מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחפשת עזרהמירה05/01/2013
שלום רב, אני מחפשת פסיכיאטר/ית המתמחה במתבגרים עם הפרעת קשב וריכוז מאזור צפון הארץ, עפולה והעמקים גם הקריות בא בחשבון אבל חשוב שההתמחות שלה תהיה בהפרעת קשב וריכוז למתבגרים. אודה על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת עזרה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל06/01/2013שלום
אין אנו יכולים להמליץ על אנשי מקצוע על דפי הפורום מאחר ומדובר בתחום פרסומי.
אני ממליץ לא ללכת אחר פרסומות באינטרנט מאחר ואין להם כל ביסוס במציאות וכל המרבה בתשלום לגורם המשווק כך הוא לכאורה מוצלח.
הצעתי לפנות לרופא המשפחה או לגוף הפסיכיאטרי כדוגמא בבית החולים העמק ולהתיעץ שם. תפלאי יש גם אנשים טובים שישמחו לעזור לך.
את יכולה לפנות גם לעמיתי ד"ר שפירא באופן אישי או אלי באופן אישי ואנסה לעזור לך.
בהצלהח,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה מתי תצא מהגוף?מתן03/01/2013
שלום.
אני נוטל פריזמה זה שלוש שנים [כעת בן 18], 2 כדורים 20 מג. ליום.
לפני חודש התחלתי תהליך של גמילה מהתרופה, תהליך איטי שעדיין לא נגמר, שבסופו אני מקווה לתפקד באופן מלא בלעדיה.
השאלה שלי, ביום שבו אפסיק לחלוטין לקחת את התרופה [בינתיים ירדתי לכדור וחצי], כמה זמן יקח לה להפסיק להשפיע.
וכמה זמן יקח לגוף להוציא את כל מה שנותר ממנה מהגוף שלי?
כך שגם לא תופיע יותר בבשדיקות דם וכו' ולא יהיו עקבות שלה בגופי.
תודה רבה!
שלכם,
מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה מתי תצא מהגוף? - תגובה
ד``ר אליהו סמואל06/01/2013למתן שלום
המילה גמילה מוטעת מכל וכל מדובר בהורדת מינון הדרגתית ואין כל אפקט של גמילה ותלות....הנושא נבדק על ידי גורמי בקרה מהימנים ביותר של השלטון האמריקאי. -FDA
יש הבדל בין ניקוי של הגוף מהתרופה שאז מדובר לטווח של בערך כשבועיים מסיום התרופה.
ויש אלמנט של הפסקת ההשפעה על הגוף. משך הזמן עד להפסקת ההשפעה נמשך בגבולות 3 חודשים, יתכן אף יותר.
בברכה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין וטיקיםמיכל02/01/2013
האם ניתן לתת ריטלין לילד הסובל מטיקים?
למה לשים לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין וטיקים - תגובה
ד``ר אליהו סמואל02/01/2013ליעל שלום
כיום מקובל שאפשר לתת לילד הסובל מטיקים.
את חייבת להיות במעקב מסודר עם פסיכיאטר ילדים ונוער שכיחות העולה מזה של הפרעת קשב וריכוז פשוטה.
יש לשים לב באם לא תחול החמרה בפעילות הטיקים כמו גם באופיים.
ואני חייב להצהיר שוב אין טיפול בתרופות ללא ליווי טיפול בשיחות עם ההורים והילד.
טיפול הממוקד רק במתן תרופות יעילותו פחותה משילוב עם גישות נוספות.
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם יש צורך בטיפול נוסף לריטלין
מיכל03/01/2013במידה ויש תיקים?
הכוונה לטיפול תרופתי (למשל ברספירדל)
האם זה בסדר להסתפק רק בריטלין (וכמובן גם בטיפול פסיכולוגי מקביל)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם יש צורך בטיפול נוסף לריטלין - תגובה
ד``ר אליהו סמואל03/01/2013שאלה מתבקשת
אולם - מלאכת האיזון התרופתית היא מלאכה של ניסיון ותעיה, כלומר בדיקה בטווח מסוים.
ויש לדעת כי למשל טיפול בזיהום בדרכי השתן או בדלקת גרון מחייב מתן אנטיביוטיקה במינון מאוד ספציפי ובתרופה מאוד ספציפית ,כישלון בטיפול מחייב גישה שניה, וכך הלאה. והספרות מכוונת אותנו לאופי טיפול מאוד ספציפי ומדויק. ולהבדיל כך זה המצב בטיפול במחלות ממאירות, יש פרוטוקולים מאוד מדויקים.
ואילו בפסיכיאטריה אומנות הטיפול הרבה יותר רחבה ואין מרשם ברמת בית ספר- שהוא מדויק ושאין זולתו כל אופציה.
ולכן כל המלצה כפופה להיכרות קלינית של הרופא המטפל ושיקול דעתו האישי.
ולצערי אין כל גישה קנונית לטיפול במצב המוצג.
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניה דיפרסיהיעל01/01/2013
שלום רב
האחיין שלי אובחן כסובל ממניה דיפרסיה.
רופא קופת החולים נתן לו תרופה בשם אולנזאפין (זאפה)
עכשיו הוא לא רוצה להמשיך בטיפול מכיוון שהוא מפחד שרישום אצל רופא פסיכיאטר מקופת חולים שחייב ברישום ומעקב בקופה ישפיע לרעה על כל עתידו - הוא מאוד רוצה להתגייס
יש לי שתי שאלות: האם באמת רישום פסיכיאטרי יכול להשפיע על התוכניות שלו לעתיד - רשיון נהיגה צבא לימודים וכו'
האם יש הבדל בין ללכת לפסיכיאטר של קופת חולים או פרטי
הוא אמר שאם אצל פסיכיאטר פרטי אין חובת דיווח לרשויות אז אין לו בעייה ללכת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניה דיפרסיה
יעל01/01/2013שכחתי לציין שהוא בן 17
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניה דיפרסיה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל02/01/2013ליעל שלום.
מניה דפרסיה היא מחלה בדרגות חומרה שונות.
מחלה שכזאת מחייבת הצהרה לצבא. איני מכיר פסיכיאטר פרטי שיקח אחריות כזאת ואשר לא ידווח לגורמי צבא.
גיוס תחת כותרת שכזאת לצבא וללא ידיעת הצבא עלולה להיות מסוכנת ביותר.
זה גם האינטרס של הנער ובני משפחתו כי לא תחול החמרה במצבו במהלך השירות.
וללא פרופיל מגן או שירות מוקל הסכנה ממשית...
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק בצבא יכולה להיות בעייה
שמוליק05/01/2013שלום יעל.
מנסיון אישי (ארבעה אישפוזים ופטור מהצבא על סעיף נפשי), הדבר היחידי שיכול להיות בעייתי באמת, זה ללכת לצבא.
מעבר לזה, רשיון נהיגה ועבודה, הוא יוכל להגשים את שאיפותיו בלי שום בעיות, גם אם הוא לא יתקבל לצבא.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות תקשורתסיגלית31/12/2012
שלום רב
בתי בת 10, מתקשה מאוד להסתדר במבחינה חברתית בכיתה, נכנסת למצבי לחץ במהירות , נחשבת לילדה בכיינית מאוד והמתקשה לתרגם נכון את המפה החברתית. גם בבית היא נכנסת להתקפי זעם ולחץ בקלות יחסית. היא תלמידה בעלת הישגים לימודיים גבוהים מאוד השוקעת בקלות לתוך ספר קריאה. במהלך טיפול שקיבלה - תרפיה באומנות הייתה הטבה בהתנהגותה אולם כאשר הסתיים הטיפול חזרה לסורה. חשוב לי לציין כי היא טופלה על ידי קלינאית תקשורת עקב איחור בדיבור. אני יודעת שישנה בעיה- רק אני מתקשה להנח את האצבע על מקור הבעיה. האם עליה לעבור אבחון פסיכולוגי, פסיכודידקטי או שמה אבחון פסיכיאטרי?
אודה לכם מאוד על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל להנעל על סוגיות תקשורת יש לבחון
ד``ר אליהו סמואל31/12/2012לסיגלית שלום,
המלצתי בכל פה כי תבדק, ראשית אצל פסיכיאטר ילדים ונוער. פסיכיאטר ילדים ונוער מקיף את הבעיה מכל צורה,רגשית סוציאלית ורפואית. רצויה בדיקה רב צירית.
יש לדעת כי לא יוצאים מפסיכיאטר תמיד עם תרופה ביד.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין וריספרדלמודאגת26/12/2012
שלום רב,
בני בן ה 11 אובחן כסובל מבעיות קשב וריכוז. לאחר התייצעות עם פסיכיאטר בעקבות בעיות רגשיות ניתן לילד כדור ריספרדל 0.1 מ"ג בכל יום אחה"צ. לאחרונה הילד מתנהג כמו "זומבי" ומראה חוסר רצון להכל ( אוכל, משחק, צפיה בטלויזיה וכו') לאחר מחשבה מעמיקה הפסקתי לו את הכדור ריספרידל. וכמו בדרך פלא הילד חזר לחיים. אני אציין אף שהוא עדיין מראה על בעיות רגשיות ומרבה לבכות ללא שום סיבה. אינני יודעת מה לעשות. הוא לא פעם אף הפציר בפני שאם הוא ימות זה לא נורא כל כך. ( הוא הילד הבכור בבית) אינני יודעת מה לעשות עיזרו לי להבין מה לעשות עוד??? האם להחזיר לו את הריספרידל??? אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין וריספרדל - תגובה
ד``ר אליהו סמואל27/12/2012שלום
ראשית נראה שהמינון הוא 1 מג ולא 0.1 מג מאחר והמינון שאת כותבת הוא אפסי.
שנית להבנתי בנך לוקה בהפרעה רגשית כפי שכתבת והטיפול בהפרעה רגשית הוא פסיכוטרפיה וכמובן הדרכת הורים.
תרופה ניתנת רק ואך ורק כבררת מחדל כאשר המצב מחייב זאת.
הצעתי כי תחזרי לפסיכיאטר להתיעץ איתו. אל תדאגי הילד יחזור לעצמו.
דאגותיך יכולות להלחיץ את הילד ולא בהכרח לעזור לו.
במקרים אילו חייבת להיות בנוסף לתרופה גם הדרכת הורים וליווי צמוד במהלך מתן התרופה.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת טורטאלי21/12/2012
שלום,
בני בן ה13 מאובחן עם תסמונת טורט כבר 6 שנים.
התסמונת מתבטאת אצו גם בטיקים קוליים ומוטוריים, וגם בחרדות,התנהגות כפייתית ואובססיות. לאחרונה חלה החמרה חדה עם החרדות וההתנהגות האובססיבית לכן פנינו לפסיכיאטרית והיא המליצה מאוד על תרופה בשם פלוטין.
מזה כשלושה שבועות בני לוקח באופן קבוע פעם ביום את הפלוטין בנוסף לקסנזין פעמיים ביום לטיקים.
כרגע אני מרגישה שיש החמרה במצבו ואינני יודעת מה לעשות!
להפסיק עם התרופה? אני ממש מרגישה שיש לי ילד אחר מתנהג כילד לא שפוי למשל עם הזיות שנתקעות לו הידים למעלה והוא לא יכול להוריד אותם..
לעזרתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת טורט - תגובה
ד``ר אליהו סמואל23/12/2012לאלי שלום
הטורט זאת מחלה מוזרה. לפעמים היא קשה ולפעמים קלה . והמצבים משתנים. יש שתרופה אחרת עוזרת ובזמנים אחרים פחות ולהיפך תרופה שלא עזרה פתאום עוזרת.
כלומר אין כללים.
רציתי לומר שצריך סבלנות.
אין תשובות בית ספר. יש לחזור לרופאה ולהיות אצלה במעקב כמה שצריך.
חשובה אוירה שלווה ופחות לחצים וזה תומך בתרופות.
ולכן הדרכת הורים בסוגיות הוריות וכמובן טיפול בילד חשובות כדי לנטרל את התגובות הרגשיות הנילוות.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין LAתמר19/12/2012
הומלץ לנו לעבור לשילוב של רבע ריטלין רגיל עם ריטלין LA (להפחתת ריבאונד וגם על מנת שהשפעת הריטלין תהיה מעבר ל 4 שעות).
הבעיה היחדיה שלי היא שאני חוששת שהילד (בן 5) לא יאכל בצהרון, כי הוא מקבל את הכדור ב 7:30 וארוחת הצהריים ב 14:00.
הריטלין הרגיל גורם לו לחוסר תיאבון. האם יש סיכוי סביר שתחת הריטלין LA יהיה לו תיאבון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין LA - תגובה
ד``ר אליהו סמואל20/12/2012לעינת שלום
ריטלין זה ריטלין וריטלין על כל צורותיו עלול להפחית תאבון.
אם כי יש דרגות שונות להפחתת בתאבון והשוני אינדבידואלי.
חשוב לדעת שהשפעת הריטלין תלויה גם בגיל. יש שוני בין התגובה לריטלין בגיל 4 לזה של גיל 7. אני מניח שהרופא שהמליץ על הטיפול עוקב אחרי הילד וראוי שישתף אותכם בניסיונו.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ריטלין וקלוריניטדודילה18/12/2012
בני בן ה-12 נוטל הורמון גדילה מאז היותו בגיל 3 שנים. לאחרונה הומלץ לנו לטפל בבעיית ההתנהגות שלו בקלוניריט.
האם השימוש בקלוריניט במקביל לנטילת הורמון גדילה מותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ריטלין וקלוריניט - תגובה
ד``ר אליהו סמואל19/12/2012לדורילה שלום
הקלורינט מעורר הפרשת הורמון גדילה ומשתמשים בו כמבחן גריה להורמון.
להבנתי אין מניעה משילוב הטיפול.
אבל מאחר ויש סוגים שונים של מצבי חסר הורמון גדילה מוטב להתיעץ עם האנדוקרינולוג.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןתמר11/12/2012
בני בן 5, התחיל לפני שבוע וחצי לקחת ריטלין 10 מ"ג פעם ביום.
בהתחלה היו טיקים שעברו די מהר, אבל עדיין יש ריבאונד של רגישות יתר (נטיה לבכי) לאחר השפעת הכדור.
1. האם עדיין יש סיכוי שתופעת הריבאונד תחלוף? כמה זמן נותנים לגוף להתרגל לפני שמגיעים למסקנה שזה מה שהכדור עושה לילד?
2. בזמן נטילת הכדור ההשפעה מצוינת, אבל זה רק 4 שעות. האם ניתן בגילו לעבור לכדור של 6 שעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
ד``ר אליהו סמואל12/12/2012ליעל שלום
אכן אילו השאלות הנפוצות בנושא.
יש תשובות "בית ספר" אותם אענה בהמשך. והאמת שכל מקרה שונה ממשנהו וחשוב להכיר את המקרה באופן מעמיק ואישי. ולכן הייתי מחזיר אותך לרופא המטפל.
ובכל זאת:
1. התופעה לרוב לא חולפת או מתיצבת. אלא אם כן ההורים או הסביבה מתרגלים לריבאונד.
2. ההשפעה קצובה בזמן. יש חליפות אחרות מקבוצת הריטלין שמאריכה את משך הפעילות או שיקול תוספת ריטלין .
וכמובן יש לדעת שמלאכת האיזון מצריכה זמן וסבלנות. האיזון מחייב גישות בהם ניסיון וטעיה כי אין לנו ספר הוראות טכני לגבי התנהגות הילד לטיפול. והכל אישי.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לתת בגיל הזה ריטלין SR?
תמר12/12/2012והאם יתכן שהריבאונד יהיה פחות חזק עם ה SR?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לתת בגיל הזה ריטלין SR? - תגובה
ד``ר אליהו סמואל12/12/2012המינון המירבי הוא עד 0.8 מג לקילוגרם . יש שיגדילו ל - 1 מג. וככל שהמינון עולה יש יותר תופעות לוואי. אנחנו פחות מתעקשים במתן התרופה בגיל הרך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפולדרור07/12/2012
אני נוטל בכל יום 2 מיליגרם ריספונד במידה ואני רוצה להפסיק את הטיפול היאך הדבר צריך להיעשות? בהדרגה ? בבת אחת ?
האם ישנה תופעת לוואי לתרופה שברגע שמפסיקים לנטול אותה מתחילים חרדות שנגמרו אף רק עקב הפסקת התרופה וללא קשר למצבו של המטופל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול - תגובה
ד``ר אליהו סמואל08/12/2012לדרור שלום
כל הפסקת טיפול ללא יעוץ עם רופא מטפל עלולה לסכן, ראה הוזהרת.
ולכן הורדת טיפול זאת מלאכה שיש לבצע בשיתוף הרופא המטפל.
הפסקת טיפול ללא פיקוח עלולה להוביל לצורך ואף לכפיה לקחת טיפול במינון גבוה יותר.
ולכן כל המלצה שלי תהיה מנוגדת לאתיקה המקצועית, לה אני מחויב.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק09/12/2012שלום דרור.
מה שהרופא כתב לגבי הפסקת טיפול תרופתי נכון, ויכול להיות שהמצב יחמיר, אבל מאידך, יכול להיות שהפסקת התרופות תשפר את המצב...
הריספונד היא תרופה אנטי-פסיכוטית, ואם אתה סובל מתופעות הלוואי שלה (אני סבלתי מעייפות חזקה), ובגלל זה החלטת להפסיק, אז אני איתך.
גם אותי הזהירו שההפסקה עלולה להיות מסוכנת, אבל שלוש שנים אחרי, הפסיכיאטרית שלי מודה שזה היה צעד נכון.
בכל אופן, צריך להרוד את המינון בהדרגה. הפסקה פתאומית עלולה לגרום למעין סחרחורות.
חוץ מזה, כדאי שתהיה עם יד על הדופק ואם תהיה החמרה במצב, אז תיקח את התרופות עד להתייצבות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 כוסס ציפורניים באובססיביותקרנית03/12/2012
בני אוטוטו בן 4 כוסס את ציפורניו מזה מספר חודשים ובעיקר אוכל את העור שנמצא על גבי כריות האצבעות ומסביב לציפורניים , כל האצבעות שלו מקולפות ונראות רע מאוד , ניסינו למרוח מרה וזה לא עזר, ניסינו להעיר לו וגם זה לא עזר, וגם כשהתעלמנו הוא המשיך לכסוס, זה מטריד אותנו מאוד, הוא עושה את זה ללא שליטה ובאופן מאוד אינטנסיבי. איך לעזור לו להיפטר מההרגל המגונה? אציין שמדובר בבן בכור אהוב שמקבל המון חיזוקים חיוביים ואהבה מכל המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 כוסס ציפורניים באובססיביות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל03/12/2012לקרנית שלום
יש טכניקות שונות ומגוונות. הגישה המקובלת היא בטכניקה קוגניטיבית התנהגותית. מדובר בתהליך ובו מספר שלבים. חשוב הליווי המקצועי. ולכן חיוני לפנות לפסיכולוג או רופא הבקיאים בשיטות בגיל זה.
יש לדעת שלרוב בגיל זה התופעה חולפת מעליה.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה עם צרכים מיוחדים
דלית04/12/2012מה זה אומר ילדה עם צרכים מיוחדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה עם צרכים מיוחדים - תגובה
ד``ר אליהו סמואל04/12/2012הכוונה שיש לה צורך בהכוונה וחינוך שלא כמו רוב הילדים וכי יש צורך להבין את ההתנהגות והמחשבות באופן שונה במעט מילדים בני גילה.
בברכה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דלית04/12/2012תודה
יש לה חרדות ביחד עם OCD ובעיות חברתיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ילדה עם צרכים מויחדים
דלית04/12/2012תודה רבה על התשובה
יש לה חרדות ביחד עם OCD ובעיות חברתיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ילדה עם צרכים מויחדים - תגובה
ד``ר אליהו סמואל04/12/2012מדובר בחבילה נרחבת אולם המכנה המשותף הוא החרדה. וחרדה זה תסמין המחייב הבנת צרכים מיוחדים של הילדה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובדנה02/12/2012
שלום יש לי שאלה
הכרתי בחור בקיץ ויש לו התנהגות מוזרה. בהתחלה זה היה ניראה שהוא מעוניין בי והוא אפילו לא שאל בת כמה אני הוא בן 23 ואני עוד מעט 17. אחרי כמה זמן הוא ראה אותי בפעם הראשונה והסתכל עליי בצורה מוזרה . באותו יום דיברנו ושאלתי אותו אם הוא רוצה להיפגש בערב והוא אמר לא שהוא רוצה להיפגש בלילה. אחרי זה הוא פתאום אמר שהוא חושב שכדאי שלא ניפגש ואמר שהוא לא חושב שהוא מסוגל להתמודד נפשית עם בנות שקטנות ממנו בגיל. ואני ניסיתי לשכנע אותו שכדאי שננסה אז הוא אמר שעדיף שהוא יגיד את האמת כדי שלא אפגע. מאז הוא כל כמה זמן שולח לי הודעה כדי שאדבר איתו ועוד שולח הודעות שטותיות בשביל תשומת לב. אנחנו שכנים והוא משתדל כל הזמן להחנות מול החלון שלי ולהפעיל את האזעקה ולהישאר כמה דקות באוטו כי הוא רואה אור מהחדר שלי או שהוא עושה סיבובים עם האוטו וכאילו מדבר בטלפון או שהוא נוסע וחוזר עם האוטו כמה פעמים כי הוא חושב שאני בסביבה .
לי זה נראה כאילו אין לו ביטחון כשהוא היה רואה אותי הוא היה מדבר ותוך כדי זה הולך
מה פשר ההתנהגות הזאת?
הוא מאוהב בי ולא יודע מה לעשות?
או שפשוט יש לו בעיות עם עצמו?
ועכשיו הוא בכלל לא מדבר איתי כבר הרבה זמן.
תודה וסליחה שזה ארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב - תגובה
ד``ר אבי שפירא02/12/2012לדעתי כדאי לך לבדוק טוב טוב לפני שאת נפגשת אתו. אני מציע לך להתייעץ עם ההורים, או יועצת בבית הספר. בהחלט יש כאן דברים מוזרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןיעל30/11/2012
בני 5, ויש לו ADHD ברמה קשה.
עברנו אבחון במכון פרטי והומלץ על ריטלין 10 מ"ג. משקלו 18 ק"ג.
היום נתנו לו פעם ראשונה, וזה גרם לו לטיקים בפנים שנמשכו כמעט 10 שעות לאחר נטילת הכדור (שאמור להשפיע 4 שעות), וכן לרגישות גבוהה.
1. האם הריטלין יכול לגרום לטיקים באופן בילתי הפיך?
2. האם ייתכן שאחרי תקופה מסוימת של התרגלות לריטלין הטיקים יעלמו? ואם כן - אחרי כמה זמן בערך הגוף אמור להתרגל?
אנא אל תשלח אותי לשאול את הרופא המטפל, כי קופת החולים מאפשרת לנו רק טיפול ע"י רופאת הילדים, שאינה מומחית בתחום :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
ד``ר אבי שפירא02/12/2012אני מצטער שאין בפי בשורות מעמיקות. מבלי לבדוק את הילד באופן מעמיק לא ניתן לתת תשובה. בד"כ ריטלין לא גורם לטיקים אלא במקרים נדירים . חשוב להיות במעקב מסודר במיוחד שמדובר בילד צעיר מתחת לגיל 6. ישנם מרפאות לגיל הרך בבתי חולים שונים וניתן לפנות אליהם. אני יודע שהזמינות בקופת חולים לא תמיד גבוהה אבל אין קיצורי דרך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים קלים אצל בת 12דלית30/11/2012
שלום וברכה
ביתי בת 12 יש לה מדי פעם תזוזה קלה בראש בזמן התרגשות במשך שנתיים (פעם נוירולוג אמר לנו לא להתייחס לכך) יש לציין שהיא בחרדות מגיל קטן יש לה בעיות חברתיות וגם בלימודים ובזמן האחרון
קצת תופעות של OCD ספירה רשימות סדר וכו פנינו לפסיכיאטרית נתנה לה רסיטל וריספרדל האם הטיקים מקורם לא נויורלוגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים קלים אצל בת 12 - תגובה
ד``ר אבי שפירא30/11/2012הבסיס של הטיקים והפרעת קשב (ADHD ) והפרעה כפייתית (OCD )הם תמיד נוירולוגים. כמובן מידת חומרה של ההפרעה קשורה למצב הלחץ, החרדות . כלומר כל הפרעה היא בעצם שילוב של בסיס אורגני , מוחי, נוירולוגי והשפעה סביבתית. בהחלט יכול להיות שקיים בסיס נוירולוגי ולא נראה הפרעה כי המצב בבית אופטימלי, כי החרדה מינימלית, כי הילד לא בלחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)