מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוזקאפי01/12/2011
בתי בת 14 טוענת שיש לה לפעמים מחשבות אובדניות, אומרת שלפעמים היא בדיכאון, שזה בא והולך. לאחר ייעוץ אצל פסיכיאטר ילדים המליצה על פרוזק וטיפול פסיכולוגי. לאחר שקראתי את תופעות הלוואי ממש נלחצתי, בעיקר על כך שעלול לגרום לדיכאון קשה ומחשבות אובדניות, הרי התרופה אמורה לעצור תופעות אלו, ואם המצב שלה יחמיר בעקבות התרופה כי כרגע אני לא רואה וגם הילדה לא רואה את המצב כדיכאון קשה וטוענת שהיא ביכלל לא מתכוונת או לא מסוגלת לעשות מעשה. (אציין שהיא משתפת פעולה ומדברת על הכל) ועכשיו אני ממש מבולבלת ושוקלת אם להתחיל לה את הכדור או לא.
הרופא אמרה שהיא ממליצה לה לקחת את התרופה כדי שהמצב לא יתדרדר. האם עדיף להתחיל בטיפולים פסיכולוגיים קודם לפני טיפול תרופתי? מה עליי לעשות? אני ממש אובדת עצות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוזק - תגובה
ד``ר אבי שפירא02/12/2011שלום רב כשנותנים תרופה לילד בהחלט חשוב מאד המעקב על תופעות הלוואי אם ישנם. תופעת הלוואי של מחשבות אובדניות היא נדירה ביותר . בארה"ב נעשה מחקר שבדק מה קרה בנושא האובדנות לאחר שחברת התרופות הוסיפה את האזהרה הזו ומסתבר שהיתה עלייה ב 30% בנסיונות אובדניים בארה"ב בגלל הירידה במתן הפרוזק ודומיו. כלומר חשוב לזכור שהתרופה היא טובה לרוב הילדים ומפחיתה דכאון ואובדנות . אם אתם במעקב רציף אצל הפסכיאטר בהחלט זה מספיק בכדי לנטר את תופעות הלוואי אם תהיינה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ZOOMעוןדד25/11/2011
בני סובל מקשב ורכיוז שותה קונצרטה בן 11 השאלה האם אפשר לשלב ZOOM של טבע תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ZOOM הוא תוסף מזון -אין עליו פיקוח
ד``ר אליהו סמואל27/11/2011שלום לעודד
מדובר בתוסף מזון שאינו מחייב מרשם. ולכן אין כל התווית נגד לשילובו או להפסקתו כראות עינך כמובן.
הכוונה שהחומר הנמצא בזום עשוי להמצא גם במזון ולא לעורר כל בעיות -לעומת זאת הקונצרטה לא ימצא במזון כמרכיב תזונתי. על זום אין כל פיקוח של גורמי הרפואה והוא משווק חופשי.
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים רגשייםמירב23/11/2011
שלום,
בני בן ה-4 היה עד גיל 3 איתי בבית.
בשנה שעברה יצא בפעם הראשונה לגן ילדים. החשיפה היתה פתאומית עבורו; גן עירייה, 35 ילדים שרובם גדולים ממנו (גילאי 4).
היה לו קושי מאוד גדול הן מבחינה חברתית וכן בכל בוקר היה לו קשה להיכנס לגן (עד סוף השנה!!!) למרות שבמהלך היום בגן הוא היה בסדר גמור.
היו לו קשיים במוטוריקה עדינה, שכן בתקופת שהותו איתי בבית לא עסקנו הרבה ביצירות אלא יותר במשחקי קופסא שבהם הוא ב"ה אלוף.
התחלנו בשנה שעברה בסדרת טיפולי ריפוי בעיסוק שממש הביאו לשיפורים עצומים ביכולותיו כמו גם בתחושתיו הכלליות.
בתחילת שנה שעברה הוא גם היה מכניס חול, חצץ וכל מה שבא ליד - לפה. אך ככל ש"התרגל" לגן, כך התופעה שכחה.
היום, זוהי שנתו השניה בגן. הוא שייך כבר לקבוצת הבוגרים ועדיין קשה לו להיכנס לגן בכל בוקר. באמת רואים שיש פה קושי ולא פינוק.
מדאיג אותי שלאחרונה הוא התחיל לקלף את העור סביב ציפורני הידיים שלו עד להרגשת כאב.
מה עושים???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית הסתגלות או יותר מכך?
ד``ר אליהו סמואל23/11/2011למירב שלום
כתיבתך הרשימה אותי בכך שאם הבוחנת ומכירה את בנך.את גם זהירה מלתת כותרות.
יתכן שלילד נטיות למצבי חרדות פרידה.קצת מעבר מהרגיל.
יש לפנות שאיש מקצוע לצורך הכרות הערכה והמלצות.
הואיל ופנית לפורום של פסיכיאטריה של ילדים, עלי לידע אותך שבכל איזור בארץ יש מרפאה לגיל הרך ,את יוכלה לפנות למסגרת הזאת. במרפאה צוות מסור המורכב מאנשי מקצוע שונים ואשר יעמוד לצידך במציאת פיתרון.
בהדרכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 14אנונימי22/11/2011
מתנהג כבר יותר משנה שאופן ממש לא צפוי
הוא עצבני, בוכה מכל דבר שאומרים לו
אם מבקשים ממנו דבר, אז הוא כועס, צועק ומתעצבן
לא מקבל ולא מייסם עונשים (קלים) כגון: מחשב, ולישון מוקדם יותר
ובכלל בתקופה האחרונה הוא עושה דברים משונים ביותר
הוא עושה פיפי על הקיר ועל הרצפה בחדר שלו
מאונן בלי סוף ולא אכפת לו שאם זה בחדר של אחותו או של אח שלו
ראיתי שהוא ביקר באתר סקס מצוייר
הוא כל היום במחשב. לא מרבה לצאת עם חברים. לא יוזם לצאת
ורק רוצה להישאר לבד בבית.
אני בתור אמא כבר לא ממש סומכת עליו..
ואני רושמת את זה מממש בצער
אני לא יודעת למי פונים במקרה זה ובכלל, מפחדת לספר זאת לקרובים אליי.
הודה לכם לתגובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן 14 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל22/11/2011לאנונימי שלום
אכן מקום לדאגה, יש חובה ואף דחופה לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער.
אולי יש מקום לאופטימיות שכן אני מבין שכנראה בבית הספר הוא נער אחר.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין לא משפיע.LAA21/11/2011
שלום לכם ,עוד לפני שאני רושם את הפוסט,אני בטוח ב90% שתגידו לי להיוועץ עם רופא ואי אפשר לקבל תשובה במסגרת הפורום ,אבל בכל זאת..
מאז שפניתי לטיפול בבעיות הריכוז שלי,עדיין לא מצאתי פיתרון לבעיה.
התבקשתי לקחת קונצרטה במינון נמוך בהתחלה,18 מ"ג,לא השפיע בכלל,עשה לי קשיים בלמידה,בעיות רציניות לישון ,הרופאה אמרה לקחת מינון גבוה יותר,27 מ"ג,ניסיתי ,לא עוזר..בנוסף לתופעות שציינתי עם ה18 מ"ג ,ברבע האחרון של השפעת התרופה,הייתי מקבל תחושות דיכאוניות ,זה פשוט לא היה עושה לי טוב.
אח"כ קיבלתי רטלין LA 20 מ"ג ,שוב,לא עוזר,עושה לי תחושות אפטיה,קשיים רציניים לישון.
אח"כ אמרו לי תנסה לקחת 36 קונצרטה ,לא עוזר..אח"כ לנסות רטלין LA 30 מ"ג ..שוב לא עוזר..אח"כ 40 מ"ג ..שוב לא עוזר !
לא רק שלא עוזר,אני מרגיש עוד יותר קושי להתרכז,והבעיות שינה הם פשוט חמורות.
התור הבא שלי לרופאה פסיכיאטרית רק בעוד חודש וחצי..ואי אפשר להקדים את זה!
ניסיתי במהלך כל התקופה הזאת להחליף רופאים ,פעם ללכת לניורלוג ופעם לפסיכאטרית,כדי לקבל חוות דעת נוספת,אבל כולם היו באותה גישה שהמינון נמוך לי.
הדבר המוזר אצלי,היא שאני ההפך מילד היפראקטיבי,אני כל הזמן מרגיש עייף,עייפות מנטלית,עייפות מחשבתית,אני מרגיש כל יום עד כמה המוח שלי חושב לאט יותר מיום ליום .בביה"ס היסודי המורים חשבו שאני ילד מחונן.אני זוכר שבבית ספר היסודי הייתי תמיד מצליח להקשיב למורים ותמיד משתתף .מאז כיתה ח' בערך חלה ירידה ביכולות הקשב שלי.ובמקביל באו גם הירידה ביכולות החברתיות והלימודיות.
השאיפה שלי בטיפול התרופתי ..היא להיות קצת יותר היפארקטיבי..עם קצת יותר אנרגיות בבית ספר ..קצת יותר יכולת ליצור שיחה ולהפסיק להיות אדיש..
בעבר הייתי ילד עם ביטחון עצמי גבוה,יכולות לימודיות..היו לי כל כך הרבה ידידות וחברים .ובאופן עובדתי,היום אין לי כלום .
אני כן יודע שזה קשור לשינויים שחלו בי.כי כן הגעתי להשגים גבוהים בכל התחומים,
שאני אומר שחלה ירידה רצינית ביכולת המחשבתית שלי אני מתכוון לכך ש-כל דבר אני צריך לחשב ולהבין בראש.לפעמים זה מגיע למצב שאני עומד לפני דלת ורשום דחוף ,אז אני מנסה להבין ,מה זה דחוף ושואל את עצמי מה זה דחוף?ואז מנסה לתת לעצמי דוגמא בראש שדוחפים משהו,(כי אני כאילו באותו רגע לא זוכר מה זה לדחוף ,עם זה למשוך..או לדחוף את הדלת.)
ובעצם ככל שהזמן עובר הפרמטרים של הריכוז שלי יורדים.
ככל שהריכוז שלי יורד כך גם היכולת שלי ליזרום בשיחה..להצחיק..וכו' יורדות.
בבקשה אל תגידו לי תיוועץ עם רופא ותתנו פה חוות דעת כל שהיא !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין לא משפיע. - תגובה
ד``ר אליהו סמואל22/11/2011אדם נכבד שלום
הפעם אפתיע אותך.
אני חושש שכמו הרבה אחרים אתה מחפש את המטבע מתחת לפנס וחבל.
בעיית ריכוז אינה קשורה בהכרח לבעית קשב וריכוז למשל וסביר להניח שיש לך קורטוב של דיכאון. והטיפול בדיכאון הוא אחר.
אתה כותב באריכות ובצדק, אתה גם נתון בעומס רגשי לא קל, ולכן שיחה טיפולית עם איש מקצוע תיטיב איתך.
הכוונה לפסיכוטרפיה כמובן.
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה..
LAA22/11/2011האם זה עדיין הגיוני שיש לי דיכאון ,אפילו שאני נוטה לעיטים קרובות לשמוח ולצחוק?
לפני חצי שנה בערך היה לי סוג של דיכאון קליני עם כל המאפיינים של דיכאון .
למה בעצם אתה מתכוון שיש לי קורטוב של דיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצהרה ובצידה השערה
ד``ר אליהו סמואל22/11/2011דיכאון זאת חוויה ולא רק תגובה לכימיקאלים במוח.
אדם חי עם משמעויות תשוקות ויצרים. כימיקלים מגיבים במבחנה במעבדה בצורה צפויה לפי עקרונות קבועים.
כדי להתרפא מדיכאון לא מספיק לקחת תרופה ולחכות שהמוח יגיב כמו הכימיקאלים במבחנה אלא יש לדבר עם אדם משמעותי שיש לו תשוקות פחדים ויצרים והוא יכול להדהד את תחושותיך להקשיב להם ולהחזיר לך את תחושותיך בצורה יותר ניתנת לעיבוד ואף להקנות לך משמעות לחווית הדיכאון.
לא עליך איוב עבר תהליך של עיבוד אבל ודיכאון- הוא לא קיבל תרופות....
וכיום אני משער ששרידים של הדיכאון ההוא עדין רובצים עליך, ואינך יודע כיצד להתיחם -או להתבונן בהם - ובשפה אחרת למצוא משמעות לחוויות האחרות. אפשר להבין ריכוז לא רק כהפרעת קשב וריכוז אלא כאי פניות של המבט התבוני במצבים המחייבים הסתכלות ממוקדת , כי יתכן ואתה סגור לקליטת חוויות נוספות-הרי זה גם דרך להתמודד עם דיכאון.
בצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עלי לעשותיואב17/11/2011
שלום ,רציתי לברר בקשר לבני שסובל מפרנויד האם כדאי לאשפזו בית חולים או שיש תרופה ואפשר לטפל בבית .אבקש תשובה בדחיפות .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עלי לעשות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל20/11/2011ליואב שלום
אין ספק שמה שנותנים בבית החולים מבחינה מקצועית לא תוכל לקבל בבית. אלא אם אתה אמיד ותמצא את אנשי המקצוע שיתנו לך שירות בבית.
הדבר תלוי גם בחומרת מצבו של בינך. ובמיוחד באם יש מחשבות אובדנות וסכנת התאבדות אז בית החולים יותר בטוח מהבית.
יש לדעת שלרוב הטיפול ארוך - כמספר חודשים- להחזיק את הילד בהשגחה בבית תקופה כה ארוכה זה מבצע מסובך מאוד.
ואם עדין קשה לך, אפשר לגשת לחוות דעת שניה של פסיכיאטר ילדים ונוער ותיק ומנוסה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות לביתידנה16/11/2011
שלום רב, לביתי יש חרדות רבות, והומלץ לנו ע"י פסיכיאטרית לקחת PRIMONIL ,
האם יש לזה תופעות לוואי והתמכרות ?
והאם כדאי לתת לילדה בת 9 וחצי כדור כזה ?
היות והיא נמצאת גם בטיפול ריגשי האם זה לא מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות לביתי - תגובה
ד``ר אליהו סמואל16/11/2011שלומות,
אענה שאלה שאלה.
1. ביחס לטיפול הנפשי האם מספק או לא? יש להתיעץ על כך עם המטפל. יש לבחון גם את רמת המקצוענות וגישתו של המטפל הרגשי תואמת לצרכים, אחד הקריטריונים זה מבחן התוצאה.
2. ביחס לתרופה - אין לתרופה התמכרות.
3. הגיל אמנם צעיר אולם אין זאת שגיאה לתת את הטיפול הזה בגיל המתואר.
4. תופעות הלוואי מתוארות בעלון שמצורף לחפיסה. אולם יש לשוחח על כך עם הרופא המטפל. מאחר וחלק מהתופעות נדירות ביותר וראוי לא לחשוש מהם. התופעות הנפוצות לא מטרידות במיוחד.
הקשר עם הרופא עקרוני גם מבחינת ההשפעה הטיפולית. מחקרים אף הם הוכיחו באופן ברור כגי רופא היוצר קשר בר אמון וזמינות מצליח יותר בהשפעת התרופה ובהענות ללקיחתה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהמירי15/11/2011
שלום ד"ר, מדובר בנער בן 15,שסובל מחרדה חזקה של פחד מלהקיא.. אספר בקצרה לקחנו אותו למיון בבריאות הנפש., בהתחלת אוגוסט ושם לאחר שיחה עם הפסיכיאטרית הוחלט שיתחיל טיפול תרופתי עם פריזמה וטיפול סי בי טי פעם בשבוע.. ואז לא היה מוכן לצאת מהבית לטיפול,אז התחיל טיפול בבית פעמיים בשבוע סי בי טי.. לאחר כחודשיים הוחלף לו טיפול תרופתי מפריזמה לפרוזאק 40 מ"ג.. וכרגע סיימנו 15 טיפול סי בי טי. .ובהם המרחק הכי גדול שהלך זה עד הכניסה לשכונה. המטרה הייתה שמחוץ לטיפולים פעמיים בשבוע שהוא יורד בהם למטה עם המטפל,שירד גם לבד וזה בקושי קרה, כאילו הוא מתקדם ואז חוזר אחורה.. הוא לא מוכן להיפגש עם חברים,הוא מדבר איתם כמעט כל היום בערך 10-12 שעות במחשב.. ולמקלחת הוא נכנס עם מים ותרופה נגד בחילות. מה אפשר לעשות חוץ מזה?להחליף לתרופה יותר חזקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל16/11/2011שלום
טיפול סיביטי מצליח לרוב במקרים בהם יש מוטיבציה טובה לשינוי וגם כוח להתגייס לשינוי. מצבים בעוצמה ובהיקף המתואר אינו מתאים לטיפול סיביטי. אין ספק שהוא צריך טיפול כוללני ואינטנסיבי.
גם שינוי בתרופות מחייב מעקב תכוף .
לרוב הפיתרון הוא אשפוז במחלקה פתוחה, שם קיימת האפשרות לטיפול אינטנסיבי.
ככל שהסבל והסימפטומים נמשכים זמן רב יותר כך הקושי להוציאו מהמצב עולה.
ולכן ראוי להושיט לו עזרה אינטנסיבית היום ולא מאוחר .
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
מירי16/11/2011אתה יכול להסביר לי בקצרה,מה התהליך של האשפוז.האם נותנים לו שם כל מיני תרופות יותר חזקות,או שזה יותר שיחות עם הילד?אפשרי אולי אשפוז יום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל16/11/2011בעיקר יותר שיחות ומעקב.
טיפול בתרופות זה פחד של הרבה הורים אולם זה לא בהכרח המציאות...
האשפוז מתבצע לפי שיקולים של הרופא המטפל בילד ולפי הפנייתו.
כדי לדבר עך עם הרופא המטפל או לגשת לחוות דעת שניה. רצוי אף שניהם ביחד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מירי17/11/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם אמאאור12/11/2011
שלום אני רוצה שתעזור לי בקשר לזה שאמא שלי תמיד מודאגת לא מסכימה לי לצאת עד מאוחר חושבת שאני שותה או מעשנת והחוסר האמון שלה גורם לי לקלל אותה וליצעוק עלייה להוציא עלייה את כל העצבים שלי יש לך עצה משהו ?אך ליגרום לה ליסמוך עליי בת 14
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם אמא - תגובה
ד``ר אליהו סמואל12/11/2011לאור שלום
זאת בעיה של הרבה בני נוער.
יש פערים בתרבות ובהבנת עולם, העולם של פעם שונה מזה של היום. יתכן שלאם ניסיון חיים וזכרונות לא טובים עם מצבים שכאלה שהובילו לתרבות רעה. כך שקשה לשנות את אימך במהירות.
פשוט יש להבהיר לה שוב ושוב שאת ילדה אחראית. לשאול אותה למה היא דואגת?
יש גם אבא בתמונה חשוב לגייס גם אותו.
אפשר לפנות גם למרפאת מתבגרים, ולקבל יעוץ - אפשר לפנות ליועצת בית הספר. את לא היחידה שפונה ליועצת במצבים כאלה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתיפה11/11/2011
רציתי לקבל עיצה טובה, הבן שלי הודח מהשלמה חיילית שבועיים לפנ סיום, הגיש ערעור, הערעור התקבל והוא סיים בהצלחה וקיבל דרגת סג"מ. כעת הוא מוצב שבועיים ביחידה שיש לציין כי היא לשביעות רצונו. אבל יש לי הרושם והרגשה כי הוא נמצא בחרדה ולחץ מכשלון, הוא לוקח כל משימה בכבדות, מרגיש עייפות בסוף היום.. אני חושבת שכל תקופת ההשלמה החיילית ותהליך ההדחה ומה שקרה לאחר מכן השפיע עליו מאד, למי לפנות לא במסגרת צבאית כדי שיקבל עזרה, וכיצד עליי להציע לו אותה ? אודה להתייסותכם,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
ד``ר אליהו סמואל11/11/2011ליפה שלום
דאגתך חשובה לצה"ל.
יש לפנות למפקד , או לקצין העיר.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץנחשון09/11/2011
אבא שלי ואחים שלי לוקחים ריספונד 4 ו2 ואני מאוד מודאג עלי אם זה יעבור עלי אותו דברים רציתי להתייעץ עם מומחים איך אני עושה את זה ...מחכה לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ - תגובה
ד``ר אליהו סמואל09/11/2011לנחשון שלום
אל חשש. באם חייך יציבים אז אילו הם חייך.
מחלת נפש זה עניין של סטטיסטיקה. וכל מקרה זה 100%.
באם יש לך קשיים כל שהם כדאי לפנות לאיש מקצוע- אין זה מחייב כי תתחיל בתרופות.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
נחשון09/11/2011לד"ר סמואל שלום ותודה על הייעוץ ,אני בכל אופן מרגיש כמו אחים ואבא שלי מה עלי לעשות כי בזמן אחרון יש לי הרבה מחשבות וזה רודף אותי כל הזמן ואני מפחד שנדבקתי מאחים והאבא שלי וקשה לי לירדם בלילות וגם יורד התיאבון לאוכל ועוד.אם אפשר לעזור לי בזה.דחווווף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל11/11/2011
פנה לפסיכיאטר ילדים ונוער באם אתה בגיל הקטן מ-21-22 או לזה של מבוגרים באם אתה בוגר יותר.
עדיף עזרה במועד מוקדם מאשר מאוחר כאשר הטיפולים כבדים יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלישת שיערמירב08/11/2011
בשבועיים האחרונים החל בני בן השבע לסלסל ולתלוש שיער מקדמת הראש מעל המצח.
הדבר כנראה מרגיע אותו. זה מה שהוא אומר.
למי לפנות? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישת שיער - תגובה
ד``ר אליהו סמואל09/11/2011למירב שלום.
איש המקצוע המטפל בסימפטום הוא פסיכיאטר ילדים ונוער.
אנא פני אליו.
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם אבל בילדיםב08/11/2011
אנו משפחה בת 5 נפשות ילד בן 13.10 ילדה בת 11.3 וילד בן 5.6
משפחה רגילה ללא בעיות מאושרת ,
לאחרונה לפני חודש איבדנו את אבא של בעלי שנפטר מסרטן.
הילד הגדול היה מודע שסבא חולה אך לא באופן ספציפי על המחלה,(מכיוון לא התעניין במיוחד מה יש לסבא שהוא נמצא בבית חולים רק ידע שלא יכול ללכת מכאבים ברגלים)
הילדה היתה מודעת גם לאופן המחלה, (התעניינה מה יש לסבא ושאלה שאלות ואפילו דיברה עם הסב בטלפון בדאגה)
הילד הקטן היה מודע שסבא חולה ובבית חולים
כאשר הסבא נפטר סיפרנו לילדים הגדולים את כל תהליך המחלה של הסב, לילד הקטן סיפרנו שסבא היה חולה מאד ומת את הגדולים לקחנו ללוויה אך את הקטן לא לקחנו.
הילד הקטן שאל שאלות האם הוא רואה אותי עכשיו מלמעלה וכל הזמן היה אומר אני אוהב את סבא .
ב-30 יום לפטירתו החלטנו שאת הילד הקטן אפשר לקחת לראות היכן נקבר סבא ואת המצבה על מנת שנוכל להמחיש לו עד כמה שניתן שסבא לא יחזור.
לאחר מספר ימים הילד החל להשתולל במובן של שובבות לקפוץ יתר על המידה לא להקשיב לנו ההורים במתן משימות וגם בגן הילד החל להשתולל ולהתלונן שמענישים אותו שלא בצדק, לאחר שיחה עם הגננת, הגננת הסבירה שנכון שמענישים אותו בגן זה מפני שהוא משתולל יתר על המידה ולכן מושיבים אותו בצד למשך 5 עד 10 דקות , ואפילו קרה מקרה שהיה היה מעורב עם עוד 4 ילדים נוספים שהורידו את המכנסים והתחתונים והראו האחד לשני את איבר מינם, הגננת הסבירה לילדים על הגוף ועל צורך לשמור על פרטיות הגוף שלנו.
שוחחנו גם עם הילד בבית על הנושא ובכלל על כל ההתנהגות של הילד.
אך הילד ממשיך לא לשמוע בקולנו וכן גם בגן,
אתמול לאחר שיחה ביני ובן בני, הילד אמר לי שהוא רוצה למות ולהיות עם סבא,
לאחר שאמרתי לו שאנחנו אוהבים אותו ורוצים שהוא ישאר איתנו ושיש לו עוד הרבה זמן אמר הילד שהוא אוהב את סבא ומתגעגע ורוצה רק להיות איתו כי אבא כועס עליו ומעניש אותו על זה שלא מקשיב לו ואחיו הגדול מרביץ לו ואחותו צועקת עליו ורק אמא הכי בסדר, לאחר דבריו שאלתי אותו עם הוא לא רוצה להישאר יחד עם אמא, והסברתי שאבא לא מעניש סתם שאתה לא הקשבת לאבא ולכן נתן לך עונש ללא מחשב לכמה ימים , לגבי אחיו הגדול הסברתי שהוא מציק לאחיו הגדול ולכן האח הגדול מחזיר לו בחזרה , וכנ"ל לגבי האחות שהוא מציק לה והיא צועקת עליו אך כולם אוהבים אותו ורוצים אותו יחד איתנו.
שאלתי היא אך להתמודד איתו , ואיך אפשר לעצור את כל הכעס ומרדנות שנובעת ממנו.
לגבי הילד הגדול בזמן האחרון יש התרופפות ממנו בבית הספר אי הכנת שעורי בית העדרות משעורים מבית הספר וכן עונה בצורה לא יפה כלפנו.
מה לעשות עם הילדים ?
אודה על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם אבל בילדים - תגובה
ד``ר אליהו סמואל09/11/2011שלום.
ההתנהגות יכולה להיות גם נורמטיבית. לרוב הילד מגיב גם לפי מה שהוא נחשף מהקרנת ההורה בבית.
מהתאור שאת מתארת ניכר שיש הרבה שאלות - ויש לבחון אותם גם בתצפית והערכה קלינית.
אפשר לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער או פסיכולוג ילדים ונוער המבין במצבים אילו. רצוי לא לדחות את הייעוץ
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרנדהרחלי06/11/2011
שאלתי היא האם סרנדה יכולה לגרום לתופעת לוואי של מחשבות אובדניות, הרטבה בלילה ואכילה מופרזת כמו גם דיכאון מופרז?
הסרנדה במינון של 200 מ"ג וניתנה לבת 12.
יום טוב ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרנדה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל06/11/2011לרחלי שלום
הכל נכון פרט לדיכאון מופרז שהוא יחסית נדיר ומופיע בעיקר בהפסקת הטיפול.
ואכן זאת הסיבה שטיפול זה מחייב השגחה וניטור קפדני של פסיכיאטר ילדים ונוער. ובמיוחד בזמן התאמת המיון ובזמן הפסקת הטיפול.
וכפי שאני ממליץ תמיד אין טיפול בתרופות ללא טיפול תומך בשיחות.
בהצלח
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית בכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעניין שלנו
רחלי07/11/2011ראשית תודה רבה על תשובתך.
לעניין שלנו:
יש לי ילדה בת 12.
לפני כחצי שנה שמנו לב לתופעות של OCD כמו שטיפת ידיים מרובה וגרד בראש.
פתאום החלו אצלה תופעות נורא מוזרות לילדה כל כך שמחה.
כמו: מחשבות אובדניות, הרטבה בלילה אכילת יתר.
כשהתייעצנו עם הפסיכיאטרית המטפלת היא אמרה שהילדה נמצאת ככל הנראה בחרדה ושהיא זקוקה לאשפוז.
כששאלנו אם ישנן תופעות לוואי כאלו היא אמרה שאין לסרנדה תופעות לוואי מסוג זה.
על דעת עצמנו החלטנו להפסיק את הכדורים כבר 4 ימים וגילינו ילדה שמחה וכל המחשבות האובדניות וההרטבה נעלמו.
מפחיד אותי תסמיני הגמילה. למה לצפות?
ומה ניתן לעשות מעתה? יקח לנו זמן למצוא רופא אחר שיקבל אותנו.
תודה על תשובתך
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעניין שלנו - תגובה
ד``ר אליהו סמואל07/11/2011לצערי איני יכול לייעץ בפורום זה.
חשוב להיות המעקב מקצועי ממשי כמו גם במסגרת תמיכה. אין פורום זה תחליף לטיפול רפואי או למסגרת תמיכתית.
בצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוזעודד04/11/2011
בני בן 11 שותה קונמצרטה 36 בערב אנחנו מבאים להרגעה תורפה מהצמחים להרגעה שעוזרת ולראין האם אפשר להשתמש אם זה עחל בסיס קבוע בערב ועוד שאלה האם פריזמה מתאים לילדים אם פחדים בלילה והאם זה מסוכן תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז - תגובה
ד``ר אליהו סמואל04/11/2011עודד שלום
אין אנו מעודדים בפורום זה על לקיחת תרופות ללא תהליך טיפולי של שיחות ותמיכה. וכמובן בתחום של פחדים בלילה.
התרופות הם רק אמצעי אבל לא הכל.
לגבי התרופות , אין סכנה לאף תרופה מאילו שאתה כותב. אולם חשוב שהטיפול היה בליווי של רופא.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)