מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם ניתן כך להידבקיוני15/11/2014
ראשית תודה על המלצתך
שאלה נוספת שלי היא
האם במצב כזה שאותה נערה נוגעת באיבר מינה או אני נוגע באיבר מינה כך שהפרשות הנרתיק שלה נמצאות על היד שלה או שלי ולאחר מכן מתבצעת נגיע בקצה איבר המין שלי ללא קונדום האם במצב כזה קיים סיכוי להדבקה?
האם הדבקה תלויה אך ורק בכמות הפרשות העוברות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן כך להידבק - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר15/11/2014מידת הסיכון קשורה לכמות הנגיפים אצל האשה
כמובן שאין לך דרך לדעת את זה
אם מניחים שהיא עלולה להיות נשאית ולא מטופלת (ההנחה המחמירה ביותר) אז קיים עדיין סיכון מינימלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למען הספק והמודעותיוני14/11/2014
שלום לכם!
ב3 השנים האחרונות הרבתי לפנות לקבלת מין בתשלום "מנערות עובדות" שונות כמובן בתשלום, (פעם בכמה חודשים)
בכל הפעמים החדירות היו עם קונדום (וגינאלי בלבד) , שמעולם לא נקרע או יצא, אך המפגשים כללו גם מין אוראלי הדדי ללא אמצעי מניעה וחדירת אצבעות אל הנרתיק.
במהלך התקופה האחרונה סבלתי מדלקת חניכיים שטופלה
ובפעם (לפני כחודש) גילתי שריטה קטנה על האצבע ללא דימום..
האם בגלל הדלקת בחניכיים או בגלל הפצע על היד ישנו סיכוי להדבקה?
ובכלל האם אני נתון בסיכון להדבקה?
האם כדי שאבצע בדיקה או שאין סכנה?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למען הספק והמודעות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר15/11/2014בעיקרון עלולה להיות הדבקה במין אוראלי לא מוגן, אם כי בסיכוי נמוך
לגבי בדיקה - מוצלץ להיבדק מדי פעם מכיון שאתה בהחלט נמצא בקבוצת סיכון ( מין עם נערות לווי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור אפשר להדבק ?RNL12/11/2014
אפשר להדבק בעגבת בנשיקה ? ואם כן אז איך ? זה מלחיץ אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים !
QP17/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוביה כבר כמעט שנהטל11/11/2014
ב22-11-12 היו לי יחסים עם מישהו שאני לא יודעת את הסטטוס שלו תמיד שמרתי חוץ מפעם אחת שהייתה ללא קונדום לא היה מעורב זרע בקיום היחסים הנ״ל לאחר חודשיים ב24-1-13 עשיתי בדיקה מהירה בועד שיצאה שלילית האם הבדיקה אמינה ? כעבור כחודשיים הכרתי מישהו התנשקנו ונשרטתי מהשן שלו לא היה דם בדקתי והמשכנו להתנשק עשיתי אחרי הנשיקה שוב פעם בדיקה בועד הנשיקה קרתה ב1-4-13 ונבדקתי בועד ב24-7-13 תשובה שלילת לא נרגעתי והתחלתי לפחד מאיידס חפרתי כל היום באינטרנט כעבור חמישה חודשים מהבדיקה נבדקתי שוב בקופת החולים ב22-12-14 יצא שלילי האם אפשר לסגור את הפחד הזה בודאות שאין לי כלום האם לעשות בדיקה שוב יש לציין שמאז פחדתי לקיים יחסים ! מצטערת על הנוסח הארוך ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוביה כבר כמעט שנה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/11/2014נראה שזו אכן פוביה וכדאי לטפל בה !!!
שהרי נבדקת מספר פעמים והתשובות יצאו שליליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בהולאלי11/11/2014
אני בחרדות של ממש חושב שאני הולך למות אז ככה שכבתי עם נערת ליווי ברומניה הייתי קצת שתוי עשיתי איתה סקס עם קונדום וגם אוראלי עם קונדום כנראה בזמן הסקס היא נפצעה וירד לה דם ושהוצאתי אותו היה לי דם על הסוף של האיבר מין אלוהים שונא אותי מה עושים ?? שמרתי על הכל האם יש סיכוי להידבק ככה
ועוד דבר שאני עוד יותר חושש היא הוציא לי את הקונדם ניגבה את הטיפות דם עם טישו ומשכה את הקונדום ואולי זה נגע בקצה הפין שלי הדם מהטישו
פליז תשובה
אני ממוטט
יש סיכוי כלשהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ממני
Bio12/11/2014שלום, אני לא האחראי כאן אבל כן אייעץ לך
מתי הארוע קרה אגב? בקשר לסיטואציה שתיארת, היית עם נערת ליווי ברומניה, השתמשת באמצעי מניעה, מעט נפצעה ואולי (!) מעט נגעה בך אחרי עם קצת מהדם- התאור הזה כלל לא נשמע כסיכון להדבקה, גם העובדה שהיא נערת ליווי לא אומר בכלל שהיא נשאית, הסיכוי למעשה הוא נמוך נערות כאלה משתמשות באמצעי הגנה. תוסיף לכך את העובדה שכדי להדבק היה על איבר המין שלך להיות עם פצע פתוח ומדמם, לשפשף עם פצע פתוח ומדמם אחר של נשאית וגם אז כלל לא בטוח שנגיף מועבר. תחשוב על זה שאם אתה חולה בשפעת ואני לידך ואתה נוגע בי האם זה אומר שאני אדבק? ממש לא, ולרוב זה גם לא קורה שאנחנו ליד חולים, (כמו למשל שמחכים בסופרפארם בתור)
אני מבין שאתה בחרדה וקודם כל תדע שלא משנה מה חרדה לא עוזרת בכלום.
ביחוד בנושא שהיום כבר כלל לא מהווה סכנה כמו בעבר!
אתה בטוח תצא שלילי, בטוח, אני ראיתי עשרות שאלות כמו שלך וגם יותר מכך שהרופא אמר שאין סיכון. אבל כדי להרגיע את החרדה אתה תרצה להבדק אני מניח, אז דבר ראשון שתדע הוא שאתה שלילי, דבר שני זה תקבע לך בדיקה בזמן החלון המתאים (קומבו ניתן לעשות מוקדם או ELISA יותר מאוחר) ותבטיח לעצמך לא לעשות יותר דברים כאלה! לא עדיף למצוא זוגיות אם זה מלחיץ אותך?
אני מדגיש שוב שהבדיקה שלך תצא שלילית, תעשה את זה רק כדי להרגיע את החרדה ולפתוח דף חדש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ותשובה
אלי12/11/2014האירוע קרה לפני שבוע כמה זמן לחכות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף בהול - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/11/2014אם היה דימום על איבר המין המשמעות שלא היתה הגנה של ממש עם הקונדום.
אם עדיין לא עברו 72 שעות ממליצה לגשת לחדר מיון ולבקש
PEP* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ??? רוצה למות
אלי12/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר חייב לדבר איתך טלפונית
אלי12/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר מרגלית תשובה בבקשה
אלי12/11/2014היה דם סוף איבר המין ליד האשכים !!!!!
הקונדום חצץ !!!!
לא נפל ולא נקרע
רק כאשר היא ניגבה עם טישו את הדם היא הורידה את הקונדום
ואולי הפחד שלי שזה נגע בקצה הפין
התייעצתי עם מלא אנשים כולל דר מומחים בתחום ואמרו לי אל דאגה
רק את ממש נלחצת אותי
אולי לא הבנת את הסיטואציה נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בהקשר לתוצאה בבדיקת קמבו לhivבחור גיי11/11/2014
פרופסור ניכבד קראתי באיזה מקום שכולסטרול גבוהה יכול לשבש את תוצאות הבדיקה ולקבלת תוצאה שלילת כוזבת . האים זה נכון ממה שידוע לך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בהקשר לתוצאה בבדיקת קמבו לhiv - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/11/2014ממש לא נכון !!!!
אין שום קשר בין שתי הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להדבקהאורי10/11/2014
לפני כחודש וקצת שכבתי עם בחורה ללא קונדום . כן סמכתי עליה מרוב טיפשותי,לאחר חודש הבלוטות לימפה שלי התנפחו בצוואר , צינון קל , ופצעים\פריחה באיזור הבטן התחתונה .. יש לציין שלא היה לי חום או הרגשה של חולשה באף שלב ועד עכשיו מרגיש מצויין אך עדין עם צינון קל ובלוטות נפוחות
שהתקשרתי לשאול אם יש לה איזהשהו מחלה שאני צריך לדאוג ממנה היא התחמקה מהשאלה ולא הסכימה לענות לי או ללכת איתי לבדיקות ..
הסקס היה ואגינלי בלבד לא ראיתי דם או חתכים מיוחדים על האיבר שלי .. אני יודע שהדרך הכי טובה וגם מה שתייעצו לי זה פשוט ללכת לבדיקה ולסיים עם זה אבל אני חושש רציתי לדעת האם הסיכויים שקיבלתי איידס הם גבוהים ? למרות שאינכם מדברים על הסיכויים אף פעם אני מקווה שתצליחו להרגיע אותי כי אני לא מסוגל ללכת לבדיקה מהפחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אורי
דנה11/11/2014אני הייתי באותו מצב כמו שלך וגם לי היו תסמינים והתחלתי לקרוא באינטרנט ולהתמלא בפחדות וחששות ולחשוב שהחיים מבחינתי נגמרו. אז זהו שלא. הלכתי ונבדקתי בקופת חולים לאחר כ-3 חודשים כי הבדיקות הן עדכניות רק אחרי תקופה זו (זמן מינימלי לגוף ליצירת נוגדנים במידה ויש איידס). את התשובות קיבלתי לאחר כמה שבועות, יצאו שליליות ומאוד שמחתי לקבל את חיי ביזרה כביכול. כפי שידוע לי יש גם אופציה שתעשה זאת דרך האגודה למניעת איידס או מכון פרטי תוכל להיבדק אחרי 3 שבועות בערך (תצטרך לברר מדוייק כי אני לא זוכרת) ואת התוצאות ניתן לקבל כבר באותו היום. לא חשוב מה אתה חייב להישאר אופטימי ולקוות לטוב אחרת אתה מדרדר את עצמך מבחינה נפשית ונכנס לסטרס ולפחדים שלא טובים לאף אחד. עם כל הקושי והפחד קום ותיגש לעשות בדיקה לאחר שתברר אחרי כמה זמן ניתן לגשת ולעשות אותה, קח איתך חבר טוב שיתמוך בך ואני מאוד מקווה שיהיה בסדר ושזו תהיה פעם אחרונה שלך שאתה שוכב עם בחורה שהיא לא בת זוג קבועה מבלי שהיא נבדקה. בגלל טעות אחת וכמה דקות של הנאה אפשר לשלם לכל החיים. קח את מה שקרה לך כלקח ותהיה אחראי כרגע על בריאותך וגש לעשות בדיקה כשיתאפשר וכך תסיר את הפחד מליבך. בהצלחה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דנה!
אורי11/11/2014עזרת לי מאוד והצלחת טיפה להרגיע אותי עד כמה שזה אפשרי :)
אני מקווה מאוד שהטעות הקטנה הזאת לא תעלה לי בחיים שלמים ..
פשוט רציתי לדעת עד כמה זה קל להידבק באיידס והאם הסיכויים הם לטובתי ? ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש להדבקה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/11/2014ראשית יש סיכוי להדבקה
שנית עבר כבר הזמן לטיפול מונע לאחר חשיפה
תעשה בדיקת קומבו אחרי 3 שבועות ושוב אחרי 7 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים הסיכוי להידבקות HIV?לאה10/11/2014
שלום רב
אני סייעת רופא שיניים בצבא.
לרוב אני עובדת במחלקת כירורגיה הכוללת:
עקירות פשוטות וכירורגיות , ניתוחים וכו'...
לפני כמה ימים ביצענו עקירה כירורגית והמטופל זז וקפץ מהכיסא( כנראה מכאבים ) תוך כדי שימוש בזקרייה (מקדח ) ונוזליו -דם ורוק נשפרצו לכיווני , הרגשתי שהיה מגע בעיניים ובעור הידיים
בדר"כ אני משתמשת בכל אמצעי הגנה (משקפי מגן , מסכה כפפות וכו' אך באותו היום לא שמתי רק את המשקפיים כי נעלמו
לא ידוע לנו רבות על האנמנזה הרפואית של אותו המטופל , הייתי רוצה לדעת אם ישנה אפשרות להידבקות במחלת ה HIV ?
הופיע לי פצע קטן בלשון
האם ישנה אפשרות מהירה לדעת אם נדבקתי ולא לחכות 3 חודשים רק לאחר המקרה ?
חשוב לציין שאעשיתי את כל החיסונים הנדרשים ;
HBV1
HBV2
HBV3
MMR
IPV
טטנוס וקרום המוח
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קיים הסיכוי להידבקות HIV? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/11/2014בעיקרון אפשר להידבק בחשיפה כפי שתיארת דרך רירית העין והפה
אם יש לכם אפשרות לבדוק את המקור זה יהיה אופטימלי וירגיע כמובן במידה ויהיה שלילי ל HIV
אם עברו מעל 72 שעות אין גם מקום לטיפול לאחר חשיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' שלוםTAMIR10/11/2014
האם הרוק מנטרל גם הדבקה בעגבת בנשיקה ? אם נגיד ולמישהו יש פצע עגבת בתוך הפה שעלול להדביק אותי בנשיקה ...הרוק ינטרל את זה ? וגם מה התנאים להדבקה בעגבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' שלום - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/11/2014הרוק ממש לא מנטרל את חיידק העגבת - סיפיליס
מדובר במחלה המועברת במגע ממיני וכן מגע מין-אוראלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך לחשוש?!חדוה07/11/2014
האם קיימת אפשרות שאשה תדבק מגבר באיידס כאשר חלק מהגמירה שלו הייתה על החלק החיצוני של איבר המין שלה (לא בחור, אלא על השפתיים ויתר הפרטים שם) וייתכן שאף זלג קצת לתוך החור?
כלומר- היו שם המון נוזלים, רוב הגמירה הייתה בצד, אך חלק היה על איבר המין של האישה (תוך כדי ההתחככות).
האם עליה לחשוש?
(ואגב- בתקנון של האתר כתוב שאין להסתמך על דעתם של האנשים המקצוענים פה אלא יש לפנות לייעוץ נוסף, אז מה עלינו לעשות? אתה אכן ממליץ על כך?)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה ומצפה לתשובותיך....
חדוה09/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובה...
חדוה15/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים....?
חדוה31/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור?נעלמתם למלא זמן..שאלה נוספת
חדוה27/01/2015בנוסף לשאלתי הקודמת-
מה דרוש כדי שיהיה חשש להדבקות דרך מין אנאלי?
אני שואלת כי ראיתי פה כמה תשובות סותרות-
האם חיכוך מספיק כדי להדביק? ואיך אפשר לדעת אם נגרם איזשהו נזק לרירית או לא? האם בכל מקרה של חיכוך אנאלי ללא אמצעי מניעה צריך לחשוש להדבקות?
תודה (בתקווה לתשובה בהקדם....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה תשובהדחוף אם צריכה טיפול מונע
דקלה05/02/2015הבנתי שצריך שתהיה חדירה כדי שיהיה חשש להדבקה באיידס, אבל האם כמעט חדירה (קצה האיבר שלו מוצמד חזק לנרתיק שלי, אך ללא חדירה) במשך כדקה או יותר- גם מעלה חשש? האם עליי לקבל טיפול מונע ליתר בטחון????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה דחוף ממש, כבר עברו יומיים!!
דקלה05/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם צריך לחשוש?! - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/02/2015כן, אפשר להידבק
הנגיף עובר דרך הריריות ואם הגבר נשא ואינו מטופל אז, כן !! יש סכנת הדבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ללכת לקבל טיפול מונע?
דקלה05/02/2015אני מכירה את הבחור והוא טוען ששמר על עצמו. האם זה מספיק כדי להיות רגועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ללכת לקבל טיפול מונע? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/02/2015תיבדקו שניכם בבדיקה מהירה - אם הוא שלילי אין צורך לקבל טיפול מונע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה ואיך עושים בדיקה מהירה?
דקלה05/02/2015הוא לא יעשה, כי הוא בטוח שהוא נקי.
מספיק שאני אעשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדוה שובבה אחת
מצחיק16/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף HIVאמיר06/11/2014
לחצתי למישהו בחדר הלבשה יד והייתה לי תחושה של דביקות כשל נוזל זרע, במידה והוא אונן ונגעתי אחרי כן באף, האם יש סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף HIV - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/11/2014אין כל סיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששרוני06/11/2014
שלום,
שלשום קיימתי יחסי מין מוגנים עם בחור שאיני מכיר, בשלב מסוים נקרע לנו הקונדום וישר הפסקנו!
בברור עם הבחור הוא עשה בדיקה אחרונה לפני 7 חודשים (שלילי), לטענתו לא קיים יחסי מין לא מוגנים אך הוא אינו שולל מקרה בו נקרע קונדום בתקופה זועם אחר כי הוא פשוט לא זוכר.
אני חושש מאוד ולא יודע מה עלי לעשות?!
חשוב לציין כי שנינו לא גמרנו בסוף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה שלי
Bio09/11/2014שלום רוני,
אם הוא אכן יצא שלילי, מה הסיכוי שנדבר בדיוק לפני שהכיר אותך? ועוד שהשתמש באמצעי הגנה? סיכוי אפסי נכון?
אני אומר לך את זה בגלל שהחרדה משתלטת אז אנחנו לא תמיד מצליחים לחשוב בהגיון.
אני מציע תמיד לכל אחד לעשות בדיקת HIV, היום היא בחינם וכל כך קל לעשות אותה!
(ועל הדרך לבדוק עוד מדדים חשובים בבדיקת דם כמו ברזל, כולסטרול LDL וכו'...)
אז אני מציע שכדי שתרגע תעשה בדיקה, למרות שאתה בריא לחלוטין, ותחליט שאתה לוקח אחריות ואם חדירות וסטוצים גורמים לך להלחץ- אולי שווה לעבור למתכונת אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/11/2014כל מגע מיני בין גברים שייך לקבוצת סיכון משמעותית גם בישראל.
בדיקה שלילית לפני 7 חודשים לא נותנת מן הסתם מענה לגבי מצבו ביום הארוע שהיה בינכם. תוכל לפנות לחדר מיון עם עוד לא עברו 72 שעות, לבקש טפול מונע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבו מהירהנווה05/11/2014
שלום
אני בחו"ל בארץ מערבית, ולפני 46 יום קיימתי מגע מיני לא מוגן.
הלכתי כאן לבדיקה במרכז לבדיקת איידס וערכו לי בדיקה מהירה שלטענת הבודק היא גם בדיקת קומבו.
התוצאה יצאה שלילית.
לפי מה שקראתי בדיקות מהירות ובכללם בדיקת הקומבו המהירה (שהבנתי שאין אותה בארץ), הן לא אמינות כמו בדיקות הקומבו הרגילות.
האם כל זה נכון? האם ניתן לסמוך על בדיקת קומבו מהירה לאחר 46 יום?
האם עלי להיבדק שוב?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה פרופסור תענה לי לגבי הבדיקה
נווה10/11/2014המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קומבו מהירה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/11/2014בדיקת קומבו הינה בדיקה אמינה ובודקת נוגדנים ואנטיגן כאחד
הבדיקות המהירות כגון אורקויק הנעשות בדם או ברוק בודקות רק נוגדנים כפי שנעשה בבדיקת Elisa.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, אבל
נווה12/11/2014אז האם בדיקת קומבו מהירה (שלהבנתי איננה בשימוש בארץ) היא אמינה לאחר 46 יום? כי קראתי שהיא לא אמינה כמו בדיקת קומבו רגילה. מה את יודעת על הנושא?
תודה רבה על ההקדשה מזמנך וסליחה על ההצקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, אבל - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר15/11/2014לא מוכרת לי מערכת קומבו מהירה
בארץ נמכרות ערכות מהירות שהן כמו אלייזה, מזהות נוגדנים בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה בחול אכן בודקת אנטי
אמיר16/11/2014הבדיקה המהירה בחול אכן בודקת אנטי גן ואנטי בודי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה בבקשה אם אפשר פרופאדיר04/11/2014
אם בבקשה בבקשה בבקשה אתה יכול לענות על שתי השאלות
[1) קראתי על בדיקת NAT, האם בבדיקת NAT יכולה להיות רמת נגיף נמוכה מתחת לסף וזה לא יגלה בגלל זה או שבבדיקה הזאת בודקים גם דברים אחרים חוץ מרמת נגיף בגוף .?
2) אני חושש מהבדיקות שעשיתי שיצאו שליליות אחרי 8 חודשים. כי הבנתי שיכולה להיות רמת נגיף נמוכה מאוד בגוף מתחת לסף ולכן הבדיקה לא תגלה את הנגיף . בבדיקת ELISA . האם זה נכון ? למרות שבעצם זו בדיקת נוגדנים אז לא נראה לי קשור
אם תוכל להרחיב בשתי השאלות כי זה מלחיץ ..זה לפי לוחות זמנים הרמה הנמוכה או הגבוהה של הנגיף או מה אין לי מושג איך זה עובד ..בבקשה פרופ חשוב לי להבין את שתי השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או בקיצור
אדיר04/11/2014האם ה"עוד אלמנטים" שבודקים בבדיקת NAT חוץ מרמת נגיף בדם "מחפים" על כך שנגיד והרמה נמוכה ולכן הבדיקה לא תזהה רק בגלל הרמה הנמוכה של הנגיף בדם .
(ומה לגבי הELISA עשיתי ) תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה שלי
Bio09/11/2014שלום אדיר, אני יכול לענות לך רק על התשובה השניה לפחות עד שהפרופ' יענה לך.
בדיקת ELISA ברגע שיש תשובה- היא לא משתנה.
אתה דיברת על החלבון של הנגיף, החלבון שלו עולה בשלב התחלתי של ההדבקה.
ואילו הנוגדנים נשארים לתמיד (ההגיון הוא- שנגיף הHIV נשאר תמיד בגוף והתאים הלימפוציטים המודבקים מגרים תגובה חיסונית ויצירת נוגדים, לכן תמיד בדיקת הנוגדנים תהיה אמינה).
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושש אם יש מוטציות או קומפלקסים
אדיר09/11/2014מה זה אומר הדברים האלה מוטציות או קומלפקסים ? קראתי על תסמונות CVID ןXLA אבל פרופסור אמר שהייתי אדם חולה כל הזמן אם היה לי את התסמונות הללו אז אני לא מפחד(תסמונות של שיבוש בייצור נוגדנים). אבל בקשר למוטציות או קומפלקסים מה זה אומר ? האם אפשר בכל מקרה לסמוך על על הELISA וגם על VDRL (לאחר 4 וחצי חודשים VDRL לעגבת)?
תודה יש איך לתקשר איתך במייל אולי ? הסטודנט לבילויוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה זאת אומרת "החלבון שלו עולה בשלב
אדיר10/11/2014מה זאת אומרת החלבון שלו עולה בשלב התחלתי של ההדבקה?
למה הכוונה? שאחר כך הוא יורד וקשה לזהות ? או שכבר בהתחלה הוא עולה כלומר אין מצב שלא מזהים את החלבון בבדיקת NAT ? וכמובן האם בודקים עוד דברים מן הסתם בבדיקה הזאת שגם אם הרמה נמוכה של הנגיף יש עוד פרמטרים שעוזרים לזהות בוודאות? ושוב שאלה אחרונה , לפי מה עולה או יורד רמת הסף של הזיהוי של הנגיף בגוף מבחינת לוח זמנים של המחלה אחרי ההדבקה אם וכאשר זה נכון בכלל מה שאמרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלבון
Bio10/11/2014החלבון הנגיפי הכוונה- האנטיגן, כאשר הוירוס חודר לתאים הם מפרקים את הקופסית שלו ומציגים על פני התאים, החלבון הזה עולה בעיקר בשלב הראשוני של ההדבקה (הוא זה שגורם לתופעות דמויות שפעת לעיתים רחוקות שאחר כך נעלמות) בדיקת הקומבו היא זאת שמאתרת אותו והיא אמינה לתקופה של שבועיים -ארבעה שבועות. לאחר מכן שנוצרים נוגדנים כנגד החלבון הויראלי הוא פשוט יורד ומה שנשאר זה הנוגדנים ובכמויות גדולות.
תזכור שלמערכת החיסון לוקח זמן לייצר נוגדנים בכמויות גדולות כי קודם כל היא צריכה "לזכור" מי פלש לגוף ואז להכין תאים מיוחדים שיתמחו ביצירת הנוגדנים בכמויות גדולות, על זה בדיוק עובד החיסון- מזריקים נגיף מוחלש עם החלבון הויראלי (כלומר המעטפת שלו בלי החומר הגנטי המסוכן) וזה מגרה את מערכת החיסון ליצור תאי זיכרון שיצרו המון נוגדנים בכל חדירה נוספת.
בדיקת NAT- היא למעשה PCR של הנגיף, היא בודקת דבר אחד- את החומר הגנטי שלו, כלומר ישירות את החומר הויראלי עצמו, לא חלבון ולא נוגדנים אליו, לחומר הגנטי של הוירוס קוראים RNA והוא דומה מאד לDNA שאנחנו מכירים. לוקחים דגימה של דם מהמטופל ומתחילים עם אנזימים לנסות לשכפל את הנגיף, הבדיקה מאד ספציפית כי רק אם הפריימר המלאכותי נצמד לנגיף יהיה ריבוי שלו, אם אין נגיף- אין ריבוי- ולא רואים כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלון זמן לבדיקת קומבוטל03/11/2014
פרופסור ו/או ד"ר נכבדים שלום רב,
מה חלון הזמן בו מומלץ לבצע בדיקת קומבו
כוונתי מאיזה מועד ( לדוגמא מהיום ה - 14 למגע החשוד ועד יום ה - XX ו/או עד בכלל ).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלון זמן לבדיקת קומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/11/2014בדיקת קומבו חיובית מופיעה בין ימים 14-21 לראשונה. מאחר ולא כולם מפתחים נוגדנים הנ"ל קיימת המלצה גורפת לבצע בדיקה נוספת 7 שבועות מהארוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)