מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בבקשהפלוני06/10/2008
ניבדקתי בוועד למלחמה באיידס בת לאביב 5 חודשים לאחר ארוע שהיה לי נבדקתי בבדיקה המהירה ולאחר 30 דקות נאמר לי שהיא שלילית וכי חלק מהדם שנתתי ישלח לבית חולים לבדיקה רגילה ושאוכל לקבל את תוצאותיה כבר למחרת בערב ואכן הגעתי וקיבלתי אישור מעין מסמך של הועד שהיא שלילית חודשים אחורה. האם לדעתכם הבדיקה המהירה אמינה האם נתן לסמוך על גוף כמו הוועד שאכן שלחו את הדגימה לבדיקת אלייזה או שממולץ להיבדק שנית שוב בבית חולים(אחד ממרכזי האיידס) בתודה מראש ואפעל על פי הנחיותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתך כבר נענתה.
ד''ר ננסי אגמון לוין07/10/2008ראה תשובה קודמת.
בקיצור - הוועד הוא מוסד אחראי והגון הדואג לרווחת נשאי הנגיף ואנשים בסיכון להדבקה.
בכל שאלה אני בטוחה שהם יענו לך ברצון ובאהבה.
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירהא06/10/2008
שלום דר בקשר לדקירה ממתקן סילוטיפ שנמצא בחנות בעמדת אריזה ויש שמה דיילת לאריזה והודעתי לה שנדקרתי ולא ציינה שהיא גם נדקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר
א06/10/2008דר להזכירך אחרי הדקירה ירד קצת דם והדאגה שלי אם מישהו לפני נדקר כמה זה מסוכן? וכמה זמן הוירוס יכל להחזיק מחוץ לגוף במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה בבקשה
mom10/10/2008דר בבקשה מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתקן לסלוטייפ?
ד''ר דניאל אלבירט15/10/2008כפי שהוסבר פעמים רבות בפורום זה, נגיף האיידס אינו מחזיק מעמד באויר ולאחר דקות ספורות הוא לא אינפקטיבי (מזהם).
כך שלא סביר שהיה די דם טרי ו"חם" על המתקן בזמן שנדקרת.
לא נראה סביר כלל הסיפור שלך כאפשרות להדבק באיידס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקות בהפטטיס
א22/10/2008האם זה סביר כאפשרות להדבק בהפטטיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה לי סביר כלל
ד''ר דניאל אלבירט25/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה התייחסות בבקשה!!לא משנה06/10/2008
שלום לכם, אני מבקש התייחסות הפעם להודעה שלי מפני שכבר שאלתי שאלה שלא נענתה, יכול להיות שהמקרה היה מסובך מדי..לא נורא. אני שכבתי עם בחורה שאני חושש שהיא נגועה באיידס לפני כי שנתיים וחצי. 3 חודשים בערך אחרי המקרה (לפני שנתיים ושלושה חודשים) עשיתי בדיקת HIV ויצא שלילי. היום יש לי שלשולים ו פצעים לבנים בלשון. הלכתי לרופא עור ואמר לי במפורש שזה לא STD אלא פטריה בפה והמליץ על דקטרין. אני עכשיו מורח את הג'יל וזה לא כלכך עוזר. יש לציין שהבדיקה שלי נעשתה אחרי 3 חודשים מהמגע ולא 6 חודשים.... האם זה מספיק או שצריך לעשות בדיקה נוספת כי יש לי סימנים כמו פטריות בפה, עייפות, שלשולים, וגירודים בגוף (סוג של אלרגיה). בבקשה תנו לי תשובה אני ממש בדיכאון בזמן האחרון. ממש ממש תודה לכם!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 חודשים זה מספיק.
ד''ר ננסי אגמון לוין07/10/2008אבל אם היה עוד מגע לא מוגן מאז יש להבדק שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה ואיידסליאת05/10/2008
ד"ר שלום, רציתי לשאול האם יש קשר בין פריחה לאיידס. יש לי כבר מספר ימים פריחה על כל החזה, שהתפשטה מעט לבטן ולפנים הזרועות. חלק בצורת נקודות אדומות גדולות נישאות, וחלק בצורת פסים. אין לי חום גבוה (37.1 במקסימום, ורוב הזמן פחות). אציין כי כן נבדקתי לאיידס (לפני מספר חודשים, ויצאתי שלילית, ומאז קיימתי רק מגעים מוגנים)., ייתכן שהשאלה שלי לוקה באיידספוביה, אבל אני באמת לא מוצאת שום הסבר הגיוני מאיפה הופיעה הפריחה הזו, שכן לא ידוע לי על אלרגיות כלשהן שלי. במידה ואין קשר לאיידס - האם מהידע שלך פריחה שכזו היא יותר אלרגית או שמקורה חלילה במחלה זיהומית כלשהי? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה ואידס.
ד''ר ננסי אגמון לוין07/10/2008לליאת שלום,
יש בערך 1500 סיבות לפריחה - ואיידס היא רק אחת מהן?
אז ממש קשה לי להבין איך הגעת למסקנה שהפריחה קשורה לאיידס.
למה שלא תפני לייעוץ של אלרגולוג/ית או רופא/ת עור?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתא05/10/2008
האם דקירה ממתקו של סילוטיפ באצבע וירידה של כמה טיפות דם מדביק באיידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, נדבקים מבני אדם לא ממכשירים....
ד''ר ננסי אגמון לוין05/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבוב04/10/2008
ד"ר אני נורא לחוץ כמה זה הזמן המינמלי לבדיקת קומבו כי ישנם מספר גירסאות מ10 ימים והלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה תעשה קומבו?
ד''ר ננסי אגמון לוין05/10/2008ככלל קומבו מבוצע נכון להיום על פי הנחית רופא. ויעילותו מקסימלית 10 ימים לאחר החשיפה ועד לשישה שבועות לאחר החשיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדירת דם דרך העורטו04/10/2008
האים שפשוף על העור אוו שריטה ללא דם שמטפטף עליהם דם נגוע יכול להדביק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סביר
ד''ר ננסי אגמון לוין05/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדקרתי ממזרקxnh04/10/2008
שלום, אני שוטר, ובפעילות נאלצתי לערוך חיפוש על חשוד, ונדקרתי ממזרק שהיה בכיסו, תוך זמן קצר הגעתי למיון, שם לקחו לי בדיקת דם, התוצאות יהיו רק יום א, וקיבלתי חיסון נגד זיהום בלבד, חייב עזרה. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשוטר שלום.
ד''ר ננסי אגמון לוין05/10/2008יש לבדוק את העצור מיד !!!!!!!
מנסיוני ברוב המקרים החשודים מוכנים לשתף פעולה ולהבדק אין להם צורך להוסיף לעצמם עוד אשמה של הדבקת אנשי צוות במחלה מסוכנת. אם החשוד לא יסכים, בדרך כלל עורכי הדין שלהם משכנעים אותם די מהר.
במקרים קיצונים ניתן לקבל צו בית משפט לבדיקה - אבל אז כמובן יש צורך בחוות דעת ופסיקה של שופט וזה הרבה יותר מסובך.
לבדיקת הדם שלך אין משמעות, אני מניחה שאתה לא נושא את הנגיף, את הדם שלך בודקים רק כדי לוודא שאתה לא חולה, מה שחשוז זה המקור אם העצור חולה - יתכן ואתה צריך לקבל טיפול מונע.
השאלה השניה היא כמובן האם מדובר במחט נקיה האם המחט היתה בשימוש ומתי?
לכן, אני מציעה לך לפנות בהקדם האפשרי לאחד ממרכזי האיידס לקבלת ייעוץ רצוי לאחר שהפעלת את חבריך בשכנוע העצור להבדק - בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכים להדבקותסמי04/10/2008
שלום למומחים 1) קיימתי יחסי מין עם פרוצה ולקראת הגמירה הוצאתי את הקונדום כדי לגמור בחוץ האם קיים סיכוי להדבק במידה והיה לי קצת נוזל נרתיק על היד מהוצאת הקונדום ואח"כ שפשוף איבר מיני? 2)האם מגע בין בסיס איבר המין הגברי לנוזל נרתיק יכול להדביק? 3) יש לי ע"י הציפורניים מעין קילופי עור כאלה של חוסר בסידן, באותו היום עם הפרוצה העור היה אדום אך לא נראה לי שירד דם, לאחר קיום המין קציתי להסתכל על הקונדום לראות שהכל בסדר ( אני קצת פריק בקטע הזה) ,האם במגע בין נוזל נרתיק לפצע שכזה קיים סיכוי הדבקה? 4) איך איידס עובר? במגע בין נוזל נרתיק לחור באיבר המין או בין הקרעים שנוצרים באיבר בעקבות שפשופו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמי שלום,
ד''ר ננסי אגמון לוין05/10/2008בכדי להדבק באיידס דרוש מגע שיש בו חדירה כלומר פתח - כך שבסיס איבר המין אינו מסוכן בדרך כלל (כמובן שאם יש מחלת מין, פצעים וכו) אז הסכנה עולה.
מגע מין אנאלי הוא טראומטי במקרים רבים וישנה חבלה מקומית לא מיקרוסקופית ולכן הוא מסוכן יותר.
פצעים בידיים אם הם אינם מדממים הם אינם סיבה להדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם על ידיתטו04/10/2008
היתי במלון באילת באחד הימים ראיתי במלון עובד מאפריקה דרפור נפצע ביד ויורד לו דם בעת שהוא מנקה ראיתי לאחר מיכן שהוא פותח את דלת הלובי והולך במגביל הילד שלי נפל ויש לו דם בכף היד הילד פתח את הדלת עם דם שהיה על הידית מהפציעה של העובד ומאז אני ואשתי בפאניקה ונכנס לנו בראש איידס האם תתכן הדבקה בדרך זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שלא.
ד''ר ננסי אגמון לוין05/10/2008דם מדביק רק במידה והוא חודר לגוף, אם הילד לא נפצע אלא רק "התלכלך בדם" מספיק רק לרחוץ את היד במים וסבון.
מתי זה קרה? בן כמה הילד?
האם אתם יודעים משהו על עובד בית המלון?
בכל מקרה הסיכון אפסי עד זניח, תוכלו להתייעץ עם אחד מרופאי האיידס באחד המרכזים לגבי הצורך בבירור נוסף - אם כי נשמע לי שאין בכך צורך.
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם על הציפורן של נשאיתמ04/10/2008
ד"ר אני שוטר ובזמן מעצר של נרקומנית שהיתה במהלך הזרקת סמים שרטה אותי ביד והיה לה דם בציפורניים בעקבות מאבק מאוחר יותר התבררלי שהיא נשאית האים שריטה עם צפורנים שעליהם דם יכולים להעביר איידס יש לציין שלי בעקבות לא ירד דם אלא העור נשרט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם
מ04/10/2008יש לציין שהשריטה היתה שטחית לי לא ירד דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגע אלים עם נשאית.
ד''ר ננסי אגמון לוין05/10/2008השאלה העיקרית היא מתי זה קרה?
במידה ומדובר בחשיפה במהלך 48-72 השעות האחרונות אנא פנה לבירור רפואי מיידי - רצוי באחד ממרכזי האיידס. על פי הסיפור שלך נראה שסיכויי ההדבקה קלושים עד לא קיימים אך יש הגיון לבדוק את מצבה של הנשאית ואת החבלה שהיתה לך ועל פי כך להחליט אם יש או אין צורך בטיפול מונע.
במידה וחלף זמן ממושך יותר - עדין תוכל להתייעץ עם אחד המרכזים אני בטוחה שנוכל לסייע בבירור מהיר.
עדיין - אני מדגישה - על פי האמור לעיל הסכנה אפסית, אבל במידה ואתה משוכנע שמדובר בנשאית הנגיף אנא פעל בהתאם לנ"ל.
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה ואיידסמ.ק03/10/2008
אני בן 28 יש לי ככל הנראה פטרת הפה/הלשון ( הלשון מלאה פצעים קטנים ושכבה לבנה ) האם הופעת הפטרת בלשון מסמנת בוודאות כי יש איידס ( יש לציין כי מעולם לא נטלתי אנטיביוטיקה שיכולה הייתה לגרום לפטרת, אך בשנה האחרונה עקב מקרה אישי סבלתי מחרדות וסטרס גבוה מאוד ). תודה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ.ק.
ד''ר ננסי אגמון לוין05/10/2008יקירי, אין שום סימן שהוא וודאי לאיידס פרט לבדיקת איידס. אז אנא הבדק (לא ציינת האם היתה לך חשיפה מסוכנת).
חשוב לציין כי פטרת של הפה והלשון היא דבר מאוד מאוד שכיח וברוב המכריע של המקרים אינה נגרמת מאיידס אלא מסיבות אחרות.
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להודעתי הקודמתת02/10/2008
"נבדקתי אבל עדיין חוששת" בעמוד הקודם... ענית לי כי לא ניתן לתת "תעודת ביטוח" בנושא... ולא ענית לי האם לדעתך כן כדאי לי להבדק שוב כיוון שנבדקתי בועד כ4.5 חודשים אחריהמקרה (בדיקה מהירה+ אלייזה שהם שולחים) ולא חצי שנה כפי שדורשים במקומות מסויימים... לגבי בן זוגי אני לא דואגת כי נבדקנו יחד והוא נאמן לי... בבקשה אני חרדה כל פעם שרק מזכירים את הנושא, למרות שיצאתי שלילית 3 פעמים.. בבקשה עיזרי לי לחזור לחיים נורמלים.. תעני לי האם עליי להבדק שוב לגבי המקרים שקרו לפני שנתיים והאם הוועד הוא מקום אמין להבדק בו... תודה מראש, החוששת :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לא היו מגעים מסוכנים נוספים....
ד''ר ננסי אגמון לוין05/10/2008אין לך איידס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש בעקבות קרע בקונדוםדניאל02/10/2008
לרופאים שלום הייתי במכון ליוי. לאחר כחמש שנית לאחר החדירה, יצאתי החוצה כי הקונדום נקרע. שטפתי את איבר המין והסתלכתי. אין לי פצעים פתוחים על איבר המין וכמו כן הנערה לא דיממה או היתה בעלת סימנים מחשידים אחרים. מהי דרגת הסיכון בה אני נמצא. מודה מראש על תשובתכם. דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין לא מוגן זה מין לא מוגן.
ד''ר ננסי אגמון לוין05/10/2008סביר להניח שנערת הליווי אינה נושאת את הנגיף ולכן אין בכך סכנה.
במידה והיא נשאית קונדום קרוע - מהווה חשיפה מסוכנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקדני02/10/2008
נולד לנו תינוק ולאחר כ- שלושה חודשים הופיע חום גבוה שנימשך יומיים לאחר מכן ירד החום אבל הופיעה פריחה משונה בכל הגוך כולל כפות ידיים ורגליים,כמו כן הילד התחיל לשלשל.האם זה תהליך של הידבקות של התינוק במחלה? מה ניתן לעשות?האם הילד חולה?נשא? אנא עזרתכם הדחופה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני שלום,
ד''ר ננסי אגמון לוין05/10/2008האם אתה או אשתך/אם התינוק נושאים את הנגיף?
במידה ושניכם אינכם נושאים את הנגיף - לתינוק שלכם ככל הנראה אין איידס.
התסמינים שתארת מתאימים לכל מחלה ויראלית ולמחלות ילדים רבות - אני מתקשה קצת להבין מדוע איידס מטריד אותך?
במידה ואתה מעונין פרט והסבר מעט יותר ואנסה לסייע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק
דני06/10/2008לבקשתך ארחיב מדוע מקונן בליבי החשש שמה התינוק נדבק בנגיף.מזה מספר חודשים גם אני וגם אישתי סובלים משילשולים לעיתים דמיים,ביצעתי קולונוסקופיה ולא נימצאו ממצאים.כמו כן ישנם תופעות פיזיולוגיות שונות שאני לא מוצא להם הסבר הגיוני,כגון נשירת שיער מסיבית,שיעול שלעתים מלווה בטסיות דם קטנות עייפות כרונית מתישה.לגבי התינוק הוא נולד בעקרון בריא ופיתח את החום והפריחה ללא סימנים נוספים כגון גרון או אוזניים.הילד מצהיב לסירוגין ונראה חיוור.כמו כן נהיה חלש ולא רגוע,כלומר עצבני ועם כאבים לא מוסברים.אם עדיין לדעתך אין חשש להדבקות בנגיף אשמח לשמוע,במידה וישנו חשש אבקש לדעת מה מצפה לנו ואיך להתמודד עם הבעיה.תודה מראש על התייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב. בנוסף
דני07/10/2008בנוסף בימים האחרונים התנפחה בלוטת הלימפה מאחורי אוזן ימין ויום אחרי באוזן שמאל האם יש קשר בין הדברים?! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלה משפחתית.
ד''ר ננסי אגמון לוין07/10/2008איידס בדרך כלל אינה מופיעה בו זמנית בכל בני המשפחה עם תסמינים דומים. כך שסביר להניח שאם אכן אתם סובלים מזיהום משותף הוא זיהום אחר.
נראה שהדבר הנכון הוא לפנות - שלושתכם - לרופא משפחה לבדיקה מקיפה, והפתרון סביר להניח הרבה פחות מסובך.
לגבי התינוק - אין צורך לבדוק אותו לאיידס. מספיק לבדוק את אמא שלו - אם היא שלילית יש להניח שגם הוא שלילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)