מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץ לגבי טיפול אצל אורה גולןאלון25/06/2011
יש לי ילד בן 12 עם הפרעת קשב (ADD)
הוא סובל מבטחון עצמי נמוך.
אני חושב לטפל בו אצל אורה גולן.
משהו עשה ויכול ליעץ? קראתי המון תגובות לכאן ולכאן אבל לא מצאתי לגבי ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לגבי טיפול אצל אורה גולן -
ד``ר אליהו סמואל26/06/2011לאלון שלום
אין אנו יועצים בפורום בתחום זה.
יש איסור אתי לפרסום עצמי בכלי התקשורת במקצועות הרפואה. נדמה שכך הדבר גם בפסיכולוגיה.
הצעתי הכנה לבדוק - מה הכיסוי האתי ? ומה הגילדה המקצועית הנותנת כיסוי אתי לטיפול? והאם יש חיבור מקצועי למשרד הבריאות.?
לא כל פסיכולוג רשאי לעסוק בכל תחום. יש לדעת מי אנשי המקצוע במכון ומה הכשרתם.
ובאם מתבצעת עברה אתית למי אפשר לפנות?
יש לדעת שחלק לא קטן מהמטפלים אינם קשורים לאגודה הנותנת חסות אתית, ואינם פועלים באישור משרד הבריאות.
לגבי השם המוזכר -פרטים לא ידועים לי, יש לבדוק זאת.
אגב קופות חולים שונות בודקות את האחריות האתית , ובחלק מהקופות הבדיקה קפדנית מאוד. אז אם המכון מוכר באופן רישמי על ידי קופת חולים יש בכך אינדיקציה לכשרות מסוימת.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלון26/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- neuleptilאילת23/06/2011
בני בן ה-12 נוטל את התרופה בחצי השנה האחרונה עקב בעיות התנהגותיות. בתקופה זו חל שינוי משמעותי בהתנהגותו והילד טוען כי מרגיש רגוע יותר עם נטילת התרופה.
רציתי לדעת האם שימוש בתרופה לתקופה ארוכה אינו יכול לגרום לנזק כלשהו? האם כדי להמשיך להשתמש בתרופה יש צורך מידי פעם לחזור לרופא לאבחון מחדש? האם אדם שמתחיל ליטול תרופה זו יהיה חייב להשתמש בתרופה באופן קבוע ללא יכולת להפסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר neuleptil - תגובה
ד``ר אליהו סמואל23/06/2011לאילת שלום
התשובה לכל השאלות חיובית.
1. יש לקחת את תרופה במינון הנמוך ביותר לתקופה הקצרה ביותר.
2. לכן פיקוח רפואי חיוני.
3.יש לקחת את התרופה באופן קבוע- אלא והרופא אמר אחרת.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה נפשית גבוליתיעל פרייס22/06/2011
בתי בת ה- 20 אובחנה בהיותה בצבא ע"י פסיכיאטרית באופן פרטי עם בעיית הפרעה נפשית גבולית.
שוחררה מהצבא כי לא היתה מסוגלת להתחבר למסגרת הצבאית.
כיום יושבת בבית ואין לה שום מוטיבציה לצאת לעבוד.
ואינה משתפת פעולה לקבלת טיפול .
אותי זה מאד מתסכל כאמא.
מקללת את אחיה ומתנהגת בצורה שמטריפה את כל הבית.
איני יודעת לאן לפנות והאם היא מוכרת בביטוח לאומי לקצבת נכות
בהיותה בצבא פתחה חשבון בנק ועשתה עיסקה עם פרטנר.היום אין באפשרותה לשלם את החובות ובאים אלי הבייתה.
מה אני יכולה לעשות?
גם לי קשה מבחינה כלכלית כי אני פרודה מבעלי ובהליכי גרושין.
איך אוכל לקבל עזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה נפשית גבולית - תגובה
ד``ר אליהו סמואל22/06/2011ליעל שלום
אין קשר בין שחרור מהצבא וזכויות בגין מחלה.
כמובן שאפשר לפנות לביטוח לאומי לצורך הכרה כנכה- אולם עדיף לקבל מהם תכנית שיקומית.
עדיף טרם הפניה לפנות לפסיכיאטר לצורך הערכה והכנת תכנית שיקומית.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסגרות טיפולחני20/06/2011
שלום!
רציתי לדעת אם יש איזה שהוא מאגר מידע של מקומות טיפול (טרום אישפוז) לילדים (גיל 13)
איפה אני יכולה למצוא מסגרות טיפוליות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסגרות טיפול - תגובה
ד``ר אבי שפירא20/06/2011קיימות מרפאות לבריאות הנפש מטעם משרד הבריאות בכל עיר בארץ. יש גם מרפאות בבתי חולים שונים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקיםדליה15/06/2011
שלום רב,
יש לי נכד בן 11 לצערי 2 הוריו חלו בסרטן,
הילד לאחרונה סובל מכאבי ראש מאוד חזקים שבאים בעיקר בבוקר ובערב
וגם מתוך שינה,
אושפז בבית חולים לבדיקות נרולוגיות נעשו גם בדיקות הדמיה והכל תקין,
הרופאים אומרים שזה כניראה על רקע פסיכולוגי,
השאלה אם זה באמת יתכן? מאחר והכאבים בעיקר מופעים רק בשעות הבוקר והלילה
ומה היא המלצתך בנושא.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש חזקים - תגובה
ד``ר אבי שפירא15/06/2011בהחלט יתכן כאבים על בסיס פסיכולוגי ולא על בסיס אורגני. במקרה שתיארת יש לך סיבה אפילו די ברורה. אני ממליץ על הערכה פסיכולוגית או פסכיאטרית והפניה לטיפול המתאים. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה... בבקשה...אלה14/06/2011
הי,
אני בת 17 עוד מעט ואני סובלת ממשהו שקשה לי לאבחן אותו אבל הוא מאוד מציק לי.
בערך מכיתה א' עד ט' סבלתי מילדים שכבה מעליי,שלי או מתחת שפשוט הציקו לי בצורה קשה ביותר והתעללו בי אם זה בנידוי,קללות או הצקות שונות(לא התעללות פיזית) וכל זה רק מפני שהייתי תלמידה טובה...
לאחר שעברתי לבית ספר אחר (בלי קשר לאירועים) פגשתי בשנית לצערי אנשים אכזריים ומגעילים,גם שהייתי ברחוב והם ראו אותי הם העליבו אותי,דאגו לצחוק עליי ואני לרוב השתתקתי וזה כמובן עודד אותם להמשיך.
הפתרון העצוב שלי לעניין הוא פשוט לכלוא את עצמי בבית. כלומר חוץ מבית הספר ואירועים שאני עם אנשים מוכרים ואוהדים אני לא יוצאת מהבית... עד היום ..
בחופש עברה עליי תקופה קשה מאוד בעקבות אירועים לא נעימים התחלתי להתנתק מאנשים שהיו חברים שלי ולשקוע בעצב שלי,כך זה היה בחצי שנה האחרונה עד שלפני כחודשיים התאוששתי והחלטתי לחזור למעגל החברים שלי... למרות שזה קשה מאוד עכשיו.
אותם חברים הרחיבו את המעגל החברתי שלהם לעוד אנשים שאני לא מכירה,ולצערי גם מפחדת להכיר כי אני מפחדת שהם יתעללו בי ויכו אותי,לפעמים גם שאני נוסעת באוטובוס נניח אני מפחדת שמישהו זר יכאיב לי או יתעלל בי,אני מפחדת לפגוש קבוצה של אנשים מהעבר שלצערי פגשתי לא מזמן (ואותו היחס מצידם והתגובה האילמת מצידי חזרו),אני כל הזמן מחשבת אם פוגעים בי או לא,מפחדת שיחטיפו לי,גם עם חברים אני לא מצליחה לדעת מה אפשר להתיר ונחשב לנורמלי ומה לא.
חשוב לציין,הלכתי לייעוץ כמה פעמים ועל בסיס המבחן שעשיתי וע"פ מה שסיפרתי אמרו שאני סובלת מטראומות.
אני לא יכולה כבר לסבול את המצב הזה... אני לא יכולה גם ללכת נניח לחוגים או תנועות נוער בדיוק מאותה הסיבה... אני מפחדת שיתעללו בי (גם נניח לחוג של הגנה עצמית),אני תמיד צריכה ליווי של אמא שלי (לרוב),לא יכולה ללבוש בגדים בצבעים עם נוכחות כמו אדום,ותמיד רוצה להיבלע עם הנוף.
כמו כן שמתי לב לדפוס מסויים אצלי שהוא שאני לא יכולה להתבלט בשום דבר,או לעשות לעצמי משהו טוב כמו לדוגמה להקפיד על אכילה נכונה על מנת לרדת במשקל, אני מתחילה טוב ואז אני חייבת לדאוג להרוס לעצמי,כי אני לא יכולה לגרום לעצמי אושר.
אני בת 17 ולא חיה את החיים שלי בתור אדם חופשי,לא מממשת את הזכות שלי לחופש וחירות.. זה כואב לי נורא,כואב לי להיות פגיעה כל כך....
אשמח אם תעני לי במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה... בבקשה... - תגובה
ד``ר אבי שפירא15/06/2011שלום רב
כדאי לעבור הערכה פסכיאטרית ולשלול הפרעה כפייתית, חרדות הפרעת קשב ולאחר האיבחון יש צורך בטיפול רגשי והתמודדות מתאימה לאור מסקנות האיבחון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שונות מהנורמהליר07/06/2011
אין פה ספק בכלל ,אני מרגיש שונה מהנורמה,בהמון דפוסים,אבל בעיקר בקטע החברתי.
לפני שבוע בערך הובחנתי כADHD,אבל אני יודע ב100% שהבעיה מלווה אותי מגיל ילדות צעירה מאוד ופשוט הוזנחתי מבחינה טיפולית.עם הADHD אני עם הפרעה רגשית מגיל קטן מאוד ,אמי הייתה מתארת אותי כמרדן ו"בעל אופי לא טוב" כל הזמן.זה התחיל מכך שעם היא לא הייתה אומרת איזה מילה מסויימת שאני רוצה שהיא תגיד,למשל יצאתי מטיפול שיניים ואמרתי לה שתגיד את "המילה" אבל היא לא ידעה על מה אני מדבר..אז עד שהיא לא אמרה את המילה שהתכוונתי לא נתנתי לה להמשיך ללכת.כמובן שאני התכוונתי למילה כל הכבוד,וכך היא הייתה מתעצבנת ולא מבינה מה קורה איתי והייתי פשוט בורח ואחרי כמה דקות חוזר בוכה..אני בכוונה הולך אחורה כדי שתקבל תמונת מצב כללית.דוגמת המקרה הזה היא לגיל 7-8 בערך ואני אתן עוד דוגמא.באותם גילאים בערך 6-8 ,עם אמא שלי הייתה הולכת עם חברה שלי ואני הייתי איתן,הייתי רוצה שהיא תקשיב רק לי שאני מדבר ועם זה לא היה ככה הייתי מתחיל לבכות .וכל מיני דברים כאלו שהיו קוראים.אמא שלי עברה המון סבל בחיים עד לשלב שהייתי בגיל 6 ואחרי 4 ילדים לא היה לה ממש כוח נפשי להתמודד איתי ועם כל הבכי ה"לא מוסבר שלי" ..שהייתי בגיל 10 בערך כל פעם שהייתי בוכה בבית היא הייתה מאיימת "אני יביא עליך את אחיך הגדול" ..וזה ממש לא שאמא שלי אמא רעה,היום אני מדבר עם אמא שלי על הכל וכל הזמן אמא שלי הכי דואגת לי שאפשר.פשוט בגלל שאבא שלי היה נרקומן ובכמה שלבים בחיים שלי הוא היה בכלא,ובכמה שלבים היה בבית..כנראה זה גם הוסיף לבלבול ,אבל קיבלתי דמות אבהית מאוד רעה,שרק לפני שנתיים אמא שלי החליטה להיפרד ממנו ולא עשתה זאת כל השנים בגלל פחד.בכל מקרה,ככל שעברו השנים והגעתי לגיל 10-12 ,נהייתי יותר רגיש לכל דבר,כל יום שהייתי חוזר מהבית ספר הייתי עושה בדק בית בראש וחושב מה לא היה בסדר ונכנס לעצבות מי זה,וזה עוד ביום שנחשב לטוב,ביום שקרה ממש משהו כמו -מישהו ניסה לרדת עליי,הייתי כל הזמן חושב על זה בבית וזה היה מכניס אותי למצב רוח לא טוב..וככה כל יום.בקתופת הבית ספר היסודי הייתי תלמיד מצטיין ונחשבתי על ידי המורים כחכם הרבה מעל הממוצע.אבל הייתי הילד כמעט הכי לא מקובל.היו לי 2 חברים בערך ,והייתי מעביר את היום במחשב ובטלוייזיה ולעיטים בלימודים,(אף פעם לא היה לי כח ללמוד בבית).
בתחילת תקופת החטיבה קיבלתי קצת עזרה חברתית והצלחתי לפתח תדמית מקובלת אבל עם זה באה הירידה בלימודים שלי,ואחרי שנה שנתיים התדמית המקובלת ירדה,כי היא לא באמת הגיעה לי,לא ידעתי איך לתפקד חברתית מאז ומעולם ומהר מאוד עלו על זה.עם מישהו מנסה לרדת עליי,לעקוץ אותי,אפילו ממש בצחוק ,האדם היחיד שלא יראה על הפנים שלי שאני נפגע זה עיוור.כל הזמן אמרתי לעצמי שבפעם הבאה שמישהו ינסה לרדת עליי אני יגיב בתוקפנות ,וגם עם אני מחזיר ירידה שתיים שלוש ,הכוח נפשי שלי יורד ואני עומד לבכות.היו לי תקופות בחיים שהייתי בודד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ליר07/06/2011הייתי יושב במחשב מעל 7 שעות ביום..
היום שאני מסיים כיתה י"א יש לי קבוצת חברים שאני יוצא איתם בערך שנתיים.כל הזמן היינו 5 חברים ועוד כמה בנות.אבל באופן מצחיק הבנות למשל רואות את החבורה כהן והארבע בנים ללא אני.אני לא בן אדם רע,ומגיע לי להיות אהוב ולהיות חלק דומיננטי,אבל זה פשוט בעיה בי.יש לי לפעמים קצת חרדה חברתית,אבל אני מאוד מאוד שואף כל הזמן להתנהג בספונטיניות וביכולות החברתיות של חבריי שבעיניי הם כבר בלתי אפשריות אחרי כל כך הרבה מאמצים ונסיונות להעתיק.בסופו של דבר רק לעיטים רחוקות אני דוחה יציאות ומתגבר על המעין חרדה חברתית ..ומגיע בביטחון בכל פעם שיש "ישיבה"(כלומר שיושבים כל החברה)..אבל הביטחון שלי יורד בצ'יק,הרמז הדקיק ביותר לגינוי מצד הזולת מוביל אותי למצב שאני עוד שניה בוכה,זה כמובן בהדרגה,יש מצבים שאני אחרי זה שותק כמה זמן ואז משתדל שלא יראו עליי..
כיום אני בסופו של עניין לא אדם בודד.אבל ברוב המקרים אני צריך להתקשר לחברים כדי לשאול עם יוצאים.כי אנשים לא רואים אותי כדמות חשובה בעיניים.אני יודע שמה שאני אומר עכשיו מצביע על דימוי עצמי נמוך,אבל אני פשוט בן-אדם לא מעניין.אני יכול לשבת על שיחה עם חבר ולבדר על דברים שקרו לי וכו',אבל גם אז אני מסביר את זה בצורה מעורפלת לחלוטין,הרבה פעמים מגמגם בזמן הדיבור ..
עם הזמן פיתחתי כל מיני דפוסי התנהגות ,
למשל,כשאני בחברת ילדים מסויימת אני אוטומטית מחפש דמות מסויימת שנוח לי אותה יותר ,ואני לא יכול להתסגל לחברה עם אחד הילדים שאני מחפש בח'ברה הזאת לא נמצא.
הרבה מאוד פעמים אני שואל את עצמי-"מה אותו ילד היה עושה" ..
זה למעשה כל הזמן,נראה לי.."מה הילד המקובל והכל כך מצליח חברתית היה עושה עכשיו במקומי"איך היה מתנהג" "איך היה מגיב"
אז מן הסתם שהדימוי עצמי שלי נמוך,אבל זה כתוצאה מכך שאני כבר נואש ולא יודע איך להתנהג,למשל לפני שנה הייתי יותר פעמים נמצא במצב שאני יושב עם חברים ,אבל נראה המום כזה,ואז נגיד מישהו היה אומר -"איזה חמוד לירון" וזה הדבר שההיה הכי שנוא עלי בעולם!הייתי ממש מסמיק ונעלב אבל עושה הכל כדי שלא יראו,ועל כל דבר כדוגמה הזאת הביטחון שלי יורד ל0,כמו מצב שאני אוזר הרבה ביטחון לספר לכולם משהו,נגיד משהו מצחיק,והוא מתקבל בצורה שלילית,זה פשוט מוריד לי את הביטחון ל0,ואין אצלי דבר כזה ביטחון מצתבר,שנגיד עם בתקופה האחרונה כמה פעמים סיפרתי בדיחה או משהו כזה וכולם צחקו,אז לרגע הביטחון עולה ,אבל יום אחריי גם עם אני יגיד לעצמי כל הזמן תיזכר בזה שהצחקת וכו',עם הדברים שאני אומר מתקבלים בצורה שלילית על ידי החברה אני ממש מתכנס עצמית והביטחון שלי יורד ל0.ואז בד"כ במשך רוב הערב אני נשאר שקט.
ברור במיליון אחוז שהבעיה היא בסופו של דבר אצלי,חבריי הם לא אנשים רעים,והם אוהבים אותי כחבר,אני פשוט מרגיש שאני פראייר שאני נמצא בקבוצת ילדים כזאת מקובלת ולא מנצל את זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך2
ליר07/06/2011לא הופך להיות בעל יכולות חברתיות וספונטיות ודיבור משוחרר והכל כמו ארבעת החברים האחרים.בלי שום קשר כל הדברים הללו מתבאטים בכיתה וביום יום.
אגב,דבר חשוב נוסף,תמיד שאני מדבר - אני תמיד מרגיש שכל העיניים אליי.באופן קבוע ותמידי..הייתי אצל פסיכאטרית ודיברתי איתה פחות או יותר על כך,והיא אמרה ששיחות עם פסיכולוג יעזרו לי,אבל אני מרגיש שהבעיה היא אצלי במנגנון המוח,בגלל הפרעת הקשב והריכוז הזמן תגובה שלי סופר איטי,וכל הזמן יש לי הרגשה שהמוח חושב לאט,אני מרגיש עייף כל הזמן..כל הדברים האלה..ובינתיים בכמה טיפולי סוגי רטלין לא הרגשתי שיפור.
אני חושב גם שיש לי בעיית חרדה,שאני כל הזמן חושב מה יגידו אחרי מה שאני אומר,והרבה פעמים פשוט בסופו של דבר לא אומר את הדבר..או שאינ הולך למקום..אני חושב הרבה צעדים קדימה מה יקרה,שאני יבוא מה אני יגיד..איך זה יתקבל..ואפילו לפני שבוע הייתי במז'ור דיפריסיון שדי עבר אבל המצב רוח שלי נשאר לא טוב בתקופה האחרונה ובאופן כללי המצב רוח שלי לא יציב.זה לא שאני במניה דיפרסיה,אלה שפשוט לפעמים אני במצב רוח לא טוב מסתם גם עם היה לי יום שהוא טוב בבית ספר..
אבל בכל מקרה עד היום כל יום אחרי בית ספר אני בכוח מחפש את הדברים הלא טובים ולתת לעצמי עליהם ביקורת.
לסיכום-גם עם אין לי הפרעה פסיכאטרית,נפשית וכו'..שאני בסה"כ בןאדם שמשקיע בטיפוח שלו ונראה טוב מאוד,אבל יש לי בעיה בתפקוד וביכולת החברתית ואפילו שאני פתוח לחברה אני גרוע .
הדיבורים שאני מוציא הם כל הזמן קשורים לנושאים שאחרים העלו..ואני רק כל הזמן משתדל לצחוק ולהראות שאני בעניינים!כדי שלא יגידו מה קרה אני המום או שקט..כי אני לא ילד מופנם!ואני משתדל לשדר כל הזמן ביטחון אבל..על מי אני עובד?כולם רואים עליי את הביטחון העצמי הירוד..ובאותו הקשר של מה שאמרתי שאני רק מצתרף בשיחות לנושאים..גם שאני מנסה להעלות נושאים הם בדרך כלל לא מתקבלים ,או כי אני פשוט לא יודע להגיד את הדברים במקום ,או שזה בגלל הצורה שאני אומר אותם.שעם לפעמים נשמע רעד בקולי שלי או משהו כזה.ובגלל תחושת הניתוק החברתית שלי,זה או שאני לא אומר כלום,או שאני אומר דברים,אבל צוחקים על הרבה דברים לא קשורים שאני אמור.ואין לי מושג למה אני אומר אותם.שאני במצבי לחץ כמו מישהו ניסה לרדת עליי בצחוק אני בכלל לא שם לב למה שאני אומר ואומר דברים שאחרים צוחקים עליי.
אני יודע שיש פה הרבה בלאגן,ואני בעצמי מבולבל,אבל מעבר ל-להגיד לי שאני ילד לפסיכולוג ויקבל איבחון וכו' .האם לדעתך יש פה משהו מעבר לסתם עוד איזה הפרעת קשב וריכוז והפרעה רגשית?אני משתוקק נואשות לשינוי!מקווה שתוכל להחזיר לי תגובה הולמת ולא משהו קצר ושלא יעזור כפי שקיבלתי בפורומים אחרים.תודה מראש !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קלונקסליר05/06/2011
שלום אני בן 17 וקיבלתי מרשם מהרופאה לקלונקס 0.5 מ"ג
היא אמרה לקחת 0.25 בבוקר ו0.25 בלילה(לחתוך לשתי חלקים את הכדור)
נסיתי לעשות את זה וזה לא עוזר.שאני לוקח בלילה(בסביבות 10) אני מרגיש אחרי שעה וחצי עייף בטירוף ואפיו שאני קם מאוחר אני נאלץ להיות עייף ממש מוקדם למרות שעדיין קשה לי להירדם מוקדם כי אני קם מאוחר.
האם לדעתך כדי לשנות את המינון?אולי אני יקח רק בבוקר מינון גדול וזהו?
כי חוץ מההשפעה של העייפות אני לא מרגיש ממש שזה מרגיע אותי ומסדר לי את בלאגן בראש.אני מאוד מתוח ומבולבל ואפילו מגמם הרבה שאני מדבר עם אנשים מרוב לחץ.אולי אני יקח 0.75 מ"ג בבוקר ויראה איך זה ישפיע על כל היום?
תודה מראש.אגב ,זה רופאה שהייתה ברמב"ם נתנה לי את המרשם ולקבוע עכשיו טור לפסיכאטרית זה לעוד חודש בגלל זה אני מבקש את עזרתכם ,ובבקשה תשתדלו לא לתת לי תשובה כמו-רק בפגישה עם פסיכאטרית תוכל לקבל תשובות.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קלונקס - תגובה
ד``ר אבי שפירא06/06/2011שלום רב
אני מצטער שמבלי לבדוק אותך לא ניתן לשנות מינונים זה לא אתי ולא מקצועי אני בטוח שאתה מבין זאת. בכל מקרה קלונקס היא לא תרופה שנותנים לאורך זמן זו רק תרופה SOS רצוי לחשוב על תרופות נוספות תלוי באבחנה הראשונית שלך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה שהילד אוטיסט...גליה05/06/2011
שלום,
אני אמא לבן בגיל שנה וארבעה חודשים (נולד כפג חודש לפני המועד).
מבחינה מוטורית בני הולך יפה - אפילו רץ, מצליח להרים צעצוע שנפל ולהעמד שנית, עולה ויורד מדרגות עם תמיכה.
הוא ילד מקסים ונוח, סקרן מאד, וחקרן. נהנה מאד (!) לעיין בספרים, לשחק במשחקי קוקו ורדיפה (אני או בעלי רודפים אחריו), לשחק במשחקי כפתורים למיניהם, בכדור (כשאני מבקשת הוא לוקח כדור, ועונה לבקשה לגלגל לעברי), ובונה מגדל משתי קוביות. צוחק מקטעים הומוריסטיים בקלטות לגילו.
מגיב לשמו (אלא אם עסוק בצפייה בטלוויזיה), יודע לחקות תנועות, מרים את הידיים כשאומרים לו "ידיים למעלה", יודע להביט למעלה כששואלים "איפה אור", וגם יודע לעשות קוקו כשמבקשים ממנו ולנפנף בידיו לשלום. הולך לאמבטיה כשאומרים לו, ומביא ספר מסויים כשמבקשים ממנו. כמו כן, יודע מספר מילים (גיה לעוגיה, אור, גע גע לברווז, מם למים ומא-מא לאמא).
הבעיה היא שהוא לא מצביע לעבר חפצים - אם הוא רוצה משהו בהישג ידו, הוא לרוב פשוט יקח אותו, ואם לא - יכול לבכות, או לפנות אליי בבכי (מא-מא)או לפעמים להתייאש. בד"כ התגובה שלא מקבל מה שרוצה היא של בכי.כמו כן, נראה שהרבה פעמים לא מפריע לו לשחק לבד, והוא יודע להעסיק את עצמו טוב מאד.
אני מאד מאד מאד חרדה שהוא אוטיסט. גם אם זה לא רציונאלי - אני פשוט לא מצליחה להוציא לעצמי את זה מהראש. כל הזמן עסוקה באובססיביות בטבלאות התפתחות ומחפשת את הסימנים. חוששת שגם היחס שלי אליו יהפוך אותו לאוטיסט.
השאלה שלי היא האם חוסר הצבעה בגיל הזה ויכולת לשחק לבד זמן ממושך היא סימן לאוטיזם או פשוט שאלה של למידה בשילוב עם מזג מסויים?
אודה לתשובתכם
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה שהילד אוטיסט... - תגובה
ד``ר אבי שפירא05/06/2011מאחר ואיני מומחה של הגיל הרך אני מפנה אותך למכונים להתפתחות הילד או ליחידות לגיל הרך בבתי החולים הם בודאי יוכלו להרגיע אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל ופריזמהדני03/06/2011
שלום,
בני בן ה 17 אובחן שיש לו דכאון חזק. כשנה הוא לא הולך לבית הספר. עד שהתחיל להסתגר וכמעט ולא יוצא מהבית.
לפני מספר חודשים הפסיכיאטרית רשמה לו פריזמה, אך הוא לוקח את כדור שלם כבר כ 3 חדשים וזה כמעט ולא עזר לו.
ואז באבחון נוסף החליפו לו את הכדור ללוסטרל. הוא התחיל לקחת את הכדור לפני כ 3 ימים - ופתאום רק עכשיו מורגש השיפור?
איך אפשר להסביר זאת, למה לוסטרל השיג תוצאה שונה מפריזמה?
אגב, עכשיו חושבים יותר שהדכאון נגרם לו אולי עקב הפרעת קשב בנוסף לבעיות תזונה ואלי גם OCD.ואולי חרדה חברתית.
האם ייתכן שאכן בגלל זה לוסטרל השפיע טוב יותר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל ופריזמה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל04/06/2011לדני שלום
קשה מאוד לענות על שאלה זאת. הכל קשור בכל בתחום זה ולכן קשה לאתר את המשתנים התלויים והעצמאים.
הסברים יש לרוב בכל תחום רק השאלה האם הם נכונים.
מאחר והמידע דל, עצתי כי תלכו עם ההצלחה.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה בראש - כנסו בבקשהירון02/06/2011
שלום , אני בן 18 והיום קרה לי התופעה המוזרה עוד פעם..
אני יושב ופתאום מתחילה להיות הרגשה מוזרה שקצת קשה להסביר אותה - כל רעשי הסביבה (כמו הרוח , תקתוק השעון או רעש המחשב) נשמעים מהירים יותר מהרגיל ובעוצמה חזקה.. וגם התנועות שאני מזיז למשל עם הידיים נראות הרבה יותר מהירות והכל..
קשה לחשוב על דברים אחרים שזה קורה כי כל הזמן שומעים את הכל יותר חזק ומהיר
תופעה זאת מתרחשת בין 15-30 דקות. (חשוב לציין שאני לא משתמש בסמים!)
שהייתי קטן יותר התופעה קראה לי יותר ועכשיו באה פעם בכמה חודשים.
בתודה מראש למי שיוכל לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה בראש -דרוש בירור רופא
ד``ר אליהו סמואל02/06/2011לירון שלום
אכן מוזר.
יתכן ומדובר בתופעה אפילפטית ואז המאבחן נוירולוג ילדים. ויתכן פסיכיאטרית.
הצעתי בשלב ראשון לפנות לנוירולוג ילדים..
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ירון04/06/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימי30/05/2011
שלום רב,
מזה זמן רב אני חש דכאון קשה ,תחושת ניתוק מהגוף ולאחרונה גם כאשר אני מסתכל על אנשים קרובים הם נראים לי זרים. האם התופעה האחרונה שדיברתי עליה (זרות) יכולה לנבוע מנגנון בתת מודע של הגוף מאחר ואמא עברה ניתוח אתמול והיא לא תהיה בבית כמה ימים...-האם הפתרון הוא : להתנתק? הגוף עשה זאת בתת-מודע?יש לציין כי כבר חודש אני מטופל אצל פסיכולוג אבל הפגישה הבאה רק בעוד שבוע ודי קשה לי להתמודד עם המצב אבל אני משתדל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת זרות- דריאליזציה
ד``ר אליהו סמואל02/06/2011אנונימי שלום
טוב עשית שפנית לפורום פסיכיאטרי למרות שאתה מטופל אצל פסיכולוגי....
הסוגיה מורכבת יותר ומחייבת בדיקה והעמקה.
תחושה זאת יכולה להיות ללא רקע ויכולה להיות אף על רקע המחייב בירור.
ובמיוחד כשהיא מטרידה או שהיא על טווח זמן ארוך.
לכן המלצתי על העמקת בירור אצל איש מקצוע המבין בתופעות אילו.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטל קונצרטה 18 מ"ג.שאלות..ליר29/05/2011
שלום.אני אובחנתי כADHD לפני יומיים.
אני נוטל יומיים קונצרטה 18 מ"ג ,
מבחינתי הקושי הכי גדול עד עכשיו זה העייפות המנטלית והחוסר מרץ שיש בי .מן הרגשה כאילו "המוח חושב לאט" .(בגלל כל אלו הלכתי לעשות אבחון).
אחרי יומיים שאני נוטל את התרופה ,אני לא מרגיש שום תופעות לוואי,קצת שיפור בערנות..לא ממש שיפור בריכוז,אבל שיפור במרץ ובמצב רוח..בהחלט הרגשה כאילו התרופה קצת משנה את איכות החיים ואיתה החיים נראים קצת יותר טוב:)
העניין שהיא פשוט כמעט לא משפיעה עליי.אני בן 17,גובה 170 משקל 50
מה דעתכם הכללית לגבי מה שאני אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוטל קונצרטה 18 - בן 17 -מינון נמוך
ד``ר אליהו סמואל29/05/2011לירון שלום
קצר ולעניין - המינון נמוך.
יש להמשיך בקשר עם הרופא שלך עד למינון הנכון
בצהלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ליר29/05/2011הרופאה אמר לקחת למשך שבועיים 18 מ"ג ואז לעבור ל27..אבל ה18 ממש לא מדגדג לי..ואין שום תופעת לוואי ממש לא..אפילו לא התופעות הכי מוכרות של כאבי בטן וחוסר עייפות בלילה לא קיימות.
יש מצב שאני אעבור ישר ל27 מ"ג?(אני יכול להתקשר אליה ולשאול אותה בטלפון ,אבל לקבוע טור זה רק לעוד חודש..)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
ד``ר אליהו סמואל30/05/2011אין מצב
יש להשמע לרופא שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נער בן 14אילנית29/05/2011
תודה לך ד"ר סמואל. לפעמים מילה אחת אפילו מרגיע.אני פשוט שואלת עוד כמה פסיכיאטריים אפילו שהפסיכיאטרית של הבן שלי בסדר גמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נער בן 14 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל29/05/2011זה ברור
לצערי לפעמים יש והופכים את הפורום כתחליף לקשר אישי עם המטפל הקבוע.
רפואה זה לא רק ידע - מלאכת הריפוי מתחברת עם התקשרות ואמון במרפא.
אני מאמין שרופא הוא לא רק איש טכני הסוחר בידע. להבנתי מלאכת הריפוי נעשת גם דרך ההתקשרות והאמון- ובכלל לכל מה שאנו מכנים יחסי רופא חולה. או בשפה יותר גבוה טרנספרנס...
לא יתכן כל ריפוי ללא החיבור האנושי- עידן האינטרנט שינה במשהו את הקשר המחייב והאישי להרחיב אותו לטוב ולרע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפייתיות וחרדותטל28/05/2011
שלום לרופא,
בני שבקרוב יהיה בן 11, ילד מדהים ויצירתי, תלמיד די טוב בבית הספר , ילד די חרדתי. הוא למשל מפחד לעלות במעלית לבד הביתה ודורש שמישהו ימתין לו למטה. אבל בזמן האחרון, לפני השינה, הוא רץ כל שתי שניות לשירותים למרות שאין לו פיפי, ורוחץ את ידיו תכופות. לשאלתי האם נדמה לו שהן אינן נקיות, אמר שלא, הן פשוט חמות והוא מנסה לקרר אותן יש לציין שחרדות קיימות במטען הגנטי אותו הוא נושא ואחיו הגדול ילד בעייתי עם הפרעות קשב ריכוז, וויסות תחושתי ועוד.
שאלתי היא: האם מצב שכזה מצריך טיפול תרופתי או שישנן עוד דרכים להתמודדות.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפייתיות וחרדות מתי תרופות?
ד``ר אליהו סמואל28/05/2011לטל שלום
חשוב לדעת שטיפול תרופתי יהיה בררית מחדל אחרונה בשרשרת טיפולים אפשרית.
יש הרבה אפשרויות טרם הטיפול התרופתי.
ולכן כדאי לפנות לרופא פסיכיאטר ילדים הבקיא בהם- כדי שהוא יתרשם האם תהיה יעילות טיפולית לטיפולים אילו ללא תרופות.
מדובר בשיקול דעת רפואי לאחר היכרות מעמיקה ולפרקים אף ניסיון טיפולי קצר כדי לקבוע את הכרחיות מתן התרופה.ולכן קביעה זאת אינה יכולה להנתן דרך תשובה בפורום.
מדובר כאמור בהתרשמות רפואית וניסיון מקצועי.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)