מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איקסלטוביה15/01/2012
מדוע צריך לקחת איקסל 50 מ"ג פעמיים ביום? ולא בלגימה אחת? ומה קורה אם לוקחים את שני הכדורים ביחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקסל - תגובה
ד``ר אליהו סמואל16/01/2012ליורי שלום
זאת החלטת הרופא והיא נובעת מתגובת התרופה בגוף והתפרקותה בגוף. חשוב שתשוחח על כך גם עם הרופא המטפל.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדהנאור11/01/2012
התקפי חרדה כבר חודשיים נמצא בטיפול ביופידבק מרגיש שזה עזר אבל יש עדיין תחושות של עייפות רבה גלי קור חזקים אין מצב רוח האם זה התקף או שיש הנוטים להגיד שזה דיבוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף חרדה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל11/01/2012לנאור שלום
סביר להניח שהטיפול לא היה יעיל- לצערי פגשתי רק מעטים שנעזרו בטיפול זה.
רופאים אינם עוסקים בדיבוק כך שאיני יכול לענות לך על כך.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכונליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר להתקף חרדה
נאור11/01/2012אז איזה דרכי טיפול יש להתקף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר להתקף חרדה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל11/01/2012הרבה דרכים
המקובל שילוב תרופות ושיחות
יש לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער
בברכה
דר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתמודאת06/01/2012
בני בן 6 שנים. לפני שבוע כשצחצח שיניים הוא בלע את המשחה מבלי לשטוף את הפה ואמרתי שאסור לעשות דבר כזה כי אחרת כואבת הבטן. באותו הלילה הוא החל לומר לי שכואבת לו הבטן ושהוא הולך להקיא אז הסברתי לו שזה לא נורא שבולעים משחת שיניים ולא קורה כלום.
הענין הוא שכמה ימים לאחר המקרה הוא מתעורר בסביבות 4 לפנות בוקר ומצחצח שינים. כשאני אומרת לו שלא מצחצחים בלילה ושילך לישון אז הוא עונה "אני רק מצחצח כי שכחתי לצחצח בערב".
אני לא חושבת שהוא קם כל לילה אך באותו שבוע תפסתי אותו מצחצח 3 פעמים ואחר כך הוא חוזר לישון.
נ.ב. כששוחחתי איתו למה הוא עושה זאת הוא אמר שהוא לא יודע, או מפני שהוא שכח בערב לצחצח.
האם יש לי מה לדאוג? איך אני אמורה לנהוג איתו כשאני תופסת אותו מצחצח בלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
ד``ר אליהו סמואל09/01/2012אמא המודאגת שלום
קשה להמליץ כי התאור שאת מתארת חלקי מאוד.
אולם יש לנסות להפחית את הדאגות שלך ובמידה וההתנהגות תגבר או שתעבור לתחומים נוספים אז ראוי לפנות לאיש מקצוע.
בשלב זה הייתי מציע לנהוג בסלחנות ולהמתין.
בברכה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שהוא תעלומהט.04/01/2012
שלום רב,
אני אמא לבן 12 אשר לומד במסגרת החינוך המיוחד, בבית ספר לילדים עם הפרעות רגשיות ונפשיות. הילד אובחן אצל הרבה מאוד רופאים, רצתי בעבר ממומחה למומחה ועוד מגיל שנתיים בשל עיקוב בדיבור. בתחילה כמובן ניסו לשלול אוטיזם, לא ידעו בדיוק מה יש לו. יותר מאוחר הוא אובחן כסובל מבעיות רגשיות, בגיל 5 אובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז, היפראקטיביות, בעיות וויסות תחושתי, ובשלבים עוד יותר מאוחרים קבעו גם שיש לו תסמונת טורט... אין מסגרת לימודית אחת שהתאימה לו ממש. הוא לא נקלט טוב בכיתה מקדמת בבית ספר רגיל, בכיתה ג' נכנס לביה"ס הנוכחי, גם שם הוא לא מוצא את עצמו איננו פנוי מבחינה רגשית ללימודים כלל, מסתובב כל הזמן מחוץ לכיתה. מטופל בהרבה מאוד ריטלין + לוסטראל ( סובל גם מחרדות ) + נוזינן. בפגישה האחרונה שלנו הרופאה העלתה לפתע סברה שאולי בכלל יש לו סימפטומים של PDD ( רגיש מאוד לריחות מסוימים , חום ועוד ). בביה"ס הם טוענים שהם שהוא רחוק מלהיות אוטיסט. יש לו גם בעיות התנהגות קשות מאוד, הוא מרדן ואיננו מקבל מרות.
אני מצטערת על אורך הכתוב, ויודעת שבאמצעות האינטרנט קשה מאוד לסייע ומבלי לראות את הילד, לעיתים אני חשה אובדת עצות, אני מרגישה שאנו דורכים במקום, לא משנה כמה רופאים פגשנו, אף אחד מהם לא יודע להגדיר בדיוק מה יש לו, אומרים שהוא מאוד "מורכב ".
רציתי לדעת אם אתם מכירים מקרים דומים, האם אתם מכירים ילדים כאלו שכן פיתחו לעצמם חיים עצמאיים ומצאו עצמם מתפקדים בחברה, כמובן עם הסתייגות מתבקשת - כל מקרה לגופו.
בברכה ותודה על כל מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שהוא תעלומה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל05/01/2012לט. שלום
את כנראה טועה במקום שהרבה טועים. אבחנה לפי ספר הDSM אין לה משמעות רבה- יש הרבה מצבים שאינם מוגדרים בספר הזה. מדובר בספר המתעדכן כל כמה שנים- ערך האהחנות זמני בלבד. כיום ברמה של דיאגנוזה רוב ההפרעות מתקרבות לאבחנות הרשומות שם. ולכן גם אין אחידות באבחונים.
אנו בהחלט פוגשים מקרים רבים העונים לנתונים שאת מכוונת.
המטרה היא לא הדיאגנוזה אלא ההערכה של הכוחות והאיפיונים שאת חלקם מתארת. הטיפול נעשה במישור ההערכה ולא לפי הדיאגנוזה כמו ברפואה רגילה. כך גם לגבי תרופות -התרופות ניתנות לפי סימפטומים ולא לפי הדיאגנוזה. וכך כלגבי ההתאמה למערכת החינוך- מה שקובע זה ההערכה ולא הדיאגנוזה.
אז ראוי לא לחפש את הדיאגנוזה אלא את ההערכה והטיפול הראוי.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התובנות !
ט.05/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה על מיליםסיון04/01/2012
לא יודעת לאיזה פורום לפנות, האם המקרה קשור לפסיכולוגיה ומשהו נפשי או שמא נוירולוגיה ומשהו פיזי.
הבן שלי (כמעט בן 4) אומר כמעט כל דבר פעמיים. פעם בקול ופעם בשקט, כאשר שואלים אותו למה אתה חוזר על עצמך הוא אומר, אני לא! הוא לא שם לב לכך.
האם יש מה לדאוג? האם יש מה לעשות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה על מילים - תגובה
ד``ר אליהו סמואל05/01/2012לסיוון שלום
אכן חשוד לתופעה כפייתית.
ולגבי פסיכיאטריה או פסיכולוגיה - הפסיכיאטריה יש רפואה ופסיכולוגיה ובפסיכולוגיה יש רק פסיכולוגיה .
רצוי כמובן לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער הבקיא בגיל זה.
בברכה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוילפטיל טיפות ו-טוסין dm סירופענת31/12/2011
שלום,
ביתי בת 11 ונוטלת נוילפטיל טיפות שנרשם ע"י פסיכיאטרית.
היום קניתי לה עקב שיעול רב והתקררות את הסירופ להקלת השיעול.
האם ניתן לתת את שניהם יחד? בסירופ לשיעול רשום שלא ניתן לשלב עם תרופות נגד דיכאון ועם תרופות לאפילפסיה וידוע לי כי הנוילפטיל הוא לאפילפסיה).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוילפטיל טיפות ו-טוסין dm סירופ - תגובה
ד``ר אליהו סמואל01/01/2012לענת שלום.
אין ניגוד בין תרופות . אולם תמיד חיוני להתיעץ עם הרופא המטפל.
כל רופא נוהג לשתף את המטופל שלו בידע על תרופות המתנגדות ומסכנות למתן התרופה הנוכחית- אני מניח שגם הרופאה שלך לא שיתפה אותך בכך כי פשוט אין כל התווית נגד.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעהאלה31/12/2011
הי, אני בת 17 ובשלוש שנים האחרונות אני סובלת מהזעה מוגברת במקומות ציבוריים במצבים שונים. פעם זה היה קורה במצבים נדירים אבל עכשיו זה קורה בתכיפות יותר גדולה באופן יומיומי. כשאני מגיעה הביתה או נמצאת עם המשפחה זה לא קורה.ולכן קישרתי את זה לחרדה. אבל אני לא מרגישה סימפטומים נוספים או לא עוברים לי דברים קיצוניים בראש. אבל ממש טיפות נוזלות לי מבית השחי. האם זה הגיוני לקשר את זה לחרדה? האם עדיף לפנות לטיפול פסיכולוגי או לפסיכיאטר על מנת לנסות ולקבל תרופות נוגדות חרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל01/01/2012לאלה שלום
לא הכל חרדה
תופעות כאלה לרוב משולבות. באם אין תחושת חרדה -תחושה שהיא מנטלית (בראש- במחשבות) אז מדובר בתופעה עצבית הקשורה בגיל ההתבגרות ובשלות המערכת העצבית הווגטטיבית, לרוב יש בתופעה גם אמת גנטית..
לרוב היא בתחום ההתעסקות של נויורלוגים.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה אצל ילדיםגברת26/12/2011
עד כמה זה נדיר סכיזופרניה אצל ילדים?
יש לי קרובת משפחה שסובלת מהמחלה, ותהיתי אם זה גנטי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה אצל ילדים - תגובה
ד``ר אבי שפירא26/12/2011סקיזופרניה נדירה מאד בילדים
לדעתי אם יש קרובת משפחה לא מדרגה ראשונה זה לא צריך להדאיג אותך
אגב הגנטיקה והסטטיסטיקה הם תמיד בעייתיים כי כשזה קורה לאדם עצמו זה 100% ולא משנה אם יש סיכוי של 10% או פחות לחלות במחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - אשפוז יוםעומר18/12/2011
מאיזה גיל אפשר ללכת לאשפוז יום? הבנתי שיש כזה דבר. אני בן 17 ויש לי דיכאון קליני. מה בדיוק קורה באשפוז יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - אשפוז יום - תגובה
ד``ר אבי שפירא19/12/2011בכל גיל אפשר להיות באישפוז יום. בד"כ הוא מתאים לאנשים שמתפקדים ברמה מסויימת ואין סיכון אובדני מיידי. באישפוז יום יש תהליך טיפולי אינטנסיבי שכולל אנשי מקצוע מתחומים שונים, טיפול קבוצתי שמאד עוזר לבני נוער. בד"כ טיפול שכזה הוא יעיל מאד, מקצר תהליכים ובהחלט עוזר יותר מטיפול מרפאתי של פעם בשבוע. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד לא מאוזןאילה10/12/2011
שלום,בני בן 7 מוגדר עיכוב התפתחותי רב תחומי ,המלווה עם אטרופיה צרבלום קלה,
(CP קל) עברנו איתו המון תרופות החל מגיל 5 לערך (ריטלין,קונצרטה לכל סוגיו,נאולפטחל ורספרידל שגרמו לו ניתוקים ,כיום הוא מקבל אדרל אבל ,עדיין יש לו אי שקט ועצבנות לא מוסברת ),ניסינו במקביל לתת לו ואלפורל, אבל התרופה גרמה להחמרה בהתנהגות ,לכן הפסקנו ,אני מרגישה, שטרם הצלחנו לאזן אותו תרופתית,האם יש לכם רעיון לתרופה שיכולה לסייע???לאור כל הקשיים שהוזכרו לעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד לא מאוזן - תגובה
ד``ר אבי שפירא11/12/2011קשה לענות לשאלה שכזו באינטרנט מבלי לבדוק לעומק את כל ההסטוריה הרפואית והתרופתית. תחזרו לרופא שלכם שמטפל בכם או תוכלו ללכת לחוות דעת שניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 13 חרדתיתשלי08/12/2011
בתי הבכורה (בת 13)היא ילדה רגישה וחרדתית, כבר שנתיים היא נמצאת בפגישות עם פסיכולוגית בשירות הקהילה.
יש לה חרדה קלינית שמתבטאת בהתקפי הזעה תכופים ופאניקה.
האישונים של העיניים שלה תמיד מורחבים ורופאת העיניים שבדקה אותה לאחרונה ישר שאלה אם היא חרדתית.
לטענת הפסיכולוגית מכוון שהכל בשליטה ומתון יחסית אין צורך בתרופות/פסיכיאטר.
השאלה שלי היא מתי בעצם פונים לפסיכאטר? האם במקרה כזה תרופות יכולות לגרום לה לאיכות חיים טובה יותר?
תודה על תשובתך המלומדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 13 חרדתית - תגובה
ד``ר אבי שפירא11/12/2011ברוב המקרים של חרדות השילוב של טיפול תרופתי יחד עם טיפול פסיכולוגי הוא השילוב המנצח. לדעתי אם החרדות פוגעות באיכות החיים של הילדה, מפריעים לה ומגבילים אותה זו בהחלט סיבה לנסות את השילוב של תרופות עם טיפול רגשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פבוקסיל ולאלכוהוליעל07/12/2011
שלום רב,
בני בן 17 מטופל ברמה יומית בשניים וחצי כודורים של פבוקסיל .
לצערי שבוע שבר בני ניסה עם חבריו פעם ראשונה שתיית אלכוהול.
החל מרגע זה החל לחוש כאבי בטן, וחרדות ברמות שאיננו זוכרים שנים ( הוא כבר אינו סובל מחרדות מספר שנים בעקבות השימוש בכדור)
מתי זה ייגמר?
מתי הוא יחזור לעצמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פבוקסיל ולאלכוהול - תגובה
ד``ר אבי שפירא07/12/2011לא מומלץ לשתות אלכוהול בזמן שנוטלים פבוקסיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל07/12/2011תודה,
אבל שאלתי תוך כמה זמן לערך אמור המצב לחזור לקדמותו..
מתי פגה ההשפעה של האלכוהול על פבוקסיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר אבי שפירא11/12/2011קשה לענות תשובה מדוייקת. בד"כ זה חולף מהר ולא נמשך הרבה זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון פסיכיאטרי לילד בן 4.5מירי06/12/2011
שלום, יש לי ילד בן 4.5 מעוכב התפתחות כל ההתנהגות שלו נמוכה ביחס לגילו הוא נמצא כרגע בגן עלה ומתקדם יפה, בזמן האחרון אני שמה לב להתנהגות מאד משונה שלו כמו צחוק מאולץ וקולני מאד בלי קשר לכלום הוא שואל שאלות וחוזר עליהם מליון פעם ומאלץ אותי לענות לו מליון פעם הוא רוצה לחזור להיות תינוק וכשאני מסבירה לו שזה לא אפשרי הוא ממש בוכה מזה בקיצור הפסיכולוגית בגן נוטה לבעיות תקשורת והפנתה אותי לאיבחון פסיכיאטרי מה המלצתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון פסיכיאטרי לילד בן 4.5 - תגובה
ד``ר אבי שפירא06/12/2011יש היום יחידות של הפסכיאטריה לגיל הרך בפריסה ארצית ולדעתי כדאי לעשות איבחון באחת היחידות הללו כדי לשלול הפרעה תקשורתית וגם הפרעות אחרות אם קיימות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל חצי כדור - אפשר??זיו02/12/2011
שלום
אתמול הומלץ לנו (עבור נערה בת 17) ע"י פסיכאטר להתחיל טיפול בלוסטרל 25 מג למשך 3 ימים ולעלות ל50. לא הצלחנו למצוא מינון של 25 מג ובהוראות השימוש רשום שלא ניתן לחצות את הכדור... לצערנו הרופא לא נמצא עד יום חמישי הבא - אשמח לקבל תשובה מהירה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל חצי כדור - אפשר?? - תגובה
ד``ר אבי שפירא06/12/2011אפשר להחליף לתרופה אחרת שאפשר לחצות אותה למשל פריזמה או פבוקסיל שהם דומות מבחינת ההשפעה הכימית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בכיתה חוצה גבולות ואלימהפילפלת02/12/2011
שלום.
אני רוצה להתייעץ עם הצוות המקצועי בעניין.
אני מחנכת כיתה ויש לי ילדה בכיתה שיש לי איתה בעיות .
מתחילת השנה - כיתה א', הילדה לא מקבלת גבולות.
היא לא עובדת בכיתה ולעיתים שולטת ומרביצה לילדים.
בהתחלה לא יחסתי לזה חשיבות גדולה , עד שהיום היא גנבה לי משהו אישי ושמה בתיקה.
בנוסף כאשר הצבתי גבול וביקשתי שמי שאין לו את הציוד ירשום במחברת, ולא על הלוח המחיק, היא זעמה ומחצה את הלוח המחיק של הילדה שיושבת לצידה על האצבע. היו עוד מקרים כמו הצצה בשירותים ליד אחר ואי הקשבה בכלל לי ולהוריה.
דיברתי עם בן זוגי. הוא אומר לי להתעקש על איבחון פסיכולוגי . הוא טוען שאלו הם מקרים שיש לשים עליהם דגש.
אני רוצה את חוות דעתכם המקצועית. האם כל המקרים שציינתי נורמלים?
תודה על המענה, פלפלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בכיתה חוצה גבולות ואלימה - תגובה
ד``ר אבי שפירא02/12/2011התיאור שאת מתארת מחייב איבחון מקצועי מעמיק בכדי לשלול סוגים שונים של קשיים ולהתאים טיפול מתאים. אלו לא תופעות רגילות וללא ספק מבטאות מצוקה כלשהיא אצל הילדה . בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)