מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות עם מידע שנחשפתי אליו?????מדלן29/08/2012
שלום רב,
אנסה לקצר, אני דודה לאחיינית בת 14.5 שנאנסה לפני כשנתיים ומאז היא סובלת מפוסט טראומה ומטופלת ע"י כדורים ובמעקב פסיאטרית. על פניו הילדה היא ילדה טובה, שקטה ועדינה,תלמידה מצטיינת. לפני מספר ימים, היא השאירה את הצ'אט של הפייסבוק פתוח אצלי במחשב, ואיך לומר, לא יכולתי להתגבר על הסקרנות וראיתי המון שיחות שלה ופשוט הזדעזעתי- היא נענית לכל אחד שפונה אליה ונפגשה אפילו עם כמה מהם, היא פעילה מינית ( לא סקס מלא לפי מה שהצלחתי להבין) והיא הרבה "יורדת" על עצמה ואומרת שהיא לא שווה כלום , היא רשמה לחברה שהיא כבר עישנה כמה פעמים והיא שותה בירה מדי פעם ומעונינת לשתות אלכוהול, היא גם מחזיקה אצלה חבילת קונדומים ובקיצור-לא הילדה שאני מכירה.... אמה של הילדה ואני אחיות, ואני לא חושבת שזה רעיון טוב לפנות לאמא- היא תתבייש ותנסה להתגונן , מה גם שהאמא סיפרה לי שהיא עוקבת אחרי הפייסבוק ואני תוהה אם היא נחשפה או לא לשיחות האלו. אני בטוחה שגם אם היא נחשפה היא לא תעשה אם זה כלום ז"א היא לא תשתף אותי מהבושה ואני לא יודעת מה לעשות? האם לנסות איכשהו לבדוק מי הפסיכיאטרית שלה ולהראות לה את כל השיחות? אני חוזרת ואומרת- אני לא מעונינת לדבר עם אחותי על זה, יכאב לה הלב....עזרה בבקשה!!!1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות עם מידע שנחשפתי אליו????? - תגובה
ד``ר אליהו סמואל29/08/2012למדלן שלום.
האדם היחיד שאת יכולה לשתף אותו זה האם של הילדה. והואיל ואתן אחיות את יכולה למצוא רגע מתאים לספר.
את יכולה לפנות לפקידת הסעד מטעם הרשות המטפלת במשפחה, הם יכולים כמובן גם לא להתיחס לדיווח. כל אחד יכול לפנות לגורמי הרווחה ולדווח על מצבים מעוררי דאגה בקהילה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר להרטבת לילהמיכל29/08/2012
שלום לכם
אני נותנת לילד נוילפטיל, התרופה גרמה לכך שיפסיק להרטיב בלילה
האם יש הסבר לתופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר להרטבת לילה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל29/08/2012למיכל שלום
הניסיון וגם הספרות מספרים אחרת. נוילפטיל עלול לפתח הרטבה בילדים.
אבל גם ההיפך אבל אני לא נתקלתי בתופעה כזאת.
כמובן שיתכן והילד סבל מפחדי לילה, והוא העדיף להרטיב מאשר ללכת לשירותים. והטיפול הנוכחי עזר בנושא הפחדים. זאת אחת האפשרויות.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית בתכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4.5yael27/08/2012
בני בן 4.5.
בהתפתחות הילד הילד אמרו שאולי יש בעיה ב theory of mind,
אם הבנתי נכון עקב חזרתיות שהיתה לבני מידי פעם (כשהיה מזמין ילד לשחק איתו והילד לא רצה - הוא הזמין אותו שוב ושוב כאילו לא שמע את הסירוב).
האם העובדה שהילד יודע לתאר שהילד בסרט שראה מרגיש עצוב (כי אבא שלו מת) מבטלת את ההשערה שיש בעיה ב theory of mind?
או שזה לא קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4.5 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל27/08/2012לגלית שלום
תאוריית המינד זה מודל תאורתי שמשתמשים בו למחקר על ילדים עם צרכים מיוחדים עם בעיות תקשורת, הוא קיים במידה פחותה גם בהפרעת קשב וריכוז. יש גם מצבים קלים ברי חלוף.
אנחנו הקלינאים מעדיפים לעבוד לפי התרשמות קלינית ולא לפי מודלים מחקריים שכבודם במקומם עומד אולם הם לעולם לא שימשו כבסיס לאבחון. יתרה מזאת התאוריה הזאת שינתה צורה וכיום יש תאוריות נוספות כמו " חשיבה ניהולית" ואחרות..
בקיצור הילד שלך אינו חיית ניסוי וראוי שתבקשי ותשאלי מה צריך לעשות ואיך לעזור לילד. ?
או שתפני לחוות דעת שניה, להערכה.
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא דואגתפרפרית27/08/2012
שלום דוקטור בני בן 8 וחצי ילד פיקח מאד ורבלי. אני חוששת משום התפרצויות זעם שלו לעיתים, קנינו לו אופניים, הוא קבע עם חבר שרצה "סיבוב" הוא לא הסכים הילד רדף אחריו ובני נפל וקיבל מכה הוא התחיל לבכות ברח בכעס וצרח בקולי קולות וקילל את החבר שימות וכדומה, הובכתי מאד אי אפשר היה לדבר איתו כי הוא לא הפסיק לצרוח, הרביץ לעצמו וקילל גם את עצמו, הוא חשש לאופניים שנהרסו "ולא יהיה לו מזל יותר איתם,אחותו השתמשה בעט שלו ולא סגרה אותו הוא קם בבוקר ועשה סצינה. כשהיה בן שנה וחודשים תלש שיער ראשו עד כדי התקרחות, זה עבר. יש לו סף תסכול נמוך הוא מאד רגיש, קשה לו לדחות סיפוקים. יש לו הרבה טענות לגבי חברים (שאוהבים אותו לרוב) Vהוא חברותי בסה'כ האם יש לו בעיה רגשית או אובססיה? אחרי המקרה של האופנים הייתי אובדת עצות, חוששת לו מאד כי הוא נוטה להתפרץ גם בבית ותמיד יש לו דעה? האם יש דרך לעזור לו? אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא דואגת - תגובה
ד``ר אליהו סמואל27/08/2012לפרפרית שלום
את מתארת ילד עם סף תסכול נמוך מזה שנים.
מציאות זה מתמשכת ולכן ההתערבות צריכה להיות ממושכת.
היא כרוכה בשינוי בגישת ההורות כך שתתאים לצרכיו המיוחדים של הילד.
שלב ראשון ליעוץ במקרה זה הוא הכרות מעמיקה עם סביבת מקום חייו של הילד, ונתוניו האישים. ולאחר יש להמליץ על כלים טיפוליים לילד וההמלצות להורים.
כמובן שיש לבצע זאת בתהליך של מספר פגישות עם איש מקצוע. רצוי פסיכיאטר ילדים ונוער, אולם יתכן גם פסיכולוג קליני הבקיא בגיל זה.
חיוני לבצע את התהליך כיום או בעצם מיד, מאחר שכל דחיה תהפוך את המצב לטבע שני שיהיה קשה להתפטר ממנו.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים וננער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי פריזמהשרית22/08/2012
מזה כחדשיים בתי בת ה14 סובלת מocd ומקבלת 30 מ"ג כדור וחצי פריזמה ליום הפסיכיאטר טוען שעליה לעלות את המינון ל60 מ"ג ורק אז הכדור יתחיל לתת תוצאות האם נכון לעלות למינון כה גדול?
שאלה נוספת האם טיפול דינאמי יעיל לocd? היא סובלת מרגשות אשם ומחשבות אובדניות
,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי פריזמה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל23/08/2012לשרית שלום
למרות שלאור הכשרתי האנליטית אני מכבד ומוקיר את התחום הדינאמי, הרי הניסיון הקליני וגם הספרות המקצועית מדגישים כי ההפרעה הכפייתית אינה ברת טיפול בשיחות בלבד. ובכלל אין דבר כזה ריפוי בתחום זה אלא שיכוך, שכן להפרעה אופי גלי תלוי מרכיבים ביולוגים גנטיים ונפשיים, ממש כמו מגרנה.
יואר כי מצבים כפייתים הם תכונות נוירפסיכולגויות הנשלטים על ידי מצבי דחק ואירועים קונפליקטואלים, התהליך הטיפולי בדחק ארוך טווח ואינו יעיל לשלב המיידי. תהליך זה ארוך שנים והסבל והצלקות המשניות בהלך רוח ומצב נפשי בעלי מחיר יקר שאין אנו מעוניינים לו. ובמיוחד בגיל ההתבגרות, גיל שבו מתעצבת האישיות.
ולכן ההמלצה על טיפול תרופתי מתחייבת ובמיוחד שהכפייתיות מפושטת ומפריעה בתפקוד.
ואכן מדובר במינון גבוה של תרופה מסוג ה-SSRI כמו פרוזק. התגובה לטיפול תרופתי טובה ויעילה לרוב. אולם לא מדובר כמובן בריפוי מושלם- כמו מתן אנטיביוטיקה.
יש במקביל להפנות לטיפול רגשי, כמובן. באם הילדה קונקרטית ובעלת מוטיבציה לטיפול אז יש להפנותה בשלב ראשון לטיפול קוגניטיבי, שכן התגובה הטיפולית תהיה מהירה ויעילה. אולם באם יש לה יכולת חשיבה יותר יצירתית ודינמית והמצב אינו קשה מנשוא ,יש להתחיל כבר בהתחלה עם טיפול דינמי.
בכל מקרה לאחר הטיפול הקוגניטיבי יש לטפל בגישה דינאמית כדי לפורר את הקונפליקטים והעמדות הרגשיות שצמחו בעקבות המצב, ובוודאי שכך הדבר באם יש לה למשל מחשבות אובדניו, מחשבות אובדניות אינם חלק מהמצב הכפייתי, אלא משני לו.הטיפול הדינאמי אינו יעיל במצב הכפייתי הפעיל.
יש לדעת עובדה שמדברים עליה בספרות מעט. מצבים כפייתים מופיעים ונעלמים פשוט ככה עם טיפול ובלי טיפול. ולפעמים קיימת האשליה שטיפול זה או אחר עזר, אולם ההופעה וההתעלמות אינה קשורה בהכרח בטיפול.
מאידך הצלקת הרגשית המשנית קריטית לעיצוב האישיות , ורצוי היה לטפל בה בגישה דינאמית בלבד.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך מענה...באופן די דחוףאנונימי22/08/2012
שלום, אני בן 19 .. לאחרונה מצאתי את עצמי מדבר אל תמונות באופן שאני חושב שהן מחמיאות לי..זה כולל דיבור עם בובות למצב של שיחה כאילו עונים לי ומדברים איתי. מלבד זאת אני מרגיש נרדף תמיד ואפילו שומע קולות בראשי ש"ממחישים" לי שאני נרדף. אני יודע שהדברים האלה לא נורמליים ולכן הלכתי לפסיכיאטרית. בתחילה אובחנתי כסובל בדיכאון, בפגישה השנייה כבר הצגתי פרטים חדשים למצבי- נסיונות התאבדויות..אני כמובן הכחשתי הכל מול הפסיכיאטרית , אך ידעתי שבתוך תוכי אני כן ניסיתי להתאבד ( הלכתי עם אמא שלי שהצהירה בפני הפסיכיאטרית שניסיתי להתאבד) .
הפסיכיאטרית לא ירדה איתי לעובי הקורה ולא נתנה לי אבחנה מדוייקת למצבי מלבד אפקט אווילי, דיסימילציה והתנהגות דיסימולטיבית .
הייתי רוצה לדעת, להערכתם, במה אתם חושבים שאני לוקה כאשר הסימפטומים הם דיבור אל תמונות, תחושת נירדפות וחוסר אונים , שמיעת קולות ותחושות אובדניות?
תודה רבה. זה ממש דחוף ויעזור לי מאוד, כי אני יודע שמצבי לא טוב !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך מענה...באופן די דחוף - תגובה
ד``ר אליהו סמואל22/08/2012לאנונימי שלום
נראה שאתה בחרדה ואינך אוהב את עצמך כל כך , ולכן מחפש אבחנה פסיכיאטרית נאותה שתסביר את תחושותך..
צר לי אבל לא אספק את מבוקשך- לצורך הערכה צריך לפגוש את האדם פנים מול פנים.
אתה יכול לחזור לפסיכיאטר או לפנות לחדר מיון באם המצב דוחק.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף בבקשה. בן אחותי כבן 8דן21/08/2012
סובל מקשת רחבה של בעיות כדיסלקציה , קשב וריכוז , פחדים , חרדות, פוביות. מטופל בריטלין 3 פעמים ביום ורספרינדל . בתקופה האחרונה הפך לאלים במיוחד כאשר במהלך השבועות האחרונים אים ברצח תוך שימוש בסכין חדה על אימו -אחותי, סבתו ואחיו הקטן במספר הזדמנויות.הוא לא ניתן לשליטה ברמה שהוזמנה משטרה לבית על ידי אחותי שפחדה ממנו. השוטרים סירבו להגיע כי מדובר בילד קטן. הוא מטופל על ידי שני פסיכיאטרים ופסיכולוגית שיודעו על המצב אך אין לנו כרגע מענה ממשי בשל גילו הצעיר. מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף בבקשה. בן אחותי כבן 8 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל22/08/2012המצב קשה במיוחד ואכן כך לפי התאור לפחות.
במצבים אילו לרוב פונים לחוות דעת שניה. ולרוב במצבי קצה מאשפזים לצורך הערכה מעמיקה ואיזון. השאלה הגדולה במהות האם מדובר במחלה או בתגובה . הדבר מחייב עיון והעמקה.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספרדל לנער בן 17ג21/08/2012
שלום,
הקדמה / רקע : בננו בן ה 17 הנו ילד רגיש ונבון. מגיל צעיר (גן חובה) החלו בעיות (קטנות) של הצקות לילדים אחרים, חוסר קשב, "היפריות" וכיוצ"ב. בהמשך, בביה"ס היסודי, הילד לא ממש למד אבל היה מאד מקובל חברתית ואהוב על המורים ובסה"כ בסופו של דבר הצליח לסיים את שנות הלימוד עד כיתה ח' בצורהע סבירה. בכיתה ט' בעיות ההתנהגות החריפו עד שלבסוף הורחק מביה"ס. בין לבין, בהיותו כבן 8, עברנו מסכת גירושים לא קלה שהשפיעה עליו רגשית באופן די משמעותי. בעיות ההתנהגות המשיכו להחריף בעיקר בבית (של האם - שם הוא נמצא רוב הזמן) ובשנים האחרונות הבן נהיה בלתי נסבל בבית, הוא השתלט על הבית, מתעצבן בקלות, מקלל, מאיים (על אימו בעיקר וגם על אביו במקרים קיצוניים) וכן מקניט ומציק לאחיו הצעיר ממנו במספר שנים. כמו כן, הוא מגלה עצלנות רבה, התחבר לחברה לא כל כך טובה, החל לעשן סיגריות והתנהגותו השתנתה ללא היכר. ניסינו כל מיני סוגים של טיפולים פסיכולוגיים אבל הוא מסרב. בעבר ניסה ריטלין ואח"כ קונצרטה אבל התגובה לא היתה כ"כ טובה.
לאחר מספר אפיזודות של התנהגות אלימה (בעיקר אלימות מילולית) ולאחר שהאם לא יכלה לשאת יותר את ההתנהגות והבן לא רצה לגור עם האב (כי זה לא ליד החברים שלו ... אלא בעיר אחרת), הבן נשלח בהוראת בימ"ש למעון "נווה חורש" לשלושה חודשים (בהיותו כבן 15) ולאחר מכן שב לבית אימו ו"השתלב" בבית ספר רגיל. הוא הולך מספר ימים בשבוע לביה"ס אבל לא לומד ולמעשה לא סיים כיתה י' ו - יא'. המורים מדווחים כי הוא לא מתחצף ומתנהג יפה ואין כל תלונה על התנהגות - רק שהוא לא לומד ....
לאחרונה, לאחר שהמשיך להתנהג בצורה קשה ומאיימת בבית האם, האם ביקשה להוציאו מהבית. בשלב ביניים הוא עבר לבית האב אולם עם תחילת שנת הלימודים יידרש פתרון הואיל וביה"ס מרוחק מבית האב. ושוקלים להכניסו למוסד (מצפה ים)
לגופו של עניין :
פסיכיאטרית אשר איבחנה את הבן בעבר המליצה על נטילת ריספרדל (מינון עולה עד 2 מ"ג ליום) כדי להרגיע את התנהגותו של הבן מעט (להקטין את ההתנגדות העקרונית שלו לטיפול) ואז להתחיל טיפול.
צריך להבין שיש ימים שקטים ורגועים וה"התפרצויות" או כעסים שלו הם לפרקים קצרים ואח"כ הוא מצטער.
אנחנו מ פ ח ד י ם מתרופות פסיכיאטריות !! וחוששים לתת לבן את התרופה.
יש לנו במשפחה פסיכיאטר (מבוגר מאד ...) בעל שם עולמי המתגורר בחו"ל והתייעצנו גם איתו בנוגע לריספרדל. הוא אמר שלדעתו צריך להתחיל ממינון נמוך מאד ולא לעבור את ה 1 מ"ג.
אנחנו ממש מפחדים לפגוע בעתידו של הבן עם הכדורים האלה (אך מודעים לכך שעתידו בעייתי גם ככה עקב התנהגותו וה"מקומות" שאליהם הוא מגיע..).
מה לעשות ? האם לכדורים הנ"ל יש השפעה ארוכת טווח או שלאחר שמפסיקים הם "מתנקים" לגמרי מהגוף ולא משאירים זכר וסימן על הנפש ..?
כאמור מדובר על ילד רגיש מאד שבוכה בקלות ואוהב בעלי חיים וילדים קטנים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל לנער בן 17 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל21/08/2012שלום
המקרה קשה ומורכב. מסגרות כמו נווה חורש ומצפה ים אינם מסגרות פסיכיאטריות אלא מסגרות הקשורות למשרד הרווחה ומתעסקות בילדים עם בעיות התנהגות קשות במיוחד.
טיפול בריספרדל הוא אך חלק זעיר של הטיפול, ולא כל הטיפול. הטיפול מחייב מסגרת טיפולית אינטנסיבית. אני מסכים על נטילת מינון ריספרדל במינון קטן והדרגתי. אבל בכל מקרה עיקר הטיפול אינו בתרופות.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה דחוף דחוף דחוף!!אנונימי19/08/2012
שלום, בני כבר חצי שנה מתנהג בצורה לא ברורה: בוכה מסתגר בחדרו מאיים להתאבד ואף מנסה להתאבד. הוא טוען שמרגיש נרדף ע"י אנשים שונים ואף שומע קולות של אנשים בראשו הדוחפים אותו להתאבד או לברוח מהמקום בו נמצא.
הוא מתגורר כעת אצל דודתו משום שאיני יודעת איך לטפל בו, הוא טופל בעבר בכדורי איקסל משום שבאבחנה הראשונה ע"י הפסיכיאטרית אובחן כבעל דיכאון. כעת לאחר האבחנה השנייה גילו סימנים להידרדרות מצבו- הוא מדבר כעת אל תמונות בטוח שרודפים אחריו בוכה ומשנה את מצב רוחו באופן מהיר מבכי לתוקפנות וכדומה.
באבחנה האחרונה אצל הפסיכיאטרית אובחן כבעל אפקט לבילי והתנהגות דיסימולטיבית ונטיות אובדניות.
שאלתי היא האם יגייסו אותו במצב כזה לצבא? אני ודודתו בטוחות שגיוס לצהל יעורר אצלו חרדות שכבר קיימות אצלו שיגרמו לו לנטיות אובדניות ונסיונות נוספים להתאבד.
הוצע לבני להתאשפז בפרדסייה. האם יגייסו אותו לדעתכם?
כעת הוא מטופל באמצעות ריספונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטור על סעיף נפשי - לא סוף העולם
שמוליק19/08/2012שלום.
אין לי תשובה לשאלתך האם יגייסו אותו לצבא, אבל תחושתי האישית, שלא.
בכל אופן, זה ממש לא סוף העולם!!!
אני בזמנו רציתי להתגייס, אבל בצבא מסיבותיו הוא לא רצה אותי ושוחררתי על סעיף נפשי.
פטור על סעיף נפשי, יגרום להתמודדות עם סטיגמה, במיוחד אם מדובר בחברה דתית לאומית ובמיוחד אם היא "ממלכתית", אבל בסופו של דבר למרות הקושי שבדבר, ניתן להתגבר על זה.
מעבר לסטיגמה, זה ממש לא אמור לדפור אותו בשום מקום.
אני בנוסף לכך התאשפזתי ארבע פעמים.
היום אני עובד בחברת היי-טק, יש לי רשיון נהיגה, ואם יש משהו שבאמת מפריע - זו סטיגמה חברתית, אבל אני בטוח שהצדק יצא לאור ובסופו של דבר הסטיגמה הזו תעבור מן העולם.
אני מאחל לך ולבנך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת עזרה דחוף דחוף דחוף!! - תגובה
ד``ר אליהו סמואל19/08/2012שלומות
חובה לפנות לפסיכיאטר להמשך אבחון וטיפול . אילו מצבי קצה ואסור להזניח אותם. מדובר במחלה.
בברכה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה !
אנונימי19/08/2012בני נמצא תחת השגחת דודתו 24 שעות , שאלתי היא האם יגיסו אותו לצה"ל במצב הזה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה ! - תגובה
ד``ר אליהו סמואל19/08/2012ילד הנמצא בהשגחה מתמדת של אדם כל שהוא מסיבות רפואיות אינו בר שירות. צהל אינו יכל לשמור עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 10 עם OCD לכאורהיוסי19/08/2012
שלום בתי בת 10 ילדה מלאת שימחת חיים סקרנית ופעילה גם חברתית
למצער מספר חודשים לפני סיום שנת הלימודים החלה להסתיר את פניה עם שיער ואף ביקשה לבצע הסרת שיער מהיידיים הרגליים והגבות מה גם שאינה שעירה כלל
לפני צאתה לחופש הגדול החלה להתלונן כי היא פוחדת כי בני כיתתה יעשו עליה חרם ובנוסף החלה להתלונן כי הם מרכלים עליה מאחורי גבה.
עם תחילת החופש הגדול החלה לסבול מאובססיה כפייתית והיא שוטפת את ידיה כל מספר דקות מחזירה מגבת ואוחזת עימה הכל ובנוסף חרדה מלישון לבד בחדרה.
לאחרונה אנו רואים כי מצבה ממשיך להתדרדר והיא נכנסה למצב של חוסר תקשורת עם הסביבה ויש לפנות אליה מספר פעמים בטרם היא עונה וגם כאשר היא עונה היא מדברת בלחש ובקושי נשמעת
אנו מוטרדים מאוד ולא יודעים כיצד לפעול ?.........
גם בנושא תחילת שנת הלימודים הקרבה
נ.ב. הבת מבקשת כי נעביא אותה כיתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 10 עם OCD לכאורה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל19/08/2012ליוסי שלום
תאור מצב ביתך לא קל כלל. מאחר ויש משתנים רבים למצבה , רצוי היה להכיר אותה יותר לעומק.
מדובר בהפרעה משמעותית המחייבת פניה לפסיכיאטר ילדים ונוער.
זאת אף חובה לפנות. הסבל של ביתך עלול לגרום לצלקת פסיכולוגית משנית.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לרטליןחדוה19/08/2012
שלום,
בני כיום בן 16 מאובחן כ-HDD -ובשנתיים האחרונות נוטל בכל יום רטלין 40 מ"ג למעט בחופשות וסופ"ש.
הרטלין משפיע עליו מאוד כך שבשעות שהרטלין פועל בגופו הוא חש אפטיות,אדישות וחוסר בשמחת חיים שמאפיינת אותו כשהוא אינו נוטל רטלין.
ולכן הוא אינו מעוניין לקחת בעתיד רטלין .
אילו תרופות טבעיות אפקטיביות יכולות לשמש תחליף לרטלין???
שאלה נוספת היא האם לקיחת "רטלין" משפיעה על קצב הגדילה של נער מתבגר?
מודה לתשובתך,
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לרטלין - תגובה
ד``ר אליהו סמואל19/08/2012לחדווה שלום
תופעות הלוואי שאת מציינת ידועות ולכן מומלץ לתת מינון נמוך יותר. אני מקווה שאת במעקב אצל פסיכיאטר ילדים ונוער.
לגבי תרופות טבעיות מדברים על zoom תוצרת טבע. הניסיון שלי ושל אחרים אינו מבטיח . והאמת שטיפול טבעי אינו מוכר להפרעה שאת מציינת.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוטין 20 מ"גאורלי17/08/2012
מאז שבני בן 15 קיבל פלוטין בגלל חרדות. בחודשים האחרונים הפסיק וכשהתגייס שוב חש את החרדות. בצבא מודעים לעבר שלו בנושא זה ונתנו לו פרוזק. האם זו אותה תרופה בשם אחר? על פניו, נראה שכן , אך אני רוצה לשמוע את זה מפסיכיאטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוטין 20 מ"ג - תגובה
ד``ר אליהו סמואל17/08/2012לאורלי שלום.
כן אותה התרופה. רק יצור בבית חרושת אחר.
בברכ
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לריספונדיוספה10016/08/2012
שלום , רוצה להתייעץ
בני בן 9 וחצי מטופל בריספונד 1mg ובריטלין 30la
את הריספונד הוא מקבל מגיל 5 בשל בעיות התנהגות
כיום אנחנו חשים שאין צורך בריספונד ושהטיפול בריטלין מספיק. אין חו בעיות התנהגות והוא תלמיד טוב.
השאלה היא איך מפסיקים את הריספונד? קראתי שלא מפסיקים בבת אחת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לריספונד - תגובה
ד``ר אליהו סמואל19/08/2012ליוספה שלום
נפלא שפנית, טיפול בריספרדל ללא מעקב רפואי מסוכן בשל תופעות לוואי.
את חייבת לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך מעקב וליווי בזמן סיום הטיפול.
טיפול ממושך בריספונד מעלה תופעות לואי שרצוי לקטוע טרם הופעתם.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן ציוריםיעל16/08/2012
בני בן 4 ו - 9 חודשים, עשה בהתפתחות הילד מבחן שבו רואים ציור בקו שחור מקווקו - והילד צריך להגיד מה הוא רואה (כאשר בעצם רואים תמונה חלקית בגלל הקו המקווקו).
אני חושבת שהמבחן הוא חלק ממבחן קאופמן שנעשה לו, אך לא בטוחה.
בני התקשה לזהות את רוב התמונות שם, אך מה שהיה הכי מוזר זה שהוא מישש את הקווים של התמונות, כאילו הוא מנסה לראות בעזרת האצבעות.
המאבחנת אמרה שלא ראתה דבר כזה מעולם.
1. האם יש לך מושג על איזה מבחן אני מדברת? אם כן אשמח לדעת את שמו.
2. האם התנהגות כזו במבחן מרמזת על משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
יעל17/08/2012מצאתי כנראה את שם המבחן: מבחן גשטאלט, ונכון יותר להגיד (במקום שהקו מקווקו) שחלקים מהציור חסרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל17/08/2012לעידית שלום
במבחן בודקים ראיית השלם מתוך חלקיו.
הילד לא מבחין כיום בתמונת השלם מחלקיו. אין לכך כל משמעות פסיכולוגית רגשית.
הפסיכיאטריה עוסק חקר עולם הנפש וההרגשות.
תחום חקר יכולות הלמידה ודרכיו כמו גם התפתחות הלמידה ובדיקתו נחקר על ידי פסיכולוגים העוסקים בחקירת מבחנים וביצועים- טסטולוגים. אפשר לפנו אליהם.
על פניו לא מדובר בהפרעה נפשית.
בהצלהח
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזיות אצל ילדה בת חמש.אור15/08/2012
שלום רב.
בתי מגדלת באהבה רבה עם בעלה את בתו בת החמש. אמא של הילדה לקתה בסכיזופרניה , והאב קיבל משמורת מלאה על הילדה כאשר האם בארה"ב ולמעט שיחת טלפון אחת למספר חודשים אינה בקשר עם הילדה.
אתמול בלילה היא התעוררה בצעקות נוראיות, היא ראתה דגים וחייזרים, ודמויות עם קוצים, שלא כמו בהתעוררות מחלום רע, לא הפסיקה לדפוק את הראש בקיר ולצרוח שהם רוצים לקחת אותה. כאשר בתי רצתה לחבק אותה והושיטה ידיים לעברה, צעקה שהיא אפשר כי הם עומדים ביניהן.הצרחות והריצות מחדר לחדר היו מפחידות והיא נראתה כמו בהתקף פסיכוטי. לאחר שנרגעה נרדמה לשעה ושוב הסיפור חזר על עצמו. ראוי לציין שיש לילדה התקפי זעם, מצבי רוח משתנים, וליקויים בדיבור-עושר שפתי, שליפה... הארוע היה חריג בחומרתו, הילדה סיפרה עליו לחברות ודיברה עליו למחרת, בפחד גדול תוך שהיא נצמדת לאמה ואינה זזה ממנה לאורך היום.
שאלתי היא, האם להערתכם יש צורך באיבחון פסיכיאטרי כדי לשלול התפרצות מחלה בגיל כה צעיר, לאור הגנטיקה המשפחתית, או שיש להתיחס לתופעה כרגילה בגיל הזה.(כאמא לארבעה איני זוכרת אירועים כאלו).
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזיות אצל ילדה בת חמש. - תגובה
ד``ר אליהו סמואל15/08/2012לאור שלום
אבחנת סכיזופרניה בגיל הרך נדירה מאוד מאוד. בכל הקרירה שלי ( ומשכה יותר מדור) פגשתי שני מקרים שאובחנו באופן ברור כסכיזופרנים בגיל זה.
הקשר עם האם מקרין על ביתך לא מעט וחומר זה עלול להיות כצלקת על עולמה הרגשי.
יש להתיעץ עם איש מקצוע בנושא זה.
לרוב מציעים להרחיק את הילד מאימו בזמן המצב הפסיכוטי החריף ובוודאי שכך בגיל הצעיר.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)