מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מידע עובר מבי"ס יסודי לחטיבה?אם מודאגת15/02/2012
שאלתי: האם מידע על מצב רגשי וכל התיק של הילד עובר אוטומטית
מבי"ס יסודי לחטיבת הביניים? האם באמת יש חסיון?
מאד מדאיגה אותי הסטיגמה שעלולים לשים על ילד שעבר מצב רגשי לא טוב,
ושעלולים לא לקבל אותו לחטיבת ביניים מסויימת בגלל מצב רגשי...
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מידע עובר מבי"ס יסודי לחטיבה? - תגובה
ד``ר אבי שפירא15/02/2012אני מציע שתבדקי עם מנהל בית הספר היסודי
לא נראה לי שעובר אוטומטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לתת לילד רסיטל?אם מודאגת15/02/2012
יש לי ילד בן 11, הוא לעיתים מדוכא, אומר שלא טוב לו בבית הספר, לעיתים לא מסוגל לקום בבוקר ללכת ללמוד. יש לו אמירות כמו "רוצה למות" אך אינו מתכוון לזה ממש. האם לבקש מפסיכיאטר לרשום כדור רסיטל? זה לא מסוכן לילד? מה תופעות הלוואי אצל ילדים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי לתת לילד רסיטל? - תגובה
ד``ר אבי שפירא15/02/2012חשוב מאד שתפנו להערכה אצל פסכיאטר ואז יוחלט מה הטיפול המומלץ האם כדאי לנסות תרופות . התרופות בד"כ בטוחות ללא תופעות לוואי קשות. בכל מקרה במידה ויוחלט על טיפול תרופתי תהיו במעקב גם לגבי תופעות לוואי וגם לבי ההשפעה התרופתית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות הרטבה בגיל ההתבגרותסיגל14/02/2012
בס"ד
אני אם ל 9 ילדים בני 0-16 רוב ילדי מרטיבים כמעט כל לילה יש תקופות של יובש ויש זמנים שזה כל יום ואני מדברת גם על אלה שבגיל 10-14 שזה בוודאי גל שצריך להפסיק את ההרטבה בו. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות הרטבה בגיל ההתבגרות - תגובה
ד``ר אבי שפירא14/02/2012לדעתי כדאי להגיע למרפאות לנושא . בכל קופת חולים יש מרפאה יעודית לנושא ההרטבה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 8שני09/02/2012
בננו בן 8 עדיין ישן עם תחתונים לילה. בעצם לא נגמל בלילה. עברנו את תהליך הפעמונית שלא עזר ועכשיו אנחנו עם מינירין כבר כשנה. בנוסף, הוא מתעורר מידי פעם בלילה עם ביעותי לילה. לא מזהה. לא מתקשר. הודף אותנו ממנו ורועד ללא שליטה בכל הגוף. האם עלינו לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר או רעיון אחר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 8 - תגובה
ד``ר אבי שפירא12/02/2012לדעתי כדאי לפנות לפסכיאטר ילדים לאיבחון כדי לברר אית הסיבות למצוקה והקשיים הנוספים . בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחותליזי08/02/2012
שלום. ביתי בת שמונה והיא מתקלחת עם אביה ואחיה בן ה-4 יחד. האם זה גיל שעליה להיות במקלחת לבד ולא עם אביה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחות - תגובה
ד``ר אבי שפירא12/02/2012בודאי שצריכה מקלחת לבד ולא עם אביה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימונילחגית07/02/2012
ערב טוב
ביקרתי היום עם ביתי בת ה9 אצל פסיכיאטר ילדים מוכר (ד"ר שפיץ) והוא איבחן את ביתי כילדה עם נטייה חרדתית ונתן לנו כדורי פרימוניל פעם ביום בשעות הערב והודיע על תופעות הלוואי. האם זה בסדר לתת לילדה בת9 כדורים כאלה .האם כל החיים היא תצטרך לנטול כדורים. ומה יהיה עליה כשתסיים את תקופת הניסיון האם היא תהיה חרדה יותר והאם זה מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימוניל - תגובה
ד``ר אבי שפירא07/02/2012את כל השאלות האלה צריך לשאול את הרופא הפסכיאטר המטפל שמכיר את הילדה. בכל מקרה הכדורים האלה נחשבים בטוחים ונותנים אותם לעיתים גם בגיל יותר מוקדם. בד"כ כדורים לחרדות הם לתקופה זמנית ולא לכל החיים. כמובן חשוב שתהיו בקשר עם הרופא המטפל ותהיו במעקב מסודר וקבוע אצל הפסכיאטר. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאודוןליאת אלימלך05/02/2012
שלום רב.
יש לי בן אוטיסט בן 6 וחצי.מגיל 3 וחצי בערך התחילו איתו בעיות התנהגותיות
קשות של אלימות, תוקפנות, בכי וסף תסכול נמוך מאד כמובן כל זה מחוסר הבנת סיטואציות רבות. הוא נמצא כרגע שנה רביעית בגן תקשורת שהדגש בו הוא ABA.
היו ניסיונות רבים של כל מיני תכניות התנהגותיות לאורך שנים אלה בגן שעזרו מעט
אך נראה שאין מנוס מלתת לו גם טיפול תרופתי.פנינו לפסיכיאטרית ילדים מוכרת ליעוץ
יחד עם הילד כמובן שהמליצה טיפול בגאודון 20 מ"ג פעם ביום בערב (לתת במהלך ארוחה) כי ניסינו בבוקר והוא נרדם לאחר כמה שעות. אציין שלפני 3 שנים ניסינו
רספרידל במשך 3 חודשים שלא הועיל וגרם אצלו לרעב מוגבר מאד
(גם כך ילד שמן ששוקל בערך 45 ק"ג וגם גבוה לגילו).האם לדעתך הטיפול בגאודון יועיל להפחתת התוקפנות וההתפרצויות?לעיתים קרובות הוא עצבני משום מה
ללא סיבה (כנראה משהו בעולמו הפנימי).אני מאד חוששת מהתרופות
האנטי פסיכוטיות הללו.הילד עם יכולות די גבוהות ובעיות ההתנהגות שלו כאילו
"עוצרות" אותו.
בברכה, ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאודון - תגובה
ד``ר אבי שפירא06/02/2012שלום רב לך לפעמים אין מנוס ממתן תרופות לילדים עם הפרעה תקשורתית המלווה בקשיים בויסות הרגשי ורמת תוקפנות גבוהה. יש מספר אופציות לטיפול ובהחלט אחת מהן היא הגאודון. אני מציע שתמשיכו מעקב מסודר אצל הפסכיאטרית ואני מקווה שרמת התוקפנות תפחת והויסות הרגשי יתאזן. בחלק מהילדים כתוצאה מהטיפול התרופתי יש גם שיפור בתקשורת החברתית. כך שתמיד צריך לזכור מה היתרונות במתן התרופה לעומת מה החסרונות באי מתן התרופה. ואם היתרונות עולות על החסרונות יש מקום לשקול טיפול שכזה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3יפת04/02/2012
1. האם ידוע (יש מחקרים) שאומגה 3 יכול לסייע ביצאה מדיכאון ו\או בעיות חרדה?
2. האם יש סכנה\השפעות שליליות בלקיחת אומגה 3?
3. האם מינון של 600 מ"ג X 3 הוא נכון\בעייתי (EPA 400 מ"ג 200 מ"ג DHA) ?
(נערה בגיל 19 כ - 50 ק"ג)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 - תגובה
ד``ר אבי שפירא05/02/2012אומגה 3 הוא תוסף מזון ולא תרופה. בהחלט ניתן לתת כתוספת לטיפול בדכאון. חשוב ליידע את רופא המשפחה בשביל לבדוק אינטראקציות עם תרופות אחרות היכולות לגרום לתופעות לוואי. בד"כ מקובל לקחת 2 טבליות ליום.
לדעתי אין תחליף לטיפול פסיכולוגי ומעקב פסכיאטרי מסודר במקרה של הפרעה דכאונית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מסכיזופרניהברדלס29/01/2012
שלום
מגיל 17 בערך התחלתי לפחד משיגעון.. זה בא והולך אבל בתקופה האחרונה אני מפחד מסכיזופרניה.. ומה שכובל אותי לפחד הזה זה שכשהייתי קטן (הייתי ילד קטנצ'יק רזה.. וכשהייתי חולה החום היה גבוה בד"כ) היה לי זייות חום בילדות.. בגיל 9 ובגיל 10 .. פעמים לכמה דקות או חצי שעה עד שנרדמתי או שההורים שלי הסבירו לי שאני הוזה.. בגיל 13 וחצי היה לי בית ריק ועשיתי לחבר בן 14 מסיבה עם המון אלכוהול זול שלמחרת אתה קם חולה... ילדים קטנים שותים הרבה.. אני הייתי בן 13 קטן ורזה במיוחד ככה שהאלכוהול השפיע עליי חזק שתינו המון ועשינו שטויות באיזה שלב מישהו נתן לי אגרוף לפנים בלי סיבה רבתי איתו וסילקתי אותו .. עכשיו בשלב מסויים אני לא זוכר מה היה פשוט שתינו הרבה הרבה יותר מידי לילדים קטנים בגיל זה ,למחרת בבוקר קמתי עם קצת חום אני חושב (לא אכלתי לפני שתיתי מלא וודקה אימפריאל זולה ורעילה ולא שתיתי מים לפני שנרדמתי כנראה..) קמתי עם הזיות כמו שהיו לי בפעמיים שהייתי חולה אני לא בטוח אם ראיתי אנשים באים או מה הלך שם בדיוק הערתי את מי שישן לידי ואמרתי לו "איתי קום אנשים באים להרוג אותנו" ברחתי מהבית ונכנסתי לבית של מי שסילקתי לילה לפני (שכן.. בית צמוד לשלי חבר מגיל שנתיים..) אמרתי לו "אמיר באים להרוג אותי..אם שואלים אני לא פה" נכנסתי לו מתחת למיטה.. אני לא זוכר איך התפקחתי אבל כל זה היה 5 דקות בערך...הוא יצא לבדוק מי בחוץ עם מקל וחזר הביא לי כוס תה.. בשלב הזה כבר הבנתי שהיה לי הזיות ונרגעתי.. שתיתי את התה והתחלנו לצחוק על הסיטואציה.. כיום אני בן 21 לא היה לי הזיות מחום מאז ובזמן האחרון נזכרתי בזה והתחלתי ממש לפחד אולי יש לי משהוא שיכול להתפרץ או משו כזה.. אז כל פעם שאני משתחרר מהפחד הזיכרון הזה מחזיר אותו (דרך אגב זה בדיוק כמו ההזיות שהיו לי משפעת -תמיד זה היה שמשו רע עומד לקרות ותמיד זה הגיע מתוך שינה כלומר אני קם מסיוט עם הסיוט.. ) האם זה מראה על משהו לעתיד.. עברו 9 שנים והכל תקין עד עכשיו שכחתי מזה ושתיתי מאז הרבה מאוד פעמים- לא קרה שום דבר כזה.. האם זה היה תוצאה של הרעלה?? או חום הגוף עלה כי לא שתיתי\ אכלתי כלום ושתיתי המון יחסית למשקל הגוף שלי? ובזמן האחרון אני ממש חושש ומוצא את עצמי מחפש מידע באינטרנט.. לא מתאים לי.. אזרתי אומץ לשאול את זה מקווה לתשובה שתעזור להתגבר על החרדה.. דר"כ אגב אין סכיזופרניה במשפחה תמיד הייתי אדם חברתי והגיוני מאוד
מחפש פיתרון לוגי כי זה החלק החזק שלי.. מקווה שתוכלו לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שהתייבשתי?
ברדלס29/01/2012הבנתי שזה יכול לקרות שמתייבשים..אלכוהול מייבש (הקאתי המון באותו ערב- ואז שתיתי עוד) ,במיוחד ילד קטן (הייתי תת משקל ונמוך) בן 13.. או מהרעלה או ממחלה.. ממש מקווה לא לקבל תשובה שתגביר לי את החרדות (כן אני מבין שזה התפתח להפרעת חרדה.).. הייתי צריך לאזור אומץ כדי לשאול בגלל פחד מתשובה שאני לא רוצה
כי מצאתי תשובות אופטימיות וכולן היו על חום.. שזה
לא אומר כלום על הבריאות הנפשית.. וגם אני ישר הבנתי שזה היה הזיות - אף פעם לא חשבתי שזה היה אמיתי או משו.. לא כמו
סכיזופרנים שמפחדים מהרוסים מאפיה שב"ק..רק עכשיו עולים הפחדים בתור ילד זה אפילו לא עניין אוי.. היה לי הזיה וזהו ,זה לא אמיתי וזהו התשובות האלו סיפקו אותי מאוד לא חשבתי על מחלות נפש או דברים כאלו.. ממש לא הייתי פרנואיד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיליריום טרמנס
ברדלס03/02/2012מצאתי את הדבר הזה
דליריום טרמנס הוא מצב טוקסי-בלבולי שמשכו קצר אך תכופות הוא מסכן את החיים ונלוות לו הפרעות גופניות. בדרך כלל הוא תוצאה של גמילה מוחלטת או חלקית מאלכוהול, אצל מכורים בעלי עבר ארוך של תלות בו. הוא מתחיל, על-פי-רוב, אחרי הפסקת השתייה.### במקרים מסוימים ההפרעה מופיעה בזמן אירוע של שתייה מרובה.####
סימפטומים מקדימים של דליריום טרמנס כוללים חוסר שינה, רעד ופחד. ייתכן שפרכוסי גמילה יקדמו להופעת סימפטומים אלה. המשולש הקלאסי של סימפטומים כולל: ערפול הכרה ובלבול, הזיות ואשליות מלאות חיים המתבטאות בכל אחד מהחושים ורעד בולט. בדרך כלל מופיעים גם מחשבות שווא, אי שקט, חוסר שינה או היפוך של מחזור השינה ופעילות אוטונומית.
האם יכול להיות שזאת ההגדרה הנכונה למצב שהיתי שרוי בו? כתוב שזה יכול לקרות במקרים של שתיה מרובה.. בכל מקרה אפשרי שסבלתי מהרעלת הלכוהול או מהתייבשות או אפילו מחום מכיוון שהייתי ילד ממש זעיר וכמו שכתבתי למעלה בתת משקל כך שלהגיע להרעלה היה לי קל, בנוסף האלכוהול הזה היה ממש ירוד באיכותו, לא שתיתי או אכלתי לפני-אחרי מה שמגביר את הסיכוי להרעלה ושתיתי בהגזמה רצינית ביחס למשקל הגוף שלי.. בנוסף עברו מאז 9 שנים (אני בן 22 ושתים שבוע הבא) לא היה לי הזיות מחום או משהוא מאותו המקרה (היו פעמיים חזיות משפעת ופעם אחת זה.) סה"כ הבנתי מסיפורים של אנשים שחוו וחווים עדיים הזיותר תקופות בפעמים שהם חולים, הבנתי שזה לא מצב שמעיד על איזשהו מצב נפשי ולכן מה שהטריד אותי זה הפעם הזאת, מה אתה אומר דוקטור האם זה נשמע לך מתקבל על הדעת? בגיל 17 הלכתי לפסיכולות בגלל שהייתי בעייתי ביה"ס (אובחנתי בADHD) דיברתי עם הפסיכולוג בין היתר על זה והוא ממש לא היה מודאג ואמר לי שזה שום דבר, אני מתאר שאת זה הוא הסיק גם מההיכרות שלו איתי ולכן יכל להעריך את זה בקלות הרי דרך פורום אין אפשרות לעשות אבחנה מקצועית.. בכל מקרה אשמח לשמוע את דעתך בנושא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהוא
ברדלס03/02/2012מצאתי את זה בנוסף
טירפון (דליריום)
מצב של בלבול חמור, שבמהלכו האדם אינו בהיר, אחוז טירוף וחסר מגע עם המציאות. לרוב מתלוות למצב אשליות או הזיות בהקיץ (הלוצינציות). ההזיות בהקיץ עלולות לקרות במצב של מחלת חום, בצורות אחדות של מחלת נפש, כשנגרם נזק מוחי או כתוצאה מהרעלה של תרופה או אלכוהול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהוא - תגובה
ד``ר אבי שפירא05/02/2012כפי שכתבת אין אפשרות לבצע אבחנה מקצועית באינטרנט. לאור מה שכתבת אני מציע שתפנה בהקדם לפסכיאטר כדי שיוכל לעזור לך באיבחון ובטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון ילד בן 7 - על פי בקשת ביה"סאמא של...29/01/2012
שלום רב,
על פי בקשת ביה"ס של בני אני מחפשת פסיכיאטר ילדים במרכז לצורך אבחון:
ילד בן 7, כיתה א' , בי"ס רגיל, עם רקע של עיכוב בדיבור, במעקב התפתחות הילד מגיל שנתיים. אין אבחנה ברורה. קורא וכותב עברית/אנגלית (אחרי 3.5 שנים באוסטרליה). ילד שמח ובעל בטחון עצמי, יוצר קשרים חברתיים, אם כי רמת הביטוי שלו נמוכה לגילו. מתקשה במשימות מורכבות בכיתה וזקוק לתיווך אישי. כמו כן מציג התנהגויות לא שגרתיות (משמיע קולות, מהמהם, מתנדנד על הכיסא, צורך במגע). בביה"ס ביקשו שנלך לפסיכיאטר ילדים כדי להעריך האם המקור לבעיות הוא עצבי או רגשי – לי נראה שהכיוון הוא תחושתי.
האם תוכל לכוון אותי לרופא מתאים?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון ילד בן 7 - על פי בקשת ביה"ס - תגובה
ד``ר אליהו סמואל29/01/2012שלום
אין אנו יכולים להציע שם של רופא כי אין אנו שופטים ומעריכים רמות ויכולות של אנשי מקצוע- אין אנו יוכלים להיות שיפוטיים ביחס לרמה.
פסיכיאטר ילדים ונוער יכולים לקבל דרך מרפאה לבריאות הנפש או דרך המשלים - תתיעצו עם רופא הילדים...
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית מכון לפסיכואנלזיה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדה בן 14מזל27/01/2012
בני ילד מוכשר ומוצלח נכנס בימים האחרונים להתקפי חרדה בלבול דיכאוןתבכי רב
והתקף פניקה.
הנושא נבדק מקצועית וייבדק בעתיד הקרוב.
אובחן כOCD.
ילדי מקבל פריזמה וחצי כדור קלונקס רק לשבוע להירגע.
דאגתי האם הקלונקס אינו כדור ממכר או לסירוגין מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף חרדה בן 14 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל27/01/2012למזל שלום
הקלונקס לרוב ניתן למצבי חרדה אולם לפרק זמן קצר בגלל הפוטנציאל ההתמכרותי שלו. לרוב יש להגביל את השימוש בו לפחות מחודש.
חשוב שתדברי עם הפסיכיאטר המטפל בו.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה נפשי אצל אחות של חברה שליdaniel_2026/01/2012
שלום,
אחות של חברה שלי היא בת 25 סוכרתית וחולה במחלה נפשית שהיא עוד לא אובחנה בדיוק מה סוג המחלה,אחיותיה משוכנעות שהיא חולה בסכיזופרניה.היא נורא בודדה מדברת לעצמה ולא מוכנה לקבל טיפול פשוט לא מוכנה,כאשר מבקשים ממנה להיות מטופלת על מנת לעזור לה היא מסרבת שותקת או מקללת בחוסר מודעות
,היא הוזה המון דברים ומקללת ללא מודעות לאנשים הנמצאים לידה.
קשה לי לראות בחורה בת 25 שורפת את חייה וחיי המשפחה שלה שנואשים מכדי לטפל בה אני מרגיש שפה זה התפקיד שלי לבוא ולבקש עזרה.
אביה של חברה שלי עובד המון ולא מוצא זמן לטיפול בבתו אני מהצד רואה את זה כבר המון זמן והמצב הולך ומחמיר,למרות שניסינו לדבר איתה אין תגובה והיא לא מעוניינת בטיפול, בבקשה אני חייב לטפל במצב אומנם אני לא פסיכולוג אך הילדה הזו חייבת חברה ומסגרת וחייבת תחילה להיות מטופלת בכדורים על מנת לאזן את המערכת שלה.המשפחה די אבודה בניסיון לעזור לה וגם הם כבר התייאשו מהניסיונות לטפל בה,אני לא יכול לראות אותה במצב הזה,חברה שלי כבר מייאוש שונאת אותה ואין לי כלים ומידע לטפל בה אחרי הכול כולם עסוקים בחיים שלהם ומפחיד אותי הידיעה שהמצב הולך ומחמיר מידי יום והמשפחה שלה אדישה לזה וממשיכים בחייהם היום יומיים בעודה נמצאת בגיל 25 לבד בחדר מקללת צורחת ולא מקפידה לשמור על איזון הסוכר בגופה.
אשמח מאוד אם במהרה יעזרו לי לעזור למשפחה של חברתי למצוא פיתרון למצב שלה תחילה מה שישנה את חייהם שלהם,אשמח אם תחזור אליי במייל שנטפל בזה בהקדם.
תודה רבה בבקשת עזרה בהקדם אני זמין במייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה נפשי אצל אחות של חברה שלי - תגובה
ד``ר אליהו סמואל26/01/2012לדניאל שלום
מקרה זה מורכב - וכבד. הדרך הכי יעל לעזור לה זה כנראה באשפוז פסיכיאטרי שם ייטיבו להכיר אותה ולהציע לה טיפול.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בבית ספרגילת26/01/2012
אני בת 13 בכיתה ז ומשום מה אני לא מצליחה ללכת לבית ספר אין לי בעיות עם אף אחד ואני די מצליחה בלימודים אבל אני פשוט לא יכולה לשכנע את עצמי לקום בבוקר וללכת עם למישהו יש רעיון למה זה קורה או פיתרון לבעיה אני אשמח לשמוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בבית ספר - תגובה
ד``ר אליהו סמואל26/01/2012לגילת שלום
אני מניח שיש בך שני דמויו האחת מצליחה וחרוצה והשניה כזאת שאינה רוצה לקום בבוקר שלמרות שלכאורה טוב לך בבית הספר.
חסרים לי פרטים רבים אודותיך. אני ממליץ כי תפני ליועצת בית הספר. היא בטח מכירה אותך טוב יותר
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתgolda25/01/2012
שלום רב,
הנני פונה אליכם בנוגע לבתי בת ה14. אני אמא יחידנית ובתי אומצה בגיל שנתיים וחצי מרומניה. לאחרונה בתי החלה לשקר לחברותייה (לטענתה על-מנת לקשור אותן עליה) שהיא סובלת ממחלות נדירות, שהיא חייבת לעבור ניתוחים אותם מממנים הורים של חבר דמיוני. אתמול קיבלתי הודעה טלפונית מיועצת בית הספר שהבנות התלוננו על בתי שהמחלות שהמציאה גרמו להן נזק נפשי ושהיא סוחטת אותן רגשית.
מה עושים במקרה כזה? התחלנו טיפול פסיכולוגי לפני כשבועיים - האם זה מספיק? איך אני יכולה לעזור לה? בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
ד``ר אליהו סמואל25/01/2012לגולדה שלום
השאלה באם מספיק זה עניין יחסי. כאשר אומרים טיפול פסיכולוגי תמיד תשאל השאלה מה התדירות מה הניסיון ומה האיכות. השאלה לגבי האם מספיק קשה לתשובה.
אני מאמין כי חיונית גם הדרכת הורים. ובהדרכה גם שאלה זאת תשאל.
מידת האמון שלך במטפל זה אחד הדברים החשובים ביותר.
בהצלחה
ד״ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדהאורין23/01/2012
שלום רב,
נראה לי שלבתי יש התקפי חרדה שהיא מנסה להסתיר.
היא בת 16 ומאד רגישה. אין לה חברות רבות אבל יש כמה טובות, היא מצליחה בבית ספר ומאד הישגית. אבל אני יודעת שדברים מסוימים מלחיצים אותה, כמו דיבור מול קהל ובאופן כללי סיטואציות חברתיות. קרה כמה פעמים, שהיא התעקשה להישאר במיטה כל היום בלי ללכת לבית ספר והיא תמיד נראתה מבוהלת קצת - מבט מפוחד בעיניים וחוסר רצון לצאת מהחדר. לחלופין, באותם ימים בהם היא לא מעוניינת ללכת לבית ספר, היא הולכת בבית מצד לצד, הלוך ושוב, בחוסר מנוחה, וכשפונים אליה כל דבר מקפיץ אותה. בימים האלו היא גם חיוורת במיוחד. כשמנסים לשאול אם הכל בסדר היא אומרת: 'כן, כן!, בתקיפות ועושה רושם שהיא רוצה שיעזבו אותה. מאחר שאין תופעות בעייתיות אחרות, אוכלת כרגיל, ישנה בסדר ושאר הזמן מתפקדת טוב ושמחה, תהיתי איך אפשר לבדוק את הסברה שלי שאלו הם התקפי חרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל24/01/2012לאורין שלום
בגיל ההתבגרות יש קושי להגיע לביתך. את רואה כנראה דברים נכונים , את רואה את הסבל של ביתך. בגיל זה המתבגרים תופסים מרחק ומנסים לבסס את עצמאותם. כל זה במחיר כבד מאחר והתופעות המתחדשות בגיל זה מתפרשים למתבגר כאשליה שהוא זה שגילה אותם ולהורה שלו אין בכלל זכות או גישה לרעינו הרוחני של המתבגר.
ניסיונותיך להגיע לביתך מחייבים אמון ורגישות לעיתוי הנכון.
הצעתי כי תספרי על עצמך או על מישהו מבני משפחתך שחווה חוויה כזאת. והתקווה שהסיפור יתפתח מרחב שבו המתבגר יוכל לפתוח את אשר בליבו.
אפשר גם להציע לראות סרט בו עלילה של פחד או אימה ושוב לקוות שביתך מפתח ערוץ למצוקותיה.
אפשר לספר לכאורה על חברת ילדות שלך או בת של אחד מהעובדים במקום עבודתך שסבלה סבל דומה ומה עשתה עם זה.
והעיקר לא לחדור לעולם של ביתך החוסר רגישות או בנימה של הצצה והשפלה. איכפתיות תוקרן גם בהעדר מילים שמנסחות זאת.
אפשר גם למצוא רגע מתאים ובמיוחד תוך עיתוי של שיח קרוב ולהציע פניה לפסיכולוג שם תוכל לדבר על גיל ההתבגרות ובלי לשתף אותך, ולהציג אפשרות זאת כטבעית ואף מקובלת. ואם יש ללה חברה שהולכת לפסיכולוג יש יעזור בוודאי.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)