מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובססיה מוזרהיעל14/10/2012
לבני בן ה 5 יש בחודשים האחרונים אובססיה מוזרה:
הוא לא מוכן שניקח דברים הביתה אם לא קנינו אותם. זה יכול להיות הפתעות שמחלקים בסוף יום הולדת לילדים, כדור שמצאנו בטיול, או אפילו נוצה של ציפור שבעלי הרים מהריצפה (בעלי רק הרים אותה והילד נתקף פאניקה שמא ניקח אותה).
אם הוא חושב שאנחנו הולכים לקחת משהו הביתה (גם אם זה משחק שחילקו בעבודה שלי ורציתי להביא לבני התינוק), הוא נכנס לטנטרום והוא חייב לוודא שלא ניקח את זה.
האם התופעה מוכרת? נורמלית?
איך מטפלים בזה?
זה (בנוסף לבעיות אחרות) גורם להמון מתחים בינו לבין אביו, שלא מוכן לקבל את ההתנהגות המוזרה הזאת, וגם אותי זה די מעצבן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה מוזרה - תגובה
ד``ר אבי שפירא14/10/2012בהחלט זו לא תופעה נורמטיבית. אני ממליץ שתפנו לפסיכולוג המתמחה בגיל הרך כדי שתקבלו עזרה לילד וגם הדרכה לכם ההורים כיצד להתמודד. הדרכת הורים היא לא פחות חשובה מהטיפול בילד ולפעמים אפילו יותר. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות זעם אצל ילד עם אוטיזםג'ולי14/10/2012
שלום רב,
בני בן 13 הלקה באוטיזם קשה. לפני כמעט חצי שנה הוחלפה לו תרופה מרספרדל לסרוקוול. תופעות לוואי של רספרדל היו: עייפות יתר, ישנוניות, הרטבות לילה, תיקים.
מאז תחילת טיפול בסרוקוול אנו לא רואים שינוי לטובה, היום מקבל מינון של 150 ליום (העלנו את המינון בהדרגה כל 0.25 מ"ל).
בחודש האחרון יש החמרה בהתנהגות סביב היציאה מהבית והנעלה - התפרצות זעם ואלימות פתאומית: נושך את היד מאוד חזק, מנסה לשרוט ולצבוט את מי שמלביש אותו. לפני כן היו התפרצויות זעם המתבטאות בנשיכת היד, אך לא בצורה חזקה כל כך וללא אלימות כלפי האחרים.
מצב חריג וקשה מאוד, הילד מזיק לעצמו ולאחרים.
האם המצב יכול להיות עקב כך שהתרופה לא מתאימה לו?
איך ניתן להקל עליו ולהפחית את ההתפרצויות?
מאודה אודה על זערתכם!
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם אצל ילד עם אוטיזם - תגובה
ד``ר אבי שפירא14/10/2012קשה לענות לכם תשובה מעמיקה וכמובן לתת המלצות תרופתיות באינטרנט. כדאי כמובן לחזור לפסכיאטר המטפל ותמיד ניתן להגיע לחוות דעת נוספת כדי לבדוק אפשרויות טיפול נוספות, מינונים שונים וכו' בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון תרופה
יוליה14/10/2012תודה רבה על תשובתך המהירה.
מאוד אודה לך על חוות דעת לגבי מינון התרופה. מהו המינון מקובל של תרופת סרוקוול במצב שישנם התפרצויות זעם כאלה והמצב הופך לקשה מאוד?
האם המינון שילד מקבל 150 ליום הוא מינון נמוך?
האם זה מצב ידוע שלאחר חצי שנה אין השפעה של תרופה זו?
תודה מראש על התשובות.
בכבוד רב,
ג'ולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה מדופרסתשיראל11/10/2012
שלום,
בתי בכיתה ז'. ילדה בעלת יכולות טובות שבשנתיים האחרונות חסרת מוטיבציה. אומרת שאין טעם לחיים. אמנם הולכת סדיר לבי"ס אך בחוסר אנרגיה.
לאחרונה מתייאשת בקלות, מסרבת ימים רבים להתקלח, כמעט ואינה מבלה עם חברות (רק בבי"ס וגם שם מעט מאוד).
מה הטיפול המומלץ? לאיזה גורם כדאי לפנות? יש לציין כי היא עצמה אינה משתפת פעולה ולא בטוח שתגיע לטיפול, האם כהוריה נוכל לסייע לה וכיצד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערה מדופרסת - תגובה
ד``ר אבי שפירא14/10/2012לדעתי כדאי לבצע הערכה אצל פסכיאטר ילדים ונוער בכדי להתאים לה טיפול מתאים. מהתיאור הקצר נראה שהילדה דכאונית אך חשוב לבדוק מה הרקע לדכאון, מה הסיבות ולטפל בהתאם. לא תמיד צריך טיפול תרופתי ולפעמים ניתן לטפל בשיחות אך חשוב להגיע להערכה בהקדם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה???ליאת אלימלך10/10/2012
שלום רב.
יש לי בן אוטיסט בן 7.הריון ולידה רגילים. אובחן בגיל 3.כתינוק היה שמח ואכלן.ככל
שגדל ראיתי שהוא יותר מדי שקט ואדיש.מגיל 3 וחצי החלו בעיות התנהגותיות המלוות
בהתקפי זעם בעוצמה גבוהה,אלימות פיזית,זריקת חפצים,כיום גם אלימות מילולית
כמו "אני אהרוג, יהרוס, שונא...".צעקות וצרחות.גם כיום הוא ככה אך במחשבה לאחור בחודשים האחרונים לדעתי יש משהו מעבר לאוטיזם.חוסר הבנת סיטואציות זה כבר ברור שזה קיים אצלו
אבל לפי מה שאני רואה וגם הסביבה הוא במצב תמידי ואני מדגישה תמידי של עצבנות
גם בבית וגם בבית הספר (כיתה א תקשורתית בבית ספר רגיל),אומר שכל הזמן
מסתכלים עליו אנשים ברחוב, לא סובל לדעתי חברת בני אדם פרט אלי,אם באים אלינו אורחים הוא מתעצבן ותוקפני,מפחד די הרבה מהבעות פנים אפילו שלי שיוצאות ספונטנית תוך כדי דיבור,אם הוא למשל באמבטיה בתוך המים וקורא לי לבוא אני תמיד אמצא אותו שהוא מכסה את עיניו עם ידיו כי הוא פוחד שאני פתאום יופיע מולו,למשל היינו בקופת חולים ועלינו במעלית שעצרה כמעט בכל קומה,מאז עד הערב אמר מספר פעמים "איך האנשים האלה נכנסים כל הזמן למעלית,הם עושים לי את זה בכוונה" וזו לא פעם ראשונה שהוא מתבטא כך,הוא כאילו כמעט ולא חי במציאות,מבחינתו המורות והסייעות צועקות עליו, אמר אפילו שכולם בבית הספר שונאים אותו.רוב היום מחשבות שווא, יש לו רגישות שמיעתית-לא יכול לסבול רעש במיוחד של דיבורים למשל כשבאים אורחים,אומר שהוא רוצה שקט.אם הוא מתעצבן עלי או על מישהו או משהו יש תחושה שאם היה יכול היה באמת הורג אותנו אך רואים שזה לא בשליטתו. קרה פעם אחת לפני יותר משנה ששכבתי איתו במיטה והוא טען ששמע רעם וכמובן שזה לא היה נכון והוא התעקש שכן,לפני חצי שנה התלונן ששומע זמזומים של זבובים או יתושים שגם זה לא היה נכון אך באותה תקופה התחיל טיפול בגאודון אז אני לא יודעת אם זו היתה תופעת לואי.שונא להתקלח.שונא להסתפר.הילד פשוט סובל והוא אומר את זה.הגאודון לא התאים,כיום מטופל באנטומין 30 מ"ג ליום.שאלתי האם יכול להיות שבנוסף לאוטיזם יש לו גם סכיזופרניה למרות גילו הצעיר?האם יש דרך לאבחן את זה או אולי הפרעה נפשית אחרת בנוסף לאוטיזם?
מה זה פסיכודיאגנוסטיקה?אני נואשת!רוצה לטפל בבן שלי ורוצה לדעת אם יש דרך לדעת אם יש לו אולי עוד משהו או שכל הסימפטומים שלו נובעים רק מהאוטיזם.
סליחה על המכתב הארוך.בברכה,ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה??? - תגובה
ד``ר אבי שפירא11/10/2012האם אתם במעקב אצל פסכיאטר ? הוא בהחלט יכול לתת תשובה. קשה לאבחן מבלי לבדוק את הילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ נפשי מבחינות ומביה"סרוית10/10/2012
שלום ,
ביתי בת 13 החל מתחילת שנת הלימודים מאוד מאוד לחוצה בביה"ס , היא מאוד מפחדת מהבחינות שיהיו , תמיד חושבת מה יהיה במהלך השנה והאם היא תעמוד ביעדים שהציבה לעצמה .
אני מדגישה מדובר בילדה מצטיינת מאוד מאוד בלימודים וכניראה שהציבה לעצמה רף גבוה מאוד .
הלחץ מתבטא מדיי פעם בבכי , בלימוד מופרז בהכנת שיעורים מוגזמת עד שהדברים ממש ממש מדוייקים עד לרמה של מילים ואותיות .
אני מבינה שכבר עליי לפנות לייעוץ פסיכיאטרי בנושא אך עד שיגיע התור זה לוקח קצת זמן .
האם יש משהו שאוכל לתת לה בשלב הזה רק להרגעה ראשונית כדי שהשד לא יראה לה כל כך נורא .
בבקשה אני כבר לא ישנה בלילות בגללה ....
תודה רבה
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי שפסיכיאטר יעזור
שמוליק10/10/2012שלום רוית.
אינני רופא.
על פניו נראה לי שטיפול פסיכולוגי יכול לעזור יותר; במיוחד אם בתך מוכשרת, וזה טוב שיש לה שאיפות גדולות; מי שיש לו שאיפות גדולות מנסה ובסוף מצליח, מי שאין לו אינו מנסה כלל.
אני רוצה לציין שלתרופות פסיכיאטריות ישנם תופעות לוואי קשות, וכידוע הן אינן מרפאות שום מחלה, אלא אמורות להקל על התסמינים.
בלי שום קשר, אני בטוח שעדיף לשדר רוגע ושלווה. הרבה פעמים, תגובה לחוצה מצד ההורים מחריפה את הבעייה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה ממבחנים ומביה"ס
רוית10/10/2012תודה רבה על תשובתך .
בהחלט חיזקת את מה שכבר חשבתי על כדורים פסיכיאטריים .
לאיזה פסיכולוג היית ממליץ לי לפנות האם קליני ? חינוכי ? .
והאם חוץ מלשדר לה רוגע ( אגב אני עושה את זה בהחלט רק בלילות לי עצמי קשה עם המצוקה שלה - ניראה לי טבעי , ויעבור לי ) אני יכולה להוסיף אזשהו כדור אולי טבעי רק לעבור את התקופה הלא נעימה הזו .
ושאלה אחרונה מה אם הילד משדר מצוקה מעבר למה שאנחנו יכולים לקלוט ובעצם אנחנו לא פועלים נכון .
תודה שוב
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שמוליק11/10/2012אינני יודע לומר האם בעיקרון פסיכולוג קליני עדיף או פסיכולוג חינוכי.
אני חושב שהדבר הכי חשוב זה שתהיה כימיה בין המטפל למטופל. אני למשל, הולך לטיפול בשיחות אצל פסיכיאטרית, אע"פ שעיקר תפקידו של הפסיכיאטר זה טיפול ע"י תרופות, וטיפול בשיחות אמור להיות מתאים יותר לפסיכולוג.
אני ממש לא מבין גדול בכדורי שינה. אפשר לנסות לפנות לבית מרקחת ולבדוק אם ישנם כדורי שינה טבעיים. אפשר גם לנסות לבקש מרופא המשפחה כדורי שינה. בכל אופן תרגישי טוב.
ולשאלה האחרונה:
גם אם הילד משדר מצוקה שאיננו יכולים לקלוט, כדאי לפחות להראות שאנחנו רוצים להבין, ומשתדלים להבין ולרצות לעזור. עצם זה שנותנים לילד את ההרגשה שאוהבים אותו ובאמת רוצים לעזור לו מקלה עליו.
נכון שהרבה פעמים ילדים אומר שהם רוצים משהו אחד, אבל באמת מתכוונים להשיג משהו אחר, ודרוש שיקול דעת כדי לדעת מתי מדובר במניפולטיביות ומתי מדובר במצוקה אמיתית.
עוד דבר חושב, הוא שאנו בני אדם, ולכן אנחנו עושים לפעמים טעויות. ברגע שזה קורה, צריך להודות על האמת ולומר שטעינו, ולהשתדל לתקן. כשהורה עושה טעות, הילד מרגיש בזה; אי אפשר "לעבוד עליו". ברגע שהוא מרגיש שישנה נכונות ורצון לתקן, זה מעלה את האמון שלו בהורה. ישנם הורים שיש להם גישה שאומרת שבשל כך הם אינם צריכים לבקש סליחה אם הם פגעו בילד; אני בהחלט מתנגד לגישה כזו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פסכיאטרי
ד``ר אבי שפירא11/10/2012רופא פסכיאטר לילדים בד"כ מטפל קודם כל בשיחות ולעיתים נותן גם תמיכה תרופתית בד"כ לתקופה קצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אצל ילד בן 5yael09/10/2012
בני יהיה בן 5 עוד חודש.
כבר תקופה ארוכה שהוא מפחד מחושך, (שזה נראה לנו הגיוני), אבל לאחרונה זה התרחב לכך שהוא מפחד להיות לבדו בכל אחד מחדרי הבית. בכל חדר שהוא נמצא הוא חייב שמישהו ישמור עליו.
הוא אומר שהוא פוחד ממפלצות, ופעם אמר לי שהוא רואה דמות של יובל המבולבל שיוצאות ממנה מפלצות.
בלילה הוא ישן לבד בחדרו (בד"כ מבקש שנישן איתו, אבל אנחנו לא נשארים הרבה זמן), והוא מכסה את עצמו לחלוטין בשמיכה כי ככה הוא "מתחבא מהמפלצות".
1. האם הפחד הזה נורמלי? האם זה נראה כמו חרדות שבגינן נוטלים טיפול תרופתי בגיל מאוחר יותר?
2. האם התיאור שהוא ראה דמות של יובל המבולבל שממנה יוצאות מפלצות היא משהו מעורר דאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים אצל ילד בן 5 - תגובה
ד``ר אבי שפירא09/10/2012שלום רב
אצל רוב הילדים ניתן לטפל ללא טיפול תרופתי. לדעתי כדאי להגיע לפסיכולוג ילדים או פסכיאטר ילדים ולעשות הערכה וטיפול. ברוב המקרים הטיפול הוא קצר. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היידן27/09/2012
הי אני בן 18
ולפני כחצי שנה-שנה התעסקתי קצת בסמים
והייתי גם באותו תקופה מטופל בויפאקס
היו כמה פעמים שעשנתי בזמן הטיפול- חשיש די הרבה בפעם אחת ולא הרגשתי כלום
ועוד פעם אחת שעשינתי די הרבה בפעם אחת מהסמי פיצוציות ולא הרגשתי כלום גם
ועוד פעם אחרונה שעשנתי הרבה סמי פיצוציות בפעם אחת ועברתי מין חוויה נוראית הרגשתי שאני מתנתק מהראש שלי משהו מזעזע והייתי קרוב לסוג של פסיכוזה אני חושב.
סיפרתי את זה כמובן גם לאמא שלי והיה אפילו סיפור עם המשטרה שלקחו אותי ואת חברים שלי גם לחקירות וכדומה ועלי לא מצאו כלום לא בבית ולא בדם.
חובה לציין שאחרי הפעם הזאת שהרגשתי שאני משתגע וזה לא נגעתי יותר בשום סם מכל סוג שהוא ואני גם לא יגע יותר בחיי עד יום מותי, בקושי באלכוהול אני נוגע.
עבר מאז בין חצי שנה לשנה, והטיפול התרופתי הסתיים לפני חצי שנה.
כמובן שהייתי טיפש ברמות מחרידות ואין לתאר כמה אני לא סולח לעצמי ואני אחד שמחזיק מעצמו אחד ששומר על עצמו ונזהר ואכפתי לגוף ולנפש, רציתי רק לשאול אם יש סיכוי שתתפרץ לי איזה מחלת נפש בגלל הסיפור שהיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ד``ר אליהו סמואל27/09/2012לדן שלום
אם תשמור על עצמך
רוב הסיכויים שהכל ישוב לאיתנו.
אבל אתה בסיכון, וזה חשוב לדעת.
בברכה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון פסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספרדל לילד בן 10הורים מודאגים25/09/2012
תודה לך על תשובתך המהירה .
אודה לך אם תוכל להשיב לי על החלק החשוב יותר בשאלתי .
האם תרופה זו בטוחה /יכולה להזיק /גורמת תלות ?.
מה הן תופעות הלוואי הצפויות ?
האם יש ביכולתך להמליץ על תרופה אחרת בטוחה יותר ? .
אני יודעת שפסיכיאטר יכול להשיב לי על כך אך אעריך מאוד את דעתך .
שוב תודה .
שנה טובה וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל לילד בן 10 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל26/09/2012שלומות
התרופה מאושרת על ידי משרד הבריאות וגופי בטיחות חשובים בעולם כולו, כמובן בהתוויות הנכונות.
לכל תרופה יש גם תחליף תרופתי אחר. ותמיד יש להשלים את הטיפול בליווי מקצועי טיפולי של גורם אנושי.
המלצות על דפי האינטרנט הינן וירטואליות ואין בהן כל אחריות. ולכן העניין מסוכן.
אין בכוונתי להפוך עצמי ליועץ סתרים של הרופא אחר , המטפל בילד.
כאשר הולכים לרופא כל שהוא יש לתת את המבטח ברופא המטפל ואין רופא אחד דומה לאחר. טיפול תרופתי מחייב בדיקה קלינית על פי כל אתיקה.
טיפול תרופתי ללא בדיקה קלינית היא עברה מקצועית ולכן איני יכול להציע לך טיפול ללא בדיקה ממשית של הילד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפת שתןשלום רב20/09/2012
שלום רב אני ילד בן 15 לוקח וויפאקס כבר חודשיים ובזמן האחרון התחלתי לסבול במבריחה של פיפי טיפות טיפות .לא לא מיד אחרי ההשתנה ,אלא אחרי 10 דקות .אפילו תוך כדי ישיבה בשיעור או כשאני מתכופף .יכול להיות שיש קשר לכדור שאני לוקח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפת שתן - תגובה
ד``ר אליהו סמואל23/09/2012שלום
תופעת עצירת שתן מופיעה בשכיחות של 1-2 %. עצירת שתן אין פירושה דליפה .
יתכן גם שאין לדבר משמעות.
בכל אופן רצוי לדווח לפסיכאטר. ואישית הייתי ממליץ לפנות לאורולוג.
ובאם התרופה אינה קריטית הייתי מנסה להחליף תרופה ולבחון תוצאות. והכל כמובן בליווי איש מקצוע.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספרדל לילד בן 10 ?הורים מודאגים20/09/2012
בעקבות אבחון פסיכודידקטי שערכנו לבני ( בן 10 ) הומלץ לנו ע"י הפסיכולוג לתת לו תרופה בשם ריספרדל . תרופה זו לדבריו אמורה לעזור לו להתמודד עם חרדות . קראתי קצת באינטרנט על התרופה ותופעות הלוואי שלה וחשכו עיני . אני מבקשת את עצתך בנושא . אין ספק שהוא חייב טיפול אך האם תרופה זו בטוחה /יכולה להזיק /גורמת תלות ?.
האם יש ביכולתך להמליץ על תרופה אחרת בטוחה יותר ? .
האם נטילת תרופות פסיכיאטריות נרשמות היכן שהוא ויכולות להשפיע על עתידו של בני ?
בני נוטל בעונות מעבר אנטי היסתמינים לטיפול באלרגיה , האם יש התנגשות בין התרופות ? .
אנחנו מאוד מוטרדים ולמרות ריבוי השאלות נודה לך מאוד אם תוכל לענות בהקדם .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה חלקית
שמוליק20/09/2012שלום.
מנסיוני האישי, אני יכול לומר שריספרדאל היא תרופה שתופעות הלוואי שלה בלתי נסבלות. לקחתי אותה במשך זמן רב וסבלתי מעייפות חזקה מאד. בגלל זה, החלטתי בסופו של דבר להפסיק את התרופה על דעת עצמי, אחרי שכבר נוסו עליי אין ספור תרופות אנטי-פסיכוטיות.
בנוסף לכך, תופעת לוואי שכיחה נוספת של התרופה הזו היא השמנה, כשלקחתי את התרופה הייתה לי כרס גדולה, אבל זה פחות הפריע לי...
ככלל, אני מאמין שהדרך הנכונה לטפל בבעיות נפשיות היא לא ע"י תרופות; לפחות לא בטווח הארוך. אם יש בהן צורך, זה רק במצבים קיצוניים, ולזמן קצר.
הגורם המרכזי לבעייות נפשיות בא ממקום רגשי, ועיקר הטיפול צריך להיות שם.
כל טוב ושנה טובה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגיעותיעל08/09/2012
בני בן 5 וכל הזמן נוגע נגיעות לא נעימות בילדים ובמבוגרים.
האם תופעה זו אופינית יותר לתת-תחושתיות (בעיה בוויסות תחושתי) או ל ADHD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיעות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל08/09/2012ליעל שלום
כמובן שאין אנו מאבחנים לפי מספר נגיעות , מצב קליני מסווג כאוסף של התנהגויות . להתנהגות בודדה אין כל משמעות .
ולכן אין בידי כל תשובה.
יש לציין שיש חפיפה רבה בין תת תחושיות והפרעת קשב.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ומחשבות טורדניותדנה02/09/2012
שלום, בתי בת 8. בתקופה האחרונה סובלת ממחשבות טורדניות על כך שהשיניים שלה מתנדנדות או שיש לה חורים בשיניים ולכן יש לה חרדות.כמובן שאין אמת מאחורי הדברים. יש לציין כי היא תמיד חששה מאוד מרופאי שיניים. המחשבות האלה באות בעיקר בשעות הערב והלילה ומביאות לקושי בהירדמות ובשינה. היא מרבה לדבר על השיניים שלה וכל הזמן מחפשת אישורים לכך שאין לה בעיה בשיניים. לעתים מתעוררת בלילה ומתקשה להירגע. לאחר תקופה של כשבוע הדבר חולף וחוזר שוב לאחר תקופה. בד"כ מחשבות אלה באות על רקע שינוי כלשהו- התחלת שנת לימודים, מות סבה וכו'. אני חוששת כי המשך המצב יביא לבעיות בריכוז בלימודים מאחר והיא לא ישנה טוב.
מה ניתן לעשות??
אודה לתשובתכם.
תודה, דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות ומחשבות טורדניות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל02/09/2012לדנה שלום
כמו תמיד נחוצה ההערכה לדרגת החומרה. באם דרגת החומרה קלה עד בינונית הטיפול בשיחות עם איש מקצוע. ובמידה והמצב בינוני קשה יש להוסיף גם תרופה.
קביעת דרגת הקושי וההמלצה המקצועית תבחן על ידי פסיכיאטר ילדים ונוער.
יש לדעת שמצבים אילו גם חולפים לבד. אולם הנזק הרגשי עד לחלוף המצב הוא כבד ולכן מומלץ להתחיל בהתערבות.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה להשגת רוגעקטי02/09/2012
שלום,
בני בן השש עדיין לא אובחן על מנת לאשר / לבטל בעיית קשב וריכוז.
אני כאמא רואה את הסממנים שאולי קיימת אפשרות שישנה בעיה.
עד לאבחון הייתי רוצה לדעת אם ישנה תרופה / המלצה כלשהי לתת לו על מנת שיהיה רגוע וקשוב יותר בבית הספר.
שמעתי מהורים על המון דברים : ריכוזית, פסיפלורה , פרחי באך וכדומה.
אשמח לקבל את דעתכם המקצועית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה להשגת רוגע - תגובה
ד``ר אליהו סמואל02/09/2012לקטי שלום
את יכולה לנסות כל אחד מהתרופות שרשמת.
אילו תוספי מזון ואין אילו תרופות המחייבות מרשם.
והואיל וכך אנו כרופאים איננו ממליצים או שוללים- מדוברים בחומרים שלא הוכחו כעוזרים או מזיקים. אני ממליץ יותר על ZOOM .
ולכן את יכולה לעשות כחפצך.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונט טוראטאילנית01/09/2012
בהמשך לשאלה על תסמונט טוראט אבקש אם תוכל לתת לי עצה איזה כדורים עדיף לתת לה ובאיזה מינון היא שוקלת 65 קילו יכול להיות שהיא לא מקבלת את התרופה הנכונה או המינון הנכון תודה מראש אילנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונט טוראט - תגובה
ד``ר אליהו סמואל01/09/2012
פורום זה מציע ייועץ אולם לא טיפול.
הרופא המטפל בילד הוא הנושא באחריות ואיני יוכל לחתור תחתיו .
כל יעוץ מהסוג שאת מבקשת הופך את כותב הפורום כאחראי על הטיפול ואין זאת הכוונה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונט טוראטאילנית31/08/2012
בתי בת 11 אובחנה לפני כ3 שנים כילדה אם בעיות קשב וריכוז ובעיות רגשיות לקוי למידה ובעיות התנהגות ותסמונט טורט בקיצור קיבלתי את כל החבילה ....
היא טופלה ברטלין בקונצרטה ברספידל בטריקוטיל ודפקרסן לאחרונה השתמשה רק בטריקוטיל אבל לצערי הרב עדיין אין שום שיפור כמעט בכלל היא כרגע לומדת בבית ספר בכיתה מיוחדת ואני מלווה אותה יום יום לבית ספר ויושבת איתה במשך כל היום היא מאוד תלותית אם אני זזה ממנה היא נכנסת ללחץ ומתחילה להשתגע צועקת שוברת מקללת ורומסת כל מי שנמצא לידה כל עוד היא מקבלת יחס 24 שעות ושהיא מקבלת כל מה שהיא רוצה המצב איתה סביר שאלתי היא מה עוד אפשר לעשות אם הילדה אחרי ששום דבר כבר לא עוזר והאם להחליף לה את הכדורים אולי כדור אחר יעזור לה את האמת שאני כמעט ומתביישת לצאת איתה מהבית כי היא עושה פדיחות מקללת אותי מרביצה לי וקורא לי בשמות גנאי אבל אחרי כמה דקות מבקשת סליחה אני לא רוצה לאשפז אותה או לשים אותה במסגרת חוץ ביתית בבקשה אולי יש איזה כדור קסםםםםםםםםםםםםם שיכול לעזור לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונט טוראט - תגובה
ד``ר אליהו סמואל31/08/2012לאילנית שלום
חשוב לדעת ואני מדגיש זאת בדגש רחב - אין ריפוי מושלם ובוודאי לא במצבים אילו .
ומכאן שאין גם כדור קסם- כל טיפול תרופתי מיועד רק לגרעין התופעות המפריע ביותר. אין טיפול תרופתי שיעזור לכל התופעות - ומי שמחפש זאת אינו אלא רק טועה ומטעה.
יש תרופות שעוזרות חלק מהזמן ולאחר לא לפעמים מחליפים שוב ושוב.
עקרוני לדעת שגם מהלך החיים עוזר. אולם אין לשכוח שהילד חי בעולם של רגשות והתנסויות. למרות שטיפול פסיכולוגי אינו עוזר להפרעה שכן להפרעה מרכיב נוירולוגי ברור אולם טיפול פסיכולוגי תןמך ועוזר.
כמו שילד עם אפילפסיה או סכרת מושפע ממחלתו - גם ילד עם טורט. ואנו יודעים גם כי המחלה קשה יותר במצבי לחץ. לכן הקריאה לתרופת קסם מטעה. יש לחפש במקביל לטיפול התרופתי גם גב טיפולי בשיחות.
בעוד שהטיפול התרופתי מיוצר בבית החרושת, הקשר הטיפולי הוא מעשה ידי אדם ויש להקפיד על טיפול של איש מקצוע קליני ( רופאת ,פסיכולג או עו"ס קליני) הבקיא ובעל קבלות בתחום .
שילוב טיפול תרופתי, במסגרת חינוכית אוהדת ותומכת עם הבנה ובנוסף איש מקצוע המטפל בשיחות חיוני. רק שילוב יתן את התוצאות הטובות.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)