פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניוליטפיל וטגרטול
    ליאת
    12/08/2011

ילד בן 11, שוקל 35 ק"ג.
    נוטל 5 מ"ג טגרטול (100 מ"ל CARBAMAZEPIN) בבוקר ו10 מ"ל בערב.
    כמו כן נוטל 2 טיפות ניוליפטיל (2 מ"ג PERICIAZIN) ארבע פעמים ביום.
    מהו זמן מחצית חיים של ניוליפטיל במקרה זה?
    האם לטגרטול יש מינון אופטימלי או שהשפעתו עולה עם המינון?
    כלומר, אם המינון הנוכחי אינו משפיע או משפיע לרעה האם תתכן הטבה בהעלאת המינון?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניוליטפיל וטגרטול

הוספת תגובה

• ניוליטפיל וטגרטול - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    12/08/2011

לליאת שלום

אכן שאלות מצוינות לפסיכופרמקולוג או חוקר עכברים במעבדה.

השפעה קלינית נמדדת אחרת ולא תחת הפרמטרים המתוארים.

כל תשובה מחייבת היכרות עם הלקוח והבאה בחשבון של מרכיבים אישיים שאינם נמדדים במיליליטרים. אנחנו גם בודקים רמות תרופה כמו טגרטול בדם- אולם האמינות הקלינית חלקית בלבד.

בצלחה,

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תרופה ריספונד
    לילי
    09/08/2011

שלום רב!
    לביתי בת ה 7 בעיה ריגשית מגיל קטן עד עכשיו היא אלימה מילולית ופיזית...ניסינו לטפל בה בהמון דרכים ועכשיו אנחנו לפני טיפול ריגשי בבעלי חיים
    לפני שנה בדיוק הגענו למצב נואש של התקפות זעם בגן ואלימות קשה כלפי 2 ילדים באופן קבוע ,הלכנו איתה לפסיכאטר שקבע שהיא צריכה טיפול רגשי ולאחר תחנונים שלנו לטיפול תרופתי הוא נתן לנו ריספונד
    היא מקבלת 0.5 והתרופה עזרה לה מאוד מאוד עכשיו שמנו לב שהמינון לא כל כך משפיע עליה בזמן האחרון הבעיה שאנחנו לא במעקב של רופא שיכול להגיד לנו אם להוסיף לה או לנסות משהו אחר מה עושים?המשקל שלה הוא 32 ק"ג אולי יש צורך להוסיף מינון?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך תרופה ריספונד

הוספת תגובה

• המשך תרופה ריספונד - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    09/08/2011

ללילי שלום

איני יכול לנקוט עמדה מאחר ואיני מכיר את הילדה. טיפול רגשי מחייב גם ליווי והדרכת הורים. ההמלצה על טיפול של איש מקצוע קליני המבין בטווח גיל זה.

אין טיפול בתרופות ללא כלי העזר המתוארים. בגיל זה טיפול במינון גבוה של ריספרדל יכול להיות מסוכן לטווח ארוך. ולכן יש לעשות הכל כדי למנוע מתן תרופה או לתת את המינון הנמוך ביותר.

טיפול בבעלי חיות אינו תחליף להמלצותהמתוארות מעלה.

בברכה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואניזה בתז מננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי בעבר ושירות קרבי.
    שיר
    07/08/2011

שלום,

האם נער שעבר מספר התקפים פסיכוטיים,בהם ראה דמויות ונלחם עימם תוך כדי ההתקף, עיניו הפכו אדומות ואף העלה הדמות על הנייר,תוך הסבר כי היא מלווה אותו וכאילו רוצה להורגו,אשר זוכר את ההתקף ומודע לכך שהדבר לא הגיוני, ועפ"י המלצת פסיכיאטרית ילדים ונוער הוחל טיפול בריספרדל לתקופה מסויימת ולאחר הטבה הופסק הטיפול.

האם נער כזה יכול לשרת שירות קרבי בצה"ל?
    האם צה"ל מאפשר זאת?

תודה.

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי בעבר ושירות קרבי. - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    08/08/2011

לשיר שלום

איני דובר צה"ל - יש לשאול זאת את אנשי הצבא.
    אולם מנסיוני המצב שאת מתארת אינו כשר לשירות צבאי.

יש להעיר שכל מקרה לגופו. ואין מדובר בסוגיה מקצועית אלא בהחלטת גורמי צבא והם האמונים על נושא זה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה ד"ר ותוספת

שיר
    08/08/2011

הנער משרת בצה"ל, עדיין בשלב המיפוי ליחידות. השאלה האם יש סיכוי ולו אפסי כי ישרת בקרבי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה ד"ר ותוספת - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    08/08/2011

אם הבחור לא אושפז במחלקה סגורה מעבר לשבוע המידע אינו עובר באופן אוטומטי לגורמי הצבא.
    חובת דיווח היא על בני המשפחה- מאחר ויש סיכוי שמצבו יורע בשירות צבאי מלחיץ.
    החובה חלה גם על הרופא הפסיכיאטר שטיפל בו בעת האחרונה בסמוך לגיוסו.
    באם לא היה במעקב פסיכיאטרי בעת האחרונה המצב אחר.
    הצבא מבקש מרופא המשפחה מילוי פרטים רפואיים על נער - ומצב מהסוג שאת מתארת מחייב דיווח גם של רופא המשפחה, אולם יתכן ופרטים אילו לא נרשמו בתיק.

יש לדעת כי הרקע המתואר ללא ספק מהווה סיכון עצמי בשירות ביחידה קרבית.
    במידה ותכול הרעה עקב השירות, הכרתו כנכה צהל לא תהיה קלה - כי המידע שנמסר לצבא לא היה מדויק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המידע נמסר+מכתב מהפסיכיאטר

שיר
    09/08/2011

שלום ד"ר,
    הנער לא אושפז במחלקה סגורה, מכיוון שהיה מודע למצבו (מה שלא קורה בד"כ בהתקפים מסוג זה לדברי הפסיכיאטר).

המידע נמסר לצבא.
    כולל מכתבים מהפסיכיאטר.
    כמוכן, לאחר ציון אירועי העבר,הפסיכיאטר רשם כי אולי יש לשקול העלאת פרופיל.

האם הדבר שכיח?
    האם הצבא יכול אכן לשקול העלאת פרופיל מבלי לחשוש חלילה מהישנות אירועים מסוג זה?

תודה על המענה ד"ר,
    כמובן,כפי שאמרת אין הוא מחליף את חוות דעת הצבא, ו/או הפסיכיאטר שטיפל בו.
    לצורף הרחבת הידע האישי ותו לא.

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המידע נמסר+מכתב מהפסיכיאטר - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    09/08/2011

כמובן כאדם שאינו מיכר על בוריו את האירוע איני יכול להציג עמדה.
    אולם אדם שעבר אירוע פסיכוטי מובהק וטופל על האירוע- והאירוע חזר על עצמו וטופל יש נחיצות מקצועית להכיר בפרופיל מגן בשירות צבאי לצורך הפחתת גורמי לחץ.

את כמובן יכולה לשאול את הפסיכיאטר המטפל לנסיבות החלטת הצבא. וכמובן יכולה לפנות לקצין העיר בשאלה בנושא - אולם רצוי עם מכתב של הרופא המטפל, אפשר גם קצין קבילות חיילים אולם עם מכתב מהרופא המטפל.

הייתי מציע להתיעץ עם הרופא המטפל מאחר שהוא מכיר את המקרה יותר מקרוב ויש לו אחריות במידה מסוימת- כדי כמובן לשמור על כל המסמכים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה ד"ר!

שיר
    09/08/2011

כמובן. אין ספק שכך נעשה.

שאלה נוספת ברשותך,
    הקב"א של הבחור היא 54 .
    האם הדבר יכול "לסייע" בעדו לשרת בתפקיד משמעותי לוחם/ קצונה?

שוב תודה רבה על המענה האדיב.

כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה ד"ר! - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    09/08/2011

הפרופיל כנראה 64 ולא 54 .
    במהלך השירות אפשר להעלות פרופיל על סמך דרישה והמלצות מפקדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא התכוונתי לפרופיל

שיר
    09/08/2011

התכוונתי לציון קב"א.

לקוח מתוך אתר "שבוז":
    "הקב"א היא ראשי תיבות של קבוצת איכות. זהו מספר בין 41 ל-56, ובעצם זוהי הדרך של צה"ל לדרג אתכם לפי כל מיני נתונים, כדי לשבץ אתכם אחר כך בתפקיד שהכי יתאים לכישוריכם.

הקב"א מתחלקת לקבוצות הבאות:
    41-43 = גיוס מיוחד או שיחרור מצה"ל
    44-47 = שירות ללא תפקידים פיקודיים
    48-51 = שירות בתפקידים פיקודיים זוטרים
    52 ומעלה = תפקידים פיקודיים בכירים כמו קצונה, כאשר בעלי קב"א 54 ומעלה עשויים לקבל תפיקידם בכירים ומיוחדים!"

לאור הנתונים הנ"ל, ובהתייחס לעובדה שהקב"א שלו היא 54,
    האם עדיין יש סיכוי שישרת בקרבי/ פיקודי/קצונה?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא התכוונתי לפרופיל - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    09/08/2011

יש הרבה דברים שאינם ברורים לי.
    יש להניח שיש עוד נתונים ולכן יש להתיעץ עם הפסיכיאטר שהכיר את הנער בעבר. וכן ע גורמי הצבא אפשר להתיעץ גם בעילום שם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגית ילדים
    מ. מהמרכז
    02/08/2011

יש לי ילד בן 10 וחצי , שבאופיו הוא קצת סגור.
    הוא לא רוצה לטלפן לחברים, אך אם מטלפנים אליו אז הוא מוכן להיפגש.
    הוא יכול להישאר בבית כל היום מבלי לטלפן לחברים.
    השאלה שלי האם יש פו בעיה, ואיך אפשר לפתור אותה.
    מקווה לתגובה מ. מהמרכז.

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוגית ילדים

הוספת תגובה

• פסיכולוגית ילדים - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    03/08/2011

שלום רב לך
    צריך לבדוק האם מדובר בחרדה החברתית
    Social Phobia
    ניתן לטפל בטיפול קוגניטיבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מומלץ לקחת כדור פריזמה
    תמי
    02/08/2011

בני בן 14 רופא המליץ על כדור פריזמה מה הסיכונים?

הוספת תגובה

• האם מומלץ לקחת כדור פריזמה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    02/08/2011

פריזמה היא תרופה בד"כ בטוחה. כמובן אם היא ניתנת לאינדיקציה הנכונה ותוך מעקב רציף עם הפסכיאטר שנתן את התרופה. כמובן תוכלי לקרוא את רשימת תופעות הלוואי אולם לדעתי רובם נדירות. בכל מקרה אם התרופה ניתנת במינון מתאים , בעלייה מתונה במינון בד"כ לא ניצפות תופעות לוואי. התופעה הכי מטרידה היא החמרה בדכאון ואובדנות אולם מניסיוני לא מדובר בתופעה שכיחה וזו הסיבה לנחיצות המעקב הפסכיאטרי הרציף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי?
    אלקס
    31/07/2011

שלום,
    במשך כמה חודשים שמרתי על ילד בן 9, והבחנתי בהתנהגות מאוד מוזרה אצלו (זאת הסיבה שהפסקתי לשמור עליו), לילד יש קשיים חברתיים בבית הספר, הוא אלים ומתפרץ הרבה, כפי שהוא תיאר לי, לרוב זה נשמע כמו אשמת האחרים- אבל זה לא מה שמספרים המורים. מדי פעם ראיתי אצלו התנהגות שנועדה להכעיס, פעם הוא מצא מקל וניסה להרביץ לי איתו- כשלקחתי לו את המקל הוא התפרץ עלי בזעם, קילל והרביץ ולקח זמן מה להרגיע אותו, מזלי שהיה איתי עוד מישהו כי לא היינו מצליחים להשתלט עליו.
    שלשום היינו עם המשפחה שלו בברכה, הוא התרחק בשחייה ועבר ליד שתי בנות בגילאי 13 בערך, אחת מהן אמרה לו משהו ולפתע הוא פשוט התפרץ בזעם, הוא תקף אותה וקילל, כשניסינו להרגיע אותו הוא יצא מהבריכה והתחיל לזרוק אבנים על אנשים, יצא לו קצף מהפה והייתה לי ההרגשה שהוא אפילו לא מודע למה שקורה מסביבו, כשאיכשהו הצלחנו לפתח איתו שיחה הוא אמר דברים כמו "אני שונא את כולם! הלוואי שימותו, אם הייתה לי סכין הייתי דוקר כל אחד מכם בלב!" הוא שמע אותנו והגיב לדברינו ובכל זאת נראה מרוחק איכשהו מהמציאות.
    אני חייבת להודות שאמא שלו אלכוהוליסטית שמאז ומתמיד עד היום סבלה מבעיית השכרות, היא משתכרת לעיתים תכופות ומתפרצת בזעם וקללות, עושה בעיות. ייתכן והוא למד את הקללות וההתנהגות הזאת ממנה ובכל זאת משהו כאן נראה לי לא בדיוק כמו זעם "רגיל" אם אתם מבינים למה כוונתי.
    אביו מתנגד בתוקף לטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי ואפילו כועס כשמדברים על זה, ואני שואלת רק מתוך עניין, האם הייתי עדה להתקף פסיכוטי? מה קורה לילד? איך אפשר לשכנע את האב לקבל טיפול?
    התחלתי ללמוד פסיכולוגיה לאחרונה ואני יודעת מזה ומהנסיון האישי שלי שאם לא לטפל בזה כרגע אז הבעיה רק תחמיר!

לקביעת תור
    סגירה
    התקף פסיכוטי?

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי? - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    31/07/2011

לא בטוח כלל שמדובר בהתקף פסיכוטי. הפרעות מהסוג שתיארת יכולות להיגרם מבעיות רבות ברוב המקרים לא מפסיכוזה. חשוב מאד לעודד את ההורים להגיע לפסכיאטר להערכה כדי להתאים לו טיפול ובהקדם. כי הזמן לא משחק כמובן לטובתו וככל שהבעיה נמשכת ללא טיפול עלולה להיות החמרה במצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פי.די.די, קשב וריכוז וצרות אחרות...
    מיצי
    29/07/2011

שלום,
    ילד בן 8.5 בכיתה ג'. אובחן בגיל 7 על הספקטרום האוטיסטי (אספרגר באיבחון אחד, פי.די.די נוס באיבחון אחר). בנוסף בוצע איבחון לקויות למידה מקיף. נמצא תפקוד גבוה בתחומים מסויימים כמו חשבון, תפקוד נמוך באחרים (הבנה חברתית, ליקויי שפה), ולא נמצאו בעיות של הסח הדעת/קשב.
    הוא לומד בכיתה רגילה עם סייעת. חלק גדול מהזמן ניראה אמנם קשוב אבל למרות שניראה קשוב לא זוכר לבסוף מה המורה אמרה ומה צריך לעשות. גם בבית כשמקריאים לו סיפור למשל אומר בסוף שלא זוכר כלום...
    לאחרונה עבר איבחון קשב אצל נוירולוגית מאוד ידועה גם בתחום של PDD. המבחנים היו מאוד לא חד משמעיים. מצד אחד ריטלין שיפר תוצאות מבחן טובה. מצד שני תוצאות המבחן ללא הריטלין לא היו מאפיינות ליקויי קשב (לא היתה ירידה עיקבית ברמת התפקוד אלא ירידה ואח"כ עלייה וכו') וגם מבדקים אחרים שנעשו לו לא הראו בעיית קשב. חלק מההתנהלות היומיומית אופייינית לקשב (איבוד חפצים, התפזרות כשיש הרבה משימות וכו'). הוצע לנו לנסות ריטלין ולראות אם עובד. אם לא, כניראה לא מדובר בקשב ואם כן - כניראה יש משהו שיושב על הקשב. אני עדיין מתלבטת -
    1. עד כמה מי שאין לו בעיית קשב ולוקח ריטלין - התרופה בכ"ז יכולה לעזור לו לשפר קשב?
    2. מדובר בילד שגם ככה יש לו קבעונות וחרדות (חרדה חברתית כמובן, חרדה בפרידה מההורים, ממקומות חדשים וכו'). שמעתי פעם שריטלין יכול לגרום לחרדה - האם לא בעייתי?
    3. כמה מוצרים טבעיים כמו אומגה 3 וריכוזית יכולים לעזור והאם יש ניסיון טוב עם הומאופטיה?
    4. האם תרופות פסיכיאטריות יכולות לצמצם מאפייני PDD כמו חרדה חברתית וקבעונות ומה תופעות הלוואי?
    תודה

הוספת תגובה

• פי.די.די, קשב וריכוז וצרות אחרות... - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    31/07/2011

בד"כ ילדים עם PDD חשופים יותר לתופעות לוואי וצריך לטפל תרופתית יותר בזהירות ומעקב רציף. לדעתי מורכבות הקשיים גם חרדות גם קשיי קשב גם קשיים אחרים מחייבת גם התייחסות של פסכיאטר העוסק בתחום. לפעמים תרופות כגון ריטלין גורמות תופעות לוואי כגון החמרת חרדות ולכן חשוב ההתערבות של פסכיאטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוקה ? חרדה?
    רינה
    28/07/2011

שלום רב
    בתי בת 4 משדרת אותות מצוקה הנראים כתגובה לחרדה. האם אני צריכה לפנות לפסיכולוגית קלינית ? או התפתחותית? תודה רינת

לקביעת תור
    סגירה
    מצוקה ? חרדה?

הוספת תגובה

• מצוקה ? חרדה? - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    31/07/2011

אפשר לגשת לכל איש מקצוע שמטפל ומאבחן ילדים פסיכולוג , פסכיאטר חשוב לשאול האם יש לו/לה ניסיון באיבחון וטיפול בגיל הרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד ריכוז ובדרך קשב
    מרינה
    28/07/2011

שלום ,

ביתי סובלת מחוסר ריכוז כמו כן מנשה
    להיתרכז ולהיתמקד על החומר
    ומיתעייפת מהר אבל בכח נישארת קשובה
    ביתי מיתלוננת על קושי לחשב מיספרים
    קטנים אבל גדולים בלי בעיה לדעתי זה מוזר

מה עלי לעשות ? לקחת כדורים לקשב וריכוז ? או שזה בעיה אחרת שיש לה ?

לקביעת תור
    סגירה
    איבוד ריכוז ובדרך קשב

הוספת תגובה

• איבוד ריכוז ובדרך קשב - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    31/07/2011

חשוב להגיע לאיבחון מקיף אצל מומחה לקשיי קשב כדי לעשות אבחנה מבדלת ולהחליט איזה טיפול מתאים. לא בכל מקרה מטפלים בתרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 18 - חרדות לפני גיוס.מה עושים???
    רווית תל אביב
    27/07/2011

הבן שלי בן 18 . לפני כ-3 חודשים החל לקבל התקפי חרדה במצבי לחץ. זה קשור כנראה לגיוס לצבא הקרוב מאד. קורה בעיקר במצבים עם המולה ואנשים מסביב...אני מודאגת מאד - א. מה יהיה בטירונות?? (קרבי) ב. הוא מפחד לדווח שלא יפטרו אותו משרות בכלל. הנתונים שלו מאד גבוהים ויש לו מוטיבציה גבוהה מאד אך חושש שיתקפו אותו פתאום התקפי חרדה...אנחנו חברי מכבי באזור תל אביב.האם אפשר להתייעץ דחוף עם מומחה?? מאד אודה לתשובה מהירה.אמא מודאגת.

הוספת תגובה

• בן 18 - חרדות לפני גיוס.מה עושים??? - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    27/07/2011

חשוב להתייעץ עם פסכיאטר מומחה. יש הרבה מומחים באיזור שלכם. לא ניתן להמליץ בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי טיפול תרופתי
    אני
    27/07/2011

אני מקבלת את הכדור מודאל כבר כמה חודשים (פסיכיאטר רשם את הכדור בזמן אשפוז במחלקה פסיכיאטרית)
    כשהשתחררתי שאלתי אם הוא יאשפז אותי שוב אם לא אקח את הכדור והוא אמר שלא
    עכשיו כשאני אומרת להורים שלי שאני לא רוצה לקחת הם מאיימים שיאשפזו אותי שוב.
    האם אני יכולה לא להסכים לטיפול בלי סכנה לאשפוז?
    חשוב לציין שהמצב שלי הוא לא קריטי, אין לי התקפי עצבים או משהו בסגנון ואני לא מבינה למה ממשיכים לי את הטיפול אם הוא לא נחוץ בגלל ורק פוגע בי (אני ממש עצבנית ועצובה בגלל העובדה שאני מקבלת את הכדור)

ועוד שאלה, במשך כמה חודשים לקחתי אותו רצוף, אחר כך במשך חודש-חודשיים שיחקתי עם המינון ולפעמים זרקתי את הכדור ועכשיו ההורים שלי משגיחים עלי בזמן שאני לוקחת ואני לוקחת אותו רצוף כבר שבוע-שבועיים, השאלה שלי היא מה ההפסקה והמשחק עם המינון יכול לעשות לי? האם זה יכול לגרום לדיכאון? כי יש לי ירידה משמעותית במצברוח בזמן האחרון.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי טיפול תרופתי

הוספת תגובה

• שאלה לגבי טיפול תרופתי - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    27/07/2011

טיפול חייב להיות רציף וקבוע ובהחלט חשוב לשם הצלחת הטיפול בך. לא ניתן לאשפז ללא הסכמת ההורים והסכמת הקטין אם הוא מעל גיל 15.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם - המשך
    עינת
    25/07/2011

(רשמתי את השאלה כתגובה ולכן רושמת שוב)

למי עלי לפנות? פסיכיאטר או בעל מקצוע אחר? אם לפסיכיאטר האם לבעל מומחיות מסויימת?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם - המשך

הוספת תגובה

• התקפי זעם - המשך - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    25/07/2011

לדעתי פסכיאטר ילדים מומחה בכל ההיבטים של קשיים מהסוג שתיארת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם תשובה לשאלה

מרינה
    28/07/2011

אל תפנו , פשוט קחו כדורים טיבעים להרגעה
    אולי אני כלכך מבינה בזה אבל אני לא מאמינה
    שיעזור ללכם לפסיכיאטר כי הוא בלא יביא לך כדורים
    שבישבילי זה ניראה סם
    פשוט תיקח כדורים טיבעים להרגעה מחנות טבע
    בהצלחה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם
    עינת
    25/07/2011

ביתי בת 8 בעלת טמפרמנט סוער מאז הולדתה. נמצאת בטיפול פסיכולוגי למעלה משנה ובמקביל אנחנו בהדרכת הורים. יש לה התקפי זעם קשים ביותר הכוללים צעקות, אלימות קשה ובלתי נשלטת כלפינו האישונים שלה מתרחבים, הפנים מאדימות. ההתקפים מתרחשים רק איתנו ואף פעם לא במסגרות כמו בי"ס או חוגים.
    הפסיכולוגית המטפלת שמה דגש על החלק הריגשי (בעיקר השפעות של סמביוזה איתי עד גיל 3). אנחנו לא רגועים וחושבים שאולי יש משהו מעבר. מה דעתכם?

תודה,
    אמא אוהבת ודואגת

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם

הוספת תגובה

• התקפי זעם - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    25/07/2011

כדאי לדעתי לבצע איבחון רפואי לשלול בעיות אחרות שאולי גורמות לקשיים
    קשיי ויסות, קשיי קשב ודברים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם המשך

עינת
    25/07/2011

ראשית תודה על התגובה המהירה.

לאן לפנות? האם לפסיכיאטר או איש מקצוע אחר? ואם לפסיכיאטר האלפנות למישהו עם מומחיות בתחום מסויים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח וסטיבוליטיס
    ניקול
    25/07/2011

יום שישי עשיתי ניתוח וסטיבוליטיס.
    בשבת לפני ששחררו הוציא המנתח לי שאמר שהכאבים הרציניים יתחילו תוך מספר ימים...
    עברו שלושה ימים מהניתוח ויש לי כאבים, לא כלכך כיף לי ונעים לי אבל זה כאבים נסבלים..
    השאלה שלי אם אחרי שלושה ימים עוד יכול להתגבר לי הכאב?? והרי מה ההגיון?? הזמן לא אמור להטיב עם החולה ולא להקשות?? למה כאבים חריפים מגיעים רק לאחר כמה ימים??
    אני מפחדת מכאב חזק יותר מעכשיו...

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח וסטיבוליטיס

הוספת תגובה

• ניתוח וסטיבוליטיס - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    25/07/2011

לדעתי הגעת לפורום לא מתאים. פני למומחה לאף אוזן וגרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיונות - מתי מתחיל להדאיג?
    אביבית
    22/07/2011

שלום,
    ידוע לי שילדים בעלי דמיון פורה, אבל מתי זה מתחיל להדאיג?
    בתי בת 9 סיפרה שהיא מדמיינת לפעמים אנשים, קולות "כאילו ששומעת דיבורים" כששאלתי האם היא שומעת את הקול? ענתה שרק מדמיינת לדבריה -" כאילו שאני יושבת ואישה מדברת לידי, או שאומרים 'מהר מהר' או דיבורים שאני לא ממש מבינה ".
    האם זה שעמום החופש? יותר מדי טלויזיה? יותר מדי הארי פוטר שראתה לאחרונה (ואומרת שזה לא כל כך מפחיד..).
    תודה

הוספת תגובה

• דמיונות - מתי מתחיל להדאיג? - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    23/07/2011

את בהחלט צודקת שדמיון מפותח אינו בעיה נפשית. לעיתים זה משקף מצב חרדתי ולא מצב פסיכוטי אולם בכל מקרה כדאי להגיע לבדיקה בכדי לשלול האם מדובר בבעיה שמחייבת טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה