מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד אובססיבייעל13/05/2012
בני בן 4.5, מתעניין כמעט רק ברמקולים, ומה שהכי מדאיג אותי - לפעמים הוא נכנס להתקף בו הוא חוזר על אותה שאלה שוב ושוב, כשהוא לא מקבל מה שהוא רוצה.
למשל: פעם הוא לא אכל את הביצה בארוחת הערב וזרקנו אותה לפח,ואח"כ הוא פתאום נזכר שהוא כן רוצה ביצה ושאל שוב ושוב "אפשר ביצה?" כל פעם ענינו "לא, סיימנו עם ארוחת הערב" והוא בכה וחזר שוב ושוב על "אפשר ביצה"?
או - אם הוא רוצה לשחק עם ילד שהוא מכיר בגינה, הוא יכול לשאול את הילד "אתה רוצה לשחק איתי?", ואם הילד לא יענה הוא פשוט ישאל אותו שוב ושוב.
האם המצב שאני מתארת יכול לתאר ילד נורמלי, ללא סוג של אוטיזם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - רסיטל, טריכוטילומניה ומתבגרת?אלטל12/05/2012
שלום רב,
בתי בת ה 14 סובלת מטריכוטילומניה מזה זמן רב.
בסביבות גיל 12 עברה טיפול פסיכולוגי שלא הצליח.
אני אמה סבלתי בילדותי מכסיסת ציפורניים מסיבית, כרגע כמבוגרת אני נוטלת לפעמים 5 מ"ג רסיטל לפני השינה.
האם ניתן לתת לשקול לתת לבתי מינון נמוך כלשהו של רסיטל ולבדוק אם יכול להשפיע עליה בהפחתת התלישה של השער?
בברכה
אלטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל, טריכוטילומניה ומתבגרת? - תגובה
ד``ר אליהו סמואל12/05/2012לאלטל שלום
1. הרעיון בא בחשבון.
2. טיפול תרופתי בטריכיטילומניה אינו ספציפי מדובר בניסיון וטעיה. לרוב טיפול בתרופות המשולב בפסיכטרפיה מקל יותר מטיפול מבודד.
3. זה שהטיפול הפסיכולוגי לא עזר לא אומר שיש עמידות לטיפול פסיכולוגי. לרוב הטכניקה הטיפולית אינה טובה. ונדיר יותר שהבשלות לטיפול לא במיטבה.
אפשר לנסות שוב טיפול אצל איש מקצוע עם ניסיון ומוניטין בנושא.
4. יש לדעת שהתופעה באה וחולפת גם ללא כל טיפול.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמיתב מכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהאילנית30/04/2012
שלום רב ,
בני בן 7 ,ילד אפילפטי לוקח דפלפט 11 מ"ג ביום
לילד יש זקפת יתר , כל היום ,סבל נוראי וכדי להרגיע את הכאב שכרוך בזה הוא מאונן.
כל היום הוא עסוק סביב זה , בזמן צפייה בטלויזיה , בזמן טיולים וכד' ,
הייתי אצל הפסיכיאטר והוא אמר שזה ריגשי ונתן לו רידזין.
אני דיי חוששת מהתרופה כיוון שהילד אפליפטי, ויש לי תחושה שזה מעבר לריגשי,
מה אתה ממליץ ? אני חסרת אונים להתבונן מהצד ולראות את בני סובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל30/04/2012שלום
באם מדובר בזקפת יתר ספונטנית ללא גירוי, במובן האמיתי ואשר כרוכה בכאב אנו מכנים תופעה זאת כ- periapism . ואם אכן זאת התופעה יש לפנות לנוירולוג ולבדוק שלא מדובר בתופעת לוואי של הדפלט. כמובן גם אורולוגים מתעססקים בתופעה.
וכמובן באם אכן מדובר בפריאפיזם ולא באוננות בעלמא.
פסיכיאטר מטפל באוננות יתר אולם לא בזקפת יתר ובמיוחד שהיא מכאיבה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מאבחן פסיכיאטרידסדס29/04/2012
שלום, ביתי בת 8 מאובחנת כ- hdad לוקחת רטלין. יש לה קשיים חברתיים, הן מבחינת לשמר יחסים, והן מבחינת היכולת לפתח יחסים. יש תלונות על הצקות וכדומה. בביה"ס הומלץ על אבחון פסיכיאטרי. אני גרה בראשון לציון האם יש אפשרות להמליץ לי על מאבחן באזור מגורי באופן פרטי או שעובד עם קופ"ח מכבי. תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על מאבחן פסיכיאטרי - תגובה
ד``ר אליהו סמואל29/04/2012לדסדס שלוםץ
לצערנו אבל גם לשמחתנו אנו מנועים מדבר שכזה מאחר ואין לנו כלים אוביקטיבים לבצע בדיקת כישורים.
בספר של מכבי יש רשימה מפורטת, גם ברמה של רופאים בחירים המוכרים על ידי הקופה לצורך יעוץ . רשימת שר"ן. תפעלי לפי הרשימה.
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם בעיות תקשורתאמא29/04/2012
בני בן 8 וחצי, מגיל 3 הוא עוף מוזר בעיני הסביבה, אני הבנתי שיש לו בעיה בערך בגיל 5, אז השליכו את זה כבעיה רגשית, ועברנו טיפולים בכל מיני דרכים, לא נראה שעזרו משהו.
התופעות הן : אין לו חברים על אף שהוא אהוד מאוד בכיתתו וגם בגן, יש לו בעיה ליצור קשרים ואפילו לתחזק אותם, זה תמיד לא ביוזמתו, אינו מבחין בין טוב ורע, לפחות על פי השיחות שלנו - תמיד טוב לו, גם ילדים שלא מתנהגים אליו יפה הוא לא מגנה, לא מפנה להם גב אלא ממשיך להיות חביב, מתעניין כפייתי בתחום עיסוק אחד כבר 5 שנים, הוא מומחה בתחום הזה, שזה תחום טכני מאוד, מדבר בצורה מבולבלת, כאשר רוצה לתאר משהו או לדבר על משהו , העניינים מסתבכים, כי לפעמים יש רעיונות ש"שתולים" במשפטים שלו שהם לא ברורים ואין להם הקשר ורק אני שאני אמא שלו מבינה אותו, (אין לו בעיה של שפה או של שליפה כי טופלנו אצל קלינאית), בעבר היה בוכה הרבה גם ללא סיבה, וגם מכל דבר שלא הסתדר לו, וגם כי לא הצליח להסביר כמו שצריך, היום הוא יותר מתרגז וצועק.
עשיתי לו אבחון כי המורה חשבה שאולי זה קשב וריכוז, ובדק אותו פסיכיאטר, ששלל קשב וריכוז ואף שלל אספרגר ו PDD
מאחר שאין לי אבחון של מה הבעיה קשה לי מאוד לעזור לו, למרות שאני משוחחת איתו רבות, גם נרשמתי לרכיבה טיפולית(סוסים) בתקווה שזה יעזור, יש לך עצה בשבילי? אני לא ישנה בלילות באמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם בעיות תקשורת - תגובה
ד``ר אליהו סמואל29/04/2012לאמא היקרה שלום
יש מספר סוגיות שרצוני להתיחס., ואתחיל בעיקרים שבהם.
1. "מאחר שאין לי אבחון של מה הבעיה קשה לי מאוד לעזור לו" וחבל.
יש להבדיל בין אבחון מקטלג לפי הקטלוג של ה-DSM ובין אבחון צרכים מיוחדים כלומר הערכה מוקפדת של מצבו הרגשי-התפתחותי. ה-DSM למרות התפתחותו במשלך השנים רבוי באי נחת. ומידי כל כמה שנים הוא משתנה. יש לדעת שזה רק ניסיון לקטלג אולם רוב המצבים האנושייים אינם מקוטלגים בו בכלל ובמיוחד בגיל הצעיר. כך יש אלפי ווריאנטים לכל מיני מצבים שאינם מוכרים באופן מוכלל. ה-DSM מכוון לגורמים הפוליטים ולגורמים המבצעים מחקר תרופתי. ולצערי גורמי החינוך התחברו אליו גם כן.
אפשר לומר שלילד שלך סגנון התנהגותי שהוא בקצה הסקלה. אבחנת הפרעה תקשורתית אינה תמיד התיחוסת לסעיפים המופייעם שם כפי שזה נרשם באינטרנט אלא התיחסות לדרגת החומרה ואיפיונים נוספים המוכרים לאנשי המקצוע.
לכן אני לא הייתי הולך עם אבחון DSM ספציפי אלא בוחן מה הצרכים שלו במבט חברתי -אישי - ולימודי. הייתי מניח זאת לאיש מקצוע בעל ניסיון. מאחר ואני פסיכיאטר נראה שזה התחום וגם בהיותו מונחה מכיווני חקירה מרובים הכוללים- פסיכולוגיה ,התפתחות ורפואה.
2. אין טיפולי בזק- מדובר בסגנון . לשנות אופי או מנגנוני אופי יש צורך בטיפול ממושך
והמון סבלנות. וגם יש להכיר שכל ילד ואופיו ווכישוריו, את חייבת להתמקד בכוחות החיוביים ולא להתבונן בזכוכית מגדלת בכל קשייו. יש לאזנם גם עם אמונה בצמיחה וגדילה וגם בייחודיות. "אני לא ישנה בלילה באמת" זאת אמירה איכפתית ודואגת ובמובן זה היא תורמת. אולם היא מחטיאה את הצרכים של הילד הילד זקוק לאמא שמאמינה בו עד הסוף ומסיעת לו להדביק את קשייו. הדרכת הורים וקבלת כוח מאיש מקצוע לא תזיק לך.
3. טיפול זה או אחר לפרקי זמן קצרים אין בהם כל משמעות או הכוונה לשינוי . אין לי גם ספק שהילד זקוק לדמות אנושית שתדע להתחבר אליו רגשית ותהווה גורם השפעה משמעותי להבנת העולם ועצמו תוך חוויה המעצימה התפתחות . אילו לא אמירות שדופות ואנשי מקצוע קליניים בעלי הכשרה בתחום אכן מסוגלים לספקה. לצערי טיפולים אילו אינם בסל הרפואי. איני מתנגד לטיפול בסוסים אולם זאת לא החוויה הטיפולית לה נזקק הילד -לטיפול ערך חוויתי לא ספציפי כמו כל חוויה של כיף אחרת.
הדגש חייב להיות על בן אנוש ולא על סוסים...
יכולתי לכתוב עוד - אולם נראה כי יש צורך נמרץ כי תפני לאיש מקצוע מוסמך עם ניסיון אשר יוכל לכוון אותכם. תחושת חוסר אונים לא תקל עליך למלא את הפונקציה ההורית המגדלת והתומכת.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא01/05/2012ד"ר סמואל שלום רב,
אני מודה לך על התגובה המהירה. אשמח לדעת איך איש מקצוע (פסיכולוג) יאבחן את בני? האם ע"י תשאול של שעה-שעתיים או אפילו שלוש, יהיו לו מסקנות, ולפיכך יכתוב המשך טיפול, אני לא כל כך מבינה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר אליהו סמואל01/05/2012המשך
לרוב פסיכיאטר ילדים שהוא בהכשרתו גם פסיכולוג וגם רופא, יבצע את המלאכה.
ולפי דרישות משרד הבריאות אבחנה תקשורתית מחייבת שני אבחונים האחד פסיכולוגי והשני מידי רופא מומחה לפסיכיאטריה של הילד או נוירולוג. יש לכך הסבר אולם הוא לא בתחום הרפואה. שכן במדינות העולם הרחב המאבחן הוא פסיכיאטר ילדים ונוער
הבקיא בתחום. הקריטריונים רשומים ב DSM שהוא ספר הקריטריונים של פסיכיאטרים
ולכן זאת גם מיומנותם.
האבחון כרוך בתשאול ההורים ומשחק עם הילד. המשחק בחלקו חופשי ובחלקו מובנה.
באבחון נבחנת מיומנותו של הרופא וניסיונו בגישה למצבים אילו. מצבים מובהקים מאובחנים גם על ידי כל אחד. מאידך למצבי ביניים יש צורך במיומנות מקצועית רבה וניסיון רב במלאכת האבחון.
בהצלחה
האבחון משלב שני צדדים.
יש שלב שמתשאלים הורים ובשלב שני משחקים עם הילד.
דרך המשחק לומדים על תפקוד הילד ודרך חשיבתו.
מדובר לרוב בגישה המערבבת ניסיון קליני וגישה מובנת באופן חלקי.
למהות המיומנות, זה ממש כמו לטוס. טיסה הינה מלאכה של טייסים מוסמכים. כך גם מלאכת האבחון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אמא מודאגת
אמא02/05/2012האם אתה עובד עם מכבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אמא מודאגת - תגובה
ד``ר אליהו סמואל02/05/2012את יכולה לפנות אלי דרך המייל .
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עם בעיות תקשורת - המשך
ד``ר אליהו סמואל29/04/2012המשך:
תחושת חוסר אונים לא יקל עליך למלא את הפונקציה ההורית התומכת והמגדלת.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 13 עם התקפי זעםאמא מודאגת22/04/2012
ד"ר שלום,
בתי בת 13 נוטה להתפרץ מדי יום, צועקת, מתחצפת ואף לעיתים משתמש באלימות פיזית. יש לציין כי בבית ספר היא ילדה נעימה, חברותית ואין לה בעיות משמעת. כל הבעיות הן בבית.
בעלי ואני פנינו לייעוץ משפחתי וקיבלנו דרכה הורית שלא עזרה.
אנו נואשים ולא יודעים למי לפנות ואיך בכלל מטפלים בבעיה כזאת.
אשמח לתשובתך.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 13 עם התקפי זעם - תגובה
ד``ר אליהו סמואל22/04/2012לאמא שלום
זה שלא נעזרת לא אומר דבר. זה לרוב מעיד שאיש המקצוע היה שטחי וכנראה לא מוצלח במיוחד.
המלצתנו המהותית לבצע ערכה מעמיקה לבחון את צרכי הילדה על ידי איש מקצוע עם קרדיט. לפנות לפסיכיאטרי ילדים ונוער לצורך הערכה ויעוץ ורק אז לצא לדרך. כמו גם להיות במעקב ולשנות את הטיפול לפי התוצאות..
בכל כישלון יש לבחון את הסיבה ולהתאים את התפיסה לצרכים.
תפיסה טיפולית טובה לרוב מושגת לאחר הערכה טובה.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגת שרוצה כבר תשובה!ורד22/04/2012
שלום רב,
בתי (אחת מתאומות) בת 11 סובלת לאחרונה מתיקים..אשר עוברים ממקום למקום (אף\עיניים\צוואר\מותן) אנחנו בעיצמו של טיופול רגשי ויש תוצאות טובות. יש הפוגות..ועולה תמונה של חרדה ולחץ. גם לימודית יש ממש קושי ותקיעות למרות תמיכה מצד כל הגורמים...
בנוסף עברנו גם אבחון של קשב וריכוז שבו נשללה הפרעה. ועכשיו אבחון דדיקטי שבו עלה המון סממנים של קשב וריכוז\אימופלסביות וכו'..מה שמאפיין מאוד גם חרדות (שלשם כך בתי מטופלת בטיפול רגשי) מה שאני באה לשאול אשמח אם תשפכו לי קצת אור..שהגבול הוא מאוד דק בין קשב לריכוז לבין חרדה ובעיה רגשית ואמרו לי שרק פסיכאטר יוכל להבחין ולאבחן. השאלה השנייה היא שזה מאוד מרתיע לקחת לפסכיאטר אני חוששת שיתייגו לי הילדה מגיל כזה..האם אפשר "לבקר" אצל פסכיאטר לשם כך ללא רישום ממוחשב..או משהו כזה? אשמח מאוד שתענו לי במהרה..
תודה, אמא מודאגת שרוצה כבר לעזור לבתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת שרוצה כבר תשובה! - תגובה
ד``ר אליהו סמואל22/04/2012לורד שלום
קיימת עוד אפשרות והיא לרוב השכיחה שיש בעיה רגשית המשולבת עם הפרעת קשב וריכוז. ולרוב הבעיה הרגשית מאפילה על בעיית הקשב.
ולגבי התיוג. תיוג הוא עניין חברתי. מי שמתייג הוא הצבא או בית הספר - הם משתמשים בכלים השאולים מעולם הרפואה, בלי להתיעץ או לקבל את רשותנו.
מי שמתייג לדוגמה אדם עם פיגור זה החברה ולא הרופא המאבחן.
תפקיד הרופא לרפא. ואין לו כל קשר לתיוג.
את יוכלה לפנות לאיש מקצוע פרטי או דרך המושלם של הקופה.
יש לדעת שדחית מענה מקצועי עלול להחריף את הבעיה ואז התיוג יהיה בעל ערך סגולי כבד יותר .
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמי במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ..עוד משהו...
אמא מודאגת23/04/2012אני יודעת שבית ספר מתייג..אני עובדת בתחום ורואה כמה עוול יכול להגרם לילד סתם....
בגלל זה החשש שלי!
תודה רבה על התייחסותך אך האם אני פונה לפסכיאטר פרטי\מקופה בית ספר יכול לדעת? זה נרשם איפה שהוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ..עוד משהו... - תגובה
ד``ר אליהו סמואל23/04/2012את לא צריכה לדאוג בכלל.
את לא חייבת להציג אף מסמך רפואי לבית הספר על פי חוק.
רופא רושם ביומנים שלו. לאף אחד אין גישה לשם . פרט כמובן להוראה של שופט או של זרועות הביטחון בסכנה לביטחון המדינה. וזה כמובן לא המקרה......
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרך נטילת התרופה פריזמהרותי17/04/2012
הומלץ לבני בן ה-8 ליטול תרופת פריזמה למשך חודש. נאמר לנו כי יש ליטול התרופה בבוקר לאחר ארוח קלה. האם ניתן לתת התרופה אחרי הצהריים ? הבוקר מאד לחוץ ....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך נטילת התרופה פריזמה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל18/04/2012לרותי שלום
אפשר לתת בכל שעה.
אולם שיקול הדעת והאחריות המיקצועית לניהול התרופה היא על הרופא המטפל ולכן עצתי שתפני אליו. למתן התרופה יש שיקולים מרובים ושונים, הרופא מצוי בהם ולכן זה עניינו, ואחריותו הבלעדית.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכו לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בציפרמיל לבן 11אריאלה16/04/2012
בן שלי (בן 11) מטופל בחצי כדור ציפרמיל בעקבות תקופת דכאון מזה כשנה. הפסיכיאטרית המליצה בזמנו להפסיק לאחר שלושה חודשים, אך כשבועיים לאחר ההפסקה הילד חזר לכל סימני הדיכאון וחזר לקחת את הכדור. כיום הוא מסרב להיפרד ממנו בטענה ש"זה עוזר לי".
1. האם הכדור מפתח תלות? האם התלות היא רגשית?
2. האם יש נזק לטווח הארוך והקצר בנטילת תרופה שכזו בגיל כל כך צעיר?
3. האם יש כדור שהוא פלצבו שאפשר להחליף בכדור הנוכחי?
יש לציין שהוא מטופל רגשית במקביל, והוא במצב טוב (פעיל, מתקשר, עסוק)
תודה מראש עלה תשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בציפרמיל לבן 11 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל16/04/2012לאריאלה שלום
כמובן שתשובת הפורום אינה תחליף להתיעצות עם הרופא המטפל. מאחר והרופא המטפל מחזיק במידע עקרוני נוסף על מצב הילד.
ולשאלותיך:
1. באם יש תלות היא כמובן רגשית בלבד.
2.אין נזק ברמת חיים או מוות או מצבים קשים שהדעת אינה סובלת אותם. לפרטים ראוי לדבר עם הרופא המטפל. כמובן שכל תופעת לוואי צריכה לעמוד בהשוואה לתופעות של הדיכאון, ולהעמידם זה כנגד זה.
3. לגבי פלצבו. אני אישית איני מוצא בצעד זה כצעד אתי (מוסרי) . יש להתיעץ עם הרופא המטפל.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולגיל13/04/2012
שלום,
האם להפרעה טורדנית כפייתית אצל נערים (בן 13) נהוג לתת טיפול תרופתי במינונים פחות גבוהים מהמינונים הגבוהים שנותנים למבוגרים בתרופה פרוזק?
ודבר נוסף- האם בדרך כלל פסיכיאטרים של ילדים ונוער ממליצים על טיפול קוגניטבי התנהגותי בהפרעה טורדנית כפייתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
ד``ר אליהו סמואל14/04/2012לירון שלום
המינון ניתן לפי משקל גוף. בהפרעה כפייתית המינון גבוה מהפרעה דיכאונית.
יש לדעת שהמטעה כפייתית חולפת גם ללא טיפול אולם לאחר סבל רב ולכן גישה זאת אינה מומלצת בימינו.
איני דובר הפסיכיאטרים של הילד. אולם הטיפול המומלץ לטווח קצר הוא קוגניטיבי מאידך הטיפול בצלקות של ההפרעה הוא דינמי.
כמובן שהתשובה סכמטית ויש פרמטרים רבים נוספים המלמדים על הטיפול היעיל.
לפרקים טיפול משפחתי הוא המומלץ אבל זה במיעוט.
ועלי להדגיש שוב כי שימוש בתרופות יעיל למדי גם ללא שיחות אולם יש לזכור שהטיפול בתרופות הוא בבחינת להטמין את ההפרעה מתחת למודעות.
חובת הטיפול באה כדי להעצים את הטיפול התרופתי וכן לספק כלי התמודדות לתופעה אשר לרוב חוזרת. וכמובן לתת לילד חוויה חיובית כדי למנוע צלקות רגשיות בשל איבוד השליטה ובמיוחד כאשר זה בגיל ההתבגרות.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספונד, נאופטיל וכו'מיכלי12/04/2012
שלום.
בתי בת ה- 8 קיבלה בשנה שעברה ריספונד שעזר מאד, אך משום מה בשלב מסויים הפסיק לעזור. (התפרצויות). (מדוע יכול להפסיק לעזור ???)
כעת מנסים נאולפטיל.
לתחושתי הנאולפטיל לא עוזר. מאידך היא רדומה כל הזמן, וגם בורח לה הפיפי פתאום. (תופעת לוואי ידועה???)
מה עוד בא בחשבון למצבים של בעיות קשות בוויסות הרגשי ?
אשמח לתשובות,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספונד, נאופטיל וכו' - תגובה
ד``ר אליהו סמואל14/04/2012למיכל שלום
אכן אילו עלולות להיות תופעות לוואי.
אני מקווה מאוד שהטיפול אינו רק בתרופות ואם כך מדובר בטיפול חלקי אשר לפעמים עלול להזיק. בעכברים אנו מטפלים רק בתרופות ולא כך בבני אדם. וגם לדעת בית החרושת לתרופות המחזיק אינטרס למחירה של כמה שיותר מהתרופה.
תופעת השחרור מריספרדל לא נדירה.
לא ברור מה הטיפול שהילדה מקבלת?
האם פרטני אישי..? האם יש הדרכת הורים ? האם נעזרת בגורמי חינוך ? האם יש בעייה נוספת ? התפתחותי... סביבתי.... לקות קשב.... האם רקע גנטי ?
ולכן להציע על תרופה אחרת או שינוי במינון יהיה בלתי אחראי ומטעה. הטיפול בתרופות תמיד הוא הכלי האחרון ובררת מחדל של הטיפולים האחרים שאינם מצליחים.
כמובן יש לפנות לרופא הפסיכיאטר לבחון את כל המשתנים. ולהמליץ את אשר צריך.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות הסרקוואלשרית11/04/2012
ביתי בת 14 על הספקטרום נוטלת למיקטל 100מג+סרקוואל 400מג. לפני שבוע הועלה מינון הסרקוואל ל400מג.אחרי שבוע הופיע עייפות נוראה הילדה רוצה לישון כל הזמן(זה הופיע בתחילת חופש פסח) לא מעניין אותה כלום. האם יש קשר לתרופה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות הסרקוואל - תגובה
ד``ר אליהו סמואל11/04/2012לשרית שלום
לא ברור מה האינדיקציה לטיפול. ולא ברור מה הייתה רמת הבסיס לפני ההעלאה.
בכל מקרה בהחלט זה אפשרי שמדובר בתופעת לוואי קצרת מועד ואשר יש להניח שהגוף יתרגל למינון.
יש לפנות למעקב הרופא המטפל. ידוע שבמהלך איזון יש תופעות לוואי ולכן המעקב חייב להיות אינטנסיבי.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות - תופעת לוואי מוכרת
שמוליק16/05/2012שלום שרית.
עייפות היא תופעת לוואי שכיחה של התרופות האנטי-פסיכוטיות בכלל ושל סרוקוול בפרט.אם כי ישנם יחידי סגולה שהתרופות האלה אינן מרדימות אותם.
אני רוצה לציין שהפסקת התרופה יכולה להיות פיתרון אפשרי.
אני קיבלתי תרופות אנטי-פסיכוטיות בעיקבות אישפוז כפוי, והן הרדימו אותי מאד.
החליפו לי אין ספור פעמים את התרופה האנטי-פסיכוטית וכולן הרדימו אותי.
בסוף החלטתי להפסיק את התרופה על דעת עצמי. הפסיכיאטרית שטיפלה בי התנגדה, אבל כיום אחרי שנתיים, היא מודה שזה היה צעד נכון, וזה בהחלט היטיב את מצבי.
הפסקת התרופה יכולה בהחלט לגרום להחמרת המצב, וזה כנראה מה שקורה ברוב המקרים.
אם העייפות בלתי נסבלת, ואם את מרגישה שאם תהיה החמרה במצב של ביתך, אז היא תסכים לקחת תרופות שוב - אז ניתן בהחלט לנסות להפסיק את התרופה. השאלה הגדולה היא נזק מול תועלת.
אני מאחל לך ולביתך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בילד בן חמשאודליה09/04/2012
שלום רב. הילד שלי בן חמש, ילד חכם מאוד ושובב מאוד. השובבות שלו קצת מוגזמת בעיניי אבל לא היה לנו כל רצון להכניס אותו לשום קטגוריה בעיקר מאחר והבנו שזה עוד מוקדם מדי. לאחרונה (בחודש האחרון או קצת יותר) התחיל עם התנהגות אובססיבית של לשים ידיים על האוזניים. כמעט בכל רגע נתון הוא מכסה את האזניים עם הידיים כל פעם בצורה אחרת, לעיתים מקפל לעיתים סתם אוחז, אם אנחנו מעירים לו הוא עובר "לחמם" אותן עם הכתף. התירוץ שלו להתנהגות זו בהתחלה היה שזה "מחמם לו את האוזן והחום יורד לכתף" עכשיו כשכבר נעשה חם יותר הוא נותן תירוצים אחרים. אני מודה שקשה לי מאוד להתעלם מהתופעה ולא להעיר לו ומדי פעם אני חוטפת קריזה ואוסרת עליו להחזיק את האזניים, הוא מיד מוצא דרכים אחרות לכסות אותן. היום פשוט ישבתי איתו לראות סרט והחזקתי לו את הידיים, הרגשתי שהוא פיצה על כך ב"טיק" אחר של נשימות וקולות גרוניים. הוא כבר השתמש בכל מיני טיקים קוליים בעבר שעברו והחלפון ביניהם, זה עם האזניים מציק לי הכי הרבה (ובלי הגדרות מיותרות, זה מרגיש לי כמו OCD). חשוב לי לציין שאחיין שלי סובל מטורט קל. האם יש משהו שעליי לעשות כרגע? האם טיפול התנהגותי / אבחון יכולים לעזור או שאלו דברים שחולפים עם הגיל ברוב המקרים? תודה רבה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בילד בן חמש - תגובה
ד``ר אליהו סמואל10/04/2012לאודליה שלום
כמובן שהמלצות טיפול דרך הפורום אינן אחראיות והן עלולות גם להזיק ובמיוחד שהן חד פעמיות ללא מעקב ובדיקת השתלשלות.
אכן יתכן והכיוון הוא טורט אבל אין להבהל מהשם המוזר והכובד של תווית הנושאת שם צרפתי מהמאה ה-19 ... יש דרגות שונות להפרעה.
חשוב לנו במיוחד רמת התפקוד כלומר התדירות רמת הפגיעה בפעילות החברתית והאישית וכמובן הלימודית. במידה ויש פגיעה בתפקוד יש להתחיל טיפול ומייד. הפגיעה בתפקוד עלולה לגרום לצלקות פסיכולוגיות בלתי הפיכות. יש לדעת שטיקים אינם ניתנים לשליטה ואל לך לגעור בבנך - זה רק יעמיק את הצלקת. לטיקים יש מהות ביולוגית מובהקת עם קווים של השפעה פסיכולוגית.
לכן עצתי :
1. גערות ודברי ביקורת לא יועילו כלל. הם רק יעניקו לאם הקלה בהוצאת התיסכול. וחוזר חלילה.
2.לא מספיק לקרוא את הסעיפים של הספר הדן בנושא- חשוב לגשת לאיש מקצוע שיחליט מה עומק הפגיעה.רצוי לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער למרות שהתופעה נוירולוגית בתשתיתה. הפרעת התפקוד בעלת רובד פסיכולוגי חברתי וזה מיומנות פסיכיאטרית.
3. ברמות קלות הטיפול הוא בגישות פסיכולוגיות שונות. אין גישת בית ספר - כל מקרה וההערכה שלו. למרות שבספרות רשום שהגישה היא קוגניטיבית. אולם הדבר תלוי בגיל
ובעוד מהויות נוספות.
4. יש לדעת שמצבים אילו תלויים ברמת חרדה. ניהול חרדה והענקת שקט ורגיעה רגשית תמיד יעזרו. יש לזכור שכל התרופות המומלצות למצב זה הן גם משככות חרדה.
5. במצבים בינוניים או קשים מומלץ שילוב של תרופה. גם כאן תלוי בגילובחריפות הפגיעה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ועוד
אודליה10/04/2012שלום רב ותודה על תגובתך המהירה והמפורטת.
אכן קראתי ראיתי שמעתי ויש בכוונתי לפנות לפסיכיאטר (יקח קצת זמן כפי שדברים כאלה בדכ לוקחים) ואחד הדברים בהם אני מנסה להתלות ולהרגיע את עצמי בינתיים זו האפשרות שהתופעה חולפת. גם לביתי הבכורה היו "טיקים" קוליים שנעלמו. כאן אני קצת חוששת כי מדובר בשילוב של טיקים קוליים והפרעה מוטורית שנראית כמו OCD. אני מנסה לחפש תקווה ולא שתגיד לי שזה יעבור או יש סיכוי אלא האם ישנם מקרים בהם התופעה כשהיא יותר משמעותית כמו במקרה שלנו גם היא חולפת. תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ועוד - תגובה
ד``ר אליהו סמואל10/04/2012המשך...
אופי הסימפטום בכך שהוא בא וחולף עם טיפול ובלי טיפול. המחזוריות אישית.
לרוב היא תלויית חרדה, ומצבי מעבר במחזוריות החיים. יש שהוא נעלם במרוצת החיים.
הדרגה משתנה. אולם לרוב דרגת ההפרעה קבועה.
יש להגדיר את אופי הטיקים ואופי המחזוריות זה מצריך ניסיון מקצועי וגם מעקב.
בהצלהח
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה שמנהעדי09/04/2012
בתו של בן זוגי הינה נערה בת 14. היא נוטלת כדורים פסיכיאטריים (גאודון). בשנתיים שלוש האחרונות היא אינה מפסיקה לעלות במשקל וכל נסיות הדיאטה שהוריה מנסים איתה אינם מצליחים. היא אינה מצליחה לשמור וכל היום רק מחפשת אוכל. הוריה משקיעים מאמצים בכיוונים שונים במטרה לפחות לעצור את העליה במשקל (שלא לדבר על ירידה במשקל). אביה מנסה לקחת אותה לחדר כושר פעם פעמיים בשבוע אך כמובן שזה לא מספיק והיא גם די מנתגדת לענין. היא חסרת מוטיבציה לרדת במשקל.
אני מציינת כי המחשבה והמטרה לגרום לה לרדת במשקל היא גם בריאותית וגם אישית (בטחון עצמי) וכמובן גם חברתית.
יש מצב שנטילת הכדורים הפסיכיאטריים תורמת רבות להשמנה או להגברת התיאבון ואולי גם הרצון של הרויה שמנסים בכל דרך לגרום לה לרזות.
האם לה ההשמנה מפריעה? היא טוענת שכן אך חשה חוסר יכולת לשלוט באכילה.
מה עושים כדי לעזור לה לרדת במשקל ?
ואם כאן לא ניתן למצוא מענה - היכן כן ניתן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערה שמנה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל10/04/2012ליעל שלום
אכן בעיה, הפיתרון היעיל הוא דרבון לפעילות גופנית.
אפשר לבחון גם תרופות המשפיעות פחות על מרכז השובע.
יש להציג את הנושא לפסיכיאטר המטפל. מה שאת מתארת זה חלק מתופעות הלוואי המטבוליות של התרופה. וחשוב לבחון את ההיבטים גם בתגובת הגוף בפרמטרים כימיים של בדיקות מעבדה המשקפות את השינוי המטבולי.
נחיצות התרופה והמינון אף זה חלק מהדיון עם הרופא כמו גם שילוב של טיפולים שהם פחות הרסניים לילדה.
כאמור הפורום יכול להציע כיוונים אבל אחרי הכל השיקול הוא כוללני ולכן זאת לאחר הכל החלטתו הקלינית של הרופא המטפל.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספרגר?yael08/04/2012
בני , בן 4.5, אובססיבי לנושא מוצרי חשמל שונים. מדבר כמעט רק על זה ולא מבין למה אחרים לא מתעניינים בזה כמוהו.
רוצה מאוד חברים אבל מתעקש לדבר עם ילדי הגן רק על מכשירי חשמל ולכן מתקשה ליצור חברויות.
הוא מבין הומור, מגלה אמפטיה לאנשים, אבל יש לו את האובססיה הזו ובנוסף גם היפוטוניה קלה.
האם יש סיכוי שהוא אינו נמצא בספקטרום האוטיסטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספרגר? - תגובה
ד``ר אליהו סמואל08/04/2012ליעל שלום
בוודאי ובוודאי. לצערי היום כל אחד אם פסיכיאטר או נורולוג הפכו למומחים בתחום.
יש לדעת כי לאבחנה גם מצבים נוספים דומים וחיוני כי איש המקצוע המאבחן יהיה מומחה גם לאבחנות הנוספות הדומות למצב המצויות ב-dsm .
לא כל ילד כפייתי הוא בהכרח אספרגר.
לא מספיק לקרוא קריטריונים ולהתאימם לילד יש להכיר מצבים דומים ושונים מתוך ניסיון קליני רב כדי לחרוץ שאכן מדובר באבחנה.
ולכן הניסיון הקליני חשוב באבחון של ילדים ובכלל. הקריטריונים הם רק כלי עזר.
לסיכום לא הייתי שם את יהבי על הקריטריונים המצויים באינטרנט או בספרים.
חשובה גם דרגת הפרעת התפקוד והיקפה ועוד ממצאים נוספים המוכרים לאנשי מקצוע.
תשובתי המסכמת שרק רופא המכיר את מלאכת האבחון המרכזי כיום ה- dsm
על שלל ההסתיגויות והמצבים שמקבילים המופיעים בספרות הפסיכיאטרית יכול לתת את החותם האבחוני.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
yael09/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)