מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 5.5 נוח לכעוסאמא14/08/2012
ילד חכם, מפותח לגילו. רזה, בעבר טופל לאנמיה. מגיל 4 החלו התקפי זעם (אז היתה גם עייפות ניכרת) כיום - נוח מאוד לכעוס, נוטה לעצבנות, סף תיסכול נמוך מאוד. רוב היום בפרצוף חמוץ. לעיתים צועק בכעס, מתחבא מתחת לשולחן בגן כאשר אינו מרוצה, מנודה חברתית בגן בשל התנהגותו הבלתי מסתגלת. בסיטואציות של 1:1 מסתדר הרבה יותר טוב,מאוד אוהב חברה וזקוק לה.
מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5.5 נוח לכעוס - תגובה
ד``ר אליהו סמואל14/08/2012לאמא שלום
יתכנו סיבות רבות להתנהגותו. תתכן תגובתיות לאירוע או סדרת אירועים. תתכן פרשנות לא נכונה למציאות בין אישית.
אמנם בנך חכם אבל יתכן ועולמו הרגשי אינו מפותח דיו. יתכן וקיימת נטיה לכעסנות ללא יכולת לעידון ותיעול. ואילו רק חלק מהאפשרויות.
לרוב קיים שילוב של סיבות.
יש להכיר את המציאות המשפחתית ילד מגיב לסביבה הביתית שם הוא מוצא גם ניחומים.
כדי לתת פירוש והמלצה לשינוי יש להכיר את הילד יותר לעומק, לצורך זה אנו זקוקים להיכרות ותצפית חיה עם הילד. ( כדוגמא לגישה אפשר לראות בתכנית הסופר-נני המוקרנת בטלויזיה. )
לכן חובה לגשת לאיש מקצוע. יש לדעת שהתערבות מוקדמת יעילה בהרבה מגישה מאוחרת.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בCBT בילד בן 11 עם OCDא.ק.13/08/2012
שלום
אני מאד מאד מתנגדת לטיפול תרופתי. קראתי שעם טיפול נכון בCBT ניתן להגיע לאותן תוצאות. האם זה נכון?
שמעתי על המרכז הישראלי לOCD שמציע טיפול אינטגרטיבי ואינטנסיבי בCBT וכו גם תרגול חשיפות. האם יש למישהו בפורום ניסיון עם מרכז זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בCBT בילד בן 11 עם OCD - תגובה
ד``ר אליהו סמואל14/08/2012לא. ק. שלום
בדוק לומר שטיפול ב-O.C.D במצב בינוני וקשה התוצאות בטיפול שאינו תרופתי רחוק מלהיות משביע רצון.
יש לדעת שכל הנושא אינו מדעי כלל מאחר ואנו יודעים שההפרעה מתווסתת באופן ספונטני וחוזרת באופן לא צפוי אולם לרוב הוא חוזרת במצבי לחץ. הטפול בגישה ההתנהגותית אינו טיפול שורש כמו שגם הטיפול בתרופות אינו כזה.
קשה למדי לטפל בהופעה ראשונה של הסימפטומים עקב בעיות שיתוף פעולה ותגובות משניות לשיבוש אורח החיים.
יש גם להיות ערים שפרסומות אינטרנט אינם בדוקים מאחר שהם מונחים על בסיס כלכלי....
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זימזוםיעל10/08/2012
האם זימזום לעיתים קרובות אצל ילד בן 5, יכול להיות חלק מבעיה בוויסות תחושתי או ADHD או שזה יותר אופייני לאוטיזם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זימזום - תגובה
ד``ר אליהו סמואל10/08/2012המושג זמזום הוא ביולוגי ולרוב הוא מתקשר למושג טינטון המחייב בדיקת שמיעה
ובדיקת רופא אף אוזן גרון.
יתכן ואת מתכוונת למשהו אחר.
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה היא לכך שהילד מזמזם
יעל10/08/2012לא שהוא שומע קול, אלא שהוא מוציא קול, בעיקר תוך כדי שהוא מרוכז במשחק כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה היא לכך שהילד מזמזם - תגובה
ד``ר אליהו סמואל10/08/2012הוצאת קול - זמזום עצמי
אין לה בהכרח כל קשר להפרעה המופיעה בספר ההפרעות הפסיכיאטרי
ואם יש אז מדובר גם בסימפטומים אחרים. הסימפטום הנל כשהוא מופיע כמבודד אין לו כל משמעות להפרעה פסיכיאטרית.
אני נוטה להיות בטוח שהתופעה תחלוף.
שבת שלום
דר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיוני האישי
לי08/12/2012לי יש ילד בן 4 שמזמזם כל הזמן ומאובחן עם הפרעה בויסות התחושתי. גם תופעת מגע באנשים אחרים שתיארת קודם אופינית, זו התנהגות של חיפוש ונסיון לווסת את עצמו. אני במקומך הייתי פונה למרפאה בעיסוק שמתמחה בויסות תחושתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- theory of mindyael07/08/2012
האם בגיל 4.5 ילד שהבנת theory of mind שלו לקויה סביר להניח שלא יפתח יכולת כזו או שזו יכולת שלעיתים יכולה להתפתח גם בגילאי 5 או 6?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר theory of mind - תגובה
ד``ר אליהו סמואל07/08/2012לרונית שלום
THEORY OF MND הינו מנח מחקרי המבוסס על מודל מחקרי. מדובר על טכניקת ניסוי מסוימת ומוגדרת עם איפיונים מאוד מדויקים המאפשרים בדיקה מדעית אמפירית כלומר בשיטות סטטיסטיות כמו במדעי הטבע.
כותב שורות אילו הינו רופא קלינאי אשר סבור שיש להפריד בין מודלים מחקריים ובין המציאות של החיים. ואף מציע לא להתעסק בשאלה הזאת, כי את מי זה מעניין האם המודל המחקרי קיים אצל ילד זה והאם הוא עשוי להתגבש בהמשך. זה יכול להעסיק בעיקר אנשי מחקר ובוודאי שלא את ההורים.
אבל מאחר ושאלת אני מניח שהתכוונת למה שאנו מכנים בשפה האנושית קלינית אמפטיה. אמפטיה אינה מושא מחקרי בהכרח אלא עובדה יומית. ולשאול האם הילד יבין את האחר או לא . האם יהיה לו חמלה או יכולת לתקשר עם האחר באופן סביר? אילו שאלות מטרידות לפעמים.
אנו יודעים שנושא האמפטיה עובר הבשלה בדרגות שונות עם השנים. והגיל המצויין השאלתך גבולי כדי לענות. יש ילדים המתחילים לפתח אמפטיה ברורה בגיל חמש- שש. יש גם טכניקות להעצמת ופיתוח מיומנות זאת. יש באמפטיה גם מרכיב נלמד. לרוב הורה לא אמפטי יגדל ילד לא אמפטי כדוגמא.
יש גם לדעת שאין הפרעה רק באמפטיה- תמיד יתלווה לה הפרעה נוספת מהסוג הרגשי וההתפתחותי. כלומר מדובר בהסתכלות רחבה יותר. ובמידה ויש קושי התנהגותי -רגשי יש לפנות לאיש מקצוע לצורך אבחון והמלצות טיפול.
אגב, אופנות באות ואופנות חולפות, המודל המחקרי שאת מתארת פחות משמעותי ונחקר פחות כיום. למרות שבדעת הציבור הלא מקצועי הוא עדין פופולרי, ולא מעט בזכות כמה ספרים פופולרים שתורגמו גם לעברית. ככה זה...
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה המושקעת
yael07/08/2012ואם אפשר עוד שאלת - הבהרה:
השאלה שלי נבעה מכך שבני מתקשה להבין ילדים אחרים וסיטואציות חברתיות (למשל שאם יתחנן שוב ושוב בפני ילד שישחק איתו הילד השני דווקא ידחה אותו).
האם יש אפשרות שזו יכולת שתתפתח לאחר גיל 4.5?
המון המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה המושקעת - תגובה
ד``ר אליהו סמואל07/08/2012הנושא תלוי בקיום הפרעות נוספות. כפי שכתבתי למעלה. הפרעה רק בהתחברות עם חברים זה עניין אחד ואחור במימדים נוספים וקיום האיחור דנן זה דבר אחר.
לכן כדאי לפנות להערכה.
וגם אז יש לקבל הדרכה כיצד לקדם את הילדד
בברכה
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-התעסקות בתיאוריםשאלה02/08/2012
שלום,רציתי לדעת עם התעסקות בתיאורים נחשבת להפרעה או בעיה כלשהיא?
למשל-היה לי תקופה שהייתי מאוד רוצה להיות מסוגל להעריך גובה של כל בןאדם,עכשיו כשאני כבר יכול לעשות את זה,אז נגיד עם יש סיטואציה שבא אני צריך לתאר בן אדם כלשהו,אני מרגיש התרגשות מאוד מאוד עצומה כשאני מתאר את הבןאדם ואומר את הגובה שלו,לפני הקטע עם הגבהים זה היה עם מחירים של מכוניות,והייתי מאוד רוצה לדבר על המחירים שלהם.אני גם אוהב להתעסק בסטטיסטיקות של דברים וכו'.
יש דברים שמפריעים לי ,ויש שלא..הייתי פשוט רוצה למתן את זה,כי בעבר לא הייתי מתנהג ככה בכלל(לא הייתי חושב על הגבהים והמחירים וכל זה),ובלי שום קשר,זה לא חשיבה מציאותית,זה בסדר שזה מעניין אותי מה גובה של בן אדם ,אבל כשאני כל כך מתרגש מי זה,אני יודע שזה לא בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב,
שאלה02/08/2012ברור לי שלא עושים כאן אבחנות,אבל יהיה נחמד עם תיתן לי איזה קו מחשבה כאן ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב, - תגובה
ד``ר אליהו סמואל02/08/2012שלום
השאלה כמה זה מציק לך ועד כמה זה בשליטה.
התעסקות בפרטים שוליים זה לפעמים גם יתרון אולם הגזמה עלולה להוות בעיה.
יש גישו שונות לפתרון. יש גישה רפואית תרופתית אותה איני מציע כקוו ראשון. וגישה אחרת היא דרך שיחות. יש בגישה מתקנת חינוכית ויש בגישה רגשית.השאלה כמובן מה הגישה המועדפת עליך.
בכל מקרה רצוי לגשת לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך הערכת החומרה והמלצה על כיוונים.
אין לצערי שיטות קלות או מהירות לפיתרון. יש לדעת שהתכונה מתעדנת עם הזמן ועוצמת קשורה למידת החרדה והלחץ.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PDD-NOSיעל02/08/2012
בני בן 4 ושמונה חודשים, אובחן כ PDD-NOS (בתפקוד גבוה).
השאלה שלי היא האם מוכרים מקרים שילד אובחן בגיל הזה אך לאחר מספר שנים התברר שהוא אינו בספקטרום ה ASD?
ואם כן - האם ידוע מה אחוז המקרים של אבחון חיובי שגוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PDD-NOS - תגובה
ד``ר אבי שפירא02/08/2012אין לי את הסטטיסטיקה אך בהחלט יכול להיות שהאיבחון ישתנה במשך הזמן ולכן חשוב המעקב הרציף אצל המאבחן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שמוליק02/08/2012שלום יעל.
אינני רופא, אבל ברצוני להעלות שאלה נוספת:
האם יכול להיות שהילד אובחן באיבחון הזה, ואחרי איזה זמן הוא הבריא ואין לו שום דבר?
בעיקרון, על פי מה שמקובל בסיכיאטריה, אין דבר כזה להבריא. מי שנקבע לו איבחון מסויים הוא יישאר איתו לכל החיים. אני אישית, אינני מסכים.
אינני יודע אם יש בכלל דבר כזה, שמישהו אובחן בטעות.
הסיטואציה היחידה שאני מכיר, היא במקרה שמישהו אובחן כבלתי כשיר לשירות ביטחון, אז אם הוא מחליט לערער, ועירעורו מתקבל, אז האיבחון מתבטל. חוץ מזה, לא ידוע לי על הליך כזה של ביטול איבחונים פסיכיאטריים.
אני אשמח לשמוע שיש דבר כזה ביטול של איבחונים; במיוחד אם מדובר באיבחונים "קשים" כגון מאניה-דיפרסיה, סכיזופרניה וסכיזו-אפקטיב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר אבי שפירא02/08/2012שלום שמוליק אני רופא פסכיאטר ואני יכול להגיד לך בודאות שיש מקרים שילד אובחן בבעיה מסויימת והוא הבריא ממנה. כך שבהחלט יש מקרים של מצוקות שונות בנקודות זמן בחיים אשר משתפרות. יש לא מעט ילדים שמקבלים תרופות ואח"כ מפסיקים את התרופות בגלל שיש שיפור רב במצבם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אני פשוט לא מעודכן
שמוליק05/08/2012שלום ד"ר שפירא.
עד כמה שידוע לי איבחונים פסיכיאטרים אינם ניתנים לביטול, ואין מצב כזה שמישהו יוגדר כ"בריא" אחרי שהוא אובחן באיזה איבחון פסיכיאטרי.
אם אני באמת לא מעודכן, ויש דבר כזה, אני שמח מאד.
אבל האם יש דבר כזה שמישהו שאובחן באיבחונים קשים כגון מאניה-דיפרסיה, סיכוזפרניה או סכיזו-אפקטיב, וכעבור איזה זמן יוגדר כ"בריא"?
אם כן, אז האם קרה דבר כזה בהיסטוריה?
מעניין לדעת האם קיים דבר כזה לגבי איבחון של "בלתי כשיר לשירות ביטחון". במדינות כמו ארה"ב שבהן אין חובת גיוס לכל אזרח, ממילא אין לזה שום משמעות, אבל האם במדינת ישראל יש דבר כזה שמאפשר לצאת מהסטיגמה הזו(מבלי להיכנס לשאלה האם ביטול האיבחון יחייב גיוס)? האם קיים דבר כזה במדינות אחרות בעולם שבהן ישנה חובת גיוס?
תודה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אני פשוט לא מעודכן - תגובה
ד``ר אליהו סמואל05/08/2012יש לדעת ובדגשה -
הפסיכיאטריה היא ענף ברפואה המטפל באנשים הבאים לטיפול עקב מצוקה. זה ענף במקצוע הרפואה. הפסיכיאטריה אינה עוסקת בסימון והשמת אות קין על מצחו של המטופל.
הסטיגמה הנוצרת היא עניין חברתי. חשוב לבצע הפרדה בין הסטיגמה החברתית ובין מלאכת הריפוי.
לא הפסיכיאטרים אחראים לנידוי של חולה הנפש אלא החברה....
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברות הייטק לא מכירות את ההיסטוריה
yael07/08/2012הרפואית שלך.
חברות ציבוריות אולי יכולות לדעת (ואני לא בטוחה בכך בכלל),
אבל חברות היי טק פרטיות לא נגישות למידע הזה, ובכל שנותי הרבות בהייטק לא נתקלתי במעסיק שניסה לברר עבר פסיכיאטרי של מועמד לעבודה.
ומכל מקום - אין לבוא בטענות לפסיכיאטר בנושא הזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתמי
שמוליק07/08/2012שלום תמי.
קודם כל הדברים נכונים כלפי הדוגמא השנייה, ואין בדברייך שום מענה למה שכתבתי לגבי מי שמפחד ללכת לטיפול כדי שלא תידבק עליו סטיגמה, ואח"כ המצב מדרדר ויכול להצריך אישפוז כפוי, ובסופו של דבר לא רק הוא נפגע. עלות האישפוז נופלת על משלם המיסים.
אני עובד היום בחברת היי-טק, ואם כבר הנושא עלה לדיון, אז באופן כללי, אני אומר שכדאי לקבל הדרכה כיצד לעבור ראיון ב HR. כדאי לפחות לקרוא ספר על זה. בהחלט אפשר להתמודד עם זה...
עם זאת, אני טענתי שזה בהחלט רעיון טוב שיהיה אפשר לעבור איזו בידקה או בדיקות שיהוו הוכחה שמי שאובחן באיזה איבחון פסיכיאטרי, ויעבור אותן ייחשב לבריא, כדי להשתחרר מהסטיגמה שבסופו של דבר פוגעת בכולם.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטיגמה
אביבית09/02/2016אכן הסטיגמה היא בעיה קשה ומפריעה. כפסיכולוגית אני נעזרת לפעמים בקטעי טלויזיה של ד"ר יורם יובל בערוץ 23, ושל ד"ר אילן טל, אני מפנה מטופלים לצפות כדי שירגישו שהם לא יוצאי דופן, לפעמים זה עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה נוספת לאחר חשיבה מחדש
שמוליק19/01/2014שלום ד"ר סמואל.
אע"פ שעבר מאד הרבה זמן, רציתי לומר משהו שנראה לי חשוב.
פסיכיאטרים גם יכולים להיות מלאכים שמצילים מהסטיגמה, ואביא דוגמא שתחמיש את זה:
ישנה איזו תבנית קבועה של שאלה שחוזרת על עצמה בפורום מידי פעם: נער בן בסביבות החמש עשרה שמפחד ללכת לטיפול מפני שאם הוא ילך לטיפול אז אולי לא יסכימו לגייס אותו לצבא.
כל פעם שנתקלתי בכך אמרתי שכדאי ללכת לטיפול, ואם לא הולכים לטיפול, אז הבעייה רק תחמיר, ויהיה יותר קשה להתגייס.
אניחושב שבנוסף לכך, המטפל יכול לתת חוות דעת מקצועית לצבא, שיכולה להמליץ לצבא לגייס את המועמד, מפני שהוא מתמודד עם בעייתו, ויכול להיות שבלי אותה חוות דעת, הצבא יחשוש לגייס.
הנה דוגמא, שבה פסיכיאטר יכול לשמש כמי שמציל מ"כתם לכל החיים" של אי-כשירות על סעיף נפשי.
אני חושב שישנה גם סטיגמה מאוד מזיקה על הפסיכיאטרים, שנובעת מבורות של הציבור. נכון שסטטיסטית, רוב האיבחונים הם סיכומי מחלה, אי כשירות לשירות צבאי, נכות, אבל יכולים להיות גם חוות דעת שמשחררות מסטיגמה.
צריך להשתחרר מהסטיגמה הזו...
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה31/07/2012
תרופות seroquel ו solian פוגעות בעיניים,תופעות לוואי בעיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אבי שפירא31/07/2012התרופות לא גורמות תופעות לוואי בעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיפולשאלה31/07/2012
שלום,המצב שלי מאוד מורכב ורגיש,אני מטופל אצל פסיכולוג בפגישה פעם בשבוע,רציתי לקבל עוד חוות דעת,בהתחלה הדברים פה לא ישמעו כאילו שהם קשורים לפסיכאטריה,אבל אני פשוט רוצה להבהיר את הרקע,יש קשר למה אני פותח את הפוסט כאן.
הסיפור חיים שלי כולל בעיות מגיל קטן,ותקופות ארוכות שבהם הייתי משחורר מהבעיות,המצב הזה גורם לחוסר וודאות אצלי כי זה עד היום ככה,ואני יסביר.
כשהייתי קטן,הייתי רגיש מאוד,נחשפתי לזבל של בית מהיותי קטן מאוד,כבן 6,נחשפתי להרבה דברים שלא הייתי אמור לראות אף פעם,קללות מאבא שלי לאמא,הפנמת העובדה שאבא שלי נרוקמן ועוד.זה הוביל לזה שהתנהגתי בדרכים אובר רגישות,הצורך לבקש מאמא שתגיד כמה פעמים סליחה,הצורך בזה שהיא תגיד לי כל הכבוד אחרי רופא שיניים,ועם לא,אז אני רוצה לבכות ולברוח.
לא נולדתי ככה,כשהייתי בגן עוד לא נחשפתי לדברים הקשים בבית,ואני זוכר בוודאות שראיתי את הדברים בצורה הנכונה ביותר באותה תקופה.
מה שכן,מתחילת הביה"ס היסודי בערך,הייתי מאוד פגיע ורגיש,אבל בכל זאת היו לי כמה חברים טובים באותה תקופה.במשך הרבה מאוד שנים,הייתי מייעץ לאמא שלי מה לעשות בנוגע לאבא שלי,היו תקופות שהיו היה בכלא וכו',אני רוצה להגיע לעניין,עד כיתה ט' לא היה לי כלום בסופו של דבר.לא חרדות,דיכאון,מחשבות שליליות,לא היה לי את זה..כעבור שנה התחילו הבעיות שלי.זה הייתה תקופה שהייתי כל יום אומר לאמא שלי שכבר תתגרש מאבא שלי,או שתשלח אותו לכלא,מתוך רצון שיהיה לי טוב,ידעתי עד כמה אני בןאדם שיכול להצליח,והפחד שבגללו אני יכשל היה חריף,הייתי אומר כל הזמן-אני מפחד להיות כמוהו כשאני יהיה גדול בגלל שאני נחשף לדברים האלה.
בתקופה הזאת,של כיתה י' בערך,התחלתי להרגיש שינויים אצלי,אט אט האישיות שלי נלקחת ממני,אבל זה בא מאוד בהדרגה,אני זוכר שהפעם הראשונה ששמתי לב לזה,הייתה כש-שמתי לב שיש ילד מסויים שמסתכל עליי בשיעורים,הייתי בטוח שהוא בוחן אותי,ובגלל זה הייתי מתנהג בצורה כזאתי שהוא תמיד יתפוס אותי כבן אדם חזק,התנהגתי ככה עד כדי כך שהייתי מוותר באופן שאני אפילו לא שם לב אליו,על הרצונות שלי ועל התחושות שלי.התופעה הזאת התפתחה,ולאט לאט אני בעצם ממשיך להתנהג ככה בכל מצב ומצב,איך תופסים אותי זה היה הקטע היחיד שלי בחיים.הגישה הזאת כל כך עשתה לי רע שעברתי בית ספר,טענתי שזה בגלל משהו לימודי,אבל זה כי לא יכלתי לסבול את זה,וגם לא הייתי מודע לכך שזאת בעיה.בבית ספר שעברתי,במשך שנה וחצי התנהגתי ככה.גם אז,לא שמתי לב שכל השנה וחצי הזאת זה לא היה לירון,אלה משהו אחר.עקרונית,איך שעברתי לבית ספר החדש,הרגשתי תחושות חרדה חברתית,והייתי "מטפל בהם" על ידי צורך של התקרבות לאחרים שנכפה עליי,לצחוק מכל דבר שאומרים,להיות במרכז,להפריע בכיתה,לצחוק בכיתה,לדבר עם מישהו בכיתה,דברים שהיו מעלים לי את הביטחון לכמה רגעים,אולי כמה שעות,אבל אז הייתי תמיד צריך עוד פעם ועוד פעם לחזק את זה על ידי הדרך הזאת.עם לא הייתי מתנהג ככה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שאלה31/07/2012עם לא הייתי מתנהג ככה,הייתי מוצא את עצמי בחרדה חברתית.והדרכים האלו היו עוזרים לי להתגבר עליה,אני מתאר לכם מצב מנוגד לגמרי ממה שהייתי עד לפני אותה שנה,שנה אחת לפני זה,הייתי במערכת יחסים עם מישהי,הייתי יוצא למקומות לבד ומכיר אנשים באופן טבעי,הייתי אמיתי,והיה לי ביטחון עצמי גבוהה.
אני לא יודע איך הקטע עם אבא שלי קשור לחרדה חברתית שפתאום התפתחה באותה תקופה שהחמירו הדברים בבית,אבל זה הגיע למצב שבסוף י"א כבר נכנסתי לדיכאון מתהייה של מה קורה לי?האמת היא שגם אז לא שמתי לב לבעיה שלי במשך שנה ,שהיא בעצם סוג של תוצר של דחק של החרדה חברתית,זה היה נראה לי בסדר.
אבל במשך התקופה הזאתי,שמתי את האחרים לפניי,מתוך מחשבה שזה מה שיעשה לי טוב.(ולא בקטע של אכפתיות ולעזור לחלשים,כי זה ממש לא היה הקטע שלי).
ובכל מקרה,בחופש של כיתה י"א טסתי לארצות הברית לאחי הגדול,למשך שלושה חודשים,ששם עבדתי במכירות ,אבל במקביל הייתי גם מבלה עם אחי.
לפני שנסעתי אליו,גם שקעתי במחשבות טורדניות קשות,של אנשים שעושים מעשים מגונים לאמא שלי,או חרדות כפייתיות שאני חייב כל הזמן לשאול משהו,או לבדוק שאמא שלי בסדר.ותוך מעט מאוד זמן כשהיתי בארצות הברית ה-כ-ל נעלם.
הכל כולל הכל,סוף סוף שם חזרתי להיות לירון,שזה הדבר הכי חשוב בראש ובראשונה,וגם כמובן היה לי שליטה על עצמי שלא להיכנס לכל מיני מקומות נפשיים לא טובים שוב פעם.
ובסיום החופשה של השלושה חודשים,כאשר חזרתי לבית ספר,חזרתי להיות לירון עם המסכות,שמחפש לצחוק על אחרים בכיתה כשמספרים בדיחה כדי להעלות לעצמי את הביטחון ,ועוד הרבה התנהגויות שרק עד לפני חודשיים הבנתי שהכל היה טעות אחת גדולה.
ועכשיו,יש לי בעיה ,הפסיכולוג טען שזה הערכה עצמית נמוכה,וראיה לא נכונה של המציאות.
אבל אני מרגיש שיש פה משהו מעבר לזה,בתקופה האחרונה ,אני סוף סוף מצליח להקרין את עצמי,בדיוק כמו שהייתי לפני כמה שנים כשהכל התחיל,הבעיה שזה כל פעם קורה לזמן כלשהו,שאני מצליח להיות אני,וכשאני מצליח להיות אני ,אני עם דימוי עצמי גבוהה וביטחון עצמי גבוהה,אני לא מתעסק בכל החרא שנהגתי להתעסק בוא לפני שנתיים,וגם עם עוברות לי מחשבות,הם לא מהותיות.
הבעיה מתחילה ברגע שאני מאבד את התחושה,זה לא מצב של שחור לבן ,שאני פעם עם ביטחון ופעם עם לא,יש מחשבות בראש שלי שמנתקות אותו מתחושת ה"עצמי" ,לפעמים מספיקה מחשבה אחת שלא הצלחתי לטפל בה כמו שצריך והדחקתי,תשנה את כל הראיית מציאות שלי,אני מוצא את עצמי לפעמים במצב קיצוני ממש כמו שהייתי נוהג להיות,בחרדה חברתית,הפעם אני לא מדחיק את זה על ידי הדרכים של פעם,אבל זה מצב מתסכל,כי אני יום אחד ,או שעה אחת,מקרין את עצמי,ונותן את האינטרפטציה שלי לדברים,וברגע השני,זה נלקח ממני.לפעמים כשאני נקלע לזה,זה מוביל לתחושת ניתוק,הבעיה גורמת לכל כך הרבה בעיות,כי ברגע נתון אני אוהב את חברים שלי,ובא לי לקבוע איתם דברים והכל,וברגע אחר פתאום אחרי שקבעתי איתם - אני לא יכול לצאת כי נקלעתי ל-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך2
שאלה31/07/2012נקלעתי ל-בוא נקרא לזה- העדר תחושת עצמי.
זה לעיטים ממש קיצוני ואז אני גם חווה ניתוק מכל הבחינות,גם נפשי ורגשי.
יש לי הוכחה בראש לזה ,שהייתי מסוגל להיות אני עצמי באופן טבעי בלי מסכות,ולהרגיש ביטחון אמיתי ולא מזוייף !ואני מדבר על לפני כמה ימים,כי יש לי ימים כאלו פעם בכמה ימים.הדבר הזה קרה לדעתי בגלל שראיתי את המציאות בצורה נכונה למשך אותו זמן,והקטע הזה נגמר ברגע שהפסקתי לראות את הדברים ככה,אני ממש לא נותן לעצמי להיקלע לקטע הזה של המציאות המעווטת-אני עובד על עצמי בצורה קוגנטיבית,אבל עדיין..זה נראה כאילו יש משהו שממש משתק אותי ואת המוח שלי,שהוא קצת מעבר לדימוי עצמי נמוך ותפיסה לא מציאותית של הדברים,
אני לא מפסיק לשאול את עצמי-איך אני היום רואה הכל ככה,כשראיתי אתמול דברים אחרת?זה מרגיש כאילו יש עוד משהו שמערער את הדברים כל פעם מחדש ומונע ממני להישאר יציב.התחושת ניתוק גם לא מאפשרת לי להרגיש את זה שהייתי מסוגל להיות טבעי ועם ביטחון ואוהב את חברים שלי לפני כמה ימים,בתת מודע שלי אני יודע שעשיתי את זה לפני כמה ימים,אבל אני לא יכול להרגיש את זה.זה כאילו נראה כמו סוג של הסתכלות מהצד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך2 - תגובה
ד``ר אבי שפירא31/07/2012שלום לירון קשה לענות לך תשובה מעמיקה מבלי לבדוק ולעשות הערכה מקיפה. האינטרנט זה לא המקום לביצוע כזו הערכה . תוכל לפנות לפסכיאטר בהקדם כדי לקבל חוות דעת נוספת והערכה מקיפה של מצבך לשם התאמת טיפול מתאים בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגיעה כפייתית באמאשולי29/07/2012
בני בן ה-14 וחצי לא מסוגל לראות אותי ברגליים חשופות מבלי לנסות ללטף או לגעת בהן, טענתו : "זה נעים כמו כרית". הבעיה אינה קיימת כשרגליי אינן חשופות,
כל הצעקות המחאות האיומים וההתנגדות הפיזית שלי ושל אביו אינן מועילות, הוא אינו יכול להשתלט על הדחף, ולא מבין מה לא בסדר.
הוא עושה את זה רק איתי.
הוא אובחן כ-OCD ובין היתר חייב לגעת בדברים.
האם זה חלק מהתסמונת או משהו אחר? מה עלי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיעה כפייתית באמא - תגובה
ד``ר אבי שפירא30/07/2012בהחלט יכול להיות שולי שמדובר בסימפטום שהוא חלק מ OCD
חשוב במקרה כזה טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT ואפשר כמובן לשלב טיפול תרופתי אם הטיפול הקוגניטיבי לא עוזר בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרתיותyael29/07/2012
בני בן 4 ושמונה חודשים. יש לו כמה התנהגויות שמדאיגות אותנו שאולי יש לו PDD בתפקוד גבוה, אולם את כולן אפשר להסביר גם ע"י ADHD או דברים אחרים.
יש משהו אחד שמטריד אותנו שאולי אין דרך להסביר אותו מלבד PDD:
לפעמים כשהוא לא מקבל משהו שהוא רוצה הוא חוזר על הבקשה שוב ושוב, ברצף, כאילו לא שמע כרגע את המילה לא (מאיתנו) או שהתעלמו ממנו (ילד בגן).
למשל: אם הזמין ילד מהגן לבוא אליו הביתה והילד לא עונה לו למרות ששמע אותו (מה שאמור לסמן לא שהילד לא רוצה) - הוא פשוט שואל אותו שוב. הילד ממשיך להתעלם והוא מיד שואל אותו שוב ושוב.
או שאנחנו לא מרשים לו משהו - ואז מיד אחרי ה"לא" הוא חוזר על הבקשה שוב ושוב.
האם התנהגות כזו יכולה להופיע גם אצל ילד שלא נמצא על הרצף האוטיסטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרתיות - תגובה
ד``ר אבי שפירא29/07/2012בהחלט מומלץ לבצע איבחון ולקבוע האם יש חשד להפרעה או שהדברים בתחום הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה מהארון!!!!????טל25/07/2012
שלום ביתי בת 17 הגדולה משלושה אחים תלמידה טובה מאוד, יש לנו נחת ממנה, אבל מאז ומתמיד היתה ילדה עם דעות משלה ונמשכת למוזר -היא צובעת לעיתים חלק משערה בסגול, אדום, יש לה קבוצה חברים שהם פריקים וקבוצה אחרת שהם לא. היא פעילה מאוד חברתית ואהובה מאוד, בכיתה ח היה לה חבר זמן קצר והם נפרדו בצורה לא יפה , סיפרו לי שהוא אמר עליה דברים. ביתי אף פעם לא משתפת אותנו בכלום, אנו משפחה תומכת ושלושת הילדים הנוספים משתפים אותנו בקורה איתם. היום נכנסתי לפייסבוק של ביתי וראיתי סטטוס שהיא כתבה- אני יוצאת מהארון . היו על זה 30 לייקים. הרגשתי שאני מקבלת אגרוף לפרצוף, מה גם שעוד לפני חצי שנה ראיתי שהיא עשתה לייק למצעד הגאוה, כששאלנו אותה פשר העניין ואם היא רוצה לשתף אותנו במשהו-ענתה שלא!!! לפני כחודש אמרה לנו שהיא רוצה לנסוע עם חברה טובה שלה -אנחנו כמובן מכירים את החברה שלה,לקניון בתל אביב להסתובב, וגילינו שהיא רצתה לנסוע למצעד הגאוה, בסוף לא נסעה. יש לה גם ידידה שביתי הייתה מסתובבת איתה קיץ שעבר ובדיעבד הסתבר לי שהידידה דו מינית, אנו כהוריה לא יודעים מה לעשות, איך להתנהג ומה לשאול אותה ואיך לטפל בעניין, והאים מה שכתב התכוונה לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה מהארון!!!!???? - תגובה
ד``ר אבי שפירא25/07/2012אין שום בעיה ביציאה מהארון, להפך זה מראה על בגרות ורצון לא לחיות בשקר כל כך הרבה שנים עם חיי הסתרה. לדעתי אם אין קשיים רגשיים, חרדות , דכאון, מחשבות אובדניות אין צורך בכל טיפול אלא אם הנער או הנערה מעוניינים בכך. צריך לכבד נטיה מינית ולקבל זאת כדבר נורמלי. יש שונות רבה בהתנהגויות , בנטיה מינית, החיים זה לא שחור לבן וחשוב לקבל ולדאוג שהילדים שלנו יקבלו כל מה שהם זקוקים להם מבחינה התפתחותית ורגשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטלין לא עזר להפרעת הקשב, מה עושיםשיר19/07/2012
שלום. אני מבוגרת 42 עפ הפרעת חוסר קשב ואימפולסיביות. רטלין רגיל עד 40 מג לא עזר לי ובמינון הגבוה גרם לחרדה. האם יש עוד טיפול תרופתי, אחר, שעשוי לעזור לי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטלין לא עזר להפרעת הקשב, מה עושים - תגובה
ד``ר אבי שפירא19/07/2012בהחלט אפשר לעזור . חשוב להגיע לרופא מומחה להפרעות קשב ולהתייעץ איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת מתנגדת - דחוף!!!ריקי18/07/2012
בננו בן 11 אובחן על ידי הנוירולוג המטפל בחשד לתסמונת המתנגדת או קשב וריכוז. והוחלט על טיפול בריספונד + הדרכה הורית. הוחל טיפול בריספונד 1 סי.סי ביום. והתחלנו בטיפול רגשי אצל פסיכולוג קליני. בפגישה שלנו היום עם צוות בית הספר, מח' החינוך ונציגת משרד החינוך, הוצגה בפנינו אפשרות לצרף לבנינו מעצב התנהגות בתחילת שנת הלימודים הבאה. אולם, הם מתנים זאת בהצגת אישור של פסיכיאטר שבנינו אכן סובל מהתסמונת המתנגדת. במשרד החינוך לא מוכנים לקבל את האישור הקיים מהנוירולוג, מאחר ולטענתם הוא אינו סמכות להחליט החלטה שכזו. אנו חוששים לפנות לפסיכיאטר ולתייג אותו, וחוששים בעיקר מההשלכות שתהיינה לביקור כזה על עתידו של בנינו בצבא למשל. הובהר לנו חד משמעית שלא נקבל את העזרה הדרושה לו אם לא נמציא אישור מפסכיאטר. שאלתנו היא האם אכן רק פסיכיאטר מוסמך/רשאי לאבחן ולקבוע odd? והאם מידע על ביקורים אצל פסיכיאטר מועבר לגורמים מחוץ לקופת חולים, בצורה שיכולים ל"קלקל" לבנינו בעתיד. האם אין חסיון והמידע הזה זמין לכל מי שדורש?. אנו מוכנים לעשות הכל כדי לעזור לו, אולם חוששים שנפגע בו בהמשך. האם פניה לפסיכיאטר באופן פרטי, תשמור על יותר חסיון מאשר פניה לרופא בקופת חולים. אנו זקוקים לתשובה בהקדם, מאחר ואנו חסרי אונים. תודה רבה. ריקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת מתנגדת - דחוף!!! - תגובה
ד``ר אבי שפירא18/07/2012אין שום בעיה לפנות לפסכיאטר. הפגיעה היותר קשה בילד אם הוא לא מטופל נכון ואז הוא עלול להיקלע למצבים לא נעימים בעתיד. בכל מקרה רוב המטופלים שהיו בטיפול פסכיאטרי בעברם מתגייסים לצבא ואין כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתסמונת המתנגדת
ריקי19/07/2012תודה רבה על תשובתך שדי מרגיעה אותנו. בכל מקרה היינו רוצים לדעת האם התיק הרפואי נגיש לצבא או לגורמים אחרים, או שמדובר בחסיון מוחלט. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתסמונת המתנגדת - תגובה
ד``ר אבי שפירא19/07/2012אצל רופא פרטי יש חיסיון מוחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתסמונת המתנגדת
ריקי20/07/2012תודה רבה. עזרת לנו מאד לקבל החלטה. שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומר נוסף למחשבה
שמוליק22/07/2012שלום ריקי.
תסלחי לי שאני דוחף את האף, אבל זה פורום פתוח, כך שאני יכול לכתוב תגובה, גם אם אינני רופא.
אני רוצה לומר שגם אם מקבלים פטור מהצבא על סעיף נפשי, זה ממש לא סוף העולם.
אני לא רק שקיבלתי פטור על סעיף נפשי, אלא גם התאשפזתי ארבע פעמים. פעמיים זה היה בכפייה. היום, אני עובד בהיי טק, כך שלא להיות בצבא, זה ממש לא אמור לדפוק את החיים.
אני חושב שמה שהפריע לי יותר, זה היחס מצד החברה. היום אני בטוח שהיחס של החברה כלפי מי שלא היה בצבא השתפר. ישנם הרבה מאד צעירים שבעקבות ההתנתקות מסרבים ללכת לצבא באופן אידאולוגי, ואתוס צבא העם כבר מזמן לא קיים.
אני אישית בעד לבטל את חוק גיוס חובה, ולהפוך את צה"ל לצבא מקצועי.
מאחל לך ולבנך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי סוציאלידורית18/07/2012
בבני בן 12 וחצי קיבל ערכה פסיכאטרית שיש לו קויים לאנטי סוציאלי
הילד מקבל רטלין 40 נימצא בחינוך מיוחד הערכה הפסיכאטרית הייתה בפעם אחת
ותוך כדי זה רוצים להכניס אותו לגילעם מה עושים למי פונים שזה לא יקרה יש עלי פקידת סעד עובדת סוציאלית ולפי מה שקראתי לא מהבחנים ילד בגיל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטי סוציאלי - תגובה
ד``ר אבי שפירא18/07/2012ניתן לקבל חוות דעת שניה מפסכיאטר . כך מקובל במצבים כאלו כדי לדעת אם זו הדרך הנכונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףליאת17/07/2012
שלום, בני בן ה-17 אמר שהוא רוצה להתאבד, למי אני צריכה לפנות???
הוא כבר אמר את זה פעם אחת לפני כשנה.
הוא דכאוני, לא יוצא מהבית, לפי דעתי יש לו גם חרדה חברתית.
כשפניתי לפסיכולוג כדי לטפל הוא אמר שאני קודם צריכה לפנות לפסיכיאטר.
האם זה נכון? אין לי מושג למי לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף - תגובה
ד``ר אבי שפירא18/07/2012בהחלט כן את צריכה קודם כל להגיע עם הבן לפסכיאטר לבצע הערכת מצבו ולהתאים טיפול מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)