מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מגע לא מוגןדור30/09/2008
האם אחרי שנתיים וחצי של המגע המיני הלא מוגן יכול להיות שעדין לא הייתי יודע שנדבקתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט כן.
ד''ר ננסי אגמון לוין05/10/2008נשאי הנגיף יכולים להסתובב שנים ולא לדעת זאת, ואפילו להרגיש מצוין. אם יש לך סיבה לחשוש אנא הבדקי.
אני מקווה שתגלי שאלה היו חששות סתם.
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני
דור05/10/2008אני חייב לציין שמאוד הפחדת אותי קרו לי שתי מקרים לפני שנתיים וחצי ואחרי מה שאמרת לי אני לא מעיז ללכת לבדיקה מה לעשות אני בחששות איומים ולא רגוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה אתה מפחד?
ד''ר ננסי אגמון לוין07/10/2008הבדיקה היא רק דקירה קטנה.
התוצאה תהיה ככל הנראה הקלה מאוד גדולה בשביל.
ובמקרה הכי גרוע - אם נדבקת - הרי הנגיף כבר שם, הידיעה שלך לא משנה לנגיף שום דבר - אבל !!!!!
גם אם קרה הגרוע מכל ונדבקת - אנחנו נטפל בך, ואתה תהיה בסדר גמור - ותזדקן עם כולנו בנחת.
לך תבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים-לדר לויןבדיקה27/09/2008
שלום רב אני גר בחול ונורא לא סומך על הרפואה כאן (ויש לי סיבות לכך). בכל אופן,לפניי קצת פחות מחודשיים לאחר צריבה חריפה בשתן, כנראה אובחנה אצלי כלמידיה (עשיתי בדיקות רק לקראת סוף הטיפול האנטיביוטי והכל יצא שלישי, כלמידיה,זיבה,הרפס וכד' (כל זה היה בארץ). בסופו של דבר לאחר 27 ימים מתישים של טיפול באנטיביוטיקה, הכל עבר. עכשיו, 23 יום לאחר סיום הטיפול, יש לי חום של 37.5 כמה ימים וכאבים עזים בגרון. עשו לי משטח פעמיים, יצא שלילי, בדיקות בדם יחסית יצאו בסדר והראו על משהו ויראלי למרות שיש מוגלה בגרון. מצטער שזה נורא ארוך, פשוט הרופא, באופן נורא לא מקצועי לטעמי אמר שתמונת מצב כזו בד"כ קשורה או לוירוס שנקרא אפשטיין, או לאדמת, או ל---איידס!! אם להכנס לספקולציות, אז יכול להיות מצב שנדבקתי למרות שלטעמי לא (כי המין הלא מוגן שלי היה אוראלי, ויחסית לא מעט יש לציין..).. השאלות שלי: 1 האם כלמידיה באמת יכולה לעבור במין אוראלי? עד עכשיו לא קיבלתי תשובה מדויקת... 2 האם לרןפא באמת יש סיבה לומר שאלה יכולים להיות תסמינים של הדבקה? הרי כבר כברו חודשיים אני בכל מקרה אבדק ברגע ש 8 שבועות יעברו, ורק בארץ, אבל הרופא ככ הפחיד אותי, שרק הגעתי הבייתה והחום עלה ל 38.8.... 3 האם יש סיבות לחשוב שזה לא וירוס רגיל, מתוך מאות שקיימים בקור האימים האירופאי ויכולים לגרום לדלקת או הצטננות? במיוחד לאחר טיפול כה אינטנסיבי באטיביוטיקה (בגלל הכלמידיה) אם יש צורך אנ יכול לרשום פה את תוצאות ה CVC... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבר הרבה זמן
בדיקה25/10/2008אבל אני עדיין דואג, ומקווה שתענו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניז שלום,
ד''ר ננסי אגמון לוין25/10/2008מחלות מין יכולות לעבור גם באופן אוראלי, אבל הסיכוי לאידס לעבור במגע מיני שכזה הוא נמוך.
על פניו זה נשמע כמו מחלה ויראלית - מחלת הנשיקה (אפשטיין -באר וירוס) או כל מחלה ויראלית אחרת, לגבי אדמת ואיידס זה נשמע הרבה פחות סביר.
איך יוצאים ממצב כזה -
1. אפשר בדרך כלל לנשום עמוק ולחייך, כי רוב הזיהומים הויראלים חולפים מעצמם.
2. יש הגיון רב להבדק לאיידס - וזה מומלץ לכל מי שחשוד כי נדבק במחלת מין אחת (מחלות מין הולכות הרבה פעמים ביחד) - אבל זה ממש לא מעלה את הסיכון האישי שלך.
3. באותה בדיקת דם הייתי משלימה בדיקה למחלות מין אחרות כמו סיפיליס וכו' - ואולי חוזרת על ספירת דם - אם יש צורך ולא הבראת לחלוטין.
אבל ובעיקר,
לא כל מחלה היא איידס.
ונדמה לי שאחרי הבדיקות - תוכל פשוט לחייך, ויש להניח שכבר תהיה בריא.
נ.ב. -
הסכנה עדין שם - אל תשכח קונדום גם בפעם הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר אגמון-לוין :)
בדיקה26/10/2008תודה רבה על התשובה. הייתי רוצה בכל מקרה להוסיף עוד קצת מידע. לגבי הכאבים בגרון-אחרי יומיים הכל עבר. אם אלה היו תסימים של איידס, הם בדכ נשארים הרבה יותר זמן? נבדקתי לכל המחלות שיש, כולל סיפיליס, כבר פעמיים. הכל נקי. בדיקת איידס אני אעשה ברגע שאגיע לארץ. בספירות הדם שלי יצא שהלימפוציטים יותר גבוהים קצת מהנורמה. לפי מה שאני יודע מהתקופה שלמדתי ביולוגיה, אחרי הדבקה באיידס, הלימפוציטים אמורים לרדת. האם זה באמת כך? וואגב, גם לאפשטיין בר נבדקתי אז, ולא יצא כלום. אז יכול להיות שזה היה סתם וירוס? תודה שוב פעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
בדיקה26/10/2008אם אכן מופיעים תסמינים, האם הם יכולים להופיע חודשיים לאחר המגע? והאם את, מנסיונך, נתקלת במקרה של הדבקה ממין אוראלי בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניז
ד''ר ננסי אגמון לוין27/10/20081. הלימפוציטים באמת יורדים בדרך כלל ולא עולים בהדבקה באיידס.
2. נראה לי שהבירור שעשית רחב - במידה ויש לך עוד תלונות, כדאי שרופא יראה אותך.
3. לצערי אין חוקים מתי מגיעים התסמינים של איידס ובדרך כלל התסמינים של הדבקה חריפה מופיעים תוך מספר שבועות, אבל חודשיים זה אפשרי, פחות סביר אך אפשרי.
4. כן, נתקלתי במקרים בהם דווח לכאורה שההדבקה היתה רק ממין אוראלי, התחושה של הצוות המטפל היתה במקרים אלו כי האנשים נדבקו ממגע מיני אחר והתירוץ האוראלי - היה רק תירוץ, אבל אינני יכולה להתחייב על כך הסטטיסטיקה למגע מיני אוראלי הוא 0.06% על פי הספרות המקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניז
ד''ר ננסי אגמון לוין27/10/20081. הלימפוציטים באמת יורדים בדרך כלל ולא עולים בהדבקה באיידס.
2. נראה לי שהבירור שעשית רחב - במידה ויש לך עוד תלונות, כדאי שרופא יראה אותך.
3. לצערי אין חוקים מתי מגיעים התסמינים של איידס ובדרך כלל התסמינים של הדבקה חריפה מופיעים תוך מספר שבועות, אבל חודשיים זה אפשרי, פחות סביר אך אפשרי.
4. כן, נתקלתי במקרים בהם דווח לכאורה שההדבקה היתה רק ממין אוראלי, התחושה של הצוות המטפל היתה במקרים אלו כי האנשים נדבקו ממגע מיני אחר והתירוץ האוראלי - היה רק תירוץ, אבל אינני יכולה להתחייב על כך הסטטיסטיקה למגע מיני אוראלי הוא 0.06% על פי הספרות המקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חרד שנדבקתי...ליאור24/09/2008
אני מקיים קשר ארוך עם בת זוג ונבדקנו שנינו בתחילת הקשר. לפני כחודש "נפלתי" והתפתי ברגע של שטות לקיים מפגש חפוז עם פרוצה. להדגיש:במפגש היה רק מין אוראלי !!! והוא בוצע עם קונדום !!! כמו כן נגעתי מעט בגופה. באיבר מינה ובאזור הישבן. אני מודע לכך שזה הזוי אבל כשבועיים אחר כך נהיתי מנוזל (לא היה לי חום) ובימים האחרונים אני משתעל. שמעתי שיש תסמינים דומים לשפעת וכד'. ולכן אני בסרטים נוראיים.יש לי לחץ נפשי וגופני כללי. אני חושב שאני מרגיש לא טוב אפילו מהלחץ (ואולי גם מ.....) אני מעיד על עצמי שאני קצת פרנואיד ועדיין אני לא יודע מה לעשות עם עצמי. זיכרו יש לי חברה.... יש לי בראש סרטים כמו: אולי כשהיא פתחה את הקונדום היא שמה משהו בפנים... (היא פתחה אותו בנסיעה ולא שמתי לב). אנא התייחסו ברצינות. מה לעשות? האם ללכת לבדיקת קומבו? עד כמה זה וודאי? כמה עולה? אני כולי מבואס ורוצה לעבור את זה ולהמשיך בחיי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ליאור24/09/2008לא ציינתי אך בימים האחרונים גם חברה שלי הרגישה לא הכי טוב (אמנם לא חום אבל מאוד עייפה וקצת סחרחורות). ואני יודע שהסיכוי נמוך מאוד לאור שאר השיחות והתשובות בפורום אך אני עדיין מאוד לחוץ.בייחוד בגלל ששנינו קצת "חולים" בזמן האחרון. מה לעשות? צריך בכלל בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערות ליווידור24/09/2008
שלום שכבתי בעבר עם הרבה נערות ליווי עם כולן שכבתי עם קונדום אבל המציצה היתה בלי מה הסיכויי שנדבקתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטן מאוד.
ד''ר ננסי אגמון לוין24/09/2008בכל זאת, מומלץ להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה0.06%
ד''ר ננסי אגמון לוין05/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ננסי היקרה.לירון24/09/2008
ד"ר יקרה. תודה על תגובתך המהירה..שאלתי היא כזאת: אמרת שאף אחד בעולם עוד לא נדבק באיידס מנשיקה... השאלה היא גם אם לאחד הצדדים יש דימומים בחניכיים תוך כדי הנשיקות? כלומר אם חלילה אחד מהם נשא, גם אז אי אפשר להידבק? כלומר הרוק מנטרל את הנגיף גם אם הוא קיים בדם, לא הבנתי.... אודה לך מאוד אם תעני לי על השאלה. האם יש מצב שיהיו נשיקות צרפתיות מספר שעות עם נשא מבלי לדעת שמידי פעם יש לו דימומים בחניכיים ולא להידבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירון.
ד''ר ננסי אגמון לוין24/09/2008מרוק לא נדבקים, כי הנגיף לא מתקיים בנוזל הרוק.
מדם כן נדבקים - גם דם מהחניכים ולכן מומלץ מאוד לא להתבלבל ולצחצח שיניים במברשת שיניים של נשא איידס.
באופן מאוד תאורטי עם יש דימום משמעותי - למשל לאחר עקירת שן - ומתעקשים להתנשק נשיקה צרפתית ממושכת יש סיכון להדבק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהזוהרה23/09/2008
אתמול היתי בשירותים ציבוריים. לא ישבתי על האסלה אולם מעדתי מעט וכדי למנוע נפילה החזקתי באסלה. לאחר שהוצאתי את ידי משם, גיליתי שבדיוק במקום שהנחתי את היד היו כמה טיפות דם ונראה לי שהוא היה די טרי משום שהוא נמרח לי מעט על היד. הוא נגע ממש מעט בידי כך שבקושי יכולתי לראות אותו וגם לא היה לי שום פצע פתוח שנראה לעין.רק כאשר התעשתתי הלכתי לשטוף ידים טוב.אני נורא מפחדת, האם זו עלולה להיות דרך הדבקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם באסלה
ד''ר דניאל אלבירט24/09/2008המקרה המתואר - לא מקור להבקות ב HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרהזוהרה23/09/2008
לפני כמה ימים נגעתי לחברי באיבר מינו (מעל לתחתונים). לאחר כמה דקות האצבע שלי התרטבה מעט מנוזל הזרע. נבהלתי והזזתי אותה, היא התייבשה ממש תוך כמה שניות ספורות. לא היה לי ביד שום פצע אבל כעבור כמה דקות (אני לא יודעת ממש כמה אבל בטוח עברה יותר מדקה) נגעתי עם אותה אצבע בתוך הפה שלי ונלחצי נורא. האם יש חשש להדבקות באיידס בדרך כזו?!?!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע בפה
ד''ר דניאל אלבירט24/09/2008אין לך ממה לדאוג !
בתאור שלך - אין שום סיכוי להדבקות באיידס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נבדקתי בעבר אך עדיין חוששתת22/09/2008
שלום ד"ר, לפני כשנתיים בערך היו לי 2 מגעים לא מוגנים עם 2 גברים. נבדקתי כאשר עבר חודש- יצא שלילי לאחר מכן נבדקתי שוב לאחר חודשיים וחצי מפני שהתברר לי שחודש לא מספיק- יצא שלילי ולאחר 4 חודשים ושבוע בערך מהמגע האחרון נבדקתי שוב יחד עם בן זוגי כיום. יצא שלילי. כל הבדיקות בוצעו בועד למלחמה באיידס והיו בדיקות מהירות של החצי שעה (שנאמר לי ששולחים אותן גם לאליזה באיכילוב או בתל השומר אני לא ממש זוכרת). לא יצרו איתי קשר באף אחד מהמקרים הנ"ל משמע האליזה יצאה בסדר. למרות זאת כל כמה זמן אני פתאום "נזכרת" בנושא, ומתחילה לחשוש עד רמה של חרדה של ממש מהנושא. קראתי גם שלאחוז מהנבדקים תשובה אמיתית מתגלה רק לאחר חצי שנה וזה נתון שממש הפחיד אותי! מה לעשות? האם כדאי להבדק שוב אחרי שנתיים (שבהן הייתי עם פרטנר אחד בלבד שנבדק יחד איתי ויצא גם שלילי) כי כביכול אין לי באמת סיבה אמיתית כמו קיום מין לא מוגן בתקופה הזאת. יש בכלל סיבה לדאגה או 3 בדיקות שליליות יכולות להרגיע אותי למרות שבוצעו לפני שעברה חצי שנה? האם ניתן לסמוך על הבדיקות של הועד או ללכת להבדק בבי"ח? יש לציין שבכל השנתיים האלה לא הייתי חולה אפילו בשפעת פעם אחת (טפו טפו טפו) ולא היה לי חום בכלל וגם לא שילשולים מעבר ליום אחד (קילקול קיבה סביר להניח :S). חוץ מכמה פעמים שקצת כאב לי הגרון והצטננתי בחורף.. זה עוזר במשהו? בבקשה אימרי לי האם להבדק או פשוט לשכוח מהנושא ולנהל חיים נורמלים? תודה על תשובתך וסליחה על ההודעה הארוכה מאוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה פעמים צריך להבדק?
ד''ר ננסי אגמון לוין22/09/2008רק פעם אחת מספיקה - 8 שבועות היום ו 12 לפני שנתיים בכדי לקבל תשובה וודאית חד משמעית וסופית. ולכן נכון לבדיקה שביצעת לאחר 4 חודשים היא סופית.
אבל.....
ברפואה יש תמיד אבל.
ואין אף פעם 100%.
ולמרות שאני משוכנעת שבן זוגך הוא נאמן מסור ונפלא הרי לא אוכל לתת לך תעודת אחריות כמו שלא אוכל לתת לכל אדם אחר.
לסיכום -
לגבי שני המגעים המסוכנים שהיו לך לפני שנתיים - אין לך מה לחשוש.
משם והלאה..... ???? את יודעת יותר טוב ממני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר!! לגבי בן זוגי
ת23/09/2008אני ממש לא חוששת, הוא האדם הכי אמין בעולם ושנינו נבדקנו יחד לאחר 3 חודשים של נאמנות זל"ז וראינו את התוצאות אחד של השני... אז אין טעם להבדק שוב מפני שנבדקתי באותה תקופה לפני שעברה חצי שנה? אני יכולה להיות רגועה במאת האחוזים? יכול להיות שיש לי פוביה בגלל המחשוב המטרידות האלו? תודה ד"ר, אתם עושים עבודת קודש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ננסי היקרה.לירון21/09/2008
יש לי מספר שאלות שברצוני לשאול אותך ואודה לך אם תעני לי על כולן מכיוון שאני ממש בחרדות ולא מצליחה לישון. אני מאוד פוחדת מאיידס ומשתדלת לשמור על עצמי..להלן מספר דברים שעשיתי עם שני גברים שונים... 1. בחור החדיר לי אצבע לנרתיק בחוזקה מספר פעמים ופצע אותי.... כאשר הבטתי באצבע שלו ראיתי שיש לו חתך פתוח ואני לא יודעת אם זה דימם או לא. 2. בחור נשך אותי בכל מיני מקומות בגוף וירד לי קצת דם (כולל פיטמה, בית החזה וכו) 3.נגעתי באיבר מינו של בחור יצא לו את הנוזל המקדים על היד שלי, הוא ליקק לי אותה ומיד נישק אותי וייתכן והנוזל המקדים היה בפה שלו ותוך כדי הנשיקה הוא העביר אלי.......זה קרה מספר פעמים... 5. הייתי עם גינס והגבר גמר עלי ואח"כ שמתי לב שהרוכסן היה פתוח אצלי ואולי הזרע חילחל פנימה לאיזור התחתון וכל זה...אני זוכרת שנגעתי בזה, כי לא ידעתי שהוא גמר עלי ואח"כ הכנסתי יד לעין...האם זה יכול להדביק חלילה.. *אני מודעת לכך שאלה מגעים עקיפים, אך שאלתי היא כזאת במידה ולאחד מהם היה דימום בפה או באצבע שהוא החדיר לי....מכיוון ששניהם קיימו יחסי מין לא מוגנים ואני פוחדת... 4. דבר נוסף, נניח שלמישהו יש דימום בחניכיים מידי פעם...כל פעם שיש לחיצה על איזור רגיש בפה יש קצת דם וישנן נשיקות ארוטיות לוהטות מספר שעות האם הוא יכול להדביק חלילה את הצד השני באיידס, או שיש מצב שלא? פניתי לשני פורומים עם השאלה הזו ושניהם אמרו לי שלא....אי אפשר להידבק כך, רק אם יש דימום ממש מסיבי כמו לאחר עקירת שן וכאלה.. האם נכונה הטענה הזו. לדברי אחד המומחים גם אם מתנשקים ויש לאחד הצדדים מידי פעם דימום בפה והוא נשא, לא תמיד תתרחש הדבקה. ד"ר ננסי היקרה, מעולם לא שכבתי ללא קונדום ואני שומרת על עצמי מאוד...אני פוחדת פחד מוות מהמחלה הארורה הזו...אך לצערי אני יודעת שגם דם יכול להדביק וכל זה...ואת יכולה להידבק חלילה באופן תמים וזה מה שמפחיד אותי... לסיכום ד"ר ננסי היקרה, סליחה על ריבוי השאלות אך האם ישנו מצב שיש מגע עם דם של נשא או מגע מיני עם נשא...כלומר שיש כניסה למחזור הדם שלך ולא תתרחש הדבקה? האם במקרים שתיארתי לעיל אני אמורה לחשוש? אני יודעת שאם דרך ההדבקה הייתה קלה כ"כ כל העולם היה נדבק, זה פשוט עניין של מזל לדעתי... אנא עני לי בבקשה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירון
ד''ר ננסי אגמון לוין22/09/2008לא לירון, זה לא פשוט ענין של מזל !!!!!!
זה פשוט ענין של אחריות.
שלך ושל בן או בני הזוג שלך.
מומלץ לקיים יחסי מין עם אנשים שאת סומכת עליהם שיאמרו לך את האמת, הרי אם הם לא נשאים (ככל שניתן להיות בטוחים בכך) אין כל סכנה.
מין עם בני זוג שונים או משתנים כרוך בסכנות שונות, איידס היא רק אחת מכן ואותה אפשר למנוע - אם תמיד משתמשים בקונדום - מחלות מין אחרות לא תמיד ניתן למנוע.
ואת המסקנות, הסיכונים והסיכויים כל אחד מחשב לעצמו....
לגבי השאלות הפרטניות:
עד היום איש לא נדבק מנשיקה - גם אם היא היתה ארוכה - והנגיף לא נמצא ברוק.
ודרך הג'ינס או כל בגד אחר - לא נדבקים.
מין אלים - הוא מסוכן יותר ממין שאינו אלים אבל צריך להיות מגע של דם או הפרשות ולא סתם פצע באצבע.
ולסיכום -
לפעמים החרדות הן הבעיה האמיתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ננסי היקרה - שאלה נוספת
לירון23/09/2008ד"ר יקרה. תודה על תגובתך המהירה..שאלתי היא כזאת: אמרת שאף אחד בעולם עוד לא נדבק באיידס מנשיקה... השאלה היא גם אם לאחד הצדדים יש דימומים בחניכיים תוך כדי הנשיקות? כלומר אם חלילה אחד מהם נשא, גם אז אי אפשר להידבק? כלומר הרוק מנטרל את הנגיף גם אם הוא קיים בדם, לא הבנתי.... אודה לך מאוד אם תעני לי על השאלה. האם יש מצב שיהיו נשיקות צרפתיות מספר שעות עם נשא מבלי לדעת שמידי פעם יש לו דימומים בחניכיים ולא להידבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר ננסיאלישע19/09/2008
יש לי שתי שאלות, ברשותך: 1. לאחר מין אוראלי עם בן-זוגי, הבחנתי בפצע קטן על איבר מינו. הפצע היה פתוח, אך לא מדמם או מפריש - כמו מין פצע שפשוף כזה. במהלך המין האוראלי לא נגעתי בו עם השפתיים - אך סף החרדה גבוה. האם אני צריך להיות מודאג? 2. מתי מבדילים בין עייפות כרונית לעייפות.. סתם? קראתי שעייפות עלולה להיות סימפטום מקדים לאיידס. האם חודש לאחר חשיפה זה הגיוני? ומה לגבי יציאות רכות? האם גם הן עלולות להוות סימפטום? תודה רבה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלישע שלום.
ד''ר ננסי אגמון לוין22/09/2008לשאלתך הראשונה - סביר שאין מדובר במגע מסוכן, גם מין אוראלי, גם שפשוף בלבד, נשמע לי מאוד מאוד מאוד לא סביר להדבק כך. אבל, האם בן זוגך הוא נשא? למה שלא תבדק בתום 8 השבועות?
לשאלתך השניה - עייפות כרונית הינה תסמונת, מדובר בעייפות קיצונית המגבילה את הפעילות היומיומית ונמשך מספר חודשים. חולי ונשאי הנגיף אכן סובלים מעייפות קשה ולעיתים אף מתסמונת העייפות הכרונית, היכולה להופיע מספר שבועות ולהשאר שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרק על החוףנ18/09/2008
שלום! גילוי נאות- הדבר שהכי מפחיד אותי בעולם זה מזרק בים, יש מצב שאני היסטרית.. הלכתי היום על החוף, ואח"כ הרגשתי קצת כאב בעקב, והייתה מן נק' אדומה. לא ראיתי מזרק או משהו, אבל אני מפחדת שפשוט לא שמתי לב. אמרו לי שאולי דרכי על צדף, אני לא יודעת.. רציתי לדעת אחרי כמה זמן שהיה שימוש במזרק אפשר להדבק.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרק על החוף
ד''ר ננסי אגמון לוין22/09/2008אינו מהווה סכנה לאיידס.
עלול להוות סכנה להפטיטיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן18/09/2008
במידה ואני רוצה לעשות בדיקת צהבת c+b וגם בדיקת איידס ,שאלתי למשל ברמבם בחיפה ואמרו לי שאיידס זה בחינם אבל בדיקת צהבת זה דרך הקופה או רופא המשפחה ,העם זה נכון? או שאין בעיה לעשות את הבדיקת הנל בפעם אחת ? או שלא הבנתי או שכך זה הנוהל בבתי החולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדן.
ד''ר ננסי אגמון לוין22/09/2008כן, בדיקת איידס זה בחינם, ואילו בדיקות הפטיטיס דורשות התחייבות של קופת החולים, אלה נוהלי משרד הבריאות למעט מקרים חריגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!פלוני18/09/2008
המקרה שלי קצת מסובך, אז אנסה לפשט אותו ולהסביר בקצרה.. גלחתי את איבר המין כולל הביצים, ופצעתי קצת את העור, היה לי חתך על הביצים שדימם קצת ועוד חתך שלא דימם כלל. מספר שעות לאחר המעשה הלכתי למכון עיסוי שבסוף כל התהליך הבחורה השתפשפה עם הבטן שלה באיבר מיני כולל בביצים, ואפילו היה שפשוף קל וקצר עם איבר מינה. השאלה שלי היא אם במקרה היה לה גם פצע כלשהו באזור המגע שאולי נגע בחתך שהיה לי, האם יש סיכוי שאני יכול להידבק באידס ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוח
ד''ר דניאל אלבירט24/09/2008לא !!!! אני מניח שלא דיממת דימום פעיל מהפצע... כי אז גם הבחורה לא היתה "נימרחת" בדם הנוזל שלך.... לכך פצע יבש שדימם( גם 10 דקות קודם) הוא לא מקור המאפשר הדבקות ב HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להודעה הקודמתשרון17/09/2008
זה קרה פחות מ 72 שעות יש אפשרות לקבל משהו נגד הדבקה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע...
ד''ר דניאל אלבירט24/09/2008טיפול מונע למניעת הדבקות בנגיף ה HIV, נקרא PEP
(ראשי תיבות של POST EXPOUSURE PROPHYLAXIS).
טיפול זה ניתן במקרה של חשיפה ישירה לנגיף ה HIV תוך 72 שעות מהחשיפה.
ברוב המקרים זהו עובד בריאות (אחות, רופא...) הנדקר ממחט של חולה HIV ידוע ! במקרה של חשיפה מינית, כמו זה שתארת, פשוט בן הזוג צריך להבדק באחד ממרכזי האיידס, ורק אם הוא חיובי ינתן טיפול לנחשף (כמובן שבמקרים כאלו הבדיקה נעשת על המקום והתשובה בטווח ה 72 שעות להתחלת טיפול בזמן במקרה הצורך...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגע מיני בזמן מחזור.שרון17/09/2008
לפני מספר ימים קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם בחור הוא גמר בפנים ואני הייתי במחזור . זה קרה ללא חשיבה בדיוק מצידי. אני בהיסטריה . לפני כמה חודשים עשיתי בדיקת דם לגילוי איידס והתשובה היתה תקינה לחלוטין. הבחור טוען שהוא נבדק כבר והוא לא נשא של איידס. ברור לי שאני לא יכולה לסמוך על מה שהוא אמר. השאלה שלי האם בפעם היחידה והאומללה הזו האם אני יכולה להידבק כשברור לי שאני לא נשאית??? התנאים היו מתאימים להדבקה?? מה הסיכוי שלי להיות חולה כעת???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום,
ד''ר ננסי אגמון לוין22/09/2008אין לי דרך נעימה לענות, אבל בכל זאת.
כן, זה מגע מסוכן. מאוד מסוכן אפילו.
השאלה הראשונה והכי חשובה זה האם בן הזוג שלך הוא נשא? גם בכדי לתת לך טיפול מונע צריך קודם כל לוודא שבן הזוג נשא ואז כן צריך לקבל טיפול מונע (רצוי תוך 48 שעות ) למגע מיני שכזה.
אני מקווה שבן זוגך אינו נשא - ואז לפחות הפעם "נצלת".
ומה יהיה בפעם הבאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון שלום,
ד''ר ננסי אגמון לוין22/09/2008אין לי דרך נעימה לענות, אבל בכל זאת.
כן, זה מגע מסוכן. מאוד מסוכן אפילו.
השאלה הראשונה והכי חשובה זה האם בן הזוג שלך הוא נשא? גם בכדי לתת לך טיפול מונע צריך קודם כל לוודא שבן הזוג נשא ואז כן צריך לקבל טיפול מונע (רצוי תוך 48 שעות ) למגע מיני שכזה.
אני מקווה שבן זוגך אינו נשא - ואז לפחות הפעם "נצלת".
ומה יהיה בפעם הבאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)