עובדים.
האם מהיכרותך עם הקולגות שלך באיכילוב בדיקה שלילית לאחר 8 שבועות הינה בדיקה שנותנת תשובה אמינה ביותר למרות שרשום על הטופס 3 חודשים?
האם אמורים לחזור על הבדיקה בכדיי לקבל תשובה יותר אמינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לא תשאל את טורנר??????
ד``ר מרגלית לורבר14/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאביב14/05/2009
קיימתי יחסי מין הומוסקסואליים מלאים ולא מוגנים (כולל חדירה) ומין אוראלי (הוא לי) עם אדם בעל בדיקת antinuclear antibody חיובית.
קראתי בINFOMED שבדיקה חיובית כזאת עלולה להצביע על מחלת איידס.
האם יש לי סיבה לחשוש יותר מעבר לטעות שעשיתי בקיום יחסים לא מוגנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א ידוע לי על קשר
ד``ר מרגלית לורבר14/05/2009בין ANA לבין בדיקת HIV - מדובר בשני נוגדנים שונים לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גם לפני שנתיים וחצי היו שולחיםצ13/05/2009
את הבדיקות המהירות מהוועד לקפלן לאליזה רגילה? (או שמה לאיכילוב?)
באיזה דור של בדיקה השתמשו אז? האם הוא אותו דור של הבדיקות כיום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת מה היה אז
ד``ר מרגלית לורבר14/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש מאודיובל12/05/2009
שלום ד"ר!
האם ידועים לך מקרים בהם בערכות הבדיקה החדשות (דור 3) 6 שבועות לאחר החשיפה זה היה שלילי ובשלב מאוחר יותר זה הפך לחיובי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף להמתין 8 שבועות
ד``ר מרגלית לורבר14/05/2009הנחיות החברה הן להמתין 8 שבועות - לא רצוי להתחכם ולפספס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה!מאיה12/05/2009
שלום ד"ר, לפני כיומיים קיימתי יחסים (לא עם חדירה מלאה, אלא חלקית ביותר) ללא הגנה. במהלכם, נוצר פצע, בחלק חיצוני, עקב החיכוך, וירד דם. הגמירה היתה לא לגמרי בפנים. מיד אח"כ שטפתי את המקום. אציין שיום אח"כ קיבלתי מחזור. תודה מראש.חרדתית בפאניקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי שתיבדקי לאחר 8 שבועות
ד``ר מרגלית לורבר14/05/2009אין קשר למחזור, כמובן
אפשר להידבק גם מארוע יחיד - חבל על החרדות והפאניקה - קונדום!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ראביב11/05/2009
רציתי לדעת אילו מחלות מין יכולות לגרום למחלת דמוי שפעת לאחר ההדבקה כיוון שהיה לי מקרה חשוד שלאחריו חליתי במה שהרופאה שלי הגדירה "כשפעת" ומאותו מקרה אני חלש פיסית וסובל מאפטות רבות בפה ושילשול כבר שלושה חודשים חשוב לי לציין שערכתי בדיקת איידס כחודשיים וחצי לאחר אותו המגע שיצאה שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מין לא מסתמנות כשפעת
ד``ר מרגלית לורבר11/05/2009באם לא הבראת - רצוי לחזור לרופא המשפחה לבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות בדיקת איידסמאור10/05/2009
שלום,
מדוע קיים מחלוקת לגבי זמן ההמתנה לאחר ביצוע בדיקת אליסה.
ביצעתי בדיקת איידס באיכילוב 10 שבועות בדיוק לאחר המקרה החשוד-התשובה יצאה לשמחתי שלילית, אך בטופס באיכילוב היה רשום כי התוצאה מהימנה לתקופה של כ-3 חודשים, הבדיקה הייתה לפני חצי שנה. מדוע השוני בנהלים, והאם אני יכול לסמוך בבטחה על הבדיקה שנעשתה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטופס לא עודכן כנראה
ד``ר מרגלית לורבר11/05/2009הבדיקה אמינה לאחר 10 שבועות !!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלייזהיובל10/05/2009
רציתי לדעת האם בבדיקת אלייזה יכולים להתגלות נוגדנים גן אחרי 40 יום או שמתגלים נוגדנים רק בתוך ה 60 יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבר שונה מאדם לאדם
ד``ר מרגלית לורבר11/05/2009יש מצבים בהם נוצרים נוגדנים מוקדם מאד - אך הכל סטטיסטיקה ולכן הכלל מחייב להמתין 8 שבועות על מנת לקבל בדיקה ותוצאות אמינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתעומר09/05/2009
אם אדם קיים יחסי מין והוא נדבק ולאחר שבועיים שלושה מופיעה לו שפעת, האם
בעקבות כך שהופיעה לו שפעת זה אומר שאם הוא הולך להיבדק אז כבר מגלים לו נגיפים?
הרי הדמוי שפעת זה שהגוף "מותקף" ואז האם כבר מגלים משהו או שאין קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
ד``ר מרגלית לורבר11/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות פתאומיתיורם09/05/2009
שלום רב,
רופאה + צילום רנטנגן שאישר זאת קבעו כי ככל הנראה הנני סובל מתסנין LLL.
כשבוע בדיוק לפני האבחנה קיימתי מגע מיני עם בחורה בעלת פוטנציאל גבוהה.
הייתכן ויש לדלקת הריאות קשר ישיר למגע זה?
אודה לתשובתך (ממש בלחץ)
יורם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר !!!
ד``ר מרגלית לורבר09/05/2009שמעת על קונדום ?????????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לאיידסחסוי08/05/2009
שלום רב.
תיתכן הדבקה מאידס ע"י רוק ?
בנשיקה נגיד או כשמעשנים סיגריה ומעבירים מאחד לשני..
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נדבקים דרך רוק
ד``ר מרגלית לורבר09/05/2009הוירוס לא נמצא ברוק ולכן אין העברה בדרך זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חם גבוהה לאחר מגע מינירון08/05/2009
שלום,
כ-72 שעות בלבד לאחר מגע מיני חלקי שכלל נשיקות עוצמתיות + מין אוראלי שביצעה בי נערת ליווי טיפס לי החום לרמה של 39+ כולל הקאות ושלשולים שפסקו כעקרון אחרי כיומיים אך חום נמוך מעין שפעת ממשיך עד היום (6 ימים), מלווה בהרפס כבד סביב הפה וקצת בתוכו.
1. האם ייתכן ונידבקתי במשהו כתוצאה מהמגע המיני? האם סימפטומים למחלת מין יכולים להופיע תוך 72 שעות? האם נשיקות ומין אוראלי שביצעה בי מהווה דרך להידבקות ?
אודה לתשובתך
רון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה שתלך להיבדק
ד``ר מרגלית לורבר08/05/2009יש מרפאה מצויינת למחלות מין בתל אביב ובחיפה - אתה יכול לקבל שם מענה לכל השאלות כולל בדיקות רלבנטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה מסוג אלייזהאביב08/05/2009
שלום רב, רציתי לדעת לגבי אמינות של הבדיקה לאחר שלושה חודשים (באחוזים),ובאילו מצבים ממליצים לשוב עליה גם לאחר חצי שנה? בתקווה לקבלת תשובה מפורטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמינות בדיקת ה ELISA
ד``ר מרגלית לורבר08/05/2009לאחר 3 חודשים מהארוע החשוד - בדית ELISA אמינה לחלוטין, במידה ונעשית באחת המעבדות המורשות (בהן משתמשים בקיט אמין ובדוק)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותאביב08/05/2009
ברצוני להבדק לאיידס אך עם זאת אין לי את הכח להמתין לתוצאה זמן רב לכן רציתי לדעת היכן אני יכול לבצע בדיקה שהזמן לקבלת תשובה לא יעלה על יום אחד בלבד אני גר במזכרת בתיה (אזור רחובות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיבדק בתל אביב בועד למלחמה באידס
ד``ר מרגלית לורבר08/05/2009שם מבצעים בדיקה מהירה (בתשלום) ובדיקת ELISA לגיבוי בבית חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברשותך יש לי שאלה נוספת
אביב08/05/2009עם כל הכבוד שיש לי לוועד אני מעדיף להיבדק ע"י בי"ח ורציתי לדעת אם ידוע לך על אפשרות לבדיקה שאת תוצאותייה אוכל לקבל תוך יום יומיים במרכז "נווה אור" שבקפלן (בהתחשב בעובדה שיש שם מעבדה אימינולוגית) למיטב הבנתי הם מפרסמים שתוצאות יגיעו לכל היותר בתוך שבוע כנ"ל לגבכם ברמב"ם יש מצבים שבהם התוצאות יגיעו בתוך יום יומיים במידה ואין עומס במעבדה וכאלה דברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההועד שולח הבדיקה לקפלן
ד``ר מרגלית לורבר08/05/2009אתה לא צודק לגבי הןעד - אתה מבצע בדיקה מהירה והדם הולך לקפלן לנווה אור לבדיקה נוספת כך שזה הכי בטוח ואמין!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הנוהל היה כך גם לפני שנתיים וחצ
צ09/05/2009שהדם היה מגיע לקפלן לבדיקה נוספת? באיזה דור בדיקות השתמשו לפני שנתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)