פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מריחת צואה
    מיקמיק
    14/02/2013

בני בן השמונה לוקה בטריכוטולמניה ועכשיו החל למרוח צואה בעיקר מתחת לשולחן של המחשב שלו. אני מרגישה שהוא זועק לעזרה ולא ברור לי למה. למי לפנות?
    הוא מטופל אצל פסיכולוגית ואני מרגישה שהיא לא נותנת לי מענה הולם לשאלותיי. למי לפנות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מריחת צואה

הוספת תגובה

• מריחת צואה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    17/02/2013

תמיד אפשר לקבל חוות דעת נוספת . לדעתי כדאי לפנות גם לפסכיאטר שיבצע הערכה מקיפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאבוקסיל וילדש בן 10
    נומה
    11/02/2013

קיבלנו אתמול המלצה מהפסיכיאטרית לקחת פאבוקסיל (יחד עם הריטלין שכבר לוקח)

אני דואגת כי הילד גם ככה בעובי של עפרון. האם הפבוקסיל סותמת את התאבון?

לקביעת תור
    סגירה
    פאבוקסיל וילדש בן 10

הוספת תגובה

• פאבוקסיל וילדש בן 10 - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    11/02/2013

דווקא משפר תיאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה...

נומה
    19/02/2013

קראתי באינטרנט (אוי האינטרנט..) כי התרופה אינה ניתנת מתחת לגיל 18. האמנם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה... - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    19/02/2013

בארץ על פי הנחיות משרד הבריאות היא מאושרת מגיל 8

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה פסיכיאטרית לילד בן 6.5
    מרינה
    07/02/2013

שלום
    יש לי בן בן 6.5, לומד בכיתה א. בבית ספר כל הזמן מתלוננים שהוא לא רוצה לבצע משימות, מרבה לצייר ולקשקש במחברות לחלום. מצד שני הוא כן מבצע חלק מהמשימות החשובות שסיכמתי איתו ועם המורה. הם גם אומרים שהוא מרבה לשחק לבד למראות שילדים אחרים רוצים לשחק איתו. יש לציין שמבחינת הידע אין לו שום ליקויי למידה, הוא קורא שוטף הוא חזק מאוד בחשבון ויש לו ידע נרחב בהרבה תחומים וגם אם נראה להם שהוא לא מקשיב הוא כן מקשיב ויודע לספר לי מה למד.הוא גם מאוד בטוח בעצמו ויודע שהוא חכם, אבל ממש לא רוצה להראות את זה בבית הספר. בבית הוא ילד שונה לגמרה, כל משימות כיתה שהוא לא עשה המורה נותנת לו להשלים בבית והוא משלים אותם מהר מאוד, מרוכז ובלי שום בעיה. הוא גם לומד לנגן בפסנטר וטוב בזה .אני לקחתי אותו לנורולוג לבדיקה והוא אמר שיש לו קווים של קשב וריכוז (על סמך מה שאומרים בבית הספר). אבל אני ממש לא יודעת אם מדובר בקשב וריכוז. כי איך יכול להיות שהוא כל כל טוב בבית ואין לו שום בעיה. אולי מדובר במשהו היתנגותי, באיזה בעיה ריגשית שלא נותנת לו לעבוד טוב בכיתה. בבית ספר הוא נראה כמו ילד מוזר אבל בבית הוא לגמרה ילד שונה. בבית ספר המליצו לנו על הבדיקה פסיכיאטרית מקיפה. מה תמליץ לנו למי לפנות, האם לאבחן קשב וריכוז בבדיקת TOVA או לאבחן בעיה ריגשית. מי יכול לעזור לנו? תודה .

הוספת תגובה

• בדיקה פסיכיאטרית לילד בן 6.5 - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    11/02/2013

לדעתי כדאי מאד להגיע לפסכיאטר אשר יוכל לעשות את האבחנה המבדלת, מה רגשי מה אורגני בדיקת tova תוכל רק לתת תשובה אם ריטלין עוזר אך לא לתת מענה לשאלות שלכם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי בOCD
    מזל
    05/02/2013

ילדי מתבגר סובל כשנה מהפרעת OCD.
    נוסה מספר סוגי כדורים ללא הצלחה והטבה רבה.
    לאחרונה מקבל סרנדה ונראה שהבעיה מחמירה והפכה אותו לכפייתי ביותר.
    האם על פניו יכול הכדור לגרום לתוצאה הפוכה.
    אשמח לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול תרופתי בOCD

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי בOCD - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    11/02/2013

בהחלט יכולה להיות תגובה הפוכה כדאי לפנות בהקדם לפסכיאטר המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי בOCD - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    17/02/2013

לפעמים יש תופעות לוואי שכאלה . כדאי לחזור לפסכיאטר המטפל או ללכת לחוות דעת שניה. כדאי תמיד לפנות גם לטיפול ב CBT השילוב של טיפול תרופתי ו CBT הוא השילוב המנצח .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת כמוסות של נוילפטיל
    ד``ר אבי שפירא
    05/02/2013

האם יש נוילפטיל בכמוסות. בתי קיבלה טיפול בטיפות ומסרבת לקחת בגלל הטעם המר.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת כמוסות של נוילפטיל

הוספת תגובה

• נוילפטיל - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    11/02/2013

יש רק בנוזל, אולי אפשר לבדוק לתת תרופה אחרת בכדור תוכלו לבדוק עם הפסכיאטר המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוילפטיל טיפות - פתרון

מיכל
    17/02/2013

אנחנו נותנים בתוך מיץ פטל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר חשק לעשות דברים וחוסר הנאה
    לירון
    02/02/2013

שלום,אני לוקח ציפרלקס שלושה וחצי שבועות בשל מצב רוח נמוך.
    אני לוקח 2 כדורים ביום.
    ואני מרגיש טוב יותר מבחינת ההרגשה..
    אבל עדיין יש חוסר חשק לעשות דברים,חוסר חשק לצאת עם חברים,וחוסר הנאה מפעיליות .
    השאלה שלי האם זה עניין של זמן עד שזה יחלוף?
    דבר שני יש לי בעיה שתמיד מתנגנים אצלי שירים בראש(לא אותם שירים),
    ואני נוטה בעט מנוחה לשחזר כל הזמן דברים באופן כללי.
    האם הציפרלקס יכול לעזור לתופעה הזאת?

הוספת תגובה

• חוסר חשק לעשות דברים וחוסר הנאה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    04/02/2013

קשה לענות לך מבלי לפגוש אותך לבדיקה. כדאי שתחזור לפסכיאטר שרשם לך את הציפרלקס. תרופה טובה בד"כ אחרי שבועיים צריכה כבר להיות השפעה מיטיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני הופך לאלים
    גאולה
    31/01/2013

בחודשים האחרונים בני הופך לאגרסיבי מאוד ומרבה ללכת מכות עם נערים אחרים בבית הספר כמעט תמיד ביוזמתו. בימים בהם הוא הולך מכות הוא רגוע יותר וכשהוא לא הולך מכות הוא עצבני מאוד. אני ממש דואגת כי הוא כמובן לא מדבר איתי ותמיד נעול בחדר. מה תייעצו לי לעשות במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    בני הופך לאלים

הוספת תגובה

• הצעה

שמוליק
    31/01/2013

שלום גאולה.

אינני רופא, אבל יש לי הצעה:

יכול להיות שהוא צריך ללכת מכות, אבל בצורה חוקית, ואולי מה שצריך לעשות זה לשלוח אותו לחוג קראטה או ג'ודו או משהו כזה שיוציא שם את העצבים בצורה חיובית ובונה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 14 חרדתית
    שלי
    23/01/2013

בתי בת 14 אובחנה כחרדתית והיא סובלת על מ OCD
    היא היתה בטיפול פסיכולוגיה לסירוגין ובשנתיים האחרונות ברציפות.
    היא מתמודדת לכאורה יפה אבל יש לה קושי רב ולדעתי זה מאד עוצר אותה ומונע ממנה להינות מהחיים ולהיות אופטימית.
    בעבר, אני לקחתי לתקופה של שנה וחצי ציפרלקס במינון של כדור ביום.
    התרופה פשוט עזרה לי להתמודד, נתנה לי כוחות ועזרה לי לעבור תקופה קשה.
    חוויתי בעצמי את השפעתה החיובית של התרופה.
    לפי הבנתי לא נותנים ציפרלקס לבני נוער מכוון שיש את הפחד של מחזבות אובדניות.
    האם זה נכון?
    למיטב הבנתי , זה לא הוכח ולאחרונה יש מגמה כן לתת אותה לבני נוער וילדים.
    לדעתי התרופה הזאת פשוט תחולל בה נפלאות.
    הפסיכולוגית הסכימה איתי.
    השאלה שלי אם אני אקח אות לפסיכיאטר הוא יכול לרשום לה ציפרלקס?
    כי תרופות אחרות אני יודעת שבעלות תופעות לוואי שאני לא רוצה שהיא תחווה.
    תודה על תשובתך המלומדת

לקביעת תור
    סגירה
    בת 14 חרדתית

הוספת תגובה

• בת 14 חרדתית - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    24/01/2013

לשלי שלום

הפוטנציאל האובדני של הציפרלקס ודומיו אינו אגדה אורבנית אולם הוא נדיר מאוד. וכמו שאנחנו מכירים בעובדה שחציית כביש יכולה להסתיים בתאונה אולם חצייה ברמזור ובזהירות מונעת זאת ולכן לא נסתגר בבית. כך המצב עם הציפרלקס, מעקב רפואי מיטבי מונע כמעט באופן מלא את התופעה.
    הדגש שניתן לתופעה קשור גם במדיניות של חברת התרופות להזהיר גל על תופעות לוואי נדירות מסיבות משפטיות.

אז טיפול תחת מעקב רפואי פסיכיאטרי מיטבי הוא לב עיקר הטיפול ואין לחשוש כלל מטיפול בתרופה כמידת הצורך.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - רטלין .
    אנונימית
    21/01/2013

שלום רב ,אני בת 16 ונטלת רטלין מספר שנים ( לדעתי 8 שנים ) תחילה באופן קבוןע אחר כך הפסקה של מספר שנים ולפני 3 שנים חזרתי לקרחת בעקבות המלצה של המחכת בכיתה ח' שעל פי דבריה נראה כי אני משקיעה רבות אך ציוניי אינם משקפים זאת כי הם נעים בין 75 ל 80 , נבדקתי אצל נירולוג ( אין לי מושג אם ככה נקרא האדם שמטפל בזה ) ועשיתי את הבדיקות הידועות במחשב ללא רטלין ולאחר מכן עם רטלין ונראה שיפור עצום , והוא הסביר כי אין לי שום בעיה לחיות בלי התרופה שכן אני לא היפר אקטיבית ולא מפריעה לסובבים אותי אבל אז אצטרך להסתפק בציונים סביב ה 80 . התחלית לקחת קונצרטה עפ המלצתו והתופעות לואי היו בלתי נסבלות , לאחר מכן החלפתי לרטלין 30 מ"ג אבל זה לא שינה דבר , כלומר הציונים עלו פלאים ל 95 עד 100 אבל התופעות לואי נוראיות , חוסר תאבון שגורם לא לאכול כול היום ואז בסוף היום לתחושות בחילה וכאבי בטן שכן לא אכלתי דבר במהלך היום , לתחושת עצבים שכול רעש קטן מוביל להתקפים ( הם פנימיים כלומר אני לא מראה אותם בכיתה ע"יי אלימות פיזית או מילולית ) תחושת דיכאון וחוסר חשק לתקשר וכתוצאה מכך רגישות יתר , אני מרגישה שבכיתה אני יושבת כמו זומבי וכאילו אני נמצאת תחת השפעת סמים של ממש , אני יודעת לגמרי שאלה תופעות הלואי אך כשאר קבעתי פגישה עם הרופא הנירולוג הוא מעין " זלזל " ואמר כי התופעות לא יכולות להיות כאלה נוראיות , אבל עובדה שכן כי אני פשוט מרגישה תחושת פספוס מטורפת כשכל החברות שלי צוחקות בהפסקה ואני כמו זומבי בוהה המשהו והצחוק שלהן גורם לי להתעצבן ולפעמים אפילו סתם לבכות בצד בלי סיבה , כיום אני לוקחת רטלין 30 מ"ג רק למבחנים אבל אני בכיתה י"א ככה שעם כל הבחינות יוצא שאני לוקחת כמעט כל יום וזה פשוט בלתי נסבל ומצד שני אני מאוד מאוד פרפקציוניסטית בלימודים ולא מוכנה לקבל מתחת ל 90 מה שלא תמיד יצילח בלי הרטלין . כמו כן במשפחה יש גנטיקה של בעיות קשב אצל 3 האחים ואצל אמא , למעט ההשפעה בלימודים יש לכך השפעה גם בחיים הפרטיים אני נוהגת לאבד פלאפונים כמעט פעם בכמה חודשים ולא בשל חוסר אחראיות או הערכה מה שאנשים לא מבינים אני פשוט לא מצליחה לשלוט על זה , אני גם לפעמים מפספסת את התחנה באוטובוס ונשארת עוד תחנה מרוב חוסר ריכוז . למעשה אני נמצאת בדילמה קשה כי אני מרגישה שהרטלין סוג של " הורס " את חיי אבל מצד שני אני לא רוצה להוריד את הציונים שלי , מה עליי לעשות ? יש תרופות נוספות מלבד קונצרטה ורטלין ? ושאלה נוספת היא האם יתכן שבאמת תופעות הלואי שאני מתארת יוצאות דופן וכי אנשים אחדים מושפעים מהכדור בצורות קיצוניות יותר ? כי אני באמת לא חושבת שרמת הופעות הרגילה היא כמו שאני חווה . אשמח לתשובתך . תודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה - רטלין .

הוספת תגובה

• הצעה

שמוליק
    22/01/2013

שלום ליאור.

אינני רופא, אבל יש לי הצעה שאולי לא חשבת עליה.

מי אמר שחייבים לסיים את כל בחינות הבגרות בכתה יב'?

יכול להיות שמה שכדאי לך לעשות זה להפסיק עם הריטלין, ואם תמשכי קצת את הלימודים מעבר לכתה יב' ויהיה לך יותר זמן, אז תוכלי גם להשיג ציונים 90-100.

אם היו לך תוכנויות ללכת אחרי זה לצבא, אז תוכלי לבקש פטור או דחייה או קיצור שירות בשל מצבך, ואני חושב שמצבך בהחלט מצדיק את זה.

אם את דתייה לאומית, והיו לך תוכניות ללכת לשירות לאומי, גם אז אפשר לוותר על זה לגמרי; המטרה של שירות לאומי היא לאזן פערים חברתיים ולא להיות אמצעי להתהוותם.

מאחל לך הרבה הצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - רטלין . - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    24/01/2013

שלום ליאור

אכן יש תופעות לוואי לריטלין אבל הם לא כל כך עוצמתיות.

את צריכה לבחון מה עדיף לך. את יודעת ספורטאים לוקחים לפעמים ולא בצדק כל מיני תכשירים כדי להיות המצטיינים. לפעמי הריטלין הופך לטיפול כדי להצטיין ואני כפסיכיאטר סובר שזה לא תפקיד התרופה. ציונים ברמת 80 גם הם מכובדים.

בכל אופן מאחר שאיני מכיר אותך לנבכי נשמתך הייתי ממליץ גם בחינת הפן הפסיכולוגי. טיפול בריטלין שלא מצליח מחייב או מסתבך מחייב התיחסות גם מההבט הפסיכולוגי. פסיכיאטר ילדים ונוער הוא פסיכולוג לכל דבר. רצוי לבדוק גם את ההבט הפסיכולוגי של קשייך ולא רק את אפיק הנוירופסיכיאטרי.
    שילוב השניים במצבים שכאלה הוא המנצח.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין דיכאון לסכיזופרניה
    י
    18/01/2013

שלום רב
    האם קיים קשר בין מחלת סכיזופרניה למחלת הדיכאון בקשר גנטי
    ואחדד את שאלתי..
    אחי חולה סכיזופרניה
    וביתי המתבגרת לקתה בדיכאון (מטופלת תרופתית)
    האם יש קשר גנטי בין התופעות?

לתשובה אודה

הוספת תגובה

• קשר בין דיכאון לסכיזופרניה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    20/01/2013

שלום.

לא ידוע לי קשר כזה אולם קיים סוג של סכיזופרניה המצויה באמצע בין סוג של דיכאון וסוג של סכיזופרניה ומכונה סכיזואפקטיב.. זאת אבחנה המצויה על קוו הגבול.

בהצלחה

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

י
    20/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SSRI בבני נוער
    דני
    18/01/2013

שלום! איזה תרופה נוגדת דכאון נחשבת, בהשוואה לתרופות אחרות, יחסית יותר בטוחה, בקרב בני נוער, מההיהבט של תופעת לוואי של אובדנות?

לקביעת תור
    סגירה
    SSRI בבני נוער

הוספת תגובה

• SSRI בבני נוער - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    20/01/2013

לדני שלום

הכל אותו דבר.
    אבל ראוי להדגיש שתחת מעקב קפדני הסיכוי לתופעת לוואי אובדני מצטמצם ביותר.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטן
    דרור
    17/01/2013

שלום רב , הגעתי לפסיכיאטר עקב בעיית קשב וריכוז שהייתה לי , הפסיכיאטר חשב שהיא נבעה מחרדה ולכן הוא רשם לי ריספונד , אני כבר קרוב ל-5 חודשים נוטל את התרופה והיא לא עוזרת לי , יש לציין שהבעיה שלי קשה עד כדי כך שקשה לי אפילו לקרוא , לאחרונה הפסיכאטר רשם לי פרטן ופתאום חל שיפור במצבי בעת נטילת התרופה , שאלתי היא מה יש בתרופה פרטן שהרי הוא רק נתן לי אותה כדי שתרגיע לי את האי-שקט שנוצר כתוצאה מהריספונד ?והאי שקט הזה לא הפריע לי להתרכז

לקביעת תור
    סגירה
    פרטן

הוספת תגובה

• פרטן - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    20/01/2013

לדרור שלום

מדובר בתרופה העוזרת לתחושת חוסר שקט פנימי הנובע באופן נדיר יחסית עם הריספרדל ובמיוחד תחת מינון גבוה.
    נראה שהרופא שלך קלע בול לתלונות שהצגת, אני מניח שהוא ישמח להסביר לך עוד על שיקוליו לתת לך את התרופה הזאת.

בברכה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביאור השאלה

דרור
    20/01/2013

העניין הוא שהאי שקט הזה לא הפריע לי בהכרח להתרכז רק קשה להיות במקום אחד הרבה זמן והפרטן עזרה לי להתרכז לכן שאלתי אם יש לפרטן עוד השפעות חוץ מהתפקיד העיקרי שלה , לדוגמא אם היא מעוררת או יכולה לגרום לאופוריה , דברים מהסוג הזה שיעזרו לי להבין איך היא בדיוק עזרה לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביאור השאלה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    21/01/2013

אכן התרופה מעוררת במקצת ולכן לא רצוי לקחת אותה לפני השינה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מסרקוול- דחוף
    אמא לבן 13
    17/01/2013

בני, בן 10,אוטיסט, מקבל מזה שבועיים וחצי סרקוויל בגין התפרצויות זעם, מצבו החריף דרמטית ונראה לנו שהתרופה אינה טובה לו ואפילו מרעה את המצב. אנחנו מעוניינים להפסיק את התרופה והרופאה אינה זמינה לנו.. כרגע הגיע למינון 200 מ"ג (4 כדורים). מהו קצב הגמילה המומלץ המהיר ביותר?
    להוריד כדור ביום?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מסרקוול- דחוף

הוספת תגובה

• לא בטוח שכדאי להפסיק בלי להתייעץ

שמוליק
    18/01/2013

שלום.

אני בטוח שאף אחד לא יאמין לכותרת כזו משמוליק :-). כדי להבין את זה צריך לקרוא תגובות אחרות שלי...

בכל אופן. סרוקוול היא תרופה אנטי-פסיכוטית שאמורה להקל על תסמינים של התפרתויות זעם. התרופה חוסמת קולטנים של דופאמין. הפרשה מוגברת של דופאמין גורמת להתקפי זעם.

עם זאת, דעתי בעניין ידועה, שההפרשה המוגברת של דופאמין נובעת איננה בעייה העומדת בפני עצמה, אלא היא תוצאה של מצוקה נפשית, ואם מטפלים נכון במצוקה הנפשית, אז לא אמורה להיות בכלל בעייה של הפרשה מוגברת של דופאמין.

בכל אופן, מכיון שמדובר בילד אוטיסט, אז המצב שונה, והרבה יותר קשה לטפל בבעיות של התפרציות זעם, ולכן צריך לנקוט במשנה זהירות. אח שלי אוטיסט, וכשהייתי קטן יותר, אני זוכר שהיו לו התפרציות זעם, שהוא היה מכה אנשים בחוזקה, וזה מסוכן מאוד...

אגב, אני בטוח שזו תהיה התשובה של רופאי הפורוםף שלא כדאי אפילו להוריד מינון מבלי להתיעץ עם רופא. לכל הפחות, צריך לנסות להתיעעץ עם רופא המשפחה.

כל טוב,
    שמוליק.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מסרקוול- דחוף - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    21/01/2013

שלום

אכן רצוי להוריד את המינון לבד. ורצוי להיות תחת מעקב רפואי זמין אני מניח שלרופא יש גם מחליף כאשר הוא בחופשה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה פריזמה
    saor
    11/01/2013

שלום רב,
    עבור בני בן ה12 הסובל מחרדה חברתית קיבלנו מרשם לתרופת פריזמה.
    בעלון התרופה כתוב שהיא אינה מומלצת לילדים מתחת לגיל 18 ותופעות הלוואי נשמעות מסוכנות! האם התרופה בטוחה עבורו ? אינני יודעת מה לעשות.
    מצפה לתשובתכם

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה פריזמה

הוספת תגובה

• תרופה פריזמה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    13/01/2013

שלום

חברות התרופות כותבות את המינימום ש ההתוויה כדי למנוע תביעות משפטיות.
    אולם במציאות הטיפול בפריזמה מאושרת גם בגיל 12 ולראיה משרד הבריאות אינו אוסר את שמשוה בגיל 12 . והרוקח המפקד על העניין מאשר את המרשם.

יש לדעת שמחקרים גדולים ומשמעותיים לרוב אינם נערכים בגיל הצעיר מאחר ועלותם גדולה במיוחד. פלח השוק של הילדים הצעירים אינו רווחי לחברות התרופות ולכן אין הם מתאמצים לבצעם. מאידך הניסיון מתרחש בפעילות הרוטינית של הפסיכיאטרית מזה מספר עשרות שנים שהתרופה ניתנת בגיל הזה אולם ללא מחקרי עומק נרחבים ולא נמצאו כל תופעות לוואי כה עמוקות כפי שנרשם ...

יש לדעת שכל טיפול תרופתי ובמיוחד בילדים מחייב מעקב קבוע ותדיר ובמיוחד בשלב המתן הראשוני. רצוי שהוא יהיה אצל פסיכיאטר ילדים ונוער מאחר שהטיפול מחייב שימוש גם בכלי טיפול נוספים. במידה ומתרחש המעקב המיוחל אין מה לדאוג. הדבר בדוק וחד משמעי.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובה המפורטת והמרגיעה!

saor
    13/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD
    לירון
    10/01/2013

שלום,כבר אובחנתי כסובל מOCD קל והפרעת חרדה קלה,
    עכשיו יש בעיה שאני רוצה לדעת מאיפה היא נובעת,אני נמצא במיטה,ובמקום לחשוב על מה אני הולך לעשות ומה אני צריך לעשות וכו',או פשוט לא לחשוב על כלום , אני לא מפסיק לשחזר דברים שקרו לי בראש וזה לא דברים ספציפיים שחוזרים,אלה יותר באופן כללי המוח לא מפסיק לעבוד,ואז שאני מנסה לקתוע את הצורך הזה רק לחשוב ולחשוב,אז אני מנגן שיר בראש,או צריך לדבר לעצמי בראש.
    ככה זה קורה לי כל פעם שאני מנסה לנוח,או עם אני מתעורר באמצע הלילה,
    לפעמים אפילו בהליכה ברחוב אני מתכנס בתוך עצמי ואז יש את החוסר מנוחה הזה בראש.
    ממה זה נובע?והאם ריספירדל אמור לטפל בזה?כי אני לוקח אותו כבר המון זמן והתופעה הזאת עדיין קיימת.
    תודה מראש על התשובה :)

לקביעת תור
    סגירה
    OCD

הוספת תגובה

• בנוסף לכך

לירון
    10/01/2013

לפעמים,גם כשאני ערני אז סתם מגיעות מילים לא קשורות ולא שייכות לכלום לראש שלי..כפי שקורה במצב שינה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD למה זה?

ד``ר אליהו סמואל
    13/01/2013

ללירון שלום

אכן שאלה מאתגרת.

יש גישות שונות להבנת התופעה, ואגדיר שלוש גישות יסודיות להבנת התופעה. הסימפטומים אכן מתאימים להפרעה כפייתית עם קווים של חרדה.

הסבר ביולוגי : האומר שהכול מתחיל ממסלולים של עצבים והפעלה של רצפטורים. זאת גישה נוירולוגי. גישה זאת הייתה יפה לרובוטים כי אז היינו פותחים את המכסה ומארגנים מחדש את כבלים ומחזקים את הברגים....הפיתרון כאן הוא תרופתי - רק שהוא לא פותר את הבעיה כאשר מפסיקים את הטיפול הכימי.. במחיר זול והעלות במשך השימוש בתרופה ותופעות לוואי רפואיות והתנהגותיות אחרות שחלקן בלתי נסבלות.

הסבר קוגניטיבי התנהגותי. האתגר לדעת למה ברמה של הנפש אינו בהשג ידינו, אנו לא יכולים כיום לדעת אנחנו רק יכולים להשתמש בכלים פסיכולוגים מנוגדים כדי לגרש את הדיבוק. בעקרון מחשבות מגרשות מחשבות ... מדובר בטכניקה פסיכולוגית או אפילו בודהיסטית.
    זאת גישה בה הפיתרון קל, מצריך תרגול, הבעיה שאנחנו פותרים בעיה אחת ואז קמה בעיה אחרת. וגם הפיתרון אינו יציב.

הסבר דינאמי- פסיכואנליטי. אנחנו יודעים היום את מבנה הנפש פחות או יותר. יש לנו תובנות וכלים נפשיים כיצד להכנס למשמעות העניינים או בשפה אחרת למרכז הכובד של מערכת המוטיבציה המפעילה את ההפרעה. גישה זאת מחייבת קשר טיפולי ארוך עם איש מקצוע המבין במלאכה והועיל וההכשרה ארוכה גם עלותה לא זולה. היתרון שהפיתרון אינו רק במישור הסימפטום אלא גם בתחומים אחרים כמו בקשר הבין אישי וביכולות התפקוד וכישורי החיים. מאידך הפיתרון מחייב התקשרות ארוכה...ולכן גם העלות אינה זולה.

מקווה שהענקתי לך טעימה חלקית לפתרונות המוצעים היום בשוק.
    יש כמובן גם שילובים.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה