מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מודאגתמודאגת25/05/2009
הי
אני חודשים אחרי לידה, ממש יום ליפני הלידה עשיתי פדיקור , הבחורה חתכה אותי ומיד שמה נוזל שיפסיק את הדם. שאלתי אם זה אלכוהול אמרה שלא.רק חומר שמפסיק את הדם. ולאחר דקה שמתי את הרגל במים ואז החתך שרף לי במשך כמה דקות.(לא ירד דם בכמות רצינית אבל היה דימום בזרימה קלילה.
בחודשים הראשונים להריון הרופאים עשו סידרת בדיקות דם שבהם כלולה גם בדיקת ה HIV
כל בדיקות הדם יצאו תודה לאל בסדר.
אני יודעת שצריך להיות כמות של חומר מדבק כדי להדבק אך איך אפשר לדעת שהכלים היו מחוטאים? ואם לא חוטאו רק נשטפו במים אם בכלל האם אני צריכה לעבור שוב את בדיקת הדם?
אני מניקה ,האם יש חשש להדבקות לתינוק שלי ? האם אני צריכה לעשות שוב בדיקת דם?
האם התינוק צריך גם לעבור את הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיבה לדאגה
ד``ר מרגלית לורבר25/05/2009שהרי כתבת כי הרופאים ביצעו בדיקת HIV מספר חודשים אחרי שהיית בהריון והבדיקה היתה שלילית
אם כך - אין סיבה לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
מודאגת25/05/2009שלום שוב
נכון הבדיקה נעשתה בתחילת ההריון ,אבל החתך שהפדיורסטיט חתכה וירד דם הוא חודשים לפני הלידה ,ומזה אני פוחדת. שחס וחלילה נדבקתי או שיש חשש להתינוק שלי .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ואיידסשלום25/05/2009
אישתי בהריון בחודש הרביעי, במידה והיא או שנינו נשאים של איידס (לא עשינו בדיקה עדיין). האם אפשרי שהעובר יוולד בריא ללא נגיף האיידס.
בקיצור האם אפשר להציל את העובר אם חלילה אנו נגועים באיידס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכו להיבדק - יש מה לעשות
ד``ר מרגלית לורבר25/05/2009באם האשה חיובית, דהיינו נשאית HIV - היא תוכל לקבל טיפול שימנע את הדבקת העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון בהידבקותY555524/05/2009
שלום דוקטור,
האם קיים סיכון בהידבקות באיידס במידה ומעסים לי את הרקטום? עליי לציין כי לא היתה כלל חדירה והעיסוי היה עדין עם שמן תינוקות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיכון להדבקה
ד``ר מרגלית לורבר24/05/2009במידה וזה כל מה שעושים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריות בפה ושלשוליםמבוהל מוות22/05/2009
היי אני קיימתי יחסי מין לא מוגנים בדרום אמריקה לפני 3 שנים בדיוק. אחרי 3 חודשים מהמגע ביצעתי בדיקה שנשלחה לבית חולים רמב"ם ויצא שלילי. מאז אני סובל מפטריות בפה ושלשולים מדי פעם, ירדתי הרבה במשקל. יש לציין ששיימתי 3 משחות של דקטרין אורל ג'יל ולא עזר לי בכלל ועדיין יש לי פטריות לבנות בפה! אני כבר שבוע משלשל מאוד מבוהל ומפחד לעשות בדיקה חוזרת. האם יש לי סימנים לאיידס? בבקשה תעזרי לי ד"ר
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי שתפנה לרופא המשפחה
ד``ר מרגלית לורבר23/05/2009ספר לו על הבעייה ותוכל לשלוח שוב בדיקה ל HIV במסגרת בירור שיעשה לך
אין כל קשר למגע מלפני 3 שנים, שאז כאמור נבדקת וקיבלת תשובה שלילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי מניעהמישהי22/05/2009
שלום,
יש לי חבר חדש. הוא סיפר לי שלפני הוא היה עם 5 בנות.
אנחנו שוכבים כבר חודש עם קונדום (למרות שאני נוטלת גלולות פמינט למניעת הריון). רציתי לדעת מה בדיוק עושים כדי להיות בטוחים שאין לו שום דבר כדי שיהיה אפשר להוריד את הקונדום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכו שניכם יחד להבדק
ד``ר מרגלית לורבר23/05/2009תעשו את הבדיקה ביחד ולאחר שתקבלו תשובה שלילית תוכלו להסיר את הקונדום.
לידיעה - קונדום מגן גם ממחלות אחרות המועברות במין !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמצעי מניעה
מישהי25/05/2009אז על מה פמינט מגנה?
והאם בדיקות דם מגלות מחלות מין שונות או רק איידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפמינט - גלולה למניעת הריון ולא למ
ד``ר מרגלית לורבר25/05/2009ניעת HIV !!!
גלולות למניעת הריון לא מגינות בפני הידבקות במחלות מין וביניהן HIV
לכל מחלה יש בדיקה משלה - צריך להתייעץ עם הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה עמוקה שריטה צריכה להיות?משה20/05/2009
שלום דוקטור, שאלתי לא נענת ולכן אני שואל אותה שוב, אודה לתשובתך
אוננתי ידנית לבחורה באינטנסיביות בערך חצי שעה
כשהוצאתי את האצבע ראיתי שריטה בעצבע שנגרמה בעבר מחתך ע"י ציפורן אחרת.
השריטה נפתחה עקב החיכוך של האוננות,
לא היה דימום מהשריטה אבל עדיין יש קרע בעור ואולי קצת יותר עמוק והיא כואבת במגע
שאלתי: כמה עמוק צריך להיות החתך כדי לאפשר מעבר הנגיף?
האים מקרה כזה של שריטה ישנה שנפתחת ללא דימום אבל מלווה בחיכוך ממושך של האוננות מאפשר העברת נגיף (כמובן במידה והנגיף ישנו)
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכון בשריטה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס24/05/2009בעיקרון, עור לא שלם יכול להגביר את הסיכון להדבקה,
אבל אם אין סימני דם הסיכון הוא אפסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש מאד - מקרה מוזר ומפחידחושש20/05/2009
אני גיי וקיימתי מין אנאלי עם בחור בזמן שאני בצד הפסיבי המקבל.
הכל היה עם קונדום והוא לא נקרע בשום שלב.
כשעה לאחר האקט,היתה לי "נפיחה" קטנה שגרמה לכך שיצא נוזל מהישבן לתחתון.
לפי דעתי זה היה שפיך.. זה היה נראה כמו שפיך והריח כמו שפיך..
אני דיי משוכנע שלא גמרו לי בפנים כי הקונדום היה שלם בסוף האקט, וגם כי לא הרגשתי שגמרו בפנים (למרות שאף פעם לא גמרו לי בפנים ואני לא בטוח מה צריך להרגיש).
יש הסבר אחר לנוזל שיצא משם? אולי זה החומר סיכה?
ובעיקרון, אם גומרים למישהו מאחורה - האם אחרי שעה השפיך עדיין נוזלי? הוא לא אמור להתייבש?
גם דיברתי איתו עכשיו והוא טוען בתוקף שלא נקרע הקונדום.. אבל בכל זאת משהו יצ אמשם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס עם קונדום
ד''ר קרן אולשטיין-פופס24/05/2009אני לא יכולה להגיד לך בביטחון מלא מה הנוזל שיצא לך.
בהחלט יכול להיות שזה היה נוזל מהגוף שלך.
אם הקונדום אכן היה שלם אז הסבירות שזה היה שפיך היא נמוכה,
ודרגת הסיכון היא קטנה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לד"רפרנואידית19/05/2009
אני אמא חד הורית ולאחר לידה כעבור זמן מסויים הכרתי מישהו והוא מצץ לי את החזה
אני באותו זמן הנקתי את הבן שלי , האם ישלי סיבה לחשוש שמשהו עלול להדביק?
הבן שלי בן 11 חודשים היום והכל בסדר
האם אפשר להידבק באיידס כאשר מניקים את התינוק ובחור מוצץ את החזה שיש בו חלב
סליחה על כל השאלות אשמח לקבל תשובה הכי מהירה שאפשר בבקשה ממך ד"ר
יום טוב לך ואת עושה עבודת קודש יישר כוח !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר להדבק בHIV בדרך זו
ד``ר מרגלית לורבר20/05/2009כדאי לקרוא באתר הועד למלחמה באיידס על דרכי ההדבקה ולחסוך לך בכך חרדה מיותרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי טעותחוששמודאג19/05/2009
שלום ד"ר
יצאתי עם מישהי ושכבנו עם קונדום. לאחר כחודש של קשר בו שמרנו על נאמנות אחד לשניה נבדקנו שנינו לאיידס והתקבלה תשובה שלילית, בשלב זה התחלנו לקיים יחסי מין מלאים בלי קונדום קיימנו יחסי מין מספר פעמים. התברר לי שהיא קיימה יחסי מין מזדמנים עם מישהו כ 40 יום לפני הבדיקה אותה ביצענו. כעת אנו כבר לא בקשר ואני ממש מודאג, מה הסיכויים שנדבקתי?
מה לעשות כעת ? (אני שבועיים וחצי לאחר המגע האחרון איתה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבקש לבצע בדיקת קומבו
ד``ר מרגלית לורבר19/05/2009ניתן לבצע, בתשלום, בדיקת קומבו - הבדיקה משלבת נוגדנים ואנטיגן ולכן רגישה יותר מבדיקת אלייזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
חוששמודאג22/05/2009האם הבדיקה שביצענו שווה משהו? האם נתקלת במקרה שבו כ 40 יום לאחר ההדבקה זה היה שלילי ובשלב מאוחר יותר זה הפך לחיובי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקהערן19/05/2009
כמה זמן מרגע ההדבקה באיידס מסוכן להדביק אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע-שבועיים לאחר ההדבקה
ד``ר מרגלית לורבר19/05/2009בתקופה זו האדם עדיין לא יודע שנדבק וכמות הנגיפים בדמו גבוהה מאד !!! כך שבתקופה הסמוכה להדבקה הסיכוי להדביק אדם אחר הוא גבוה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה בשאלה
ערן20/05/2009הכוונה שלי האם בשבוע הראשון לאחר ההדבקה אפשר להדביק אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אפשר
ד``ר מרגלית לורבר20/05/2009תוך שבוע יכול הנגיף לשכפל את עצמו ולהגיע למחזור הדם בכמות שעלולה להיות מדבקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידסגמדונת18/05/2009
כמה זמן לוקח עד שמקבלים תשובות אם עשיתי את הבדיקה דרך הקופ"ח?
בבדיקת דם שעשיתי יחד איתה היתה לי רמה נמוכה של לימפוציטים- האם זה אומר שהבדיקה תצא חיובית?
בתודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בדואר
ד``ר מרגלית לורבר19/05/2009בדיקה בקופת חולים נשלחת לאחת המעבדות המורשות והתשובה נשלחת לרופא השולח בדור
אין קשר לרמת הלחמפוציטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות הדדיתערן17/05/2009
בחורה ביצעה בי מין אורלי ואני אוננתי לה ולאחר כחצי דקה שהפסקתי לה אוננתי לעצמי האם יש סיכוי להדבק באיידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אורלי עלול להיות מקור להדבקה
ד``ר מרגלית לורבר19/05/2009הבחורה עלןלה להדבק, אם כי בסבירות נמוכה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
ערן19/05/2009אבל מה בנוגע לאוננות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגע של זרע בעור איננו מדביק ב HIV
ד``ר מרגלית לורבר19/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת..עינת17/05/2009
שלום
ברצוני לשאול,האם בנשיקות סוערות,ובמציצת פיטמות כאשר נשאר סימן אדום על הפיטמה,יש סיכון להידבקות באיידס
בתודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לא היתה פציעה אין סיכון
ד``ר מרגלית לורבר19/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה..
עינת19/05/2009סליחה שוב..
רק רציתי להבין מה כוונתך בפציעה,הרי אמרתי שבעקבות מציצת הפיטמות,נשארו לי נקודות אדומות,בלי דימום פעיל.והרי אני מודעת לזה שרוק הוא לא נוזל מדבק..
תוכלי להבהיר לי את זה בבקשה?...
מודה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי זמן הבדיקהי17/05/2009
שלום. ביצעתי בדיקת אליסה לאחר כ 8 שבועות פחות יומיים מרגע המגע החשוד. שאלתי היא: האם היומיים הללו קריטיים, והאם ביצעתי את הבדיקה מוקדם מדיי ועלי לעשותה שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה טעות בחישוב
י17/05/2009טעיתי בחישוב ימים, עשיתי את הבדיקה בזמן הדרוש... סליחה על ההטרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בנגיף ממציצהנאנא14/05/2009
אני רוצה לשאול - עשיתי את זה ארבע פעמים ורוצה לדעת - האם נדבקים כאשר מוצצים למישהו ובסיום השפיכה שלו נבלעה בתוך הפה שלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולה להיות הדבקה ממין אוראלי !!!!!
ד``ר מרגלית לורבר15/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)