מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד שנוגע בעצמו כל הזמןיעל14/07/2012
כשבני היה בן 3 שמנו לב שהוא נוגע המון באיבר מינו, והגננת אמרה לנו לא להעיר לו, וחשבנו שזה יעבור לבד.
עכשיו הוא כמעט בן 5, ועדיין נוגע הרבה באיבר מינו, רק נוספו נגיעות כפיתיות נוספות - בעיקר באף.
אנחנו מלמדים אותו שזה לא יפה לגעת באיבר המין ליד אנשים, אבל הוא לא ממש מקשיב ואנחנו לא יודעים אם להתעקש על זה יותר.
האם זה אמור לחלוף לבד?
האם אני אמורה להעיר לו על הנגיעות או שזה רק עלול להחמיר אותן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שנוגע בעצמו כל הזמן - תגובה
ד``ר אבי שפירא15/07/2012בד"כ לא כדאי להעיר. השאלה אם מדובר בטיק כלומר בפעולה לא רצונית ? כדאי לומר שאפשר לעשות זאת בחדר הפרטי שלו ולא בפומבי. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם פסיכולוג או פסכיאטר לגיל הרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון פסיכולוגידני14/07/2012
שלום,
בני בן ה 17 וחצי סבל בשנתיים אחרונות מדיכאון ואף קיבל תרופות במשך מספר חודשים.
היום הוא התחיל עשות ספורט ומצב שלו השתפר גם ללא תרופות.
הפסיכיאטר של מכבי המליץ לבצע לו אבחון פסיכולוגי במכון פרטי, שעלותו 3000 ש"ח.
השאלה, אם קופות חולים יכולות להשתתף באבחון זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פסיכולוגי - תגובה
ד``ר אבי שפירא15/07/2012עד כמה שידוע לי קופות החולים לא משתתפות באיבחון פסיכולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ריטאליןשאלה09/07/2012
,שאני נוטל ריטאלין במינון שהרופא המליץ בהתאם לתגובה הקלינית ולמצבי הרפואי תוך כמה זמן אני צפוי ליראות איזה השפעה חיובית בהקשר של יכולת למידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ריטאלין - תגובה
ד``ר אבי שפירא09/07/2012תלוי בסוג הכדור
בד"כ תוך חצי שעה עד שעה אתה צריך לראות השפעה של הכדור אם אין השפעה לתרופה יכול להיות שהמינון לא מתאים ואז כדאי לחזור לרופא המטפל שנתן לך ריטלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 11גולגול09/07/2012
שלום
תודה על תשובתך.
כיצד אפשר לעזור לה מבחינה חברתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 11 - תגובה
ד``ר אבי שפירא09/07/2012הטיפולים המקובלים לבעיות חברתיות הם טיפול רגשי אישי או קבוצתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 11גולגול09/07/2012
שלום
בתי בת 11, מלאת פחדים ,כמעט מכל דבר.
לא הולכת לישון לבד, לא עולה לקומה השניה לבד,אם מדברים מעט גבוה ,נבהלת.
היינו בטיפול פסיכולוגי להתמודדות עם הפחד שלא צלח,
עליי לציין שלפני כ-4 שנים איבדנו תינוק, למרות שהפחדים היו קיימים כבר קודם.
בנוסף ,היא מאוד חברותית, אבל אין לה חברות, תמיד נסחבת אחרי בנות וכמעט ולא נפגדת איתן אחרי הצהריםם.
מה עושים?
מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 11 - תגובה
ד``ר אבי שפירא09/07/2012לדעתי אם טיפול פסיכולוגי לא צלח כדאי לבדוק אופציה של טיפול תרופתי. תוכלו לפנות לפסכיאטר ילדים לביצוע הערכה ווהתאמת טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- rispond 1mgמרים08/07/2012
היי
בני בן 7 היום אובחן ADHD היפר איפולסיבי. ניסינו כל תרופה ZOOM, OMEGA FOCUS, ריקוזית ועוד עד שפניתי לנורולוג ונתן לו רטלין רגיל . ברטלין הופיעו תיקים ודיאקון ואובדנות (רצון להתאבד). הפסיכיאטר נתן לו ריספונד 0,5 בלילה. שבועיים הראשונות הוא היה ילד אחר לגמרי, שמח עוזר לא מתווכח, הכל חיובי ורגיל. לאחר שבועיים הוא איפולסיבי , מפחד להיות לבד, מתעורר בשינה הרבה פעמים. קופץ, ורץ.
הרופא המליצ להגדיל את המינון.חצי בוקר וחצי לילה. הוא התחיל עם כאבי בטן עזים 3 ימים רצוף. ובדעת עצמי הפסקתי לתת לו את התרופה.
הילד התלותנן ששומע קולות ורעשים בראש, הוא לא מסוגל לשמוע מוזיקה ומחזיק את הראש ובוכה.
מה דעתך ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר rispond 1mg - תגובה
ד``ר אבי שפירא08/07/2012לדעתי חשוב להגיע בהקדם לפסכיאטר להערכה ולבדיקה בכדי להחליט מה האטיפול האופטימלי לילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה05/07/2012
האם תרופה majeptil מג'פטיל נמצאת עדיין בשימוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אבי שפירא06/07/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תגובתיותשאלה03/07/2012
במצב של חסור תגובתיות לטיפול תרופתי,אילו בירורים גופניים יש לנקוט?
יש קשר בין בעיות נורולוגיות לבין עמידות לטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תגובתיות - תגובה
ד``ר אבי שפירא03/07/2012בהחלט כן
אם יש בעיות נוירולוגיות יש יותר תופעות לוואי לטיפולים התרופתיים
תפנה לרופא המטפל שלך לגבי המשך הבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה03/07/2012
אני רוצה לשאול האם יש לי סיכוי להתגייס לצבא.
אני בן 16 רגע לפני קבלת צו ראשון{כל החברים שלי כבר קיבלו}וצברתי נכון לעכשיו 13אישפוזים מגיל 10.אני סובל ממאניה דיפרסיה ומהתקפי שיגעון שגורמים לי למשל אם הם מופיעים והם הופיעו המון פעמים לדבר ברצף 13 שעות,למשל ללכת ברחוב ופתאום לרוץ לכביש,וגם ביצעתי תחת השפעת המחלה מעשים קיצוניים מאוד שחלקם הגיעו לעיתונאות בחמש השנים האחרונות ושתועדו במשטרה אך לא חלה עליי אחריות פלילית עקב היותי קטין ובגלל המופרעות הנפשית.אני נוטל זונגראן,פניטואין,זיפרקסה .לאור ההיסטוריה הרפואית האם יש לי סיכוי להתגייס לצבא או סביר להניח שבגלל ריבוי האשפוזים אני אקבל פטור ולא יתחייל.מה דעתך?רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אבי שפירא03/07/2012לא נראה לי שתוכל להתגייס אבל אם אתה מאוזן מבחינה נפשית תוכל להתנדב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה ודיאטה דחוףמישהי23/06/2012
בתי כבר כמעט בת 20 סטודנטית שמגיעה הבייתה רק בסופיי שבוע .
שתיי בעיות עיקריות לי איתה ראשית זו שנה שנייה שלה מחוץ לבית היא לא נכנסת לשירותים בשום מקום ולכן אחריי שבוע התאפקות היא נורא נפוחה סובלת מכאביי בטן עצבנית נורא וכשמגיעה הבייתה היות שזה מתאבן היא לא מצליחה להוציא ולהתנקות כל ההסברים והניסיונות לשכנע אותה שתמצא זמן כשאין אף אחד בדירה שתכנס לשירותים או כל רעיון אחר לא צלח זו הבעיה הראשונה שגוררת עימה את הבעיה השניה היא רזה ויש לה גוף יפה והיא עצמה יפיפיה היות שהיא נפוחה יש לה תחושה שעלתה במשקל והתחילה דיאטה רצחנית אני נורא חוששת שתהיה אנורקסית היות שהיא עכשיו רזה כלום לא עוזר כל מה שאני מדברת ומציעה היא תמיד קוטלת אותי באיזו אמירה ומתחילה מריבה ביננו
מה לעשות?
אנא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה ודיאטה דחוף - תגובה
ד``ר אבי שפירא24/06/2012חשוב שהבת תגיע בהקדם לפסיכולוג .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 24 מ"גמיכל19/06/2012
שלום, רציתי לדעת האם 24 מ"ג ריטלין שמורכב משני כדורי LA30 יכול לגרום נזק ממשי לנערה בת 18 וחצי במשקל 50 קילו?
אני חוששת כי המינון גבוה (על פי החישוב של 50X0.3) אך ניסינו כדור אחד והוא לא השפיע כלל, והילדה נמצאת במצב קריטי של בגרויות ואין ביכולתנו לחכות שיתפנה תור לנירולוג.
האם מינון מסוג כזה שכמעט וכופל את עצמו במינון הסביר יכול לגרום להתעלפויות\הזיות או נזק גרוע אף יותר?
(אציין שעד היום נטלה ריטלין SR 40 השפיע כראוי , אך ההרגשה הכללית לא הייתה טובה, בגדול הילדה בריאה ללא שום בעיות חריגות) איני מבקשת המלצה על מינון אני יודעת שזה בלתי אפשרי במסגרת הפורום, רק רוצה הכוונה..
אני מאוד אודה לתשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין -
מיכל19/06/2012הילדה מאובחנת כסובלת מADD מספר שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין - - תגובה
ד``ר אבי שפירא20/06/2012אני מניח שהרופא הנוירולוג או הפסכיאטר שלה בדק אותה והחליט על המינון הזה.
אי אפשר לקחת תרופות בלי פיקוח רפואי.
המינון המקסימלי יכול להגיע גם ליותר ממה שהבת לוקחת אבל רק במקרים חריגים ובפיקוח רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר סמואלאופיר19/06/2012
שלום אני לוקח כדורים ריספונד 4 ופרפנאן 8מג ואני מאוד עייף האם מותר לי להפסק לקחת הכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר סמואל - תגובה
ד``ר אבי שפירא19/06/2012אך ורק בהתייעצות עם פסכיאטר לאחר שיראה אותך. תמיד אפשר לגשת לחדר מיון בבית חולים להתייעץ אם אין באפשרותך להגיע למישהו באופן מהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לחשוב על זה
שמוליק20/06/2012שלום אופיר.
עייפות היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות בכלל ושל פרפנאן וריספונד בפרט.
אני עברתי מספר אישפוזים, חלקם בכפייה, גם אני סבלתי מעייפות, ולפני שנתיים וחצי החלטתי על דעת עצמי להפסיק את התרופה האנטי-פסיכוטית.
הודעתי על כך לפסיכיאטרית שעדיין מטפלת בי (אבל רק בשיחות), והיא התנגדה, אבל היא כיבדה את החלטתי.
היום ובדיעבד, היא מודה שזה היה צעד נכון, אע"פ שזה היה בניגוד למה שמקובל.
זה נכון שהרבה מטופלים שמפסיקים את התרופות מתדרדים ומתאשפזים שוב, אבל אין הכרח שזה יקרה.
אני בטוח שאי אפשר להתעלם מהעובדה שאני הפסקתי את התרופות, וזה בדיוק מה ששיפר את מצבי. אני חושב שמן הראוי שמישהו ירים את הכפפה ולפחות ינסה לחקור את התופעה, כדי לברר מה בדיוק מונע את ההתדרדרות ושאולי מטופלים נוספים יוכלו לעשות את מה שעשיתי וכך הם יוכלו להפסיק את התרופות שמעייפות אותם.
בכל אופן, מה שהוביל אותי למסקנה שצריך להפסיק את התרופות היה שהסבל מהעייפות היה כל כך בלתי נסבל, כך שהרגשתי שאפילו במחלקה סגורה אני כבר מרגיש יותר טוב, ואישפוז נוסף כבר ממש לה הרתיע אותי.
אם אתה סובל מאד מהעייפות עד כדי כך שמבחינתך אם תהיה התדרדות ותצטרך להתאשפז שוב, זה לא כזה נורא, אז אצה יכול לנסות להפסיק, רק כדאי שתעשה את זה בהדרגה, וזה יכול לקחת זמן עד שהעייפות תיעלם. לי זה לקח כחצי שנה.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה קונדקט עזרה!מלי19/06/2012
שלום רב,
יש לי אח בן 17 וחצי ואבחנו לו הפרעת התנהגות בשם קונדקט
ההורים שלי גרושים ואבא שלי לא כל כך בקשר אני נשואה ולא גרה באזור אחרי גר עם אמא שלי, הוא גורם לה ממש סבל. לא מתחייס למה שהיא אומרת, מזלזל, מקלל, מתנהג בצורה מגעילה ומזלזלת מביא חברים ובנות הביתה כמובן בהתנגדות מוחלטת של אמא שלי והוא בכלל לא "שם" עליה וכשהיא מגרשת את חברים שלו הוא מתחיל לקלל אותה ולהשתולל זה הגיע למצב שהוא השתגע בבית והתחיל לשבור כל דבר שהיה בבית ואיים עליה בסכין, אמי הזמינה משטרה ונתנו לו צו הרחקה מאמי למשך 45 יום, אחרי זה הוא חזר והוא ממשיך באותה דרך הוא לא למד לקח, הוא לא מוכן לקחת כדורים וממשיך באותה דרך מזעזעת שהתנהג בה. אמי פונה לעובדת סוציאלית אבל זה לא כזה פשוט הם צריכים מלא אישורים והמון בירוקרטיה עד שמקבלים עזרה ממישהו זה הולך ומחמיר. הקטע הוא שהוא לא מעונין לשתף פעולה
אנחנו אובדי עצות בבקשה מה ניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה קונדקט עזרה! - תגובה
ד``ר אבי שפירא19/06/2012אני מצטער לשמוע על מה שקורה עם אחיך. לדעתי הפתרון המיידי הוא באמצעות המשטרה. אם הוא לא מעוניין בטיפול ככל הנראה אין לו הבנה שהמצב דורש טיפול חירום. כדאי שהאמא בשלב ראשון תהייה בקשר עם איש מקצוע שיעזור לה להתמודד עם המצב הקיים ולנסות לכוון אותה נכון בהתמודדות מול אחיך המסרב לכל טיפול. אני בטוח שהמצב לא פשוט אך אין לי בשורות אחרות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יציבות נפשית?יולי.18/06/2012
שלום רב,
שמי יולי ואני בת 19.
מאז שאני זוכרת את עצמי בגיל ההתבגרות נורא אהבתי להיות לבד ובהתחלה זה נראה לי לגיטימי כי אני בת יחידה והורגלתי לכך שלא תמיד חברות יכלו לישון אצלי\לבלות איתי.
בנוסף לכך בגיל 16 משהו השתנה אצלי מלבד שהייתי מופרעת אכילה נוצר אצלי הרגל שלפחות פעם\פעמיים בשבועיים אני מתבודדת ושוקעת בדכאון בלי שום סיבה,
ביום כזה אני לא לומדת\מתקלחת\עובדת וכ"ו פשוט עוצרת את החיים שלי בשביל "לנשום"
באופן כללי אני מתעצבנת בצורה מהירה,המצבי רוח שלי משתנים מהר מאוד,אני לא החלטית ואני תמיד כועסת על אנשים בלי סיבה,מוחקת מהפייסבוק מהפלא.. תמיד ישלי צורך "לנקות" דברים\אנשים מהחיים שלי.אני חייבת שהכל יהיה כתוב וברור לי ומסודר מול העיניים אחרת אני נלחצת.
בכללי כל דבר נראה לי לא בסדר ואני פרנואידית כלפי הסביבה שלי עד כדי כך שאני מדמיינת דברים.או שאנשים נגדי.
לדוגמא קרה לפני שבוע שאני והבן זוג שלי נסענו באוטובוס יחד,ראיתי מישהי מוכרת שקצת בהתה לעברנו וישר דמיינתי שלחבר שלי היה משהו איתה,סרט רע בקיצור.
עד כדי כך שירדתי מהאוטובוס בלעדיו והתרחקתי מימנו כל הנסיעה..ולא דיברתי איתו עד ליום למחרת.הרגשתי כעס איום ונגעלתי מימנו נורא למרות שעמוק בתוכי ידעתי שהכל בסדר ואני סתם מדמיינת בחרתי להאמין למה ש"המצאתי" לעצמי..
בנוסף אני בוכה מכל שטות וקורה לעיתים שאני נוסעת לדוגמא נסיעה ארוכה ותוך כדי הנסיעה אני מתחילה לחשוב על כלמיני נושאים ואז מסתגרת בעצמי שוקעת בעצמי ומתרחקת מכולם,רק רוצה לברוח ולהיות לבד,לבכות להירגע ממשהו לא אמיתי,
לא קרה כלום ואני ארגיש שכן קרה,מעין מועקה בלי מוסברת,חרדה ולחץ מהחיים.
אני גם אובססיבית לאנשים וחייבת איתי מישהו תמיד.
אני נורא מבולבלת ומקווה שהחששות שלי מיותרות,הרבה זמן התחושות האלה מלוות אותי ומלבד בן-זוגי שתמיד מעיר לי שאני אובססיבית\לא יציבה נפשית (הוא גם הבנאדם שמבלה איתי הכי הרבה ומכיר אותי טוב) אני מרגישה שמשהו לא כשורה.
אשמח לקבל תשובה.
בתודה,יולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי יציבות נפשית? - תגובה
ד``ר אבי שפירא18/06/2012שלום רב יולי
בהחלט התחושות שלך מצדיקות פנייה לאיש מקצוע (פסכיאטר) שיוכל לאבחן את הקשיים שלך ולהתאים לך טיפול. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בהליכהדני16/06/2012
שלום ,
לבני בן 18 אובחן לפני כשנה דיכאון.
חשוב לציין שהוא לא סבל מבעיות פיסיאלוגיות בתנועה אז , אלא בעיקר בניתוק מהסביבה.
נתנו לו כויות גדולות של לוסטראל ווללפוראל. אמנם ירד לו הדכאון , אבל כבר אז עם התרופות החלו בעיות שונות של הליכה מוזרה וכווץ שרירי הפנים.
את התרופות הוא לקח למשך כחצי שנה והפסיק.
היום אולי יש לו תופעות מסויימות שי דכאון, אבל הוא מתפקד בסדר, הולך לבית הספר.
הבעיה הגדולה - זה התנועתיות שלו בגוף. כך זה מתבטא :
בהתחלה הוא התחיל ללכת בצורה מוזרה ובמקביל החל לעשות גם תנועות מוזרות בפנים - ראו אצלו ממש מתח בפנים וכל מיני שרירים מקווצים (לא רק בהזמן הליכה, אלא גם כשהוא יושב).
כשהערנו לו על הנושא הזה הוא התחיל להשתדל ולשחרר את שרירי הפנים, אך בהליכה זה לא ממש עזר לו.
עכשיו לזה נוספו לאחרונה כווצים באזור הכתפיים בזמן ההליכה - כתף אחת פתאום יותר למעלה, רואים מתיחה גדולה בשריר הצוואר הגדול מאחור שמגיע עד הכתפיים + שרירי הצוואר לחוצים מאוד.
כשאומרים לו לשחרר - הוא עונה שזה לא תלוי בו והוא מנסה ולא מצליח.
כאמור לפני שנה התופעות האלה לא היו.
גם הוא וגם המשפחה מאוד מתובכלים מזה, כי זה גם ישר בולט כשהוא יוצא החוצה.
ייתכן שזה קשור לתרופות שהוא קיבל ?
מה הסיבה האפשרית?
למי לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בהליכה - תגובה
ד``ר אבי שפירא17/06/2012תוכלו לפנו לרופא המשפחה עם הבן והוא יפנה אתכם לפסכיאטר ו/או לנוירולוג .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)