מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהטל04/09/2008
האם מגע עם רוק על אוכל שהיה בקירור יכול להוות סיכון כלשהוא לאיידס והאם מגע עם טישיו לא נקי בשירותים ציבורים יכולים להוות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא זה סתם מגעיל.
ד''ר ננסי אגמון לוין15/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bell's palsyטל04/09/2008
האם המחלה bell's palsy קשורה בהכרח לאיידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא.
ד''ר ננסי אגמון לוין15/09/2008מדובר בשיתוק של העצב השביעי של הפנים, עם חולשה שרירים במחצית הפנים, הקשר הוא לזיהומים ויראלים בעיקר ממשפחת ההרפס, למחלות נוירולוגיות ואוטואימוניות. זה לא מופע טיפוסי לאיידס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Elisa??תומר04/09/2008
היא לחושיים או חודשיים ויותר לאחר המגע עם החשוד לאיידס? אם כבר עבר שבעה חודים זאת אותה בדיקה??!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון להדבקה
ד''ר דניאל אלבירט14/09/2008במין וגינלי הסיכון של הגבר להדבק במידה והאישה נשאית מוגדר כ 5 ל 10,000.
הסיכון משתנה בהתאם למצבה של החולה, אם מטופלת בתרופות והעומס הנגיפי נמוך הסיכון קטן ואם לא מטופלת ועומס הנגיפי גדול הסיכון גדל. אם במחזור הסיכון גדל. דימום (לא מחזור) גם מגדיל הסיכון להדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון להדבקה
ד''ר דניאל אלבירט14/09/2008במין וגינלי הסיכון של הגבר להדבק במידה והאישה נשאית מוגדר כ 5 ל 10,000.
הסיכון משתנה בהתאם למצבה של החולה, אם מטופלת בתרופות והעומס הנגיפי נמוך הסיכון קטן ואם לא מטופלת ועומס הנגיפי גדול הסיכון גדל. אם במחזור הסיכון גדל. דימום (לא מחזור) גם מגדיל הסיכון להדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה שליליתמיטל03/09/2008
ד"ר, אני חרדה למרות התשובה השלילית לאליזה בתום 62 יום , דהיינו כמעט 9 שבועות. אפשר צפירת הרגעה ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים
מיטל04/09/2008השאלה מעלה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, טוווווווווווווווווווווווווווו!!
ד''ר ננסי אגמון לוין16/09/2008אני מקווה שצפירת ההרגעה - הרגיעה.
בדיקת אליזה שבוצעה 8 שבועות לענינך 62 יום לאחר מגע מסוכן והיא שלילית, שוללת הדבקה באיידס (בתנאי שלא היה מגע מסוכן נוסף באותה התקופה).
נראה לי שאת יכולה לנשום לרווחה, יש עוד בעיות בחיים פרט לאיידס....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי להדבקות ממין חד פעמי?טל03/09/2008
אני סתם שואל שאלה זו:מה הסיכוי להדבק באיידס ממין וגינאלי חד פעמי ללא קונדום עם נשאית? מתי גוברים הסיכויים להדבקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
הסיכון משתנה בהתאם למצבה של החולה, אם מטופלת בתרופות והעומס הנגיפי נמוך הסיכון קטן ואם לא מטופלת ועומס הנגיפי גדול הסיכון גדל. אם במחזור הסיכון גדל. דימום (לא מחזור) גם מגדיל הסיכון להדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת דם מקיפה בודקת איידס?מיכל02/09/2008
חבר שלי עשה בדיקת דם מקיפה רגילה, לא בדיקת איידס.. זה מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש ממש אבל ממש - לא!!!!!!!
ד''ר ננסי אגמון לוין02/09/2008בדיקת איידס היא בדיקה ספציפית.
בדיקות מקיפות ביותר יכולות להיות תקינות לחלוטין בנשאים ואפילו בחולי איידס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דםשלומי02/09/2008
ד "ר אנחנו דיירים בבית משותף ויש לנו בבינין נרקומן שגר ומזריק סמים במדרגות ,ידוע לנו שהוא נשא איידס מידי פעם במדרגות יש טפטופים של דם כשהוא מזריק סמים עדכנו בכך את הרשויות אולם לגבי הדם יש כמה שאלות 1,כמה זמן נגיף האיידס חי בטיפות דם שנמצאות מחוץ לגוף שיכולות להדביק 2,האם ילדים שמשחקים במדרגות ויש להם פצע יכולים להדבק3, אחד השכנים יש לו כלב שיכול לדרוך על הדם עם הצפורנים ואחר כך קופץ ושורט את הילדים האם ניתן להדבק בדר ך זו אם אפשר לפרט בתשובה כי ברצוננו להעביר לכל הדיירים כמו כן אחד השכנים סיפר שקרא כתבה של ד"ר מעיין מומחה איידס שנגיף יכול להחזיק בדם 48 שעות האם זה נכון תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרקומן בבנין,
ד''ר ננסי אגמון לוין02/09/2008טיפלתי בנרקומנים רבים, והם אנשים מאוד אומללים - אבל, יש לעשות הכל - כדי למנוע את מה שתארת, בין אם אותו נרקומן הוא חולה איידס או לא.
לגבי שאלותיך -
נגיף האיידס יכול לשרוד בדם (בתוך גופו של החולה) שנים רבות (עד למותו של החולה למעשה) והוא נמצא בדם בן 48-72 שעות עד שהוא חודר לבלוטות הלימפה וגורם לזיהום קבוע (זה הציטוט של פרופ' מעין).
כאשר הדם מחוץ לגוף הנגיף שורד זמן קצר עשרות שניות עד דקות - תלוי בתנאים ובמידת הטריות של הדם.
למיטב ידיעתי לא דווח על הדבקה באיידס מדם שטפטף במדרגות ומישהו נגע בו מכיוון שצריך ממש פצע פתוח וכמות סבירה של דם שתחדור לתוך הפצע וגם אז הסיכוי אינו מאוד גבוה למאורע חד פעמי - כך שהסבירות שאכן תתרחש הדבקה באופן כזה מאוד מאוד מאוד נמוכה עד לא קיימת.
נראה לי שלפחות בשלב הראשון אפשר להדריך את הילדים בבנין להמנע ממגע בדם או נוזלים אחרים בלתי מזוהים ובעיקר שידעו איך נראה מזרק ולמה אסור!!!! לגעת או להרים מזרקים, ותמיד צריך לקרוא למבוגר שיטפל בכך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לד"ר ננסישם בדוי01/09/2008
שאלתי היא,האם ניתן להדבק באיידס מבחורה שהיא נשאית וחלקנו את אותה המיטה מספר לילות וביצענו יחסי מין מוגנים?שאלה נוספת האם ניתן להדבק במידה והיה לי פצעון קטן והיא קילפה לי אותו בעזרת ציפורנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל - שם בדוי,
ד''ר ננסי אגמון לוין02/09/2008לא.
מקרב חולי האיידס זוגות רבים הינם כאלה שאחד מהם נשא והשני בריא.
כל עוד מקפידים על מין מוגן, והמנעות ממגע דם לדם (למשל המנעות משימוש בסכין גילוח או מברשת שיניים משותפת) אפשר להמשיך להתחבק להתנשק לישון במיטה אחת, לאכול מצלחת אחת ולאהוב.
בעקרון גרוד פצעונים עם ציפורנים אינו מומלץ - זה פתח לזיהומים. בכל אופן הציפורן היא רקמה מתה והיא לא מדביקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדירה חד פעמית לפי הטבעתמשה31/08/2008
חדרתי לגבר באופן חד פעמי בלי קונדום לפי הטבעת, מייד התחרטתי ויצאתי אחרי כשתי דקות. אנני יודע אם הוא נשא. לאחר כ5 דקות שטפתי במים וסבון מה הסיכוי שנדבקתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע מיני הומוסקסואלי
ד''ר ננסי אגמון לוין02/09/2008מגע מיני אנאלי הינו בסיכון גבוה ביותר להדבקה.
נכון שהמבצע נוטל סיכון קטן יותר (אתה במקרה זה) בהשוואה לזה שבו מבוצע האקט (בן זוגך) אבל עדין מדובר בסיכון יחסית גבוה לשניכם.
הסיכון בארץ הוא עדין נמוך - שכן שיעור הנשאים בקרב הקהיליה ההומוסקוסואלית עדין נמוך - אבל ..... אני ממש ממש ממש ממליצה להשתמש תמיד בקונדום ולא אחרי שתי דקות, אלא שתי דקות לפני.
לצערי קיימת עליה קבועה במספר הנדבקים באיידס בקרב הקהיליה - למרות שהחוקים ברורים וידועים.
ולכן לך ולכל חברי הקהיליה הגולשים באתר חשוב מאוד מאוד לשנן את הפרטים הבאים.
צריך תמיד קונדום!!!! אלא אם מדובר בזוגיות מונוגמית קבועה לאחר בדיקות איידס שליליות.
זה מצוין לשטוף במים וסבון - אבל זה לא טיפול מונע לאיידס.
הפתרון למצב שתארת הוא -
1. לשאול את בן הזוג אם הוא נשא - אני רוצה להאמין שמרבית הנשאים בארץ מקשיבים לרופאים שלהם ויודעים שיש טיפול ולכן צריך ל"התוודות" באם קרתה כזו תקלה.
2. במידה ובן זוגך אינו יודע את מצבו על שניהם ללכת ולהבדק מיידית - תוך 24 שעות.
3. במידה ואחד מכן נשא השני יקבל טיפול מונע, והנשא יקבל את הטיפול הכי טוב שהרפואה המודרנית יודעת לתת היום.
אני מעריכה שהזמן שחלף מהאירוע גדול מ72 שעות - אם זה כך עליך להבדק בעוד 8 שבועות.
אני מקווה שהבדיקה תהיה שלילית - אבל המסר שלי יהיה חיובי - נכון שיש טיפול טוב לאיידס, אבל לא מומלץ להדבק, ואם היו תקלות יש דרך למנוע הדבקה בכל זאת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה000031/08/2008
האם אוננות בתוך תחתוני אישה נניח לא נקיות (דם והפרשות ... שלא בטוח שהן יבשות) וגמירה בתוכם (הפין במגע עם הבד של התחתונים) יכול להעביר איידס .?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככל הנראה כן .
ד''ר ננסי אגמון לוין02/09/2008סקס זה סקס. ומגע דם והפרשות הנרתיק באיבר המין = סקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות000030/08/2008
האם מגע פיזי של ריקמות ריריות של אדם בריא עם נוזלים מדבקים של נושא הנגיף בעיקר דם או נוזלים אחרים מהנרתיק ( מדובר במגע של הנוזלים לאחר שעה לפחות מעת הפרשתם מנושא הנגיף) האם קיים סיכוי להדבקות ? האם במצב שאף על פי שהנוזלים הנ"ל אינם יבשים ( כלומר טריים ) והיה מגע עם רקמה רירית אומנם אך שטחי לחלוטין ובודאות לא הייתה חדירה פנימית של הנוזל המדבק מעבר לפנים החיצוניות של הרקמה הרירית האם תתכן הדבקה במקרה הנ"ל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע ריריות בחומר מסוכן
ד''ר ננסי אגמון לוין02/09/2008ריריות (רירית הפה או רירית העין) אשר באים במגע עם נוזל מזוהם בנגיף האיידס (דם טרי, זרע טרי, נוזל נרתיק טרי וכו) מהווים חשיפה מסוכנת ומצדיקים מתן טיפול מונע כנגד נגיף האיידס.
הנגיף שורד בנוזלים אלה כאשר הם טריים (נוזלים וזמן קצר מחוץ לגוף).
הסיכון להדבקה במגע שכזה חד פעמי (למשל התזת דם של חולה איידס לעין של אחות בחדר ניתוח) הוא קטן מחצי אחוז אבל איננו אפסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומלס מדמםטו30/08/2008
עלי לציין שהבחנתי שיש דם כי היד התלכלכה לי והדם היה די טרי ואני בטוח שהו של ההומלס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גש להבדק - הסיכון אפסי בעיני
ד''ר ננסי אגמון לוין02/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומלס מדמםטו30/08/2008
ד"ר אני לא נודניק אבל אני מאוד חרד אם לא קשה לך לפרט מעט יותר הסיפור לא נותן מנוח ושאלתי נתתי לקופאית שטר כסף והיא החזירה לי 10 שקלים של ההומלס היה לי ביד פצע פתוח עמוק ולא שמתי לב וכשהסתכלתי ה10 שקלים היו מרוחים בדם ואני החזקתי אותם ביד של הפצע במידה ואותו הומלס חולה איידס האם יש איזשהו סיכוי להדבקה בדרך זו ושוב סליחה שאני נודניק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה תשובה
ד''ר ננסי אגמון לוין02/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה000029/08/2008
האם חיכוך ושפשוף של פתח הפין עם תחתוני אישה שמכילים דם שהתיבש או לא התייבש יכול להעביר איידס ? החיכוך היה ממשוך וישיר אך לא מדובר ביחסי מין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים מין או לא?
ד''ר ננסי אגמון לוין29/08/2008שאלה מענינת? האם מה שתארת אלו יחסי מין.
תחתונים זה לא קונדום - הם לא אטומים.... אבל....
קודם כל האישה צריכה להיות נשאית כדי שיהיה סיכון, אחר כך צריך באמת להיות מגע מסוכן עם דם טרי או הפרשות נרתיקיות...
ושוב, אלה סופר ספקולציות.
הסבירות מאוד מאוד מאוד נמוכה, אפסית לטעמי.
אבל להבדק 8 שבועות לאחר המגע זאת לא שגיאה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומלס מדמםטו29/08/2008
ד"ר אני לא יודע אם אני בלחץ סתם היום נחתחתי ביד פצע שדימם הלכתי למכולת ולפני בתור היה הומלס שקנה מספר בירות ושילם לקופאית לאחר מיכן אני שילמתי והקופאית החזירה לי 10 שקל החזקתי אותם ביד וראיתי שהם עם דם נורא נלחצתי כי החזקתי את הכסף איפה שהיה הפצע האם בדרך זו אפשר להדבק באיידס אם ההומלס חולה והדם טרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומלס מדמם?
ד''ר ננסי אגמון לוין30/08/2008אולי הדם של הקופאית?
למיטב ידיעתי אף אחד לא נדבק באיידס משטר של כסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)