פורום איידס, HIV - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה הסיכויי להדבקות?
    דנה.
    08/11/2008

היה לי חבר חודשיים ולפני שנפרדנו ניסנו לקיים יחסי מין בפעם הראשונה בשבילי ולא הצלחנו. כלומר הוא התחיל לחדור קצת ואז כאב לי והפסקתי אותו ולא המשכנו הלאה מה שכן דיממתי קל. בבדיקה עם גניקולוג הרופא אמר שאני עדיין בתולה ושהוא רק פצע אותי אחרי שנפרדנו גיליתי שהיו לו הרבה בחורות והוא עשה בדיקת איידס חודשיים לפני שהכיר אותי (אך הוא היה עם בנות אחרות אחרי אותה בדיקה) מה הסיכוי להדבקות אם לא היתה חדירה מלאה? או אפילו לא אמצע כלומר רק בכניסה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה הסיכויי להדבקות?

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה

דנה.
    09/11/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה שלום,

ד''ר ננסי אגמון לוין
    13/11/2008

חרדות הן דבר לא כל כך מציאותי - ולא תמיד ניתן להרגיע אותן אבל -
    נרקומנים לא מדביקים כאשר מחבקים או מנשקים אותם - אלא כאשר משתמשים איתם באותו המזרק או מקיימים איתם מגע מיני. ובכלל הנגיף לא חי ברוק.
    בכלל, נרקומנים גורמים לתחושות רבות ולא נעימות אבל בסך הכל הם אנשים חולים ומסכנים, הייתי מנסה לעזור כמיטב יכולתם של הסובבים אותם- בדרך כלל זה לא פשוט - אבל מלדבר ולתמוך ולעזור לא נדבקים באיידס.
    מגע מיני הוא מגע מיני, בעיקרון אם היה דימום אז היתה טראומה - מאידך לא היה מגע עם הפרשות, כך שהסיכון נראה לי קלוש עד לא קיים.
    להבדק - זה פשוט - ולהבא תמיד עם קונדום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גיא
    08/11/2008

מדוע מופיעה ד"ר ננסי אגמון לוין בתשובותיה לפי בית החולים תל השומר בעוד באתר פורומים יחד עם ד"ר אלבירט ותמונותיהם כתוב עליך שאת בבית חולים קפלן ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בתי חולים ורופאים.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    08/11/2008

התלבטתי אם לענות לך, שכן זו לא שאלה על איידס ואין היא מעניינת את הקוראים, אך למען הפשטות והשקיפות - זו בעצם שאלה פשוטה עם תשובה פשוטה - גם לרופאים מותר להחליף מקומות עבודה, להשתלם בקורסים וכו וכו....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    גיא
    08/11/2008

עשיתי סקס עם אותה בחורה פעמיים, בהפרש של 6 ימים בין אחד לשני. עשיתי בדיקת קומבו במרפאה של ד"ר גרדשטיין בת"א . יצא שלילי . השאלה היא , אם הזמן של 22 יום מהמקרה הראשון ו 16 יום מהמקרה השני הוא זמן תקין לבדיקה ? כמו כן עשיתי גם בדיקה נוספת של אלייזה גם במרפאתו של ד"ר גרדשטיין לאותו מקרה. כך שמהמקרה הראשון עברו 66 יום ו 60 יום מהמקרה השני. הבדיקה הייתה מהירה { יצאה שלילי} וגם נשלחה לקפלן לפי דבריו של ד"ר גרדשטיין. לאחר כמה ימים יצרתי קשר עם ד"ר גרדשטיין והוא אמר לי שהתשובה שלילית. דבר שהוא כבר ידע קודם לדבריו שכך ייצא . הוא אמר גם קומבו שלילי גם אלייזה מהירה שלילי , אתה יכול להיות רגוע . האם כך הדבר ? תודה רבה מראש . השאלה לד"ר אלבירט וד"ר ננסי אגמון

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• שלילי, חד משמעי !!!

ד''ר ננסי אגמון לוין
    08/11/2008

מעבר לעובדה שטיפל בך רופא שהוא מומחה לאיידס ותשובותיו מהימנות ב 100%, גם עובדתית הבירור שעברת הינו שלילי לאיידס לגבי אותם מגעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש להידבקות
    איתן
    07/11/2008

שלום, הייתי אצל נערת ליווי. היא ביצה בי מין אוראלי עם קונדום. לפני כן ליקקתי ומצצתי את החזה שלה. קראתי שהסבירות לידבק מחלב אם וחתכים גבוהה. לא היה לי מושג. אני כרגע בלחץ. הבנתי שצריך לחכות חודשיים כדי לעשות בדיקה יש חשש?

לקביעת תור
    סגירה
    חשש להידבקות

הוספת תגובה

• נערת ליווי מניקה????

ד''ר ננסי אגמון לוין
    08/11/2008

השאלה שלך מכילה כמה מוטיבים מפתיעים.
    מין אוראלי עם קונדום = אין כל סכנה.
    לגבי חלב אם אכן הוא מדבק - אבל האם נערת הליווי היתה לאחר הריון ומניקה - נדמה לי שהיתה דמות כזאת בסרט - אבל אם אכן כך הדבר יש בו סיכון.
    חתכים - מסוכנים רק אם הם מדממים או פתוחים.
    נערות ליווי בישראל הן בסיכון נמוך, ולכן כל מה שתארת מסתכם לסיכום אפסי עד לא קיים.
    לגבי הלחץ - זה לא קשור לעובדות.
    לגבי האליזה - כן אחרי שמונה שבועות.
    לסיכום -
    נראה לי שאתה יכול להרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    עומר
    07/11/2008

רציתי לדעת אם יש חשש להדבקות מאיידס במספרה הרי שהספרים לפי מה שאני רואה לפחות לא נוהגים לחטא את מכונת התספורת או את המספרים בהם השתמשו מלקוח ללקוח. האם יש בדרך זו סיכון כלשהו? ו מה הזמן שהנגיף נהרס באוויר? שאלה נוספת האם ניתן להדבק מאיידס אם שותים מבקבוק של מים למשל, שאדם אחר שתה ממנו בו זמנית ?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• השאלה הגיע?

עומר
    07/11/2008

השאלה הגיע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איידס במספרה.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    08/11/2008

הי עומר,
    לגבי בקבוק המים התשובה היא פשוטה - לא. לא נדבקים כי הנגיף לא נמצא ברוק ולכן גם לא עובר לפית הבקבוק.
    לגבי המספרה התשובה יותר מסובכת -
    בעקרון הסיכון אפסי. כיוון שהנגיף לא שורד באויר, מעבר למספר דקות. כיוון שבדרך כלל אנשים לא נפצעים בזמן תספורת ובוודאי שלא מדממים, ומהשיער כמובן שאי אפשר להדבקכו וכו,
    לגבי סכין גילוח ממש - אנחנו ממליצים לא להשתמש בסכיני גילוח שבהם השתמש נשא איידס.
    לסיכום - יש מקום להזהר, ובהחלט לגיטימי לדרוש מהספר להשתמש בסכיני גילוח חד פעמיים, ולנקות את מכונת התספורת בין קלינט קלינט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת הסיכון
    אלון
    06/11/2008

שלום קיימתי סקס עם בחורה תאילנדית שהכרתי במועדון לפני כשבוע הייתי שיכור לגמרי והיא לא דרשה קונדום הסקס היה מאוד קצר ללא קונדום ו"התעשתתי וכמה דקות לאחר כך ביקשתי מפקיד בקבלת הצלון קונדום והמשכנו. לאחר מכן אני זוכר שהיא ביקשה כסף או משהו.. בכל מקרה אני באמצע טיולשאמור להמשך עוד הרבה זמן ואני מודאג מאוד לגבי הסיכון להדבק. מה אני אמור לעשות? יש מה לעשות? להיבדק? מה אמור להיות המצב רוח שלי? כרגע הוא ברצפה. ישנן איזו נקודות מעודדות? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    רמת הסיכון

הוספת תגובה

• לגבי קומובו

אלון
    06/11/2008

אני נמצא בתאילנד יש פה איפה לעשות בדיקת קומבו? ואיך היא מתבצעת ותוך כמה ימים היא נותנת תשובות?? וכמה היא עולה? תודה תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנס גבר

דורון
    06/11/2008

אחי הייתי בדיוק במצב שלך. תקרא את האשכול שלי.. זה בעמוד.. גם אני שכבתי עם בחורה תאילנדית ללא קונדום באמצע הטיול והייתי בבאסה... שמע תשכח מזה, תחזור לארץ תיבדק אחרי חודשיים. הסיכוי שהיא נשאית נמוך, וגם אם כן הסיכוי להידבק זה 1 ל2000 אז אל תדאג גבר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תספר לי קצת על ההרגשה

אלון
    07/11/2008

מה הרגשת אחרי זה? אני נמצא פה בטיול אחי איך אפשר להמשיך טיול עם כל ההרגשות המעורבות האלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיול בתאילנד,

ד''ר ננסי אגמון לוין
    07/11/2008

את שהיה אין לשנות.
    תעשה סוויץ בראש - תהנה ותבלה.
    לגבי בדיקות בתאילנד - אני לא שייכת למערכת הבריאות שם ואני לא יודעת אם יסכימו לבצע את הבדיקה בחינם, או תמורת תשלום לתייר, וגם אמינות הבדיקות לא ידועה לי.
    מה כן לעשות:
    1. עבר זמן ארוך מדי להתערבות, ולכן הייתי עושה סוויץ בראש הסיכוי להדבקה ממגע אחד הוא לא גדול, אז תהנה מהטיול.
    2. לגבי כל מין - האחריות עליך !!!!!! אתה חייב לשים קונדום!!!!! גם בשבילך וגם בשביל בנות הזוג שלך.
    3. אחרי 8 שבועות או יותר, בקיצור כאשר תגיע לארץ - בדיקת אליזה רגילה תספיק.
    בהצלחה.
    לאחרים שקוראים את המדור - במידה ויש חשיפה בארץ בה הסיכון נחשב גבוה כמו תאילנד - יש לפנות לשירות רפואי מקומי, או לחזור לארץ תוך 24 שעות - בחלק גדול מהמקרים ניתן טיפול מונע אפילו בתאילנד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אלייזה
    אנונימי
    05/11/2008

רציתי לשתף אותכם..ישנם מספר גדול של מרפאות לדוגמת STD שמציעות לעשות בדיקת אלייזה לאחר חודש , ולפי טענתם האמינות של הבדיקה לאחר חודש היא אמינות של 95 אחוז . האם כדאי לבצע את הבדיקה לאחר חודש? על מנת להירגע מעת ..ולאחר חודשיים לחזור שוב על הבדיקה. האם באמת הד"ר צודק ולאחר חודש האמינות של הבדיקה היא באמת 95 אחוז ? אשמח לתשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אלייזה

הוספת תגובה

• תשאל את הרופא שייעץ לך.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    07/11/2008

הזמן בו לוקח לגוף האדם לפתח נוגדנים נע בין 3-12 שבועות. יש אנשים שיפתחו נוגדנים מהר ויש שלאט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצוע מין אוראלי בנשא איידס
    מירב
    05/11/2008

לפני כשבועיים הכרתי בחור, ירדתי לו במשך דקה וחצי (לא הייתה שפיכה), ואף ביצענו נשיקה צרפתית בלהיטות. לפני מספר ימים הוא התוודה בפני שהוא נשא איידס שנתיים. 1)האם אני יכולה להיות רגועה לנוכח מה שהתבצע באותו אקט מיני? או שעלי לגשת בדחיפות לבצע בדיקה? 2) האם אני יכולה להמשיך בקשר רומנטי אם אותו בחור? ואלו דברים כדי שאמנע מלעשות איתו? תודה....

הוספת תגובה

• תכנסי דחוף!!!

איתן
    05/11/2008

מאחר ולא תמיד עונים פה בתכיפות יומיומית וכי המקרה שלך דורש תגובה מיידית אנסה לסייע לך: קודם כל, מעריץ ומעריך על זה שאת מוכנה לשקול להשאר בקשר רומנטי עם אותו בחור נשא איידס....חרף העובדה שלא סיפר לך את מצבו הבריאותי וסיכן אותך... אני לא יודע על מה זה מעיד...על טיפשות מצידך או על אהבה מסנוורת, על חמלה ואמפטיה או כולם יחד... ומבחינה בריאותית: נשיקה צרפתית לא מעבירה את הנגיף בגלל הרוק שמנטרל. במקרה שלך, כצד המוצץ, יש סיכון לחשיפה לנגיף, אך לא גדול שהרי יש ברוק משהו מנטרל ועל תשאלי אותי על הסתברויות כי גם פרומיל אחוז לאחד שנדבק שווה למאה אחוז עבורו. בנוסף, לא בכל חשיפה לנגיף יש הדבקה (מאוד תלוי בעומס הנגיפי בגופו ובמזל שלך - מי יודע, אולי את באחוז שקיים בתוכו הקולטן שלא מאפשר חדירה של הנגיף לגוף). מאידך, וזה לרעתך, גם שאין שפיכה יש עדיין שפיכה מוקדמת שלא תמיד מורגשת אצל הצדדים שנקראת PRE CUM ואני מקווה שלא כך המצב במקרה שלך. המלצתי: הייתי מציע לך ללכת לחדר מיון ולהתייעץ אם המקרה שלך נופל בקטגוריה של מתן PEP - טיפול מונע נגד איידס ובתנאי שלא חלפו 72 שעות מהאירוע ואת יכולה לבוא עם אותו בחור לאמת שהוא אכן נשא ושלא מתח אותך. רק כדי להרגיע אותך: ידועים מספר מקרים בודדים בעולם עם אירוע של הדבקה במין אוראלי..אבל עדיין...עדיף למנוע לפי ולא אחרי...כי זה כבר בידיים של בורא עולם ורק שלו. רפואה שלמה ולוואי ואת נקייה...וזה מה שהאינטואיציה שלי מהבטן אומרת...אבל...ויש אבל גדול...אם תצאי מזה נקייה..תפיקי מזה את הלקח...כי לא שווה לאבד חיים שלמים ברגע..בשביל רגע אחד של הנאה..תהיה עצמת האורגזמה אשר תהיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת אינפורמציה חשובה

איתן
    05/11/2008

במידה והתעוררת מאוחר וחלפו בין שבועיים לשלושה מרגע האירוע המסוכן (הטיפול המונע, כאמור, שגם ככה אני בספק אם היו מאשרים לך אותו בגלל התופעות לוואי החמורות שלו בהשוואה לסיכון הנמוך להדבקה) מומלץ שתעשי בדיקת קומבו באחד מבתי החולים - מומלץ תה"ש או איכילוב שאמינה ב - 96 אחוז ואולי אפילו קצת יותר. כדי לסגור את תקופת החלון, מומלץ שתעשי בדיקה חוזרת - אלייזה, חודשיים מרגע המגע. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין אוראלי עם נשא איידס

ד''ר ננסי אגמון לוין
    07/11/2008

הסיכון באקט שתארת כל כך נמוך שיש להניח שלא הייתי ממליצה על טיפול מונע גם אם היית מגיעה אלי תוך 48 שעות, אבל בוודאי שלאחר שבועיים אין בכך צורך.
    אני מציעה :
    1. לבן הזוג שלך, כל הכבוד על הווידוי - אבל יקירי, אנא עשה זאת בפעם הבאה בזמן אמת - אתה יודע את זמן האמת הוא מיידי.
    2. לשניכם, במידה והקשר בינכם עתיד להמשך, אנא הקפידו על שימוש בקונדום. אין שום מניעה להתנשק לגבי מין אוראלי הסיכון הוא מאוד מאוד מאוד קטן - ויתכן וכאשר תגיעו לייעוץ משותף נוכל להעריך על פי כל המדדים מה ואיך ניתן לעשות - ייעוץ כזה ניתן לקבל בכל מרכזי האיידס, יתכן ונכון לפנות למרכז בו מטופל בן הזוג.
    3. בכל מקרה בו יש ספק - חשיפה מסוכנת. עליך, מירב לפנות לייעוץ בזמן אמת - 24 שעות גג!
    אינני יודעת מה טיב היחסים בינכם, אבל ליוויתי הרבה מאוד זוגות כמוכם (דיסקורדנטים בשפתנו), אשר ניהלו חיים טובים פוריים, הביאו לעולם ילדים בריאים! כאשר בן הזוג הבריא נשאר בריא! והם מנהלים חיי משפחה נפלאים ופוריים, ומוגנים!!!! - בעיני האהבה תמיד מנצחת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה בפה
    שירה
    04/11/2008

שלום רב, מזה מס' שבועות אני סובלת מפטריה בפה (כנראה סוג של קנדידה) , הדבר אף אושר במשטח לשון שנתן לי רופא המשפחה. חשוב לי לציין שאני משתמשת תקופה ארוכה במשאף עם סטרואידים (סמביקורט) ועד כה לא שטפתי אף פעם את הפה לאחר שאיפה . לדבריי הרופא משאפים מהסוג הנ"ל עלולים לגרום לפטרת בריריות הפה. אם אני מפסיקה להשתמש זה נחלש ונעלם ויכול לחזור משימוש אחד אפילו . לאחרונה עלו בי חששות , אולי מדובר באיידס ..הבנתי עפ"י שיטוטתי פה בפורום שהסימן הראשון לאיידס זו קנדידה בפה. יש לי כמה עיגולים לבנים קטנים בקצה הלשון ... היום התחלתי בטיפול שהרופא נתן לי של כדורי מציצה למשך 10 ימים . שאלתי היא : מתי סממן כזה הופך להיות מדאיג ? איך מופיעה קנדידה אצל חולי איידס ? האם היא מתפשטת ללא הפסקה או שמא זה יכול להיות כמה עיגולים קטנים לבנים כמו שיש לי...? האם הפטרת אצל חולי איידס היא בכל הפה בצורה קיצונית... אשמח אם תוכלו להרגיע אותי במעט , אני ממש לחוצה, תודה, גלי

לקביעת תור
    סגירה
    פטריה בפה

הוספת תגובה

• המשך להודעה...

שירה
    04/11/2008

חשוב לי לציין כי אני שוטפת לאחרונה את פי לאחר כל שימוש במשאף אך הפטרת עדיין ממשיכה . היא מפסיקה רק אם אני מפסיקה לגמרי את השימוש . לעיתים היא מפסיקה לשבוע שבועיים ושימוש אחד עם שטיפת פה לא עוזר והיא חוזרת!. גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה בפה ואיידס

ד''ר ננסי אגמון לוין
    07/11/2008

גלי שלום,
    פטרת של הלשון זה ממש לא סימן ראשון של איידס אלא ביטוי מאוחר של המחלה ברוב המקרים.
    לעומת זאת משאפי הסטרואידים בהחלט משנים את הפלורה (מאזן החיידקים הטבעי) בפה ומאפשרים לפטריה לפרוח - זו נראית לי הסיבה ואת מקבלת טיפול טוב.
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר ננסי אשמח אם תשיבי..

שירה
    14/11/2008

שלום ד"ר ננסי , בהמשך להודעה הקודמת על כך שיש לי פיטריה בלשון . אני מקבלת טיפול כבר 10 ימים . כדורי מציצה בשם אורלטן למשך 3 פעמים ביום ..מרבית הפיטריה עברה אך יש עדיין 2 נעיגולים קטנטנים בקצה הלשון התחומים בפס לבן . בתוצאות המשטח שעשיתי גילו Candida Albicans צמיחה דלה.. הרופא איפשר לי להמשיך ליטול את כדורי המציצה למשך עוד שבוע . מטריד אותי שהפטרייה לא עוברת קליל. הסיבה שזה מטריד אותי היא שהבנתי כפי שרשמתי בהודעה הקודמת שפיטריה היא אחד מתסמיני האיידס ואני חוששת כי יצא לי לבצע מין אוראלי בגבר לפני כ- 6 שנים והוא גמר לי בפה ואני ישר רצתי ושטפתי , ימא לנו להיות בסוג של מגע כזה 3 פעמים . אני לא יודעת אם זה חשוב אבל לפני שנפגשתי איתו צחצחתי שיניים כשעתיים לפני המפגש ...האם מנסיונך הסיכוי להידבק באיידס ממין אוראלי הוא גבוהה??? חשוב לי לציין שהקשר ביננו היה לפני כ-6 שנים ומאז הוא התחתן וכבר יש לו ילד... ומהי בכלל צמיחה דלה בפיטרייה ??? האם אצל חולי איידס היא מתפשטת בצורה יותר אגרסיבית... בבקשה תרגיעי אותי , אני כ"כ לחוצה מזה ..אני ממש מקווה שהסיכויים להידבק ממין אוראלי הם קטנים כי בי נשבעתי שלעולם לא אעשה זאת ללא קונדום יותר. אודה לך מאוד אם תוכלי להשיב לי ולהפיג מעט מחששותיי. גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו נוסף...

שירה
    14/11/2008

האם יתכן שלוקח לפיטרייה כ"כ הרבה זמן לעבור???? גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין אוראלי, איידס ופטריה על הלשון..

ד''ר ננסי אגמון לוין
    15/11/2008

הסיכון להדבק ממין אוראלי הוא מאוד מאוד מאוד נמוך, עם זאת הייתי נזהרת גם במגע שכזה.
    הסיכון לפטרת של הפה קיים בזיהום מתקדם באיידס אבל גם בהמון מצבים אחרים, וזה סתם מצב שכיח אחרי נטילת אנטיובטיקה או שימוש במשאפי אסטמה וכו' ללא שום קשר לאיידס.
    פטריות בכלל ובפה בפרט הן קשות ועקשניות לטיפול ללא קשר לאיידס.
    נראה לי שאת יכולה להרגע ולהבדק.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר ננסי

שירה
    15/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ברשותך...

שירה
    16/11/2008

ד"ר ננסי שלום , יש שני דברים שהייתי רוצה להמשיך ולשאול אותך בנושא הפטרת ...(סליחה מראש על כך שאני קצת נודניקית בנושא) 1. מה הכוונה זיהום מתקדם באיידס ? האם לפני הפטרת היו מופיעים תסמינים נוספים ? 2. מדוע הפטריות הללו הן כה עקשניות , מה הסיבה לכך?? תמיד כשנדמה לי שזה הולך להסתיים צומח לי עוד עיגול קטנטקן ותמיד בקצה הלשון ...האם יש טיפול יותר יעיל מהאורלטן? אשמח אם תוכלי להשיב לי גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספירת דם- בהמשך להודעות שכתבתי

גלי
    16/11/2008

ד"ר ננסי שלום , סליחה שכל פעם אני נזכרת בעוד משהו :) רציתי להוסיף שעשיתי בדיקות כלליות לפני כ- 4 חודשים בספירת הדם מופיע פעמיים את המילה לימפוציטים : פעם אחת כתוב Lymphocytes # והגבול העליון הוא4.8 והתחתון הוא 1 ואני נמצאת ב-3.8 . ופעם נוספת כתוב Lymphocytes % הגבול העליון הוא 44 והתחתון הוא 11 והתוצאה שלי היא 40.9 הרופא אמר לי שהתוצאות תקינות ...האם זה נחשב ספירה נמוכה או בסדר .. אשמח אם תוכלי לעזור לי להבין . הרופא בד"כ לא מסביר אם זה נמוך או גבוהה בשבילו מספיק שזה לא יצא מהתחום . ומדוע מופיע פעמיים לימפוציטים ? תודה גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי, גלי...

ד''ר ננסי אגמון לוין
    23/11/2008

פטריות הן תמיד עקשניות.
    לימפוציטים ושאר מרכיבי הדם תמיד מופיעים גם באחוזים וגם במספר אבסולוטי - עוד תהיי רופאה עם כל השאלות הללו.
    לדעתי ספירת הלימפוציטים שלך תקינה, כלומר אין לך חסר לימפוציטים שמופיע במחלת האיידס, וגם במחלות אחרות. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטרת בפה ממשיכה ...

גלי
    03/12/2008

ד"ר ננסי שלום , אני מצטערת שאני נודניקית עם העניין הזה אבל רציתי להתייעץ עימך שוב. הפטרת שיש לי בפה שהיא כביכול פטרת שיטחית אינה מחלימה , לאחר שסיימתי 2 קופסאות של אורלטן שלא הועילו , הרופא נתן לי מרשם לניסטטין רדי מיקס שזה מעין טיפות שאני שמה על הלשון , הוא נתן לי את זה למשך 30 יום . השתמשתי בזה שבוע וחצי , הפטריה עברה אז הפסקתי ... לאחר מס' ימים היא חזרה שוב ו"תקפה באותן נקודות בדיוק כמו פעם קודמת. בנוסף , אני נוטלת עכשיו גם אנטיביוטיקה ציפרודקס עקב חיידק בשתן .. גם הניסטטין עוד מעט נגמר לי . ד"ר ננסי , אני כבר קצת יותר מחודש מקבלת טיפול לפטריה הזו ולמעט שבוע אחד שבו היא נעלמה אין הקלה ..היא חוזרת . האם זה מעיד על כשל חיסוני . קראתי באינטרנט באם CD4 הוא 350 יכולים להופיע תופעות אלו . כפי שכבר הבנת מהודעותיי הקודמות אני מאוד חרדה מאיידס . חשוב לי לציין 2 דברים : 1. אני סובלת מפטריה ואגינלית אחרי כל שימוש באנטיביוטיקה , אבל אני מקבלת טיפול וזה עובר . 2. הפסקתי את השימוש במשאפים סטרואידים כבר לפני כחודש אך הפיטרייה טרם נעלמה... כמו שכבר אמרתי , הפיטריה לכל אורך התקופה הנ"ל נראית שיטחית..ובתוצאות המשטח אף היה כתוב צמיחה דלה. האם ייתכן שפיטריה אינה נגמרת אחרי קצת יותר מחודש ???? מה הסיבה לכך שהיא מסתיימת לשבוע וחוזרת ? האם יתכן שבגלל שלא סיימתי את הטיפול ? לפי מיטב ידיעתך , האם נשאי או חולי איידס סובלים לפני הפיטריה מתסמינים מוקדמים יותר ? אני שוב מצטערת שאני קצת מטרידה עם שאלות ...אבל אני אודה לך אם תביני את חששותיי ותוכלי להשיב לשאלות שהעליתי כאן . תודה , גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפיטריה מופיעה אצלי בקצה הלשון בלבד

גלי
    03/12/2008

2 או שלושה חצאי עיגולים שמתחילים קטן ומתרחבים עד שנעלמים..סביב חצאי העיגולים יש פס דק לבן שתוחם אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי היקרה.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    08/12/2008

1. לכי להבדק לאיידס היום !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - רק כך יפסקו החששות.
    2. הסיבה לפטרת מורכבת וזה אינו הפורום המתאים אבל אנסה לענות לך בקצרה - הנטיה לפטרת של העור והריריות (למשל ואגינה או פה) הינה אישית - כלומר יש הבדל בין אנשים והינה שכיחה מאוד. לאנשים שיש להם נטיה לכך הפטריה נוטה לחזור - או בקיצור קשה להפטר מפטריות. במיוחד אם משתמשים בתכשירי סטרואידים מכל הסוגים (שגורמים לדיכוי חיסוני מקומי או כללי ואז הפטריה משתוללת) או אם לוקחים אנטיובטיקה שהורגת חיידקים "רעים" אבל גם חיידקים "טובים" ולכן מאפשרת לפטריה להשתולל.
    ומכאן, שיש לך נטיה כזאת, קודם לקחת סטרואידים ועכשיו את לוקחת אנטיביוטיקה - אז מה הפלא.
    הקשר לאיידס - במקרה שלך נראה לי קלוש.
    מה לעשות - אנא פני שוב לרופא שלך, הייתי מנסה להתמודד עם הפטריה ולהמנע מאנטיביוטיקה או סטרואידים במידת האפשר - ואי אפשר לקחת טיפול לפטריה בו זמנית, ובמידה הצורך ניתן גם לקבל טיפול תרופתי לפטריה אם כי אני בספק שמצבך כה קשה שטיפול כזה נדרש.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי,גלי

דני
    06/12/2008

חבל עלייך ועל האנרגיות שאת משקיעה בחרדות מיותרות.גם אני לאורך זמן,וזמן ארוך סחבתי חששות שמה נידבקתי באידדס.הרבה הרבה ימים ולילות חייתי בתחושה שכל תופעה שעוברת בגופי האיידס "מתקדם" בצעדי ענק ואו טו טו חיי ניגמרים.איזו טעות קשה,כמה מיותר לעבור יום אחד מיותר בחרדות אין סופיות.עצתי לך,לעשות בדיוק מה שאני עשיתי למרות הפחד שמשתק.לגשת לאגודה למלחמה באיידס,לעשות בדיקה אנונימית,לקבל תשובה שלילית ולחזור מהר!! לשיגרת החיים שלך.את לא תצאי מזה.רואים שאת בחרדה קשה ומיותרת.אין חכם כבעל ניסיון!!! בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאה של cd4-300 בבדיקות

רנה
    21/04/2009

שלום דוקטור,
    קרוב שלי נשא איידס,בערך 4 או 5 שנים,גילו זאת אצלו עקב פטריה טורדנית בפה.
    במשך זמן מה ספירת הcd4 שלו עמדה בבדיקות על 600,ולאחרונה ירדה ל300 ואף ל250.
    בבית החולים אמרו לו שהוא צריך להתחיל לקחת את הטיפול(עד כה לא קיבל כדורים)
    האם יש דרך להימנע מכך?האם לטיפול יש תופעות לוואי?,האם מסוכן למשוך את זה?
    הוא ירד במשקל לאחרונה,ומדווח על עייפות וחולשות,שייכנו תופעות אלו לעובדה שהוא עובד קשה.
    בקיצור,האם להתחיל את הטיפול,או שדרך תזונה וכ'ו ניתן לקנות עוד זמן?
    תודה
    רנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

שגיא
    02/07/2009

שאלה לדוקטור אגמון .

כמה זמן מחזיק נגיף האיידס בחוץ ?
    לא במחזור הדם ,אלא בחוץ על כלי עבודה כלשהו של רופא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

שגיא
    02/07/2009

המשך לשאלה :
    הכוונה לנגיף בכל מקום ובכל מצב למשל באויר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקרע קונדום
    יובל
    04/11/2008

לפני 8 שנים הייתי באקט עם בחורה שבאמצע הסקס הרגשתי סוג של רטיבות באיבר המין וראיתי שניקרע הקונדום וישר הפסקתי ולא גמרתי כמובן האם הסיכוי יותר קלוש כי לא הימשכתי וגם לא גמרתי ומשהו כמו 20 שניות הייתי נראה לי בלי קונדום ואציין שהקונדום ניקרע בלמעלה והכיפה של האיבר מין הייתה לא מוגנת ובחלק למטה היה קונדום האם יש סיכוי גדול להידבקות? וברשותך השאלה השנייה אם יש לי לשון ממש לבנה זה סימן לסימפטום של איידס? בתודה רבה גדולה מאור

לקביעת תור
    סגירה
    ניקרע קונדום

הוספת תגובה

• אחרי שמונה שנים?

ד''ר ננסי אגמון לוין
    07/11/2008

אנא הבדק - אין שום סיבה לספקולציות. הסיכון שאתה מתאר נמוך מאוד.
    פטרת על הלשון יכולה להופיע במסגרת מחלת האיידס אבל גם עקב סיבות רבות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה...
    לי
    03/11/2008

האם זה נכון שכדי להידבק באיידס צריך שתהיה העברה משמעותית של זרע או דם? כלומר הרבה דם וזרע?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה...

הוספת תגובה

• כן, אבל......

ד''ר ננסי אגמון לוין
    03/11/2008

מה זה כמות משמעותית - תלוי לא רק בכמות הדם או הזרע אלא אולי בעיקר בכמות הנגיפים - כלומר במצבו של הנשא ומידת החדירות של החומר הנגוע, וכמובן בעוד מדדים רבים.
    אני לא הייתי מסתכנת גם לא בטיפה אחת (שיש בה נגיף חי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הנגיף יכול לעבור במציצת פיטמה?
    איתן
    03/11/2008

שלום, אם מצצתי פיטמה של בחורה והרגשתי שיצא קצת חלב (או נוזל אחר) האם תתכן הדבקה? תודה

הוספת תגובה

• מציצת פטמה...

ד''ר דניאל אלבירט
    03/11/2008

לא !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות לבחורה בזמן מחזור
    איתי
    01/11/2008

שלום, קיימתי מגע מיני חלקי עם בחורה. לא חדירה ולא לא מין אוראלי מצידי וגם לא הסכמתי שתעשה לי מין אוראלי למרות שהיא רצתה! נישקתי אותה ומצצתי לה את הפיטמות אבל, בתהליך המסג' או חלק ממנו, הסרתי ממנה את התחתונים ואוננתי לה תוך שהיא ביומה הראשון של המחזור. שהוצאתי את ידי, יותר נכון שתי אצבעות, ראיתי שהן מלאות דם וגך חלק מכף ידי. זה היה בדירתה ולכן הלכתי מיד למקלחת ושטפתי את ידיי. בסוף האוננות שלי לה, היא קמה התקלחה ושחזרה אוננה לי עד שגמרתי, אני מדגיש, רק אוננה. יש לציין שאין לי שום פצע פתוח או סגור בכף היד ושאני נקי כי נבדקתי!!! שאלתי: האם יש לי בכלל צורך להכנס לחרדה ולהבדק שוב? אני קצת לחוץ ותמיד דואג לשמור על עצמי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות לבחורה בזמן מחזור

הוספת תגובה

• מין בזמן מחזור זה יותר מסוכן.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    02/11/2008

הסיכוי להדבק מדם נגוע על עור בריא הוא אפסי.
    האם היא בכלל נשאית?????
    מגע מיני מלא בזמן מחזור מגדיל באופן משמעותי את הסיכון להדבקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אמרתי שהיא נשאית אבל ....

איתן
    04/11/2008

שאלתי ליתר בטחון.. לצורך ההבהרה, עור מעט מקולף בקצות האצבעות בשולי הציפורניים, לכאלה שסובלים מכך, נחשב עור שלם או פתוח??? כמובן לא היה לי לא פצע ולא דימום....רק לה...מהווסת... בדיעבד לא הייתי חוזר על זה או לחילופין מאונן לה עם כפפה של גניקולוג. ולמה כתבת שהסיכוי אפסי בעוד בפורמוים אחרים אמרו שהוא לא קיים? האם ידוע על מקרה כזה של הדבקה? שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין מחכה לתשובתך ננסי...

איתן
    09/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא

ד''ר ננסי אגמון לוין
    13/11/2008

לא ידוע לי על מקרה שכך נדבק מישהו בנגיף האיידס.
    בכל מקרה מדובר בספקולציה קיצונית - וזה לא התחום שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש להדבקה
    אלמונית
    01/11/2008

רציתי לדעת האם אפשר להדבק באיידס כתוצאה מ"שפשוף" או "חיכוך" בין אברי המין. חשוב לי לציין כי החיכוך בין הפין לפות היה דרך התחתונים אך עדיין היה קיים. יש חשש כי הגבר הוא נשא איידס. רציתי לדעת מה סיכויי ההדבקה? האם כדאי בכל זאת להבדק?

לקביעת תור
    סגירה
    חשש להדבקה

הוספת תגובה

• המשך

אלמונית
    01/11/2008

האם קיים סיכוי באותו מצב של חדירה (לאזור הדגדגן) דרך התחתונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין דרך התחתונים.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    02/11/2008

בעקרון הנגיף לא עובר דרך בד - זה לא מדע בדיוני, צריך מגע הדוק אינטימי שבו הפרשות מאיברי המין או דם או חלב אם חודרים לגופו של אדם אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי חשש להדבקה?
    לחוץ מאוד
    01/11/2008

לפני כחודשיים ביצעתי החדרת אצבע לנרתיק של הבחורה. לאחר מכן היא ליקקה לי את האצבעות כאשר הייתה איזושהי הפרשה וגינאלית על האצבעות שלי- (סליחה על ההתבטאות הבוטה) והתנשקנו צרפתית מיד אחרי. האם יש מצב שנדבקתי?- אני שואל נוכח העובדה כי אותה העת ביצעתי טיפולי שיניים. בתודה רבה מראש.. מחכה לתשובה... אני ממש בלחץ...

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי חשש להדבקה?

הוספת תגובה

• ספקולציות.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    02/11/2008

נראה לי שלא.
    אתה יכול להמר בדיוק טוב כמוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה