פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נער בן 14 עם ריספירידקס
    אילנית
    28/05/2011

הבן שלי בן 14 מזה חצי שנה עם ריספרידקס והפסיכיאטרית בזמן אחרון נתנה לו עוד חצי כדור(היה לןקח 2 וחצי מ"ג) והיום 3 מ"ג והוסיפה גם כדור של דקינט 2 מ"ג. למה זה בדיוק הדקינט כי ברוך השם אין לו מחלת פרקינסון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נער בן 14 עם ריספירידקס

הוספת תגובה

• נער בן 14 עם ריספירידקס - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    28/05/2011

לאילנית שלום

הדקינט ניתן כדי לנטרל תופעות לוואי של הריספרדל.
    חובה שתעלי שאלה זאת גם בפני הרופא המטפל.

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בתז מננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    אני
    28/05/2011

מאיזה גיל אפשר לשחרר את עצמך מאישפוז יום במחלקה פסיכיאטרית?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• שאלה.. - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    28/05/2011

באם האשפוז בהסכמה אז מגיל 14-15 .
    באם הוא מכפיה אז יש חובה להביא חוות דעת נגדית מאיש מקצוע או משופט.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוילפטיל - האם דומה לריספרדל
    ד``ר אבי שפירא
    28/05/2011

בני בן 4.5 נמצא בגן של גהה.הוחלט שלא לחכות לשנה הבאה כשיהיה שם כל השבוע(כרגע משולב) אלא להתחיל בטיפול תרופתי."הוא לא פנוי רגשית לכלום","צריך להרגיע ולאזן".אלה התגובות.בבית המצב מאוד מתדרדר.התקפי זעם התחלפו בהתקפי צחוק מטורף.
    הפסיכיאטרית אמרה שזה דומה לריספרדל,רק "יותר עדין".מחיפוש בגוגל ישר עולה שיש כתופעות לוואי טיקים שלא עוברים גם כאשר מפסיקים.האם הדבר נכון?אם דומה לריספרדל,למה לא עדיף מאשר לקחת סיכון של טיקים כאלה???
    בגן הוא מקבל טיפולים מכל הסוגים כולל מוזיקה,אומנות,ספורט,בע"ח.ולמרות הכל המצב מדאיג מאוד...

הוספת תגובה

• נוילפטיל - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    28/05/2011

לאמא שלום

אין אנו שותפים בהחלטה למתן התרופה. ולכן אין בידינו גם ההסבר. מדובר בהחלטה שנובעת מהיכורת מעמיקה וקרובה עם הילד ומשפחתו.
    הרופא המטפל השתמש בשיקול דעת ובחן בין חומרת מצבו ובין תופעות הלוואי האפשריים.
    יש גם לדעת שאילו תופעות יחסית נדירות ותלויות במינון.
    מאחר ואתם בוודאי בקשר קבוע עם צוות הגן אפשר להעלות את השאלה בפני הצוות.
    אגב ניתן לבצע גם חוות דעת נוספת - ואף לשאול את רופאת הגן על מי ם יועצים שתופנו לחוות דעת שניה.וכמובן אז תקבלו גם סיכום מצבו ופירוט כתוב מה עמד בשיקול דעתם.
    חוות דעת שניה נהוגה ברפואה -ואין היא בהכרח מבטאת חוסר אמון ברופא המטפל.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמא לבן 4.5
    28/05/2011

אני שלחתי לה פקס לגבי תופעות לוואי...אבל מצבו לפחות בעיניי כה מתדרדר שבטח מחר אתחנן שיתחילו מייד...
    אני בד"כ בעד חוות דעת השניה,אבל משוכנעת שבמקרה הזה כל רופא שיבדוק את בני לא יקבל תמונה מלאה כמו שאפשר לראות בגן ביום יום.כלומר,זה מיותר במקרה הספציפי הזה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת גמילה ממתדון לתינוק
    אליס דדון
    27/05/2011

ברצוני לדעת אם בגלל שאני שתיתי כל ההריון מתדון במינון של 115 מילגרם ועכשיו נולד לי ילד בן במשקל של 2644 ובשבוע 35 ושישה ימים רציתי לדעת אם חייבת להיות לו תסמונת גמילה ואם כן כמה זמן זה עובר ואיך זה אצל תינוק הכריז הזה ומה ההשלכות של זה בעתיד אני מאוד דואגת

הוספת תגובה

• תסמונת גמילה ממתדון לתינוק - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    27/05/2011

לגברת דדון שלום

מדובר בסיכוי סטטיסטי שהוא בערך כ20%. ההופעה מתרחשת אף כשבועיים לאחר הלידה.
    הצוות הרפואי חייב לדעת זאת לצורך הבדיקה וזיהוי הילד הלוקה בתסמונת. תפקיד מרכז הגמילה לידע את הצוות הרפואי בבית החולים או טיפת חלב. ( בסוף 2009 יצא דוח מבקר המדינה בנושא)
    במידה והוא מתגלה שלוקה בתסמונת גמילה התינוק מוכרז כ"קטין נזקק" ואיש שירות הרווחה חייב ללוות את הילד לצורך הכוונת טיפול הרפואי.
    יש טיפול בשלב החריף - הטיפול נועד לפחתת תסמונת הגמילה.
    הילד יבדק במרכז המתמחה במניעת מוות בעריסה, יש ויומלץ מכשיר ניטור.
    קיימות גם הפרעות התפתחות שונות ולכן חשוב שיהיה במרכז התפתחות הילד במעקב.
    כמו גם סוגיות שקשורות לבעיות התנהגות והפרעת קשב וריכוז.
    לא אציג מספרים סטטיסטיים לסיכוייים לכל הפרעה הסיכויים עולים על 10% מוות בעריסה נדיר..

אין לזלזל בתופעות ולכן חשוב שהילד יבדק וינוטר לתסמונת גמילה - חובה לדווח לרופאים על לקיחת מטדון ולהיות במעקב.

מקווה כי לא ימצא כלוקה בתסמונת אולם גם אם היא קיימת מעקב רפואי ואמצעי טיפול יעילים בהפחתת התופעות הנילוות.

יש לפנות לפורום לידה ולאחר לידה - הנושא המועלה מקומו ביעוץ רופא ילדים- והתפתחות הילד.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ידים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזמנתי טור לפסיכאטרית.
    ליר
    21/05/2011

שלום.אני בן 17 והזמנתי טור לפסיכאטרית ילדים,אחרי שגילו אצלי חשד לADHD ,ובגלל שאני חושב שיש לי הפרעה אחרת מסויימת גם.
    אמא שלי קבעה לי טור והפסיכאטרית אמרה לה שהיא חייבת לבוא..
    ואני כאילו ממש אבל ממש לא מתכוון לפתוח את הלב כמו שצריך שאמא שלי יושבת לידי..זה פשוט ישנה את התוצאות של האבחון ..אני מצב בחיים ובאמת דגש גדול על ה- בחיים ,שאני יוכל לדבר ליד אמא שלי על כל הדברים שמציקים לי.
    מה לעשות במצב כזה?<
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הזמנתי טור לפסיכאטרית.

הוספת תגובה

• הזמנתי טור לפסיכאטרית. - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    23/05/2011

שלום

רוב הפסיכיאטרים מדברים ביחידות עם האם והנער. ובאם לא, אתה יכול לבקש. זה מקובל אל תדאג.

בצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד אוטיסט
    שמוליק
    20/05/2011

אני אב לילד אוטיסט בן 5, בני הבכור,הלומד בגן תקשורת. בנוסף תזזיתי ותוסס, מבחינה שפתית - עדיין גרוע, משמיט הברות ומרכיב משפטים של עד 4 מילים, מטופל שלוש פעמים בשבוע אצל קלינאית .
    אובחן כאוטיסט רק לקראת גיל 3, הריון ולידה תקינים, וכך גם ההתפתחות הפיזית, ישב עמד והלך לפי גילו ללא קשיים ניכרים בהיותו פעוט, שמנו לב שמשהו לא תקין רק כאשר הבחנו בעיכוב שפתי ניכר לעומת ילדים בני גילו, בהמשך ניכרה התעלמות מפניות הסובבים ופה ושם דברים קטנים שבדיעבד אפשר לפרשם עקב אוטיזם- כגון פתיחה וסגירה של דלת פעמים רבות, זחילה ללא פשר, בהמשך דווח מהמעון בו שהה על קשיים אחרים - בעיקר תקשורתיים חברותיים והשמעת קולות רמים ללא פשר.

לאחר אבחון פסיכולוגי הושם בגן שפתי אך ללא הצלחה, ובאמצע השנה הועבר לגן תקשורת לאחר אבחון פסיכיאטרי בהתאם, כאן השתלב במהירות וללא קושי כמעט.

לאחר העברתו התנהגותו השתפרה באופן ניכר. מתחילת השנה הזו - השנה השנייה שלו באותו גן תקשורת - חלה ירידה ונסיגה מבחינה התנהגותית, הגן מדווח על צעקות רמות, סטריאוטופיות יתר, הכאת ילדים וצוות , וכו' .
    צוות הגן החליט לאחר התייעצות מומחים - לשים אותו בחדר משלו בשל כך על מנת "לאסוף אותו", כאשר פעילויות משותפות מוגבלות, לרוב הפעילות שלו נפרדת. ולמעשה לנסות לחברת אותו בהדרגתיות.
    מבחינה לימודית וקוגנטיבית: הן בגן והן הפסיכיאטר התרשמו לטובה מיכולותיו, לומד דברים חדשים ללא קושי, לאחרונה נגמל מטיטולים לחלוטין כולל לילה, לציין שהגמילה נעשתה על ידי בזמן קצר, כי הגן התקשה במשימה וכיוון שהעדיפו להתמקד בתנהגותו.
    המצב בבית: יותר טוב בהרבה מהמדווח בגן, סטראוטיפיות אכן ניכרת ואנו מעירים לו והוא מפסיק, אלימות כמעט ואינה ניכרת (אלא אם כן יש סיבה לכך - לעיתים עקב אחיו הקטן המציק לו.)אציין כי בני עצמאי ברוב התחומים ומתעניין במגוון תחומים בהתאם לגילו, ואף יודע לפתור בעיות שונות "שנתקל" בהם , בסה"כ בבית התפקוד טוב.
    לפני כחודשיים לאחר בדיקת פסיכיאטר , לאחר קריאת הדו"ח ,הפסיכיאטר התלבט הוא הציע ריטלין בשל חוסר הקשב וריספירדל בשל התנהגותו בגן . סירבנו לריספרדל ולכן התחיל טיפול תרופתי בריטלין. בתחילה במינון נמוך של 2.5 מ"ג פעמיים ביום ולהעלות ל 5 מ"ג פעמיים ליום במידת הצורך, בתחילה היה ניכר שיפור רב, גם כאשר קיבל רק 2.5 ליום, פעם אחת. כאשר קיבל יותר - חלה התנהגות סטריאוטיפית קשה יותר ובגן דיווחו על קשיים ניכרים של אלימות וסטראוטפיות יתר (לאורך תקופת מבחן קצרה הגן לא ידע על הטיפול ומינונו לשם מהימנות הטיפול)

מה ניתן לעשות כדי לשפר את מצבו בגן?? האם קונצרטה יכולה לעזור במקרה הנ"ל ?איזה טיפול תרופתי הרגעתי שיאזן יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד אוטיסט

הוספת תגובה

• ילד אוטיסט - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    23/05/2011

לשמוליק שלום

נתת פירוט מלא, אבל כמעט , חוץ מהדבר עצמו. כלומר אין לי את הילד.
    איני רואה בתרופה את הפיתרון היחידי.
    יש חובה לבצע הערכה מקיפה. לרוב לגן יש את היועצים שלו כולל רופא פסיכיאטר לרוב.
    כדאי להתחיל שם ולעבור ליעוץ אצל פסיכיאטר ילדים ונוער הבקיא בגיל הרך ובתחום זה.
    ובארצנו יש כאלה ולא מעטים.
    ריספרדל רצוי יותר מקונצרטה. קונצרטה זה בעצם ריטלין.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4
    גננת
    20/05/2011

אני מקווה שתוכלו לעזור לי.
    יש לי בגן ילד בן כמעט 4 שהוא סרבן כפייתי. כל דבר שמבקשים ממנו לעשות הוא מסרב: אם אומרים לו לך לאכול - הוא לא רוצה לאכול (גם אם הוא רעב) הוא לא רוצה לעבוד באף שטח יצירה שמציעים לו, אם חבר אמר לו משהו וזה לא מוצא חן בעיניו הוא- מרביץ, מושך בשערות, הוא מתחצף (גם לצוות וגם לאימו - ראיתי מקרה שמשך לה בשערות)- כמעט כל כלל שיש בגן הוא מורד בו. הוא רוצה לעשות רק את הדברים שהוא רוצה לעשות - פינת בובות ובצק. כמו כן אני יודעת שיש לו בעייה בשחרור הצרכים שלו בצורה נורמלית (עדיין עושה בסיר וצואה אינו משחרר - הגיע כבר למצב של שחרור ידני בבי"ח ואימו אמרה שלפי אבחנה רפואית זה משהו פסיכולוגי). אני חייבת לציין שהסרוב שלו לא מגיע להתקפות זעם, בכי, צעקות, מכות פשוט סרוב מוחלט - גם אם אשלול ממנו פריבילגיות זה לא יעזור. כגננת ניסיתי גם את הדרך הטובה (פרסים, הפתעות, מדבקות) להתנהגות טובה וגם את דרך השלילה (אין חצר, אין פינת בובות עד שלא תעשה כך וכך), כרגע אני במצב של "תעשה כרצונך" כל עוד הוא לא פוגע באחרים.

האם תוכלו לתת לי עצה כיצד לנהוג איתו, האם אני יכולה להביא את הילד הזה למצב של עשייה אפילו חלקית?

אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4

הוספת תגובה

• ילד בן 4 - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    23/05/2011

לגננת שלום

אכן בעיה.
    הכל לרוב מתחיל בבית. צריך שיתוף פעולה של ההורים. לזמנם, בתיווך הפסיכולוגית באם יש.
    אפשר להציע - תעשה את זה או את זה. תשאירי לו את החלטה אולם תצמצמי את מרחב הפעליות. וככלל ילד זה מגייס נוכחות ופעילות רבה האם יש לך את זה בגן?

בהצלח,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4

גננת
    23/05/2011

מה זאת אומרת לצמצם את מרחב הפעילויות? להציע לו את מה שאני רוצה שיעבוד (דבק או ציור?) כי אם אשאיר לו את הבחירה הוא תמיד ילך לאותו מקום אהוב (בצק או פלסטלינה). אין לו שום בעיה לסרב להצעות שלי, לא לשבת היכן שרצה ולעשות פרצוף כועס במשך יותר משעה ותוך כדי גם להתחצף בשקט. גם אם אצליח להושיב אותו בשולחן הרצוי הוא לא יעבוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    23/05/2011

התכוונתי אכן לכך

אבל אין אנו יכולים לבצע הדרכה אינטרנטית.
    חשוב כאמור לשתף הורים ולהציע להורים לפנות לעזרה מן סתם זה מתרחש גם בבית.... וכיצד ההורים מגיבים?....

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבגרות
    אלונה
    18/05/2011

שלום.
    בת 17.
    בעיית אכילה גבולית . משקל תקין. מאוד מתאפקת שלא לאכול.
    בעבר היה חמור יותר . יש שיפור.

להתערב או להתעלם?
    התערבות יוצרת מתח ביחסים.

לקביעת תור
    סגירה
    התבגרות

הוספת תגובה

• התבגרות - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    18/05/2011

הכל תלוי בתפקוד של הילדה ובמצב הרגשי שלה אז כדאי להתערב .
    נראה לי שכדאי לכם ההורים ללכת להדרכה גם בלי הילדה בד"כ אפשר לעזור לילד באמצעות ההורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה BDD או משהו אחר
    דני
    17/05/2011

שלום,
    בני בן ה 16.5 כבר קרוב לשנה לא הולך לבית הספר.
    הבעיה היא שזה לא רק בית הספר, הוא כמעט ולא רוצה לצאת מהבית. רוב הזמן במחשב.
    ניסינו לקחת אותו לטיפול , אך גם בזה הוא לא משתף פעולה.
    פעם לקחנו אותו ממש בכוח, אז הוא שם סוודר על הראש שלא ייראו אותו ולא היה מוכן לצאת מהאוטו. התופעה הזו של לכסות את הראש עם סוודר או שמיכה חוזרת לא פעם כשלוחצים עליו לצאת מהבית.
    בכלל יש לו רגישות גדולה למראה שלו - בהתחלה טען שלא יוצא בגלל פצעים, אבל קיבל רקוטאן ועכשיו כמעט ואין לו פצעים.
    לפעמים הוא מתלונן שהוא לא יוצא כי השער שלו לא מסודר.
    כבר מגיל צעיר הוא התבייש להוריד חולצה בבריכה. גם עם אוכל הוא עושה בעיות, הרבה דברים הוא לא אוכל, לאחרונה הפך צמחוני ולא מוכן לאכול בשר.
    בעיה גם שקשה לאבחן אותו ממש, כי אינו משתף פעולה. מה שכן הוא מוכן להתאשפז, אבל אנחנו לא רוצים, כי זה לא נראה הגיוני, כי בבית בד"כ הוא מתנהג בסדר.
    אגב עד לפני מספר שנים הוא היה תלמיד מצטיין בכיתה.
    הוא החל לקבל פריזמה לפני מספר חודשים, כי אבחנו גם דכאון, אבל השיפור הוא מועט מדי.
    האם התופעה הזו של כיסוי ראש יכולה להעיד על BDD ?
    מה אתם ממליצים ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה BDD או משהו אחר

הוספת תגובה

• האם זה BDD או משהו אחר - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    17/05/2011

אין מנוס מטיפול ממושך אולי ביתי בתחילה לא ישתף פעולה אך לאט לאט בסבלנות לדעתי אולי יפתח למטפל ואז אפשר יהיה לאבחן גם . אישפוז במצבים שכאלה היא אופציה אם הילד מעוניין . לדעתי אישפוז יכול לקצר תהליכים ואפשר להגיע לתובנות באופן מהיר יותר ולטפל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג טיפול

דני
    17/05/2011

האם ישנו טיפול במסגרת ממשלתית הכולל אולי ביקורי רופא בבית במקרה זה?

ניסינו מסגרת ממשלתית אחרת הכוללת מפגשים עם קבוצת ילדים ("טיפול יום"),
    אך הוא לא היה מוכן בשום פנים ואופן - בגלל המפגשים עם קבוצת ילדים, חלקם קטנים ממנו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג טיפול - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    17/05/2011

לדעתי כדאי לפנות לרווחה אולי תוכלו לקבל טיפול ציבורי
    ברור שבמסגרת פרטית זה זמין מהיר מה לעשות זה המצב במדינה שלנו לצערי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני צריכה לידאוג?
    יניב
    12/05/2011

שלום .... אין לי מושג באיזה פורום ליכתוב את זה אבל זה ניראה לי מתאים ליכתוב פה .... אולי תעזרו לי להבין ...

בת דודה שלי כיום בת 10 וחצי מאז שהיא היתה בת 4 היא הייתה שואלת המון המון שאלותת משגעת את כולםםם .. יש לה משפחה רגילה ואוהבת והיא ילדה רגילה ובריאה אבלל היא לא מפסיקה להיסתקרן נגיד אם היא רואה משו היא ישר שואלת למה הוא ככה וככה אחרי שהיא מקבלת תשובה היא שואלת עוד אלפי שאלות ומתישה

לא מזמן היא החליטה ליפתוח לעצמה סוג של בית ספר בחדר שלה כשהיתה יותר קטנה אהבה מאוד ללמד את חברות שלה וכעט היא החליטה שהיא לומדת לבד היא לוקחת אנציקלופדיה ומלמדת את עצמה לבד בחדר שלה או שהיא לוקחת מחברת מתימטיקה וכותבת מלא תרגילים ופוטרת היא נורא אוהבת את זה ונוראאוהבת לילמוד לבד סוג של אוטודידקטית אבלל השאלות שלההה מתישות את כולם העירו לה על זה וזה לא אכפת להה היא עדין רוצה לדעת הכל

אנחנו יודעים איך להיתמודד איתה אבל היתי שמחה אם היתם עוזרים לי להבין מה זאת התופעה ומדוע היא כזאת כי זה מדאיג אותי תודה מראש[=

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני צריכה לידאוג?

הוספת תגובה

• אולי מוזר ואולי לא....

ד``ר אליהו סמואל
    12/05/2011

לכותבת שלום

מדובר בבת דדוה שלך. את בוחנת ומכירה רק חלק מעולמה, עולמה של הילדה מורכב יותר.
    לרוב מערכת החינוך מאתרת ילדים חריגים. וכך גם חבורת הילדים.
    מאחר ואין תלונות בבית הספר ויש לה קשרי חברות ואת גם מציינת שהיא ילדה רגילה אז רצוי שתניחי לה.
    גם מערכת האבחון של DSM מדגישה שהפרעה מחייבת סבל אישי או פגיעה בזולת.
    נראה שקרוטריונים אלה לא מתמלאים עבורה.
    אני מקווה שאימה וכן מערכת החינוך יתמודדו או יפנו אותה לגוף מאבחן באם צריך.
    אגב כך תמשיכי בקשריך עם הילדה ורצוי לא בעין מקצועית אלא בקשר ספונטני,ככל שאפשר.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ,בן 16.5 ומבין שיש לי הפרעה .
    ליר
    10/05/2011

שלום לכם ,הלוואי ויכולתי לחשוב אחרת,שאולי יש סיכוי שאין לי הפרעה כלשהי,
    במשך ה3שנים האחרונות הייתי המון פעמים בסיטואציות שבהם התנהגתי כ"מופרע" ולא באמת ידעתי על כך,כאשר נשאלתי בחודשים האחרונים על ידי מספר אנשים עם יש לי הפרעת קשב וריכוז ,והתחלתי לקרוא על כך,בעצם לא רק קראתי על הADHD ,אלה על כל התסמינים הפסיכאטריים שחווים ילדי ADHD ,
    אחרי שקראתי על המון סוגי הפרעות ועל התסמינים שביניהם,באופן מוזר אני מוצא בדר"כ רק 2 תסמינים מתוך 8 של כל הפרעה שמתאימים לי ,
    אני ידבר על המצב שלי לא בשפה רפואית ,אלה בעצם על הסיפור שלי ואיך הגעתי היום למצב שאני כותב פה.
    כשהתחלתי את תקופת הביתספר היסודי היו בטוחים שאני מחונן,הייתי כל כך מבריק שבגיל 5 למדתי לדבר באנגלית רק מלקרוא ולשמוע.לאורך כיתות א-ו ב90% מהמקצועות הייתי מצטיין.חוץ מספורט.אך לא הייתי ילד מקובל.היו לי כמה חברים טובים מאוד אבל לא מקובלים.כשהתחלתי את החטיבה הפכתי לילד מקובל כתוצאה מהיקשרות אל ילדים פופולריים וכולם נמשכו אליי,(כיתה ז'),לקראת סוף השנה חלה קצת ירידה בפופולרייות שלי,לא ממש רלוונטי.באותה תקופה החלה בעיית היעדרות מבית ספר קבועה אצלי עד היום.מן עניין כזה שפעם בשבוע בממוצעלא בא לי ללכת לביתספר.עם הזמן זה נהיה רציני יותר ועם זה באה בעיה ביכולות הלמידה שלי.
    אני יכול לספר על כך שחבריי כינו אותי בכינויים כמו -אדיש..חסר רפלקסים..נזק..
    כמו שאמרתי ,בעבר לא ידעתי שכל הדברים האלו נחשבים להפרעה. היום אני יכול לספר על עצמי-שבאופן בלתי נשלט ,כשאני בחברת ילדים מסויימת אני אוטומטית מחפש דמות מסויימת שנוח לי אותה יותר ,ואני לא יכול להתסגל לחברה עם אחד הילדים שאני מחפש בח'ברה הזאת לא נמצא.
    הרבה פעמים בסיטואציות שונות שאני לא יודע מה לעשות אני שואל את עצמי -"מה אותו ילד היה עושה"?ובעצם כמעט בכל סיטואציה חברתית אני עושה את זה.דבר שבעצם מצביע על חוסר דימוי עצמי אצלי.
    כמו כן יש אצלי -חוסר יציבות רגשית ושינויים חדים במצב הרוח.
    היום שאני בסוף כיתה י"א ילדים מחשיבים אותי כילד מטומטם,אני מתקשה להתרכז בלימודים כי אני יותר עסוק במה קורה בכיתה ואיך להגיב במידה ומישהו ינסה לרדת עליי או יפנה אליי.
    אני גם "לוקח ללב" בדרך כלל דברים שקורים לי,זה דבר שאני זוכר עוד מגיל קטן שקיים אצלי.בתקופה האחרונה אני מרגיש שפיתחתי יכולת להתמודד עם מצבים ופחות לקחת אותם ללב גם עם נעשה לי עוול או אמרתי משהו שכולם צחקו.
    שאני בקרב קבוצת חברים תמיד ישמעו ממני הכי פחות.הדבר המצחיק שבמקום להיות קשוב למה שקורה,אני חושב על מה לדבר..ולא מוצא.רק כשיש נושא שהוא קשור אליי אני מצתרף לשיחה אבל לא דומיננטי בה אף פעם.
    אני מרגיש כל הזמן עייפות במשך היום ואני חושב שיש פה קשר,אבל לדעתי זה כבר עניין של הפרעת קשב וריכוז שאני מתכוון לטפל.

הוספת תגובה

• המשך

ליר
    10/05/2011

אני גם מרגיש שיש לי את התסמינים הבאים.
    התנהגות סטירואוטיפית – התמדה כפייתית בפעילויות חסרות משמעות.
    התנהגות אובססיבית - חזרה שוב ושוב על מטלות סרק כגון איסוף חפצים שונים נוקשות מחשבתית, חזרה אובססיבית לאותה מחשבה, אטימות, דפוס חשיבה מקובעת מיקוד יתר – אובדן קשר עם העולם.
    השמטת התרחשויות מהתודעה.

הדגש הכי גדול והכי חזק הוא על התסמינים האלה שלמעלה,אני לא מפסיק לסבול ממחשבות שאני מנסה להגיד לעצמי לא לחשוב ובכוח חושב אותם.

כמו כן,עם בעבר היה לי ביטחון מסויים לבצע פעולות שלא מוכרות לי,היום זה לא קיים בכלל אצלי.בגלל שאני נכשל בדברים שאני לא מכיר בהם.
    ובדרך כלל גרוע בפעילויות חברתיות.אני פשוט מעדיף לא לקחת חלק בהם .
    אני יכול לספר גם שאבא שלי בןאדם עם הפרעות פסיכוטיות שאין לי מושג מה הם..בעבר היה מכור לסמים.אני חושב שלאבא שלי יש בעיית סכיזופרניה אבל אני לא בטוח..יש לי 3 אחים גדולים ואני בטוח ב101% שאין להם שום דבר שקשור להפרעה או נראה דומה להפרעה,ובטח שלא הפרעת קשב וריכוז..קראתי על כל סוגי ההפרעות והתסמינים שלהם ואני יודע שאין אותם אצל אחיי..
    וזה דבר שגורם לי לחרדה כי בעצם רק אני "נדפקתי"..

תודה על הקריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    10/05/2011

לליר שלום

אתה יצור חי ופועם ולא רשימת מכולת של תסמינים, תשאיר את זה לאנשי מקצוע.
    חשוב באופן חיובי- פנה לגורם מקצועי עם קשייך לקבל עזרה.
    הרי אינך יכול ליצור שיחה עם התסמינים - אסוף את עצמך, תפסיק להיות קורבן למחשבותך ותרשה לרגשות לגעת בך, תתבונן בנפשך ולא במילים סדוקות וברשימות חסרות משמעות.
    נסה לתקשר עם עצמך ולא עם מילים ומושגים שמקורם בשפה מקצועית- למילים ולמישפטים אין מטרת חסד ונחמה או הכוונת שינוי. המשפטים שאתה מצטט בסך הכל הם חלק משיח מקצועי ואין בהם כדי ליצור שינוי.
    השינוי יבוא רק ממך. אתה לא רובוט שתוזן במנטרות אשר ישמשו כדלק לשינוי.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ליר
    10/05/2011

שלום,תודה על התגובה.
    שלוש שאלות:
    1.האם יש לך איזשהו השארה מה ההפרעה שלי יכולה להיות?
    2.האם אני חייב ללכת עם אמי לפסיכיאטר?לא יהיה לי נעים לפתוח ככה את כל המטען הרגשי שלי ליד אמי..
    ולמה אתה מתכוון נסה לתקשר את עצמך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמות הפרעה יכולות להיות הרבה

ד``ר אליהו סמואל
    10/05/2011

1. יכולות להיות שמות רבות לתופעה- איני חפץ להציף אותך במידע אתה מספיק מוצף במידע מהחומר שציטטת- המידע הזה אינו תורם בהכרח לשינוי המיוחל, ולכן אני מעדיף להמנע מספקולציות, אחרי הכל קשה ואף לא מקצועי לבצע אבחון באינטרנט..
    אני מאמין כי אפשר לעזור לך ואף בקנה מידה משמעותי.
    2. כמובן שתדבר עם איש המקצוע ביחידות -כך נהוג ומקובל.
    3. " קשר עם עצמך" אני מקווה שלאחר טיפול משמעותי , ולאוו דווקא עם תרופות אלא בשיחות חוויתיות תוכל להגיע לתובנה- למה שהתכוונתי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ליר
    10/05/2011

שלום,אני לא חושב בכלל שהמידע באינטרנט תורם לשינוי.
    ולמה אתה כל כך חושב שאפשר לעזור לי-בקנה מידה משמעותי?
    אתה חושב ששיחות יוכלו לעזור לי?
    אני לא חושב ששיחות עם פסיכולוג יעזרו לי כי אני לא בן-אדם סגור ואני עושה את השיחות עם עצמי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    10/05/2011

ראוי שתנסה ודברים יתבהרו בהמשך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שפוחד ממחלות
    אלה
    28/04/2011

שלום רב, הבן שלי הוא בן 7.5 ופוחד מאודדד ממחלות. כל דבר מלחיץ אותו, קרינה פלאפון- חושש מסרטן המוח, קרינה ממטען- חושש מסרטן השד, דופק מהיר כל לילה, כאבים בשיניים לא מוסברים.
    אני אובדת עצות, כמה שאני מסבירה לו שלא יכול להיות לו סרטן השד כי הוא מאוד צעיר וכי הוא בן, הוא לא מבין וממש מפחד. כל לילה מבקש ממני לבדוק לו את החזה שאין לו גושים.
    כל לילה מתלונן על דופק מהיר ומתקשה להירדם, לוקח לו שעה להירדם.
    מבקש להוציא את כל מכשירי החשמל מהתקעים כי מפחד מקרינה.
    מה עושים???
    החשש הגדול שלי הוא שיש במשפחה של בעלי הפרעות נפשיות של חרדות, דיכאון וסכיזופרניה, האם יכול להיות שהוא מפתח הפרעה נפשית?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שפוחד ממחלות

הוספת תגובה

• ילד שפוחד ממחלות - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    29/04/2011

לאלה שלום

גיל צעיר לעוצמה ומפושטות כזאת של חרדות, הגנטיקה אף היא מאיימת.
    ולכן חיוני ומחייב לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך הערכה וליווי. כמובן בהמשך נחוצה עבודה טיפולית. אסור להזניח -תקוות כי זה יפסק עלולות להתבדות.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות מיוחדת
    עליזה
    27/04/2011

הבן שלי בן 12 סובל מבעיות נפשיות ריגשיות קיבל בהתחלה טיפות נאופטיל הופסק עבר לרדזין והופסק קיבל אתמול חצי כדור ניזונן 25 גרם ישן 17 שעות הקאות וכו לאחר שיחה אמרו להפסיק למשך יומיים שהגוף יתנקה הומלץ על רספרידל מה עושים נימאס מהכדורים והניסיונות

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות מיוחדת

הוספת תגובה

• התיעצות מיוחדת - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    27/04/2011

לעליזה שלום

אין זה ניסיונות -זאת דרכה של הרפואה. אין לנו ספר הוראות של הגוף, כל אדם ותגובותיו.
    יסוד הטיפול מחייב קשר אמון וזמינות של הרופא ובמיוחד במצבים כגון אילו. אין לדלג על הרופא המטפל. אני משוכנע שרופא זה ישמח לענות לכל שאלותיך.
    אנו קוראים למרכיב זה הדרכת וליווי הורים. התמיכה בהורים בשלב מתן התרופה קריטי להצלחה ואסור לדלג עליו.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מאוד מבולבלת
    סיגלית
    27/04/2011

שלום,
    אני אמא ל5 ילדים חד הורית לפני 4 חודשים ,בני בן 9,5 סובל מADHD מכיתה א והתחיל ברטלין בכיתה ב כי לא הייתי שלמה עם זה כי המבחן TOVA יצא תקין , בני גם סובל מבעיות קשאות של היתנהגות .פניתי לפסיכיאטר בתקווה שיעזור לו ונתן לו אדרונקס וריספונד 1 וריטליןLA40
    הוא ילד ששוקל רק 39 קג אין לו תאהבון המצב רוח שלו מאוד ירוד נירא דיכאוני ובסוף היום יש לו גם התפרצויות זם הוא לא יכול לשמוע רעש ובכי של תינוק או מוזיקה או שהאפך הוא צורח בשביל להסיג דברים הוא היה ילד עם שימחת חיים לייצן גדול היום אני מאוד מודאגת אולי המינון של התרופות לא מתאימים לו אולי אדרונקס מספיק לו והוא לא צריך ריטלין הוא גם מאוד רדום אין לו כוח לכלום הוא כל הזמן מיסתכל על הגוף שלו על הידיים הוא הומר שהוא רועד הידיים שלו רועדות לפעמים בכיתה הוא לא כותב כי הוא לא יכול העניים שלו כל הזמן אדומות אני מסתכלת אליו ואני בוכה אני יודעת שהוא זקוק לטיפול תרופתי אבל משאו לא בסדר ואני לא מצליחה לעזור לו .
    אני רוצה לציין שאבא שלו תמיד יתנגד לטיפול תרופתי אז לילד יש מסר כפול שהאמא רוצה לסמם אותו אז הילד כולו מבולבל מה נכון ומה לא את האמת שגם אני אני מודה מפחדת לעשות לו נזקים אני זקוקה לעזרה לדעת מה נכון ומה לא לאן לפנות אין לי כסף לשלם 1000 ש"ח לבדיקת פסיכיאטרית שוב אני פעם אחד לפני 6 חודשים סיפרתי לפסיכאטר שהמליץ על התרופות כל התופעות והוא ענה שהכל בסדר שזה מינון נמוך אז המשכתי אבל אני לא שלמה עם זה בכלל בבקשה תעזרו לי לעזור לבני !
    בתודה סיגלית

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מאוד מבולבלת

הוספת תגובה

• אמא מאוד מבולבלת - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    27/04/2011

את מבולבלת ובצדק

ואין כווני לבלבל אותך עוד. טיפול תרופי בהיקף שכזה מחייב מערכת אמון וקשר רצוף עם המטפל. ולכן יעוץ חד פעמי אינו הפיתרון הראוי. יש דרכים שונות להגיע לתוצאה הנכונה.
    אישית אני חסיד של טפול המשלב תרופות עם הדרכת הורים וטיפול פרטני בילד. טיפול המתבסס רק על תרופות אינו מיטבי. והואיל וכך חיוני להכיר את הילד והוריו לעומק ואין אפשרות לכך דרך האינטרנט מסיבות מובנות.
    יש להדגיש כי עיקרון הריפוי בפסיכיאטריה ובכלל מחייב קשר בר אמון וזמינות עם הרופא המטפל. ואין אנו חפצים לערער קשר זה. בקיצור אין תשובת בית ספר לדילמה שלך.
    לכי אחרי צוו ליבך ולבד שבנך לא יסבול. עובדה שתגובותיך כה חזקות מסמנת אפשרות שחיוני שיהיה לך קשר יותר הדוק עם המטפל של הילד- וזה בבחינת חובה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נער בו 14
    אילנית
    22/04/2011

מדובר בנער בן 14(ילד טוב שמתהג יפה ולומד) שלפני חצי שנה עבר משבר נפשי כשהתחיל להיות בחטיבה עקב כדור חד פעמי של סם שחברים נתנו לו והוא חשב שזה סוכריה מטוס.היום הוא בבית ספר אחר בכיתה קטנה לומד טוב אבל עם כדור של ריספירדקס עקב זה שעבר משבר.האם לטווח ארוך הכדור משפיעה לרעה? האם יש סיכון כלשהו בלקיחת כדור וחצי של ריסירידקס ?הוא כבר חצי שנה לוקח את הכדור של 1 מ"ג וחצי.

לקביעת תור
    סגירה
    נער בו 14

הוספת תגובה

• נער בו 14 - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    22/04/2011

תמיד צריך לשקול מה עדיף על מה השיפור עם כדור לעומת הקשיים ללא התרופה. בכל מקרה השאלות חשובות ביותר וחשוב לחזור לפסכיאטר המטפל. כדור ריספרידל ניתן בעת משבר פסיכוטי ולפעמים גם בהפרעות התנהגות קשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה