פורום איידס, HIV - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דניאלה
    01/11/2008

רציתי לשאול האם בן אדם יכול באיזושהי דרך להעביר איידס לבעל חיים (כלב חתול)? והאם כלב או חתול יכול להדביק אדם באיידס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה מעניינת.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    02/11/2008

ככל הנראה לא, יש נגיפים אחרים דומים ל HIV שפוגעים בכלבים או חתולים.
    לעומת זאת קופים זה משהו אחר.
    אני בטוחה שוטרינרים ידעו לענות על שאלה זו טוב ממני, אני רק רופאה של אנשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה דחופה!!
    מוטרד
    31/10/2008

שלום לכם! קיימתי יחסי מין בדרום אמריקה עם מישהי ללא אמציעי מניעה. חודש אחר כך הופיעו לי פטריות לבנות על הלשון וכל מיני סמפטומים אחרים. עשיתי בדיקה חודשיים אחר כך יצא שלילי. שנתיים וחצי לאחר המקרה (לפני שבועיים) הפטריות הלבנות חזרו. אחרי התייעצות עם רופא עוד הוא נתן לי דקטרין אורל ג'יל. אני כבר שבועיים משתמש בו ואין שום שיפור, יש לי הרבה פטריות לבנות כאלה ( יש לציין שהן לא כואבואת לא מגרדות כלום). מה עליי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה דחופה!!

הוספת תגובה

• מדובר ככל הנראה בפטרת של הפה.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    02/11/2008

במידה ואינך מסתדר ניתן לפנות למומחה פה ולסת להמשך בירור.
    לפי תיאורך מיחסי המין בדרום אמריקה לא נדבקת באיידס - מה קרה מאז אינני יודעת. להבדק אתה תמיד יכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה!!
    דניאלה
    30/10/2008

שלום יש לי שאלה לפני כמה זמן נכנסתי לחדרו של אחי כדי לארגן וראיתי נייר טואלט על השטיח. הרמתי אותו כדי לזרוק לפח וראיתי שבתוך הנייר היה קונדום. גם נגעתי בקונדום בלי כוונה. זרקתי את זה לפח ושטפתי ידיים. אני מאוד מודאגת לגבי הידבקות מאותה אישה שאיתה הוא קיים יחסי מין כי על אחי אני דיי סומכת ויודעת שהוא משתמש בקונדום כל הזמן. האם יש סיכוי להידבק אם נגעתי בקונדום?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה!!

הוספת תגובה

• קונדום ישן,

ד''ר ננסי אגמון לוין
    30/10/2008

הסבירות נמוכה שהנגיף שרד - אם כי אינני מכירה ספרות מקצועית על הנושא, אך הייתי מעריכה שאם קיים בכך סיכון הוא בעיקר לגבי הזרע שבקונדום ולא מהפרשות האישה שבוודאי התייבשו.
    הייתי מציעה לאחיך לשמור קצת יותר על הגיינה אם מישהו אחר מנקה את חדרו.
    ולגביך לא נראה לי שיש כלל סיבה לחשוש, מלגעת בנגיף האיידס לא נדבקים צריך שהוא יחדור לגוף, במילים אחרות אפילו אם תכולת הקונדום היתה נשפכת על ידך לא הייתי מוטדרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת הבהרה

לי
    05/11/2008

דר, קודם כל תודה רבה על תשובתך!! גם מתגובות ושאלות נוספות שקראתי בפורום נוכחתי לדעת שאת פשוט מדהימה ומקסימה!! קראתי את תשובתך ונרגעתי מאוד אך דבר קטן נוסף מפריע לי. כתבתי שהקונדום היה בתוך נייר טואלט אז איך בעצם יוכלו הפרשות האישה להתייבש? ודבר נוסף, האם קיימת סבירות שהנגיף שרד בכלל? כי הרי ידוע שהנגיף אינו שורד מחוץ לגוף אלא כמה דקות או שעות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ענית לי....

לי
    07/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוגיסטיקה

ד''ר ננסי אגמון לוין
    08/11/2008

הקונדום בא במגע עם הפרשות האישה מבחוץ - אלה מתיבשות במהירות, בעיקר אם הוא מונח בתוך ניר טואלט.
    הזרע ונוזליו נמצא בתוך הקונדום - הם מתיבשים יותר לאט.
    כן, הנגיף לא שורד באויר זמן רב.
    לסיכום - החשיפה הזאת היא מחוץ לטווח הסכנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימפוציטים ומונו
    היפוכונדר
    30/10/2008

ברור לי שכדי להבדק באיידס צריך לעשות את האליזה, אך האם בספירת דם רגילה שנערכה כחודש וחצי אחרי אירוע מעיק (היה סקס עם שני קונדומים(היום ידוע לי שזה לא הכי מומלץ) ואני לא מצליח לשחזר אם נקרע או לא- היפוכונדר) יהיה איזה שהוא סימן להדבקה? לימפוציטים או מונו נמוכים? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לימפוציטים ומונו

הוספת תגובה

• הימורים!!!!!

ד''ר ננסי אגמון לוין
    30/10/2008

הימורים זה אולי תחביב, אפילו ממכר - אבל, לא רלוונטי כאשר עוסקים ברפואה.
    ולכן התשובה היא כך :
    סקס עם שני קונדומים - לא נדבקת.
    שינויים בבדיקת הדם יכולים לנבוע מסיבות רבות והן אינן סמן לאיידס ולכן אין טעם להמר על התשובה.
    רק בדיקת איידס מתאימה ללוח הזמנים תתן את התשובה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איידס
    דור
    29/10/2008

שלום יש לי נקודות לבנות לא בולטות כמו פטריה כזאת על איבר המין על הכיפה האם זה יכול להיות קשור לאיידס ?

לקביעת תור
    סגירה
    איידס

הוספת תגובה

• ולעוד עשרות בעיות רפואיות אחרות.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    30/10/2008

אנא גש לרופא עור ומין להבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם יבש על הכרית
    מיכל
    29/10/2008

שלום, התארחתי בבית מלון, ולאחר שקמתי מהשינה שמתי לב שיש קצת דם יבש על הכרית עליה ישנתי. אני יודעת בודאות שהדם לא ממני, ומאוד מודאגת האם זה מסוכן והאם חס וחלילה יש חשש כלשהו להדבקה כתוצאה מכך שהפנים שלי היו על אותו החלק של הכרית.. יש לצין שאני בהריון, בשבוע ה-15 להריוני. אני ממש מודאגת, אשמח לתשובה מהירה אם זה בסדר ולא מסוכן.. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    דם יבש על הכרית

הוספת תגובה

• למיכל שלום,

ד''ר ננסי אגמון לוין
    30/10/2008

דם על הכרית אינו מדבק - כיוון שהוא התיבש והנגיף מת וכיוון שהוא לא חודר אל תוך גופך.
    מאידך,
    דעתי האישית, ובה אני חושבת תומכים מרבית רופאי האיידס היא שעל כל אישה בהריון להבדק !!שהרי אם נדבקת (להערכתי לא מהכרית הנ"ל) הרי שהסיכון לעוברך יכול להגיע ל 50% הדבקה לעומת זאת אם נדבקת ותקבלי את הטיפול נכון, התינוק שלך סביר להניח יהיה בריא. אני הייתי נבדקת.
    נ.ב. - אני מדגישה אני לא חושבת שנדבקת מהאירוע המדובר, אבל....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכוני עיסוי
    פלוני
    29/10/2008

שלום רב לצוות הרופאים מדי שבועיים אני נוהג לבקר במכון מסג' (לא מדובר בליווי!) מדובר במקומות שבהם הבחורות עושות מסג' עם שמן ולאחר מכן - "פיניש" (גמירה) ביד או באמצעות החלקה של גוף על גוף (בודי מסג'). במרבית המקרים הבחורה מצמידה את החזה או את הבטן לאיבר המין - וכך, בחסות השמן גורמת לגמירה. לעיתים רחוקות - הבחורות מצמידות (באקראי) את אזור האגן הקדמי שלהן לאזור המפשעה שלי. שאלתי - למרות שאין חדירה משום סוג, האם ייתכן כי שפשוף אקראי של אזור חלצי הבחורה (אזור הערווה/הבטן התחתונה) עם איבר מיני חושף אותי לסיכון הדבקה בנגיף ה-HIV? (אינני חושב שאי פעם הרגשתי מגע ישיר של השפתיי איבר המין של הבחורה עליי, אבל בכ"ז..)

לקביעת תור
    סגירה
    מכוני עיסוי

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

פלוני
    29/10/2008

האם שפשוף של העור ביני לבין הבחורה יכול לגרום להידבקות(על ידי כך שנוצרות פגיעות מקרוסקופיות בעור במהלך החיכוך)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין זה מין.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    30/10/2008

ושוב, אנחנו לא מהמרים.
    אם היה מגע מיני בין איבר מינך לאיבר המין/הפרשות של הבחורה - הרי יש בכך סיכון.
    אם היה מגע של יד בטן שמן - אין בכך סיכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי להבדק
    שואל
    28/10/2008

מתי ואיפה ניתן לבצע בדיקת קומבו (הכוונה במתי היא לכמה ימים החל מהמגע החשוד) תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתי להבדק

הוספת תגובה

• כ- 10 עד 14 ימים לאחר המגע החשוד

ד''ר ננסי אגמון לוין
    30/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק
    דני
    28/10/2008

דוקטור שלום,לפני מס' שבועות כתבתי על תינוק שנולד לנו ולאחר שלושה חודשים סבל מחום גבוה ופריחה בכל הגוף כולל כפות ידיים ורגליים,כמו כן ציינתי שאני ורעייתי סובלים ממספר תופעות בריאותיות ללא הסבר הגיוני.טענת בתשובתך שלא סביר שכמה מבני המשפחה יסבלו מאותם תסמינים במקביל וייתכן שאנו סובלים מזיהום אחר כשלהו.לצערי בבדיקות דם שעשיתי לפני מס' ימים רמת הלימפוציטים ירדה ל 15% ,כמו כן לחץ דם גבוה שלא אופייני לי,בלוטת לימפה מאוד מוגדלת בצוואר,שילשולים שלעתים מלווים בדם,כתמים כחולים מסביב לעיניים כמו אמטומת משקפיים, כאבים בחזה המלווים לעתים בקשיי נשימה.התינוק קצת התייצב למרות שרזה מאוד.יש לי שלושה ילדים נוספים בגילאים שונים 10-9-14 שגם להם יש תופעות בריאותיות שונות שכמעט דומות לכולנו,ירידה דרסטית בראייה,בלוטות לימפה בגרון מוגדלות ועוד... האמת אני לא יודע בדיוק מה ואיך לשאול מאחר והתשובה מפחידה!! אני קורא הרבה כאן את תשובותייך ויישר כח על פועלך,אולם ,לדעתי אם ואני ומשפחתי אכן חולים ישנן מאות משפחות כמונו שאפילו אין להם מושג שהם חולים וככל הנראה תוך כמה שנים נימצא את עצמנו שוב במגיפה שלא ידענו בארץ.אם אנחנו חולים ככל הנראה הרבה משפחות חולות שהרי בעבר ניהלנו יחסים די פתוחים באזורנו והרבה אנשים ,נשים וגברים שאינם נימנים על קבוצות הסיכון(כמונו)ככל הנראה חולים.למרות שאנחנו כבר כמה שנים נאמנים אחד לשני בזוגיות שלנו הרי העבר הלא מודע הוא זה שככל הנראה נותן את אותותיו היום.דוקטור, מה עושים?ואיך נחלצים ממצב הביש שנקלענו אליו?????אציין שאין אני פרנואיד אלא מציאותי מאוד!! יותר מדי תופעות בריאותיות לא מוסברות שככל הנראה יש רק הסבר אחד להם(לצערי)..אולי אנשים שיקראו את הודעתי יבינו כמה המצב מסוכן בחוץ!!!!!אשמח לקבל כל ייעוץ ממך ,תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק

הוספת תגובה

• משפחה חולה.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    30/10/2008

כן, לצערי טיפלתי גם במשפחות שבהם מספר בני משפחה נשאו את הנגיף - אבל !!! הם לא הרגישו רע ביחד, שכן הנגיף "מתנהג" אחרת אצל כל אדם.
    דווקא מכיוון שכולם לא מרגישים בטוב, נדמה לי שהבעיה אחרת.
    כך או כך, משפחה חולה צריכה רופא משפחה טוב. בדיקות והנחיות להמשך בירור וטיפול.....
    מדוע אינכם פונים לרופא המשפחה ?- כמשפחה עם בעיה - נדמה לי שימצא לכם פתרון.
    בנוסף, בדיקות איידס מאוד מאוד מאוד פשוט לעשות, רק אתה ואשתך צריכים להבדק - אם אתם שלילים= הילדים שליליים - התשובה תתקבל תוך ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שמטרידה אותי כול הזמן
    לילך
    26/10/2008

הרמתי היום בשירותים ציבורים נייר לניגוב ידים שהיה על הריצפה וזרקתי לפח, אחרי שזרקתי אותו ראיתי עליו כמה טיפות דם.... לא היה לי איזה שהוא פצע נראה לעיין ביד אולם אני כול הזמן מודאג בכול זאת... אם השימוש בנייר נעשה ממש לפני כמה שניות....האם בדרך זו ניתן להדבק באיידס?

הוספת תגובה

• לא סביר.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    27/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי לבצע קומבו?
    אורי12345
    25/10/2008

שלום 1. מה תחום הזמן (חלון) האופטימלי לביצוע בדיקת קומבו ומה אמינות התוצאה אם הבדיקה מבוצעת בתקופת חלון זו? 2. אם הבדיקה מבוצעת 17 יום לאחר המגע מה אמינותה באחוזים? 3. אם הבדיקה מבוצעת 24 יום לאחר המגע מה אמינותה באחוזים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתי לבצע קומבו?

הוספת תגובה

• לאורי שלום,

ד''ר ננסי אגמון לוין
    25/10/2008

נדמה לי שכבר ענינו על השאלה הזאת אי אילו פעמים.
    האמינות של קומבו מאוד מאוד גבוהה, קרובה ל 99% לתקופה שבין 14 יום לבין 6 שבועות לאחר מגע מיני, וכמובן לאחר 8 שבועות היא שווה לבדיקת אליזה, רגילה ולכן גם מאוד מאוד אמינה.
    אבל וזה אולי הדבר החשוב ביותר לכל ה"מסתמכים" על קומבו.
    הקומבו הוא כבר שלב אחד מאחור מדי, למי שנדבק כבר אין מה לעשות - ולכן אין זה פתרון של קסם.
    למי שנחשף וצריך טיפול מונע הוא צריך אותו תוך 48 שעות מהחשיפה ואין שום בדיקה בשלב הזה. ולמי שנדבק - הוא נדבק וזהו.
    אבל בכל זאת תשובה שלילית של קומבו אחרי 17 יום או 24 יום היא שלילית לאותו מגע מיני אחד שארע בלוח הזמנים. כל מגע והסיכון שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור לי...

אורי12345
    26/10/2008

דר אלבירט כתב בתשובתו למישהו כאן: "בדיקת קומבו (בדיקה שנותנת תשובה עד שבועיים מחשיפה) היא אמינה לחלוטין בתנאי שבוצעה במקום אמין ומורשה! אני ממליץ לך כי תיפני לאחד ממרכזי האיידס כלינק זה ותעשי בדיקה כעבור חודשיים מהחשיפה (וזה חינם) או שתפני למרפאה פרטית (בתשלום) ותעשי קומבו כעבור 10-14 יום מהחשיפה! אין קיצורי דרך." מה שלא ברור לי זה תקופת החלון. את כתבת שניתן להבדק קומבו בין 14 יום מהחשיפה ל 6 שבועות. דר אלבירט כתב כי ניתן להבדק בין 10 יום ל 14 יום??? או שהוא התכוון החל מ10 יום או 14 יום? והוא גם כתב עד שבועיים מהחשיפה... לסיכום לא ממש ברור לי מהי התקופה (החלון) בה אני יכול לסמוך על תוצאות הבדיקה (שכאמור ביצעתי 17 יום ו 24 יום לאחר המגעים שהיו לי - התשובה היתה שלילית). תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף

אורי12345
    26/10/2008

באתר של תפוז בפורום "איידס" כתב נציג הוועד תשובה למישהו ב - 26/10/08 20:55

"בדיקת קומבו ניתן לבצע 6-21 ימים לאחר המגע אך כדי לקבל תשובה מהימנה יש לבצע את הבדיקה הרגילה לאחר שייעברו חודשיים מהמקרה"

האם באמת זוהי תקופת החלון לקומבו 6 - 21 יום? את כתבת שניתן לבצע עד 6 שבועות...

מה נכון??

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה - בבקשה

אורי12345
    31/10/2008

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    שואל
    25/10/2008

שבוע טוב, יש לי מספר שאלות: 1. מהי האמינות של הבדיקה המהירה שמתבצעת בוועד למלחמה באיידס (לגבי תשובה שלילית)? 2. אם הבדיקה אכן אמינה בדיוק כמו אליזה, למה הדגימות המהירות נשלחות גם לאליזה? 3. במגע מיני, החדיר לי הפרטנר אצבעות לפי הטבעת, אם הוא נגע קודם באיבר מינו וטיפות של PRE CUM היו על האצבע שלו טרם ההחדרה שלהן לפי הטבעת, האם זה נחשב מגע מסוכן? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• לשואל השאלות שלום -

ד''ר ננסי אגמון לוין
    25/10/2008

1. לגבי אמינות הבדיקה המהירה - אנא שאל בוועד שם מבצעים את הבדיקות. באופן עקרוני הבדיקה המהירה אינה מוכרת כבדיקה רשמית, עיקר הבעיה עם הבדיקה הזאת היא דווקא תוצאות חיוביות שגויות, אבל אני בטוחה שישמחו בוועד להסביר לך את כל הפרטים. בכל אופן הבדיקות שעוברות אימות על ידי אליזה הן אמינות.
    2. מין זה מין. ומין אנאלי מסוכן יותר ממגעים אחרים. התאור שאתה נתת אומנם נשמע בסיכון נמוך , אפילו נמוך ביותר. אבל אני לא מהמרת על החולים שלי, אנא תבדק.
    3. אני מקווה שלחברי הקהיליה היום יש מספיק אומץ וחוכמה להבדק ולהזדהות אחד בפני השני - אפשר לקיים מגע מיני גם עם נשא איידס בתנאים הנכונים, בבטחה רבה.
    צריך רק להמשיך ולהזהר - באומץ ובחוכמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ היסטרי
    ליעד
    22/10/2008

לפני 3 שבועות קיימתי יחסי מין לא מוגנים, לאחר 5 ימים בערך הלכתי עם בן הזוג שהוא יבדק, כי לי בטוח אין איידס, אך הוא היה עם המון בחורות אז אי אפשר לדעת... עשו לו את הבדיקה שנותנת תוצאות משבועיים מרגע המגע, והבטיחו לי שיודיעו לי מה התשובה של הבדיקה שלו כי הבריאות שלי תלויה בזה למרות שכביכול זה אסור. אמרו לי שיצא שלילי. שאלותי הם כאלה: 1- האם הבדיקה הזו של לאחר שבועיים אמינה ב-100 אחוז? 2- יכול להיות שיצא חיובי ואמרו את זה רק לו ולא לי?( הוא בחיים לא יגיד לי ואני גם לא בקשר איתו יותר...) אני לחוצה כי מאז מופיעים לי כל מיני תסמינים כמו פצעים שורפים בפה, בלוטות לימפה מוגדלת בצוואר עייפות ועוד... בבקשה תענו לי במהירות כי אני בלחץ בייחוד שאין לי עם מי לדבר על זה...

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ היסטרי

הוספת תגובה

• המשך

ליעד
    23/10/2008

רציתי גם לשאול- הבנתי שבדיקת קומבו זה שילוב של בדיקת הנוגדנים למחלה, והחלבון, ואלייזה זה רק נוגדנים, אז אם הוא עשה את בדיקת הקובמו , היא אמורה להיות אמינה כי זה כולל בתוכו את בדיקת האלייזה( זה בודק גם נוגדנים) אני צודקת? אם לא תסביר לי בבקשה כי אני אובדת עצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך....

ד''ר דניאל אלבירט
    25/10/2008

מדויק!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה

ד''ר דניאל אלבירט
    25/10/2008

לשאלותיך:
    בדיקת קומבו (בדיקה שנותנת תשובה עד שבועיים מחשיפה) היא אמינה לחלוטין בתנאי שבוצעה במקום אמין ומורשה!
    האם שיקרו לך ? אני לא יודע אבל מבחינה חוקית הם לא היו מחוייבים לתת לך תשובה !
    התסמינים שיש לך יכולים להיות כל דבר כמו לחץ, שפעת וירוס אחר... לכי להבדק אצל רופא המשפחה שלך!
    אני ממליץ לך כי תיפני לאחד ממרכזי האיידס ותעשי בדיקה כעבור חודשיים מהחשיפה (וזה חינם) או שתפני למרפאה פרטית (בתשלום) ותעשי קומבו כעבור 10-14 יום מהחשיפה! אין קיצורי דרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• AML
    שירה
    20/10/2008

שלום רב, לפני כמספר ימים עברתי US לדרכי השתן והכליות ולהלן התשובות שגילו לי : כליות בגודל ומבנה תקינים . בכליה ימנית הודגםפ ממצא ציסטי תת קורטיקלי בקוטר 0.9 ס"מ בחלק העליון של הכליה הודגם מוקד אקוגני קורטיקלי בקוטר 0.5 ס"מ . חשד ל-AML בכליה ימנית? אני בן אדם שנורא חרד מאיידס ולפני כ-4 שנים היה לי מגע מיני חד פעמי לא מוגן ומאז לא נבדקתי , אני חוששת מהבדיקה ורציתי רק לדעת האם איכשהו הופעת הממצאים הללו קשורה לאיידס , זאת מאחר ושמעתי שחולי איידס מפתחים גידולים למיניהם . חשוב לי לציין שאין לי תסמינים נוספים מעבר לזה.. האם הגידולים אצל חולי איידס מופיעים כבר בשלבים מתקדמים ומלווים בתופעות קשות אחרות אשר מצריכות מהן להגיע לב"ח בכל מקרה , כוונתי היא לתסמינים נוספים כגון :חום , שלשול ועוד הוא שישר מופיעים גידולים . האם ה-AML נחשב לגידול האופייני לחולי איידס אשמח אם תוכלו להרגיע אותי במעט .. גלי

לקביעת תור
    סגירה
    AML

הוספת תגובה

• AML

ד''ר דניאל אלבירט
    25/10/2008

צריכים מאוד להזהר בשימוש בראשי תיבות ברפואה.....
    AML יכול להיות למשל ACUTE MYELOID LEUKEMIA סוג של סרטן דם, לא !!!!!!!!! מאובחן בUS אז זה לא מה שיש לך.....
    לדעתי בתאור שלך מדובר בגידול כלייתי שפיר !!!!! ANGIOMYOLIPOMA !
    אין קשר לאיידס.
    את מוזמנת לפנות לפורום האורולוגי !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לאיידס
    מודאג....מאד!
    20/10/2008

שלום רב ותודה רבה מראש קיימתי אקט מיני מוגן (עם קונדום ולא הטרוסקסואלי) חד פעמי עם זונה ולאחר מכן אקט אוראלי לא מוגן . לאחר יום יומיים התפתחה לי דלקת חריפה בגרון שכללו הפרשות לא נעימות (בעלות ריח רע) ותפליטים לבנים שנמשכה כשבוע כיום אני כמעט 3 שבועות לאחר המגע ויש לי תופעות של זיעה מרובה , פריחה (שהייתה קיימת לפני המגע אך החמירה) , ותחושת חום פנימי אשר לא מתבטא בחום ממשי אלא באולי תחושת חולשה כללית אני ממש מודאג ומתחרט על מה שעשיתי אני מאוד מעוניין לבצע בדיקת קומבו ברצוני לשאול כמה שאלות: 1. האם אלה סימנים לאיידס ? 2. איפה ניתן לבצע את בדיקת הקומבו - באיזור השרון או המרכז תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה לאיידס

הוספת תגובה

• מין אוראלי

ד''ר דניאל אלבירט
    25/10/2008

לשאלותיך:
    אלה לא נשמעים כסמנים לאיידס ועל פי סוג החשיפה - מגע אוראלי לא מוגן, לא נראה סביר כי היתה כלל חשיפה לאידס (גם אם לזונה יש איידס מה שלא בטוח כלל....)
    מצד שני יש המון מחלות מין שעוברות במגע אוראלי כמו, סיפיליס, הרפס, עגבת ועוד....
    אתה מוזמן לפנות למרפאה למחלות מין של משרד הבריאות בתחנה המרכזית בתל אביב ולקבל יעוץ לגבי בדיקת קומבו וגם מחלות מין אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה