מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמירה29/11/2012
שלום,
לנערה בת 16 הומלץ לקחת למיקטל בגלל שינויים במצב הרוח. היא נוטלת גם קלונידין ו SSRI לטיפול בדיכאון.
האם למיקטל עלול להחמיר דיכאון?
אם היא לוקחת את התרופה לתקופה מסויימת ומפסיקה לאחר מכן, האם קיים סיכון לפירכוסים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אבי שפירא29/11/2012שילוב כזה של 3 תרופות מחייב מעקב פסכיאטר צמוד. בד"כ למיקטל דווקא מטפל בדכאון אך בהחלט יכול להיות שהוא לפעמים מחמיר דכאון. אם אין הפרעה פרכוסית בבסיס לא אמורים להיות פרכוסים בהפסקת למיקטל. בכל מקרה חשוב ביותר להתייעץ עם הפסיכאטר המטפל ולא להסתמך על יעוץ באינטרנט ולא לעשות שום שינוי תרופתי מבלי התייעצות פסכיאטרית מסודרת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין וחרדותתמר27/11/2012
בני בן 5 ולאחר אבחון ADHD הומלץ לנו לתת לו ריטלין, וברור לי גם שהוא זקוק לריטלין.
הבעיה היא שממה שאני קוראת אני מבינה שריטלין גורם לחרדות, וזה קצת מפחיד אותי כי יש לו גם ככה סימנים של חרדות מידי פעם (למשל דברים שנראים כמו OCD).
היום קראתי דברים שאומר פסיכיאטר למבוגרים ולפיהם מהניסיון שלו במחצית מהמקרים החרדה נמשכת מעבר לזמן נטילת התרופה ומתפתחת להפרעת חרדה של ממש.
האם זה גם הניסיון שלכם?
אני מחכה כבר תקופה ארוכה לרגע שנוכל להתחיל לטפל בריטלין ועכשיו מה שקראתי גורם לי לחוסר ביטחון בטיפול המתאים.
האם יש סימנים מיוחדים שאנחנו ההורים צריכים לשים אליהם לב, על מנת למנוע הפרעת חרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין וחרדות - תגובה
ד``ר אבי שפירא27/11/2012כדאי לבצע הערכה פסכיאטרית של רמת החרדות של הילד הבסיסית. לפעמים צריך לתת מענה לחרדות לפני שנותנים ריטלין או בכלל לתת תרופה כמו סטראטרה במקום ריטלין שאינה מעוררת חרדות. אגב לפעמים מתן ריטלין מפחית את החרדות של הילד מאחר שטיפול בהפרעת קשב גורמת לילד רוגע פנימי ובאופן עקיף אפילו מפחיתה חרדות. כמבון אם הילד במעקב מסודר לא צריכה להיות בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת טיפול פסיכיאטרי על קרירהדני25/11/2012
שלום.
בני בן 16.5 . ילד מחונן שפרח בבית הספר היסודי וחטיבת הביניים.מאז תחילת לימודו בחטיבה בהעליונה הוא חש התנכלות מצד מורים מסוימים.מאז איבד ביטחון עצמי ויש לו מצבי רוח קיצוניים. לאחרונה מדבר שנמאס לו ואין טעם לחיות ויש לו תוכנית להתאבד. שלשום אחת המורות נתנה תוקף של בוחן לשעורי הבית.בני כמעטולא עושה שיעורי בית כי גם כך הוא לוקח ציונים גבוהים.הוא הגיע הביתה. רב איתנו ושוב איים להתאבד. אנחנו חוששים לא לקחת אותו ברצינות אבל גם חוששים לפגוע בעתידו.האם יש לנו סיבה לחשוש ? הרי הבעיה נובעת בגלל השאיפות שלו לעתיד מקצועי טוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איומים אובדניים
ד``ר אבי שפירא25/11/2012שלום רב, גם אם הוא אומר זאת סתם , צריך לקחת ברצינות כל אמירה אובדנית. יש צורך לפנות בדחיפות לפסכיאטר לבדיקה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעה על קרירה
דני25/11/2012יש לנו כבר תור דחוף להיום בערב. רצינו לדעת האם טיפול פסיכיאטרי יכול לפגוע בו בעתיד. לדוגמה האם יוכל להוציא רשיון נהיגה. האם יוכל להתקבל לעבודה ניהולית. נוא שואף להתקבל לעבודה ברפאל שם גם קיבל מלגה השנה על מצוינות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעה על קרירה - תגובה
ד``ר אבי שפירא25/11/2012תלוי כמובן בסוג הבעיה. פגישה אצל פסכיאטר לכשעצמה אינה יכולה לפגוע בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילו פטור מהצבא ומספר אישפוזים
שמוליק26/11/2012שלום דני.
כמי שעבר את הגיהינום הזה, אני יכול להגיד שאפילו פטור מהצבא על סעיף נפשי ומספר אישפוזים פסיכיאטריים, אינם יכולים לפגוע יותר מדיי בקבלה למקומות עבודה, במיוחד אם מדובר במקומות פרטיים.
אני הוצאתי רשיון נהיגה אחרי אישפוז, ואני עובד היום במשרה די מכובדת בהיי טק.
קל וחומר אם מדובר רק בביקור אצל פסיכיאטר.
מאחל לבנך כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחת ידייםשוקי18/11/2012
ביתי בת 6 החלה לאחרונה להריח את אצבעות ידיה , בהתחלה הערנו כעת אנו מתעלמים והיא ממשיכה שוב ושוב. היא מודעת לכך ושאנחנו מסתכלים היא מפסיקה ואז מריחה את ידיה לשניה ושובחוזרת לפעילות רגילה.דבר הנראה מעין טקס. כיצד עלינו להגיב, מה עלינו לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחת ידיים - תגובה
ד``ר אבי שפירא20/11/2012שלב ראשון חשוב לבצע איבחון ולדעת מה הסיבה שהיא מריחה ידיים, האם זה חלק מטקס כפייתי, האם טיק, האם חלק מהפרעה יותר רחבה בתחום התקשורתי. לאחר איבחון מדוייק צריך לטפל בהתאם כולל הדרכה להורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לריספרדללילי18/11/2012
שלום לכולם!
בני בן 11 קיבל את הריטלין לסוגיו. כיום הוא מקבל אדרל 10 מ"ג, שבוע ראשון יש שיפור משמעותי גם בתחום החברתי וגם בריכוז וגם בתחום החברתי אבל לאחר שבוע מגיעות ההתפרצויות, כאשר יש הפסקה של תקופה מסויימת ושוב מתחילים עם האדרל הדבר חוזר על עצמו.
כמו כן הוא קיבל במשך שנתיים ריספרדל ללא שיפור - ההתפרצויות המשיכו ואפילו החמירו. האם יש תרופה שיכולה להחליף את הריספרדל בגיל כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לריספרדל - תגובה
ד``ר אבי שפירא20/11/2012קשה מאד לתת תשובה מעמיקה מבלי לבדוק את כל ההיבטים של הקשיים של הבן. יכול להיות שמינון האדרל נמוך מידי, אטולי בכלל צריך להחליף את האדרל. יש תחליפים לריספרדל. חשוב שתתיעצו בהקדם עם הרופא הפסכיאטר המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 7 ש"נמרחת" על המדריךשרון אלון15/11/2012
בתי הבכורה בת 7, בכיתה ב, "נמרחת" (כבר שנה שעברה זה קרה) על המדריכות/מורות ומדריך ונדבקת למורה.היא היתה ילדה מאוד בוגרת והפכה ילדותית מאז שהגענו לארץ (לפני 3 שנים)דוברת עברית שוטפת יש לה קשיי קשב וריכוז ברמה קלה. היא הבכורה מתוך 3. מה לעשות? אין טראומות ואין שום דבר שנראה לי שגרר התנהגות כזו. היא מקבלת הרבה אהבה וחום מההורים ומאחותה ואחיה הקטנים. האם לקחת אותה לפסיכולוג?
אשמח לתגובה מהירה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 7 ש"נמרחת" על המדריך - תגובה
ד``ר אבי שפירא18/11/2012שלום רב התנהגויות ילדותיות כפי שתיארת מחייבות התערבות פסיכולוגית. אני בהחלט ממליץ על פנייה לפסיכולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 7 ש"נמרחת" על המדריך - תגובה
ד``ר אבי שפירא18/11/2012כדאי לעשות הערכה של הפרעת הקשב אצל רופא מומחה גם אם ההפרעה קלה, בהחלט יכולות להיות היבטים רבים והשפעות על החלק הרגשי וההתנהגויות שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין וכישורים חברתייםיעל12/11/2012
נאמר לי שריטלין משפר את הכישורים החברתיים של ילדים עם ADHD (ע"י פסיכיאטרית ילדים שמתמחה ב ADHD, אך אולי מנסה "לדחוף" יותר מיד את הריטלין).
האם הכוונה שיחסיו עם הילדים ישתפרו כי יהיה פחות היפראקטיבי ואימפולסיבי, או
שהיכולת שלו להבין מצבים חברתיים תשתפר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין וכישורים חברתיים - תגובה
ד``ר אבי שפירא12/11/2012ברגע שהילד מטופל בגלל ADHD , בהחלט יש שיפור בכישוריו החברתיים, גם היכולת להבין מצבים חברתיים משתפרת, גם ההיפראטקטיביות והאימפולסיביות משתפרים. אני בהחלט מסכים עם הפסכיאטרית. לדעתי היא לא מנסה "לדחוף" את הריטלין". כפי שרופא מטפל בסכרת באינסולין ולא חושבים פעמיים כך לא חושבים פעמיים כשצריך לטפל ב ADHD. כיום אנחנו יודעים לאור המחקרים הרבים שנעשים בארץ ובעולם שמתן טיפול תרופתי לאורך זמן משפר הרבה פרמטרים בחיים של הילד , מתבגר ומבוגר ומונע בעיות נילוות רבות בעתיד. כמובן חשוב לשלב גם טיפולים נוספים כגון טיפולים התנהגותיים ואחרים ולא רק לתת תרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריכוטילומניה והפרעת קשבחגית07/11/2012
שלום, בני הבכור בן 9.5 אובחן לפני כמה שנים עם הפרעת קשב. נטל בתחילה ריטלין על צורותיו השונות ובחודשים האחרונים התחלנו עם אדרל האמריקאי. באופן כללי האדרל אכן טוב יותר משאר הריטלינים. בשנה האחרונה (לפני המעבר לאדרל) הוא החל לסבול מתלישת שיערות (טריכוטילומניה). זה לא היה לפני השימוש בריטלין. ניסינו טיפול בביופידבק, שלא ממש עזר וגם היה מאוד יקר. אני מבינה שהטריכוטילומניה נובעת מחרדות (ואמנם יש לו כאלו, שוב, שלא היו קימות לפני הריטלין). האם ניתן לשלב אדרל (או כל ריטלין אחר) עם תרופה פסיכיאטרית לחרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריכוטילומניה והפרעת קשב - תגובה
ד``ר אבי שפירא07/11/2012טריכוטילומניה בהרבה ילדים באה ביחד עם הפרעת קשב. והטיפול הוא משולב טיפול אנטי חרדתי יחד עם טיפול להפרעת הקשב. כדאי כמובן גם טיפול פסיכולוגי במקביל ולא רק תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנימיה לילדים עם בעיות רגשיותשלי06/11/2012
בני בן ה 14 החל ללמוד השנה בפנימיה לילדים עם בעיות רגשיות,ע"פ המלצת ועדה בעירייה. שכר הלימוד הוא אסטרונומי (עשרות אלפי שקלים בשנה)וזה מלבד עלויות נלוות כמו טיפול פסיכולוגי, ציוד וכו'. הצילו. האם אין אפשרות להשתתפות של משרד הרווחה/חינוך?
פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנימיה לילדים עם בעיות רגשיות - תגובה
ד``ר אבי שפירא07/11/2012בד"כ אם היתה ועדת השמה וההמלצה היא לפנימייה טיפולית. המימון לא על המשפחה. צריך לפנות לרווחה בישוב בו אתם גרים להסדר הנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחוןתמר06/11/2012
קראתי שהאבחנה המבדלת בין אוטיזם ל ADHD היא קיומן של חזרתיות ונוקשות.
האם זה נכון, ואם כן, האם הגיוני שפסיכולוגית תאבחן אוטיזם בלי לבדוק אם קיימות תכונות אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי
יעל08/11/2012ואולי מן הראוי להוסיף שהרבה מהבעיות של הילד אופיניות גם להפרעת קשב.
זה ילד שסובל מכישורים חברתיים ירודים לגילו, והרבה פעמים לא מקשיב למה שאומרים לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עלי - תגובה
ד``ר אבי שפירא08/11/2012הרבה ילדים עם הפרעת קשב יש להם גם כישורי ם חברתיים ירודים. צריך לראות את כל האיבחון כדי להחליט אם נכונה האבחנה. אם אתם לא שקטים כדאי ללכת לחוות דעת נוספת בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית קשב וריכוזאן05/11/2012
שלום
בתי בת 16.5. ספורטאית ותלמידה טובה. רעשי רקע מאוד מפריעים לה. למשל רעש של מקלדת, רעשי לעיסה, פתיחה סגירה של עט.
עשינו לה איבחון דידקטי והיא קבלה הארכת זמן במבחנים אך הרעשים מפריעים לאיכות החיים.
האם פניה לפסיכיאטר יכולה לעזור?
מבחן טובה לא מצא שיפור עם ריטלין.
ניאורולוגית שרשמה כל מיני דומי ריטלין - גם לא עזרו.
תודה,
אן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית קשב וריכוז - תגובה
ד``ר אבי שפירא05/11/2012לדעתי כדאי לעשות הערכה פסכיאטרית מקיפה. כבר עשיתם לא מעט ואולי לפסכיאטר תהיה תרומה חדשה ונוספת לטובת הילדה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נשמע כמו מיסופוניה
מיסו13/11/2012זה נשמע כמו מיסופוניה. יש הרבה מידע ברשת, וכרגע אין עדיין טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת תשעאתי29/10/2012
בתי מאובחנת מזה שנה עם הפרעת add . התחלנו טיפול בריטלין לפני שנה למשך חודש ותופעות הלוואי היו קשות מנשוא(התקפים פסיכוטיים, אלימות(ללא היסטוריה של אלימות לפני כן) היסטריה בכי בלתי פוסק ועוד כהנה וכהנה תופעות). בהתייעצות עם פסיכולוגית ילדים הפסקנו את הטיפול ומאז לא מטופלת בכדורים.
מאז ומתמיד הייתה ילדה עם התפרצויות בכי לא מוסברות חרדות קושי להסתגל למצבים חדשים\שינויים אך עם הריטלין המצב הוקצן מאוד מאוד.
בחופשת הקיץ מצב רוחה היה בסדר גמור וההתפרצויות היו מעטות יחסית. מאז שהסתיימה החופשה וחופשת החג הילדה לא מאופסת. כל הזמן צועקת מתחצפת בוכה והמצב נעשה בלתי נסבל. כל בוקר יוצאת מהבית בדמעות ובטריקת דלת ומשאירה אותנו המומים וחסרי אונים.בצהריים חוזרת "משוגעת" לגמרי ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה.
שאלתי היא: האם עשינו נכון שהפסקנו עם הריטלין? האם ילדים עם add נוטים להתפרצויות ולהתנהגויות אימפולסיביות וקיצוניות? חייבת לציין שבבית הספר פרט לעובדה שמתקשה בלימודים היא ילדה חביבה נעימה ואהודה.כלפי חוץ נראית בסדר גמור ובבית התפרצות הר געש. מה עלינו לעשות? האם יש תרופה שעשוייה לעזור(לא רק מבחינת הלימודים אלה גם להרגיע אותה ולאזן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אתי
נירית31/10/2012נשמע מצב מורכב וכדאי להתייעץ עם רופא שיראה את הילדה. אנחנו עם הילד שלנו כחלק מהטיפול התרופתי גם נותנים לו זום שכפי שאני מתרשמת, מאוד עוזר ומקל על ההיפראקטיביות שלו. הילד מאוד אנרגטי והיפר וגם נטה להתפרץ לפעמים ללא סיבה ברורה וזום עזר להרגיע את כל התופעות האלה אצלו וראינו וגם ממה ששמענו מהמורים בבית ספר שהילד הרבה יותר רגוע ופחות אימפולסיבי. היינו צריכים סבלנות עד שראינו שיש לזום השפעה (כ 3 שבועות) אבל היה שווה את ההמתנה.
בהצלחה עם הילדה!
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת תשע - תגובה
ד``ר אבי שפירא02/11/2012כשיש תופעות לוואי כל כך קשות כולל פסיכוזה רצוי להפסיק את הריטלין . עשיתם נכון. כמובן היה חשוב לחזור לפסכיאטר המטפל בכדי לשקול תרופות אחרות. העובדה שתרופה אחת לא עשתה טוב אינה סימן לתרופות אחרות וכדאי לשקול זאת עם הפסכיאטר המטפל. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לילדי בריספירדל ?מוריה23/10/2012
שלום! אני עברתי דיכאון אחרי לידה עם ניסיונות לאובדנות ב5 שנים האחרונות.
כעט בני בן 7.5 כבר 3 שנים עם התפרצויות זעם וחרדות נטישה טיפלנו בתרפיה באומנות ולא הועיל הרבה
מה שכן לאחרונה התחיל אם אמירות שנמאס לו מהחיים ובה לו למוות והתחיל להגיד זאת תמידי
משיחה שלי איתו יודע את המשמעות של מוות
עד שהשבוע ממש כמעט הגיע למעשה שרצה לקחת סכין ולחתוך את עצמו
הלכנו לפסיכייטר ילדים והמליצה על רספיירדל אני מאוד מפחדת
אני לקחתי תרופה זאת בעבר,זה לא יזיק לילד כזה קטן?התופעותלואוי מפחידות אותי
אשמח לקבל מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לילדי בריספירדל ? - תגובה
ד``ר אבי שפירא24/10/2012לדעתי סיכון האובדנות הוא גדול יותר מאשר כל תרופה שיטול הילד. צריך לסמוך על הפסכיאטר אבל לזכור שחלק מהטיפול חייב להיות גם רגשי והדרכת הורים. אם הילד יהיה במעקב רציף, יבצע בדיקות דם מתאימות הסיכוי לתופעות לוואי הוא קטן. יש גם אופציות טיפוליות נוספות במידה והריספרדל לא יתאים לבן. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספרדל לילדי
מוריה24/10/2012ראשית כל תודה על התשובה
בהתייחסות למה שאמרתה שיש עוד דרכים לטיפול
הפסיכיאטרית הביאה לנו הפניות לפסיכולוגית קלינית , לטיפול ברכיבה על סוסים
השאלה אם מניסיונך אפשר להתחיל בטיפולים אחרים ללא רספירדל
אני מפחדת חוששת דואגת
שלא יגרום לא נזק
קראתי גם שהכדור הוא אנטי פסיכוטי , לכיזיפרניה או לאוטיסים
ולא רואה משהו שקשור לילד שלי
כשאני נטלתי כדורים חלקם דירדרו את מצבי
אשמח לקבל מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספרדל לילדי - תגובה
ד``ר אבי שפירא24/10/2012כמובן שלא ניתן לייעץ על התרופות באינטרנט בודאי לא אם להמשיך או להפסיק. אם אתם לא מרגישים נוח ורוצים חוות דעת נוספת תמיד אפשר ללכת לפסכיאטר נוסף לחוות דעת נוספת . דרך הביטוח המשלים של קופת חולים אפשר להגיע לפסכיאטרים ולקבל חוות דעת נוספת כדי להיות בטוחים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות הלוואי חולפות תוך כחצי שנה
שמוליק24/10/2012שלום מוריה.
אני בהחלט יכול להזדהות עם חששותייך מהריספרדל.
אחת מתופעות הלוואי הקשות שלה היא עייפות, ומהסיבה הזו הפסקתי לקחת אותה. אני אף מעודד את מי שסובל מתופעות הלוואי של תרופות כאלה לשקול להפסיק לקחת אותם.
אבל בלי שום צל של ספק, אם מדובר בנסיונות אובדניים, לא צריכה להיות שום שאלה. אם זה לא יעזור, בהחלט יש מקום לשקול אפילו אישפוז כפוי; עדיף ילד שסובל מתופעות לוואי מילד מת.
אם שמוליק המתנגד הגדול לתרופות אומר את זה, אז כנראה שזה נכון.
חוץ מזה, אני מאמין שאחרי שמצבו של ילדך יתייצב, יהיה ניתן להפסיק את הטיפול התרופתי, וכנראה שתופעות הלוואי יחלפו כפי שהן חלפו אצלי.
עם זאת, יש לתת את הדעת לכך שעיקר הטיפול אמור להיות בצד הרגשי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספרדל -
מוריה24/10/2012שמוליק תודה על המענה באמת מעודד לשמוע גם אני נטלתי את התרופה הזאת
אבל עדיין הוא קטן
ועכשיו אין לו את המחשבות האלה והוא אומר שהוא לא רוצה לעשות זאת כי זה יכאב לו
התרופה פה הכל פה ואני צריכה להתחיל ואני בדילמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק25/10/2012שלום מוריה.
אם את לא חוששת שמא בנך יפגע בעצמו, אז את לא חייבת לתת לו את התרופה; העיקר כרגע הוא שהוא לא ינסה לפגוע בעצמו, ואדרבא, אם הוא אינו רוצה לקחת את התרופה, יכול להיות שאם תנסי להכריח אותו לקחת, זה מה שידרבן אותו לפגוע בעצמו. בכל אופן, אם יש חשש שבנך יפגע בעצמו ומתן התרופה יכול למנוע את זה ממנו, אז אפשר וצריך לתת לו.
בכל אופן, התרופות אינן פותרות את הבעיה אלא רק מקלות על הסימפטומים, ולכן הכיוןן הכללי צריך להיות בטיפולים אחרים, והדבר החשוב ביותר הוא לגלות אוזן קשבת ולתת לילד את התחושה שאת באמת מעוניינת לעזור לו ושאת רוצה שיהיה לו טוב.
אם הוא מרגיש בטיפול כזה או אחר כמיותר ואולי אף מזיק, אז צריך להאמין לו.אפשר אולי לנסות משהו אחר, ורצוי לאפשר לו בעצמו לומר את דברו איזה טיפול נראה לו כטוב ומועיל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןyael18/10/2012
הבנתי שריטלין לא עובד על 80-85 אחוזים מהילדים.
האם הסטטיסטיקה הזו היא על הריטלין בלבד או שהיא רלבנטית לכלל התרופות ל ADHD (כלומר האם כלל התרופות לא עובדות על 80-85 אחוז מהילדים)?
האם זה נכון שהתרופות ל ADHD לא כל כך משפיעות על ילדים שיש להם בעיה בוויסות תחושתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
ד``ר אבי שפירא18/10/2012המספר הפוך... ריטלין עובד על 80 אחוז מהילדים. רק 20 אחוז התרופה לא עובדת. ברוב המקרים אם מטיל פנידט כגון ריטלין קונצרטה לא נותנים את המענה הדרוש ניתן לתת תחליפים כגון אדרל, סטראטרה , פוקלין ואחרים. התרופות עובדות גם אצל ילדים עם שילוב של בעיה בויסות החושי אם כי נראה לי ששם יש צורך בשילובים לעיתים של תרופות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחקר
נירית20/10/2012שלום, אני קראתי לאחרונה על מחקר שאומר שילדים שנטלו ריטלין עלולים להיות בוגרים חרדתיים ותוקפנים. זה נכון? ואם זה באמת נכון, לא עדיף להשתמש בתרופה אחרת? יש בכלל כיום תרופות מערביות/מזרחיות שיכולות להחליף את ריטלין? אשמח לדעת על כאלה!
תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחקר - תגובה
ד``ר אבי שפירא21/10/2012המחקרים המדעיים הם הפוכים מי שנוטל תרופות כגון ריטלין, קונצרטה , אדרל ואחרות בגיל הילדות זה מגן עליו מפני קשיים בעתיד, חרדות, דכאונות , תוקפנות, נטיה לסמים. דווקא אלה שלא לוקחים תרופות מסתכנים בסיבוכים בעתיד (כמובן לא כולם). יש רבים שלא יקחו תרופות ולא יסתבכו בגיל המבוגר אבל למה להסתכן אפילו אם הסטטיסטיקה אומרת ש "רק" 25% יסתבכו אם לא יטלו תרופות. אנחנו אף פעם לא יודעים האם הילד שלנו יהיה בין ה25% או בין ה 75%. אני רופא קונבנציונלי ומהמחקרים המדעיים עדיין לא נמצאה הפורמולה הצמחית או תוספי התזונה שיעזרו לקשב ויהוו תחליף משמעותי לתרופות הקונבנציונליות. בהרבה פעמים ניתן לשלב בין התרופות הקונבנציונליות לתוספים השונים אך לא לוותר על התרופות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מינון-ציפרלקסמיה17/10/2012
שלום, בתי בת 14 ומטופלת בחצי כדור ציפרקלס מגיל 10. הבעיה היא- חרדות ומצבי רוח משתנים. ניסינו מספר רב של טיפולים ויעוץ ובסופו של דבר מה שעזר -הוא הטיפול התרפתי. עכשיו, כנערה, עם כל השינויים ההורמונליים, היא שוב נתקפת חרדות ואפילו דיכאון. שאלתי: האם יש מקום להעלאת המינון לכדור שלם? (היא גדלה, מן הסתם, בארבע השנים האחרונות). האם אוכל להגדיל את המינון על-דעת עצמי? ומה יכולות להיות המשמעויות לכך? (אנו בהמתנה לטיפול פסיכולוגי במקביל). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאת מינון-ציפרלקס - תגובה
ד``ר אבי שפירא18/10/2012לפי התיאור שלך אתם לא נמצאים במעקב פסכיאטרי כבר 4 שנים. חשוב להגיע בהקדם לפסכיאטר ולשקול את המינון או הטיפול בכלל. אל תעשי שינוי תרופתי מבלי יעוץ מוקדם וכמובן לא יעוץ וירטואלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)