מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דקירת מחט בבית חוליםשרית29/08/2008
בזמן עבודתי כאחות נדקרתי ממחט של מטופל , אני לא זוכרת את הזמן המדוייק אבל לא פחות משבוע וחצי . לא דיווחתי על המקרה וכעת מעוניינת להיבדק : א. לאילו מחלות יש להיבדק מעבר לאיידס , הפטיטיס B + הפטיטיס c ? ב. באיזו מסגרת אוכל לעשות זאת שלא במקום עבודתי ? מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית שלום,
ד''ר ננסי אגמון לוין30/08/2008הצטערתי לקרוא את השאלה שלך - וזאת כמובן מפני שזה אומר שבבית החולים שאת עובדת בו (ובוודאי גם באחרים) לא מתקיים הנוהל התקין והנכון לטיפול בצוות רפואי. אנחנו כצוות רפואי צריכים לדאוג גם לעצמנו.
אז לך ולכל חבריך הרי ההסבר:
עובד ציבור/רפואה וכו אשר עקב עבודתו נחשף חשיפה מסוכנת זכאי לבירור וטיפול הכלול בביטוח המקצועי שלו - וזה ממש חשוב לפעמים, במיוחד אם רוצים טיפולים יקרים. אבל יש צורך בדיווח ובדיקה מסודרת וגם תיעוד המסמכים.
בקיצור מי שנדקר צריך לפנות לייעוץ לרוב זה בחדר מיון או במרכזי האיידס. הגישה הנכונה היא לקחת דם מהחולה (מקור הדקירה) ודם מהעובד שנדקר - והדמים נבדקים לבדיקות מיוחדות באופן מיידי תוך מספר שעות, והטיפול או ההנחיה ניתנים בהתאם.
במקרה שלך לאחר שבוע וחצי זה מאוחר מדי לטיפול מונע אך בוודאי נכון להבדק - צריך לבדוק לך נוגנדים לHIV, נוגדנים להפטיטיס B (שאם אינך מחוסנת יש להשלים חיסון) ונוגנדים להפטיטיס C.
בדיקות ביקורת ומעקב צריכות להתבצע 3-6 חודשים לאחר החשיפה.
את הבדיקות ניתן לבצע גם בקופת חולים וגם כפי שציינתי דרך חדר מיון או מרכז איידס.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיני איידסאנונימי28/08/2008
שלום, רציתי לשאול האם סביר שהופעת תסמינים כגון כאב ראש, בחילה וחוסר תיאבון כיומיים-שלושה לאחר חשיפה אפשרית לאיידס יכולים אכן להיות קשורים למחלה עצמה או שמא מכיוון שמדובר בתקופה מאד קצרה לאחר החשיפה לא אמור להיות כלל קשר לכך? שאלה נוספת: במקרה הנ"ל, אם מדובר ביחסי מין עם זונה (אך מוגנים עם קונדום) האם יש מקום לטיפול מונע חשיפה והאם בכלל רופא חדר מיון יאשר טיפול במקרה שכזה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה חריפה,
ד''ר ננסי אגמון לוין30/08/2008לא - התסמינים לא מופיעים לאחר יומיים שלושה.
ולא - לאחר שלושה ימים לא נותנים טיפול מונע בכלל כי זה מאוחר מדי. לרוב גם לאחר מגע מיני עם זונה (מוגן או לא מוגן) אנחנו לא נותנים טיפול מונע, אלא אם יש נסיבות מאוד מאוד מיוחדות.
אולם במידת הצורך,
כן !!!! רופא חדר מיון לאחר התייעצות עם מומחה מבית החולים שלו או מאחד מבתי החולים המרכזים את הטיפול בחולי האיידס יכול וצריך לתת טיפול מונע במקרה ויש התוויה לטיפול שכזה - ובאופן מיידי או תוך מספר שעות על פי הנסיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים להדבקהמשה28/08/2008
השאלות שלי הם כדלקמן: 1. האם תתכן תסמונת איידס חריפה לאחר הדבקה שאינה כוללת חום כלל. האם זה נדיר. 2. לגבי הסימן של הפריחה. האם תתכן רק פריחה עדינה על החזה (רופא המשפחה הגדיר כסתימת בלוטות עקב זיעה) ואודם על הלחיים והאף או שצריכה להיות פריחה נרחבת יותר. כמה זמן הפריחה אמורה להשאר על הגוף. 3. לגבי גרון - האם תחושה של צריבה קלה בגרון ותחושה של משהוא "תקוע" בגרון לפעמים היא התחושה הרלבנטית. 4. מה המשמעות של ליכה לבנה (נאמר לי שתוצאה של אלרגיה ולא חיידקים האם נכון) 5. מה המשמעות של לשון לבנה + צריבה על הלשון 6. האם ייתכן שתסמינים יתחילו פחות משבועיים לאחר המגע החשוד 7. כמה זמן סביר שתסמינים יימשכו. האם ייתכן מספר שבועות 8. לגבי שלשולים. האם כוונה לשלשול קבוע או שייתכן שלשול המגיע והולך + גזים בבטן. 9. האם ייתכן שכל הסימפטומים נובעים ממתי נפשי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה זה לא מדע מדויק!
ד''ר ננסי אגמון לוין30/08/2008התשובות לכמעט כל השאלות ששאלת הן - כן.
כן יכולה להיות תסמונת איידס חריפה בלי חום, הפריחה יכולה להיות בצורות שונות לרוב בעלת מראה ויראלי ולא בדיוק מה שתארת - אבל פריחה צריך לראות, לרוב יש הגדלת בלוטות לימפה וכאבי גרון - ולא מה שתארת, אבל אף אחד לא יכול להתחייב על מה שאתה מרגיש.
לרוב התופעות מתחילות לאחר 2-3 שבועות, אבל תמיד תתכן תגובה אחרי 10-12 יום וכך הלאה.
הרושם שלי שכל מה שתארת בהחלט בהחלט יכול לבטא לחץ נפשי או סתם מחלה ויראלית אחרת, שכן גם תסמונת האיידס החריף הינה "מחכה" סתם מחלה ויראלית רגילה ואין לה תסמינים מאוד מאוד אופיינים.
ולכן, לסיכום -
אנא לך להבדק בדיקה שלילית - 8 שבועות לאחר המגע המסוכן האחרון או סתם מתחילת התסמינים - תבטל לפחות את החששות האלו, ואולי פשוט תרגיש טוב והכל יסתיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לד"ר דניאל אלבירטענבר27/08/2008
שלום לך ד"ר אני קיימתי יחסים לא מוגנים עם גבר לפני 4 או 5 שנים משהוא כזה ואני לא יודעת אם הוא נשא hiv או לא. לפני כחודשיים ביצעתי בהיותי בהריון בחודש שמיני בעקבות שקראתי מאמרים באינטרנט ודיברתי עם הוועד למלחמה באיידס , ביצעתי את הבדיקה בשיטת אליזה ותשובת הבדיקה היא: negative השאלה שלי היא האם הבדיקה אמינה למרות שעבר הרבה זמן? בבית החולים שלקחתי את התוצאה האחות אמרה לי ש-4 או 5 שנים אדם נחשב כחולה hiv . האם זה נכון? האם אני צריכה לעשות בדיקה אחרת למרות שביצעת רק בדיקה פעם אחת? ד"ר תענה לי בבקשה על כל השאלות ששאלתי אותך בהקדם האפשרי אני קצת בלחץ אז אנא ממך ד"ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבר שלום,
ד''ר ננסי אגמון לוין30/08/2008אכן השאלה דחופה ולכן אני עונה לך.
הבדיקה אמינה לחלוטין - את לא נושאת את נגיף האיידס (כל הכבוד שנבדק!!!!!!)
במידה ולא היתה לך חשיפה מסוכנת לאיידס 8 שבועות לפני הבדיקה אין צורך לחזור עליה.
שתהיה לך לידה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותמפוחדת26/08/2008
ראשית, אורמ כי אני בחורה חרדתית מעט, עם זאת מציאותית. אמש שכבתי עם בחור, עם קונדם (כתמיד) אולם קרו שני דברים אשר מדאיגים אותי. ראשית, בעת המשחק המקדים, איבר מינו התחכך בין שפתי הפות שלי מספר דקות (ולא ברור אם ראש הפין התקרב לפתחהנרתיק או לא- לא היתה זו למטרת לחדירה). שנית, ידוע לי כי מין אוראלי הוא מסוכן ולכן אני נמענת ממנו (אלא אם נבדקים וכו'), אולם במהלך המשחק המקדים, במקרה הנוזל המקדים של הגבר נגע בשפתיי, אשר תמיד, תמיד, סדוקות, ואכן ראיתי לאחר מכן מבין הסדקים בשפתיי (בפנים) שאני לא בדיוק מדממת אולם מדובר בנקודה שהיא כן פתוחה ואדומה. בנוסף, לפתע הבחור אמר לי שהוא לעולם לא שכב עם קונדום לפניי (כי אני דרשתי), והוא היה עם 12 פרטנריות, והוא חושב שהוא נביא שיכול לדעת אם הן בריאות וזה הפחיד אותי מאד מאד. ומכאן ההיסטריה, שכן עם בחור שנזהר הייתי הרבה פחות לחוצה, אולם מדובר בבחור שמודע לסיכונים אבל בוחר לקחת אותם ורציתי לדעת אם עליי לאבד שינה לחודשיים הבאים עד לבדיקה או יותר נכון, האם מדובר בסיכון יותר ממזערי להידבקות? שלכם, המפוחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יודע קצת
דן26/08/2008היי זה דן את מזכירה לי מקרה שהיה לי לפני חודש בערך כמו שלך בררתי עליו רבות השמח להסביר לך עד כמה שאני יודע אני ב0544421478 הכי חשוב זה לשמור על רוגע בהצלחה ובשורות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמפוחדת שלום,
ד''ר ננסי אגמון לוין30/08/2008החיים הם לא רולטה.
אז אין לי תשובה חד משמעית.
אבל תיאור יחסי המין שתארת נשמע לי בטוח למדי גם אם בן זוגך הוא נשא.
לגבי בן זוגך, הוא טועה. איידס לא כתוב על המצח, ומרבית החולים שלי נראים נפלא, ולא היית מאמינה שהם חולים גם אם הייתי מראה לך את האישור הרפואי.
הדבר הכי נכון לשניכם זה שבן זוגך לאותו לילה ילך להבדק - זה חשוב גם לו וגם לך.
בכל מקרה לפי מה שתארת לי הסיכון שאת נדבקת אפסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת איידס חריפהמשה25/08/2008
התכוונתי לשאול ללא חום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנל
ד''ר ננסי אגמון לוין30/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת איידס חריפהמשה25/08/2008
שלום, האם תתכן תסמונת איידס חריפה ללא חו?. כמה זמן לאחר ההדבקות מופיעה המחלה? כמה זמן נמשכת המחלה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדמה לי שכבר ענית לך
ד''ר ננסי אגמון לוין30/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותניסים25/08/2008
שתי שאלות אחת אם משהי מאוננת לי עם שמן זה מסוכן? שתיים נחתכתי מעץ שהיה עליו סיכות של ברזל שהסתכלתי לא ראיתי דם החתך הוא קטן האם זה מסוכן תודה על הסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניסים שלום,
ד''ר ננסי אגמון לוין30/08/2008התשובה לשתי השאלות שלך היא - לא.
מה בדיוק היא עשתה עם השמן רק אתה יודע....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייתי עם זונה בבורסה.טל25/08/2008
שלום לפני כחודש הייתי עם זונה בבורסה הייתה חדירה למשך דקה וחצי וגמרתי בפנים עם קונדום כמובן. עבר חודש ואני במקרה מוצא תקונדום בריצפה מסתכל עליו ורואה קצת דם ניפחתי את הקונדום והוא לא היה קרוע . יש סיכוי להדבקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפלוני שלום,
ד''ר ננסי אגמון לוין29/08/2008איך בדיוק אתה בטוח שזה אותו הקונדום מלפני חודש? ואיך בדיוק אתה בטוח שזה דם מלפני חודש?
במילים אחרות הסיפור הזה קצת קשה להתיחסות. הרושם שלי שאם השתמשת בקונדום והוא לא נקרע אז לא נדבקת באיידס.
להבדק בעוד ארבעה שבועות, תמיד אפשר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי לא הייתי עם אף אחת באוטו חוץ ממנ
פלוני31/08/2008חוץ מאותה זונה לא הייתי עם אף אחת באוטו. השאלה היא עם הקונדום לא נקרע בודאות אני אומר את זה אין שום סיכוי שיש איידס? מה הסיכוי של הדם לעבור דרך הקונדום? הייתה כמות קטנה אבל היה ניתן לראות. כנראה שהייתה פצועה או במחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניחושים וספקולציות -
ד''ר ננסי אגמון לוין02/09/2008שלך טובים בדיוק כמו שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפצעתי מצלחת זכוכיתליאורה24/08/2008
עשה לי חתך לאחר שעה לחצתי יד לאדם, אולי ראיתי דם אני לא בטוחה אם הפצע דימם האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך מזכוכית?
ד''ר ננסי אגמון לוין30/08/2008שעה זה זמן מספיק לפצע להסגר ולא נשמע לי סביר שמדובר בחשיפה מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת קושי בהידבקותשלום24/08/2008
שאלה- קיבלתי מכה במדרגות של הבית שלי באצבע של הרגל וקיבלתי חתך מאוד שיטחי ברגל שבקושי דימם אח"כ קיימתי יחסי מין מוגנים עם גבר לאחר מכן הלכתי להתקלח והפחד שלי הוא האם הזרע שנשטף יכול היה לזהם לי את החתך בהנחה שהוא לא דימם מאוד והיה מאוד שיטחי בגדול שאלתי היא אפילו שהסיכויים להדבקה אינם מדע מדוייק ומאוד תלויי - מקרה מה מבחינת רופא דרוש מפצע פתוח להיות סיכון להדבקה? דם נוטף? כמות מסויימת ? בכלל- האם ישנן מחלות שמסתובבות ב"שוק שיותר קל להידבק בהן מאיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מין וכו'
ד''ר ננסי אגמון לוין30/08/2008לגבי איידס - הפצע ברגל והזרע - לא רלוונטי.
דרך אגב איך היה זרע אם יחסי המין היו מוגנים?????
בהחלט ישנן עוד מחלות מין רבות וקונדום אינו מגן מפני כולן.
כך שכדאי להבדק במידה ויש חשש או הופעה נגעים או הפרשות מאיבר המין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד ממקרה שקרה לישי23/08/2008
שלום ! לפני כמה ימים נפצעתי קלות באצבעות ממפתח ... והיו לי שתי חתכים שקצת דיממו לאחר שעה הכנסתי את האצבעות לנרתיק של מישהי לפני קיום היחסים. החדירה היתה עם קונדום. בינתיים הפצע קצת נסגר אבל הוא עדיין היה פתוח. היא לא הייתה במחזור השאלה היא האם אני יכול להידבק מזה שהכנסתי אצבע עם פצע קטן אך לא סגור לנרתיק של מישהי? בהנחה שהיא נשאית-לא אומר שהיא נשאית אבל תיאורטית. היא גם לפני נישקה לי את הפצע אגב האם זה סיכון להידבק ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לשי,
ד''ר ננסי אגמון לוין30/08/2008זה מאוד מאוד ספקולטיבי - אבל הניחוש שלך טוב כמו הניחוש שלי.
באופן עקרוני פצע פתוח שבא במגע עם הפרשות הנרתיק הוא חשיפה מסוכנת-
אבל,
האם הפצע היה פתוח (לרוב שעה זה מספיק להסגר)
האם הגברת בכלל נשאית?
ועוד שאלות רבות - שאתה יכול לנחש עבורן את התשובה בדיוק כמוני.
או שתלכו להבדק.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס ואיידסשירה23/08/2008
שלום רב, מגיל צעיר אני סובלת מפצעי הרפס על השפתיים המופיעים כאשר אני לחוצה או לפני מחזור , לעיתים גם כשיש לי חום . לפני כמעט שנה חוויתי מצב בו הופיע לי הרפס בשפתיים כל שבוע למשך 4-5 ימים במשך שלושה שבועות . כלומר ואני אסביר , הייתי מתעוררת פעם בשבוע במשך שלושה שבועות עם הרפס שנמשך מס' ימים . חשוב לציין שבתקופה האחרונה היה לי רק פצע אחד קטנטן שעבר די מהר, אך במהלך חיי היו תקופות שקיבלתי אותו לעיתים תכופות יותר אך הפעם המצויינת לעיל היתה הכי מאסיבית. האם זה מעיד משהו על איידס ? יש לי חבר כבר 3 שנים ואין לי מין מזדמן ...האם התכיפות הזו אומרת משהו או שגם במצבים רגילים יכול להיות התקפות כאלה של הרפס? אשמח אם תשיבו לפנייתי, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי ..
שירה23/08/2008בהמשך לשאלה לגבי הרפס ואיידס , חשוב לי לציין שתקופה ארוכה לא סבלתי מהרפס גם לפני ההתקף שעליו כתבתי וגם אחרי . בנוסף אני רוצה לציין שהיו לי מגעים מיניים ללא קונדום עם 3 חברים קבועים שהיו לי (יחסים שנמשכו תקופות ארוכות). לפני כ-9 שנים אף ביצעתי בדיקת איידס והיא יצאה שלילית . מאז כמובן קיימתי יחסי מין . בתודה ,גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס ואיידס
ד''ר ננסי אגמון לוין30/08/2008משאלתך אני מבינה שמדובר בהרפס של השפתיים בלבד, ולא בהרפס של איברי המין.
יש קשר בין הרפס ואיידס אבל לרוב מדובר בהרפס של איברי המין ולא של השפתיים.
אני לא חושבת שהשנות הפריחה על השפתיים היא סימן לאיידס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ננסי בהמשך לתשובתך
שירה30/08/2008שלום ד"ר ננסי, אכן ההרפס אצלי מופיע על השפתיים , תודה לאל לא היו לי פצעים באיבר המין. ברצוני לדעת האם ישנה תכיפות מספרית של התקפים העלולה להעיד על איזשהו קשר לאיידס? והאם באיידס התקף ההרפס מופיע לזמן ממשוך יותר מאשר בהתקף רגיל ? יש לציין שאני סוכלת מגיל ממש צעיר מהרפס על השפתיים עוד בכלל לפני שהתחלתי לקיים יחסי מין . האם יכול להיות שלחץ נפשי מוביל להשנות התקפים? לתשובתך אודה, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לד"ר ננסיענבר23/08/2008
שלום לך אני קיימתי יחסים לא מוגנים לפני 4 או 5 שנים.אני לא יודעת אם הבחור הוא נשא או לא. בעקבות שקראתי מאמרים באינטרנט וגם דיברתי בטלפון עם הוועד למלחמה באיידס, החלטתי להיבדק והייתי בחודש השמיני בהריון בזמן שנבדקתי,שיטת הבדיקה היא אליזה רגילה ביצעתי אותה בבית חולים,תשובת הבדיקה היא שלילית השאלה שלי האם זה מספיק לשלול את hiV למרות שתקופת החלון הסתיימה? או שצריך עוד בדיקה אחרת לעשות? אנא ד"ר תעני לי בבקשה בהקדם האפשרי על שתי השאלות,תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובה.
ד''ר ננסי אגמון לוין30/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדלאני.22/08/2008
בדיקה בבי"ח אינה אנונימית, מה זה אומר ? מי יודע על התוצאות? רק בי"ח הספציפי שהגעתי אליו או לעוד גורמים? האם זה עובר גם לבי"ח נוספים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - לא אנונימיות .
ד''ר ננסי אגמון לוין30/08/2008לגבי בדיקות חיוביות לאיידס יש מדיניות כלל ארצית - כל הבדיקות החיוביות עוברות אימות במרכז הארצי אשר בבית החולים תל השומר (זה נכון ללא קשר למקום ביצוע הבדיקה).
לגבי בדיקות שליליות הן לרוב נשארות במאגר של בית החולים, אלא אם הבדיקה נשלחה על ידי רופא בקופת חולים ואז הבדיקה השלילית חוזרת אליו, אולם זה תלוי במדיניות של בית החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)